Elementori vs Divi

Ndërtuesit e faqeve janë bërë përbuzje për disa dhe një shpëtimtar për të tjerët. Pavarësisht nga këndvështrimi juaj, ndërtuesit e faqeve janë këtu për të qëndruar. Por, ju po e lexoni këtë sepse ndoshta keni vendosur tashmë që të zhyteni në ndërtuesit e faqeve. Hidhen drejtpërdrejt në


Pra, nuk është çështje nëse një krijues faqesh është i duhuri për ju, por cili do të zgjedhë.

TL; DR Divi vs Elementor: Zgjedhja midis Elementor dhe Divi do të zbresë dy gjëra. Mimi dhe lehtësia e përdorimit. Divi është më i lirë, por ka një kurbë mësimi më të shpejtë dhe është më i vështirë për t’u zotëruar. Elementor nga ana tjetër, është shumë më e lehtë për të mësuar, përdorur dhe zotëruar, por kushton më shumë. Përdorimi i Divi në faqet e internetit të pakufizuara kushton 89 dollarë në vit (ose 249 dollarë për qasje gjatë gjithë jetës). Përdorimi i Elementor në faqet e internetit të pakufizuara kushton 199 dollarë në vit (ose 49 dollarë në vit për vetëm një faqe në internet).

Shpalosja: Disa prej lidhjeve këtu janë “lidhje Filialin”. Kjo do të thotë nëse klikoni në lidhje dhe bleni artikullin, unë do të marr një komision shoqërie.

Ndoshta ju jeni një hobiist fillestar, fillestar ose WordPress në kërkim për të marrë faqen tuaj te internetit në nivelin tjetër në styling. Ndoshta ju jeni një zhvillues i WordPress që kërkoni të përdorni kohën tuaj në mënyrë më efikase duke kursyer vetes disa orë ndryshime stilistike të kodimit të duarve në redaktorin tuaj.

Nga njëra anë, ndërtuesit e faqeve janë një dhuratë hyjnore për ata që nuk dinë të kodojnë, por duan të krijojnë uebfaqe të bukura.

Nga ana tjetër, zhvilluesit ankohen se ndërtuesit e faqeve shtojnë peshë të panevojshme dhe zhurmë, ngadalëson shpejtësinë e një faqe në internet, shkatërron SEO dhe lë pas një rrëmujë kodesh të shkurtra për tu pastruar nëse vendosni të ndryshoni ndërtuesin e faqes tuaj apo edhe vetë temën..

Për më tepër, cili zhvillues i vërtetë do të mendonte edhe për të përdorur një ndërtues faqesh? Përdorimi i ndërtuesve të faqeve është shumë si makina hipur, të dy mund të jenë argëtuese derisa miqtë tuaj të shohin me një.

Duke bërë shaka mënjanë, në këtë postim në blog nuk do të hyj në argumentin nëse ndërtuesit e faqeve janë apo jo mirë.

Por vetëm për të krahasuar dy nga krijuesit më të njohur të faqeve WordPress sot, Elementori dhe Divi.

elementi vs divi

Për dallim nga rishikimet e tjera, nuk do të ketë shpallur fitues. Në fund të kësaj krahasimi duhet të dini se cili ndërtues faqesh WordPress është më i miri për ju.

Ndërfaqja frontend

Le të fillojmë me ndërfaqet e frontit. Të dy ndërtuesit e faqeve janë Tërhiq dhe lësho, do të thotë që thjesht klikoni në elementin e dëshiruar, pastaj tërhiqeni atë në pozicionin që dëshironi që ajo të shfaqet në faqen tuaj të internetit dhe ta hidhni në vend. Asshtë aq e lehtë sa ajo.

Divi

Logo Divi

Divi ka elementet e tyre të shfaqura drejt e në vetë paraqitjen e faqes.

Në thelb, ju thjesht zgjidhni elementin e dëshiruar dhe riorganizoni atë në rendin që dëshironi të shfaqet në faqe.

Ju madje mund të shtoni elemente shtesë nga modulet shtesë të përfshira me paketën.

Fronti Frontend

Elementor

Logoja e elementit

Ndërsa me Elementor, elementët tuaj janë në pjesën më të madhe, të parashikuara në kolonën e dorës së majtë, duke ju dhënë kështu një paraqitje kanavacë boshe. Ju pastaj zgjidhni elementin e dëshiruar dhe i rregulloni ato në mënyrën si dëshironi që ata të shfaqen në faqen tuaj.

