Mensen kiezen vaak voor WordPress voor hun webprojecten omdat het gemakkelijker te gebruiken is en minder technische expertise vereist in vergelijking met zijn tegenhangers. Een gebruiker met beperkte of geen kennis van codering kan ook een site bouwen met behulp van het platform, de thema’s en plug-ins die voor bijna elke niche beschikbaar zijn.


Maar voor een succesvolle site is meer nodig dan alleen thema’s en plug-ins.

Het belang van WordPress-snelheid kan niet worden onderschat. Stel je voor dat je een site bezoekt en het duurt een halve minuut om te laden. De problemen en frustraties die het kan veroorzaken, zijn ondraaglijk. Nu, wat als uw WordPress-site dezelfde problemen en frustratie veroorzaakt bij uw bezoekers?

hoe u uw WordPress-site kunt versnellen

De bezoekers die je in de loop van de tijd hebt ontwikkeld en nadat je zo hard hebt gewerkt aan het produceren van de juiste inhoud en het volgen van de beste marketingpraktijken. Dat gaat allemaal verloren, want de kans is erg klein dat ze ooit weer naar uw site zouden terugkeren.

Al dat gedoe en geknoei kan worden voorkomen als we het weten hoe u onze WordPress-site kunt optimaliseren. Optimalisatie klinkt misschien wat ingewikkeld en het kan de indruk wekken dat je veel code zult moeten schrijven, maar dat is gelukkig niet het geval.

In feite hebben we in dit artikel alleen die methoden vermeld die geen enkele codering of complexiteit vereisen. Dit zijn eenvoudige maar effectieve methoden die uw WordPress-site kunnen versnellen.

We zijn van plan de volgende technieken in dit artikel te behandelen over hoe u dat kunt de WordPress-site versnellen.

  • Web hosting
  • Lichtgewicht thema
  • Caching
  • Gzip-compressie
  • Minificatie van CSS en JS
  • Database-optimalisatie
  • Beeldoptimalisatie
  • Content Delivery Network (CDN)
  • Beste praktijken

Webhostingprovider

Er moet veel aandacht worden besteed aan de beslissing welk hostingbedrijf u kiest om uw site te hosten.

web hosting

De hostingprovider die u gebruikt, heeft een enorme impact op de algehele websiteprestaties en bij WordPress is dat niet anders. Er zijn veel hostingbedrijven die WordPress-geoptimaliseerde hosting aanbieden die vooraf is geconfigureerd om WordPress soepel en snel te laten werken.

Mogelijk krijgt u onbeperkte ruimte en bandbreedte van uw huidige gedeelde hostingprovider, maar dat is alleen op papier. In werkelijkheid wordt deze onbeperkte ruimte en bandbreedte ook gedeeld met honderden verschillende sites die resulteren in trage en kwetsbare sites.

Als u van plan bent uw bedrijf op de lange termijn te runnen en er uiteindelijk inkomsten uit wilt genereren, geef dan geld uit aan een goede WordPress-hosting zoals Cloudways of Kinsta, die wordt beschouwd als een van de beste WordPress-cloudhosting.

Cloudways biedt ook een optimalisatie-stack gecombineerd met verschillende caching-lagen die helpt bij het verbeteren van de laadtijd van de pagina; setup geoptimaliseerd voor WordPress met geweldige caching tools (later in dit artikel besproken).

Een ander aspect waar u op moet letten, is de locatie van uw datacenter. Het wordt aanbevolen om het datacenter dichter bij uw doelmarkt te kiezen om latentie te voorkomen en de snelheid van de website te verhogen.

Gebruik een snel en lichtgewicht thema

WordPress-gebruikers hebben de mogelijkheid om te kiezen uit duizenden thema’s die op internet beschikbaar zijn. Deze thema’s zien er misschien perfect uit voor uw bedrijf, maar het installeren ervan kan uw website vertragen. Dit komt omdat niet alle thema’s goed gecodeerd en geoptimaliseerd zijn voor de beste prestaties.

StudioPress Genesis Child Themes

Er zijn een aantal snel ladende WordPress-thema’s, zowel gratis als betaalde, beschikbaar.

Astra is een lichtgewicht thema dat soepel loopt en sneller laadt dan de meeste thema’s die er zijn. Het is een multifunctioneel thema dat kan worden gebruikt door bloggers, bureaus en freelance ontwikkelaars.

Caching

Caching speelt een belangrijke rol bij het leveren van een snelle WordPress-site aan uw bezoekers. Dit slaat de weergave van uw WordPress-site op om te voorkomen dat elke gebruiker keer op keer wordt weergegeven.

Caching wordt gedaan op zowel server- als clientniveau. Op serverniveau kunnen we gebruiken Vernis voor het cachen van HTTP reverse proxy. Een ander hulpmiddel dat wordt gebruikt voor caching op de server is NGINX die wordt gebruikt voor load balancing om zware verkeerslasten aan te pakken.

Een goede WordPress caching-plug-in kan u helpen bij het implementeren van een effectief caching-mechanisme voor uw WordPress-site.

Briesje

Breeze is een van de populaire WordPress caching-plug-ins die alle belangrijke caching-componenten ondersteunt.

Breeze-plug-in

Het is lichtgewicht en ondersteunt minificatie, GZIP-compressie, browsercaching, database en optimalisatie, enz. Dit is een gratis plug-in die kan worden gedownload van WordPress.org.

WP Rocket

WP Rocket is een veelgebruikte caching-plug-in voor WordPress-websites.

