Cara Memasang & Mengkonfigurasi WP Rocket (Dengan Tetapan yang Disyorkan)

Bukankah mengecewakan apabila anda mengklik laman web, anda menunggu dan menunggu apa yang terasa seperti ribuan tahun, dan anda mengklik butang belakang kerana kecewa. Kebenaran ada sedikit yang mengganggu pengunjung laman web daripada laman web memuatkan perlahan dan di situlah Roket WP masuklah


Kajian dari Forrester Consulting menyatakan bahawa “47% pengguna mengharapkan halaman web dimuat dalam dua saat atau kurang”.

Yang menyedihkan ialah banyak pemilik laman web yang gagal menyedari bahawa laman web memuatkan yang perlahan bukan sahaja mengecewakan orang lain, ia juga boleh memberi kesan negatif pada kedudukan Google anda, dan memberi kesan kepada pendapatan bawah!

Perkara yang baik adalah terdapat cara untuk mempercepat masa muat turun laman web, terutama jika laman web ini dikuasakan oleh WordPress. Kerana di sini saya akan membimbing anda untuk memulakannya Roket WP (dan ya itu adalah pemalam yang saya gunakan untuk mempercepat laman web saya).

cara memasang dan mengkonfigurasi roket wp dengan tetapan yang disyorkan

Inilah yang akan anda pelajari dalam catatan ini:

Apa itu WP Rocket?

WP Rocket adalah plugin caching WordPress premium yang sangat berkesan untuk mempercepat masa memuatkan laman web anda.

Plugin WP Rocket Caching

Pelan dan harga WP Rocket:

 • $ 49 / tahun – 1 tahun sokongan dan kemas kini untuk 1 laman web.
 • $ 99 / tahun – 1 tahun sokongan dan kemas kini untuk 3 laman web.
 • $ 249 / tahun – 1 tahun sokongan dan kemas kini untuk laman web tanpa had.

Tidak seperti kebanyakan pemalam cache WordPress lain yang terkenal kerana dikemas penuh dengan pilihan dan tetapan yang membingungkan. Ketahui lebih lanjut mengenai WP Rocket, dan cari alternatif alternatif terbaik untuk WP Rocket.

1. Muat turun & Pasang WP Rocket

Pertama, menuju ke Laman web WP Rocket dan beli pemalam WordPress.

Pilih rancangan yang paling sesuai untuk anda dan selesaikan langkah-langkah yang diperlukan untuk membuat pesanan anda.

Seterusnya anda akan dihantar e-mel dengan maklumat masuk ke akaun anda di wp-rocket.me. Pergi dan log masuk, dan di “akaun saya” anda akan menemui pautan muat turun. Muat turun dan simpan fail zip ke komputer anda.

muat turun roket wp

Seterusnya, log masuk ke laman WordPress anda dan pergi ke Pemalam -> Tambah baru -> Muat naik Pemalam.

Cukup muat naik dan pasang versi fail zip WP Rocket.

pasang roket wp

Akhirnya, pergi dan aktifkan WP Rocket dan plugin kini dipasang. Yay!

2. WP Rocket Terbaik & Tetapan yang Disyorkan

Kini tiba masanya untuk mengkonfigurasi WP Rocket mengikut tetapan yang disyorkan.

Mula-mula pergi ke Tetapan -> WP Rocket, dan anda akan dibawa ke halaman tetapan pemalam. Terdapat 10 tab atau bahagian yang anda perlukan untuk mengkonfigurasi dan mengubah tetapan untuk:

 1. (tab lalai)
 • Bonus:
 • Bonus:
 • Bonus:
 • Bonus:

Sekarang mari kita lakukan konfigurasi tetapan yang disyorkan untuk WP Rocket, untuk setiap 10 bahagian.

Papan Pemuka Roket WP

papan pemuka roket wp

Papan Pemuka memberi anda maklumat mengenai lesen anda dan kapan ia tamat tempoh. Anda juga boleh memilih untuk menjadi Penguji Roket (program ujian beta) dan Analisis Roket (benarkan WP Rocket mengumpulkan data tanpa nama). Di sini anda juga menjumpai pautan ke sokongan dan soalan yang sering ditanya mengenai WP Rocket.

Di Papan Pemuka anda boleh Buang Semua Fail yang Di-Cache (disyorkan untuk dilakukan setelah anda selesai mengkonfigurasi tetapan WP Rocket), Mulakan Pra Pemuatan Cache (menghasilkan cache untuk laman utama anda dan semua pautan dalaman di laman utama) dan Bersihkan OPcache Kandungan (membersihkan OPcahce yang mencegah masalah semasa anda mengemas kini plugin WP Rocket).

