6 millors vulnerabilitats de WordPress (i com solucionar-les)

WordPress es va llançar originalment com una plataforma de blocs que molt més tard es va convertir en la solució web completa que és avui dia, per a botigues de comerç electrònic, blogs, notícies i aplicacions a nivell empresarial. Aquesta evolució de WordPress va comportar molts canvis al seu nucli i la va fer més estable i segura de les versions anteriors.


Perquè WordPress és una plataforma de codi obert que significa que qualsevol pot contribuir a les seves funcionalitats bàsiques. Aquesta flexibilitat va beneficiar tant els desenvolupadors que van desenvolupar temes i plugins com l’usuari final que els utilitza per afegir funcionalitat als seus llocs de WordPress.

Vulnerabilitats més habituals de WordPress (i com solucionar-les)

Aquesta obertura, però, planteja algunes qüestions serioses sobre la seguretat de la plataforma que no es pot ignorar. Aquest no és un defecte en el propi sistema, sinó l’estructura en què s’ha basat i tenint en compte l’important que és, l’equip de seguretat de WordPress treballa dia i nit per mantenir la plataforma segura als seus usuaris finals..

Dit això, com a usuari final, no podem simplement confiar en el seu mecanisme de seguretat predeterminat, ja que realitzem molts canvis mitjançant la instal·lació de diversos plugins i temes al nostre lloc de WordPress que poden crear llacunes per ser explotades pels pirates informàtics..

En aquest article, explorarem diversos Vulnerabilitats de seguretat de WordPress i aprendrà a evitar-los i arreglar-los per mantenir-se segurs!

Vulnerabilitats de WordPress & Problemes de seguretat

Veurem cada problema i la seva solució un per un.

 1. Atac de Força Bruta
 2. Injecció SQL
 3. Programari maliciós
 4. Guió de llocs creuats
 5. DDoS Attack
 6. Versions antigues de WordPress i PHP

1. Atac de la força bruta

En el terme de Layman, Atac de Força Bruta implica enfocament múltiple d’intents i d’utilització de centenars de combinacions per endevinar el nom d’usuari o la contrasenya adequats. Es fa mitjançant algorismes i diccionaris potents que endevinen la contrasenya mitjançant algun tipus de context.

Aquest tipus d’atac és difícil d’executar, però no deixa de ser un dels atacs populars executats als llocs de WordPress. De manera predeterminada, WordPress no impedeix que un usuari intenti diversos intents de fracàs que permeten que un humà o un bot tractin milers de combinacions per segon.

Com prevenir i solucionar els atacs de la força bruta

Evitar la força bruta és bastant senzill. Tot el que heu de fer és crear una contrasenya forta que inclogui majúscules, minúscules, números i caràcters especials ja que cada personatge té valors ASCII diferents i seria difícil endevinar una contrasenya llarga i complexa. Eviteu utilitzar una contrasenya com johnny123 o whatsmypassword.

A més, integreu l’autenticació de dos factors per autenticar els usuaris que inicien la sessió al vostre lloc dues vegades. L’autenticació de dos factors és un excel·lent complement per utilitzar.

2. Injecció SQL

Un dels hacks més antics del llibre de pirateria web és injectant consultes SQL fer efectes o destruir completament la base de dades mitjançant qualsevol formulari web o camp d’entrada.

Després d’introduir-se amb èxit, un pirata informàtic pot manipular la base de dades MySQL i, possiblement, accedir al vostre administrador de WordPress o simplement canviar-ne les credencials per obtenir més danys. Aquest atac sol ser executat per hackers aficionats a mediocres que proben majoritàriament les seves capacitats de pirateria.

Com prevenir i solucionar la injecció SQL

Mitjançant l’ús d’un complement, podeu identificar si el vostre lloc ha estat víctima de la injecció SQL o no. Podeu utilitzar WPScan o Sucuri SiteCheck per comprovar-ho.

A més, actualitzeu el vostre WordPress i qualsevol tema o complement que cregueu que pot causar problemes. Consulteu la seva documentació i visiteu els fòrums d’assistència per informar sobre aquests problemes perquè puguin desenvolupar un pegat.

3. Programari maliciós

Codi maliciós s’injecta a WordPress mitjançant un tema infectat, un plugin o un script desactualitzat. Aquest codi pot extreure dades del vostre lloc i inserir contingut malintencionat que pot passar desapercebut a causa de la seva discreta naturalesa.

