Hoe WP Rocket te installeren en configureren (met aanbevolen instellingen)

Is het niet frustrerend als je op een website klikt, je wacht en wacht op eonen, en je klikt uit frustratie op de terug-knop. De waarheid is dat er heel weinig is dat sitebezoekers meer irriteert dan een langzaam ladende website en dat is waar WP Rocket komt binnen


Een studie van Forrester Consulting stelt dat “47% van de consumenten verwacht dat een webpagina binnen twee seconden of minder wordt geladen”.

Het trieste is dat veel website-eigenaren niet beseffen dat een langzaam ladende website niet alleen mensen uit hun dak haalt, maar ook een negatieve invloed kan hebben op uw Google-ranglijst en een impact heeft op uw inkomsten!

Maar goed dat er manieren zijn om de laadtijd van een website te versnellen, vooral als de website wordt aangedreven door WordPress. Omdat ik je hier zal laten zien hoe je ermee kunt beginnen WP Rocket (en ja, het is een plug-in die ik gebruik om mijn website te versnellen).

hoe wp rocket te installeren en configureren met aanbevolen instellingen

Dit is wat je in dit bericht leert:

Wat is WP Rocket?

WP Rocket is een premium WordPress caching-plug-in die uiterst effectief is in het versnellen van de laadtijd van uw website.

WP Rocket Caching Plugin

WP Rocket-plannen en prijzen:

 • $ 49 / jaar – 1 jaar ondersteuning en updates voor 1 website.
 • $ 99 / jaar – 1 jaar ondersteuning en updates voor 3 websites.
 • $ 249 / jaar – 1 jaar ondersteuning en updates voor onbeperkt websites.

In tegenstelling tot de meeste andere WordPress caching-plug-ins die berucht zijn omdat ze vol zitten met verwarrende opties en instellingen. Lees meer over WP Rocket en ontdek wat enkele van de beste gratis alternatieven voor WP Rocket zijn.

1. Downloaden & Installeer WP Rocket

Ga eerst naar de Website van WP Rocket en koop de WordPress plug-in.

Kies het plan dat het beste bij u past en voltooi de nodige stappen om uw bestelling te plaatsen.

Vervolgens ontvang je een e-mail met inloggegevens naar je account op wp-rocket.me. Ga inloggen en in “mijn account” vind je de downloadlink. Download het zip-bestand en sla het op uw computer op.

download wp raket

Log vervolgens in op uw WordPress-site en ga naar Plug-ins -> Nieuw toevoegen -> Plug-in uploaden.

Upload en installeer eenvoudig de zip-bestandsversie van WP Rocket.

installeer wp rocket

Ga ten slotte WP Rocket activeren en de plug-in is nu geïnstalleerd. Yay!

2. WP Rocket Best & Aanbevolen instellingen

Nu is het tijd om WP Rocket te configureren volgens de aanbevolen instellingen.

Ga eerst naar Instellingen -> WP Rocket, en je wordt naar de instellingenpagina van de plug-in geleid. Er zijn 10 tabbladen of secties die u nodig hebt om de instellingen te configureren en aan te passen voor:

 1. (standaard tabblad)
 • Bonus:
 • Bonus:
 • Bonus:
 • Bonus:

Laten we nu doorgaan met het configureren van de aanbevolen instellingen voor WP Rocket, voor elk van de 10 secties.

WP Rocket Dashboard

wp raket dashboard

Het Dashboard geeft u informatie over uw licentie en wanneer deze verloopt. U kunt zich ook aanmelden als a Rakettester (bètatestprogramma) en Rocket Analytics (Sta WP Rocket toe om gegevens anoniem te verzamelen). Hier vindt u ook links naar ondersteuning en veelgestelde vragen over WP Rocket.

In het Dashboard kan dat Verwijder alle bestanden in de cache (aanbevolen om te doen als je klaar bent met het configureren van de WP Rocket-instellingen), Start het vooraf laden van de cache (genereert een cache voor uw startpagina en alle interne links op de startpagina) en OPcache opschonen Inhoud (verwijdert de OPcahce waardoor problemen worden voorkomen wanneer u de WP Rocket-plug-in bijwerkt).

