Genesis Framework & StudioPress Theme Review

Att välja ett WordPress-tema är en av de tuffaste sakerna att göra i dag. När allt kommer omkring, gör det stora antalet alternativ att minska dina val nästan omöjligt. Från funktionsuppsättningar till marknadsplatser, för att inte tala om prispoäng, hur vet du var du ska börja? Gå in i Genesis Framework och StudioPress-teman.


Lyckligtvis, i ett försök att hjälpa dig välja det perfekta WordPress-temat för din webbplats kommer vi att titta närmare på en av de populäraste temabutikerna i branschen hittills – Studio.

StudioPress kan vara det bästa sättet att hjälpa över 200 000 nöjda kunder, driva en halv miljon webbplatser och skryta med en community med 10K användare och utvecklare..

Och nämnde jag att det gillade Matt Mullenweg (grundare av WordPress), Yoast, WPBeginner, Copyblogger och Problogger alla använder StudioPress-teman för sina webbplatser. (FYI denna webbplats använder också StudioPress och en anpassad version av temat Centric child)

genesis ramverk och studiopress teman granskning

Om det inte visar sig att StudioPress är värt att överväga, är jag inte säker på vad som kommer att göra det. Som sagt i detta Genesis ramverk och StudioPress teman granskning Jag ska titta på vilka StudioPress-teman som helst har att erbjuda dig och se om det inte ändrar dig.

Vad är StudioPress?

vad är studiopress?

StudioPress är skaparen av det exceptionella Genesis Framework, som just så råkar vara ett av de mest kända WordPress-temaramarna runt omkring. Brian Gardner skapade StudioPress och Genesis-ramverket redan 2010 för att lansera enklare temainformation för WordPress-webbplatsägare. I juni 2018 förvärvade WP Engine StudioPress inklusive Genesis Framework.

WordPress Genesis Framework

Genesis Framework ger WordPress-webbplatser en väl utformad, säker, snabb laddning och SEO-optimerad grund så att du kan bygga dina drömplatser.

Kolla in några av Genesis bästa funktioner:

 • Mobile vänliga
 • Widget klar
 • Inbyggt kommentarsystem
 • Auto-sized presenterade bilder
 • Annonsfunktionalitet
 • Flera layoutalternativ
 • Live Theme Customizer
 • Anpassade sidmallar

Slutligen kommer det med saker som obegränsat stöd, uppdateringar och webbplatser, allt för ett lågt pris.

Genesis Framework är tillräckligt avancerat för att expertutvecklare kan dra nytta av och anpassa från grunden, samtidigt som det är tillräckligt enkelt för att även de mest nybörjare av webbplatsägare kan bygga något värt.

Genesis är perfekt som ett fristående starttema, men det är viktigt att notera att det är ett grundläggande tema med grundläggande funktionalitet och design. Det är faktiskt mer en grund än ett tema. Den riktiga kulan kommer in när du börjar lägga till Genesis-barntema i ramverket på din WordPress-webbplats.

Med andra ord, med WordPress i kärnan på din webbplats, Genesis som ger grunden, och StudioPress-barntema som erbjuder design och funktionalitet, kommer du att ha en spektakulär webbplats på nolltid.

StudioPress-barntema

Endast barntema som har utformats för att arbeta med Genesis-ramverket kan användas med Genesis. Som sagt, vem som helst kan skapa ett barntema för Genesis. Faktum är att många människor har gjort just det för sig själva och andra.

StudioPress Genesis Child Teman

Genesis barntema ger dig flexibiliteten att skapa alla typer av webbplatser du kan tänka på. Om du är nyfiken på hur en StudioPress-webbplats kan se ut för dig, kolla bara in StudioPress Showcase för webbplatser designade av bloggare, designers och utvecklare av alla färdighetsnivåer.

StudioPress-plugins

Som om det inte var tillräckligt med att skapa det mest populära WordPress-ramverket, komplett med massor av barntema för att komplettera alla webbplatsägarens drömmar, erbjuder StudioPress också ett brett utbud av plugins som hjälper till att utöka designen och funktionaliteten på din webbplats.

Här är en startlista som ger dig en uppfattning om vad som är tillgängligt:

 • AgentPress-listor: skapa ett listhanteringssystem
 • Genesis Connect för WooCommerce: bygg en eCommerce-butik med den populära WooCommerce-plugin
 • Genesis Simple Share: Lägg till vackra sociala delningsknappar till alla Genesis-barntema
 • Enkla webbadresser: Skapa, hantera och spåra alla utgående länkar med anpassade inläggstyper och 301 omdirigeringar

Och det är bara början! WordPress-pluginlagret har hundratals gratis StudioPress-plugins som du kan använda.

