Създатели на страници са се превърнали в пренебрежение за едни и спасител за други. Независимо от вашата гледна точка, създателите на страници са тук, за да останат. Но, вие четете това, защото вероятно вече сте решили сами да се потопите в създателите на страници. Направо направо към


Така че не е въпросът дали създателят на страници е подходящ за вас или не, а кой да изберете.

TL; DR Divi срещу Elementor: Изборът между Elementor и Divi ще слезе две неща. Цена и лекота на използване. Divi е по-евтино, но има по-стръмна крива на учене и е по-трудна за овладяване. Elementor, от друга страна, е много по-лесно да се учи, използва и овладява, но струва повече. Използването на Divi в неограничени уебсайтове струва 89 долара годишно (или 249 долара за достъп доживотен). Използването на Elementor на неограничени уебсайтове струва 199 долара годишно (или 49 долара годишно само за един уебсайт).

Разкриване: Някои от връзките тук са „партньорски връзки“. Това означава, че ако кликнете върху връзката и закупите артикула, ще получа партньорска комисионна.

Може би сте абсолютен начинаещ, начинаещ или любител на WordPress, който иска да изведе уебсайта си на следващото ниво в стиловете. Може би сте разработчик на WordPress, който иска да използва времето си по-ефективно, като си спести часове ръчно кодиране на стилистични промени в редактора си.

От една страна, създателите на страници са богатство за онези, които не знаят как да кодират, но искат да създават красиви уебсайтове.

От друга страна, разработчиците се оплакват, че създателите на страници добавят ненужна тежест и раздуване, забавят скоростта на уебсайта, разрушават SEO и оставят след себе си каша от шорткодове за почистване, ако решите да промените своя създател на страница или дори самата тема.

Освен това какъв реален разработчик дори би обмислил мисълта да използва създател на страници? Използването на създателите на страници много прилича на езда на мотопеди, и двете могат да бъдат забавни, докато приятелите ви не ви видят с един.

Шегувайки се настрана, в тази публикация в блога няма да се впускам в аргумента за това дали създателите на страници са добри или не.

Но само за сравнение две от най-популярните създатели на WordPress страници днес, Елементор и Диви.

elementor vs divi

За разлика от други ревюта, няма да има обявен победител. В края на това сравнение трябва да знаете кой WordPress създател на страници е най-подходящ за вас.

Frontend интерфейс

Да започнем с интерфейсите на интерфейса. И двете създатели на страници са влачите и пускате, което означава, че просто кликнете върху желания елемент, след което го плъзнете в положението, което искате да се появи на вашата уеб страница и го поставете на мястото си. Това е толкова лесно като това.

Divi

Divi лого

Divi техните елементи се показват точно в самото оформление на страницата.

По принцип просто избирате желания елемент и го пренареждате в реда, в който искате да се появи на страницата.

Можете дори да добавите допълнителни елементи от допълнителните модули, включени в пакета.

Divi Frontend

Elementor

Лого на Elementor

Докато с Elementor, вашите елементи са в по-голямата си част, предоставени в лявата колона, като по този начин получавате празно оформление на платно. След това избирате желания елемент и ги подреждате по начина, по който искате да се показват на вашата страница.

Като с Divi, можете също да изберете допълнителни елементи, които да добавите от допълнителните модули, включени във вашия пакет, Basic или Pro (Pro версията ви дава много повече елементи, от които да избирате).

Elementor Frontend

Съдържателни модули

Създателите на двете страници ви предоставят добавени модули, които можете да използвате, за да подобрите облика на уеб страниците си и да добавите повече функционалност към вашия уебсайт.

Divi

Divi лого

всичко Divi модулите са включени в пакета им.

Divi модули

Elementor

Лого на Elementor

за разлика от Divi, Elementor включва някои от техните модули със своя безплатен основен пакет и след това ви предоставя много повече модули, когато ги купувате Elementor Pro.

