Cum să știți dacă merită utilizat un plugin gratuit WordPress

Pornirea unui site Web WordPress nu este inerent dificilă. Cu toate acestea, există multe despre WordPress pe care mulți proprietari de site-uri nu le vor înțelege până când nu îl vor folosi de ceva timp.


Cel puțin așa a funcționat pentru mine oricum.

Când v-ați propus să construiți un site web pe cel mai popular, flexibil și ușor de utilizat sistem de gestionare a conținutului (CMS), trebuie să începeți cu o idee. De acolo vin lucruri precum:

 • Numele domeniului. Cumpărați numele de domeniu al site-ului dvs. (de asemenea adresa site-ului).
 • Furnizor de gazduire. Alegeți un furnizor de găzduire care să găzduiască fișierele site-ului dvs. web.
 • Instalare WordPress. Instalați WordPress pe site-ul dvs. web. De exemplu, SiteGround face instalarea WordPress super simplă.

Pe scurt, aceasta este tot ce este nevoie pentru a pune bazele unui bun site web. Cu toate acestea, ca proprietar al unui site WordPress, va trebui să suplimentați designul general de bază al site-ului dvs. cu o temă WordPress și să implementați funcționalitate suplimentară cu plugin-uri WordPress.

Și uneori, aceasta înseamnă utilizarea temelor și a pluginurilor gratuite disponibile pentru utilizatorii WordPress

Însă, sunt gratuite plugin-urile WordPress care merită folosite?

Astăzi am să vă ofer un scurt rezumat despre ce este un plugin WordPress, unde să le găsiți pentru site-ul dvs. web și cum să vă informați dacă merită folosit un plugin gratuit.

Ce este un plugin WordPress?

În conformitate cu WordPress Codex, plugin-urile oferă site-uri web care sunt în mod normal funcționalități ușoare și flexibile personalizate îmbunătățite pentru a răspunde nevoilor individuale ale proprietarului unui site web..

Pluginurile WordPress sunt piese de software cu funcții personalizate care permit o nouă caracteristică pe site-ul dvs. web sau care fac ca site-ul dvs. web să îndeplinească o funcție specifică (cum ar fi adăugarea unui formular de contact sau blocarea spamului).

Pluginurile WordPress sunt scrise în limbajul de programare PHP și se integrează perfect în miezul WordPress. Mai mult decât atât, ele facilitează proprietarii de site-uri web de toate nivelurile să adauge funcții pe site-urile lor web, fără a trebui să înțeleagă natura complexă a codului.

Pluginuri WordPress gratuite - Repositoriu WordPressDepozitul WordPress și găsiți tone de pluginuri gratuite.

Există literalmente mii de plugin-uri WordPress disponibile în Depozitul oficial WordPress. De fapt, de acum, există 51.090 de plugin-uri gratuite WordPress din care să alegeți. Acum, desigur, nu veți mai avea nevoie de multe pluginuri pe site-ul dvs. web.

Acest lucru se datorează faptului că multe plugin-uri oferă funcții foarte similare. Acesta este motivul pentru care trebuie să faceți cercetarea dvs. și să o alegeți pe cea mai bună pentru nevoile dvs. specifice.

Unde să găsiți pluginuri WordPress

Pe lângă depozitul WordPress, multe piețe terțe oferă utilizatori WordPress pluginuri gratuite și premium. Prin urmare, a trece prin mii de opțiuni și a lua o decizie este dificil.

Vestea bună este, însă, există atât de multe plugin-uri gratuite de înaltă calitate pentru a alege din faptul că investiția într-un plugin premium nu este întotdeauna singura opțiune. De fapt, unele plugin-uri gratuite depășesc cu mult concurenții premium care vă permit să cheltuiți bani în altă parte.

Dar unde este cel mai bun loc pentru a găsi plugin-uri gratuite WordPress?

Ei bine, răspunsul la asta nu este unul ușor. În timp ce Repositorul WordPress are o mulțime de opțiuni pentru dvs., există și unele companii terțe incredibile și dezvoltatori care furnizează pluginuri WordPress de calitate premium proprietarilor de site-uri web, gratuit.

De aceea, în loc să enumerăm fiecare loc în care puteți găsi un plugin WordPress gratuit, am să vă împărtășesc câteva sfaturi pentru a ști când să mergeți înainte și să instalați un plugin WordPress gratuit pe site-ul dvs. web și când să fiți prudent – indiferent de de unde vine.

Sfaturi pentru alegerea unui plugin WordPress gratuit

1. Dacă provine din depozit .. Este bine

Plugin-uri gratuite WordPress - Plugin-uri WordPress cu exemple de depozitExistă pluginuri gratuite pentru fiecare proiectare și funcționalitate necesară; trebuie doar să le găsești.

Bine, știu că am spus deja că există câteva companii terțe și dezvoltatori de pluginuri care furnizează pluginuri gratuite de înaltă calitate proprietarilor de site-uri web. Și, încă mai stau pe lângă asta.

Cu toate acestea, dacă doriți cu adevărat să vă asigurați că pluginul dvs. gratuit este bun, obțineți-l din Depozitul oficial WordPress. Directorul de pluginuri de la WordPress.org nu permite să fie listate acolo niciun plugin gratuit WordPress.