Si me Divi, ju gjithashtu mund të zgjidhni elemente shtesë për të shtuar nga modulet shtesë të përfshira në paketën tuaj, Basic ose Pro (versioni Pro ju jep shumë më shumë elemente për të zgjedhur).

Frontend Elementor

Modulet e përmbajtjes

Të dy ndërtuesit e faqeve ju ofrojnë module të shtuara që mund t’i përdorni për të përmirësuar pamjen e faqeve tuaja në internet dhe për të shtuar më shumë funksionalitete në faqen tuaj të internetit.

Divi

Logo Divi

të gjithë Divi modulet përfshihen në paketën e tyre.

Modulet Divi

Elementor

Logoja e elementit

ndryshe nga Divi, Elementor përfshin disa nga modulet e tyre me Paketën e Lirë Themelore dhe pastaj ju ofron shumë module më shumë kur blini ato Elementor Pro.

Modulet e elementeve(Modulet me skedat e vogla të kuqe në qoshet e sipërm të djathtë përfshihen vetëm me Elementor Pro)

Shqyrtime të përdoruesit & eksperienca

Pasi kërkova në Facebook dhe Twitter për komente nga përdoruesit në lidhje me përvojat e tyre dhe nuk gjeta shumë, vendosa të shkoj te Reddit, ku gjeta më shumë komente sesa kisha nevojë dhe as nuk isha kujdesur për të renditur, por këtu janë disa për të marrë një ide:

Divi

Logo Divi

Reddit Divi Komenti 1

Reddit Divi Komenti 2

Reddit Divi Komenti 3

Reddit Divi Komenti 4

Elementor

Logoja e elementit

Komenti i elementit Reddit 1

Komenti i elementit Reddit 2

Komenti i elementit Reddit 3

Fijet e kuqe: Divi ose Elementor?

Këtu është një temë interesante në Reddit duke diskutuar këtë temë shumë të njëjtë. Kontrolloje!

Reddit Divi vs Elementor

New to WordPress – Divi or Elementor? from WordPress

Cili ndërtues i faqeve të WordPress është më i miri për ju?

Ka shumë komente atje ku krahasohen dhe kundërshtojnë ndërtuesit e faqeve të ndryshme në treg sot. Fillimisht, kisha dashur të bëja një Divi vs Elementor konkurs kokë më kokë dhe zgjedh fituesin përfundimtar.

Por ndërtuesit e faqeve nuk janë aq të prerë dhe të thatë. Duket kur njëra del me një azhurnim dhe karakteristika të përmirësuara, atëherë tjetra së shpejti ndjek padinë dhe anasjelltas.

Modelet e elementeve

Shumë nga këto përmirësime dhe karakteristika të reja janë të ngjashme, nëse jo të njëjta, gjë që e bën të vështirë shpalljen e një fituesi të vërtetë. Sidoqoftë, të dy janë mjaft unik në pikat e tyre të forta dhe të dobëta që ju të jeni në gjendje të vendosni vetë se cili është më i miri për ju.

Ka nga ata në komunitetin e zhvilluesve që kundërshtojnë me forcë për të përdorur ndërtuesit e faqeve të gjithë së bashku, pasi të metat kryesore janë ngatërresa të kodeve të shkurtra të çrregullt, ngarkesa më të ngadalta të faqeve, si dhe peshë të panevojshme dhe bloating të temave të kodifikuara ndryshe. Sidoqoftë, pavarësisht nëse neve na pëlqen apo jo, ndërtuesit e faqeve për momentin, janë këtu për të qëndruar.

Cila ndërtues faqesh është më i miri për ju në të vërtetë varet, jo vetëm nevojat tuaja, por edhe përvoja juaj dhe niveli i aftësive. Në fund, besoj dy në vijim janë faktorët më të rëndësishëm vendimtarë midis tyre, dhe ata janë të ndryshëm.

Të dy faktorët janë: lehtësia e përdorimit / miqësia dhe çmimi i përdoruesit.

Lehtësia e përdorimit / mirëdashësi e përdoruesit

Divi

Logo Divi

Divi është një nga ato tematikë / ndërtuesit e faqeve, që përdoruesit duket se e duan ose e urrejnë. Një nga avantazhet kryesore të DiviNdërtuesi i faqeve është se megjithëse, ai është një ndërtues i faqeve agnostike dhe mund të përdoret me shumicën e çdo teme të WordPress, ajo u ndërtua fillimisht për Divi temë vetë. Pra, azhurnimet e të dyja temave dhe krijuesit të faqeve përkojnë në mënyrë të përkryer me njëra-tjetrën.