Елементни модули(Модулите с малките червени раздели в горните десни ъгли са включени само с Elementor Pro)

Рецензии на потребители & преживявания

След като потърсих във Facebook и Twitter коментари на потребителите относно техния опит и не намерих много, реших да се насоча към Reddit, където намерих повече коментари, отколкото ми трябват, нито се грижа да изброя, но ето няколко, за да добия представа:

Divi

Divi лого

Коментар на Reddit Divi 1

Коментар на Reddit Divi 2

Коментар на Reddit Divi 3

Коментар на Reddit Divi 4

Elementor

Лого на Elementor

Коментар на Reddit Elementor 1

Коментар на Reddit Elementor 2

Коментар на Reddit Elementor 3

Reddit нишка: Divi или Elementor?

Ето една интересна тема за Reddit, обсъждаща тази същата тема. Виж това!

Reddit Divi срещу Elementor

New to WordPress – Divi or Elementor? from WordPress

Кой WordPress Page Builder е най-подходящ за вас?

Днес на пазара има много отзиви за сравняване и контрастиране на различни производители на страници. Първоначално бях искал да направя a Divi срещу Elementor състезание с главата до главата и изберете крайния победител.

Но създателите на страници не са толкова нарязани и сухи. Изглежда, когато единият излезе с актуализация и подобрени функции, тогава другият скоро следва костюм и обратно.

Шаблони на елемента

Много от тези подобрения и нови функции са сходни, ако не и същите, което затруднява обявяването на истински победител. И двамата обаче са достатъчно уникални по своите силни и слаби страни, за да можете сами да решите кой е най-подходящият за вас.

Има такива в общността на разработчиците, които са категорично против използването на създателите на страници заедно, тъй като основните недостатъци са смеси от разхвърлени къси кодове, по-бавно зареждане на страници, както и ненужно тегло и подуване на иначе чисто кодирани теми. Независимо дали ни харесва или не, създателите на страници за момента са тук, за да останем.

Кой строител на страници е най-подходящ за вас всъщност зависи не само от вашите нужди, но и от вашия опит и ниво на умения. В крайна сметка вярвам следващите два са най-важните решаващи фактори между тях и те са различни.

Двата фактора са: лекота на използване / удобство за потребителя и цена.

Лесно използване / удобство за ползване

Divi

Divi лого

Divi е една от тези създатели на теми / страници, които потребителите като че ли обичат или мразят. Едно от основните предимства на DiviСъздателят на страници е, че въпреки че е агностичен създател на страници и може да се използва с повечето теми на WordPress, първоначално е създаден за Divi самата тема. Така актуализациите както на темата, така и на създателя на страници напълно съвпадат помежду си.

Друго предимство на Divi е, че те групират приставката с тяхната тема, а не отделно. Изглежда, че това не увеличава цената в сравнение с Elementor и вярвам, че е DiviНачин да привлекат потребителите в техния свят.

Сега знам, че може би мислите, нямам нужда от темата, тъй като работя с различни теми и т.н. Въпреки това, предимствата да работите с една тема, един създател на страници, създаден специално за тази тема и да станете експерт по нея, също са тук са изброени многобройни.

Elementor

Лого на Elementor

Elementor на възходът в създателя на страници на WordPress, вселената на плъгините не е нищо повече от метеорично. Сега се използва на над 1 милион уебсайтове и брои. Това е за малко по-малко от 2 години и по добра причина.

Elementor е не само опростен в дизайна, но е и много интуитивен и лесен за използване. Това го прави идеален за първи път потребители на WordPress.

За опитни уеб разработчици, които искат да дадат кадър на създателите на страници, Elementor изглежда не оставя бъркотия от къси кодове за разлика от многобройните доклади от Divi потребители.

Ценообразуване на Elementor срещу Divi

Divi

Divi лого

Divi също така ви позволява да използвате не само плъгин за създаване на страници, но и темата в неограничени уебсайтове. Независимо дали отивате за техния годишен пакет на стойност 89 долара годишно или цената за един път, пожизнена цена от 249 долара, това е невероятна сделка.

divi цени

Не само за самия създател на страници, но и за темите и актуализациите. Макар че, Divi няма безплатна версия, те имат 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Ако ви е удобно да се занимавате с къси кодове или искате да станете експерт по една тема и създател на съответстващи страници, тогава Divi е за теб. Тази мощна комбинация може да се използва за дублиране на множество уебсайтове, както за себе си, така и за клиенти.

