8 Beste GoDaddy-alternatieven

Er worden maar liefst 77 miljoen domeinnamen beheerd door GoDaddy.com en dit maakt het de grootste domeinnaamregistrar op het internet. Hier kunt u vinden wat de beste GoDaddy-alternatieven zijn.


Beste GoDaddy-alternatieven in 2020:

 • Beste algemeen: is het beste alternatief voor de registratie van domeinnamen voor GoDaddy, de belangrijkste reden is dat Namecheap gratis WHOIS-privacybescherming biedt bij al hun domeinnamen.
 • Runner-up, beste overall: is een van de goedkoopste hostingproviders op de markt die beginnersvriendelijke en kwalitatieve webhosting aanbiedt. Domeinnaamregistratie is gratis inbegrepen bij aankoop van een webhostingplan.

Bedrijven vertrouwen GoDaddy met hun websites en hoewel er veel goeds is met GoDaddy, zijn er een aantal dingen die je misschien op zoek doen naar een alternatief voor de beroemde domeinregistreerder.

Een voorbeeld hiervan is hogere prijzen voor de verlenging van domeinnamen. GoDaddy brengt het eerste jaar veel minder in rekening dan voor verlengingen. Het klinkt als een korting, maar kost je uiteindelijk veel meer dan de meeste andere domeinnaamregistreerders.

In deze lijst zal ik je door enkele van de beste GoDaddy-alternatieven en concurrerende sites op dit moment.

Wat is GoDaddy

godaddy alternatieven

GoDaddy is een van de meest vertrouwde en bekende domeinnaamregistreerders op internet. Op hun platform koop je een domeinnaam voor je website. Als uw website Facebook is, dan is uw domeinnaam Facebook.com.

Voordelen van GoDaddy

Het grootste voordeel van GoDaddy is dat ze een breed scala aan services bieden. Wanneer u een domein van GoDaddy.com koopt, krijgt u toegang tot alle andere services die nodig zijn om een ​​website vanaf één plek te runnen.

Ze bieden alles, van webhosting, tools voor het bouwen van websites, e-commercesoftware, e-mailhosting tot premium SSL-certificaten op ondernemingsniveau.

1. Namecheap.com (inclusief gratis WHOIS-privacy)

namecheap-domeinen

 • Officiële website: www.namecheap.com
 • Een van de meest populaire domeinregistreerders op internet. Namecheap is het beste alternatief voor GoDaddy.
 • Alle domeinen van Namecheap.com worden geleverd met gratis WHOIS-domeinprivacy. Andere domeinnaamregistrators, waaronder GoDaddy, brengen hiervoor extra kosten in rekening.
 • Is actief sinds 2001.

Waarom Namecheap gebruiken in plaats van GoDaddy

In tegenstelling tot GoDaddy biedt Namecheap gratis WHOIS-privacybescherming met al hun domeinnamen. En in tegenstelling tot GoDaddy, biedt Namecheap verlengingen voor dezelfde prijs als wanneer u uw domein koopt.

Waarom GoDaddy gebruiken in plaats van Namecheap

Namecheap is alleen bekend als een domeinnaamregistrar, maar ze bieden ook webhosting aan. Als u het beste wilt in het runnen van uw online kleine bedrijf en alles op één plek wilt kunnen beheren, zoals hosting, e-mails, e-commerce, ga dan met GoDaddy.

2. Bluehost.com (alles in één domeinnaam, webhosting en blog)

bluehost-domeinen

 • Officiële website: www.bluehost.com
 • Vertrouwd door honderdduizenden bedrijven over de hele wereld.
 • Domeinnaam is gratis bij aankoop van een jaarlijks webhostingplan.
 • Een van de best beoordeelde ondersteuningsteams in de branche.

Waarom Bluehost gebruiken in plaats van GoDaddy

Als uw website op WordPress draait, is er niemand beter in zaken dan Bluehost. Ze hebben talloze prijzen gewonnen voor ondersteuning en zijn een van de aanbevolen hosts op de officiële WordPress.org-website.

Waarom GoDaddy gebruiken in plaats van Bluehost

Als je een bedrijf hebt dat heel snel groeit, moet je voor GoDaddy gaan. De services van Bluehost zijn meer geschikt voor kleine bedrijven en professionele bloggers.

3. HostGator.com (goedkoopste combinatie van domeinnaam en hosting)

hostgator-domeinen

 • Officiële website: www.hostgator.com
 • Alle jaarlijkse gedeelde webhostingplannen worden geleverd met een gratis domeinnaam die elk jaar gratis wordt verlengd met uw abonnement.
 • Biedt alle soorten webhostingservices, waaronder Shared Hosting, VPS Hosting en Managed WordPress Hosting.

Waarom HostGator gebruiken in plaats van GoDaddy

Als u alleen een blog of een kleine nieuwssite wilt runnen, dan is HostGator de juiste keuze. Of je nu een fietsenmaker in een boetiek runt of een nieuwssite die miljoenen bezoekers trekt, HostGator kan het allemaal aan.

Waarom GoDaddy gebruiken in plaats van HostGator

Wil je je website eenvoudig kunnen schalen naar miljoenen bezoekers, dan is GoDaddy de beste keuze. Tot hun klanten behoren lokale boetieks tot grote merken.

4. Hostinger.com (goedkope webhosting)

hostinger-domeinen

 • Officiële website: www.hostinger.com
 • De Hostinger heeft naam gemaakt door de goedkoopste webhostingplannen aan te bieden.
 • Plannen vanaf slechts $ 1,96 per maand.
 • Alle jaarlijkse webhostingplannen worden geleverd met een gratis domeinnaam.

