Kedudukan mesin pencari yang lebih tinggi dan masa muat yang lebih pantas … adalah kehendak setiap pemilik laman web. Tetapi mencapainya sangat sukar jika anda tidak tahu apa yang anda lakukan. Di sinilah dimana AMP Google datang untuk menyelamatkan. Ini adalah projek oleh Google untuk membantu laman web memuat lebih cepat dengan serta-merta. Inilah ikhtisar saya di luar sana.


Walaupun melaksanakan AMP di laman web anda tidak menjamin kedudukan yang lebih tinggi di Google, banyak pemasar mendakwa telah melihat lalu lintas hampir dua kali ganda dari Google setelah melaksanakannya.

Tema WordPress AMP terbaik pada tahun 2020:

 • Keseluruhan terbaik: adalah tema WordPress pelbagai guna yang pantas, berfungsi dengan baik untuk setiap pembangun halaman di luar sana, dan temanya sesuai untuk perniagaan kecil, blog, permulaan dan banyak lagi. Versi percuma dan premium dilengkapi dengan sokongan AMP asli.
 • Naib juara, Terbaik keseluruhan: adalah tema WordPress yang cepat memuat dan mesra SEO yang serasi dengan semua pembangun halaman utama. Ia dilengkapi dengan perpustakaan besar yang siap diimport laman web. Hanya versi Pro yang dilengkapi dengan sokongan AMP asli.

Sebelum saya melompat ke tema AMP WordPress terbaik mari kita ketahui apa itu AMP dan mengapa anda harus mempertimbangkan untuk menggunakannya.

Apa itu Halaman Mudah Alih Dipercepat (AMP)

Google AMP (Accelerated Mobile Pages) adalah projek sumber terbuka yang bertujuan untuk menjadikan halaman web dimuat lebih pantas pada peranti mudah alih.

Mengapa?

Kerana banyak orang mempunyai sambungan internet yang perlahan. Dan kebanyakan laman web mengambil masa lebih dari 5 saat untuk dimuat. Itu banyak masa. Sebilangan besar pengguna mudah alih tidak cukup sabar untuk menunggu lama.

Matlamat Google AMP adalah membuat halaman web dimuat serta-merta. Bukan hanya pantas, tetapi juga memuatkan serta-merta.

Salah satu sebab mengapa Google membuat AMP adalah kerana kebanyakan pemilik laman web tidak mempunyai sumber (masa dan wang) untuk meningkatkan kelajuan laman web mereka walaupun mereka mahu.

AMP hanyalah kerangka untuk membina halaman yang memuat lebih cepat. Melaksanakan AMP ke laman web anda tidak memerlukan banyak kos walaupun anda mengupah pembangun web.

Tetapi kerana anda adalah pengguna WordPress, anda boleh melakukannya secara percuma dengan memasang pemalam. Sebaik sahaja anda melaksanakan AMP di laman web anda, Google akan menghantar pelawat mudah alih ke versi AMP halaman anda dan bukannya halaman biasa.

Sekarang, sama seperti teknologi baru yang lain, terdapat kebaikan dan keburukan untuk mengaktifkan AMP di laman web anda.

Kelebihannya

Laman web anda akan dimuat serta-merta. Pengguna akan mengklik halaman anda di hasil carian dan booming, mereka berada di halaman anda.

Apabila anda mengaktifkan AMP, Google memaparkan lencana AMP pada senarai carian anda. Ini dipercayai dapat meningkatkan CTR enjin carian anda. Oleh itu, jika sebahagian besar lalu lintas anda berasal dari carian mudah alih, anda mungkin akan melihat peningkatan dalam kedudukan mesin pencari.

Google menyukai laman web yang menawarkan pengalaman pengguna yang hebat. Dan kelajuan laman web anda menyumbang kepada pengalaman pengguna yang baik.

Sebilangan besar Pakar SEO dalam komuniti pemasaran internet mendakwa telah melihat peningkatan lalu lintas Mesin Pencari mereka setelah melaksanakan AMP di laman web mereka.