Tetapan Cache Roket WP

tetapan cache roket wp

1. Dayakan caching untuk peranti mudah alih harus diaktifkan kerana membolehkan cache untuk peranti mudah alih dan menjadikan laman web anda lebih mudah alih.

Pilih juga Fail cache yang berasingan untuk peranti mudah alih. Kerana cache mudah alih WP Rocket berfungsi paling selamat dengan kedua-dua pilihan diaktifkan. Sekiranya ragu-ragu, jaga keduanya.

2. Aktifkan caching untuk pengguna WordPress yang log masuk, ini hanya disyorkan untuk diaktifkan apabila anda mempunyai laman web keahlian, atau serupa ketika pengguna mesti log masuk untuk melihat kandungan.

3. Jangka hayat cache secara automatik ditetapkan ke 10 jam dan ini bermakna fail yang di-cache akan dikeluarkan secara automatik setelah 10 jam sebelum dibuat semula. Sekiranya anda jarang mengemas kini laman web anda atau mempunyai banyak kandungan statik, anda boleh menambahkannya.

Simpan dan uji, betul-betul! Nyahaktifkan tetapan jika anda melihat ada yang rosak di laman web anda.

WP Rocket CSS & Tetapan Pengoptimuman Fail JS

Tetapan Pengoptimuman Fail WP Rocket CSS & JS

Mengurangkan fail mengurangkan saiz fail dan dapat meningkatkan masa memuatkan. Minifikasi menghilangkan ruang dan komen dari fail statik, membolehkan penyemak imbas dan mesin pencari memproses fail HTML, CSS, dan JavaScript dengan lebih pantas.

Menggabungkan fail akan menggabungkan fail ke dalam kumpulan yang lebih kecil untuk memastikan keserasian tema / pemalam dan prestasi yang lebih baik. Namun, memaksa penggabungan ke dalam 1 fail tunggal tidak digalakkan, kerana penyemak imbas memuat turun lebih cepat hingga 6 fail yang lebih kecil selari dengan 1-2 fail besar.

Menggabungkan CSS dan JS ke dalam lebih sedikit fail dianggap sebagai amalan terbaik di bawah HTTP / 1, itu tidak semestinya berlaku dengan HTTP / 2. Sekiranya laman web anda berjalan di HTTP / 2, berikut adalah perkara yang harus anda pertimbangkan bila .

1. Minimumkan fail HTML akan membuang ruang kosong dan komen untuk mengurangkan ukuran halaman web di laman web anda.

2. Gabungkan fail Google Font akan mengurangkan jumlah permintaan HTTP (terutamanya jika anda menggunakan banyak fon).

3. Keluarkan rentetan pertanyaan dari sumber statik dapat meningkatkan gred prestasi pada GT Metrix. Tetapan ini membuang rentetan pertanyaan versi dari fail statik (mis. Style.css? Ver = 1.0) dan mengekodkannya ke dalam nama fail sebagai gantinya (mis. Style-1-0.css).

4. Minimumkan fail CSS akan membuang ruang kosong dan komen untuk mengurangkan saiz fail gaya gaya.

5. Gabungkan fail CSS menggabungkan semua fail anda menjadi satu fail sahaja, yang akan mengurangkan jumlah permintaan HTTP. Tidak digalakkan jika laman web anda menggunakan HTTP / 2.

Penting: Ini boleh merosakkan perkara! Sekiranya anda melihat ada kesalahan di laman web anda setelah mengaktifkan tetapan ini, nyahaktifkannya lagi, dan laman web anda akan kembali normal.

6. Mengoptimumkan penyampaian CSS menghilangkan CSS penyekat render di laman web anda untuk masa muat yang dirasakan lebih pantas. Ini bermaksud bahawa halaman anda akan mula dimuat tanpa gaya CSS dan ini adalah sesuatu yang dipertimbangkan oleh Google PageSpeed ​​Insights ketika ‘menjaring’ kelajuan halaman.

Jalur kritikal CSS bermaksud bahawa halaman anda akan mula dimuat tanpa semua gaya CSSnya. Ini bermakna ia kelihatan agak pelik untuk beberapa saat semasa memuatkan.

Ini dipanggil FOUC (kilatan kandungan yang tidak bergaya). Untuk mengelakkan ini, anda mesti menggunakan apa yang dipanggil Critical Path CSS. Ini bermaksud bahawa CSS untuk kandungan di bahagian atas halaman anda mesti diletakkan terus dalam HTML untuk mengelakkan FOUC semasa halaman dimuat.