WP Rocket

De plug-in biedt functies zoals paginacaching, GZIP-compressie, browsercaching, database-optimalisatie en verkleining, enz. De plug-in kan worden gekocht via de officiële website.

Gzip-compressie

We hebben allemaal een afname in grootte ervaren bij het inpakken van een grote map. Een soortgelijk concept kan hier ook worden toegepast door GZIP Compression op uw WordPress-site te gebruiken.

Dit verkleint de grootte van uw websitebestanden die aan de gebruikerszijde sneller laden. Deze methode zou de grootte van de inhoud van uw WordPress-site met 70% verminderen.

Ga naar plug-ins om GZIP-compressie toe te passen in de Breeze-plug-in Basisopties tabblad en vink het vakje voor GZIP-compressie aan en klik op Wijzigingen opslaan om de wijzigingen toe te passen.

Notitie: Gzip-compressie kan alleen worden geïmplementeerd als dit wordt ondersteund door uw server.

Minificatie van CSS en JS

Doorgaans gebruikt WordPress veel CSS-bestanden. CSS is een stylingblad dat vorm en kleur geeft aan de lay-out van uw site. Minimaliseren betekent het verkleinen van de bestandsgrootte door spaties en opmerkingen te verwijderen die werden gebruikt op het moment van ontwikkeling en als uw site op een gegeven moment geen bepaalde CSS gebruikt, mag deze niet worden aangeroepen.

Ga naar om minificatie toe te passen in Breeze BASISOPTIES en vink alle vakjes aan voor HTML, CSS, JS, Inline JS en Inline CSS.

Naast minificatie, moet het blokkeren van CSS ook worden vermeden. Renderblokkering CSS kan ervoor zorgen dat de webpagina niet goed wordt weergegeven. Om dit te voorkomen; gebruik minder CSS-bestanden en probeer er indien mogelijk een paar in een te combineren.

Ga naar om groepering toe te passen in Breeze GEAVANCEERDE MOGELIJKHEDEN en vink beide vakjes aan voor Groepsbestanden om groepering van CSS- en JS-bestanden mogelijk te maken.

Database-optimalisatie

Na verloop van tijd raakt de database verstopt met onnodige tabellen en gegevens van verschillende plug-ins. Deze rommel kan de reactietijd van uw server vertragen. Regelmatig opschonen van de database kan uw WordPress-site versnellen, omdat er minder zoekopdrachten hoeven te worden uitgevoerd en een database minder druk is.

Als u Breeze als uw cacheplug-in gebruikt, kunt u een aantal opties vinden om uw database binnenin te optimaliseren Database tabblad van de plug-in. U kunt alle opties selecteren of alleen de geselecteerde door het vakje ervoor aan te vinken.

Beeldoptimalisatie

Een website is niet compleet met afbeeldingen. Sommige gebruiken minder, terwijl andere veel afbeeldingen gebruiken, afhankelijk van het type website. Afbeeldingen kunnen WordPress-websites vertragen omdat ze tijd nodig hebben om te downloaden en weer te geven. Om deze problemen aan te pakken, hebben we geweldige plug-ins beschikbaar die afbeeldingen optimaliseren door hun formaat te verkleinen en een hoge kwaliteit te behouden.

Smush Image Compression

Voorheen bekend als Smush, is het een plug-in voor beeldcompressie.

smush plugin

Na installatie voert de plug-in een automatische scan uit en begint met het comprimeren van bestaande afbeeldingen die op uw site worden gebruikt. Het optimaliseert afbeeldingen in bulk en comprimeert automatisch nieuwe afbeeldingen die worden geüpload naar de WordPress-site.

WP Compress

WP Compress is een andere geweldige plug-in voor beeldoptimalisatie.

wp compress plugin

Hun geavanceerde compressiemechanisme heeft drie optimalisatieniveaus die u echt elk stukje ruimte besparen. Deze plug-in is heel gemakkelijk te gebruiken en heeft ook opties voor het wijzigen van de grootte.

Content Delivery Network (CDN)

Een onmisbare tool, vooral voor die WordPress-sites met een wereldwijd publiek. Een CDN werkt als caching en houdt een kopie van uw site in zijn netwerk over de hele wereld verspreid. Dit zorgt voor een snelle levering van zowel statische als dynamische inhoud van uw website, zelfs aan de mensen die ver weg van uw gehoste serverlocatie browsen.

CDN heeft veel voordelen en het kiezen van de juiste CDN is geen gemakkelijke taak. Om de juiste CDN te selecteren, is het raadzaam om de prestaties te controleren in echte werkscenario’s en CDN-benchmarking is de beste manier om dit te controleren.

Andere praktische tips

Het is een goede gewoonte om een ​​volledige scan van uw WordPress-site uit te voeren met behulp van een goede beveiligingsplug-in zoals Sucuri of MalCare.

Hiermee worden malware en slechte scripts verwijderd die prestatieproblemen op uw WordPress-site kunnen veroorzaken. Controleer ook tijdens het installeren van een nieuwe plug-in de compatibiliteit en de laatste update. Als het niet vaak wordt bijgewerkt door de ontwikkelaars, zoek dan naar alternatieven.

Controleer uw huidige WordPress-instellingen op verouderde plug-ins en thema’s, omdat deze prestatie- en beveiligingsproblemen kunnen veroorzaken. Zorg ervoor dat u regelmatig bijwerkt en maak een volledige back-up voor elke grote upgrade.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me