A 6 leggyakoribb WordPress biztonsági rés (és hogyan javítható ki)

A WordPress-t eredetileg blogplatformként indították el, amely sokkal később lett a teljes webes megoldás manapság, az e-kereskedelmi boltok, blogok, hírek és vállalati szintű alkalmazások számára. A WordPress ezen fejlődése sok változást hozott a magjában, és stabilabbá és biztonságosabbá tette a korábbi verziókhoz képest.


Mivel a WordPress egy nyílt forrású platform, ami azt jelenti, hogy bárki hozzájárulhat alapvető funkcióihoz. Ez a rugalmasság mind a fejlesztők számára, akik témákat és beépülő modulokat fejlesztettek ki, mind a végfelhasználó számára, akik ezeket hasznosítják a WordPress-webhelyekhez való funkcionalitás növelésére.

A WordPress leggyakoribb biztonsági rései (és hogyan javíthatók)

Ez a nyitottság azonban súlyos kérdéseket vet fel a platform biztonságával kapcsolatban, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ez nem a rendszer hibája, hanem a felépített struktúra, és figyelembe véve annak fontosságát, hogy a WordPress biztonsági csapata éjjel-nappal dolgozik, hogy a platform biztonságban maradjon a végfelhasználók számára.

Miután végfelhasználóként elmondhatjuk, nem hagyatkozhatunk egyszerűen az alapértelmezett biztonsági mechanizmusára, mivel sok változtatást hajtunk végre a WordPress webhelyünkre különféle pluginek és témák telepítésével, amelyek kiskapukat hozhatnak létre a hackerek kihasználása érdekében..

Ebben a cikkben különféle témákat fogunk feltárni A WordPress biztonsági rései és megtanulja, hogyan lehet elkerülni és megjavítani őket, hogy biztonságban maradjanak!

WordPress biztonsági rések & Biztonsági kérdések

Mindegyik kérdést és megoldását egyenként látjuk.

 1. Brute Force Attack
 2. SQL befecskendezés
 3. Rosszindulatú
 4. Webhelyek közötti szkriptek
 5. DDoS Attack
 6. Régi WordPress és PHP verziók

1. Brute Force Attack

Layman kifejezésében, Brute Force Attack többszörös próbálkozás és hiba megközelítést foglal magában, több száz kombinációt használva a helyes felhasználónév vagy jelszó kitalálására. Erre nagy teljesítményű algoritmusok és szótárak segítségével kerül sor, amelyek valamilyen kontextus alapján kitalálják a jelszót.

Az ilyen típusú támadásokat nehéz végrehajtani, ám ez továbbra is a WordPress webhelyeken végrehajtott népszerű támadások egyike. Alapértelmezés szerint a WordPress nem akadályozza meg a felhasználót abban, hogy több sikertelen kísérletet próbáljon ki, amely lehetővé teszi az embernek vagy a botnak, hogy másodpercenként több ezer kombinációt próbáljon ki..

A brute Force támadások megelőzése és kijavítása

A brutális erő elkerülése meglehetősen egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy hozzon létre egy erős jelszót, amely nagybetűket, kisbetűket, számokat és speciális karaktereket tartalmaz, mivel minden karakternek különböző ASCII-értékei vannak, és nehéz lenne kitalálni egy hosszú és összetett jelszót. Ne használjon olyan jelszót, mint a johnny123 vagy a whatsmypassword.

A két tényező hitelesítését is integrálhatja a webhelyre kétszer bejelentkező felhasználók hitelesítéséhez. A Two Factor Authentication egy kiválóan használható plugin.

2. SQL befecskendezés

Az internetes hackelés könyvében az egyik legrégebbi hack az SQL lekérdezések megadása az adatbázis létrehozására vagy teljes megsemmisítésére bármilyen webes űrlappal vagy beviteli mezővel.

Sikeres behatolás után a hackerek manipulálhatják a MySQL adatbázist, és valószínűleg hozzáférhetnek a WordPress rendszergazdájához, vagy egyszerűen megváltoztathatják a hitelesítő adatait további károsodások esetén. Ezt a támadást általában amatőr középkorú hackerek hajtják végre, akik többnyire tesztelik a hackelés képességeiket.

Az SQL befecskendezés megelőzése és javítása

Beépülő modul segítségével azonosíthatja, hogy webhelye SQL-befecskendezés áldozata lett-e. A WPScan vagy a Sucuri SiteCheck használatával ellenőrizheti ezt.

Frissítse a WordPress-t, valamint minden olyan témát vagy plugin-t, amely szerinte problémákat okozhat. Ellenőrizze a dokumentációt, és látogasson el a támogatási fórumokra az ilyen problémák jelentése céljából, hogy javítást készítsenek.

3. Malware

Rosszindulatú kód egy fertőzött téma, elavult plugin vagy szkript segítségével fecskendezik be a WordPressbe. Ez a kód adatot vonhat ki webhelyéről, és olyan rosszindulatú tartalmat is beilleszthet, amelyet észrevétlenül hagyhat figyelmen kívül a diszkrét jellege miatt.

