Hoe maak je een gratis website?

Dus je hebt besloten dat je een website moet maken, maar waarschijnlijk vraagt ​​een klein deel van je nog steeds: “heb ik echt een website nodig?” of misschien denkt u dat het bouwen van een website te technisch, tijdrovend en duur zal zijn. Hier is mijn lijst met waarmee u gratis een website kunt maken.


U hoeft echt niet bang te zijn om uw eerste website online te krijgen. Zeker als je gratis een website kunt maken.

Beste website-bouwers om in 2020 gratis een website te maken:

 • Beste algemeen:. De gemakkelijkste tool om zo snel mogelijk een verbluffende site te maken, en een site die snel wordt geladen en geoptimaliseerd voor zoekmachines, maar bij gratis abonnementen worden advertenties weergegeven.
 • Tweede plaats:. Maak een verbluffende en professionele site die geen ontwerp- of codeervaardigheden vereist, maar die niet wordt geleverd met slepen-en-neerzetten.
 • Beste waarde:. Basisontwerpen en beperkte opties, maar het is 100% gratis en ideaal voor kleine bedrijven die niet veel inhoud op hun site nodig hebben.
 • Beste betaalde optie: Squarespace. De onmiskenbare beste en gemakkelijkst te gebruiken visuele websitebouwer met slepen en neerzetten. Squrespace biedt echter geen gratis abonnementen.

Maar hoe maak je een professionele website zonder een cent te betalen? Door een gratis tool voor het bouwen van websites te gebruiken. Natuurlijk.

De tools voor het bouwen van websites van vandaag zijn zeer makkelijk te gebruiken en u hoeft geen HTML-codering te kennen. Ze zijn uiterst gebruiksvriendelijk slepen en neerzetten functionaliteit a WYSIWYG-tekstbewerking (zoals Microsoft Word).

Dus, hoe u gratis een website kunt maken?

 • Kies eerst een gratis website builder.
 • Verbind ten tweede een domeinnaam of gebruik een gratis domeinnaam.
 • Ten derde: stel uw website in en pas deze aan.

Als uw gratis website klaar is, ga dan door om uw site te publiceren!

Wat je in dit bericht leert:

 • Hoe u gratis een website maakt met behulp van een websitebouwer.
 • Ontdek welke de beste gratis websitebouwer is?
 • Lijst met gratis website-bouwers; functies en voor- en nadelen.
 • Zijn gratis websitebouwers echt gratis?
 • Waarom je een website nodig hebt.

Laten we nu eens kijken naar de beste websitebouwers waarmee u gratis een website kunt maken.

hoe u gratis een website kunt maken

Beste website-bouwers waarmee u gratis een website kunt maken

1. Wix

Wix

 • Website: www.wix.com
 • Gratis abonnement: Ja
 • Betaald plan: Ja vanaf $ 5 per maand
 • Klaar voor e-commerce: Ja (alleen bij betaald abonnement)
 • Mobielvriendelijk ontwerp: Ja
 • Slepen en neerzetten: Ja

Wix is gemakkelijk een van de het meest bekend van alle gratis website drag and drop builders en dat komt waarschijnlijk omdat ze enkele grote Hollywood-filmsterren hebben gebruikt om je te vertellen hoe goed ze zijn.

Momenteel beheert Wix ongeveer 110 miljoen websites en online winkels, dus dat alleen zou u iets moeten vertellen. Aanmelden bij Wix is ​​een fluitje van een cent en u zou binnen ongeveer 2 minuten klaar moeten zijn.

Eenmaal aangemeld, krijgt u verschillende branchespecifieke sjablonen om uit te kiezen en dit is waarschijnlijk een van hun sterkste punten, de professionele uitstraling van de sjablonen. Of je nu fotograaf of bakker bent, er is voor ieder wat wils.

Op dit moment is het belangrijk om te vermelden dat de gratis sjablonen mogelijk niet erg veel indruk op u maken en dat u hier mogelijk een betaalde upgrade moet overwegen. Een ander ding dat Wix goed doet, is dat al hun sites volledig responsief zijn.

Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast aan welk apparaat hij ook wordt bekeken, dus het kan een mobiele telefoon of een tablet zijn. Dit is een zeer sterke functie omdat het een vereiste is van Google en het aantal mobiele gebruikers jaar na jaar snel toeneemt.