Një avantazh tjetër i Divi është se ata bashkojnë plug-in me temën e tyre dhe jo veçmas. Kjo nuk duket se e rrit çmimin në krahasim me Elementor dhe besoj se është DiviMënyra për të tërhequr përdoruesit në botën e tyre.

Tani, unë e di që mund të jeni duke menduar, nuk kam nevojë për temën pasi punoj me tema të ndryshme etj. Megjithatë, avantazhet e punës me një temë, një ndërtues faqesh të ndërtuara posaçërisht për atë temë dhe të bëhen ekspert në të janë gjithashtu të shumta për të renditur këtu.

Elementor

Logoja e elementit

Elementor-së ngritja në ndërtuesin e faqeve WordPress, universi i plug-in nuk ka qenë asgjë më pak se meteoriku. Tani përdoret në mbi 1 milion faqe interneti dhe numërohen. Kjo është në pak më pak se 2 vjet dhe për një arsye të mirë.

Elementor nuk është thjesht thjeshtues në dizajn, por është gjithashtu shumë intuitiv dhe i lehtë për t’u përdorur. Kjo e bën atë ideal për përdoruesit e parë të WordPress.

Për zhvilluesit me përvojë në internet që kërkojnë t’u japin krijuesve të faqeve një pamje, Elementor nuk duket se lë një rrëmujë të kodeve të shkurtra ndryshe nga raportet e shumta nga Divi përdoruesit.

Mentmimi Elementor vs Divi

Divi

Logo Divi

Divi gjithashtu ju lejon të përdorni jo vetëm plugin-in ndërtuesin e faqeve, por edhe temën në faqet e internetit të pakufizuara. Pavarësisht nëse shkoni për paketën e tyre vjetore me 89 dollarë në vit ose një herë, çmimi i jetës me 249 dollarë, është një marrëveshje e jashtëzakonshme.

çmimet divi

Jo vetëm për vetë ndërtuesin e faqeve, por edhe për temat dhe azhurnimet. megjithëse, Divi nuk ka një version falas, ata kanë një garanci të kthimit të parave 30-ditore.

Nëse jeni të kënaqur të merreni me kode të shkurtra ose dëshironi të bëheni ekspert në një temë dhe krijimin e faqeve që përputhen atëherë Divi eshte per ty. Ky kombinim i fuqishëm mund të përdoret për të kopjuar shumë faqe në internet ose për veten tuaj ose për klientët.

Elementor

Logoja e elementit

Edhe pse versionet e paguara të Elementor Pro janë më të shtrenjta se Divi, ata janë në gjendje të lidhin përdoruesit e faqeve të reja dhe të para për krijimin e faqeve me versionin e tyre themelor falas. Si me Divi, kjo është Elementor-së mënyra e tërheqjes së përdoruesve edhe në botën e tyre.

çmimi i elementeve

Sidoqoftë, një nga kontrollet më të mëdha për përdorim Elementor Pro është çmimi. Me 49 dollarë në vit ju jeni të kufizuar në një faqe në internet dhe 99 dollarë në vit ju japin vetëm dy uebfaqe shtesë.

199 dollarë e tyre për faqet e internetit të pakufizuara janë vetëm në vit, ndryshe nga 249 dollarë një herë, çmimi i jetës për faqet e internetit të pakufizuara që Divi ofertat. Divi madje bashkon temat e tyre në paketë.

Në fund të fundit, Elementor është i mirë për dizajnuesit e papërvojë të uebit me pak ose aspak përvojë kodimi, të cilët dëshirojnë të marrin aftësitë e tyre në zhvillimin e internetit në nivelin tjetër.

Për më shumë zhvillues të internetit me përvojë, duke shtuar Elementor mund të kurseni orë të panumërta të ndryshimeve stilistike të kodifikimit të duarve, pa pasur nevojë të merreni duke lënë shumë kode të çrregullt në prag tuaj për t’u marrë më vonë nëse duhet të vendosni të ndryshoni temat, ndërtuesit e faqeve ose thjesht ndërtuesit e faqeve të hendekut..

Divi vs Elementor: Si përputhen ato?

Divi

Logo Divi

Elementor

Logoja e elementit

Plugin ose temë?

