Een gids voor WordPress Caching en waarom het zo belangrijk is

Als WordPress-gebruiker moet je artikelen tegenkomen met betrekking tot optimalisatie van WordPress-snelheid. Het versnellen van een WordPress-site brengt veel factoren met zich mee, waaronder caching is een uiterst belangrijke factor.


Caching wanneer correct geïmplementeerd kan verminder de laadtijden van uw WordPress-site die verder kan gaan bijdragen aan SEO-rankings en lever een betere gebruikerservaring .

Gids voor WordPress Caching en waarom het belangrijk is

Om optimaal te profiteren van caching in WordPress, is het belangrijk om het mechanisme ervan te begrijpen en de effectieve manieren te leren om het te implementeren.

Hoe caching werkt?

Caching is een tijdelijke opslag die de kopie van statische webpagina’s bewaart om de laadtijd te verminderen. Wanneer een gebruiker uw WordPress-site bezoekt, stuurt hij meestal een verzoek naar uw webserver voor elke afzonderlijke actie die hij op uw website uitvoert.

In ruil daarvoor wordt uw webserver door uw WordPress gebeld om aan elk verzoek van uw sitebezoeker te voldoen. Deze heen en weer transacties kunnen vertragingen veroorzaken als de server bezig is met het verwerken van verkeer of als de afstand tussen de bezoeker en de server te groot is.

Soms vraagt ​​een gebruiker steeds weer om dezelfde verzoeken. De koptekst of voettekst van een site wordt bijvoorbeeld niet bijgewerkt zoals berichten doen en wanneer deze is geladen, hoeft deze niet van de server te worden opgehaald totdat deze is gewijzigd. In het geval van dynamische inhoud, die vaak wordt bijgewerkt, is het cachemechanisme in staat om de oude cache te wissen en een nieuwe te genereren met bijgewerkte inhoud.

Caching bewaart een kopie van HTML-bestanden die al een keer zijn aangeleverd vanuit de server in zijn RAM en bezorgt deze onmiddellijk aan de gebruiker zonder enige verwerking zoals bij de eerste keer. Deze uitwisseling is sneller en belast de hostserver minder.

Soorten caching

Als u een WordPress-site beheert, moet u twee soorten caching in gedachten houden.

 1. Server Side Caching
 2. Caching aan clientzijde

Servercaching wordt uitgevoerd op serverniveau en browsercaching wordt gedaan aan de clientzijde. Laten we elke optie eens bekijken om het effect op de snelheid van de website te begrijpen.

1. Caching aan serverzijde

Caching op serverniveau wordt geassocieerd met caching op de server. Het slaat de verzoeken op die eerder door de klant zijn aangevraagd en in plaats van het hele proces opnieuw te doorlopen en levert eenvoudig het eindresultaat op. Hierdoor worden de gegevens sneller opgehaald en worden de algehele siteprestaties verbeterd. WordPress-hosts zoals Kinsta en Cloudways doen aan serverzijde caching.

Hier moeten we ook twee veelgebruikte methoden begrijpen: Object Caching en Full Page Caching.

Objectcache: In plaats van de hele pagina in de cache op te slaan, slaat de objectcache alleen de herhaalde queryresultaten op in de cache. Er worden verschillende vragen gesteld aan de database om de door de gebruiker gevraagde vereiste gegevens op te halen. Objectcache slaat het resultaat van deze veelgevraagde zoekopdrachten op voor een snellere respons.

Volledige paginacache: In tegenstelling tot objectcache, slaat deze methode een volledige HTML-pagina of volledige weergave op die door de gebruiker is aangevraagd. Deze methode zorgt ervoor dat de pagina sneller laadt omdat het niet nodig is om voor elk volgend bezoek een webpagina te genereren.

Hosting cachemechanisme

Veel hostingproviders bieden geoptimaliseerde hosting met ingebouwde mogelijkheden voor caching op de server. Deze providers hebben hun servers op kernniveau geoptimaliseerd, wat effectiever is dan het gebruik van een WordPress-plug-in.

Een voorbeeld hiervan is te zien bij Cloudways, een beheerde WordPress-cloudhosting. Hun stack is goed uitgerust met een geavanceerd caching-mechanisme dat snellere websites produceert. Laten we eens kijken welke tools ze hebben geïmplementeerd voor caching en welke functionaliteiten ze uitvoeren.

Nginx

Dit is een zeer snelle webserver die bekend staat om reverse proxying, caching en load balancing. Nginx wordt gebruikt door de meeste sites met veel verkeer omdat het een groot aantal gelijktijdige gebruikers aankan. Het is een lichtgewicht, hoogwaardige webserver die is gebouwd om duizenden verbindingen te verwerken.

