Hur skapar jag en webbplats utan kostnad?

Så du har bestämt att du måste skapa en webbplats, men det finns förmodligen en liten del av dig som fortfarande frågar, “behöver jag verkligen en webbplats?” eller kanske du tror att bygga en webbplats kommer att vara för teknisk, tidskrävande och dyr. Här är min lista över det som låter dig skapa en webbplats utan kostnad.


Det finns verkligen inget behov av att vara orolig för att få din första webbplats igång på Internet. Särskilt när du kan skapa en webbplats utan kostnad.

Bästa webbplatsbyggare för att skapa en webbplats gratis 2020:

 • Bästa totalt sett:. Det enklaste verktyget för att skapa en fantastisk webbplats så snabbt som möjligt och en webbplats som laddas snabbt och optimeras för sökmotorer, men på gratisplaner visas annonser.
 • Tvåan:. Skapa en fantastisk och professionell webbplats som inte kräver någon design- eller kodningskompetens, men den kommer inte med dra-och-släpp-funktionalitet.
 • Bästa värde:. Grundläggande design och begränsade alternativ, men det är 100% gratis och idealiskt för små företag som inte behöver mycket innehåll på sin webbplats.
 • Bästa betalda alternativ: Squarespace. Det obestridliga bäst och lättast att använda dra och släpp visuell webbplatsbyggare. Squrespace erbjuder dock inga gratisplaner.

Men hur gör du en professionell webbplats utan att betala ett öre? Genom att använda ett gratis verktyg för webbplatsbyggare. Självklart.

Dagens verktyg för webbplatsbyggare är det mycket lätt att använda och du behöver inte känna till någon HTML-kodning. De är extremt användarvänliga att använda dra och släpp funktionalitet a WYSIWYG textredigering (som Microsoft Word).

Så hur man skapar en webbplats utan kostnad?

 • Välj först en gratis webbplatsbyggare.
 • För det andra, anslut ett domännamn eller använd ett gratis domännamn.
 • För det tredje, konfigurera och anpassa din webbplats.

När din gratis webbplats är klar – gå sedan igång med att publicera din webbplats!

Vad du kommer att lära dig i det här inlägget:

 • Hur man skapar en webbplats gratis med hjälp av en webbplatsbyggare.
 • Ta reda på vilken som är den bästa gratis webbplatsbyggaren?
 • Lista över gratis webbplatsbyggare; funktioner och fördelar och nackdelar.
 • Är gratis webbplatsbyggare verkligen gratis?
 • Varför du behöver ha en webbplats.

Låt oss nu titta på de bästa webbplatsbyggarna som låter dig skapa en webbplats utan kostnad.

hur man skapar en webbplats utan kostnad

Bästa webbplatsbyggare som låter dig skapa en webbplats gratis

1. Wix

Wix

 • Hemsida: www.wix.com
 • Gratis plan: Ja
 • Betald plan: Ja från $ 5 per månad
 • E-handel redo: Ja (endast på betald plan)
 • Mobilvänlig design: Ja
 • Dra och släpp: Ja

Wix är lätt en av mest känd av alla gratis webbplats och dra och släpp byggare och det beror antagligen på att de har använt några stora Hollywood-filmstjärnor för att berätta hur bra de är.

För närvarande driver Wix cirka 110 miljoner webbplatser och onlinebutiker, så att ensam borde berätta något. Att registrera dig till Wix är en bris och du bör vara igång på cirka 2 minuter.

När du har registrerat dig kommer du att presenteras med flera branschspecifika mallar att välja mellan och detta är förmodligen en av deras största styrkor, mallarnas professionella utseende. Oavsett om du är en fotograf eller bagare kommer det att finnas något som passar alla.

Just nu är det viktigt att nämna att de gratis mallarna kanske inte imponerar dig mycket och det är här du kanske måste överväga en betald uppgradering. En annan sak som Wix klarar sig är att alla deras webbplatser svarar fullt ut.