Låt oss nu komma till den goda delen och titta på StudioPress-temafunktioner som säkert ger dig allt du behöver för att göra en framgångsrik webbplats.

StudioPress-temafunktioner

Alla StudioPress-teman har standardfunktioner som snabba laddningstider, responsiv design, ren kod för säkerhet, SEO-optimering och minimala funktioner för en strömlinjeformad webbplatsuppbyggnadsupplevelse.

Och medan StudioPress-teman är utformade för att vara så uppblåsningsfria som möjligt, är det bra att veta att detta inte fungerar för alla. Faktum är att vissa människor vill ha fler mångsidiga teman som Divi (läs min Divi-recension här) eller Avada så att de får åtkomst till så många funktioner som fysiskt möjligt under webbplatsbyggnadsprocessen.

Det finns emellertid mycket mer med StudioPress-teman än det som möter ögat, särskilt om du väljer rätt barntema.

Låt oss ta en titt.

1. Sökmotoroptimering (SEO)

StudioPress-teman är byggda på en ren kod som uppfyller de högsta WordPress-kodstandarderna. Som ett resultat kommer din webbplats alltid att köras snabbt, säkert och smidigt för den ultimata användarupplevelsen.

Och ju bättre din webbplats körs på backend, desto mer nöjda kommer dina kunder att vara på frontend (om du tillhandahåller högkvalitativt innehåll, produkter / tjänster och mer för webbplatsbesökare).

studiopress sökmotoroptimering

När webbplatsbesökare är engagerade med webbplatsens innehåll och märker hastigheten och prestandan kommer de att stanna kvar på din webbplats längre, dela ditt innehåll med vänner och familj och till och med göra fler inköp, vilket alla hjälper till att öka din sökmotors ranking.

Se bara till att du inte litar på teman Genesis Framework eller Genesis under enbart för SEO-optimering. Det är bäst att använda ett plugin som Yoast SEO för att optimera webbplatsens innehåll, webbplatskarta och bilder.

2. Snabb och lätt

Att ha en snabbladdningssida brukar vara trevlig att ha, men idag är den måste. Att ha ett snabbt WordPress-tema är avgörande för användarupplevelse, konverteringsfrekvens och SEO.

En av de saker som skiljer StudioPress-teman från resten av de populära WordPress-teman på marknaden är det faktum att alla är byggda för att vara snabba och lätta. Med andra ord, de kommer inte fyllda med alla funktioner som är kända för mänskligheten i fall du behöver det.

Istället är dessa teman byggda för att ge dig den bästa funktionen som möjligt för att skapa en mycket fungerande webbplats, utan all koduppblåsning som kan minska din webbplatshastighet och påverka den totala prestanda.

Och om du tycker att du behöver mer design och funktionalitet än det som är inbyggt i det tema som du har valt, kan du dra nytta av de tusentals gratis och premium WordPress-plugins som finns (som WP Rocket caching-plugin) för att göra bara det, utan att överväldiga din webbplats och röra med användarupplevelsen.

3. Mobil responsiv design

Att ha en mobilvänlig webbplats är ett måste i dessa dagar. När allt kommer omkring tillkännagav Google officiellt tillbaka 2015 att webbplatser med mobilvänliga webbsidor kommer att få ett rankningsökning.

studiopress teman mobil responsiv design

Lyckligtvis är alla StudioPress-teman mobilkänsliga så att besökare som klickar på din webbplats från vilken enhetstyp som helst eller skärmstorlek kan se din webbplats i sin helhet utan överdriven zoomning eller rullning.

Dessutom är StudioPress-teman byggda med HTML5-markering, vilket betyder att de kommer att:

 • Lita mindre på plugins för funktionalitet
 • Arbeta med alla webbläsare
 • Har samma slutupplevelse oavsett enhet
 • Ha mer effektivt innehåll
 • Använd mindre bandbredd och ladda snabbare

4. Säkerhet

Webbplatssäkerhet är nyckeln till din framgång. När allt kommer omkring, om din webbplats är hackad och din webbplats komprometterad riskerar du inte bara att förlora allt hårt arbete, du riskerar att förlora kunder.

StudioPress tog fram expert och kärna WordPress-utvecklare Mark Jaquith för att se till att Genesis Framework är det säkraste ramverket runt.

5. Tillgänglighet

Något som många webbplatsägare inte tänker på är hur tillgänglig deras webbplats är för personer med funktionsnedsättningar. Faktum är att de som är synskadade, hörselskadade, färgblinda eller till och med tillfälligt inaktiverade på grund av en skada eller sjukdom kan ha svårt att se din webbplats i sin helhet när du engagerar dig i ditt innehåll.