Untuk menjana laluan kritikal CSS, anda boleh menggunakan alat Generator CSS Jalur Kritikal ini.

7. Minimumkan fail JavaScript keluarkan ruang kosong dan komen untuk mengurangkan saiz fail JS.

8. Gabungkan fail JavaScript menggabungkan maklumat JavaScript laman web anda dengan lebih sedikit fail, mengurangkan permintaan HTTP. Tidak digalakkan jika laman web anda menggunakan HTTP / 2.

Penting: Ini boleh merosakkan perkara! Sekiranya anda melihat ada kesalahan di laman web anda setelah mengaktifkan tetapan ini, nyahaktifkannya lagi, dan laman web anda akan kembali normal.

9. Muatkan JavaScript ditangguhkan menghilangkan JS yang menyekat render di laman web anda dan dapat meningkatkan masa muat. Ini adalah perkara yang dipertimbangkan oleh Google PageSpeed ​​Insights ketika ‘menjaring’ kelajuan halaman.

10. Mod Selamat untuk JQuery memastikan sokongan untuk rujukan jQuery sebaris dari tema dan pemalam dengan memuat jQuery di bahagian atas dokumen sebagai skrip penghalang rendering.

Simpan dan uji, betul-betul! Nyahaktifkan tetapan jika anda melihat ada yang rosak di laman web anda.

Tetapan Media Roket WP

tetapan media roket wp

1. Muatkan gambar malas bermaksud bahawa gambar akan dimuat hanya ketika mereka memasuki (atau hendak memasuki) ruang pandang, iaitu hanya dimuat apabila pengguna menatal ke bawah halaman. Pemuatan malas mengurangkan bilangan permintaan HTTP yang dapat meningkatkan masa muat.

(Kadang-kadang saya melumpuhkan pemuatan gambar yang malas, hanya kerana apabila pemuatan malas diaktifkan, pautan sauh yang menunjuk ke kedudukan di bawah gambar yang dimuatkan malas menatal ke kedudukan halaman web yang salah)

2. Muatkan iframe dan video dengan malas bermaksud bahawa iframe dan video akan dimuat hanya ketika memasuki (atau hendak memasuki) ruang pandang, iaitu hanya dimuat ketika pengguna menatal ke bawah halaman. Pemuatan malas mengurangkan bilangan permintaan HTTP yang dapat meningkatkan masa muat.

3. Ganti iframe YouTube dengan gambar pratonton dapat meningkatkan masa pemuatan anda dengan ketara jika anda mempunyai banyak video YouTube di halaman.

Lazyload boleh dimatikan pada setiap halaman / siaran (anda dapati tetapan ini di bar sisi pos / halaman)

4. Lumpuhkan Emoji harus dilumpuhkan kerana emoji lalai penyemak imbas pelawat harus digunakan dan bukannya memuatkan emoji dari WordPress.org. Menonaktifkan cache emoji mengurangkan bilangan permintaan HTTP yang dapat meningkatkan masa muat.

6. Penyematan WordPress harus dilumpuhkan kerana mencegah orang lain menyematkan kandungan dari laman web anda, ini juga mencegah anda menyematkan kandungan dari laman web lain, dan membuang permintaan JavaScript yang berkaitan dengan Embed WordPress.

Simpan dan uji, betul-betul! Nyahaktifkan tetapan jika anda melihat ada yang rosak di laman web anda.

Tetapan Prapuat Roket WP

tetapan prapuat roket wp

1. Pramuat Peta Laman menggunakan semua URL dalam peta laman XML anda untuk pramuat ketika jangka hayat cache telah habis dan seluruh cache telah dihapus.

2. Peta laman SEO XML Yoast. WP Rocket secara automatik akan mengesan peta laman XML yang dihasilkan oleh plugin Yoast SEO. Anda boleh menyemak pilihan untuk memuatkannya terlebih dahulu.

3. Preload bot hanya boleh diaktifkan dan digunakan pada pelayan yang berprestasi baik. Setelah diaktifkan, ia akan dipicu secara automatik setelah anda menambah atau mengemas kini kandungan di laman web anda. Tukar ke Manual jika ini menyebabkan penggunaan CPU atau masalah prestasi tinggi.

