Het meeste van ons moderne werk wordt online gedaan en opgeslagen. Cloudopslagproviders zoals Dropbox maakt het gemakkelijk om niet alleen een back-up te maken van ons werk en persoonlijke bestanden, maar het ook voor ons gemakkelijk te maken om met anderen samen te werken. Begrijp me niet verkeerd, Dropbox is goed, echt goed, maar er zijn betere buiten.


Met meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd Dropbox is zonder twijfel een van de meest populaire cloudopslagproviders. Maar er zijn concurrerende sites zoals Dropbox die betere beveiliging, functies en tegen een meer betaalbare prijs bieden.

Beste Dropbox-alternatieven in 2020:

 • Beste algemeen:. Dit is mijn favoriete cloudopslagprovider omdat Sync.com gemakkelijk te gebruiken is, wordt geleverd met geweldige beveiliging en functies allemaal voor een betaalbare prijs.
 • Runner-up, beste overall:. Runner-up is pCloud dankzij de goedkope prijs, beveiligingsfuncties zoals client-side-encryptie en ik ben dol op de eenmalige kosten voor een levenslang abonnement.
 • Beste gratis alternatief voor Dropbox: is de beste optie voor gratis en waar voor je geld, ik ben dol op de integratie met Google Documenten, Spreadsheets en apps van derden, maar de beveiliging en synchronisatie kunnen beter.

Of je nu met je redacteur moet samenwerken aan het boek dat je schrijft of dat je iemand nodig hebt om snel een document ter beoordeling naar je baas te sturen, met deze tools kun je het met een paar klikken doen.

Zelfs als u het grootste deel van uw werk offline doet, moet u nog steeds een back-up van uw werk maken op een website voor cloudopslag zoals Dropbox om te voorkomen dat u belangrijke gegevens verliest.

Wat is Dropbox?

beste dropbox-alternatieven

Dropbox is begonnen als een platform om gebruikers toe te staan maak online een back-up van hun bestanden en heb toegang vanaf al hun apparaten. Maar nu is het veel meer geworden. Het staat je toe werk samen met anderen en zorg ervoor uw werk is altijd toegankelijk ongeacht waar je heen gaat of welk apparaat je gebruikt.

Hun diensten worden gebruikt door teams, freelancers en consumenten over de hele wereld en worden vertrouwd door veel grote merken. Hun service is beschikbaar op alle platforms, inclusief desktop en mobiel, waarmee u vanaf elk apparaat op elk apparaat toegang hebt tot uw bestanden.

Dropbox-functies en -plannen

Dropbox biedt verschillende plannen voor verschillende gebruikssituaties. Sommige bieden meer functies dan andere. Als u iemand bent die alleen een plek nodig heeft om een ​​back-up van uw bestanden te maken, bieden ze een gratis abonnement dat tot 2 GB toestaat in opslag en synchroniseert met maximaal 3 apparaten.

dropbox-plannen

Als u een professional bent, wilt u kiezen voor hun Plus-abonnement tot 2 TB (terabytes) opslagruimte, synchronisatie tussen onbeperkte apparaten, 30 dagen bestandsherstel en nog veel meer voor slechts $ 10 per maand. Ze bieden ook plannen voor teams met veel extra functies, zoals eenmalige aanmelding, beheertools en ondersteuning voor live chats.

Dropbox biedt ook tools zoals Dropbox-papier waarmee je eenvoudig online met anderen kunt samenwerken aan documenten.

Voor- en nadelen van Dropbox

De het beste deel van het gebruik van Dropbox is de eenvoud dat is inherent aan al hun diensten en tools. In tegenstelling tot de meeste andere cloudopslagproviders op de markt, gelooft Dropbox in dingen eenvoudig houden en alles gemakkelijk toegankelijk maken. Zelfs als je niet goed bent met computers, kun je de touwen gemakkelijk in een paar seconden leren. Ja, zo eenvoudig is het.

Dropbox biedt een app voor bijna alle apparaten, inclusief Android, Windows, Mac en iOS, waardoor het gemakkelijk is om bestanden tussen al uw apparaten te openen en te synchroniseren.

Hoewel Dropbox veel functies biedt, is de service niet geschikt voor alle gebruikssituaties. Bijvoorbeeld, Dropbox biedt slechts 2 GB opslagruimte in hun gratis abonnement terwijl sommige van de andere services op onze lijst wel 15 GB gratis bieden. Bovendien, hoewel ze een gemakkelijke samenwerking met Dropbox Paper bieden, hebben ze niet zoveel tools en opties als anderen op deze lijst om met anderen samen te werken.

