Toptal recensie

Toptal stelt bedrijven in staat om alleen de beste freelancers in te huren uit haar wereldwijde netwerk van doorgelicht talent. Deze Toptal recensie gaat dieper in op wat ze te bieden hebben, om u te helpen beslissen of dit de juiste freelancemarkt is voor uw bedrijf.


Toptal Review-overzicht (belangrijkste punten)

info icoon Over
Toptal laat alleen de beste freelancers lid worden van hun platform, dus als je de top 3% van freelancers in de wereld dan is dit de plek om ze in te huren.
dollar pictogram Kosten
De kosten van het inhuren van een freelancer bij Toptal zijn afhankelijk van het type rol, maar u kunt verwachten dat u betaalt tussen $ 60- $ 200 + per uur ().
happyface icoon Voordelen
Toptal heeft een Succespercentage van 95% van proef tot verhuur, met $ 0 aanwervingskosten voor de top 3% van de wereldwijde freelance talentpool. Je krijgt voorgesteld aan kandidaten binnen 24 uur na aanmelding, en 90% van de klanten neemt de eerste kandidaat aan die Toptal introduceert.
sadface icoon Nadelen
Als je alleen hulp nodig hebt bij een kleiner project, of als je op een krap budget en kan alleen betalen onervaren en goedkope freelancers – dan is Toptal niet de freelance marktplaats voor jou.
oordeel pictogram Vonnis
Het strenge screeningproces van Toptal voor talent garandeert dat u alleen de beste freelancers inhuurt die doorgelicht, betrouwbaar en experts zijn in ontwerp, ontwikkeling, financiën en project- en productbeheer.

oproep tot actie
Spring naar: – – – – – – – –

Fulltime werknemers inhuren is niet altijd de beste oplossing, vooral als u alleen iemand hoeft in te huren om aan een kortlopend project te werken. Freelancers zijn het meest geschikt voor dit soort projecten waarbij je een expert nodig hebt, maar ze niet fulltime wilt / nodig hebt.

Desondanks zijn er honderden freelance marktplaatsen die er zijn, de meeste freelancers op deze platforms zijn geen experts. Om een ​​betrouwbare freelancer te vinden waarmee u aan meerdere en complexe projecten kunt werken, moet u een paar freelancers inhuren voordat u er een vindt die perfect bij u past. Zelfs dan kunt u ze kwijtraken als ze besluiten hun tarieven te verhogen, failliet te gaan of gewoon te verdwijnen.

Dit is waar Toptal binnenkomt. Hun platform helpt je huur de beste 3% freelancers ter wereld uit meer dan 100 landen, en de meeste bevinden zich in Amerika en Europa.

toptal top drie procent

Als je met Toptal werkt, kan dat vind gemakkelijk een deskundige freelancer voor uw project in de eerste poging, zoals alle freelancers zijn doorgelicht en geïnterviewd voordat ze op het platform worden toegelaten. En u bent in veilige handen omdat Toptal werkt met bedrijven zoals Airbnb, Hewlett Packard, Zendesk, Motorola, Bridgestone, Shopify en vele anderen.

Huur de beste 3% freelancers voor uw project – $ 0 wervingskosten en 2 weken gratis proefperiode zonder risico!

Wat is Toptal.com?

toptal recensie

Toptal is een freelance marktplaats vergelijkbaar met de wil van Upwork. Wat Toptal onderscheidt van andere marktplaatsen is dat het u toegang geeft de beste van de beste freelancers van overal op de wereld. In tegenstelling tot andere freelance netwerken / marktplaatsen, Toptal dierenartsen en interviews freelancers en accepteert alleen experts die zichzelf kunnen bewijzen.

Toptal kan uw partner zijn die u helpt bij het voltooien van al uw projecten. Of je nu iemand nodig hebt om de gebruikersinterface voor je nieuwe iPhone-app of de backend van je complexe webserver-applicatie te ontwerpen, Toptal kan het helpen u een expert te vinden die de klus kan klaren. Hun netwerk bestaat uit projectmanagers, productmanagers, financiële experts, ontwerpers en ontwikkelaars.

toptalentHuur talent van wereldklasse in, zoals iOS-ontwikkelaars, front-end ontwikkelaars, UX-ontwerpers, UI-ontwerpers, financiële experts, digitale projectmanagers, productmanagers

Huur de beste 3% freelancers voor uw project – $ 0 wervingskosten en 2 weken gratis proefperiode zonder risico!