Vad detta betyder är att webbplatsen automatiskt kommer att anpassa sig till vilken enhet den visas på, så det kan vara en mobiltelefon eller en surfplatta. Detta är en mycket stark funktion eftersom det är ett krav från Google och antalet mobilanvändare ökar snabbt från år till år.

Betalda alternativ börjar på drygt 10 dollar och kan gå upp till cirka $ 25 per månad. Betalade planer inkluderar, ansluta en anpassad domän, ta bort annonser, öka lagring, VIP-support och köra e-postkampanjer.

Vad är för- och nackdelarna med att använda Wix?

Wix Pros

Enkel användning
Professionella mallar
Helt lyhörda
Största webbplatsbyggare på marknaden
Gratis ger en fullständig fungerande webbplats
Enorm wix-appmarknad
Bra säkerhet

Wix Cons

Annonser kan vara påträngande
Gratis mallar ser lite daterade ut
Grundläggande plan tar inte bort annonser
Data kan inte exporteras
Du kan inte starta en onlinebutik på gratisplanen

Sammanfattning

Wix webbplatsbyggare levereras med funktioner som hjälper dig att bygga en webbplats
Den gratis versionen av Wix låter dig bygga en snygg webbplats på ett Wix-märkt underdomän
Från bara $ 5 per månad kan du bli av med annonserna och få ett anpassat domännamn

Gratis

2. Weebly

Weebly

 • Hemsida: www.weebly.com
 • Gratis plan: Ja
 • Betald plan: Ja från 8 $ per månad
 • E-handel redo: Ja (endast på betald plan)
 • Mobilvänlig design: Ja
 • Dra och släpp: Ja

Weebly har funnits mycket länge och det är ett extremt populärt alternativ om du bara vill ha gratis utan avsikt att använda några uppgraderingar. Weebly är för närvarande värd för cirka 40 miljoner webbplatser.

När du börjar med Weebly märker du direkt hur lätt allt är. Dra och släpp in mycket intuitivt och användarvänligt. Weeblys gratis webbplatsbyggare är ett bra alternativ för absoluta nybörjare. Kolumner kan flyttas och ändras storlek tillsammans med de flesta andra element.

En annan bra sak som jag verkligen gillar med Weebly är att när du redigerar ett element vilar resten försvinna, det här är verkligen snyggt och ett bra sätt att begränsa distraktioner.

Prissättningsplanen är mycket enkel och med det grundläggande alternativet till $ 8 kommer annonser att tas bort. På mitt test med Weebly byggde jag ut en webbplats med 100 sidor som den hanterade mycket bra. Med Wix skulle jag inte vara så säker på att bygga större webbplatser. Om du eller någon i ditt team är erfaren och känner till kod, låter Weebly enkelt redigera kodningen. Detta är bra nyheter för avancerade användare.

Det finns också en app där du till och med kan integrera möten på din webbplats. Precis som Wix erbjuder Weebly ett mycket brett utbud av professionella teman och jag känner att det är ett mycket komplett paket med bra valuta för pengarna om du väljer uppgraderingarna.

Som tidigare nämnts grundplanen börjar på 8 $, pro på $ 12 och affär på $ 25. För gratisplanen kommer du att vara på Weebly-underdomänet och ha en liten annons i sidfoten på din webbplats.

Vad är för- och nackdelarna med att använda Weebly?

Weebly Pros

Icke-påträngande annonser
Förenklad prissättning
Mycket nybörjare vänlig
Professionella teman
HTML-kodning kan användas
Helt lyhörda
Bra e-handelsplattform

Weebly Cons

Det går inte att anpassa temafärger helt
Att flytta din webbplats kan vara svårt
Ingen webbplats säkerhetskopiera
Du kan inte starta en onlinebutik på gratisplanen

Sammanfattning

Weebly är en av de enklaste att använda webbplatsbyggare
Du kan behålla ditt gratis konto så länge du vill

Det är 100% gratis

3. Site123

Site123

 • Hemsida: www.site123.com
 • Gratis plan: Ja
 • Betald plan: Ja från 9,80 dollar per månad
 • E-handel redo: Ja (endast på betald plan)
 • Mobilvänlig design: Ja
 • Dra och släpp: Nej

Site123 riktar sig till de som vill komma igång snabbt och är bra för företagare som vill ställa in e-handelssajter, bloggar och målsidor.

