En guide til WordPress-cache, og hvorfor det er så vigtigt

Som WordPress-bruger skal du være stødt på artikler angående WordPress-hastighedsoptimering. At fremskynde et WordPress-sted involverer mange faktorer, og blandt dem er cache en ekstremt vigtig faktor.


Cache, når det implementeres korrekt, kan reducer belastningstiderne af dit WordPress-websted, som kan videreføre bidrage til SEO placeringer og leverer en bedre brugeroplevelse .

Vejledning til WordPress-cache, og hvorfor det er vigtigt

For at drage fuld fordel af cache i WordPress er det vigtigt at forstå dens mekanisme og lære de effektive måder at implementere det på.

Sådan fungerer cache?

Cache er en midlertidig lagerplads, der bevarer kopien af ​​statiske websider for at reducere belastningstiden. Når en bruger besøger dit WordPress-sted, sender han typisk en anmodning til din webserver om hver enkelt handling, han udfører på dit websted.

Til gengæld kaldes din webserver af din WordPress for at underholde hver eneste anmodning fra din besøgende. Disse frem og tilbage-transaktioner kan forårsage forsinkelser, hvis serveren er optaget af at håndtere trafik, eller hvis afstanden mellem besøgende og server er for bred.

Nogle gange anmoder en bruger om de samme anmodninger igen og igen. F.eks. Opdateres side- eller sidefoden på et websted ikke, som indlæg gør, og når det indlæses, behøver det ikke hentes fra serveren, før det ændres. I tilfælde af dynamisk indhold, der ofte opdateres, er cachemekanismen i stand til at rydde den gamle cache og generere en ny med opdateret indhold.

Cache gemmer en kopi af HTML-filer, der allerede er blevet serveret en gang fra serveren inden i dens RAM og leverer den øjeblikkeligt til brugeren uden nogen behandling som den gjorde første gang. Denne udveksling er hurtigere og lægger mindre belastning på hosting-serveren.

Typer af cache

Hvis du kører et WordPress-sted, skal du holde to typer cache i tankerne.

 1. Caching på serversiden
 2. Caching af klientsiden

Server-cache udføres på serverniveau, og browser-cache udføres på klientsiden. Lad os undersøge hver mulighed for at forstå dens virkning på webstedshastighed.

1. Caching af serversiden

Cache, der udføres på serverniveau, er knyttet til caching på serversiden. Det gemmer de forespørgsler, som klienten tidligere har anmodet om, og i stedet for at gennemgå hele processen igen og blot leverer slutresultatet. Dette gør, at data henter hurtigere og forbedrer den samlede webstedsydelse. WordPress-værter som Kinsta og Cloudways foretager caching på serversiden.

Her er vi også nødt til at forstå to almindelige metoder: Cache til objekter og Caching på fuld side.

Objektcache: I stedet for at cache hele siden, cache-cache kun cache de gentagne forespørgselsresultater. Der stilles forskellige forespørgsler til databasen for at hente de krævede data, som brugeren anmoder om. Objektcache gemmer resultatet af disse ofte anmodede forespørgsler for hurtigere svar.

Cache for hel side: I modsætning til objektcache gemmer denne metode en fuld HTML-side eller en komplet visning, som brugeren anmoder om. Denne metode gør, at siden indlæses hurtigere, da den ikke behøver at generere en webside til hvert efterfølgende besøg.

Hosting af cachemekanisme

Mange hostingudbydere tilbyder optimeret hosting, som har indbyggede muligheder for caching på serversiden. Disse udbydere optimerede deres servere på kerneniveau, hvilket er mere effektivt end at bruge et WordPress-plugin.

Et eksempel på dette kan ses på Cloudways, som er et administreret WordPress-cloud-hosting. Deres stak er godt udstyret med en avanceret cachemekanisme, der producerer hurtigere websteder. Lad os undersøge, hvilke værktøjer de har implementeret til cache og hvilke funktionaliteter de udfører.

Nginx

Dette er en meget hurtig webserver, der er berømt for omvendt proxy, cache og belastningsbalancering. Nginx bruges af størstedelen af ​​websteder med stor trafik, da det kan håndtere et stort antal samtidige brugere. Det er en let, højtydende webserver, der er bygget til at håndtere tusinder af forbindelser.

