Bästa Google AMP ⚡ Klara WordPress-teman för snabba webbplatser för snabbladdning

Högre rankning av sökmotorer och snabbare belastningstider … är vad varje webbplatsägare vill ha. Men att uppnå dessa kan vara väldigt svårt om du inte vet vad du gör. Det är här Google AMP kommer till undsättning. Det är ett projekt av Google för att hjälpa webbplatser att ladda snabbare omedelbart. Här är min sammanfattning av det där ute.


Även om implementering av AMP på din webbplats inte garanterar högre placeringar i Google, hävdar många marknadsförare att de har sett nästan fördubblat trafiken från Google efter att ha implementerat den.

Bästa WordPress-tema för AMP-redo 2020:

 • Bästa totalt sett: är ett snabbladdande, mångsidigt WordPress-tema som fungerar bra med alla sidbyggare där ute, och temat är perfekt för småföretag, bloggar, startups och mer. Gratis och premiumversion kommer med inbyggt AMP-stöd.
 • Runner-up, bästa totalt: är ett snabbt laddande, SEO-vänligt WordPress-tema som är kompatibelt med alla större sidbyggare. Det kommer med ett stort bibliotek med redo att importera webbplatser. Endast Pro-versionen kommer med inbyggt AMP-stöd.

Innan jag hoppar in i bästa AMP WordPress-teman låt oss ta reda på vad AMP är och varför du bör överväga att använda det.

Vad är Accelerated Mobile Pages (AMP)

Google AMP (Accelerated Mobile Pages) är ett öppen källkodsprojekt som syftar till att få webbsidor att ladda snabbare på mobila enheter.

Varför?

Eftersom många människor har en långsam internetuppkoppling. Och de flesta webbplatser tar över fem sekunder att ladda. Det är mycket tid. De flesta mobilanvändare är inte tålmodiga nog att vänta så länge.

Googles AMP: s mål är att få webbsidor att laddas direkt. Inte bara snabbt, utan också ladda omedelbart.

En av orsakerna till att Google kom med AMP är att de flesta webbplatsägare inte har resurser (tid och pengar) för att förbättra hastigheten på sina webbplatser även om de vill.

AMP är helt enkelt ett ramverk för att bygga sidor som laddas snabbare. Att implementera AMP på din webbplats kostar inte mycket även om du anställer en webbutvecklare.

Men eftersom du är en WordPress-användare kan du göra det gratis genom att installera ett plugin. När du implementerar AMP på din webbplats kommer Google att skicka mobilbesökare till AMP-versionen av dina sidor istället för de vanliga sidorna.

Nu, precis som med någon annan ny teknik, finns det för- och nackdelar med att aktivera AMP på din webbplats.

Proffsen

Din webbplats laddas omedelbart. Användarna klickar på din sida i sökresultaten och boom, de är på din sida.

När du aktiverar AMP visar Google ett AMP-märke i din söklista. Detta tros öka din sökmotors CTR. Så om en stor majoritet av din trafik kommer från mobilsökningar, kommer du förmodligen att se ett ökat resultat i sökmotorerna.

Google älskar webbplatser som erbjuder en stor användarupplevelse. Och hastigheten på din webbplats bidrar till god användarupplevelse.

Många SEO-experter inom internetmarknadssamhället hävdar att de har sett en ökning av sin sökmotortrafik efter att ha implementerat AMP på sina webbplatser.

Det finns också några skräckhistorier om människor som implementerar AMP och tappar all sin mobiltrafik.

Nackdelarna

Tjänar du pengar med reklam?

Då finns det potentiellt dåliga nyheter. Google AMP stöder inte alla annonsnätverk där ute.

Om du är en Adsense-utgivare kommer annonser fortfarande att visas i ditt innehåll.

Men om du är i något annat annonsnätverk, kan du ha tur. Här är en lista över annonsnätverk som stöds.

Det värsta med AMP är att du tappar kontrollen över innehållet. Du har inte mycket kontroll över hur saker visas.