Det sista du vill göra är att främja en stor del av din målgrupp eftersom de inte kan komma åt alla dina webbplatser.

studiopress tillgängliga teman

StudioPress-teman gör det dock enkelt att aktivera tillgänglighet på din webbplats så att alla, med alla typer av funktionshinder, kommer att kunna njuta av din webbplats.

6. Automatiska uppdateringar

Ett annat sätt din webbplats blir sårbar för attack är genom att ha en föråldrad WordPress-kärna, såväl som föråldrade plugins och teman. Och tyvärr, trots att de vet detta, misslyckas många webbplatsbesökare med att utföra regelbundna uppdateringar.

Dessutom utför ibland webbplatsägare rätt uppdateringar, och sedan kraschar något på deras webbplats. Och om detta händer kan det ta en expert att hitta problemet och åtgärda vad som hänt till följd av en misslyckad uppdatering.

Med ett StudioPress-tema uppdateras din WordPress-kärna och Genesis-barntema automatiskt så att du aldrig behöver oroa dig för att uppdatera dem manuellt.

studiopress temar automatiska uppdateringar

Och om du föredrar att manuellt uppdatera dessa två saker, helt enkelt slå av automatiska uppdateringar och klicka på en knapp. Eftersom StudioPress tar på sig att testa alla uppdateringar noggrant, vet du att alla uppdateringar du kör är kompatibla med din webbplats.

7. Modern design

studiopress modern sesign

Det finns inget värre än att hitta temat för dina drömmar när det gäller backend-funktionaliteten, bara för att ta reda på att frontend-designen är föråldrad och inte bra.

StudioPress har dock en modern design som passar alla typer av webbplatser, tilltalar alla besökare på webbplatsen och fungerar som det ska.

Academy Pro StudioPress Theme

Låt oss snabbt titta på några av StudioPress temas bästa designfunktioner:

 • Lätt installerat demoinnehåll
 • Färgschema, teckensnitt och layoutanpassning
 • Anpassade sidmallar, inklusive en exklusiv målsida
 • Widget klar hemsida
 • 6 standardlayoutalternativ inklusive sidfältalternativ
 • Anpassad rubrik med kapacitet för uppladdning av logotyp
 • Social ikon och dela knappar
 • Senaste inlägg, komplett med presenterade bilder
 • Inbyggd sökfält och navigering med brödsmulor

8. Gutenberg redo

Gutenberg är den nya inlägg / sidredigeraren i WordPress, och det är en helt ny redigeringsupplevelse för moderna webbplatser med medierika sidor och inlägg. Gutenberg gör det möjligt för WordPress-utvecklare och designers att skapa återanvändbara moduler för design och innehåll.

Genesis och StudioPress-teman är hundra procent kompatibla med Gutenberg redaktör.

9. Temainställning med ett klick

Om du någonsin har installerat ett nytt tema vet du hur fiffigt det kan vara att konfigurera allt så att din webbplats ser ut som temademono-webbplatsen.

De ett klick tema inställning gör det till det förflutna. Du kan nu ladda det nya temas demoinnehåll, plugins och perfekt utformade Gutenberg-block på hemsidan på din webbplats automatiskt och inom några minuter!

Just nu har inte alla StudioPress-teman den här fantastiska funktionen. Här är teman som kommer med ett klick-temainställning:

 • Genesis Exempel tema
 • Authority Pro
 • Monokrom Pro
 • Essence Pro
 • Magazine Pro
 • Revolution Pro
 • Navigation Pro

10. Stor gemenskap

En av de största sakerna med WordPress är samhället som har byggt upp kring det innehållshanteringssystemet. Och det händer bara så att StudioPress har samma typ av community.

StudioPress Genesis Facebook Group

Med över 10 000 personer involverade i StudioPress-communityn, som består av både användare och utvecklare, kan du få support när det gäller design, funktionalitet, webbplatssäkerhet och felsökning.

Dessutom kan du få inspiration från andra som har byggt sina webbplatser i Genesis Framework så att din webbplats kan vara den bästa den kan vara.