Lakker cache

Ligesom Nginx er Varnish også en reverse proxy-cache. Dette betragtes som ekstremt hurtigt, og det siges at øge webstedets hastighed til meget høje niveauer. Cloudways-brugere kan også anvende tilpassede lakkeregler gennem deres platform, som er nødvendig for WooCommerce- og WPML-websteder.

Redis

Dette er en dataserver, der bruges til at gemme datatyper på højt niveau, såsom strenge, hash, lister, sæt og bitmaps osv. Dette implementeres til at imødekomme et højt volumen læse- og skrivehandlinger.

memcached

Memcached handler med cache-data og objekter i RAM for at levere hurtige data uden at oprette forbindelse til en ekstern datakilde eller API hver gang brugeren fremsætter en anmodning.

2. Caching af klientsiden

Cache, der håndteres i brugerbrowser, er knyttet til caching på klientsiden. Når en bruger gennemsøger en webside, indlæser han ikke kun indholdet, men også JavaScript- og stilarkfilerne, der arbejder bag kulisserne på websiden..

Browser-cache

Browser-cache er den mest effektive metode til caching på klientsiden. Når brugeren besøger en webside i en browser, gemmer den de ressourcer, der er nødvendige for at få vist siden, f.eks. JavaScript-filer, typografiark og medieindhold. Dette indhold gemmes midlertidigt i browseren og serveres direkte fra det lokale lager i stedet for at anmode om igen fra webserveren.

Implementering af cache i WordPress

WordPress er en dynamisk platform, der understøtter datarige funktionaliteter og indholdsrige temaer. Der er meget plads til at cache dette indhold for at opnå hurtigere indlæste sider. Vi har allerede set, hvordan vi kan udnytte fra cache-serveren til serveren og klientsiden. Lad os se, hvordan WordPress-plugins kan hjælpe os med at opbygge en effektiv cachemekanisme på klientsiden.

WordPress-cache-plugins

Der er mange WordPress-cache-plugins, der hævder at gøre dit websted hurtigere indlæst. Vi har listet ned tre populære WordPress cache plugins.

Brise

brise wordpress cache-plugin

Breeze er et gratis letvægts plugin fra Cloudways. Det tilbyder alle de nødvendige funktioner til caching på klientsiden.

Plugin tilbyder følgende fremhævede funktioner:

 • Minificering af CSS, JS, HTML
 • Gzip-komprimering
 • Browser-cache
 • Gruppering af CSS og JS
 • Databaseoptimering
 • Lakkeringsregler

WP-raket

indstillinger for wp raketcache

WP Rocket er et højtydende cache-plugin, der er let at konfigurere og leveres med alle grundlæggende og avancerede funktioner til styring af caching på klientsiden på dit WordPress-sted. Nogle af WP Rockets funktioner er:

 • Forudindlæsning af cache
 • Statisk filkomprimering
 • Sidecache
 • Gzip-komprimering
 • Databaseoptimering
 • Browser-cache

W3 samlet cache

W3 Total Cache wordpress cache-plugin

Med over en million aktive installationer er W3 Total Cache-plugin et af de populære WordPress-cache-plugin.

Plugin kan downloades gratis fra WordPress.org og kan let konfigureres via WordPress dashboard. Det har separate sektioner for hver funktionalitet. Nogle af de fremhævede funktioner er:

 • Sidecache
 • Databasecache
 • minifikationen
 • Objektcache
 • Browser-cache
 • Cookiegrupper

Fordele ved WordPress-cache

Der er mange fordele ved at implementere en korrekt cache på dit WordPress-sted.

 • Det forbedrer dit WordPress-websteds hastighed og forbedrer brugeroplevelsen.
 • Da serveren ikke pinges for hver enkelt anmodning hver gang, reducerer den belastningen på hosting-server.
 • Samt alle ved, at Google elsker hurtigere sider. Derfor forbedrer det også SEO-rangeringen.
 • På klientsiden gemmes båndbredde også, da den udnytter fra cache-indhold, der er gemt i lokal hukommelse i stedet for at hente data direkte fra servere.

Hvis du stadig ikke har implementeret cache på dit WordPress-sted, foreslår jeg, at du gør det ved at følge denne artikel. Sørg for at tage en fuld sikkerhedskopi af dit websted, da det er blevet set, at efter WordPress-webstedet er brudt efter implementering af cache. Test også dit websteds ydelse før og efter implementering af cache for at se forskellen, det kan medføre til dit WordPress-sted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map