Vad som gör Site123 annorlunda är att det tar helt bort drag-och-släpp-byggnaden som de flesta andra webbplatsbyggare använder. För vissa är detta antingen fantastiskt eller ett steg bakåt.

För att komma igång kan du välja ett tema och flera olika designalternativ. Även om teman inte är de mest spännande får du mycket fler anpassningsalternativ än andra webbplatsbyggare. Du kan sedan ladda upp innehåll och webbplatsen kommer att genereras åt dig. Som med alla webbplatsbyggare är det fria alternativet begränsat, speciellt kring e-handel.

Premieplanen börjar kl 9,80 dollar per månad och kommer med en gratis domän i 1 år (eller du kan använda din egen domän) och tar bort SITE123-varumärket. Vad är för- och nackdelarna med att använda Site123?

Site123 Fördelar

Flerspråkiga webbplatser
Professionella e-handelswebbplatser
SEO-vänliga webbplatser
Fullständig support på webbplatsen
Lätt att använda

Site123 Cons

Ingen dra och släpp
Förvirrande prissättningstruktur
Ingen åtkomst till webbplatsens kod
Du kan inte publicera en onlinebutik på gratisplanen

Sammanfattning

Nybörjarvänlig webbplatsbyggare
Inget drag-and-drop, istället har det alla webbplatselement i förväg
Site123s gratis konto är ganska begränsat

Det är 100% gratis

4. Slående

Slående

 • Hemsida: www.strikingly.com
 • Gratis plan: Ja
 • Betald plan: Ja från 8 $ per månad
 • E-handel redo: Ja (endast på betald plan)
 • Mobilvänlig design: Ja
 • Dra och släpp: Ja

Till skillnad från Wix och Weebly, är chansen stor att du aldrig har hört talas om Slående. Påfallande huvudsakliga försäljningspunkt är djärva, vackra moderna webbplatser med en sida. Det beror på att den främsta försäljningspunkten och funktionen på Slående är dess webbplatser med en sida.

En webbplats med en sida är en webbplats där användaren bläddrar igenom olika avsnitt när de landar på hemsidan, en typ av design som blir mycket populär idag.

Eftersom huvudfunktionen är webbplatser med en sida, kan påfallande rensa bort många verktyg och knappar som andra webbplatsbyggare behöver. Detta gör naturligtvis det mycket användarvänligt.

Det finns några bra alternativ för mallar, även om de inte är helt i nivå med Wix eller Weebly. Vad det gör bra för att kompensera för detta, är att presentera dig mallar som är helt bra att gå rakt ut ur porten. Det är inte så mycket som behöver göra.

För att bygga din webbplats flyttar du helt enkelt de avsnitt du behöver från vänster till höger. Du kan också lägga till appar, även om erbjudandet inte är på samma nivå som andra webbplatsbyggare.

En sak att notera angående påfallande är att det fria alternativet är begränsat vad du kan göra. Genom att säga det, uppgraderingar från $ 8 till $ 16 ge allvarligt värde för pengarna. Användare kan också gå pro för ett år gratis, bara genom att länka en LinkedIn-profil och synkronisera några kontakter. Detta sparar 16 $.

Vad är för- och nackdelarna med att använda Strikingly?