Semasa anda menulis atau mengemas kini pos atau halaman baru, WP Rocket secara automatik membersihkan cache untuk kandungan tertentu dan kandungan lain yang berkaitan dengannya. Bot pramuat akan merangkak URL ini untuk menghasilkan semula cache dengan segera.

4. Permintaan pra-pengambilan DNS membolehkan penyelesaian nama domain berlaku selari dengan (bukannya bersiri dengan) pengambilan kandungan halaman sebenar.

Anda boleh menentukan hos luaran (seperti //fonts.googleapis.com & //maxcdn.bootstrapcdn.com) untuk dimuatkan sebagai prapengambilan DNS dapat menjadikan fail luaran dimuat lebih cepat, terutama pada rangkaian mudah alih.

URL yang paling biasa untuk prefetch adalah:

 • //maxcdn.bootstrapcdn.com
 • //platform.twitter.com
 • //s3.amazonaws.com
 • //ajax.googleapis.com
 • //cdnjs.cloudflare.com
 • //netdna.bootstrapcdn.com
 • //fonts.googleapis.com
 • //connect.facebook.net
 • //www.google-analytics.com
 • //www.googletagmanager.com
 • //maps.google.com

Simpan dan uji, betul-betul! Nyahaktifkan tetapan jika anda melihat ada yang rosak di laman web anda.

Tetapan Peraturan Lanjutan WP Rocket

Tetapan Fail Statik WP Rocket

Tetapan ini adalah untuk pengurusan cache lanjutan, biasanya untuk mengecualikan halaman troli dan pembayaran di laman web e-dagang.

1. Jangan cache URL membolehkan anda menentukan URL halaman atau catatan yang tidak boleh di-cache.

2. Jangan cache kuki membolehkan anda menentukan ID kuki yang, apabila diset di penyemak imbas pelawat, akan mencegah halaman dari cache.

3. Jangan cache ejen pengguna membolehkan anda menentukan rentetan ejen pengguna yang tidak boleh melihat halaman yang disimpan dalam cache.

4. Selalu bersihkan URL membolehkan anda menentukan URL yang selalu anda kehendaki dibersihkan dari cache setiap kali anda mengemas kini sebarang pos atau halaman.

5. Rentetan pertanyaan cache membolehkan anda menentukan rentetan pertanyaan untuk cache.

Simpan dan uji, betul-betul! Nyahaktifkan tetapan jika anda melihat ada yang rosak di laman web anda.

Tetapan Pangkalan Data Roket WP

Tetapan Pangkalan Data Roket WP

Bahagian ini dilengkapi dengan pelbagai tetapan untuk membersihkan dan mengoptimumkan WordPress.

1. Pembersihan pasca memadam semakan, draf automatik, dan catatan dan halaman sampah. Padamkan ini kecuali anda mempunyai catatan versi lama (atau catatan yang dihapuskan).

2. Pembersihan komen memadamkan komen spam dan sampah.

3. Pembersihan sementara memadam data yang disimpan yang suka jumlah sosial tetapi kadangkala apabila pindah sementara tamat, mereka tetap berada di dalam pangkalan data dan dapat dipadamkan dengan selamat.

4. Pembersihan pangkalan data mengoptimumkan jadual dalam pangkalan data WordPress anda.

5. Pembersihan automatik. Saya biasanya melakukan pembersihan secara ad hoc tetapi anda juga boleh menjadualkan WP Rocket untuk menjalankan pembersihan automatik pangkalan data anda.

Sebaiknya anda membuat sandaran pangkalan data sebelum menjalankan pembersihan, kerana setelah pengoptimuman pangkalan data dilakukan, tidak ada cara untuk membatalkannya.

Tetapan CDN WP Rocket

Tetapan CDN WP Rocket

Menggunakan rangkaian penghantaran kandungan (CDN) bermaksud semua URL fail statik (CSS, JS, gambar) akan ditulis semula ke CNAME yang anda berikan.

1. Aktifkan CDN. Aktifkan ini jika anda menggunakan rangkaian penghantaran kandungan. WP Rocket serasi dengan kebanyakan CDN seperti Amazon Cloudfront, MaxCDN, KeyCDN (yang saya gunakan) dan lain-lain. Ketahui lebih lanjut mengenai cara menggunakan WP Rocket dengan CDN

2. CDNN CNAME. Salin CNAME (domain) yang diberikan kepada anda oleh penyedia CDN anda dan masukkan ke dalam CDN CNAME. Ini akan menulis semula semua URL untuk aset anda (fail statik).