WP Rocket Cache-instellingen

wp rocket cache instellingen

1. Schakel caching in voor mobiele apparaten moet worden geactiveerd omdat het caching voor mobiele apparaten mogelijk maakt en uw website mobielvriendelijker maakt.

Selecteer ook Aparte cachebestanden voor mobiele apparaten. Omdat de mobiele caching van WP Rocket het veiligst werkt als beide opties zijn ingeschakeld. Bewaar bij twijfel beide.

2. Schakel caching in voor ingelogde WordPress-gebruikers, dit wordt alleen aanbevolen om te zijn geactiveerd wanneer u een lidmaatschapssite heeft, of iets soortgelijks wanneer gebruikers moeten inloggen om inhoud te zien.

3. Levensduur van cache wordt automatisch ingesteld op 10 uur en dit betekent dat gecachte bestanden automatisch na 10 uur worden verwijderd voordat ze opnieuw worden gemaakt. Als u uw site zelden bijwerkt of veel statische inhoud heeft, kunt u dit verhogen.

Bewaar en test grondig! Deactiveer de instellingen als u merkt dat er iets kapot is gegaan op uw website.

WP Rocket CSS & Optimalisatie-instellingen voor JS-bestanden

WP Rocket CSS & JS Bestandsoptimalisatie-instellingen

Bestanden verkleinen bestandsgroottes verkleinen en de laadtijd verbeteren Minification verwijdert spaties en opmerkingen uit statische bestanden, stelt browsers en zoekmachines in staat om HTML-, CSS- en JavaScript-bestanden sneller te verwerken.

Bestanden combineren zal bestanden in kleinere groepen samenvoegen om compatibiliteit met thema’s en plug-ins en betere prestaties te garanderen. Het wordt echter niet aanbevolen om aaneenschakeling in slechts één enkel bestand te forceren, omdat browsers sneller tot 6 kleinere bestanden parallel downloaden dan 1-2 grote bestanden.

Het combineren van CSS en JS in minder bestanden wordt beschouwd als een best practice onder HTTP / 1, wat niet noodzakelijk het geval is met HTTP / 2. Als uw site op HTTP / 2 draait, zijn dit de dingen waar u rekening mee moet houden wanneer .

1. Verklein HTML-bestanden verwijdert witruimte en opmerkingen om de grootte van de webpagina’s op uw site te verkleinen.

2. Combineer Google Fonts-bestanden vermindert het aantal HTTP-verzoeken (vooral als u meerdere lettertypen gebruikt).

3. Verwijder query strings van statische bronnen kan het prestatieniveau op GT Metrix verbeteren. Deze instelling verwijdert de versiequeryreeks uit statische bestanden (bijv. Style.css? Ver = 1.0) en codeert deze in plaats daarvan in de bestandsnaam (bijv. Style-1-0.css).

4. Verklein CSS-bestanden verwijdert witruimte en opmerkingen om de bestandsgrootte van het stylesheet te verkleinen.

5. Combineer CSS-bestanden voegt al uw bestanden samen in slechts één bestand, wat het aantal HTTP-verzoeken zal verminderen. Niet aanbevolen als uw site HTTP / 2 gebruikt.

Belangrijk: Dit kan dingen kapot maken! Als u fouten op uw website opmerkt nadat u deze instelling heeft geactiveerd, deactiveert u deze gewoon opnieuw en wordt uw site weer normaal.

6. Optimaliseer de levering van CSS elimineert render-blokkerende CSS op uw website voor een snellere waargenomen laadtijd. Dit betekent dat uw pagina begint te laden zonder CSS-stijlen en dit is iets waar Google PageSpeed ​​Insights rekening mee houdt bij het ‘scoren’ van de paginasnelheid.

Critical path CSS betekent dat uw pagina begint te laden zonder al zijn CSS-stijlen. Dat betekent dat het er tijdens het laden een beetje vreemd uit kan zien.

Dit wordt de FOUC (flits van niet-gestileerde inhoud) genoemd. Om dit te voorkomen, moet u de zogenaamde Critical Path CSS gebruiken. Dit betekent dat de CSS voor de inhoud bovenaan uw pagina direct in de HTML moet worden geplaatst om de FOUC te vermijden terwijl de pagina wordt geladen.