Slående Pros

Professionella ser webbplatser ur rutan
Mobiloptimerade teman
Stort värde för pengarna
Nollkod eller designförmåga krävs
Generöst belöningsprogram

Strikingly Cons

Det fria alternativet är lite begränsat
Litet antal teman du kan använda
Gratis planer låter dig inte skapa en onlinebutik

Sammanfattning

En av de bästa webbplatsbyggarna på en sida
Det perfekta valet om du vill starta en onlineportfölj, visitkort eller en enda produktbutiksajt
Du kan behålla den fria planen för alltid

100% gratis

5. Ucraft

Ucraft

 • Hemsida: www.ucraft.com
 • Gratis plan: Ja
 • Betald plan: Ja från 6 dollar per månad
 • E-handel redo: Ja (endast på betald plan)
 • Mobilvänlig design: Ja
 • Dra och släpp: Ja

De Ucraft webbplats byggare är baserat på block. Du staplar block ovanpå varandra och till slut kommer du att ha en komplett webbplats.

Det finns bara 35 kvarter som inte är mycket att göra för att din webbplats sticker ut, men de är helt anpassningsbara. Varje block innehåller element som du kan lägga till eller ta bort, och det är här du kan bli kreativ. Du kan till och med skapa dina egna block från grunden.

När det gäller e-handel är detta en av de starkaste funktionerna i Ucraft eftersom den har sin egen e-handelsmotor. Även om du vill komma igång så snabbt som möjligt kanske Ucraft inte är för dig.

Ucraft premiumplaner börjar på bara $ 6 per månad tar bort Ucraft vattenstämpel. Vad är för- och nackdelarna med att använda Ucraft?

Ucraft-proffs

Mycket anpassningsbar webbplatsbyggare
Starka e-handelsfunktioner
Utmärkt kundsupport genom livechatt

Ucraft Cons

Inga säkerhetskopior på webbplatsen
Det går inte att ångra dina ändringar
Den kostnadsfria planen låter dig inte skapa en onlinebutik
Inte lämpad för större och mer komplexa platser

Sammanfattning

Enkelt och enkelt gränssnitt
Väl utformade och välkonstruerade mallar
Inbyggd e-handelsplattform för att börja sälja online

Skapa en webbplats med Ucraft
Gratis

6. Lander

Lander

 • Hemsida: www.landerapp.com
 • Gratis plan: Ja (men bara i 14 dagar)
 • Betald plan: Ja från $ 16 per månad
 • E-handel redo: Ja (endast på betald plan)
 • Mobilvänlig design: Ja
 • Dra och släpp: Ja

Lander är en fullt utrustad landskapsbyggare. Om du inte känner till begreppet målsidor eller inte är säker på om du behöver en är de mycket enkla webbplatser med en sida som är utformade för att fånga potentiella kunder eller övertyga en besökare att vidta åtgärder.

Att landa sidor i sin natur kommer att ha mycket mindre innehåll än en vanlig webbplats, där vissa av dem bara visar en enda uppmaning till handling.

Lander gör bygga målsidor otroligt enkelt med ett rörigt gränssnitt. Du kan integrera betalningsportar och utföra A / B-delningstestning, vilket är en viktig funktion för alla målsidebyggare. Det finns också analyser och full spårning.

En cool funktion är Dynamic Text. Detta gör att användarens sökfråga infogas automatiskt på målsidan som en del av en betalning per klickkampanj.

Även om det finns en 14-dagars gratis provperiod kan Lander bli mycket dyr eftersom planerna är baserade på antalet besökare som din målsida får. Landers grundplanen börjar på $ 16 per månad. Vad är för- och nackdelarna med att använda Lander?