Divi vjen si në një plugin WordPress ashtu edhe në një temë WordPress. Në fakt, kur blini një, i merrni të dyja, pasi plugina nuk shitet veçmas.Elementor vjen vetëm si një plugin WordPress dhe punon me shumicën e temave (rendit këtu) që respektojnë standardet e kodimit të WordPress.
Ndërfaqja miqësore e përdoruesit për redaktimin e frontit?Divi-së krijuesi i faqeve ka diçka për të gjithë. Nëse jeni fillestar, do të gjeni shumë shpejt elementët themelorë të kësaj faqe ndërtuesi shumë të lehtë dhe mjaft intuitiv për t’u përdorur.

Nëse jeni një zhvillues me përvojë, së shpejti do të zbuloni të gjitha veçoritë e përparuara që do t’ju ndihmojnë të krijoni faqe në internet dinamike për klientët tuaj, pa orët e panumërta të shkrimit të kodit vetë.

Bukuria e Elementor ndërtues faqesh është në thjeshtësinë e saj. Sapo të aktivizoni shtojcën, do të shihni që ndërfaqja është shumë e thjeshtë dhe vetë-shpjeguese.

Thjesht tërhiqni dhe hidheni elementët mbi kanavacën bosh, pastaj plotësoni përmbajtjen tuaj. Ju gjithashtu mund të luani me modulet e dizajnit dhe animacionit derisa të merrni pamjen që jeni pas.

Mbajtja e përmbajtjes pas çaktivizimit?

Po, pasi të çaktivizoni shtojcën, përmbajtja që keni krijuar me të mbetet.

Sidoqoftë, asnjë nga modelimet dhe formatimet nuk bën, vetëm kode të shkurtra. Dhe ato kode të shkurtra mund të jenë të çrregullt.

Po, faqet dhe përmbajtja e krijuar me Elementor duhet të mbetet e njëjtë edhe pasi plugin të çaktivizohet. Edhe pse, disa stile dhe formatimi varen shumë Elementor dhe mund të mos funksionojë gjithashtu. Actaktivizimi i tij mund të ndikojë në një numër të stileve dhe formateve të përdorura. Sidoqoftë, faqja ende duket mjaft e lexueshme edhe me disa nga kodet e shkurtra të mbetura.
Shpejtësia dhe performanca?

Në raportet nga përdoruesit dhe kur krahasohen me ndërtuesit e faqeve të tjera, Divi dukej pak e ngadaltë në krahasim. Kjo është kryesisht për shkak të madhësive të skedarëve të të gjitha moduleve dhe opsioneve për funksionalitetin që ka ky plugin. Pra, në shumë mënyra po sakrifikoni shpejtësinë për opsionalitetin.Duke marrë parasysh opsionet që përdoruesit kanë në krijimin e faqeve në internet dhe thjeshtësinë që ofron kjo shtojcë, është Shpejtësia dhe Performanca është aty me të mirat e tyre. Ata e realizojnë këtë duke realizuar madhësitë e skedarëve që një përdorues duhet ta shkarkojë më të vogël, duke rritur kështu Shpejtësinë dhe Performancën e tij.
Funksionaliteti i kodit të shkurtër?Nëse jeni duke bërë kode të shkurtra, atëherë kjo shtojcë është për ju. Divi duket se ka një kod të shkurtër për gjithçka. Ata madje kanë një bibliotekë për ta. Farëdo që karakteristikat kryesore të kësaj faqe ndërtuesi nuk përmban ose nuk mund të bëjë, do të ketë patjetër një kod të shkurtër atje për të. Sidoqoftë, kjo gjithashtu mund të krijojë disa probleme. Nëse vendosni të ndaloni përdorimin e faqes ndërtuese, ose të migroni në një tjetër, mund të lini pas një deti të përafërt të kodeve të shkurtra në zgjimin tuaj për të zgjidhur.Elementor nuk ka një bibliotekë me kod të shkurtër si Divi.

Edhe pse, ata kanë një widget që mund të përdoret për çdo kod të shkurtër, duke përfshirë kode të shkurtra nga shtojcat e palëve të treta, si dhe kode të shkurtra nga shabllonet e ruajtura.

Hartimet dhe faqosjet e gatshme për përdorim?

Divi ka mbi 58 pako layout dhe ata janë duke shtuar 2 paraqitje të reja çdo javë, të gjitha në rregull. Ky është vetëm fillimi pse. Nga ato 58+ dhe duke llogaritur paraqitjet e premasave, ju mund të bëni një shumëllojshmëri të paraqitjeve të tjera në dukje të pafund, të gjitha të personalizuara për t’iu përshtatur nevojave të faqes tuaj të internetit ose të klientit tuaj. Të gjitha të kursyera, kështu që ju mund të përdorni si shabllonet tuaja personale.Elementor ka mbi 100+ modele të para-bëra dhe të gatshme për t’u përdorur.

