En guide til WordPress-hurtigbufring og hvorfor det er så viktig

Som WordPress-bruker må du ha kommet over artikler angående WordPress-hastighetsoptimalisering. Å fremskynde et WordPress-nettsted involverer mange faktorer, og blant dem er hurtigbufring en ekstremt viktig faktor.


Cache når implementert riktig kan reduser belastningstidene av ditt WordPress-nettsted som kan videreføre bidra til SEO rangeringer og levere en bedre brukeropplevelse .

Veiledning for hurtigbufring av WordPress og hvorfor det er viktig

For å dra full nytte av hurtigbufring i WordPress, er det viktig å forstå dens mekanisme og lære de effektive måtene å implementere den på.

Hvordan cache fungerer?

Bufring er en midlertidig lagring som beholder kopien av statiske websider for å redusere lastetiden. Vanligvis når en bruker besøker WordPress-nettstedet ditt, sender han en forespørsel til webserveren din for hver eneste handling han utfører på nettstedet ditt.

Til gjengjeld blir webserveren din kalt av WordPress for å underholde hver eneste anmodning fra nettstedets besøkende. Disse frem og tilbake-transaksjonene kan forårsake forsinkelser hvis serveren er opptatt med å håndtere trafikk eller hvis avstanden mellom besøkende og server er for bred.

Noen ganger ber en bruker om samme forespørsler om og om igjen. For eksempel blir ikke toppteksten eller bunnteksten på et nettsted oppdatert slik innlegg gjør det, og når det lastes inn, trenger det ikke hentes fra serveren før det er endret. Når det gjelder dynamisk innhold, som ofte oppdateres, er hurtigbuffer-mekanismen i stand til å tømme den gamle cachen og generere en ny med oppdatert innhold.

Bufring lagrer en kopi av HTML-filer som allerede har blitt servert en gang fra serveren i RAM-en, og leverer den øyeblikkelig til brukeren uten noen prosessering som den gjorde første gang. Denne utvekslingen er raskere og legger mindre belastning på hosting-serveren.

Typer bufring

Hvis du driver et WordPress-nettsted, bør du huske to typer hurtigbufring.

 1. Bufring av serversiden
 2. Caching av klientsiden

Serverbufring utføres på servernivå og hurtigbufring av nettlesere gjøres på klientsiden. La oss utforske hvert alternativ for å forstå effekten på nettstedets hastighet.

1. Bufring av serversiden

Bufring utført på servernivå er assosiert med bufring på serversiden. Den lagrer forespørslene som tidligere er forespurt av klienten, og i stedet for å gå gjennom hele prosessen igjen og bare leverer sluttresultatet. Dette gjør at dataene henter raskere og forbedrer den generelle ytelsen til nettstedet. WordPress-verter som Kinsta og Cloudways gjør bufring på serversiden.

Her må vi også forstå to vanlige metoder: Cache for objekter og Caching for full side.

Objektbuffer: I stedet for å hurtigbufrere hele siden, lagrer objektbuffer bare de gjentatte spørringsresultatene. Det blir laget forskjellige spørsmål til databasen for å hente de nødvendige dataene som brukeren etterspør. Objektcache lagrer resultatet av disse ofte etterspurte spørsmålene for raskere respons.

Cache for hel side: I motsetning til objektbuffer, lagrer denne metoden en full HTML-side eller fullstendig oversikt fra brukeren. Denne metoden gjør at siden lastes raskere, siden den ikke trenger å generere en webside for hvert påfølgende besøk.

Hosting Caching Mechanism

Mange vertsleverandører tilbyr optimalisert hosting som har innebygde muligheter for hurtigbufring på serversiden. Disse leverandørene optimaliserte serverne sine på kjernenivå, noe som er mer effektivt enn å bruke noen WordPress-plugin.

Et eksempel på dette kan sees på Cloudways, som er en administrert WordPress skyhosting. Stabelen deres er godt utstyrt med en avansert hurtigbufringsmekanisme som produserer raskere nettsteder. La oss undersøke hvilke verktøy de har implementert for hurtigbufring og hvilke funksjonaliteter de utfører.

Nginx

Dette er en veldig rask webserver som er kjent for revers proxy, cache og belastningsbalansering. Nginx brukes av de fleste nettsteder med stor trafikk, da det kan håndtere et stort antall samtidige brukere. Det er en lett og høy ytelse-webserver bygd for å håndtere tusenvis av tilkoblinger.