Om de CSS van het kritieke pad te genereren, kunt u deze tool Critical Path CSS Generator gebruiken.

7. Verklein JavaScript-bestanden verwijder witruimte en opmerkingen om de grootte van JS-bestanden te verkleinen.

8. Combineer JavaScript-bestanden combineer de JavaScript-gegevens van uw site met minder bestanden, waardoor HTTP-verzoeken worden verminderd. Niet aanbevolen als uw site HTTP / 2 gebruikt.

Belangrijk: Dit kan dingen kapot maken! Als u fouten op uw website opmerkt nadat u deze instelling heeft geactiveerd, deactiveert u deze gewoon opnieuw en wordt uw site weer normaal.

9. Laad JavaScript uitgesteld elimineert render-blocking JS op uw site en kan de laadtijd verbeteren. Dit is iets waar Google PageSpeed ​​Insights rekening mee houdt bij het ‘scoren’ van de paginasnelheid.

10. Veilige modus voor JQuery zorgt voor ondersteuning voor inline jQuery-verwijzingen van thema’s en plug-ins door jQuery bovenaan het document te laden als een renderblokkerend script.

Bewaar en test grondig! Deactiveer de instellingen als u merkt dat er iets kapot is gegaan op uw website.

WP Rocket Media-instellingen

wp rocket media-instellingen

1. Luie laad afbeeldingen betekent dat afbeeldingen alleen worden geladen wanneer ze de viewport binnengaan (of op het punt staan ​​deze binnen te gaan), d.w.z. alleen worden geladen wanneer de gebruiker naar beneden scrolt. Lui laden vermindert het aantal HTTP-verzoeken, wat de laadtijden kan verbeteren.

(Ik schakel lui laden van afbeeldingen soms uit, alleen omdat wanneer lui laden is ingeschakeld, ankerlinks die wijzen naar een positie onder een lui geladen afbeelding naar de verkeerde positie van de webpagina schuift)

2. Lui laden iframes en video’s betekent dat iframes en video’s alleen worden geladen als ze de viewport binnengaan (of op het punt staan ​​binnen te gaan), d.w.z. alleen worden geladen wanneer de gebruiker naar beneden scrolt. Lui laden vermindert het aantal HTTP-verzoeken, wat de laadtijden kan verbeteren.

3. Vervang YouTube iframe door voorbeeldafbeelding kan uw laadtijd aanzienlijk verbeteren als u veel YouTube-video’s op een pagina heeft.

Lazyload kan worden uitgeschakeld op afzonderlijke pagina’s / berichten (u vindt deze instelling in de zijbalk van het bericht / de pagina)

4. Schakel Emoji uit moet worden uitgeschakeld omdat de standaardemoji van de browser van bezoekers moet worden gebruikt in plaats van emoji van WordPress.org te laden. Het uitschakelen van emoji-caching vermindert het aantal HTTP-verzoeken, wat de laadtijden kan verbeteren.

6. WordPress sluit in moet worden uitgeschakeld omdat het voorkomt dat anderen inhoud van uw site insluiten, het voorkomt ook dat u inhoud van andere sites insluit en verwijdert JavaScript-verzoeken met betrekking tot WordPress Embeds.

Bewaar en test grondig! Deactiveer instellingen als u iets op uw website ziet dat kapot is.

WP Rocket Preload-instellingen

wp rocket preload instellingen

1. Vooraf laden van sitemap gebruikt alle URL’s in uw XML-sitemap om vooraf te laden wanneer de cache-levensduur is verstreken en de hele cache is gewist.

2. Yoast SEO XML-sitemap. WP Rocket detecteert automatisch XML-sitemaps die zijn gegenereerd door de Yoast SEO-plug-in. U kunt de optie aanvinken om deze vooraf te laden.

3. Preload bot mag alleen worden geactiveerd en gebruikt op goed presterende servers. Eenmaal geactiveerd, wordt het automatisch geactiveerd nadat u inhoud op uw website hebt toegevoegd of bijgewerkt. Ga naar Handmatig als dit een hoog CPU-gebruik of prestatieproblemen veroorzaakt.

