Som WordPress-användare måste du ha stött på artiklar om WordPress-hastighetsoptimering. Att påskynda en WordPress-webbplats innebär många faktorer, och bland dem är caching en oerhört viktig faktor.


Cachning när den implementeras korrekt kan minska belastningstiderna av din WordPress-webbplats som kan ytterligare bidra till SEO-ranking och leverera en bättre användarupplevelse .

Guide till WordPress-caching och varför det är viktigt

För att dra full nytta av cache i WordPress är det viktigt att förstå dess mekanism och lära sig de effektiva sätten att implementera den.

Hur Caching fungerar?

Caching är en tillfällig lagring som behåller kopian av statiska webbsidor för att minska belastningstiden. När en användare besöker din WordPress-webbplats skickar han vanligtvis en begäran till din webbserver för varje enskild handling som han utför på din webbplats.

I gengäld kallas din webbserver av din WordPress för att underhålla varje begäran från din webbplatsbesökare. Dessa fram och tillbaka transaktioner kan orsaka förseningar om servern är upptagen med att hantera trafik eller om avståndet mellan besökaren och servern är för stort.

Ibland begär en användare om och om igen samma begäranden. Exempelvis uppdateras sidhuvudet eller sidfoten inte på samma sätt som inlägg och när den laddas, behöver den inte hämtas från servern förrän den har ändrats. När det gäller dynamiskt innehåll, som ofta uppdateras, kan cachemekanismen rensa den gamla cachen och generera en ny med uppdaterat innehåll.

Caching behåller en kopia av HTML-filer som redan har serverats en gång från servern i dess RAM och levererar den direkt till användaren utan någon behandling som den gjorde första gången. Detta utbyte är snabbare och lägger mindre belastning på värdservern.

Typer av caching

Om du driver en WordPress-webbplats bör du ha två typer av cache i åtanke.

 1. Caching på serversidan
 2. Client Side Caching

Servercaching utförs på servernivå och cachelagring av webbläsare görs på klientsidan. Låt oss utforska varje alternativ för att förstå effekten på webbplatsens hastighet.

1. Caching på serversidan

Cachning utförd på servernivå är associerad med caching på serversidan. Den lagrar de förfrågningar som klienten tidigare har begärt och istället för att gå igenom hela processen igen och helt enkelt leverera slutresultatet. Detta gör att data hämtas snabbare och förbättrar den totala webbplatsens prestanda. WordPress-värdar som Kinsta och Cloudways gör cachning på serversidan.

Här måste vi också förstå två vanliga metoder: Caching av objekt och Caching för hel sida.

Objektcache: I stället för att cache-cache hela sidan cache-cacheminne bara cache de upprepade sökresultaten. Olika frågor ställs till databasen för att hämta önskad information som användaren begär. Objektcache lagrar resultatet av dessa ofta begärda frågor för snabbare svar.

Cache för hela sidan: Till skillnad från objektcache lagrar den här metoden en fullständig HTML-sida eller en komplett vy som begärs av användaren. Den här metoden gör att sidan laddas snabbare eftersom den inte behöver generera en webbsida för varje efterföljande besök.

Värd för cachemekanism

Många värdleverantörer erbjuder optimerad värd som har inbyggda funktioner för caching på serversidan. Dessa leverantörer optimerade sina servrar på kärnnivåer vilket är effektivare än att använda någon WordPress-plugin.

Ett exempel på detta kan ses på Cloudways, som är en hanterad WordPress-molnvärd. Deras stack är väl utrustad med en avancerad cachemekanism som producerar snabbare webbplatser. Låt oss undersöka vilka verktyg de har implementerat för caching och vilka funktioner de utför.

Nginx

Detta är en mycket snabb webbserver som är känd för omvänd proxyering, caching och lastbalansering. Nginx används av majoriteten av webbplatser med hög trafik eftersom det kan hantera ett stort antal samtidiga användare. Det är en lättviktig webbserver byggd för att hantera tusentals anslutningar.

Lackcache

Precis som Nginx är Varnish också en omvänd proxy-caching. Detta anses vara extremt snabbt och det sägs öka webbplatsens hastighet till mycket höga nivåer. Cloudways-användare kan också tillämpa anpassade lackregler via sin plattform som är nödvändig för WooCommerce- och WPML-webbplatser.