Elementor

Лого на Elementor

Въпреки че платените версии на Elementor Pro са по-скъпи от Divi, те могат да закачат нови и за първи път потребители на създатели на страници с безплатната си основна версия. Като с Divi, това е Elementor на начин за привличане на потребителите и в техния свят.

ценообразуване на елементи или елементи

Въпреки това, един от най-големите хватки за използване Elementor Pro е ценообразуването. При $ 49 на година вие сте ограничени до един уебсайт, а $ 99 на година ви дава само допълнителни два уебсайта.

Техните 199 долара за неограничени уебсайтове също са само годишно, за разлика от еднократните 249 долара, пожизнена цена за неограничени уебсайтове, които Divi оферти. Divi дори връзва темите си в пакета.

Долен ред, Elementor е подходящ за неопитни уеб дизайнери с малко или без опит в кодирането, които искат да изведат своите умения за разработване на уеб на следващото ниво.

За по-опитни уеб разработчици, добавяне Elementor можете да спестите безброй часове за ръчно кодиране на стилистични промени, без да се налага да оставяте прекалено много разхвърлени късокодове, за да се справите по-нататък, ако решите да промените теми, създатели на страници или просто да ровите всички създатели на страници заедно.

Divi срещу Elementor: Как се съпоставят?

Divi

Divi лого

Elementor

Лого на Elementor

Плъгин или тема?

Divi идва както като WordPress плъгин, така и като тема на WordPress. Всъщност, когато купувате едно, получавате и двете, тъй като приставката не се продава отделно.Elementor идва само като WordPress плъгин и работи с повечето теми (списък тук), които спазват стандартите за кодиране на WordPress.
Лесен за използване интерфейс за редактиране на фронтенд?

Divi на създател на страници има по нещо за всеки. Ако сте начинаещ, бързо ще намерите основните елементи на този създател на страници много лесни и доста интуитивни за използване.

Ако сте опитен разработчик, скоро ще откриете всички усъвършенствани функции, които ще ви помогнат да създадете динамични уеб страници за вашите клиенти, без безброй часове сами да пишете кода.

Красотата на Elementor създател на страници е в своята простота. Щом активирате приставката, ще видите, че интерфейсът е много лесен и разясняващ.

Просто плъзнете и пуснете елементите върху празното платно, след което попълнете съдържанието си. Можете също да си поиграете с модулите за дизайн и анимация, докато не добиете вида, който търсите.

Задържане на съдържание след деактивиране?

Да, след като деактивирате приставката, съдържанието, което сте създали с нея, остава.

Обаче никой от стилизиращите и форматиращите не прави, само къси кодове. И тези кратки кодове могат да се объркат.

Да, страниците и съдържанието, създадени с Elementor трябва да останат същите дори и след като приставката е деактивирана. Въпреки че, някои стилове и форматиране силно зависят от това Elementor и може да не работи също. Деактивирането му може да засегне доста брой от използваните стилове и формати. Страницата обаче изглежда доста четена дори и с някои от шорткътовете, останали след това.
Скорост и производителност?

В отчетите на потребителите и в сравнение с други създатели на страници, Divi изглежда малко бавно в сравнение. Това се дължи главно на размерите на файловете на всички модули и опциите за функционалност на този плъгин. Така че в много отношения жертвите на бързината за незадължителност.Като се имат предвид възможностите, които потребителите имат при създаването на уеб страници, и простотата, която предлага този плъгин, скоростта и производителността са точно там с най-доброто от тях. Те постигат това, като всъщност правят размерите на файловете, които потребителят трябва да изтегли по-малки, като по този начин увеличават неговата скорост и производителност.
Функционалност на къси кодове?

Ако имате късо кодиране, този плъгин е за вас. Divi изглежда има кратък код за всичко. Те дори имат библиотека за тях. Каквато и основна характеристика на този създател на страници да не съдържа или да не може, определено ще има кратък код за нея. Това обаче може да създаде и някои проблеми. Ако решите да спрете да използвате конструктора на страници или да преминете към друга, може да оставяте след себе си грубо море от къси кодове, за да решите.Elementor няма библиотека с кратък код като Divi.