Tänk på AMP som en dietversion av normal HTML. Google AMP tillåter endast statisk HTML och viss begränsad JavaScript. Tredjeparts JS är tillåtet i iframes, det kan inte blockera rendering.

Så du kan inte använda de flesta av dina favoritfina widgets.

Vad menar jag med det?

Google AMP tillåter inte att du använder widgets som Facebook Like Box, Twitter Feed osv.

Dess huvudmål är att ladda webbsidor på ett ögonblick. Och JavaScript påverkar enorma hastigheter på din webbplats.

Inte bara det, men du kommer inte heller att kunna använda JavaScript-widgetar som pop-ups och Ajax-baserade opt-in-formulär.

Om du använder ett Analytics-verktyg än Google Analytics kanske du inte kan spåra mobilbesökare på dina AMP-sidor.

Google AMP stöder 20+ Analytics-verktyg där ute, vilket är bra, men inte alla verktyg.

Kommer AMP att arbeta med WordPress?

Nej.

Inte utan ett plugin som AMP-plugin.

WordPress erbjuder i sig inte support för AMP.

Det finns inget alternativ i inställningsmenyn på din WordPress-instrumentpanel som du kan använda för att aktivera AMP.

Den gratis AMP-plugin av Automattic, de fantastiska människorna bakom WordPress, är lätt att använda behöver inte mycket (om någon) konfiguration. Det är en inställning och glöm plugin. Men det kommer med nackdelar, till exempel stöder det bara WordPress-inlägg, inte sidor.

Kommer mitt nuvarande tema att fungera med AMP?

Medan de flesta WordPress-teman fungerar bra med AMP, om du vill kunna anpassa AMP-versionen av dina sidor, behöver du AMP-klara WordPress-teman.

De flesta WordPress-teman är inte redo för AMP.

För att göra din webbplats AMP redo kan du antingen använda ett AMP-vänligt tema eller så kan du anpassa ditt nuvarande tema med ett AMP-plugin.

Bästa AMP WordPress-plugins

AMP-plugin som vi diskuterade i det sista avsnittet erbjuder nästan inga anpassningsalternativ för de AMP-sidor som den genererar.

Det finns få andra AMP WordPress-plugins som är bättre på att anpassa ditt nuvarande tema och stödjer både inlägg, sidor, kategorier

 • weeblrAMP är förmodligen den mest lovande AMP-plugin där ute just nu. weeblrAMP låter dig skapa en nästan komplett AMP-version av din webbplats, så fullständig som AMP-specifikationen tillåter: inlägg, sidor, kategorier, taggar och arkiv.

  Även inbyggda kommentarer, Analytics, annonser, schema.org, Yoast och Jetpack-integrationer. Premium-utgåvan konverterar automatiskt kontaktformulär 7 och Gravity-formulär, Mailchimp för WP, WooCommerce eller Easy Digital Downloads.

 • WP AMP är ett premium WordPress-plugin som lägger till stöd för Accelerated Mobile Pages (AMP). Med WP AMP kan du inkludera alla innehållstyper och arkiv på din mobilwebbplats.

  Du kan bädda in bilder, videor, ljud och iframes. Du kan anpassa standarddesignen eller skapa en helt ny. Det låter dig spåra besökare med Google Analytics, Google Tag Manager, Yandex.Metrika och Facebook Pixel. Det fungerar med Yoast SEO, Allt i ett SEO-paket, SEO-ramverket, SEO Ultimate. Du kan integrera AMP med WooCommerce för att sälja på mobil, AdSense och DoubleClick-reklam till AMP-sidor.

 • AMP för WP lägger automatiskt till Accelerated Mobile Pages (Google AMP Project) -funktionalitet till din WordPress-webbplats. Detta funktionsrika plugin låter dig anpassa ditt nuvarande tema för att bli AMP-klara. Se alla funktioner och integrationer.

Om du vill kunna anpassa utseendet (färger och layout) på dina AMP-sidor behöver du ett tema som kommer med stöd för AMP och låter dig anpassa utskriften.