Betaalde opties beginnen bij iets meer dan $ 10 en kan oplopen tot ongeveer $ 25 per maand. Betaalde abonnementen zijn onder meer: ​​koppel een aangepast domein, verwijder advertenties, vergroot opslag, VIP-ondersteuning en voer e-mailcampagnes uit.

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van Wix?

Wix Pros

Makkelijk te gebruiken
Professionele sjablonen
Volledig responsief
Grootste websitebouwer op de markt
Gratis biedt een volledig werkende website
Enorme wix-app-markt
Goede beveiliging

Wix Cons

Advertenties kunnen opdringerig zijn
Gratis sjablonen zien er een beetje gedateerd uit
Basisplan verwijdert geen advertenties
Gegevens kunnen niet worden geëxporteerd
U kunt geen online winkel starten met het gratis abonnement

Overzicht

Wix website builder zit boordevol functies om u te helpen bij het bouwen van een website
Met de gratis versie van Wix kun je een mooie website bouwen op een Wix-merk subdomein
Vanaf slechts $ 5 per maand kunt u de advertenties verwijderen en een aangepaste domeinnaam krijgen

Gratis

2. Weebly

Weebly

 • Website: www.weebly.com
 • Gratis abonnement: Ja
 • Betaald plan: Ja vanaf $ 8 per maand
 • Klaar voor e-commerce: Ja (alleen bij betaald abonnement)
 • Mobielvriendelijk ontwerp: Ja
 • Slepen en neerzetten: Ja

Weebly bestaat al heel lang en het is een extreem populaire optie als je alleen gratis wilt zonder de bedoeling om upgrades te gebruiken. Weebly host momenteel ongeveer 40 miljoen websites.

Wanneer je voor het eerst met Weebly begint, merk je meteen hoe gemakkelijk alles is. Het slepen en neerzetten is zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk. De gratis website-bouwer van Weebly is een geweldige optie voor absolute beginners. Kolommen kunnen samen met de meeste andere elementen worden verplaatst en vergroot of verkleind.

Een ander groot voordeel van Weebly is dat wanneer je één element bewerkt, de rest zal vervagen, dit is echt netjes en een geweldige manier om afleiding te beperken.

Het prijsplan is heel eenvoudig en met de basisoptie voor $ 8 worden advertenties verwijderd. Tijdens mijn test met Weebly bouwde ik een website van 100 pagina’s uit, waar het heel goed mee omging. Met Wix zou ik niet zo zeker zijn van het bouwen van grotere sites. Als u of iemand in uw team ervaring heeft en code kent, kunt u met Weebly eenvoudig de codering bewerken. Dit is geweldig nieuws voor gevorderde gebruikers.

Er is ook een app waarmee u zelfs afspraken in uw website kunt integreren. Net als Wix biedt Weebly een zeer breed scala aan professionele thema’s en ik denk dat het een zeer compleet pakket is, met een goede prijs-kwaliteitverhouding als je de upgrades kiest.

Zoals eerder vermeld de basisplan begint bij $ 8, pro voor $ 12 en zakelijk voor $ 25. Voor het gratis abonnement bevindt u zich op het Weebly-subdomein en heeft u een kleine advertentie in de voettekst van uw site.

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van Weebly?

Weebly Pros

Niet-opdringerige advertenties
Vereenvoudigde prijsstelling
Zeer beginnersvriendelijk
Professionele thema’s
HTML-codering kan worden gebruikt
Volledig responsief
Goed e-commerceplatform

Weebly Cons

Kan themakleuren niet volledig aanpassen
Het verplaatsen van uw site kan moeilijk zijn
Geen site back-up
U kunt geen online winkel starten met het gratis abonnement

Overzicht

Weebly is een van de gemakkelijkst te gebruiken websitebouwers
Je kunt je gratis account zo lang houden als je wilt

Het is 100% gratis

3. Site123

Site123

 • Website: www.site123.com
 • Gratis abonnement: Ja
 • Betaald plan: Ja vanaf $ 9,80 per maand
 • Klaar voor e-commerce: Ja (alleen bij betaald abonnement)
 • Mobielvriendelijk ontwerp: Ja
 • Slepen en neerzetten: Nee

Site123 is bedoeld voor diegenen die snel aan de slag willen en is geweldig voor ondernemers die e-commerce sites, blogs en bestemmingspagina’s willen opzetten.

