Hogyan gyorsítsuk fel a WordPress webhelyet?

Az emberek gyakran a WordPress programot választják webes projektjeikhez, mivel ez könnyebben használható, és kevesebb műszaki szakértelemre szorul, mint társai. A korlátozott vagy egyáltalán nem ismeri a kódolást, a szinte minden niche-hez elérhető platformon, témákon és beépülő modulokon keresztül létrehozhat webhelyet.


A sikeres webhely működtetéséhez azonban nem csak témák és beépülő modulok szükségesek.

A WordPress sebességének fontosságát nem szabad alábecsülni. Képzelje el, hogy meglátogat egy webhelyet, és a töltés fél percet vesz igénybe. Az okozott baj és frusztráció elviselhetetlen. Mi van, ha a WordPress webhely ugyanolyan problémákat és frusztrációt okoz a látogatóknak?

hogyan lehet felgyorsítani a WordPress webhelyet

Azok a látogatók, akiket idővel kibontakoztattak, és miután annyira keményen dolgoztak a megfelelő tartalom előállításán és a legjobb marketing gyakorlatok követésén. Mindez pazarlásba kerül, mivel az esélye nagyon csekély, hogy valaha ismét visszajönnek a webhelyére.

Mindez a gond és rendetlenség elkerülhető, ha tudjuk hogyan lehet optimalizálni a WordPress webhelyünket. Az optimalizálás kissé bonyolultnak tűnhet, és azt a benyomást keltheti, hogy sok kódot kell írnia, de szerencsére nem ez a helyzet.

Valójában ebben a cikkben csak azokat a módszereket soroltuk fel, amelyek semmilyen kódolást vagy komplexitást nem igényelnek. Ezek egyszerű, mégis hatékony módszerek, amelyek felgyorsíthatják a WordPress webhelyet.

A következő technikákat kívánjuk leírni ebben a cikkben, hogyan tudod gyorsítsa fel a WordPress webhelyet.

 • Webtárhely
 • Könnyű téma
 • gyorsítótárral
 • Gzip-tömörítés
 • A CSS és a JS minimalizálása
 • Adatbázis-optimalizálás
 • Képoptimalizálás
 • Tartalomszolgáltatási hálózat (CDN)
 • Legjobb gyakorlatok

Webtárhely-szolgáltató

Nagyon nagy figyelmet kell fordítani annak eldöntésére, hogy melyik hosting cég választja az Ön webhelyének üzemeltetését.

webtárhely

Az Ön által használt szolgáltató óriási hatással van a webhely teljes teljesítményére, és a WordPress esetében nem különbözik egymástól. Számos hosting cég kínál WordPress-alapú optimalizált tárhelyet, amelyet előre konfiguráltak a WordPress zökkenőmentes és gyors futtatásához.

Lehet, hogy korlátlan helyet és sávszélességet kap a jelenlegi megosztott tárhely szolgáltatótól, de ez csak papíron található. A valóságban ezt a korlátlan helyet és sávszélességet több száz különböző webhely megosztja, amelyek lassú és sebezhető webhelyeket eredményeznek.

Ha azt tervezi, hogy vállalkozását hosszú távon működteti, és végül bevételt szeretne generálni belőle, akkor pénzt költessen egy jó WordPress-tárhelyre, mint például a Cloudways vagy a Kinsta, amelyet az egyik legjobb WordPress-felhő-tárhelynek tekintnek.

A Cloudways optimalizálási köteget is kínál különböző gyorsítótárrétegekkel kombinálva, amely elősegíti az oldal betöltési idejének javítását; telepítés optimalizálva csak a WordPress számára, nagyszerű gyorsítótárazó eszközökkel (ebben a cikkben később tárgyaljuk).

Egy másik szempont, amelyet meg kell keresni, az adatközpont helye. Javasoljuk, hogy az adatközpontot közelebb válassza a megcélzott piachoz, hogy elkerülje a késést és növelje a weboldal sebességét.