Terdapat juga beberapa kisah seram orang yang melaksanakan AMP dan kehilangan semua lalu lintas mudah alih mereka.

Kekurangannya

Adakah anda menjana wang dengan Iklan?

Kemudian ada berita buruk. Google AMP tidak menyokong semua rangkaian iklan di luar sana.

Sekiranya anda adalah penerbit Adsense, iklan akan tetap muncul di kandungan anda.

Tetapi jika anda menggunakan rangkaian iklan lain, anda mungkin tidak bernasib baik. Berikut adalah senarai rangkaian iklan yang disokong.

Bahagian terburuk mengenai AMP ialah anda kehilangan kawalan terhadap kandungan. Anda tidak mempunyai banyak kawalan mengenai bagaimana perkara dipaparkan.

Fikirkan AMP sebagai versi diet HTML biasa. Google AMP hanya membenarkan HTML statik dan beberapa JavaScript terhad. JS pihak ketiga dibenarkan dalam iframe, ia tidak dapat menyekat rendering.

Jadi, anda tidak dapat menggunakan sebahagian besar widget mewah kegemaran anda.

Apa yang saya maksudkan dengan itu?

Google AMP tidak akan membenarkan anda menggunakan widget seperti Facebook Like Box, Twitter Feed, dll.

Matlamat utamanya adalah memuatkan laman web dalam sekelip mata. Dan JavaScript memberi kesan besar pada kelajuan laman web anda.

Bukan itu sahaja, tetapi anda juga tidak akan dapat menggunakan widget JavaScript seperti Popup dan borang Opt-in berasaskan Ajax.

Sekiranya anda menggunakan alat Analitis daripada Google Analitis, anda mungkin tidak dapat mengesan pelawat bergerak di halaman AMP anda.

Google AMP menyokong 20+ alat Analitis di luar sana, yang sangat bagus, tetapi tidak setiap alat.

Adakah AMP akan berfungsi dengan WordPress?

Tidak.

Bukan tanpa pemalam seperti pemalam AMP.

WordPress dengan sendirinya tidak menawarkan sokongan untuk AMP.

Tidak ada pilihan dalam menu tetapan papan pemuka WordPress yang boleh anda gunakan untuk mengaktifkan AMP.

Plugin AMP percuma oleh Automattic, orang hebat di belakang WordPress, mudah digunakan tidak memerlukan banyak konfigurasi (jika ada). Ini adalah set dan lupakan pemalam. Walau bagaimanapun ia dilengkapi dengan kelemahan, sebagai contoh, ia hanya menyokong catatan WordPress, bukan halaman.

Adakah tema semasa saya akan berfungsi dengan AMP?

Walaupun kebanyakan tema WordPress akan berfungsi dengan baik dengan AMP, jika anda ingin dapat menyesuaikan versi AMP halaman anda, anda memerlukan Tema WordPress yang siap untuk AMP.

Sebilangan besar tema WordPress tidak siap untuk AMP.

Untuk mempersiapkan AMP laman web anda, anda boleh menggunakan tema mesra AMP, atau anda boleh menyesuaikan tema semasa anda menggunakan pemalam AMP.

Pemalam AMP WordPress terbaik

Plugin AMP yang kami bincangkan di bahagian terakhir tidak menawarkan hampir semua pilihan penyesuaian untuk halaman AMP yang dihasilkannya.

Terdapat beberapa plugin AMP WordPress lain yang lebih baik dalam menyesuaikan tema semasa anda, dan menyokong kedua-dua siaran, halaman, kategori

 • weeblrAMP mungkin merupakan pemalam AMP yang paling menjanjikan di luar sana sekarang. weeblrAMP membolehkan anda membuat versi AMP yang hampir lengkap dari laman web anda, yang ditampilkan sepenuhnya seperti yang dibenarkan oleh spesifikasi AMP: siaran, halaman, kategori, tag dan arkib.

  Juga integrasi komen, Analitis, iklan, schema.org, Yoast dan Jetpack. Edisi premium menukar Borang Kenalan 7 dan borang Gravity secara automatik, Mailchimp For WP, WooCommerce atau Muat turun Digital Mudah.