Për më tepër, ju gjithashtu mund të rregulloni ato dizajne origjinale të para 100+ të bëra në parimet e panumërta të dizajnuara të tjera. Këto modele janë gjithashtu të kursyera.

Modulet e përmbajtjes

Divi vjen me 46 module të përmbajtjes. Plus shumë shtesa të tjera të bëra nga zhvilluesit e palëve të treta.Elementor vjen me 29 module të përmbajtjes në Versionin falas + një shtesë 30 me versionin pro. Kjo është përveç shumë shtesave të tjera të bëra nga zhvilluesit e palëve të treta.
Përputhshmëria e temës? Divi krijuesi i faqeve është në përputhje me shumicën e temave të WordPress që respektojnë standardet e kodimit të WordPress (nëse dëshironi të jeni i sigurt vetëm sa i përket mbështetjes së tyre dhe kërkoni).Elementor është kompatibil me shumicën e temave të WordPress që respektojnë standardet e kodimit të WordPress (nëse doni të jeni i sigurt vetëm sa i përket mbështetjes së tyre dhe kërkoni).
Përputhshmëria e prizës?Po. Edhe pse logjikisht funksionon më së miri me Divi Vetë tema e WordPress.Po. Sepse Elementor shtojca u krijua vetëm si një ndërtues faqesh, kështu që është e ndërtuar që të përdoret me shumicën e temave të WordPress.
mbështetje?Divi ka të dy biseda në internet dhe mbështetje me email. Nëse biseda është e zënë, ata do t’ju dërgojnë me email përgjigjen tuaj.Elementor ka mbështetje vetëm me email.
Community?megjithëse, Divi nuk kanë një forum të komunitetit në faqen e tyre të internetit, ata kanë një grup aktiv në Facebook këtu: https://www.facebook.com/groups/DiviThemeUsers/Elementor nuk kanë një forum të komunitetit në faqen e tyre të internetit, por ata kanë një grup aktiv në Facebook këtu: https://www.facebook.com/groups/Elementors/
Prove falas?Divi nuk ofron një version provë falas. Sidoqoftë, ata ofrojnë një garanci të kthimit të parave 30 ditë nëse nuk jeni të kënaqur me produktin e tyre.Elementor ka një version falas, si dhe një version pro të paguar. Nuk ka provë falas për versionin pro, por ka një garanci të kthimit të parave 30 ditë.
çmim?Divi është $ 89 në vit për faqe të pakufizuara. $ 249 është një pagesë një herë për qasje gjatë gjithë jetës dhe azhurnimet.Elementori është $ 49 në vit për 1 sit. $ 99 është në vit për 3 site. $ 199 është në vit për faqe të pakufizuara.

Pyetjet e bëra më shpesh

Farë është Divi?

Divi është një temë me WordPress dhe një krijues faqesh vizuale dhe tërheqëse nga Elegant Themes. Tema Divi ka të integruar Divi Builder ndërsa ndërtuesi i pavarur i faqeve Divi punon me pothuajse çdo temë të WordPress në treg. Për më shumë informacion, shihni artikullin tim të rishikimit të Divi.

Farë është Elementor?

Elementor është një plugin vizual drag-and-drop ndërtues WordPress që zëvendëson redaktorin standard të WordPress të përparme me një redaktues të përmirësuar të Elementor. Elementor vjen në një version falas, të kufizuar dhe me një version premium që përfshin 50 pajisje shtesë dhe 300 modele.

A është Divi më i mirë se Elementor?

Varet. Divi është më i lirë, por ka një kurbë mësimi më të shpejtë dhe është më i vështirë për t’u zotëruar. Elementor nga ana tjetër, është shumë më e lehtë për të mësuar, përdorur dhe zotëruar, por kushton më shumë. Përdorimi i Divi në faqet e internetit të pakufizuara kushton 89 dollarë në vit (ose 249 dollarë për qasje gjatë gjithë jetës). Përdorimi i Elementor në faqet e internetit të pakufizuara kushton 199 dollarë në vit (ose 49 dollarë në vit për vetëm një faqe në internet).

Do të punojnë Divi dhe Elementor me Gutenberg?

Po, të dy Divi dhe Elementor janë në përputhje me Gutenberg dhe punojnë pa probleme së bashku.

Pra, cilin ndërtues faqesh WordPress do të merrni?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map