För att göra det är ditt bästa alternativ förmodligen att få ett färdigt AMP WordPress-tema.

bästa amp wordpress teman & mallar

De bästa AMP WordPress-teman

1. Neve

Neve AMP-ordet WordPress-tema

Neve by ThemeIsle är kompatibel med Accelerated Mobile Pages (AMP) och gör din webbplats som inbyggd AMP, som kommer att ladda din webbplats direkt och i gengäld hjälpa till att öka din SEO. Temat finns i både en gratisversion (men begränsade funktioner) eller en premiumversion (från endast $ 39 – engångskostnad).

Funktioner:

 • 100% kompatibel med Google AMP
 • 100% kompatibel med Gutenberg och Elementor
 • Optimerad för hastighet, använder Vanilla JavaScript för prestationsoptimering
 • Lätt kod och SEO-vänlig
 • Flera demonstrationer som är klara att installera
 • Parallax och lata belastningseffekter
 • WooCommerce redo

Pris: 39 $ (gratisversion finns också)

Mer information & live-demonstrationer: Klicka här

2. Astra

astra wordpress tema

Astra är ett lätt, snabbt och sidbyggmästervänligt WordPress-tema som är designat av Brainstorm Force. Astra kommer med inbyggt AMP-stöd (men du måste få Pro-version)

Funktioner:

 • 100% kompatibel med Google AMP (endast på Pro-versionen)
 • Kompatibel med sidbyggare som BeaverBuilder, SiteOrigin, Elementor och Divi + mer
 • Lätt att använda med ett rent admingränssnitt
 • Enkelt ännu vackra mönster för vilken typ av verksamhet du är i
 • Dussin av pre-designat och nyckelfärdiga fantastiska startwebbplatser som du kan importera
 • Lätt att anpassa utan att behöva hantera kod
 • SEO vänlig foundation och all nödvändig Schema.org-markering
 • utdrag med krokar och filter som låter dig anpassa alla Astra-teman
 • WooCommerce-integration för att bygga onlinebutiker

Pris: $ 59

Mer information & live-demonstrationer: Klicka här

3. Stoked

Stoked! - Tidning / Nyheter och personlig blogg WordPress Theme

Stoked är ett tidskrift / nyheter och personlig bloggstil WordPress-tema.

Stoked är ett modernt WordPress-tema som är idealiskt för tidskriftssidor och personliga bloggar. Detta tema ger din webbplats en djärv, fräsch och iögonfallande look!

Stoked WordPress-tema är lätt och snabbt laddas. Du kan enkelt anpassa alla aspekter av detta tema utan att röra vid en enda kodrad. Detta tema kommer med stöd för Google AMP och Facebook Instant Articles.

Funktioner:

 • Google AMP-support och Facebook Instant Articles-support.
 • Optimerad för SEO och sidhastighet.
 • Fullt integrerad med Native WP Customizer.
 • Lista / Stora / rutnätkortlayout och anpassningsbara hemreglage / karusell.
 • Erbjuder hundratals möjliga layoutkombinationer.
 • Inbyggd Stoked “feelbacks” (användarinteraktion och feedback-system).

Pris: $ 49

Mer information & live-demo: Klicka här

4. Utgivare

Utgivare AMP WordPress Theme

Publisher är ett tema för tidskriftsstil för WordPress.

Det erbjuder en vacker responsiv design. Detta tema är perfekt för att skapa bloggar i nyhetsstil. Det levereras med 90+ färdiga hemsidamall att välja mellan.

Du kan enkelt anpassa alla aspekter av detta temas design utan att röra vid en enda rad med kod. Detta tema kommer med fullt stöd för AMP.

Funktioner:

 • Över 90 fördesignade mallar att välja mellan.
 • Helt responsiv design som ser bra ut på alla enheter.
 • Översättningsklar, så att du kan översätta det till flera språk.
 • Kompatibel med Visual Composer och erbjuder över 70 sidobyggarblock att välja mellan. Anpassa designen enkelt med drag-and-drop-byggaren.
 • Erbjuder 20 exklusiva widgetar du kan använda i sidofält.
 • Erbjuder 13 olika postmallar.