 • WP AMP adalah plugin WordPress premium yang menambah sokongan untuk Accelerated Mobile Pages (AMP). WP AMP membolehkan anda memasukkan semua jenis kandungan dan arkib di laman web mudah alih anda.

  Anda boleh menanamkan gambar, video, audio, dan iframe. Anda boleh menyesuaikan reka bentuk standard atau membuat reka bentuk yang sama sekali baru. Ini membolehkan anda mengesan pelawat dengan Google Analytics, Google Tag Manager, Yandex.Metrika dan Facebook Pixel. Ia berfungsi dengan Yoast SEO, All in One SEO Pack, The SEO Framework, SEO Ultimate. Anda boleh mengintegrasikan AMP dengan WooCommerce untuk menjual di iklan mudah alih, AdSense dan DoubleClick ke halaman AMP.

 • AMP untuk WP secara automatik menambah fungsi Accelerated Mobile Pages (Google AMP Project) ke laman WordPress anda. Plugin yang kaya dengan ciri ini membolehkan anda menyesuaikan tema semasa anda untuk menjadi siap AMP. Lihat semua ciri dan integrasi.

Sekiranya anda ingin dapat menyesuaikan rupa (warna dan tata letak) halaman AMP anda, anda memerlukan tema yang disertakan dengan sokongan untuk AMP dan membolehkan anda menyesuaikan output.

Untuk melakukan itu, pilihan terbaik anda adalah mendapatkan tema WordPress AMP yang sudah siap.

tema & templat amp wordpress terbaik

Tema WordPress AMP Terbaik

1. Neve

Tema WordPress siap Neve AMP

Neve by ThemeIsle serasi dengan Accelerated Mobile Pages (AMP) dan menjadikan laman web anda sebagai AMP asli, yang akan memuatkan laman web anda dengan serta-merta dan sebagai gantinya membantu meningkatkan SEO anda. Tema ini hadir dalam versi percuma (tetapi ciri terhad) atau versi premium (dari hanya $ 39 – kos sekali sahaja).

Ciri-ciri:

 • 100% serasi dengan Google AMP
 • 100% serasi dengan Gutenberg dan Elementor
 • Dioptimumkan untuk kelajuan, menggunakan JavaScript Vanilla untuk pengoptimuman prestasi
 • Kod ringan dan mesra SEO
 • Pelbagai demo yang siap dipasang
 • Kesan pemuatan paralaks dan malas
 • WooCommerce bersedia

Harga: $ 39 (versi percuma juga tersedia)

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

2. Astra

tema wordpress astra

Astra adalah tema WordPress yang ringan, cepat dan mesra pembangun halaman yang direka oleh Brainstorm Force. Astra dilengkapi dengan sokongan AMP asli (tetapi anda mesti mendapatkannya Versi Pro)

Ciri-ciri:

 • 100% serasi dengan Google AMP (hanya pada versi Pro)
 • Bersesuaian dengan pembina halaman seperti BeaverBuilder, SiteOrigin, Elementor dan Divi + banyak lagi
 • Mudah untuk digunakan dengan antara muka pentadbir yang bersih
 • Ringkas, namun reka bentuk yang cantik untuk apa sahaja jenis perniagaan anda
 • Berpuluh-puluh pra-reka dan laman web pemula turnkey yang menakjubkan yang boleh anda import
 • Mudah disesuaikan tanpa perlu berurusan dengan kod
 • Mesra SEO asas dan semua markup Schema.org yang diperlukan
 • Boleh dilanjutkan dengan cangkuk dan penapis yang membolehkan anda menyesuaikan tema Astra
 • Integrasi WooCommerce untuk membina kedai dalam talian

Harga: $ 59

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

3. Tercetus

Tergamam! - Tema WordPress Majalah / Berita dan Blog Peribadi

Stoked adalah tema WordPress majalah / berita dan gaya blog peribadi.