StudioPress officiella forum

Det coola med att vara en del av det här stora samhället är att det finns en webbplats tillägnad Genesis-användare. Här kan du hitta följande:

 • Facebook-sidan
 • Twitter-konto
 • Slacka samhällen
 • Community Wiki
 • Uppdateringar, kodavsnitt och tips och tricks från gemenskapen
 • StudioPress Podcast
 • Dribbble
 • och naturligtvis de officiella StudioPress community-forumen

Dessutom, om du behöver någon som hjälper dig att utforma eller utveckla en anpassad webbplats för dig, har StudioPress en kuraterad lista över Genesis-proffs som kan hjälpa dig med alla typer av jobb du behöver. Se utvecklarprofiler, portföljer av deras arbete och kontaktinformation så att du kan bygga din webbplats igång med människor som verkligen vet hur man använder Genesis Framework.

11. Dokumentation och support

Ett högkvalitativt tema skulle inte vara bra om det inte med tillräcklig dokumentation och support. Och som det mest populära WordPress-ramverket i världen bör du förvänta dig att StudioPress skulle ha det bästa av båda.

 • StudioPress-användare har tillgång till ett exklusivt användarkonto där hjälp och dokumentation kan hittas. Men för dem som behöver hjälp med teman från tredje part av Genesis-barn hittar du ett FAQ-avsnitt och en uppdaterad blogg om allt relaterat till StudioPress, skapande av webbplatser, nyhetsbrevet, nyhetsartiklar och mer.
 • StudioPress-temanvändare kan komma åt forumavsnittet, som finns på StudioPress-webbplatsen. Ställ frågor, hitta svar och engagera dig i det växande samhället.

studiopress temainställning och instruktioner

 • När du har köpt ditt tema får du tillgång till lätt att följa instruktioner om hur du ställer in temat och hur du kan anpassa det.

Populära StudioPress-teman

Det finns så många underbara StudioPress-teman att välja mellan, så i ett försök att ge dig ett prov har vi samlat några av de bästa. Kom bara ihåg att alla barntema har potential att anpassas till det du tycker passar.

1. Academy Pro

Academy Pro StudioPress Theme

Academy Pro är utformad för de som vill skapa en onlinekurs, webbplatsägare och marknadsförare för utbildningsinnehåll.

De viktigaste funktionerna:

 • Live Theme Customizer
 • Anpassningsbar rubrik med uppladdning av logotyp
 • Mobilvänlig och lyhörd design
 • 6 inbyggda widgetområden
 • WooCommerce-kompatibel
 • Prissida mall
 • Översättning klar
 • Exklusiv målsida

Mer detaljer och live demo – https://my.studiopress.com/themes/academy/

2. Foodie Pro

Foodie Pro - StudioPress Theme

Foodie Pro är ett minimalistiskt Genesis-barntema som också har titeln som hittills det mest flexibla Genesis-temat.

De viktigaste funktionerna:

 • Anpassade sidmallar
 • 3 alternativ för hemsideslayout
 • 5 webbplatsbredda widgetområden
 • Mobil responsiv design
 • Översättningskapacitet
 • HYML5-markering

Mer detaljer och live demo – https://my.studiopress.com/themes/foodie/

3. Maker Pro

Maker Pro StudioPress Theme

Maker Pro är perfekt för dem med massor av idéer som de vill dela med sina lojala läsare, liksom de som letar efter ett bra ställe att visa upp sina vackra bilder.

De viktigaste funktionerna:

 • Massor av inbyggda widgetområden
 • Förberedda anpassade sidmallar
 • 3 layoutalternativ
 • Anpassad rubrik komplett med logotypuppladdning
 • Live Theme Customizer
 • Mobilvänlig design
 • Översättning klar
 • Förkonstruerad författare, landnings- och kontaktsida

Mer detaljer och live demo – https://my.studiopress.com/themes/maker/

4. AgentPress Pro

AgentPress Pro StudioPress Theme

AgentPress Pro är lämplig för de i fastighetsbranschen som vill bygga en framgångsrik verksamhet och kämpa nöjda kunder.

De viktigaste funktionerna:

 • Smarta listfunktioner
 • Hemsida widgetområden
 • Anpassade inläggstyper, taxonomier och widgets
 • Responsiv design
 • Lätt att skapa, anpassningsbar rubrikavsnitt
 • 4 unika färgscheman
 • 6 olika layoutalternativ
 • Avancerad sökfunktion
 • Utvalda bilder och postbeskrivningar

Mer detaljer och live demo – https://my.studiopress.com/themes/agentpress/

5. StudioPress Pro Plus all-tema-paket

StudioPress Pro Plus All-Theme-paket

Om du älskar tanken på att kunna komma åt alla Genesis-barntema som skapats av StudioPress när du vill eller tror att du vill byta design på din webbplats ofta kan du överväga att investera i Pro Plus All-Theme-paket.