Wat Site123 anders maakt, is dat het doet het slepen en neerzetten gebouw volledig verdwijnen welke de meeste andere website-bouwers gebruiken. Voor sommigen zal dit fantastisch zijn of een stap achteruit.

Om te beginnen kun je een thema en verschillende ontwerpopties kiezen. Hoewel de thema’s niet het meest opwindend zijn, krijg je veel meer aanpassingsmogelijkheden dan andere websitebouwers. U kunt vervolgens inhoud uploaden en de site wordt voor u gegenereerd. Zoals bij alle websitebouwers, is de gratis optie beperkt, vooral rond e-commerce.

Het premiumplan begint bij $ 9,80 per maand en wordt geleverd met een gratis domein voor 1 jaar (of u kunt uw eigen domein gebruiken) en verwijdert de SITE123-branding. Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van Site123?

Site123 Pros

Meertalige sites
Professioneel ogende e-commerce sites
SEO-vriendelijke sites
Volledige website-ondersteuning
Makkelijk te gebruiken

Site123 Cons

Geen slepen en neerzetten
Verwarrende prijsstructuur
Geen toegang tot de sitecode
U kunt geen online winkel publiceren met het gratis abonnement

Overzicht

Beginnersvriendelijke website builder
Geen slepen en neerzetten, in plaats daarvan zijn alle website-elementen vooraf gemaakt
Het gratis account van Site123 is vrij beperkt

Het is 100% gratis

4. Opvallend

Opvallend

 • Website: www.strikingly.com
 • Gratis abonnement: Ja
 • Betaald plan: Ja vanaf $ 8 per maand
 • Klaar voor e-commerce: Ja (alleen bij betaald abonnement)
 • Mobielvriendelijk ontwerp: Ja
 • Slepen en neerzetten: Ja

In tegenstelling tot Wix en Weebly is de kans groot dat je nog nooit van hebt gehoord Opvallend. Opvallend is het belangrijkste verkoopargument gewaagde, mooie moderne sites van één pagina. Dat komt omdat het belangrijkste verkoopargument en kenmerk van Opvallend zijn de websites van één pagina.

Een website van één pagina is een site waar de gebruiker door verschillende secties kan scrollen terwijl ze op de startpagina terechtkomen, een type ontwerp dat tegenwoordig erg populair wordt.

Omdat het belangrijkste kenmerk bestaat uit sites van één pagina, kan het opvallend veel van de tools en knoppen wegnemen die andere websitebouwers nodig hebben. Dit maakt het natuurlijk zeer gebruiksvriendelijk.

Er zijn enkele goede opties voor sjablonen, hoewel niet volledig vergelijkbaar met Wix of Weebly. Wat het goed doet om dit goed te maken, is u sjablonen te presenteren die helemaal goed zijn om rechtstreeks de poort uit te gaan. Er hoeft niet veel geknutseld te worden.

Om uw site te bouwen, verplaatst u eenvoudig de secties die u nodig heeft van links naar rechts. Je kunt ook apps toevoegen, hoewel het aanbod opnieuw niet op hetzelfde niveau ligt als andere websitebouwers.

Een ding om op te merken met betrekking tot Opvallend is dat de gratis optie beperkt is in wat u kunt doen. Door dat te zeggen, de upgrades van $ 8 naar $ 16 bieden waar voor uw geld. Gebruikers kunnen ook een jaar gratis pro gaan, gewoon door een LinkedIn-profiel te koppelen en enkele contacten te synchroniseren. Dit bespaart u $ 16.

Wat zijn de voor- en nadelen van opvallend?