El programari maliciós pot causar danys greus o greus si no es maneja a temps. De vegades cal reinstal·lar tot el lloc de WordPress ja que ha afectat el nucli. Això també pot afegir cost a la vostra despesa d’allotjament, ja que es transfereixen una gran quantitat de dades o es allotgen mitjançant el vostre lloc.

Com prevenir i arreglar programari maliciós

Normalment, el programari maliciós es fa pas mitjançant plugins infectats i temes nuls. Es recomana descarregar temes només de recursos de confiança lliures de contingut maliciós.

Els complements de seguretat com Succuri o WordFence es poden utilitzar per executar una exploració completa i solucionar programari maliciós. En el pitjor dels casos, consulteu amb l’expert de WordPress.

4. Guió de llocs creuats

Un dels atacs més habituals és Scripting entre llocs també conegut com a atac XSS. En aquest tipus d’atac, l’atacant carrega un codi JavaScript maliciós que quan es carrega al costat del client comença a recopilar dades i possiblement es redirigeix ​​a altres llocs maliciosos que afecten l’experiència de l’usuari..

Com prevenir i solucionar els scripts de llocs creuats

Per evitar aquest tipus d’atac, utilitzeu la validació de dades adequada al lloc de WordPress. Feu servir la higienització de la sortida per assegurar-vos que s’insereixen el tipus de dades adequat. També es poden utilitzar complements com Prevenir vulnerabilitat XSS.

5. Atac DDoS

Qualsevol persona que hagi navegat per la xarxa o gestionat un lloc web pot haver-se trobat amb l’infame atac de DDoS. Denegació de servei distribuïda (DDoS) és la versió millorada de Denial of Service (DoS) en què es fa un gran volum de sol·licituds a un servidor web que la fa més lenta i que finalment es bloqueja.

DDoS s’executa amb una única font mentre que DDoS és un atac organitzat executat a través de diverses màquines a tot el món. Cada any es malgasten milions de dòlars a causa d’aquest notori atac de seguretat web.

Com prevenir i solucionar els atacs DDoS

Els atacs DDoS són difícils de prevenir mitjançant tècniques convencionals. Els amfitrions web tenen un paper important en la protecció del vostre lloc de WordPress contra aquests atacs. Per exemple, el proveïdor d’allotjament en núvol gestionat per Cloudways gestiona la seguretat del servidor i marca qualsevol cosa sospitosa abans que pugui causar danys al lloc web del client..

WordPress desfasat & Versions de PHP

Versions de WordPress desactualitzades són més propensos a veure’s afectats per una amenaça per a la seguretat. Amb el pas del temps, els pirates informàtics troben la seva manera d’explotar el seu nucli i, finalment, executen l’atac als llocs encara utilitzant versions obsoletes.

Per la mateixa raó, l’equip de WordPress llança pegats i versions més recents amb mecanismes de seguretat actualitzats. Córrer versions anteriors de PHP pot causar problemes d’incompatibilitat. Com que WordPress funciona amb PHP, necessita una versió actualitzada per funcionar correctament.

Segons les estadístiques oficials de WordPress, el 42,6% dels usuaris segueixen utilitzant diverses versions anteriors de WordPress.

estadístiques de la versió de wordpress

Mentre que només el 2,3% dels llocs de WordPress funcionen amb l’última versió de PHP 7.2.

estadístiques de la versió php

Com prevenir i arreglar WordPress desactualitzat & Versions de PHP

Aquest és fàcil. Sempre heu d’actualitzar la instal·lació de WordPress a la versió més recent. Assegureu-vos que utilitzeu sempre la versió més recent (recordeu fer sempre una còpia de seguretat abans d’actualitzar). Quant a l’actualització de PHP, un cop hàgiu provat la compatibilitat del vostre lloc de WordPress, podeu canviar la versió de PHP.

Pensaments finals!

Ens vam familiaritzar amb diverses vulnerabilitats de WordPress i les seves possibles solucions. Val la pena notar que l’actualització té un paper essencial per mantenir la seguretat de WordPress intacta. I quan observeu alguna activitat inusual, poseu-vos en peu i comenceu a excavar fins que trobeu el problema, ja que aquests riscos per a la seguretat poden causar danys en milers de dòlars..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map