För en engångsbetalning på 499,95 $ får du omedelbar och obegränsad åtkomst, plus support och uppdateringar, för alla teman som skapats av StudioPress (PLUS åtkomst till framtida temaleaser), plus teman från tredje part som stöds av StudioPress.

Och för att avsluta det har du tillgång till Genesis Framework, vilket är bra om det är första gången du vill använda ett StudioPress-tema. Vi har täckt en rad andra WordPress-temapaket här.

StudioPress temaplaner & Prissättning

studiopressplaner och prissättning

Som du redan vet måste du ha Genesis Framework för att använda alla StudioPress-barntema. Denna ram kostar $ 59,95, men när du väl har det behöver du aldrig köpa det igen oavsett hur många gånger du ändrar ditt barntema.

När det gäller StudioPress-barntema kostar alla teman som skapats av StudioPress $ 129,95 (engångsbetalning) och inkludera Genesis Framework. Alla temat från tredje part som säljs på StudioPress-webbplatsen är individuellt prissatta och inkluderar också Genesis Framework.

Så bara för att sammanfatta: Genesis Framework på egen hand är det $ 59,95 (engångskostnad och inkluderar starttema) och ett StudioPress-tema är $ 129,95 (engångskostnad och inkluderar Genesis Framework).

StudioPress-webbplatser WordPress Hosting

Till skillnad från många temabutiker erbjuder StudioPress också webbplatsägare som hanteras WordPress-värd, komplett med alla funktioner du kan förvänta dig av en högkvalitativ webbhotell.

Uppdatering: I juni 2018 förvärvade WP Engine StudioPress och StudioPress Sites drivs nu av WP Engine. (läs min WP Engine-recension här). Deras WordPress-värdlösningar ger dina webbplatser hög tillgänglighet, hastighet, skalbarhet och säkerhet, med stöd av ett prisbelönt kundsupportteam tillgängligt för dig 24/7/365.

studiopress webbplatser wordpress hosting

StudioPress-webbplatser förvaltade WordPress-webbhotell:

 • Ett engagemang för optimal hastighet och prestanda
 • Stabil säkerhet med Sucuri-webbplatsövervakning
 • Avancerade SEO-funktioner
 • Superior support dygnet runt
 • Förinstallerat WordPress CMS
 • 24 förinstallerade StudioPress-teman + Genesis Framework
 • Automatiska uppdateringar av WordPress och Genesis
 • Ett klick installerar rekommenderade plugins
 • Inga trafikbegränsningar eller dolda avgifter
 • Installering av SSL-certifikat med ett klick

Det finns tre värdplaner tillgängliga beroende på dina individuella behov:

studiopress-webbplatser planerar prissättning

Och om du inte är säker på vilken plan som passar dig, finns det en fin liten frågesport du kan göra för att hjälpa dig att välja den bästa värdplanen för dig.

StudioPress-teman För- och nackdelar

Även om StudioPress är ett bra temaföretag, finns det några definitiva för- och nackdelar att tänka på innan du fattar ett slutligt beslut.

Fördelar

 • Alla teman är fullt lyhörda och mobilvänliga, komplett med HTML5-markering
 • Att bygga på en solid Genesis-ramverk gör saker och ting säkra
 • Det finns en stor grupp av Genesis-användare och utvecklare att interagera med
 • Snabba laddningstider, begränsade funktionsuppsättningar och användning av barntema = bättre prestanda och säkerhet
 • Massor av tillgänglig dokumentation och support för när du behöver hjälp
 • Ren kod följer bästa praxis för WordPress
 • Teman är 100% WordPress Gutenberg-kompatibla

Nackdelar

 • Prispunkten är lite mycket för vissa människor
 • Bristen på omfattande funktionsuppsättningar gör att teman ser liknande ut
 • Lita på plugins för extra design och funktionalitet ger tid, ansträngning och pengar
 • Om du är en nybörjare till WordPress som försöker skapa en webbplats är Genesis inte det perfekta alternativet
 • Jag önskar att fler teman kom med ett klick-temainställning

StudioPress-temgranskning: slutliga tankar

Om du letar efter ett säkert WordPress-tema av hög kvalitet för din webbplats är det alltid bra att gå med StudioPress-teman. Alla deras teman har en stark grund som leder vägen i popularitet, har tillräckligt med design och funktionalitet för att bygga en konkurrenskraftig webbplats och är lätt att använda oavsett om du är en avancerad utvecklare eller en ny webbplatsägare.

Jag hoppas att du har haft den här granskningen av StudioPress och Genesis Framework. Har jag missat något viktigt som du tycker bör inkluderas här? Då skulle jag gärna höra allt om det i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map