Opvallend pluspunten

Professioneel ogende sites uit de doos
Voor mobiel geoptimaliseerde thema’s
Veel waar voor uw geld
Nulcode of ontwerpvaardigheden vereist
Royaal beloningsprogramma

Opvallend nadelen

De gratis optie is een beetje beperkt
Klein aantal thema’s die u kunt gebruiken
Met gratis abonnementen kun je geen online winkel maken

Overzicht

Een van de beste website-bouwers van één pagina
De ideale keuze als u een online portfolio, visitekaartje of een winkel met één product wilt starten
U kunt het gratis abonnement voor altijd behouden

100% gratis

5. Ucraft

Ucraft

 • Website: www.ucraft.com
 • Gratis abonnement: Ja
 • Betaald plan: Ja vanaf $ 6 per maand
 • Klaar voor e-commerce: Ja (alleen bij betaald abonnement)
 • Mobielvriendelijk ontwerp: Ja
 • Slepen en neerzetten: Ja

De Ucraft website builder is gebaseerd op blokken. Je stapelt blokken op elkaar en uiteindelijk heb je een complete website.

Hoewel er slechts 35 blokken zijn, wat niet veel is om uw website op te laten vallen, zijn ze volledig aanpasbaar. Elk blok bevat elementen die je kunt toevoegen of verwijderen, en hier kun je creatief worden. U kunt zelfs uw eigen blokken helemaal opnieuw maken.

Wat betreft e-commerce, dit is een van de sterkste kenmerken van Ucraft omdat het zijn eigen e-commerce-engine heeft. Hoewel, als u op zoek bent om zo snel mogelijk aan de slag te gaan, is Ucraft misschien niet voor u.

Ucraft premium-abonnementen beginnen bij slechts $ 6 per maand verwijdert het Ucraft-watermerk. Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van Ucraft?

Ucraft Pros

Zeer aanpasbare websitebouwer
Sterke e-commercefuncties
Uitstekende klantenondersteuning via live chat

Ucraft Cons

Geen back-ups van de site
Kan je bewerkingen niet ongedaan maken
Met het gratis abonnement kunt u geen online winkel maken
Niet geschikt voor grotere, complexere sites

Overzicht

Gemakkelijke en eenvoudige interface
Goed ontworpen en goed geconstrueerde sjablonen
Ingebouwd e-commerceplatform om online te verkopen

Maak een website met Ucraft
Gratis

6. Lander

Lander

 • Website: www.landerapp.com
 • Gratis abonnement: Ja (maar slechts 14 dagen)
 • Betaald plan: Ja vanaf $ 16 per maand
 • Klaar voor e-commerce: Ja (alleen bij betaald abonnement)
 • Mobielvriendelijk ontwerp: Ja
 • Slepen en neerzetten: Ja

Lander is een volledig functionele bouwer voor landingspagina’s. Als u niet bekend bent met het concept van bestemmingspagina’s of niet zeker weet of u er een nodig heeft, zijn het zeer eenvoudige sites van één pagina die zijn ontworpen om leads vast te leggen of een bezoeker te overtuigen actie te ondernemen.

Bestemmingspagina’s hebben van nature veel minder inhoud dan een gewone website, waarvan sommige slechts één call-to-action weergeven.

Lander maakt het bouwen van landingspagina’s ongelooflijk eenvoudig met een overzichtelijke interface. U kunt betalingsgateways integreren en A / B-split-tests uitvoeren, wat een essentiële functie is voor elke bouwer van bestemmingspagina’s. Er worden ook analyses en volledige tracking aangeboden.

Een coole functie is Dynamic Text. Hierdoor kan de zoekopdracht van de gebruiker automatisch in de bestemmingspagina worden ingevoegd als onderdeel van een pay-per-click-campagne.

Hoewel er een gratis proefperiode van 14 dagen is, kan Lander erg duur worden, omdat de plannen zijn gebaseerd op het aantal bezoekers dat uw bestemmingspagina ontvangt. Lander’s basisplan begint bij $ 16 per maand. Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van Lander?