A rosszindulatú programok enyhe vagy súlyos károkat okozhatnak, ha nem megfelelő időben kezelik azokat. Időnként az egész WordPress-helyet újra kell telepíteni, mivel ez befolyásolta a magot. Ez költségeket is felvehet a tárhely költségein, mivel nagy mennyiségű adat kerül átadásra vagy tárolásra az Ön webhelyén.

A rosszindulatú programok megelőzése és kijavítása

A rosszindulatú programok általában megfertőzött pluginek és nulla témák útján járnak el. Javasoljuk, hogy a témákat csak megbízható forrásokból töltse le, amelyek mentesek a rosszindulatú tartalmaktól.

A biztonsági beépülő modulok, például a Succuri vagy a WordFence felhasználhatók a teljes vizsgálat elvégzésére és a rosszindulatú programok kijavítására. A legrosszabb esetben konzultáljon a WordPress szakértőjével.

4. Webhelyek közötti szkriptek

Az egyik leggyakoribb támadás A webhelyek közötti szkriptelés más néven XSS támadás. Az ilyen típusú támadások során a támadó egy rosszindulatú JavaScript-kódot tölt be, amely az ügyféloldalra töltve elkezdi az adatgyűjtést és esetleg átirányítást más felhasználói kártékony webhelyekre..

Hogyan lehet megelőzni és javítani a webhelyek közötti szkripteket

Az ilyen típusú támadások elkerülése érdekében a WordPress webhelyen megfelelő adatok érvényesítését használja. Használja a kimeneti szennyvízkezelést annak biztosítása érdekében, hogy a megfelelő típusú adat kerüljön beillesztésre. Olyan plug-inek, mint például az XSS megelőzése, szintén használhatók.

5. DDoS Attack

Bárki, aki böngészte a netet vagy kezel egy weboldalt, talán szembeszállt a hírhedt DDoS támadással. Elosztott szolgáltatásmegtagadás (DDoS) a szolgáltatásmegtagadás (DoS) továbbfejlesztett változata, amelyben nagy mennyiségű kérelem érkezik egy webszerverre, ami lelassítja és végül összeomlik.

A DDoS-t egyetlen forrásból hajtják végre, míg a DDoS egy szervezett támadás, amelyet több gépen keresztül hajtanak végre a világ minden tájáról. Ez a hírhedt internetes biztonsági támadás miatt évente több millió dollárt pazarolnak el.

A DDoS támadások megelőzése és kijavítása

A DDoS támadásokat nehéz megelőzni a hagyományos technikákkal. A webgazda fontos szerepet játszik abban, hogy megvédje a WordPress-webhelyet az ilyen támadásoktól. Például a Cloudways által kezelt felhő-tárhely-szolgáltató kezeli a szerver biztonságát és megjelöl minden gyanúsat, mielőtt bármilyen károkat okozhat az ügyfél webhelyén..

Elavult WordPress & PHP verziók

Elavult WordPress verziók hajlamosabbak arra, hogy egy biztonsági fenyegetés befolyásolja őket. Az idő múlásával a hackerek megtalálják a módját annak alapjainak kiaknázására, és végül végrehajtják a webhelyek támadását, még mindig elavult verziókkal.

Ugyanezen okból kifolyólag a WordPress csapata frissítéseket és frissített verziókat bocsát ki frissített biztonsági mechanizmusokkal. Futás a PHP régebbi verziói összeférhetetlenségi problémákat okozhat. Mivel a WordPress a PHP-en fut, a megfelelő működéshez frissített verzióra van szükség.

A WordPress hivatalos statisztikái szerint a felhasználók 42,6% -a továbbra is a WordPress különböző régebbi verzióit használja.

wordpress verzió statisztika

Mivel a WordPress webhelyeknek csak 2,3% -a fut a legújabb 7.2-es PHP verzióval.

php verzió statisztika

Az elavult WordPress megakadályozása és kijavítása & PHP verziók

Ez egy könnyű. Mindig frissítse a WordPress telepítését a legújabb verzióra. Ügyeljen arra, hogy mindig a legújabb verziót használja (ne felejtsen el biztonsági másolatot készíteni a frissítés előtt). Ami a PHP frissítését illeti, miután kipróbálta a WordPress webhely kompatibilitását, megváltoztathatja a PHP verzióját.

Végső gondolatok!

Megismertük a WordPress különféle biztonsági réseit és azok lehetséges megoldásait. Érdemes megjegyezni, hogy a frissítés alapvető szerepet játszik a WordPress biztonságának megőrzésében. És ha bármilyen szokatlan tevékenységet észlel, akkor lépjen a lábujjára, és kezdje el ásni, amíg meg nem találja a problémát, mivel ezek a biztonsági kockázatok több ezer dollárban kárt okozhatnak.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map