Of je nu meer vrije ruimte wilt of een betere workflow wilt die is ontworpen voor samenwerking, hier zijn enkele van de beste alternatieven voor Dropbox die je moet proberen:

Beste alternatieven voor Dropbox

1. Sync.com

sync.com

 • Goedkoper alternatief en meer functies dan Dropbox
 • Gratis abonnement en premium-abonnementen vanaf $ 49 per jaar
 • Website: https://www.sync.com/

Sync.com is een gezamenlijke cloudopslagdienst in Canada die tot doel heeft het voor mensen goedkoper te maken om hun bestanden in de cloud op te slaan. Het gratis abonnement biedt 5 GB gratis opslagruimte en eenvoudige samenwerkingsopties.

Het biedt gratis apps voor Windows, Mac, iOS en Android, zodat u uw bestanden op al uw apparaten kunt synchroniseren en openen. Hun mobiele apps worden geleverd met een vergrendeling van externe apparaten functie die u kunt gebruiken om uw apparaat te vergrendelen vanaf elk ander apparaat dat is aangemeld bij uw Sync.com-account. Dit verhoogt de beveiliging en privacy voor uw apparaat.

Sync.com-functies:

 • Goedkoper dan Dropbox.
 • Biedt 5 GB gratis opslag op hun gratis abonnement.
 • Real-time back-up en synchronisatie voor al uw apparaten.
 • Apps voor Windows, Mac, iOS en Android.
 • Vergrendeling van externe apparaten om de beveiliging te verhogen.

Sync.com-abonnementen:
Hun gratis abonnement biedt 5 GB gratis opslagruimte maar beperkt de hoeveelheid gegevensoverdracht. Hun betaalde abonnementen beginnen bij $ 49 per jaar en bieden 500 GB opslagruimte en onbeperkte gegevensoverdracht naast andere beveiligings- en privacyfuncties.

Waarom Sync.com een ​​goed alternatief is voor Dropbox:
Sync.com is een veel goedkopere optie en is het beste zakelijke alternatief voor Dropbox. Zelfs met hun gratis abonnement bieden ze 5 GB gratis opslagruimte in tegenstelling tot Dropbox die slechts 2 GB biedt.

2. pCloud

pcloud

 • Goedkoopste alternatief voor Dropbox
 • Gratis abonnement en premium-abonnementen vanaf $ 3,99 per maand
 • Website: https://www.pcloud.com/

pCloud is een van de goedkoopste cloudopslagopties op de markt. Het biedt 10 GB gratis opslagruimte wanneer u zich aanmeldt. Niet alleen dat, door een paar eenvoudige dingen te doen, zoals het installeren van de app op je telefoon en het verwijzen van een vriend, maar je kunt ook 5 GB meer toevoegen aan je opslagruimte.

pCloud-functies:

 • Apps voor Windows, Mac, Linux, iOS, Android en Adobe Lightroom.
 • pCloud wordt geleverd met tientallen functies om samenwerking eenvoudig te maken.
 • Biedt gratis 10 GB schijfruimte.
 • Veel goedkoper dan de meeste cloudopslagservices.

pCloud-plannen:
De gratis abonnement biedt 10 GB opslagruimte. Hun premiumplannen beginnen bij $ 3,99 per maand. Het biedt 500 GB opslagruimte en biedt 500 GB bandbreedte voor gegevensoverdracht om te delen. In tegenstelling tot de meeste andere cloudopslagdiensten, biedt pCloud ook een levenslang abonnement voor slechts $ 175. Het is een eenmalige kost en u krijgt uw hele leven 500 GB.

Waarom pCloud een goed alternatief is voor Dropbox:
pCloud.com is een van de beste opties als u op zoek bent naar een cloudservice om al uw bestanden te back-uppen. Het is veel goedkoper en veiliger dan Dropbox en gebruiksvriendelijk.

3. Google Drive

google drive

 • Beste gratis alternatief voor Dropbox
 • Gratis abonnement en premium-abonnementen vanaf $ 1,99 per maand
 • Website: https://www.google.com/drive/

Google Drive is een gratis cloudopslagdienst die deel uitmaakt van de Google-suite met apps. Het wordt geleverd met 15 GB gratis opslagruimte en stelt u in staat om gratis een back-up te maken van al uw afbeeldingen met een lagere kwaliteit zonder ze te tellen voor uw gratis 15 GB. Google Drive is een van de beste opties voor de meeste gebruikers die alleen een back-up willen maken van hun persoonlijke bestanden.