Redis

Detta är en dataserver som används för att lagra datatyper på hög nivå som strängar, hash, listor, uppsättningar och bitmappar, etc. Detta implementeras för att tillgodose hög volym läs- och skrivoperationer.

memcached

Memcached behandlar cachedata och objekt i RAM för att leverera snabb data utan att ansluta till en extern datakälla eller API varje gång användaren gör en begäran.

2. Caching av klientsidan

Caching som hanteras i användarwebbläsaren är associerad med caching av klientsidan. Vanligtvis när en användare surfar på en webbsida laddar han inte bara innehållet utan också JavaScript- och stilarkfilerna som arbetar bakom kulisserna på webbsidan..

Webbläsarcaching

Webbläsarcaching är den mest effektiva metoden för cachning av klientsidan. När användaren besöker en webbsida i en webbläsare, cachar den resurser som krävs för att visa sidan, till exempel JavaScript-filer, formatmallar och medieinnehåll. Detta innehåll lagras tillfälligt i webbläsaren och serveras direkt från det lokala lagret istället för att begära det igen från webbservern.

Implementera cache i WordPress

WordPress är en dynamisk plattform som stöder datarika funktioner och innehållsrika teman. Det finns mycket utrymme för att cache-göra detta innehåll för att få snabbare laddade sidor. Vi har redan sett hur vi kan utnyttja från server- och cachelagring på klientsidan. Låt oss se hur WordPress-plugins kan hjälpa oss att bygga en effektiv cachemekanism på klientsidan.

WordPress Caching-plugins

Det finns många WordPress-cache-plugin som påstår att din webbplats laddas snabbare. Vi har listat ned tre populära pluginprogram för WordPress-cache.

Bris

bris wordpress cache-plugin

Breeze är ett gratis lättviktsplugin från Cloudways. Det erbjuder alla funktioner som krävs för cachning av klientsidan.

Pluginet erbjuder följande markerade funktioner:

 • Minifiering av CSS, JS, HTML
 • Gzip-komprimering
 • Webbläsarcaching
 • Gruppering av CSS och JS
 • Databasoptimering
 • Lackregler

WP-raket

inställningar för wp-raketcache

WP Rocket är ett högpresterande cache-plugin som är lätt att installera och levereras med alla grundläggande och avancerade funktioner för att hantera cachning på klientsidan på din WordPress-webbplats. Några av WP Rockets funktioner är:

 • Cache Förbelastning
 • Statisk filkomprimering
 • Sidcache
 • Gzip-komprimering
 • Databasoptimering
 • Webbläsarcaching

W3 Total Cache

W3 Total Cache wordpress-cache-plugin

Med över en miljon aktiva installationer är W3 Total Cache-plugin ett av de populära WordPress-cache-plugin-programmen.

Plugin kan laddas ner gratis från WordPress.org och kan enkelt konfigureras via WordPress instrumentbräda. Den har separata avsnitt för varje funktionalitet. Några av de markerade funktionerna är:

 • Sidcache
 • Databascache
 • minification
 • Objektcache
 • Webbläsarcache
 • Kakagrupper

Fördelar med WordPress Caching

Det finns många fördelar med att implementera en korrekt cachning på din WordPress-webbplats.

 • Det förbättrar hastigheten på din WordPress-webbplats och förbättrar användarupplevelsen.
 • Eftersom servern inte pingas för varje enskild begäran varje gång, minskar den belastningen på hosting-servern.
 • Som alla vet att Google älskar snabbare webbplatser. Därför förbättrar det också SEO-rankningen.
 • På klientsidan sparas också bandbredd eftersom den utnyttjar från cacheminne innehåll lagrat i lokalt minne snarare än att hämta data direkt från servrar.

Om du fortfarande inte har implementerat cachning på din WordPress-webbplats föreslår jag att du gör det genom att följa den här artikeln. Se till att ta en fullständig säkerhetskopia av din webbplats eftersom det har sett att WordPress-webbplatsen har brutit efter implementering av cache. Testa också din webbplatsprestanda före och efter implementering av cache för att se skillnaden det kan ge till din WordPress-webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me