Lander Pros

Delad testning
Höga konverteringsmallar
Lätt att använda
Inbyggt rapporteringssystem
Mobila responsiva mallar
Facebook fan sida integration

Lander Cons

Det fria alternativet är endast i 14 dagar
Dyra planer
Den kostnadsfria planen låter dig inte skapa en onlinebutik

Sammanfattning

100+ färdiga målsidamallar
Enkel att använda visuell redigerare gör det superlätt att designa en målsida
Inbyggda split-testfunktioner och rapporteringssystem

Prova gratis

7. Jimdo

Jimdo

 • Hemsida: www.jimdo.com
 • Gratis plan: Ja
 • Betald plan: Ja från 6 dollar per månad
 • E-handel redo: Ja (endast på betald plan)
 • Mobilvänlig design: Ja
 • Dra och släpp: Ja

Jimdo riktar sig främst till de som huvudsakligen vill bygga e-butiker och deras huvudtanke är användarvänligheten varje steg på vägen. Just nu finns det cirka 20 miljoner Jimdo-webbplatser med cirka 200 000 av dem online-butiker.

Med Jimdo kan du vara det igång och sälja produkter inom några minuter. Där saker kan förbättras är mallarna. Även om det finns många av dem, behövs en viss mer flexibilitet med dem.

Prissättningen är ungefär rätt för en e-handelswebbplatsbyggare, även om jag skulle säga att om du inte kommer att använda e-handelsfunktionerna skulle en annan webbplatsbyggare med billigare planer rekommenderas. Prissättningsplanerna börjar från gratis, till $ 6 till $ 17. Vad är för- och nackdelarna med att använda Jimdo?

Jimdo Pros

Snabbaste sättet att få en e-butik igång
Mycket prisvärd prissättning
Tillgång till koden
Starka SEO-element

Jimdo Cons

Mallarna känns lite daterade
Betalningssystem är kanske inte det bästa för amerikanska säljare
Den gratis planen låter dig inte skapa en onlinebutik

Sammanfattning

Löfter att ha din webbplats igång om tre minuter
Anpassa din design och redigera din webbplats när som helst, utan kodning krävs

Gratis

8. Carrd

Carrd

 • Hemsida: www.carrd.co
 • Gratis plan: Ja
 • Betald plan: Ja från $ 19 per år
 • E-handel redo: Nej
 • Mobilvänlig design: Ja
 • Dra och släpp: Ja

Carrd är en relativt ny webbplatsbyggare som just har lanserats 2016. Det är också en annan en sida byggare precis som Ucraft och om du vill den enklaste webbplatsen byggaren, Carrd kommer troligen att vara den.

Totalt sett finns det 54 mallar, varav 14 är för bara användare. Mallarna är inte grupperade efter bransch utan snarare efter typ, som i portfölj, målsida och profil. Sammantaget ser mallen mycket elegant och inspirerande ut.

Du sätter ihop din webbplats med hjälp av element och allt känns väldigt naturligt. Några av elementen inkluderar tidtagare, formulär och gallerier.
Som vanligt kommer det fria alternativet att begränsa dig till ett underdomän, men där Carrd verkligen sticker ut är de betalda uppgraderingarna, kan du gå pro för endast $ 19 per år.

Carrd Pro är bara $ 19 / år och låter dig använda en anpassad domän och tar bort varumärke. Vad är för- och nackdelarna med att använda Carrd?

Carrd Pros

Mycket användarvänlig och enkel att använda
Mycket billiga uppgraderingar
Professionella sajter
54 responsiva mallar att välja mellan

Carrd Cons

Nytt på marknaden
Endast support via e-post
Begränsad till webbplatser med en sida
Du kan inte skapa en onlinebutik

Sammanfattning

Skapa gratis, helt responsiva webbplatser med en sida för nästan vad som helst
100% gratis och pro-planen är bara $ 19 per år

Just nu

9. Zoho-webbplatser

Zoho-webbplatser

 • Hemsida: www.zoho.com/sites
 • Gratis plan: Ja
 • Betald plan: Ja från $ 5 per månad
 • E-handel redo: Nej
 • Mobilvänlig design: Ja
 • Dra och släpp: Ja

Ja, det har lite coolt namn men hur är det som en webbplatsbyggare? Övergripande Zoho är mycket kompetent webbplatsbyggare. Att komma igång är ganska snabbt och du börjar med den vanliga dra och släppa element.