Pris: $ 39

Mer information & live-demo: Klicka här

5. Noor

Noor WordPress AMP-tema

Noor är ett kraftfullt mångsidig tema för WordPress. Det är helt anpassningsbart, så du kan anpassa och använda den för att skapa en webbplats i nästan alla branscher. Det kommer med massor av inbyggda demonstrationer som hjälper dig att komma igång.

Bäst av alla det är kompatibelt med Google AMP. Allt du behöver är att installera AMP-plugin efter installationen och du är klar.

Om du letar efter ett WordPress-tema som låter dig skapa unika och vackra flerfunktionssajter så kan du överväga Noor. Noor kommer med dra och släpp-funktionalitet för live-sidbyggnad med Visual Composer. Temat använder också bästa metoder för SEO och laddas snabbt för att ge dig en snabb webbplats.

Funktioner:

 • Google AMP-kompatibel
 • Också kompatibel med WooCommerce, EDD, Buddypress, bbpress, The Event Calendar Pro och mer
 • Byggt för SEO och levereras med rik utdragsintegration och välstrukturerad kodbas
 • Flammande hastigheter och snabb prestanda
 • Stöd för RTL-språk.
 • 30+ färdiga och unika demonstrationer som är lätta att importera
 • Helt lyhörd design och näthinneklar.

Pris: $ 59

Mer information & live-demo: Klicka här

6. Det enkla

Det enkla AMP WordPress Theme

The Simple är ett affärstema för WordPress. Det erbjuder allt du behöver för att skapa och driva en affärssida.

Oavsett om du skapar en webbplats för en nystart eller ett företag kan du enkelt anpassa det här temat efter dina behov.

Funktioner:.

 • Levereras med en enkel installationsguide, så att du kan ställa in temat själv inom några sekunder.
 • Helt kompatibel med WooCommerce och erbjuder fyra olika butikstylteman att välja mellan.
 • Detta tema är översättningsklart, så att du enkelt kan översätta det till flera språk.
 • Anpassa enkelt detta tema med sin live-anpassning.
 • Gör att du kan välja vilka Google-teckensnitt du vill använda.

Pris: $ 39

Mer information & live-demo: Klicka här

7. Onefleek

OneFleek AMP WordPress Theme

Onefleek är ett tidningstema för WordPress. Det är perfekt för att skapa nyhetssajter.

Det kommer med dussintals olika layouter för hemsidor att välja mellan. Alla dessa layouter ger din webbplats en känsla av en premium online-tidning.

Funktioner:

 • Helt lyhörda och ser bra ut på alla enheter.
 • Erbjuder fyra olika layouter för listbaserade artiklar.
 • Skapa enkelt granskningssidor och granska produkter baserade på procent, stjärnor eller poäng.
 • Erbjuder fem olika områden att visa annonser.
 • Levereras med stöd för att automatiskt publicera på sociala medier.
 • Anpassa enkelt alla aspekter av designen med Live Customizer
 • Flera layouter att välja mellan för både inlägg och sidor.

Pris: $ 59

Mer information & live-demo: Klicka här

8. Folie

Folie AMP WordPress Theme

Folie är ett mångsidig WordPress-tema. Det kommer med en dra-och-släpp-byggare, så att du kan anpassa och använda den för att skapa alla typer av webbplatser.

Funktioner:

 • Levereras med Codeless Builder, Visual Composer och två premium-reglage-plugins.
 • Över 25 olika designmallar att välja mellan.
 • Gör enkelt liveändringar i designen med den enkla dra-och-släpp-byggaren.
 • Levereras med fullt stöd för WooCommerce, så att du smärtfritt kan skapa fullständiga onlinebutiker.
 • Helt responsiv design som enkelt anpassas till alla skärmstorlekar.
 • Stöd för parallaxrullningsavsnitt.
 • Detta tema är översättningsklart. Du kan enkelt översätta det till flera språk för att skapa en flerspråkig webbplats.