3. Kecualikan fail membolehkan anda menentukan URL fail yang tidak boleh diserahkan melalui CDN.

Simpan dan uji, betul-betul! Nyahaktifkan tetapan jika anda melihat ada yang rosak di laman web anda.

Alat Tambah Roket WP (Cloudflare)

Alat Tambah Roket WP (Cloudflare)

WP Rocket membolehkan anda mengintegrasikan akaun Cloudflare anda dengan fungsi tambahan mereka.

1. Kunci API Global. Anda akan menemui kunci API di bahagian kanan atas di akaun Cloudflare anda. Cukup pergi ke profil anda dan tatal ke bawah dan anda akan melihat kunci API global anda. Anda hanya perlu menyalin dan menampal ini ke WP Rocket.

2. E-mel Akaun. Ini adalah alamat e-mel yang anda gunakan untuk akaun Cloudflare anda.

3. Domain. Ini adalah nama domain anda, mis. laman webhostingrating.com.

4. Mod Pembangunan. Aktifkan mod pembangunan di laman web anda buat sementara waktu. Tetapan ini akan dimatikan secara automatik selepas 3 jam. Ini bagus untuk ketika anda membuat banyak perubahan pada laman web anda.

5. Tetapan Optimum. Meningkatkan konfigurasi Cloudflare anda secara automatik untuk kelajuan, tahap prestasi dan keserasian. Pilihan ini mengaktifkan tetapan Cloudflare yang optimum.

6. Protokol Relatif. Hanya boleh digunakan dengan ciri SSL fleksibel Cloudflare. URL fail statik (CSS, JS, gambar) akan ditulis semula untuk menggunakan // bukannya http: // atau https: //.

Alat Roket WP

Alat Roket WP

1. Tetapan eksport membolehkan anda mengeksport tetapan WP Rocket anda untuk digunakan di laman web lain.

2. Tetapan import membolehkan anda mengimport tetapan WP Rocket anda yang telah dikonfigurasi sebelumnya.

3. Rollback membolehkan anda kembali ke versi sebelumnya, jika versi baru WP Rocket menyebabkan masalah untuk anda.

Mengkonfigurasi WP Rocket untuk HTTP / 2

HTTP / 2 adalah peningkatan ke HTTP yang telah wujud sejak tahun 1999 untuk menguruskan komunikasi antara pelayan web dan penyemak imbas. HTTP / 2 membuka jalan untuk pemuatan halaman yang lebih cepat melalui pemampatan data yang lebih baik, permintaan multiplexing, dan peningkatan kelajuan lain.

Banyak pelayan dan penyemak imbas mempunyai sokongan untuk HTTP / 2, dan kebanyakan hos web, seperti SiteGround, kini menyokong HTTP / 2. Pemeriksa HTTP / 2 ini memberitahu anda jika laman web anda mampu menggunakan HTTP / 2.

Sekiranya laman web anda mampu menggunakan HTTP / 2, inilah cara anda boleh mengkonfigurasi WP Rocket untuknya.

Menggabungkan (menggabungkan) semua fail CSS dan JS menjadi sekerap mungkin bukan amalan terbaik untuk HTTP / 2 dan WP Rocket mengesyorkan anda untuk tidak mengaktifkan penggabungan fail di dalam .

Mengkonfigurasi WP Rocket untuk HTTP / 2

WP Rocket mengesyorkan agar anda biarkan dua kotak ini tidak dicentang. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat artikel ini di WP Rocket.

Cara menggunakan WP Rocket dengan KeyCDN

Menyiapkan WP Rocket dengan KeyCDN cukup mudah. (FYI KeyCDN adalah rangkaian penghantaran kandungan yang saya gunakan dan cadangkan)

Pertama buat zon penarik di KeyCDN. Kemudian pergi ke dan periksa pilihan Enable Content Delivery Network.

cara menyediakan roket wp dengan keycdn

Sekarang, kemas kini nama host laman Ganti dengan: “dengan URL yang anda perolehi dari papan pemuka KeyCDN (di bawah Zon > URL zon untuk zon penarik yang anda buat. URL akan kelihatan serupa dengan seperti: lorem-1c6b.kxcdn.com)

Sebagai pilihan, dan pilihan yang disyorkan, gunakan CNAME URL pilihan anda (contohnya https://static.websitehostingrating.com)

Host web mana yang berfungsi dengan WP Rocket?