Stoked adalah tema WordPress moden yang sesuai untuk laman majalah dan blog peribadi. Tema ini memberikan laman web anda penampilan yang berani dan segar yang menarik!

Tema WordPress yang digerakkan adalah pemuatan yang ringan dan pantas. Anda boleh menyesuaikan semua aspek tema ini dengan mudah tanpa menyentuh satu baris kod. Tema ini dilengkapi dengan sokongan untuk Google AMP dan Artikel Segera Facebook.

Ciri-ciri:

 • Sokongan AMP Google dan sokongan Artikel Segera Facebook.
 • Dioptimumkan untuk SEO dan kelajuan halaman.
 • Bersepadu sepenuhnya dengan Penyesuai WP Asli.
 • Susun atur Senarai / Kad Besar / Grid dan Home Slider / Carousel yang boleh disesuaikan.
 • Menawarkan beratus-ratus kombinasi susun atur yang mungkin.
 • Built-in Stoking “feelbacks” (interaksi pengguna dan sistem maklum balas).

Harga: $ 49

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

4. Penerbit

Tema WordPress AMP Penerbit

Penerbit adalah tema gaya majalah untuk WordPress.

Ia menawarkan reka bentuk responsif yang indah. Tema ini sangat sesuai untuk membuat blog gaya berita. Ia dilengkapi dengan 90+ templat beranda yang telah dibuat sebelumnya untuk dipilih.

Anda boleh menyesuaikan semua aspek reka bentuk tema ini dengan mudah tanpa menyentuh satu baris kod. Tema ini hadir dengan sokongan penuh untuk AMP.

Ciri-ciri:

 • Lebih daripada 90 templat pra-reka untuk dipilih.
 • Reka bentuk responsif sepenuhnya yang kelihatan hebat di semua peranti.
 • Sedia terjemahan, jadi anda boleh menerjemahkannya ke dalam pelbagai bahasa.
 • Sesuai dengan Visual Composer dan menawarkan lebih dari 70+ blok pembina halaman untuk dipilih. Sesuaikan reka bentuk dengan mudah dengan pembuat drag-and-drop.
 • Menawarkan 20 widget eksklusif yang boleh anda gunakan di bar sisi.
 • Menawarkan 13 templat yang berbeza.

Harga: $ 39

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

5. Noor

Tema AMP Noor WordPress

Noor adalah tema pelbagai guna untuk WordPress. Ia dapat disesuaikan sepenuhnya, jadi anda boleh menyesuaikan dan menggunakannya untuk membuat laman web di hampir semua industri. Ia dilengkapi dengan banyak demo terbina dalam untuk membantu anda memulakan.

Yang terbaik antara semua ia serasi dengan Google AMP. Yang anda perlukan hanyalah memasang pemalam AMP setelah pemasangan, dan anda sudah selesai.

Sekiranya anda mencari tema WordPress yang membolehkan anda membuat laman web pelbagai guna yang unik dan cantik, maka pertimbangkanlah Noor. Noor hadir dengan fungsi drag and drop untuk pembuatan halaman langsung dengan Visual Composer. Tema ini juga menggunakan amalan terbaik SEO dan memuat dengan pantas untuk memberikan anda laman web yang pantas.

Ciri-ciri:

 • Google AMP serasi
 • Juga serasi dengan WooCommerce, EDD, Buddypress, bbpress, The Event Calendar Pro, dan banyak lagi
 • Dibangun untuk SEO dan dilengkapi dengan integrasi coretan yang kaya dan asas kod berstruktur dengan baik
 • Kepantasan dan prestasi pantas
 • Sokongan untuk bahasa RTL.
 • 30+ demo pra-buatan dan unik yang senang diimport
 • Reka bentuk dan retina yang responsif sepenuhnya.

Harga: $ 59

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

6. Yang Mudah

Tema WordPress AMP Mudah

The Simple adalah tema perniagaan untuk WordPress. Ia menawarkan semua yang anda perlukan untuk membuat dan menjalankan laman web perniagaan.