Въпреки че, те имат джаджа, която може да се използва за всеки къс код, включително къси кодове от плъгини на трети страни, както и къси кодове от запазени шаблони.

Готови за използване дизайни и оформления?

Divi има над 58 пакета оформление и те добавят 2 нови оформления всяка седмица, всичко това е извън кутията. Това обаче е само началото. От тези 58+ и преброяване на предварително подготвени оформления можете да направите разнообразие от на пръв поглед безкрайни други оформления, всички персонализирани според нуждите на вашия уеб сайт или на вашия клиент. Всички за запазване, така че можете да използвате като свои собствени персонализирани шаблони.Elementor има над 100+ предварително направени и готови за използване дизайни.

На всичкото отгоре можете също да персонализирате тези оригинални 100+ предварително направени дизайни в безброй други персонализирани дизайнерски оформления. Тези дизайни също са запазени.

Съдържателни модули

Divi идва с 46 модула за съдържание. Плюс много други добавки, направени от трети разработчици.Elementor идва с 29 модула за съдържание в безплатната версия + допълнителни 30 с професионалната версия. Това е в допълнение към многото други добавки, направени от трети разработчици.
Съвместимост с темата?

Най- Divi създателят на страници е съвместим с повечето теми на WordPress, които спазват стандартите за кодиране на WordPress (ако искате да сте сигурни, просто посегнете на тяхната подкрепа и попитайте).Elementor е съвместим с повечето теми на WordPress, които спазват стандартите за кодиране на WordPress (ако искате да сте сигурни, просто посегнете на тяхната подкрепа и попитайте).
Съвместимост на плъгини?

Да. Въпреки че логично той работи най-добре с Divi Самата тема на WordPress.Да. Защото Elementor плъгинът е проектиран само като създател на страници, така че е създаден да се използва с повечето теми на WordPress.
поддържа?

Divi има както онлайн чат, така и имейл поддръжка. Ако чатът е зает, те ще изпратят вашия отговор по имейл.Elementor има поддръжка само по имейл.
общност?

Макар че, Divi няма форум на общността на своя уебсайт, те имат активна група във Facebook тук: https://www.facebook.com/groups/DiviThemeUsers/Elementor няма форум на общността на своя уебсайт, но те имат активна група във Facebook тук: https://www.facebook.com/groups/Elementors/
Безплатен пробен период?

Divi не предлага безплатна пробна версия. Те обаче предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите, ако не сте доволни от техния продукт.Elementor има безплатна версия, както и платена професионална версия. Няма безплатна пробна версия за про версията, но има 30-дневна гаранция за връщане на парите.
Цена?

Divi е $ 89 годишно за неограничени сайтове. $ 249 е еднократно плащане за доживотен достъп и актуализации.Елементър е $ 49 годишно за 1 обект. $ 99 е годишно за 3 обекта. $ 199 е годишно за неограничени сайтове.

Често задавани въпроси

Какво е Divi?

Divi е както WordPress тема, така и визуално създаване на плъзгане и пускане на страници от Elegant Themes. Темата Divi има вградения Divi Builder, докато самостоятелната програма за създаване на страници Divi работи с практически всяка тема WordPress на пазара. За повече информация вижте статията ми за преглед на Divi.

Какво е Elementor?

Elementor е визуален плъгин за създаване на страници с плъзгане и пускане на WordPress, който заменя стандартния редактор на WordPress в предния край с подобрен редактор, захранван от Elementor. Elementor се предлага както в безплатна, ограничена версия, така и в премиум версия, която включва 50+ джунджурии и 300+ шаблона.

Дали Диви е по-добър от Елементър?

Зависи. Divi е по-евтина, но има по-стръмна крива на обучение и е по-трудна за овладяване. Elementor, от друга страна, е много по-лесно да се учи, използва и овладява, но струва повече. Използването на Divi в неограничени уебсайтове струва 89 долара годишно (или 249 долара за достъп доживотен). Използването на Elementor на неограничени уебсайтове струва 199 долара годишно (или 49 долара годишно само за един уебсайт).

Ще работят ли Диви и Елементор с Гутенберг?

Да, и Divi, и Elementor са съвместими с Гутенберг и работят безпроблемно заедно.

Така че кой създател на WordPress страници ще получите?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me