Pris: $ 59

Mer information & live-demo: Klicka här

9. Okab

Okab AMP WordPress Theme

Okab är ett vackert flerfunktionstema för WordPress.

Det är helt anpassningsbart, så du kan anpassa och använda den för att skapa en webbplats i alla branscher. Det kommer med en dra-och-släpp-visuell sidbyggare som hjälper dig att anpassa designen inom några sekunder.

Detta tema erbjuder över 70 olika layoutvarianter att välja mellan. Det kommer också med fullt stöd för WooCommerce, så att du enkelt kan börja sälja dina produkter online.

Funktioner:

 • Över 70+ layouter att välja mellan.
 • En ren responsiv design. Detta tema ser bra ut på alla skärmstorlekar.
 • Stöd för WooCommerce låter dig börja sälja online inom några minuter.
 • Du kan enkelt översätta det här temat till flera språk för att skapa en flerspråkig webbplats.
 • Stöd för RTL-språk.
 • Levereras med en dra och släpp Visual Page Builder.
 • 260+ webbelement för att enkelt skapa den perfekta designen för dina sidor.

Pris: $ 59

Mer information & live-demo: Klicka här

10. Fona

Fona - Responsive Google AMP WooCommerce Theme

Fona är en ren och minimal Google AMP-klart WooCommerce-tema det är perfekt för onlinebutiker och shoppingwebbplatser.

Fona WooCommerce-tema ger dig allt du behöver för att börja sälja online. Det levereras med anpassningsalternativ, så att du enkelt kan anpassa designen och funktionaliteten i din onlinebutik.

Funktioner:

 • Fullt stöd för Google AMP.
 • WooCommerce-kompatibel.
 • Lätt vikt och mobiloptimerad design.
 • Kraftfull sidbyggare och dra & släpp reglagen byggare.
 • Levereras med CleverMegaMenus, en enkel att använda Mega Menu Plugin för visuell kompositör.
 • Obegränsade alternativ; obegränsade sidhuvudstilar, obegränsade kategorilayouter, obegränsade produktsideslayouter.

Pris: $ 39

Mer information & live-demo: Klicka här

11. Teem

Teem AMP WordPress Theme

Teem är ett rent, minimalt bloggtema för WordPress. Det erbjuder en lyhörd design och kommer med fullt stöd för AMP.

Det kommer med dussintals anpassningsalternativ, så att du enkelt kan anpassa designen.

Funktioner:

 • Fullt stöd för AMP.
 • Helt responsiv design som enkelt anpassas till alla skärmstorlekar.
 • Stöd för både RTL- och LTR-språk.
 • Levereras med olika blogglayouter att välja mellan.
 • Erbjuder dragspelmenyer och reglage.
 • Flera områden för att placera dina annonser.

Pris: $ 15

Mer information & live-demo: Klicka här

12. MobNews

MobNews AMP WordPress Theme

Som namnet antyder är MobNews ett tema som är byggt för nyhetswebbplatser. Det erbjuder en vacker design som är fullt lyhörd.

Det levereras med dussintals anpassningsalternativ, så att du helt kan anpassa utseendet och känslan i din webbplats design utan att beröra en enda rad kod.

Funktioner:

 • Flera områden att placera annonser.
 • Stöd för dragspel och karuseller.
 • Helt responsiv design som ser bra ut på alla enheter.
 • Erbjuder en vacker mobil sidofält.
 • Stöd för både RTL- och LTR-språk.
 • Flera blogglayouter att välja mellan.
 • Stöd för Font Awesome-ikoner.

Pris: $ 15

Mer information & live-demo: Klicka här

13. Tidning

Tidning AMP WordPress Theme

Newspaper är ett fantastiskt WordPress-tema skapat för nyhetssajter. Det kommer till en nätbaserad layout för att ge din webbplats utseendet och känslan av en premium nyhetswebbplats.