Sama ada anda membuat laman web untuk permulaan atau perusahaan, anda dapat dengan mudah menyesuaikan tema ini sesuai dengan keperluan anda.

Ciri-ciri:.

 • Dilengkapi dengan wizard penyediaan yang mudah, sehingga anda dapat mengatur sendiri tema dalam beberapa saat.
 • Sesuai sepenuhnya dengan WooCommerce dan menawarkan 4 tema gaya kedai yang boleh dipilih.
 • Tema ini siap terjemahan, jadi anda boleh menerjemahkannya ke dalam pelbagai bahasa dengan mudah.
 • Sesuaikan tema ini dengan mudah dengan penyesuai langsung.
 • Membolehkan anda memilih fon Google yang ingin anda gunakan.

Harga: $ 39

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

7. Onefleek

Tema WordPress OneFleek AMP

Onefleek adalah tema majalah untuk WordPress. Ia sangat sesuai untuk membuat laman web berita.

Ia dilengkapi dengan puluhan susun atur beranda yang berbeza untuk dipilih. Semua susun atur ini memberikan laman web anda rupa dan nuansa majalah dalam talian premium.

Ciri-ciri:

 • Responsif sepenuhnya dan kelihatan hebat di semua peranti.
 • Menawarkan 4 susun atur yang berbeza untuk artikel berdasarkan senarai.
 • Buat halaman ulasan dan tinjau produk berdasarkan Peratusan, Bintang atau Mata dengan mudah.
 • Menawarkan lima bidang yang berbeza untuk memaparkan iklan.
 • Dilengkapi dengan sokongan untuk menyiarkan secara automatik di media sosial.
 • Sesuaikan semua aspek reka bentuk dengan mudah menggunakan Live Customizer
 • Pelbagai susun atur untuk dipilih untuk siaran dan halaman.

Harga: $ 59

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

8. Folie

Tema WordPress Folie AMP

Folie adalah tema WordPress pelbagai guna. Ia dilengkapi dengan drag-and-drop builder, jadi anda dapat menyesuaikan dan menggunakannya untuk membuat apa-apa jenis laman web.

Ciri-ciri:

 • Dilengkapi dengan Codeless Builder, Visual Composer, dan dua plugin slaid premium.
 • Lebih daripada 25 templat reka bentuk berbeza untuk dipilih.
 • Buat perubahan langsung pada reka bentuk dengan mudah dengan pembangun seret dan lepas yang mudah.
 • Dilengkapi dengan sokongan penuh untuk WooCommerce, jadi anda boleh membuat kedai dalam talian yang lengkap tanpa rasa sakit.
 • Reka bentuk responsif sepenuhnya yang mudah disesuaikan dengan semua saiz skrin.
 • Sokongan untuk bahagian tatal paralaks.
 • Tema ini siap terjemahan. Anda boleh menerjemahkannya ke dalam pelbagai bahasa dengan mudah untuk membuat laman web berbilang bahasa.

Harga: $ 59

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

9. Okab

Tema WordPress Okab AMP

Okab adalah tema pelbagai guna yang indah untuk WordPress.

Ia dapat disesuaikan sepenuhnya, jadi anda boleh menyesuaikan dan menggunakannya untuk membuat laman web di industri apa pun. Ia dilengkapi dengan Pembangun Halaman Visual drag-and-drop untuk membantu anda menyesuaikan reka bentuk dalam beberapa saat.

Tema ini menawarkan lebih daripada 70 variasi susun atur yang berbeza untuk dipilih. Ia juga disertakan dengan sokongan penuh untuk WooCommerce, jadi anda boleh mula menjual produk anda secara dalam talian.

Ciri-ciri:

 • Lebih 70+ susun atur untuk dipilih.
 • Reka bentuk responsif yang bersih. Tema ini kelihatan hebat pada semua saiz skrin.
 • Sokongan untuk WooCommerce membolehkan anda mula menjual dalam talian dalam beberapa minit.
 • Anda boleh menerjemahkan tema ini ke dalam pelbagai bahasa dengan mudah untuk membuat laman web berbilang bahasa.
 • Sokongan untuk bahasa RTL.
 • Dilengkapi dengan Pembangun Halaman Visual drag-and-drop.
 • 260+ Elemen Web untuk membuat reka bentuk yang sempurna untuk halaman anda dengan mudah.