Hoe Toptal werkt

In tegenstelling tot andere freelance marktplaatsen, Het team van Toptal helpt u persoonlijk bij het vinden van de beste freelancer voor uw zakelijke behoeften. Toptal laat alleen de beste van de beste freelancers ter wereld toe op hun platform na een rigoureus interviewproces dat weken kan duren. De kwaliteit van freelance talent dat beschikbaar is op dit platform is hun grootste onderscheidende factor.

huurproces

Wanneer u zich aanmeldt, moet u vul een eenvoudige enquête in, wat minder dan twee minuten duurt. Het helpt Toptal om uw projectbehoeften beter te begrijpen. Zodra je je aanmeldt, ben je dat ook een deskundige toegewezen die beter contact met u zullen opnemen begrijp uw projectvereisten. Deze stap helpt het Toptal-team te begrijpen hoe groot en complex uw project zal zijn.

Het Toptal-team vindt dan een freelancer die aan uw wensen voldoet. Je krijgt voorgesteld aan kandidaten binnen 24 uur na aanmelding, en 90% van de bedrijven neemt de eerste kandidaat aan die Toptal aan hen voorstelt.

Het screeningproces

Wat Toptal onderscheidt van andere freelance marktplaatsen is het rigoureus screeningproces welke accepteert slechts 3% van alle aanvragers. De reden achter hun krachtige screening en interview is om freelancers van lage kwaliteit uit te schakelen die niet genoeg ervaring hebben.

Toptal’s screeningsproces bestaat uit 5 stappen en alleen ervaren en deskundige freelancers die hun werk serieus nemen, eindigen het met succes.

toptal screeningproces

De eerste stap van het proces draait om communicatieve vaardigheden en persoonlijkheid testen. De aanvrager moet buitengewoon goed in het Engels kunnen communiceren. Ze testen ook om te zien of de aanvrager echt gepassioneerd is over en volledig betrokken is bij het werk dat ze doen.

Slechts 26,4% van de aanvragers is deze stap gepasseerd.

De tweede stap is een grondige beoordeling van vaardigheden die freelancers van lage kwaliteit uitsluit die niet uitzonderlijk zijn in het werk dat ze doen. Deze stap test het probleemoplossend vermogen en intellect van de aanvrager. De aanvrager moet verschillende opdrachten uitvoeren om zijn vaardigheden te bewijzen.

Slechts 7,4% van de aanvragers is deze stap gepasseerd.

De derde stap is live screening waar de aanvrager zal zijn gescreend door een expert. Deze stap lijkt meer op een één-op-één-interview met een expert in het primaire expertisedomein van de aanvrager.

Slechts 3,6% van de aanvragers is deze stap gepasseerd.

Deze vierde stap wijst de aanvrager toe met een testproject die realistische scenario’s nabootst en hun vermogen test om echte problemen op te lossen. Slechts 3,2% van de aanvragers is deze stap gepasseerd.

De laatste stap is een voortdurende test van voortdurende uitmuntendheid. Toptal neemt werk van lage kwaliteit en slechte communicatie niet lichtvaardig op. Deze stap zorgt ervoor dat alleen de beste van de beste freelancers op het netwerk blijven.

Slechts 3,0% van de aanvragers is deze stap gepasseerd en mogen freelancer worden in het Toptal-netwerk.

Aanmelden (als klant / werkgever)

Aanmelden als klant / werkgever bij Toptal is heel eenvoudig. U hoeft slechts een paar vragen te beantwoorden om het Toptal-team een ​​idee te geven van uw projectvereisten.

Wanneer u, ziet u een enquêteformulier:

toptal aanmeldingsproces - 1

De eerste vraag die u moet beantwoorden, is wie u zoekt. Laten we voor dit voorbeeld werken met ontwerpers. Zodra je het type talent hebt geselecteerd dat je wilt aannemen, klik je op de knop Aan de slag.

Nu moet je selecteren met welk type project je hulp nodig hebt:

toptal aanmeldingsproces - 2

In de meeste gevallen werkt u aan een nieuw project, dus laten we ‘Nieuw project’ kiezen als het type project. Klik op de grote blauwe knop Volgende rechts onderaan het formulier om door te gaan.