Waarom Hostinger gebruiken in plaats van GoDaddy

Als je net begint en de goedkoopste webhostingprijzen wilt, ga dan met Hostinger. Hoewel ze populair zijn voor goedkope webhosting, betekent dit niet dat hun webhostingservices niet kunnen concurreren met andere grote spelers op deze lijst.

Waarom GoDaddy gebruiken in plaats van Hostinger

Als u de kwaliteit niet in gevaar wilt brengen voor uw geld, dan is Hostinger misschien niet de beste webhost voor uw bedrijf.

5. Domains.Google (domeinnamen geregistreerd bij Google)

google.domains

 • Officiële website: www.domains.google
 • Wilt u de veiligheid en betrouwbaarheid van Google? Domains.Google is de domeinnaamservice van Google voor kleine bedrijven en ondernemers.
 • Beheer alle applicaties, waaronder Google Drive en Gmail voor uw bedrijf, vanuit één account.

Waarom Google Domains gebruiken in plaats van GoDaddy

Hoewel Google Domains niet zo populair is als de meeste andere domeinnaamproviders op deze lijst, wordt hun domeinnaamservice vertrouwd door duizenden bedrijven over de hele wereld.

Het doel van Google met al zijn services, inclusief Google Domains, is om het opzetten en uitvoeren van een website gemakkelijk te maken voor bedrijfseigenaren. Als u op zoek bent naar een gemakkelijke manier om uw website op te zetten en te beheren, dan kunt u rekenen op de eenvoud van de domeinnaamservices van Google.

Waarom GoDaddy gebruiken in plaats van Google Domains

Als je alles wilt kunnen beheren, inclusief je webhostingaccounts en domeinnamen allemaal onder één website, ga dan met GoDaddy.

6. Dynadot.com (goed alternatief voor GoDaddy)

dynadot

 • Officiële website: www.dynadot.com
 • Een van de oudste domeinnaamregistrators op internet, opgericht in 2002.
 • Bied gratis WHOIS-privacybescherming inbegrepen in de basisprijs van al hun domeinen.
 • Gratis Website Builder aangeboden met alle domeinen waarmee u binnen enkele minuten professioneel ogende websites kunt bouwen.

Waarom Dynadot gebruiken in plaats van GoDaddy

Als je wilt dat WHOIS-privacybescherming is inbegrepen in de prijs van je domeinnaam, ga dan voor Dynadot. Met Dynadot ben je niet beperkt tot alleen de gratis website builder; u kunt uw website ook vanaf hetzelfde dashboard op een VPS-server hosten.

Waarom GoDaddy gebruiken in plaats van Dynadot

GoDaddy biedt een breder scala aan services en producten, wat handig kan zijn bij het opschalen van uw bedrijf.

7. DreamHost.com (vertrouwde provider)

dreamhost-domeinen

 • Officiële website: www.dreamhost.com
 • Een van de meest aanbevolen webhosts voor bloggers en ondernemers die net zijn begonnen.
 • Alle jaarlijkse shared hosting-abonnementen worden geleverd met een gratis domeinnaam die elk jaar wordt verlengd met uw abonnement.
 • Het ondersteuningsteam is een van de beste in de branche.

Waarom DreamHost gebruiken in plaats van GoDaddy

DreamHost staat bekend om hun geweldige ondersteuningsteam en is 4 jaar op rij winnaar van de PCMag Editors Choice. Met DreamHost kunt u kiezen voor vanille shared hosting of voor een Managed WordPress hostingplan. Hun plannen en aanbiedingen kunnen gemakkelijk worden geschaald met uw bedrijf.

Waarom GoDaddy gebruiken in plaats van DreamHost

Als je meer wilt dan alleen webhosting en een domeinnaam, ga dan voor GoDaddy. GoDaddy biedt alles, van premium SSL-certificaten tot e-mailmarketingservices.

8. Domain.com (bestaat al jaren)

domein.com

 • Officiële website: www.domain.com
 • Het bedrijf is eigenaar van de domeinnaam Domain.com.
 • Is actief sinds het jaar 2000.

Waarom Domain.com gebruiken in plaats van GoDaddy

Hun doel met hun serviceaanbod is om het proces van het bezitten van een website te vereenvoudigen en het zo gemakkelijk mogelijk te maken. En om het waar te maken, bieden ze een gratis websitebouwer waarmee u binnen enkele minuten uw eerste site kunt publiceren zonder een webdesigner in te huren.

Waarom GoDaddy gebruiken in plaats van Domain.com

Wat ik niet leuk vind aan deze registrar, is dat ze, in tegenstelling tot de meeste anderen op deze lijst, geen WHOIS-privacybescherming bieden met hun domeinen. Voor al uw domeinen moet u apart betalen.

Als je alles wat je website nodig heeft vanaf één plek wilt kunnen beheren, ga dan met GoDaddy.

Beste GoDaddy-alternatieven – Samenvatting

Is GoDaddy de beste optie?

Hoewel ik dol ben op de diensten van GoDaddy en ik al jaren klant ben, is een van de dingen die ik niet leuk vind aan hen dat hun verlengingsprijzen veel hoger zijn dan de aanmeldingsprijzen.

En in tegenstelling tot veel van de domeinregistreerders hierboven, bieden ze geen gratis WHOIS-privacybescherming.

Zoals ik hier heb besproken, zijn er een paar goede GoDaddy-alternatieven voor domeinregistratie en webhosting.

Als je net begint, raad ik aan om met Namecheap te gaan vanwege de gratis WhoisGuard-domeinprivacybescherming of Bluehost omdat ze een van de beste ondersteuningsteams in de branche hebben en een van de meest aanbevolen webhosts voor beginners zijn.

Ze worden zelfs aanbevolen door de officiële WordPress.org-communitysite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map