Wanneer u een nieuwe post of pagina schrijft of bijwerkt, wist WP Rocket automatisch de cache voor die specifieke inhoud en alle andere inhoud die daarmee verband houdt. De vooraf geladen bot zal deze URL’s crawlen om de cache onmiddellijk opnieuw te genereren.

4. DNS-verzoeken vooraf ophalen maakt het mogelijk om de domeinnaam om te zetten parallel met (in plaats van in serie met) het ophalen van de daadwerkelijke pagina-inhoud.

U kunt externe hosts specificeren (zoals //fonts.googleapis.com & //maxcdn.bootstrapcdn.com) die vooraf moet worden opgehaald omdat DNS-prefetching externe bestanden sneller kan laden, vooral op mobiele netwerken.

De meest gebruikelijke URL’s om vooraf op te halen zijn:

 • //maxcdn.bootstrapcdn.com
 • //platform.twitter.com
 • //s3.amazonaws.com
 • //ajax.googleapis.com
 • //cdnjs.cloudflare.com
 • //netdna.bootstrapcdn.com
 • //fonts.googleapis.com
 • //connect.facebook.net
 • //www.google-analytics.com
 • //www.googletagmanager.com
 • //maps.google.com

Bewaar en test grondig! Deactiveer de instellingen als u merkt dat er iets kapot is gegaan op uw website.

Instellingen voor geavanceerde regels van WP Rocket

Instellingen voor WP Rocket Static Files

Deze instellingen zijn voor geavanceerd cachebeheer, meestal voor het uitsluiten van winkelwagen- en afrekenpagina’s op e-commercesites.

1. Cache nooit URL (‘s) laat je URL’s specificeren van pagina’s of berichten die nooit in de cache mogen komen.

2. Cache nooit in de cache laat u de ID’s van cookies specificeren die, indien ingesteld in de browser van de bezoeker, moeten voorkomen dat een pagina in de cache wordt geplaatst.

3. Cache nooit user agents kunt u tekenreeksen voor user-agents opgeven die nooit pagina’s in de cache mogen zien.

4. Altijd URL (‘s) opschonen laat u URL’s specificeren die u altijd uit de cache wilt verwijderen wanneer u een bericht of pagina bijwerkt.

5. Tekenreeksen in cache laat je query strings specificeren voor caching.

Bewaar en test grondig! Deactiveer instellingen als u iets op uw website ziet dat kapot is.

WP Rocket Database-instellingen

WP Rocket Database-instellingen

Deze sectie wordt geleverd met een reeks instellingen om WordPress op te schonen en te optimaliseren.

1. Post opschonen verwijdert revisies, autoteksten en in de prullenbak geplaatste berichten en pagina’s. Verwijder deze tenzij je oude versies van berichten hebt (of verwijderde berichten).

2. Opmerkingen opschonen verwijdert spam en weggegooide reacties.

3. Transiënten opschonen verwijdert opgeslagen gegevens die van sociale tellingen houden, maar soms wanneer transiënten verlopen, blijven ze in de database en kunnen ze veilig worden verwijderd.

4. Database opschonen optimaliseert tabellen in uw WordPress-database.

5. Automatische opschoning. Ik doe meestal op ad-hoc basis opruimingen, maar u kunt ook plannen dat WP Rocket geautomatiseerde opruimingen van uw database uitvoert.

Idealiter zou u een back-up van uw database moeten maken voordat u een opschoning uitvoert, want zodra de database-optimalisatie is uitgevoerd, is er geen manier om deze ongedaan te maken.

WP Rocket CDN-instellingen

WP Rocket CDN-instellingen

Het gebruik van een Content Delivery Network (CDN) betekent dat alle URL’s van statische bestanden (CSS, JS, afbeeldingen) worden herschreven naar de CNAME (s) die u verstrekt.

1. Schakel CDN in. Schakel dit in als u een netwerk voor inhoudslevering gebruikt. WP Rocket is compatibel met de meeste CDN’s zoals Amazon Cloudfront, MaxCDN, KeyCDN (die ik gebruik) en andere. Lees meer over het gebruik van WP Rocket met een CDN

2. CDN CNAME (s). Kopieer de CNAME (domein) die je van je CDN-provider hebt gekregen en voer deze in de CDN CNAME in. Hiermee worden alle URL’s voor uw items (statische bestanden) herschreven.