De fapt, acestea au un proces de screening extrem de strict conceput pentru a proteja proprietarii de site-uri web împotriva inflațiunilor, codurilor slabe și a pluginurilor vulnerabile care fac ravagii pe site-urile web.

2. Asigurați Calitatea Codului

Pluginuri WordPress gratuite - Cod curatWPMU DEV este o sursă fiabilă pentru conținut și pluginuri WordPress.

Acest lucru poate fi dificil dacă decideți să utilizați un plugin care provine dintr-o altă sursă decât directorul pluginului WordPress. Acest lucru se datorează faptului că oricine poate pretinde că pluginul său este „curat codat”, „lipsit de balon” și „de încredere de utilizat”.

Dar adevărul este că există o mulțime de plugin-uri gratuite care sunt slab codificate de dezvoltatorii de pluginuri fără experiență. Mai rău încă, există unele destinate expunerii site-ului dvs. web la hackeri și malware, punând site-ul în pericol.

Una dintre cele mai bune metode de a vă asigura că pluginul dvs. gratuit este sigur de utilizat este să faceți unele cercetări asupra dezvoltatorului de pluginuri. Dacă dezvoltatorul are o prezență solidă în comunitatea WordPress, rulează un site web WordPress binecunoscut, are ani de experiență în dezvoltarea de pluginuri și are dovezi sociale din partea utilizatorilor existenți, atunci este probabil sigur de utilizat.

3. Verificați statisticile

Pluginuri WordPress gratuite - Statistici JetpackPopularul (și gratuit) plugin Jetpack are peste 3 milioane de utilizatori activi.

Există mai multe statistici pe care le puteți verifica când vine vorba de alegerea unui plugin WordPress gratuit pentru site-ul dvs. web:

 • Ultima actualizare. Asigurați-vă că pluginul a fost actualizat în ultimele 6 luni. Plugin-urile învechite pot avea bug-uri care pot face site-ul tău vulnerabil. În plus, este posibil ca o actualizare la versiunea dvs. WordPress să nu funcționeze bine cu un plugin învechit.
 • Instalări active. Cu cât mai mulți utilizează activ un plugin, cu atât este mai puțin probabil să vă provoace probleme. De exemplu,
  Yoast are peste 3 milioane de instalări.
 • Versiunea WordPress. La fel ca alegerea unui plugin actualizat, este important ca acest plugin să funcționeze bine cu cea mai actualizată versiune a WordPress.
 • Evaluări. Dovada socială poate (și, eventual, ar trebui) să influențeze alegerile de plugin.

Pluginuri WordPress gratuite - Statistici Jetpack - EvaluăriEvaluările trebuie luate în considerare la alegerea unui plugin gratuit.

4. Caută asistență

Plugin-uri gratuite WordPress - Forum de asistență JetpackForumul de asistență al Jetpack este mereu plin de activitate.

Un lucru cu care pluginurile gratuite nu vin întotdeauna este suportul. La urma urmei, dacă nu plătiți pentru un plugin, nu există nicio obligație din partea dezvoltatorului de a oferi orice fel de asistență. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că sprijinul nu este necesar. Dacă aveți probleme cu pluginul dvs., este bine să știți că cineva vă va ajuta.

Orice plugin de înaltă calitate va avea un fel de suport. De obicei, plugin-urile gratuite au un forum de asistență. Cu toate acestea, există dezvoltatori de pluginuri care vă vor ajuta direct. Mai mult, unele companii terțe au echipe de asistență pentru a vă ajuta, chiar și cu pluginurile lor gratuite.

5. Testează viteza locului

Pluginuri WordPress gratuite - Monitor de interogareUtilizați pluginul Query Monitor pentru a măsura efectele pluginurilor gratuite pe site-ul dvs. web.

Pentru a vă asigura că pluginul gratuit pe care îl utilizați pe site-ul dvs. web este cu adevărat ușor, este esențial să măsurați viteza și performanța site-ului dvs. atât înainte cât și după ce îl instalați. Iată câteva modalități excelente de a face doar asta:

 • Utilizați un instrument online precum Pingdom sau GTmetrix
 • Folosiți pluginul Query Monitor
 • Testați o nouă instalare de pluginuri într-un mediu de testare

Gânduri finale

În cele din urmă, nu există niciun motiv pentru care să nu utilizați pluginuri gratuite pe site-ul dvs. WordPress. Atât de multe fiabile de acolo oferă suficiente funcții pe care nu ar trebui să le cheltuiți banii câștigați cu greu pe un plugin premium „doar pentru că”.

Acestea fiind spuse, cu siguranță, trebuie să luați măsuri de precauție atunci când instalați un plugin gratuit pe site-ul dvs. web. Mai ales dacă nu provine din Depozitul WordPress de încredere. Și chiar și atunci, plugin-urile învechite, care nu sunt acceptate, trebuie utilizate cu precauție.

În total, dacă aveți în vedere sfaturile mele și faceți cercetarea dvs., vă veți găsi cu un arsenal de plugin-uri WordPress gratuite, de înaltă calitate, care răspund tuturor nevoilor dvs..

Care este experiența dvs. cu utilizarea de pluginuri gratuite WordPress? Am lăsat afară un sfat crucial pentru a decide dacă un plugin gratuit merită utilizat sau nu? Mi-ar plăcea să aud totul despre asta în comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map