Használjon gyors és könnyű témát

A WordPress felhasználók választhatnak az interneten elérhető témák ezrei közül. Ezek a témák úgy tűnhetnek, hogy tökéletesen illeszkednek vállalkozásához, de azok telepítése lelassíthatja webhelyét. Ennek oka az, hogy nem minden téma van megfelelően kódolva és optimalizálva a legjobb teljesítmény érdekében.

StudioPress Genesis gyermek témák

Számos gyorsan betöltődő WordPress-téma, ingyenes és fizetett, egyaránt elérhető.

Az Astra egy könnyű téma, amely simán fut és gyorsabban töltődik be, mint a legtöbb témája. Ez egy többcélú téma, amelyet bloggerek, ügynökségek és szabadúszó fejlesztők használhatnak.

gyorsítótárral

A gyorsítótárazás fontos szerepet játszik a WordPress gyors weboldalának a látogatókhoz történő eljuttatásában. Ez tárolja a WordPress-webhely nézetét, hogy elkerülje az egyes felhasználók újra és újra megjelenítését.

A gyorsítótárazás mind szerver, mind kliens szinten történik. Szerver szinten használhatjuk Lakk a HTTP fordított proxy gyorsítótárazásához. A szerveroldali gyorsítótárazáshoz használt másik eszköz nginx amelyet a teher kiegyenlítésére használnak a nehéz forgalmi terhek kezelésére.

Egy jó WordPress gyorsítótárazási plugin segíthet a hatékony gyorsítótárazási mechanizmus megvalósításában a WordPress webhelyén.

Szellő

A Breeze az egyik népszerű WordPress gyorsítótárazási bővítmény, amely támogatja az összes főbb gyorsítótár-összetevőt.

Breeze plugin

Könnyű és támogatja a minifikációt, a GZIP tömörítést, a böngésző gyorsítótárazását, az adatbázist és az optimalizálást, stb. Ez egy ingyenes plugin, amely letölthető a WordPress.org oldalról..

WP rakéta

A WP Rocket széles körben használt gyorsítótárazási bővítmény a WordPress webhelyek számára.

WP rakéta

A plugin olyan funkciókat kínál, mint az oldal gyorsítótárazása, a GZIP tömörítése, a böngésző gyorsítótárazása, az adatbázis optimalizálása és a minifikáció stb. A plugin megvásárolható a hivatalos weboldalon.

Gzip-tömörítés

Mindannyian megtapasztaltuk a méretcsökkenést, amikor egy nagy mappát csomagolunk. Hasonló koncepció itt is alkalmazható a GZIP Compression használatával a WordPress webhelyen.

Ez csökkenti a webhely fájljainak méretét, amely a felhasználói végén gyorsabban töltődik be. Állítólag ez a módszer 70% -kal csökkenti a WordPress webhely tartalmának méretét.

A GZIP tömörítés Breeze pluginben történő alkalmazásához lépjen a pluginshez Alapvető lehetőségek fülre, jelölje be a GZIP Compression előtti négyzetet, majd kattintson a gombra Változtatások mentése hogy alkalmazza a változásokat.

Jegyzet: A Gzip tömörítés csak akkor valósítható meg, ha a szerver támogatja.

A CSS és a JS minimalizálása

A WordPress általában sok CSS fájlt használ. A CSS egy stíluslap, amely forma és szín adja a webhely elrendezését. A fájl méretének csökkentése a fejlesztéskor használt szóközök és megjegyzések eltávolításával, és ha egy adott ponton a webhely egy adott CSS-t nem használ, akkor ne hívja.

A finomítás szélben történő alkalmazásához menjen a következő webhelyre: ALAPVETŐ LEHETŐSÉGEK és jelölje be a HTML, CSS, JS, Inline JS és Inline CSS jelölőnégyzeteit.

A finomítás mellett el kell kerülni a render blokkoló CSS-t is. A megjelenítő blokkoló CSS ​​lelassíthatja a weboldal megfelelő megjelenítését. Ennek megelőzése; kevesebb CSS-fájlt használjon, és próbáljon meg néhányat egyesíteni, ha lehetséges.