Lander Pros

Split testen
Hoog converterende sjablonen
Makkelijk te gebruiken
Ingebouwd rapportagesysteem
Mobiel responsieve sjablonen
Facebook-fanpagina-integratie

Lander Cons

Gratis optie is slechts voor 14 dagen
Dure plannen
Met het gratis abonnement kunt u geen online winkel maken

Overzicht

100+ kant-en-klare sjablonen voor bestemmingspagina’s
Eenvoudig te gebruiken visuele editor maakt het super eenvoudig om een ​​bestemmingspagina te ontwerpen
Ingebouwde split-testmogelijkheden en rapportagesysteem

Probeer gratis

7. Jimdo

Jimdo

 • Website: www.jimdo.com
 • Gratis abonnement: Ja
 • Betaald plan: Ja vanaf $ 6 per maand
 • Klaar voor e-commerce: Ja (alleen bij betaald abonnement)
 • Mobielvriendelijk ontwerp: Ja
 • Slepen en neerzetten: Ja

Jimdo is vooral gericht op degenen die voornamelijk e-commerce winkels willen bouwen en hun belangrijkste idee is het gebruiksgemak bij elke stap. Op dit moment zijn er ongeveer 20 miljoen Jimdo-sites, waarvan ongeveer 200.000 online winkels zijn.

Met Jimdo kun je zijn up and running en verkoop van producten binnen enkele minuten. Waar dingen voor verbetering vatbaar zijn, zijn de sjablonen. Hoewel er veel van zijn, is er wat meer flexibiliteit nodig.

De prijsstelling is ongeveer goed voor een e-commerce website-bouwer, hoewel ik zou zeggen dat als u geen gebruik gaat maken van de e-commerce-functies, een andere website-bouwer met goedkopere plannen zou worden aanbevolen. Prijsplannen beginnen van gratis tot $ 6 tot $ 17. Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van Jimdo?

Jimdo Pros

De snelste manier om een ​​e-commerce winkel aan de gang te krijgen
Zeer betaalbare prijzen
Toegang tot de code
Sterke SEO-elementen

Jimdo Cons

Sjablonen voelen een beetje verouderd aan
Het betalingssysteem is misschien niet het beste voor Amerikaanse verkopers
Met het gratis abonnement kunt u geen online winkel maken

Overzicht

Belooft uw website binnen 3 minuten operationeel te hebben
Pas uw ontwerp aan en bewerk uw website op elk moment, zonder codering

Gratis

8. Carrd

Carrd

 • Website: www.carrd.co
 • Gratis abonnement: Ja
 • Betaald plan: Ja vanaf $ 19 per jaar
 • Klaar voor e-commerce: Nee
 • Mobielvriendelijk ontwerp: Ja
 • Slepen en neerzetten: Ja

Carrd is een relatief nieuwe websitebouwer die net is gelanceerd in 2016. Het is ook een andere paginabuilder, net als Ucraft en als je wilt de eenvoudigste en gemakkelijkste websitebouwer, Carrd is waarschijnlijk degene.

In totaal zijn er 54 sjablonen, waarvan 14 voor alleen professionele gebruikers. De sjablonen zijn niet gegroepeerd per branche, maar eerder per type, zoals in portfolio, landingspagina en profiel. Al met al zien de sjablonen er erg strak en inspirerend uit.

Je bouwt je website met elementen en alles voelt heel natuurlijk aan. Sommige elementen bevatten timers, formulieren en galerijen.
Zoals gewoonlijk beperkt de gratis optie je tot een subdomein, maar waar Carrd echt opvalt zijn de betaalde upgrades, je kunt pro gaan voor slechts $ 19 per jaar.

Carrd Pro is slechts $ 19 / jaar en laat je een aangepast domein gebruiken en verwijdert branding. Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van Carrd?

Carrd Pros

Zeer gebruiksvriendelijk en gebruiksvriendelijk
Extreem goedkope upgrades
Professioneel ogende sites
54 responsieve sjablonen om uit te kiezen

Carrd Cons

Nieuw op de markt
Alleen e-mailondersteuning
Beperkt tot sites van één pagina
Je kunt geen online winkel maken

Overzicht

Maak gratis, volledig responsieve sites van één pagina voor vrijwel alles
100% gratis en het pro-abonnement is slechts $ 19 per jaar

Nu

9. Zoho-sites

Zoho Sites

 • Website: www.zoho.com/sites
 • Gratis abonnement: Ja
 • Betaald plan: Ja vanaf $ 5 per maand
 • Klaar voor e-commerce: Nee
 • Mobielvriendelijk ontwerp: Ja
 • Slepen en neerzetten: Ja

Ja, het heeft een coole naam, maar hoe is het als websitebouwer? Over het algemeen Zoho is een zeer bekwame website builder. Aan de slag gaan is vrij snel en u begint met het gebruikelijke slepen en neerzetten van elementen.