3. Sluit bestanden uit laat u URL (‘s) specificeren van bestanden die niet via CDN mogen worden aangeboden.

Bewaar en test grondig! Deactiveer de instellingen als u merkt dat er iets kapot is gegaan op uw website.

WP Rocket-add-ons (Cloudflare)

WP Rocket-add-ons (Cloudflare)

Met WP Rocket kun je je Cloudflare-account integreren met hun add-on-functie.

1. Globale API-sleutel. Je vindt de API-sleutel rechtsboven in je Cloudflare-account. Ga gewoon naar je profiel en scroll naar beneden en je ziet je wereldwijde API-sleutel. Je hoeft dit alleen maar te kopiëren en in WP Rocket te plakken.

2. E-mailaccount. Dit is het e-mailadres dat u gebruikt voor uw Cloudflare-account.

3. Domein. Dit is uw domeinnaam, b.v. websitehostingrating.com.

4. Ontwikkelingsmodus. Activeer tijdelijk de ontwikkelmodus op uw website. Deze instelling wordt na 3 uur automatisch uitgeschakeld. Dit is handig voor wanneer u veel wijzigingen aanbrengt in uw site.

5. Optimale instellingen. Verbetert automatisch uw Cloudflare-configuratie voor snelheid, prestatiegraad en compatibiliteit. Deze optie activeert de optimale Cloudflare-instellingen.

6. Relatief protocol. Mag alleen worden gebruikt met de flexibele SSL-functie van Cloudflare. URL’s van statische bestanden (CSS, JS, afbeeldingen) worden herschreven om // te gebruiken in plaats van http: // of https: //.

WP Rocket Tools

WP Rocket Tools

1. Exporteer instellingen laat je je WP Rocket instellingen exporteren om op een andere site te gebruiken.

2. Importeer instellingen kunt u uw vooraf geconfigureerde WP Rocket-instellingen importeren.

3. Terugdraaien laat je terugkeren naar een vorige versie, als een nieuwe versie van WP Rocket problemen voor je veroorzaakt.

WP Rocket configureren voor HTTP / 2

HTTP / 2 is een upgrade naar de HTTP die al bestaat sinds 1999 om de communicatie tussen webservers en browsers te beheren. HTTP / 2 maakt de weg vrij voor sneller laden van pagina’s door betere datacompressie, multiplexing van verzoeken en andere snelheidsverbeteringen.

Veel servers en browsers ondersteunen HTTP / 2 en de meeste webhosts, zoals SiteGround, ondersteunen nu HTTP / 2. Deze HTTP / 2-checker vertelt u of uw site HTTP / 2 kan gebruiken.

Als uw site HTTP / 2 kan gebruiken, kunt u hier als volgt WP Rocket configureren.

Alle CSS- en JS-bestanden samenvoegen (combineren) in zo min mogelijk bestanden is niet de beste methode voor HTTP / 2 en WP Rocket beveelt je aan bestandsaaneenschakeling niet activeren in de .

WP Rocket configureren voor HTTP / 2

WP Rocket beveelt u aan laat deze twee vakjes niet aangevinkt. Zie dit artikel voor meer informatie over WP Rocket.

Hoe WP Rocket te gebruiken met KeyCDN

Het opzetten van WP Rocket met KeyCDN is vrij eenvoudig. (Ter info: KeyCDN is het netwerk voor inhoudslevering dat ik gebruik en aanbeveel)

Maak eerst een pull-zone in KeyCDN. Ga dan naar en vink de optie Content Delivery Network inschakelen aan.

hoe wp rocket in te stellen met keycdn

Update nu het veld Hostname vervangen door: “met de URL die u krijgt van het KeyCDN-dashboard (onder Zones > Zone-URL voor de pull-zone die je hebt gemaakt. De URL ziet er ongeveer zo uit: lorem-1c6b.kxcdn.com)

Als alternatief, en de aanbevolen optie, gebruikt u een CNAME van uw favoriete URL (bijvoorbeeld https://static.websitehostingrating.com)

Welke webhosts werken met WP Rocket?