Det är helt anpassningsbart, så att du kan anpassa alla aspekter av detta temas design själv utan att skriva en enda kodrader.

Funktioner:

 • Obegränsade färgkodade kategorier. Du kan välja färg för alla kategorier på din webbplats.
 • AMP Page Builder hjälper dig att anpassa dina sidor med ett enkelt dra-och-släpp-gränssnitt.
 • Stöd för att visa brödsmulor högst upp på inlägg.
 • Helt responsiv design som ser bra ut på alla enheter.

Pris: $ 49

Mer information & live-demo: Klicka här

14. AMP-låda

AMP-låda WordPress Theme

AMP Drawer är ett mångsidigt tema för WordPress. Den är helt lyhörd och anpassas enkelt till alla skärmstorlekar. Det kommer med dussintals designmallar att välja mellan.

Funktioner:

 • Stöd för PhoneGap och Cordova, så att du enkelt kan göra din webbplats till en mobilapp.
 • Support för Lazy Laddar bilder för att förbättra webbplatsens hastighet.
 • Levereras med över 400 tecknade Awesome ikoner.
 • Levereras med över 50 mallar att välja mellan.

Pris: $ 17

Mer information & live-demo: Klicka här

15. AMP News Mobile

AMP News Mobile WordPress Theme

AMP News Mobile är ett tema utformat för nyhetssajter. Det erbjuder allt du behöver för att driva en nyhetssajt.

Det kommer med fullt stöd för AMP och erbjuder 40+ AMP giltiga mallar att välja mellan. Det kommer också med ett kontaktformulär som är AMP-giltigt, så det fungerar även när användaren besöker en AMP-sida via Google.

Funktioner:

 • En lyhörd design som enkelt anpassar sig till alla skärmstorlekar.
 • Över 40 giltiga AMP-mallar att välja mellan.
 • Levereras med stöd för PhoneGap så att du enkelt kan förvandla din webbplats till en inbyggd mobilapp.
 • Stöd för 400+ tecknade Awesome ikoner.

Pris: $ 16

Mer information & live-demo: Klicka här

16. BlogStart Pro

BlogStart Pro AMP WordPress Theme

BlogStart Pro är ett grundläggande tema och saknar mycket av vad ovanstående premiumteman erbjuder, men det är ett bra start AMP WordPress-tema som är gratis.

BlogStart Pro använder starttema för Underscores och vissa delar av temat med hjälp av Twitter’s Bootstrap 3-ramverk för den responsiva layouten.

Funktioner:

 • 100% AMP HTML
 • Alla giltiga AMP
 • Ingen vanlig HTML-version
 • Google / SEO-vänlig
 • Gratis AMP WordPress-tema

Pris: Fri

Mer information & live-demo: Klicka här

Vanliga frågor

Vad är Google AMP?

Google Accelerated Mobile Pages (AMP) är ett öppen källkodsprojekt som gör att webbsidor laddar snabbare på mobila enheter. AMP använder en begränsad uppsättning HTML, JavaScript och CSS för att få sidor att laddas nästan omedelbart.

Kommer Google AMP att fungera på min WordPress-webbplats?

Ja, men AMP fungerar inte “ut ur lådan”. För att använda AMP på din WordPress-webbplats behöver du ett WordPress AMP-plugin eller ett AMP-klart WordPress-tema.

Vilka är fördelarna med att använda ett Google AMP WordPress-tema?

Att använda ett AMP-kompatibelt WordPress-tema är det enklaste sättet att få en webbplats med snabb laddning utan att behöva installera och konfigurera plugins.

Slutsats

Jag hoppas att denna lista hjälpte dig att hitta det perfekta temat för din webbplats. Alla dessa teman erbjuder fullt stöd för AMP.

Allt du behöver göra är att få ett bra WordPress-värdföretag som Kinsta eller WP Engine och välja någon av dessa mallar och komma igång med din webbplats.

Missade jag ett av dina favorit AMP WordPress-teman? Har implementeringen av AMP på din webbplats haft någon inverkan? I så fall, låt mig veta i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map