WP Rocket serasi dengan hampir semua hos web. Walau bagaimanapun, beberapa, terutamanya host WordPress yang diuruskan, mungkin tidak berfungsi dengan WP Rocket. Sekiranya penyedia hosting anda tidak disenaraikan di sini di bawah, ini tidak bermakna ia tidak serasi dengan WP Rocket. Cara terbaik untuk menjadi 100% pasti adalah dengan menghubungi hos web anda dan bertanya.

 • Kinsta: Kinsta hanya menyokong WP Rocket versi 3.0 dan lebih tinggi. Caching halaman WP Rocket secara automatik dilumpuhkan untuk mengelakkan konflik dengan cache bawaan Kinsta. Kinsta adalah rakan rasmi WP Rocket.
 • Enjin WP: WP Rocket adalah satu-satunya plugin caching yang dibenarkan pada WP Engine. WP Engine adalah rakan kongsi rasmi WP Rocket.
 • Tapak Tapak: WP Rocket serasi dengan cache statik, dinamik dan memcached SiteGround. SiteGround adalah rakan kongsi rasmi WP Rocket.
 • Hosting A2: WP Rocket sepenuhnya serasi dengan A2 Hosting. Tetapi anda mesti memasang WordPress di laman web anda sebelum anda dapat memasang plugin WP Rocket. A2 Hosting adalah rakan kongsi rasmi WP Rocket.
 • WebHostFace: WebHostFace menyokong (dan merupakan rakan rasmi) WP Rocket.
 • Savvii: Savvii menyokong (dan merupakan rakan rasmi) WP Rocket.
 • FastComet: Menawarkan pakej yang dioptimumkan khusus untuk WordPress dan WP Rocket. FastComet adalah rakan kongsi rasmi WP Rocket.
 • Pelan WordPress Bluehost Managed: Bluehost Managed WordPress merancang konfigurasi Varnish memecah pengecualian WP Rocket, jadi anda mesti mematikan Varnish Bluehost, atau mematikan minifikasi WP Rocket.
 • Hosting WordPress Cloudways: Semasa menggunakan minifikasi WP Rocket dengan Cloudways ‘Varnish, anda harus membuat peraturan pengecualian untuk Varnish dalam tetapan aplikasi Cloudways.
 • Flywheel: Anda mesti menghubungi sokongan Flywheel dan meminta mereka mengaktifkan WP Rocket.
 • Rancangan WordPress Terurus HostGator: WP Rocket tidak dibenarkan dalam hosting WordPress HostGator Managed.
 • Sintesis: W3 Total Cache sudah terpasang di Synthesis tetapi boleh dihapuskan dan diganti dengan WP Rocket.
 • WebSavers.ca: WebSavers.ca adalah rakan kongsi rasmi WP Rocket.

Baca lebih lanjut mengenai hos web yang serasi dengan WP Rocket di https://docs.wp-rocket.me/article/670-hosting-compatibility.

Muat turun fail konfigurasi WP Rocket saya

Saya menjadikannya sangat mudah untuk menambahkan konfigurasi WP Rocket yang sama yang saya gunakan di sini di laman web saya. Cukup muat turun fail konfigurasi WP Rocket ini dan kemudian import di bahagian Alat pentadbir WP Rocket.

muat turun fail konfigurasi roket wp percuma

Beli salinan WP Rocket dan kemudian pergi dan muat turun fail konfigurasi WP Rocket saya dan import tetapan tepat yang saya cadangkan dan gunakan di laman web ini.

3. Bantuan Roket WP & Dokumentasi Rasmi

Sekiranya anda kerana satu atau lain alasan menghadapi masalah dengan WP Rocket terdapat banyak maklumat berguna yang terdapat di laman web WP Rocket. Ingat, anda juga mendapat sokongan selama 1 tahun dengan pembelian anda.

bantuan roket wp

Berikut adalah senarai tutorial WP Rocket yang paling berguna untuk saya:

 • Bermula
 • Keserasian Hosting
 • Cara Memeriksa Jika WP Rocket Mencapai Halaman Anda
 • SSL Dengan WP Rocket
 • WP Rocket Dengan CDN
 • WP Rocket Dengan Cloudflare
 • Selesaikan 500 Ralat Pelayan Dalaman
 • Menyelesaikan Masalah dengan Pengurangan
 • Konfigurasi NGINX Untuk WP Rocket

Apa pengalaman anda menggunakan plugin cache WP Rocket untuk WordPress? Adakah saya telah meninggalkan maklumat penting? Saya ingin mendengar semua tentangnya dalam komen di bawah!

Sekiranya anda mendapati tutorial penyediaan WP Rocket ini berguna, perkongsiannya di laman sosial selalu dihargai.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map