WP Rocket is compatibel met bijna alle webhosts. Sommige, vooral beheerde WordPress-hosts, werken echter mogelijk niet met WP Rocket. Als uw hostingprovider hieronder niet wordt vermeld, betekent dit niet dat deze niet compatibel is met WP Rocket. De beste manier om 100% zeker te zijn, is door contact op te nemen met uw webhost en het te vragen.

 • Kinsta: Kinsta ondersteunt alleen WP Rocket versie 3.0 en hoger. De paginacaching van WP Rocket wordt automatisch uitgeschakeld om conflicten met Kinsta ingebouwde caching te voorkomen. Kinsta is een officiële partner van WP Rocket.
 • WP Engine: WP Rocket is de enige caching-plug-in die is toegestaan ​​op WP Engine. WP Engine is een officiële partner van WP Rocket.
 • SiteGround: WP Rocket is compatibel met SiteGround’s statische, dynamische en memcached caching. SiteGround is een officiële partner van WP Rocket.
 • A2-hosting: WP Rocket is volledig compatibel met A2 Hosting. Maar u moet WordPress op uw site installeren voordat u de WP Rocket-plug-in kunt installeren. A2 Hosting is een officiële partner van WP Rocket.
 • WebHostFace: WebHostFace ondersteunt (en is een officiële partner van) WP Rocket.
 • Savvii: Savvii ondersteunt (en is een officiële partner van) WP Rocket.
 • FastComet: Biedt een specifiek geoptimaliseerd pakket voor WordPress en WP Rocket. FastComet is een officiële partner van WP Rocket.
 • Bluehost beheerde WordPress-abonnementen: Bluehost Managed WordPress-plannen Vernisconfiguratie verbreekt de verkleining van WP Rocket, dus u moet ofwel de Vernis van Bluehost uitschakelen of de verkleining van WP Rocket uitschakelen.
 • Cloudways WordPress Hosting: Wanneer u WP Rocket’s minificatie gebruikt met Cloudways ‘Varnish, moet u een uitsluitingsregel maken voor Varnish in de instellingen van Cloudways-applicaties.
 • Vliegwiel: U moet contact opnemen met Flywheel-ondersteuning en hen vragen om WP Rocket te activeren.
 • HostGator beheerde WordPress-abonnementen: WP Rocket is niet toegestaan ​​op HostGator Managed WordPress-hosting.
 • Synthese: W3 Total Cache is vooraf geïnstalleerd op Synthesis, maar kan worden verwijderd en vervangen door WP Rocket.
 • WebSavers.ca: WebSavers.ca is een officiële partner van WP Rocket.

Lees meer over compatibele webhost met WP Rocket op https://docs.wp-rocket.me/article/670-hosting-compatibility.

Download mijn WP Rocket-configuratiebestand

Ik heb het heel gemakkelijk gemaakt om dezelfde WP Rocket-configuratie toe te voegen die ik hier op mijn site gebruik. Download dit WP Rocket-configuratiebestand en importeer het vervolgens in de sectie Tools van de WP Rocket-beheerder.

gratis download wp rocket configuratiebestand

Koop een exemplaar van WP Rocket en download vervolgens mijn WP Rocket-configuratiebestand en importeer de exacte instellingen die ik aanbeveel en gebruik op deze site.

3. WP Rocket Help & Officiële documentatie

Als u om de een of andere reden problemen ondervindt met WP Rocket, is er veel nuttige informatie beschikbaar op de website van WP Rocket. Vergeet niet dat u ook 1 jaar ondersteuning krijgt bij uw aankoop.

wp rocket help

Hier is een lijst met WP Rocket-zelfstudies die ik het nuttigst vond:

 • Ermee beginnen
 • Hosting Compatibiliteit
 • Hoe te controleren of WP Rocket uw pagina’s in de cache opslaat
 • SSL met WP Rocket
 • WP Rocket met een CDN
 • WP Rocket met Cloudflare
 • Los 500 interne serverfout op
 • Problemen oplossen met verkleining
 • NGINX-configuratie voor WP Rocket

Wat is jouw ervaring met het gebruik van de WP Rocket caching-plug-in voor WordPress? Heb ik cruciale informatie weggelaten? Ik hoor het graag in de reacties hieronder!

Als je deze WP Rocket-installatiehandleiding nuttig vond, wordt het altijd op prijs gesteld om het op sociale media te delen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map