Ha csoportosítást szeretne alkalmazni a szellőben, ugorjon a HALADÓ BEÁLLÍTÁSOK és jelölje be mind a négyzetet a Group fájlok előtt, hogy CSS és JS fájlokat lehessen csoportosítani.

Adatbázis-optimalizálás

Idővel az adatbázis eltömődött felesleges táblázatokkal és a különféle bővítményekből származó adatokkal. Ez a rendetlenség lelassíthatja a szerver válaszidejét. Az adatbázis rendszeres tisztítása felgyorsíthatja a WordPress webhelyet, mivel kevesebb lekérdezés lesz futtatva, és az adatbázis kevésbé lesz zsúfolt.

Ha a Breeze-t használja a gyorsítótár-bővítményként, akkor számos lehetőséget talál az adatbázis optimalizálására adatbázis a plugin fülén. Vagy kiválaszthatja az összes beállítást, vagy csak a kiválasztottokat választhatja meg az előtte lévő négyzet bejelölésével.

Képoptimalizálás

A webhely hiányos a képekkel. Egyesek kevesebbet használnak, míg mások a webhely típusától függően rengeteg képet használnak. A képek lelassíthatják a WordPress webhelyeket, mivel időbe telik a letöltés és a megjelenítés. Ezeknek a problémáknak a megoldására nagyszerű plug-inek állnak rendelkezésre, amelyek optimalizálják a képeket méretük csökkentésével és a magas minőség megőrzésével.

Smush képtömörítés

Korábban Smush néven ez egy képtömörítő bővítmény.

smush plugin

A telepítés után a plugin automatikusan letapogatást végez, és elkezdi tömöríteni a webhelyén használt meglévő képeket. Optimalizálja a tömeges képeket, és automatikusan tömöríti a WordPress webhelyre feltöltött új képeket.

WP Compress

A WP Compress egy másik nagyszerű bővítmény a kép optimalizálásához.

wp tömörítés plugin

A fejlett tömörítési mechanizmusuknak három szintű optimalizálása van, amely valóban minden utolsó helyet megtakarít. Ez a plugin nagyon egyszerűen használható, és átméretezési lehetőségekkel is rendelkezik.

Tartalomszolgáltatási hálózat (CDN)

Szükséges eszköz különösen a WordPress webhelyek számára, amelyek globális közönséggel rendelkeznek. A CDN úgy működik, mint a gyorsítótárazás, és az Ön webhelyének másolatát a világ minden tájáról elhelyezett hálózatában tárolja. Ez biztosítja webhelyének statikus és dinamikus tartalmának gyors kiszállítását, még azoknak az embereknek is, akik távol tartanak böngészve a hostolt szerver helyétől.

A CDN-nek számos előnye van, és a megfelelő CDN kiválasztása nem könnyű feladat. A megfelelő CDN kiválasztásához tanácsos ellenőrizni annak teljesítményét a valódi munka forgatókönyveiben, és ennek ellenőrzésére a CDN benchmarking a legjobb módszer..

Egyéb bevált gyakorlatok

Jó gyakorlat a WordPress-webhely teljes vizsgálatának futtatása olyan jó biztonsági bővítmény segítségével, mint a Sucuri vagy a MalCare..

Ez eltávolítja a rosszindulatú programokat és a rossz szkripteket, amelyek teljesítményproblémákat okozhatnak a WordPress webhelyén. Minden új plugin telepítésekor ellenőrizze annak kompatibilitását és az utolsó frissítést. Ha a fejlesztők gyakran nem frissítik, akkor próbáljon ki alternatívákat keresni.

Ellenőrizze a WordPress jelenlegi telepítését elavult pluginek és témák szempontjából, mivel ezek teljesítmény- és biztonsági problémákat okozhatnak. Minden nagyobb frissítés előtt feltétlenül frissítse rendszeresen, és készítsen teljes biztonsági másolatot.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map