Medan du dra och släpp tillsammans med anpassningen av sajten kändes inte hela upplevelsen lika polerad som andra webbplatsbyggare.
Det finns ett stort urval av teman att välja mellan med några av dem som ser väldigt professionella ut, medan andra ser ut som de är från 1980-talet. Även om de erbjuder 97 mallar, är inte alla dem lyhörda.

Eftersom Zoho är ett ganska stort mjukvaruföretag som tillhandahåller SaaS och CRM, är några av sidfunktionerna som formbyggaren enastående. Prissättning för ZoHo startar från gratis, till $ 5, $ 10 och $ 15 varje månad. Månadsplanen innehåller e-handelsplanen, men den är mycket begränsad eftersom du bara kan erbjuda 25 produkter till salu.

Vad är för- och nackdelarna med att använda Zoho-webbplatser?

Zoho-webbplatser Pros

Imponerande funktioner
HTML- och CSS-åtkomst
Inbyggda SEO-verktyg och trafikstatistik

Zoho Sites Cons

Inte alla teman är helt mobilkänsliga
Vissa teman känner sig föråldrade
Editor kan känna sig lite besvärlig
Du kan inte skapa en onlinebutik

Sammanfattning

Grundläggande gratis webbplatsbyggnadsverktyg med gratis hosting som får jobbet gjort
Byt mellan mallarna när du vill utan att tappa innehållet

Läs mer

10. Google My Business

Google My Business - gratis webbplatsbyggare

 • Hemsida: www.google.com/business/how-it-works/website/
 • Gratis plan: Ja
 • Betald plan: Nej
 • E-handel redo: Nej
 • Mobilvänlig design: Ja
 • Dra och släpp: Ja

Hur kan jag skapa min egen webbplats på Google gratis? Google My Business är svaret.

Google My Business är en gratis webbplatsbyggare som låter dig skapa en enkel webbplats på några minuter. Googles webbplatsbyggare är helt gratis och webbplatsen du bygger är enkel att göra och redigera från både din stationära dator och mobiltelefon.

Du behöver inte ha en fysisk butik för att bygga din webbplats med Google My Business, om du har ett affärsområde eller hemmabaserat företag med eller utan en adress kan du lista dina uppgifter som ska visas på Google.

Vad är för- och nackdelarna med att använda Google My Business-webbplatsbyggare för att skapa en webbplats gratis på Google?

Google My Business-proffs

Gratis värd och du kan ansluta ditt eget domännamn
Fri från annonser eller märkesvaror
Responsiva mallar
AdWords Express redo att driva trafik

Google My Business Cons

Begränsade alternativ, inte idealiska för större eller mer komplexa webbplatser
Grundläggande mallar och mönster
Du kan inte starta en onlinebutik

Sammanfattning

Perfekt för små företag som inte behöver mycket innehåll på sin webbplats
Fri från annonser eller märkesvaror och du kan använda ditt eget domännamn
Är en 100% gratis webbplatsbyggare från Google My Business

Det är helt gratis!

11. SiteW

SiteW webbplatsbyggare

SiteW är en webbplatsbyggare som du antagligen inte har hört talas om. Det betyder inte att du borde ignorera det. Även om det är relativt okänt i USA är det oerhört populärt i Europa, eftersom mer än en miljon webbplatser använder SiteW.

Det är en super lätt att använda och kraftfull dra och släpp byggare med mobiloptimerade mallar byggda på HTML5. SiteW erbjuder utmärkta flerspråkiga funktioner eftersom det kommer med språkalternativ (och support) för franska, tyska, spanska och engelska.

Premiumplaner sträcker sig från $ 9,33 till $ 26,66 per månad, och uppgradering tar bort SiteW-annonserna, ger dig mer lagring och obegränsade sidor, SEO och analyser och du kan använda ett anpassat domännamn. Vad är för- och nackdelarna med att använda SiteW?