Tijdens het slepen en neerzetten samen met het aanpassen van de site, voelde de hele ervaring niet zo gepolijst als andere websitebouwers.
Er is een grote selectie aan thema’s om uit te kiezen, sommige zien er erg professioneel uit, terwijl andere eruit zien alsof ze uit de jaren 80 komen. Hoewel ze 97 sjablonen bieden, reageren ze niet allemaal.

Omdat Zoho een vrij groot softwarebedrijf is dat SaaS en CRM’s levert, zijn sommige van de sitefuncties zoals de formulierbouwer uitstekend. De prijs voor ZoHo begint van gratis tot $ 5, $ 10 en $ 15 per maand. Het maandabonnement biedt het e-commerceplan, maar het is zeer beperkt omdat u slechts 25 producten te koop kunt aanbieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van Zoho Sites?

Zoho Sites Pros

Indrukwekkende functieset
HTML- en CSS-toegang
Ingebouwde SEO-tools en verkeersstatistieken

Zoho Sites Cons

Niet alle thema’s zijn volledig mobiel responsief
Sommige thema’s voelen verouderd aan
Editor kan een beetje ongemakkelijk voelen
Je kunt geen online winkel maken

Overzicht

Eenvoudige gratis tool voor het bouwen van websites met gratis hosting die de klus klaart
Wissel tussen sjablonen wanneer u maar wilt zonder uw inhoud te verliezen

Kom meer te weten

10. Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf - gratis websitebouwer

 • Website: www.google.com/business/how-it-works/website/
 • Gratis abonnement: Ja
 • Betaald plan: Nee
 • Klaar voor e-commerce: Nee
 • Mobielvriendelijk ontwerp: Ja
 • Slepen en neerzetten: Ja

Hoe kan ik gratis mijn eigen website op Google maken? Google My Business is het antwoord.

Google Mijn Bedrijf is een gratis website builder waarmee u binnen enkele minuten een eenvoudige website kunt maken. De websitebouwer van Google is volledig gratis en de site die u maakt, is eenvoudig te maken en te bewerken vanaf zowel uw desktopcomputer als uw mobiele telefoon.

U hoeft geen fysieke etalage te hebben om uw site te bouwen met Google Mijn Bedrijf, als u een bedrijf met een servicegebied of een thuisbedrijf heeft, met of zonder adres, kunt u uw gegevens vermelden om op Google te verschijnen.

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van Google My Business-websitebouwer om gratis een website op Google te maken?

Google Mijn Bedrijf-voordelen

Gratis hosting en u kunt uw eigen domeinnaam koppelen
Vrij van advertenties of branding
Responsieve sjablonen
AdWords Express is klaar om verkeer te genereren

Google Mijn Bedrijf Nadelen

Beperkte opties, niet ideaal voor grotere of complexere sites
Basissjablonen en ontwerpen
Je kunt geen online winkel starten

Overzicht

Perfect voor kleine bedrijven die niet veel content op hun website nodig hebben
Vrij van advertenties of branding en u kunt uw eigen domeinnaam gebruiken
Is een 100% gratis websitebouwer van Google Mijn Bedrijf

Het is helemaal gratis!

11. SiteW

SiteW Website Builder

SiteW is een websitebouwer waar u waarschijnlijk nog nooit van gehoord heeft. Dat betekent niet dat je het moet negeren. Hoewel het in de VS relatief onbekend is, is het enorm populair in Europa, omdat meer dan een miljoen websites SiteW gebruiken.

Het is een super makkelijk te gebruiken en krachtig slepen en neerzetten bouwer met voor mobiel geoptimaliseerde sjablonen gebouwd op HTML5. SiteW biedt uitstekende meertalige functies, omdat het wordt geleverd met taalopties (en ondersteuning) voor Frans, Duits, Spaans en Engels.

Premium-abonnementen variëren van $ 9,33 tot $ 26,66 per maand, en bij het upgraden worden de SiteW-advertenties verwijderd, krijgt u meer opslagruimte en onbeperkte pagina’s, SEO en analyse en kunt u een aangepaste domeinnaam gebruiken. Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van SiteW?