Nu moet u kiezen of u al dan niet duidelijke specificaties voor het project heeft. Dit vertelt Toptal in feite hoe ver je bent gekomen in het ideatieproces:

toptal aanmeldingsproces - 3

De meeste van uw projecten kunnen profiteren van de input van een deskundige ontwerper of ontwikkelaar. Tenzij u al duidelijke specificaties voor uw projecten gereed heeft, selecteert u de optie ‘Ik heb een globaal idee van wat ik wil bouwen’ en klikt u op de knop Volgende.

Nu moet u beslissen hoelang u de ontwerper nodig heeft:

toptal aanmeldingsproces - 4

Voor de meeste projecten duurt het maar een paar weken, dus laten we ‘1 tot 4 weken’ kiezen. Als u het nog niet zeker weet of het open wilt laten voor discussie, kiest u ‘Ik beslis later’.

Nu moet je kiezen hoeveel ontwerpers je nodig hebt:

toptal aanmeldingsproces - 5

Voor de meeste projecten heb je meer nodig dan alleen een ontwerper of een ontwikkelaar. Je hebt iemand in je team nodig om andere delen van het project af te handelen. Laten we dus kiezen voor ‘Een multifunctioneel team’.

Als je het nog niet zeker weet of het open wilt laten voor discussie, kies dan ‘Ik beslis later’. Klik op ‘volgende’ om door te gaan.

Nu moet u het tijdsbestek kiezen dat uw project vereist:

toptal aanmeldingsproces - 6

Voor serieuze zakelijke projecten is dit fulltime of op zijn minst parttime, dus laten we parttime kiezen. Als je het nog niet zeker weet of het open wilt laten voor discussie, kies dan ‘Ik beslis later’. Klik op ‘volgende’ om door te gaan.

Selecteer nu de vaardigheden die uw ideale kandidaat voor dit project zal hebben:

toptal aanmeldingsproces - 7

Voor een webontwerpproject heeft u webdesign, responsive webdesign en gebruikersinterfaceontwerp nodig. Selecteer de juiste vaardigheden en klik op de knop Volgende.

Selecteer nu het aantal werknemers dat bij uw bedrijf werkt:

toptal aanmeldingsproces - 8

Laten we voor dit voorbeeld minder dan 10 kiezen. Klik op ‘volgende’ om door te gaan.

Selecteer nu wanneer u een ontwerper nodig heeft om met u te gaan werken:

toptal aanmeldingsproces - 9

Voor de meeste projecten is dit minimaal 1 week. Als je het nog niet zeker weet of het open wilt laten voor discussie, kies dan ‘Ik beslis later’. Klik op de knop Volgende om door te gaan.

Nu moet je beslissen of je wel of niet openstaat om met Remote talent te werken:

toptal aanmeldingsproces - 10

Voor de meeste soorten projecten, zelfs complexe, maakt dit niet uit, maar als je het niet zeker weet, kies dan “Ik weet het niet zeker”. Klik op de knop Volgende om door te gaan.

Selecteer nu uw budget voor deze rol:

toptal aanmeldingsproces - 11

Ik raad aan om $ 51 – $ 75 / uur te kiezen, aangezien de meeste freelancers op het platform ten minste $ 60 / uur in rekening brengen. Klik op ‘volgende’ om door te gaan.

Vul nu uw contactgegevens in om het aanmelden te voltooien:

toptal aanmeldingsproces - 13

Vul nu uw contactgegevens in, zodat het Toptal-team u kan bellen om het proces een kickstart te geven:

Dat is alles. U heeft het aanmeldingsproces voltooid. Nu ontvang je een kickstart-telefoontje van Toptal, waar een expert al je vragen zal beantwoorden en meer details voor je project zal opvragen, zodat ze je kunnen voorzien van de meest geschikte freelancer voor je project.

Huur de beste 3% freelancers voor uw project – $ 0 wervingskosten en 2 weken gratis proefperiode zonder risico!