Verniscache

Net als Nginx is Varnish ook een reverse proxy-caching. Dit wordt als extreem snel beschouwd en er wordt gezegd dat het de snelheid van de website naar een zeer hoog niveau verhoogt. Cloudways-gebruikers kunnen ook aangepaste lakregels toepassen via hun platform, wat nodig is voor WooCommerce- en WPML-sites.

Redis

Dit is een dataset-server die wordt gebruikt om datatypen van hoog niveau op te slaan, zoals strings, hashes, lijsten, sets en bitmaps, enz. Dit is geïmplementeerd om een ​​groot aantal lees- en schrijfbewerkingen mogelijk te maken..

Memcached

Memcached deals in het cachen van gegevens en objecten in RAM om snelle gegevens te leveren zonder verbinding te maken met een externe gegevensbron of API elke keer dat de gebruiker een verzoek indient.

2. Caching aan clientzijde

Caching die in de gebruikersbrowser wordt afgehandeld, wordt geassocieerd met caching aan de clientzijde. Wanneer een gebruiker door een webpagina bladert, laadt hij meestal niet alleen de inhoud, maar ook de JavaScript- en stylesheet-bestanden die achter de schermen van de webpagina werken.

Browser Caching

Browser caching is de meest effectieve methode voor caching aan de clientzijde. Wanneer de gebruiker een webpagina in een browser bezoekt, slaat deze de bronnen op die nodig zijn om de pagina weer te geven, zoals JavaScript-bestanden, stylesheets en media-inhoud. Deze inhoud wordt tijdelijk in de browser opgeslagen en wordt rechtstreeks vanuit de lokale opslag aangeboden in plaats van opnieuw door de webserver te worden aangevraagd.

Caching implementeren in WordPress

WordPress is een dynamisch platform dat gegevensrijke functionaliteiten en inhoudrijke thema’s ondersteunt. Er is veel ruimte om deze inhoud in de cache op te slaan om sneller geladen pagina’s te bereiken. We hebben al gezien hoe we kunnen profiteren van de server en caching aan de clientzijde. Laten we eens kijken hoe WordPress-plug-ins ons kunnen helpen bij het bouwen van een effectief cachemechanisme aan de clientzijde.

WordPress Caching-plug-ins

Er zijn veel WordPress caching-plug-ins die beweren dat uw site sneller laadt. We hebben drie populaire WordPress cache-plug-ins opgesomd.

Briesje

breeze wordpress caching plugin

Breeze is een gratis lichtgewicht plug-in van Cloudways. Het biedt alle functies die nodig zijn voor caching aan de clientzijde.

De plug-in biedt de volgende gemarkeerde functies:

 • Minificatie van CSS, JS, HTML
 • Gzip-compressie
 • Browser Caching
 • Groepering van CSS en JS
 • Database-optimalisatie
 • Vernisregels

WP Rocket

wp rocket cache instellingen

WP Rocket is een goed presterende cacheplug-in die eenvoudig in te stellen is en wordt geleverd met alle basis- en geavanceerde functies om caching aan de clientzijde op uw WordPress-site te beheren. Enkele kenmerken van WP Rocket zijn:

 • Cache vooraf laden
 • Compressie van statische bestanden
 • Paginacaching
 • Gzip-compressie
 • Database-optimalisatie
 • Browser Caching

W3 Totale cache

W3 Total Cache wordpress caching plugin

Met meer dan een miljoen actieve installaties is de W3 Total Cache-plug-in een van de populaire WordPress caching-plug-ins.

De plug-in kan gratis worden gedownload van WordPress.org en kan eenvoudig worden geconfigureerd via het WordPress-dashboard. Het heeft afzonderlijke secties voor elke functionaliteit. Enkele van de gemarkeerde functies zijn:

 • Paginacache
 • Databasecache
 • Minificatie
 • Objectcache
 • Browser cache
 • Cookie groepen

Voordelen van WordPress Caching

Er zijn veel voordelen aan het implementeren van een goede caching op uw WordPress-site.

 • Het verbetert de snelheid van uw WordPress-site en verbetert de gebruikerservaring.
 • Aangezien de server niet elke keer voor elk afzonderlijk verzoek wordt gepingd, vermindert het de belasting van de hostserver.
 • Iedereen weet ook dat Google van snellere sites houdt. Daarom verbetert het ook de SEO-ranking.
 • Aan clientzijde wordt ook bandbreedte bespaard omdat deze gebruikmaakt van cachecontent die is opgeslagen in het lokale geheugen in plaats van gegevens rechtstreeks van servers op te halen.

Als je caching nog niet hebt geïmplementeerd op je WordPress-site, raad ik je aan dit te doen door dit artikel te volgen. Zorg ervoor dat u een volledige back-up van uw site maakt, aangezien is gebleken dat nadat de WordPress-site is onderbroken na het implementeren van caching. Test ook de prestaties van uw site voor en na het implementeren van caching om het verschil te zien dat het voor uw WordPress-site kan betekenen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map