SiteW Pros

Gratis te gebruiken website builder
Meertalige (Franse, Spaanse, Duitse) opties
Zeer gebruiksvriendelijke website builder

SiteW Cons

Een gratis abonnement is het beste voor het bouwen van kleinere en statische websites
Krachtige functies, zoals bloggen en e-commerce, komen alleen met de premium-abonnementen

Overzicht

Eenvoudig te gebruiken websitebouwer waarmee u eenvoudig een verbluffende website kunt maken
Eenvoudig aan te melden en het kost u slechts enkele minuten om te leren hoe u SiteW gebruikt

Ja, het is gratis

Zijn deze website-bouwers echt gratis?

Op naar een van de hoofdpunten van de blogpost. Kan ik echt gratis een website bouwen?? Wel, ja. Zo werkt het. Technisch gezien kunt u gratis een website maken, maar er zijn beperkingen op de website.

Sommige websitebeperkingen waarmee u te maken kunt krijgen als u de optie alleen gratis kiest, er zullen advertenties of branding op uw site zijn. Om uw website er professioneler uit te laten zien, moet u normaal gesproken een aantal upgrades betalen om advertenties of branding te verwijderen.

wix advertenties en brandingVoorbeeld van advertenties en branding op Wix

Ook moet u voor de gratis optie meestal een subdomein gebruiken, in plaats van een aangepaste domeinnaam. Op Weebly zal bijvoorbeeld het domein van uw gratis website iets zijn weebly.com/MikesGarage in plaats van je eigen domein te gebruiken zoals MikesGarage.com. Met andere woorden, u moet een premium abonnement hebben om uw eigen domeinnaam te kunnen gebruiken.

 • Uw domeinnaam met een gratis abonnement: https://mikesgarage.jimdo.com of https://www.jimdo.com/mikesgarage
 • Uw domeinnaam met een premium abonnement: https://www.mikesgarage.com

Bovendien bent u meestal beperkt in termen van aantal pagina’s die u aan uw site kunt toevoegen, evenals alle e-commerce builder-opties zijn eenvoudig.

Kortom, “u krijgt waar u voor betaalt” klopt hier en als u uw site en bedrijf serieus neemt, zijn sommige van de premium-upgrades misschien wel de extra kosten waard. Er zijn niet veel bedrijven die voor slechts een paar dollar per maand kunnen worden opgezet.

Aan de andere kant is het gebruik van een gratis websitebouwer een geweldige manier om een ​​websitebouwer te testen en een idee te krijgen van hoe het allemaal werkt voordat u beslist welke het beste bij u past.

Redenen om een ​​website te hebben

Er zijn zoveel redenen om een ​​website te bouwen, of dat nu voor persoonlijk gebruik is of voor uw kleine bedrijf. Laten we enkele van deze redenen wat gedetailleerder bekijken;

1. Geloofwaardigheid

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden om een ​​nieuwe website te starten. Ongeacht uw werkelijke inloggegevens, mensen zullen u als een expert zien zodra u een gepolijste website heeft om u te vertegenwoordigen.

Toen ik mijn eerste online bedrijf had, vroeg ik klanten altijd waarom ze voor mij kozen. Het antwoord was altijd hetzelfde: “omdat je een website had”.

2. Breng uw talenten (of diensten) onder de aandacht

Of je nu een klein of groot bedrijf hebt of zelfs als je een eenmansband bent, een website geeft je een etalage. Potentiële klanten of werkgevers kunnen direct zien wat u te bieden heeft.

Enkele van de grootste zakenmensen van onze tijd hadden allemaal websites, Jeff Bezos van Amazon en Sean Parker bij Spotify.

3. Lage toegangsbarrière

U kunt letterlijk een bedrijf in uw slaapkamer opzetten en binnen enkele minuten klanten aantrekken, zelfs met een klein budget. Het is een gelijk speelveld voor iedereen, ongeacht je status of opleiding op sociale media.

Onthoud dat Mark Zuckerberg Facebook, de sociale media-moloch, in zijn slaapzaal oprichtte.