Toptal prijzen

Om je eerste freelancer op Toptal in te huren, moet je een eenmalige betaling doen, borg van $ 500. Als u besluit om in geen enkele fase van het proces in te huren, ontvangt u een terugbetaling. Anders wordt de $ 500 later toegevoegd als krediet aan uw account en wordt deze gebruikt om freelancers te betalen waarmee u werkt. Deze aanbetaling vertelt Toptal dat je serieus bent over het inhuren van een freelancer.

In tegenstelling tot platforms zoals Upwork, op dit platform vind je geen goedkope freelancers. De beste van de beste freelancers hebben een duur prijskaartje. De meeste freelancers op dit netwerk rekenen minimaal $ 60 per uur of zelfs meer, afhankelijk van het vaardigheids- en ervaringsniveau.

Hoeveel kost Toptal?

Toptal biedt flexibele prijzen, afhankelijk van de eisen van de klant en hun geografische locatie. Onderstaande kostencijfers van toptal.com kunnen als richtlijn dienen:

Kosten voor ontwikkelaar:

 • Per uur: $ 60- $ 95 + / uur
 • Parttime: $ 1.000 – $ 1.600 + / week
 • Voltijd: $ 2.000- $ 3.200 + / week

Ontwerperkosten:

 • Per uur: $ 60 – $ 150 + per uur
 • Parttime: $ 1.200- $ 2.600 + per week
 • Voltijds: $ 2.400- $ 5.200 + per week

Kosten voor financiële experts:

 • Per uur: $ 60 – $ 200 + per uur
 • Parttime: $ 2.000- $ 3.200 + per week
 • Voltijds: $ 4.000- $ 6.400 + per week

Kosten projectmanager:

 • Per uur: $ 60 – $ 150 + per uur
 • Parttime: $ 1.300- $ 2.600 + per week
 • Voltijds: $ 2.600- $ 5.200 + per week

Productmanager kosten:

 • Per uur: $ 60 – $ 180 + per uur
 • Parttime: $ 1.500- $ 2.800 + per week
 • Voltijds: $ 3.000- $ 5.600 + per week

Onthouden. Als je niet tevreden bent met de prestaties binnen de eerste twee weken, doet Toptal dat wel terugbetaling van zowel de aanbetaling als eventuele kosten voor het werk van de freelancer.

Toptal-couponcode

Krijg een $ 150 Amazon-cadeaubon gratis wanneer u zich aanmeldt als werkgever / opdrachtgever en Toptal gaat gebruiken.

toptal couponcode

Om in aanmerking te komen, moet u deze aanmeldingslink gebruiken en moet u doorgaan zonder de gratis proefperiode zonder risico.

Nadat u uw eerste succesvolle verhuur op Toptal heeft gedaan, kunt u ons een e-mail sturen en uw Amazon-cadeaubon van $ 150 aanvragen.

Toptal voor- en nadelen

De grootste voordeel van het inhuren van freelance talent van Toptal is dat hun een rigoureus screeningproces verwijdert iedereen die geen expert is. Wanneer u iemand van Toptal inhuurt, kunt u er zeker van zijn dat zij weten hoe ze uw probleem kunnen oplossen of u kunnen helpen met uw project.

Maar dat is het ook een van de grootste nadelen van werken met Toptal. Omdat ze alleen toegang bieden tot de top 3% freelancers, de tarieven kunnen behoorlijk duur zijn als je net begint of een laag budget hebt.

Als je op een low budget of alleen hulp nodig bij een klein project, dan is het veel logischer om voor een freelance marktplaats als Upwork te gaan.

Maar als je voor een freelance marktplaats als Upwork gaat, waar iedereen als freelancer mee kan doen, krijg je precies het probleem te zien dat Toptal je helpt oplossen. Het inhuren van de perfecte freelancer zal wat kosten vallen en opstaan.

En dit kan in veel gevallen betekenen geld verliezen (en tijd) om de beste freelancer voor uw project te vinden.

Een andere groot voordeel van werken met Toptal is dat je er niet alleen voor staat. In tegenstelling tot andere platforms en marktplaatsen die u eenvoudig een lijst met freelancers geven, Het team van experts van Toptal werkt samen met u om het perfecte freelancetalent voor uw project te vinden op basis van uw vereisten.

Huur de beste 3% freelancers voor uw project – $ 0 wervingskosten en 2 weken gratis proefperiode zonder risico!

FAQ

Is Toptal legitiem?