Lakk buffer

Akkurat som Nginx er også Varnish en omvendt proxy-hurtigbufring. Dette anses som ekstremt raskt, og det sies å øke hastigheten på nettstedet til veldig høye nivåer. Cloudways-brukere kan også bruke tilpassede lakkregler gjennom sin plattform som er nødvendig for WooCommerce- og WPML-nettsteder.

Redis

Dette er en dataserver som brukes til å lagre datatyper på høyt nivå, for eksempel strenger, hasjer, lister, sett og bitmapper, etc. Dette er implementert for å imøtekomme høyt volum av lese- og skriveoperasjoner.

memcached

Memcached avtaler med hurtigbufring av data og objekter i RAM for å levere raske data uten å koble til en ekstern datakilde eller API hver gang brukeren sender en forespørsel.

2. Bufring av klientsiden

Bufring som håndteres i brukerleseren er tilknyttet hurtigbufring på klientsiden. Når en bruker surfer på en webside, laster han ikke bare innholdet, men også JavaScript- og stilark-filene som jobber bak kulissene på websiden..

Nettleserbufring

Nettleserbufring er den mest effektive metoden for hurtigbufring av klienter. Når brukeren besøker en webside i en nettleser, buffer den ressursene som er nødvendige for å vise siden, for eksempel JavaScript-filer, stilark og medieinnhold. Dette innholdet lagres midlertidig i nettleseren og serveres direkte fra det lokale lagringsstedet i stedet for å be om det igjen fra webserveren.

Implementering av hurtigbufring i WordPress

WordPress er en dynamisk plattform som støtter datarike funksjoner og innholdsrike temaer. Det er mye rom for å cache dette innholdet for å oppnå hurtigere lastede sider. Vi har allerede sett hvordan vi kan utnytte fra server og caching på klientsiden. La oss se hvordan WordPress-plugins kan hjelpe oss med å bygge en effektiv cachemekanisme på klientsiden.

WordPress Caching-plugins

Det er mange WordPress-hurtigbufring-plugins som hevder at nettstedet ditt skal lastes raskere. Vi har listet ned tre populære WordPress cache-plugins.

Bris

bris wordpress cache-plugin

Breeze er en gratis, lett plugin fra Cloudways. Den tilbyr alle funksjonene som er nødvendige for bufring av klientsiden.

Programtillegget tilbyr følgende uthevede funksjoner:

 • Minifisering av CSS, JS, HTML
 • Gzip-komprimering
 • Nettleserbufring
 • Gruppering av CSS og JS
 • Databaseoptimalisering
 • Lakkregler

WP-rakett

innstillinger for wp rakettbuffer

WP Rocket er en høyytelsesbuffer-plugin som er enkel å sette opp og kommer med alle grunnleggende og avanserte funksjoner for å administrere caching på klientsiden på ditt WordPress-nettsted. Noen av funksjonene til WP Rocket er:

 • Cache Forhåndsinnlasting
 • Statisk filkomprimering
 • Page Cache
 • Gzip-komprimering
 • Databaseoptimalisering
 • Nettleserbufring

W3 Total Cache

W3 Total Cache wordpress cache-plugin

Med over en million aktive installasjoner er W3 Total Cache-plugin en av de populære WordPress-cache-programtilleggene.

Plugin-en kan lastes ned gratis fra WordPress.org og kan enkelt konfigureres gjennom WordPress-dashbordet. Den har separate seksjoner for hver funksjonalitet. Noen av de fremhevede funksjonene er:

 • Sidebuffer
 • Databasebuffer
 • forminskning
 • Objektbuffer
 • Nettleserbuffer
 • Cookie-grupper

Fordeler med WordPress Cache

Det er mange fordeler med å implementere en riktig bufring på WordPress-nettstedet ditt.

 • Det forbedrer hastigheten på WordPress-nettstedet ditt og forbedrer brukeropplevelsen.
 • Siden serveren ikke pinges for hver eneste forespørsel hver gang, reduserer den belastningen på hosting-server.
 • I tillegg vet alle at Google elsker raskere nettsteder. Derfor forbedrer det også SEO-rangeringen.
 • På klientsiden lagres også båndbredde ettersom den utnytter fra hurtigbufferinnhold som er lagret i lokalt minne i stedet for å hente data direkte fra servere.

Hvis du fremdeles ikke har implementert hurtigbufring på WordPress-nettstedet ditt, foreslår jeg at du gjør det ved å følge denne artikkelen. Sørg for å ta en fullstendig sikkerhetskopi av nettstedet ditt, slik det har blitt sett at etter WordPress-nettstedet ble brutt etter implementering av hurtigbufring. Test også nettstedets ytelse før og etter implementering av hurtigbufring for å se forskjellen det kan føre til WordPress-nettstedet ditt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map