Voor het geval je meer overtuigingskracht nodig had, laten we eens kijken naar enkele internetfeiten (uit dit bericht). In Noord-Amerika gebruikte 2018,18,1% van de mensen internet, gevolgd door 80,23% in Europa. Wist u dat Google elke seconde meer dan 40.000 zoekopdrachten verwerkt? Dat zijn veel mensen die mogelijk naar uw website zoeken.

Wat is een Website Builder en waarom zou u er een gebruiken??

Een websitebouwer is waarschijnlijk de gemakkelijkste en snelste manier om een ​​website binnen enkele minuten van de grond te krijgen. Simpel gezegd, het is een stuk software waarmee je zonder codering een website of blog kunt bouwen. Omdat er geen codering bij betrokken is, gebruikt u eenvoudigweg elementen voor slepen en neerzetten, samen met enkele sjablonen.

Een ander gratis (ish) alternatief voor het bouwen van een website is om te gebruiken WordPress. Het is een zeer flexibel contentmanagementsysteem (CMS), maar het heeft een steilere leercurve in vergelijking met websitebouwers.

website builder vs wordpressDe belangrijkste pluspunten & nadelen van het gebruik van een website builder versus WordPress

Hoewel WordPress zelf open-source en gratis is, samen met duizenden plug-ins en thema’s, vereist WordPress dat je webhosting krijgt die niet gratis is.

Website-bouwers zijn er normaal gesproken in twee smaken, online en offline. Hoewel we ons alleen zullen concentreren op het ene type dat online is, vind ik het belangrijk om het andere nog te noemen.

1. Offline Website Builder

“Offline” websitebouwers komen in de vorm van software. Rapidweaver voor Mac is een soort offline websitebouwer. Normaal zou u de software naar uw pc downloaden en aan uw website gaan werken.

Een van de voordelen van offline software is dat u overal op uw site kunt werken, aangezien een internetverbinding niet nodig is.

Het grootste nadeel is dat je de hele site moet uploaden naar hosting, wat technisch een uitdaging kan zijn. Ik gebruikte Serif offline website builder die nu is stopgezet, en ik denk dat het uploadproces reden genoeg is om geen offline website builder te gebruiken.

2. Online Website Builder

Met een online website builder (degene die ik hierboven heb besproken), de gratis websitebouwer waarmee u werkt, host alles online in de cloud. Als u op een andere pc moet werken, hoeft u alleen in te loggen met uw accountgegevens en bent u klaar om te gaan.

U krijgt alles wat u nodig heeft en u hoeft nergens iets te uploaden of hosting in te stellen, het is de gemakkelijkste allround oplossing. Het enige dat je echt nodig hebt, is een webbrowser zoals Google Chrome, een internetverbinding en een beetje fantasie en vrije tijd om je gratis website of online winkel te starten.

Veel Gestelde Vragen

Hoe u gratis een website maakt?

Meld u aan met een gratis websitebouwer, pas de sjabloon aan, maak uw pagina’s, publiceer uw website en ga live.

Zijn websitebouwers zoals Wix, Weebly, Site123, etc. echt gratis?

Ja, ze zijn echt gratis, maar je moet je aanmelden voor een betaald abonnement om alle functies te ontgrendelen en om branding en advertenties te kunnen verwijderen.

Kan ik mijn eigen domein gebruiken met een gratis websitebouwer?

Bij een gratis abonnement moet u meestal een subdomein gebruiken, u moet zich aanmelden voor een betaald abonnement om een ​​aangepaste domeinnaam te gebruiken

Conclusie

Goed gedaan, je hebt deze handleiding gehaald over het maken van een gratis website in 2020.

Ik heb de beste gratis website-bouwers die er zijn op dit moment versmald voor het 100% gratis maken van een website. Zoals je zult zien, is er veel om uit te kiezen, maar welke je ook kiest, het komt neer op wat voor jou belangrijker is.

Wilt u een volledige e-commerce winkel of heeft u er de voorkeur aan om binnen enkele minuten een website operationeel te hebben om een ​​potentiële klant te laten zien? Misschien is de prijs een belangrijke drijfveer, of heb je gewoon een eenvoudige site van één pagina nodig met een professioneel imago. Hoe dan ook, ik weet zeker dat er een is die precies bij je past.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map