Toptal is een gerenommeerde wereldwijde freelance-talentmarktplaats die werkt met bekende merken zoals Airbnb, HP, Zendesk en Motorola. Het werd in 2010 opgericht door Taso Du Val (CEO) en Breanden Beneschott en het hoofdkantoor is gevestigd in Silicon Valley.

Hoeveel kost Toptal?

De kosten van het inhuren van een freelancer op Toptal zijn afhankelijk van het type rol, maar verwachten tussen de $ 60 en $ 200 + per uur te betalen voor een freelancer. Er is ook een eenmalige borg van $ 500. Als u besluit om in geen enkele fase van het proces in te huren, ontvangt u een terugbetaling. Anders wordt de $ 500 later als krediet aan uw account toegevoegd.

Voor wie is het Toptal goed?

Toptal is perfect voor bedrijven die op zoek zijn naar een belangrijke partner die top freelance deskundig talent kan garanderen, zonder iemand fulltime of inhouse te hoeven inhuren voor complexe projecten op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en financiële dienstverlening.

Toptal vs Upwork

Er zijn veel Toptal-concurrenten en Upwork is de belangrijkste. De belangrijkste verschillen tussen Toptal en Upwork zijn het screeningproces en de kwaliteit van freelancers. Als je de beste freelancers wilt inhuren wiens expertise binnen een kort tijdsbestek is doorgelicht, kies dan voor Toptal. Als je de tijd hebt om het doorlichtings- en wervingsproces te doorlopen om zelf goede freelancers te vinden, kies dan voor Upwork.

Welke betalingsmethoden accepteert Toptal?

Toptal accepteert betalingen van alle gangbare creditcards (Visa, Mastercard, Amex), bankoverschrijving en PayPal.

Wat is de proefperiode en geld-terug-garantie van Toptal?

Toptal geeft klanten 14 dagen de tijd om “een freelancer uit te proberen”, helemaal gratis. Pas als je 100% tevreden bent met de freelancer, pas dan begint de betrokkenheid bij Toptal. Als u niet 100% tevreden bent met de freelancers waaraan u bent voorgesteld, mag u het proefproces herhalen met nog 5 freelancers.

Wie bezit de intellectuele eigendom van werk dat door freelancers is gemaakt?

De klant doet het. De enige rol van Toptal is het verbinden van freelance experts met klanten. In alle contracten staat dat al het werk dat door een Toptal-freelancer wordt gemaakt, eigendom is van de klant, niet van Toptal – niet van de freelancer.

Wat is de Toptal-tracker?

Toptal tracker (TopTracker) is een gratis tijdregistratiesoftware. Het kan worden gebruikt om de voortgang en rapporten moeiteloos bij te houden. Klanten / werknemers kunnen het gebruiken om eenvoudig de voortgang te volgen vanaf elk apparaat, inclusief desktop-apps voor Windows en Mac.

Toptal Tracker-functies omvatten:

 • Getimede screenshots.
 • Volgen van activiteitenniveau – van toetsenbordinvoer en muisbewegingen.
 • Projectcreatie en distributie van medewerkers per project.
 • Privacycontrole voor werknemers om screenshots te bekijken of te weigeren.
 • Gedetailleerde productiviteitsrapporten met exportfunctionaliteit (csv en pdf).
 • Handmatige en automatische tijdinvoer.

Toptal Review: samenvatting

toptal.com recensie

Toptal is een fantastische freelance marktplaats voor talent als je het beste freelancetalent op internet wilt inhuren. Hun rigoureuze screeningproces voor interviews laat slechts 3% van de aanvragers door en verwijdert alle aanvragers van lage kwaliteit.

Dit verdubbelt meer dan de kans om vanaf het begin het perfecte deskundige freelancetalent voor uw projecten te vinden. In tegenstelling tot andere freelance marktplaatsen zoals Upwork, hoeft u niet afhankelijk te zijn van vallen en opstaan ​​bij het gebruik van hun platform.

Hoewel Toptal het vinden van geweldige freelancers een wandeling in het park maakt, kosten de freelancers op het platform veel meer dan uw gewone freelancers. Als je net begint of een laag budget hebt, raad ik het gebruik van Toptal niet aan.

Huur de beste 3% freelancers voor uw project – $ 0 wervingskosten en 2 weken gratis proefperiode zonder risico!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map