Harga: $ 59

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

10. Fona

Fona - Tema WooCommerce AMP Google yang responsif

Fona bersih dan minimum Tema WooCommerce siap AMP Google yang sangat sesuai untuk kedai dalam talian dan laman web membeli-belah.

Tema Fona WooCommerce memberi anda semua yang anda perlukan untuk mula menjual dalam talian. Ia dilengkapi dengan pilihan penyesuaian, jadi anda dapat menyesuaikan reka bentuk dan fungsi kedai dalam talian anda dengan mudah.

Ciri-ciri:

 • Sokongan penuh untuk AMP Google.
 • WooCommerce serasi.
 • Reka bentuk yang ringan dan mudah alih yang dioptimumkan.
 • Pembina halaman dan seret yang hebat & drop slider builder.
 • Dilengkapi dengan CleverMegaMenus, Plugin Menu Mega yang Mudah digunakan Untuk Komposer Visual.
 • Pilihan Tanpa Had; gaya pengepala tanpa had, susun atur kategori tanpa had, susun atur halaman produk tanpa had.

Harga: $ 39

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

11. Pasukan

Tema AMP WordPress Teem

Teem adalah tema blog yang bersih dan minimum untuk WordPress. Ia menawarkan reka bentuk yang responsif dan dilengkapi dengan sokongan penuh untuk AMP.

Ia dilengkapi dengan puluhan pilihan penyesuaian, jadi anda dapat menyesuaikan reka bentuk dengan mudah.

Ciri-ciri:

 • Sokongan penuh untuk AMP.
 • Reka bentuk responsif sepenuhnya yang mudah disesuaikan dengan semua saiz skrin.
 • Sokongan untuk RTL dan LTR Bahasa.
 • Dilengkapi dengan susun atur blog yang berbeza untuk dipilih.
 • Menawarkan menu dan slaid akordion.
 • Banyak kawasan untuk meletakkan iklan anda.

Harga: $ 15

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

12. MobNews

Tema WordPress AMP MobNews

Seperti namanya, MobNews adalah tema yang dibina untuk laman web berita. Ia menawarkan reka bentuk cantik yang responsif sepenuhnya.

Ia dilengkapi dengan puluhan pilihan penyesuaian, jadi anda dapat menyesuaikan sepenuhnya penampilan dan nuansa reka bentuk laman web anda tanpa menyentuh satu pun kod.

Ciri-ciri:

 • Pelbagai kawasan untuk meletakkan iklan.
 • Sokongan untuk akordeon dan korsel.
 • Reka bentuk responsif sepenuhnya yang kelihatan hebat di semua peranti.
 • Menawarkan bar sisi mudah alih yang indah.
 • Sokongan untuk kedua-dua bahasa RTL dan LTR.
 • Pelbagai susun atur blog untuk dipilih.
 • Sokongan untuk ikon Font Awesome.

Harga: $ 15

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

13. Surat khabar

Tema WordPress AMP Akhbar

Surat khabar adalah tema WordPress yang menakjubkan yang dibuat untuk Laman Berita. Ia datang ke susun atur berasaskan grid untuk memberikan tampilan dan nuansa laman web premium kepada laman web anda.

Ia dapat disesuaikan sepenuhnya, jadi anda boleh menyesuaikan semua aspek reka bentuk tema ini sendiri tanpa menulis satu baris kod.

Ciri-ciri:

 • Kategori kod warna tanpa had. Anda boleh memilih warna untuk semua kategori di laman web anda.
 • Pembangun Halaman AMP untuk membantu anda menyesuaikan halaman anda dengan antara muka seret dan lepas yang mudah.
 • Sokongan untuk memaparkan Breadcrumbs di bahagian atas catatan.
 • Reka bentuk responsif sepenuhnya yang kelihatan hebat di semua peranti.