SiteW-proffs

Gratis att använda webbplatsbyggare
Flerspråkiga (franska, spanska, tyska) alternativ
Mycket användarvänlig webbplatsbyggare

SiteW Cons

Gratis plan är bäst för att bygga mindre och statiska webbplatser
Kraftfulla funktioner, som blogging och e-handel, kommer bara med premiumplanerna

Sammanfattning

Enkel att använda webbplatsbyggare som gör det enkelt att skapa en fantastisk webbplats
Lätt att registrera dig och det tar bara några minuter att lära dig att använda SiteW

Ja det är gratis

Är dessa webbplatsbyggare verkligen gratis?

Vidare till en av huvudpunkterna i blogginlägget. Kan jag verkligen bygga en webbplats gratis? Men ja. Det fungerar så här. Tekniskt ja, du kan skapa en webbplats gratis men det kommer att finnas begränsningar på webbplatsen.

Vissa av webbplatsens begränsningar som du kan möta om du väljer alternativet gratis, det kommer att finnas annonser eller varumärke på din webbplats. För att din webbplats ska vara mer professionell måste du normalt betala för vissa uppgraderingar för att ta bort annonser eller varumärke.

wix-annonser och varumärkeExempel på annonser och varumärke på Wix

För gratisalternativet måste du också använda en underdomän, i motsats till ett anpassat domännamn. Till exempel, på Weebly kommer din kostnadsfria webbplats domän att vara något weebly.com/MikesGarage istället för att använda din egen domän som MikesGarage.com. Med andra ord måste du få en premiumplan för att kunna använda ditt eget domännamn.

 • Ditt domännamn på en gratis plan: https://mikesgarage.jimdo.com eller https://www.jimdo.com/mikesgarage
 • Ditt domännamn på en premiumplan: https://www.mikesgarage.com

Dessutom kommer du vanligtvis att vara begränsad när det gäller antal sidor som du kan lägga till på din webbplats och alla alternativ för e-handelsbyggare kommer att vara grundläggande.

Kort sagt, “du får vad du betalar för” ringer här och om du är seriös när det gäller din webbplats och ditt företag kan vissa av premiumuppgraderingarna mycket väl vara värda den extra kostnaden. Det finns inte många företag som kan skapas för så lite som några dollar i månaden.

Å andra sidan är att använda en gratis webbplatsbyggare ett bra sätt att provköra en webbplatsbyggare och få en känsla för hur allt fungerar innan du bestämmer dig för den som är rätt för dig.

Skäl att ha en webbplats

Det finns så många skäl att bygga en webbplats, vare sig det är för personligt bruk eller för ditt lilla företag. Låt oss titta på några av dessa skäl lite mer detaljerat;

1. Trovärdighet

Det här är förmodligen den mest anledningen till att starta en ny webbplats. Oavsett dina faktiska referenser kommer människor att se dig som en expert när du har en polerad webbplats för att representera dig.

När jag hade mitt första onlineföretag skulle jag alltid fråga klienter varför de valde mig. Svaret var alltid detsamma, “eftersom du hade en webbplats”.

2. Visa dina talanger (eller tjänster)

Oavsett om du har ett litet eller stort företag eller till och med om du är ett enmansband ger en webbplats dig ett fönster. Potentiella kunder eller arbetsgivare kan direkt se vad du har att erbjuda.

Några av de största affärsmän i vår tid hade alla webbplatser, Jeff Bezos från Amazon och Sean Parker på Spotify.

3. Låg barriär mot inträde

Du kan bokstavligen starta ett företag i ditt sovrum och locka kunder inom några minuter, även med en liten budget. Det är lika villkor för alla, oavsett din sociala medias ställning eller utbildning.

Kom ihåg att Mark Zuckerberg startade Facebook, sociala mediejuggernaut, i sitt sovsal.

Om du behöver mer övertygande, låt oss titta på några fakta på internet (från det här inlägget). I Nordamerika 2018 använde 88,1% av människor Internet, följt av 80,23% i Europa. Visste du att Google bearbetar över 40 000 sökfrågor varje sekund? Det är många som potentiellt letar efter din webbplats.