Harga: $ 49

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

14. Laci AMP

Tema WordPress Laci AMP

Laci AMP adalah tema serbaguna untuk WordPress. Ia responsif sepenuhnya dan mudah disesuaikan dengan semua saiz skrin. Ia dilengkapi dengan puluhan templat reka bentuk untuk dipilih.

Ciri-ciri:

 • Sokongan untuk PhoneGap dan Cordova, supaya anda dapat menjadikan laman web anda dengan mudah menjadi aplikasi mudah alih.
 • Sokongan untuk memuatkan gambar Lazy untuk meningkatkan kelajuan laman web.
 • Dilengkapi dengan lebih daripada 400 Ikon Hebat Font.
 • Dilengkapi dengan lebih daripada 50 templat untuk dipilih.

Harga: $ 17

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

15. AMP Berita Mudah Alih

Tema WordPress Mudah Alih Berita AMP

AMP News Mobile adalah tema yang direka untuk laman berita. Ia menawarkan semua yang anda perlukan untuk menjalankan laman berita.

Ia dilengkapi dengan sokongan penuh untuk AMP dan menawarkan 40+ templat AMP yang sah untuk dipilih. Ia juga dilengkapi dengan Formulir Kontak yang AMP berlaku, jadi ia akan berfungsi walaupun pengguna mengunjungi halaman AMP melalui Google.

Ciri-ciri:

 • Reka bentuk responsif yang mudah disesuaikan dengan semua saiz skrin.
 • Lebih 40 Templat Sah AMP untuk dipilih.
 • Dilengkapi dengan sokongan untuk PhoneGap yang membolehkan anda mengubah laman web anda dengan mudah menjadi aplikasi mudah alih asli.
 • Sokongan untuk 400+ Ikon Hebat Font.

Harga: $ 16

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

16. BlogStart Pro

Tema WordPress BlogStart Pro AMP

BlogStart Pro adalah tema asas dan tidak banyak yang ditawarkan oleh tema premium di atas, tetapi tema AMP WordPress permulaan yang baik dan percuma.

BlogStart Pro menggunakan tema pemula Underscores dan beberapa elemen tema menggunakan rangka kerja Bootstrap 3 Twitter untuk susun atur responsif.

Ciri-ciri:

 • 100% AMP HTML
 • Semua AMP yang sah
 • Tiada versi HTML biasa
 • Mesra Google / SEO
 • Tema WordPress AMP percuma

Harga: Percuma

Maklumat lanjut & demo langsung: Tekan di sini

Soalan Lazim

Apakah AMP Google?

Google Accelerated Mobile Pages (AMP) adalah projek sumber terbuka yang menjadikan halaman web dimuat lebih pantas pada peranti mudah alih. AMP menggunakan sekumpulan HTML, JavaScript, dan CSS yang terhad untuk membuat halaman dimuat hampir seketika.

Adakah AMP Google akan berfungsi di laman WordPress saya?

Ya tetapi AMP tidak akan berfungsi ‘di luar kotak’. Untuk menggunakan AMP di laman WordPress anda, anda memerlukan pemalam AMP WordPress atau tema WordPress siap AMP.

Apakah faedah menggunakan tema Google AMP WordPress?

Menggunakan tema WordPress yang serasi dengan AMP adalah cara termudah untuk mendapatkan laman pemuatan pantas tanpa perlu memasang dan mengkonfigurasi pemalam.

Kesimpulannya

Saya harap senarai ini dapat membantu anda mencari tema yang sesuai untuk laman web anda. Semua tema ini menawarkan sokongan penuh untuk AMP.

Sekarang, yang harus anda lakukan ialah mendapatkan syarikat hosting WordPress yang bagus seperti Kinsta atau WP Engine dan memilih salah satu templat ini dan mulakan dengan laman web anda.

Adakah saya terlepas salah satu tema WordPress AMP kegemaran anda? Adakah pelaksanaan AMP di laman web anda mempunyai kesan? Sekiranya ya, beritahu saya dalam komen di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me