Vad är en webbplatsbyggare och varför använda en??

En webbplatsbyggare är förmodligen det enklaste och snabbaste sättet att få en webbplats från marken på några minuter. Enkelt uttryckt är det en mjukvara som låter dig bygga en webbplats eller blogg utan kodning. Eftersom det inte finns någon kodning involverar du helt enkelt dra och släpp-element, tillsammans med några mallar.

Ett annat gratis (ish) alternativ till att bygga en webbplats är att använda WordPress. Det är ett mycket flexibelt innehållshanteringssystem (CMS) men det har en brantare inlärningskurva jämfört med webbplatsbyggare.

webbplats byggare vs wordpressDe viktigaste proffsen & nackdelar med att använda en webbplatsbyggare kontra WordPress

Medan WordPress själv är öppen källkod och gratis, tillsammans med tusentals plugins och teman, kräver WordPress att du får webbhotell som inte är gratis.

Webbplatsbyggare finns normalt i två smaker, online och offline. Även om vi bara kommer att fokusera på den ena typen som är online, tycker jag att det är viktigt att fortfarande nämna den andra.

1. Offline-webbplatsbyggare

“Offline” webbplatsbyggare kommer i form av programvara. Rapidweaver för Mac är en typ av offline-webbplatsbyggare. Du laddar normalt ner programvaran till din PC och börjar arbeta på din webbplats.

En av fördelarna med offline-mjukvara är att du kan arbeta på din webbplats var som helst, eftersom det inte krävs internetuppkoppling.

Den största nackdelen är att du måste ladda upp hela webbplatsen till hosting, vilket kan vara tekniskt utmanande. Jag brukade använda Serif offline-webbplatsbyggare som nu har avbrutits, och jag tror att uppladdningsprocessen är tillräckligt anledning för att inte använda en offline webbbyggare.

2. Webbplatsbyggare

Med en online webbplats byggare (de som jag täckte här ovan) kommer den kostnadsfria webbplatsbyggaren du går med att vara värd för allt online i molnet. Om du behöver arbeta med en annan dator behöver du bara logga in med dina kontouppgifter och du är bra att gå.

Du får allt du behöver, och det finns inget behov av att ladda upp något var som helst eller ställa in värd, det är den enklaste lösningen runtom. Det enda du verkligen behöver är en webbläsare som Google Chrome, en internetuppkoppling och lite fantasi och fritid för att lansera din gratis webbplats eller onlinebutik.

Vanliga frågor

Hur man skapar en webbplats utan kostnad?

Registrera dig med en gratis webbplatsbyggare, anpassa mallen, skapa dina sidor, publicera din webbplats och gå live.

Är webbplatsbyggare som Wix, Weebly, Site123 etc. verkligen gratis?

Ja de är verkligen gratis men du måste registrera dig för en betald plan för att låsa upp alla funktioner och för att kunna ta bort varumärke och annonser.

Kan jag använda min egen domän med en gratis webbplatsbyggare?

I en gratis plan måste du vanligtvis använda en underdomän, du måste registrera dig för en betald plan för att använda ett anpassat domännamn

Slutsats

Bra jobbat, du gjorde det genom den här guiden om hur du skapar en webbplats utan kostnad år 2020.

Jag har minskat de bästa gratis webbplatsbyggarna där ute just nu för att skapa en webbplats 100% gratis. Som ni kommer att se finns det mycket att välja mellan, men den som du bestämmer dig för kommer att komma till det som är viktigare för dig.

Vill du ha en full e-butik, eller är din prioritering att ha en webbplats igång på några minuter för att visa en potentiell kund? Kanske är priset en viktig drivkraft, eller behöver du bara en enkel webbplats med en sida som ger en professionell bild. Hur som helst, jag är säker på att det finns en ovanstående som är precis rätt för dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map