Google Drive-functies:

 • Tientallen samenwerkingstools en -functies.
 • Biedt 15 GB gratis opslagruimte.
 • Maak gratis een back-up van al uw afbeeldingen.
 • Apps voor al uw apparaten, waaronder Android, iOS, Mac en andere.

Google Drive-abonnementen:
Het gratis abonnement dat u start, biedt 15 GB gratis opslagruimte. Bovendien tellen ze geen afbeeldingen mee voor uw opslag als u een back-up maakt van een versie van lage kwaliteit. Het premiumplan begint bij $ 1,99 per maand en biedt 100 GB in de opslag.

Waarom Google Drive een goed alternatief is voor Dropbox:
Google Drive is een goed alternatief dat superieure samenwerkingstools biedt en gratis toegang biedt tot hun suite van kantoor-apps zoals Google Docs, Sheets, enz..

4. Microsoft OneDrive

microsoft onedrive

 • Geweldig gratis alternatief voor Dropbox en gratis Microsoft Office
 • Gratis abonnement en premium-abonnementen vanaf $ 69,99 per jaar
 • Website: https://onedrive.live.com/

Een schijf is een cloudopslagdienst die wordt aangeboden door Microsoft. Het gratis abonnement wordt geleverd met 5 GB opslagruimte. Het beste van OneDrive is dat als u Microsoft Office gebruikt, u 1 TB opslagruimte en een kunt krijgen gratis abonnement op Microsoft Office voor slechts $ 69,99 per jaar.

OneDrive-functies:

 • Biedt 5 GB gratis opslagruimte.
 • Ontvang een gratis abonnement op Microsoft Office voor de premium-abonnementen.
 • Apps voor al je apparaten.

OneDrive-abonnementen:
OneDrive premium plannen beginnen bij $ 1,99 per maand. Het biedt 100 GB opslagruimte. Hun professionele plannen bieden een gratis abonnement op Microsoft Office.

Waarom OneDrive een goed alternatief is voor Dropbox:
OneDrive biedt 5 GB gratis opslagruimte in tegenstelling tot de enige 2 GB gratis opslagruimte van Dropbox. Plus premium-abonnementen worden geleverd met een gratis abonnement op Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, enz.)

5. Tresorit

tresorit

 • Beste beveiligings- en privacyalternatief voor Dropbox
 • Gratis abonnement en premium-abonnementen vanaf $ 10,42 per maand
 • Website: https://tresorit.com/

Tresorit hun service als een “Ultraveilig” plaats om uw bestanden online op te slaan. Hun doelklanten zijn bedrijven en samenwerkingsteams. Hun service wordt gebruikt door SAP, Canon, Emirates, en enkele andere grote merken over de hele wereld.

Tresorit-functies:

 • Als een Zwitsers bedrijf biedt de service Zwitserse privacy.
 • Apps voor Linux, Microsoft, Mac, iOS en Android.
 • Voldoet aan GDPR.
 • Een van de veiligste cloudopslagservices.

Tresorit-plannen:
Met het gratis abonnement kun je grote bestanden tot 5 GB delen met andere mensen. Hun premiumplannen beginnen bij $ 10,42 per maand en bieden 200 GB opslag.

Waarom Tresorit een goed alternatief is voor Dropbox Business:
Tresorit is niet de beste optie voor individuen. Als je maar een paar bestanden wilt opslaan of een back-up wilt maken van je familiefoto’s, is Dropbox misschien een betere optie. Maar als u het beste wilt wat u in beveiliging en privacy kunt krijgen, is Tresorit de beste optie.

6. Doos

box.com

 • Beste cloudopslagprovider voor samenwerking en teams
 • Gratis abonnement en premium-abonnementen vanaf $ 10 per maand
 • Website: https://www.box.com/

Doos is een cloudopslagdienst die is ontworpen voor bedrijven en samenwerkingsteams. Het biedt tientallen tools en functies aan verbeter uw workflow en werk gemakkelijk samen met anderen in je team. Het is gemaakt voor samenwerking.

Box kenmerken:

 • Biedt 10 GB opslagruimte op het gratis abonnement.
 • Apps voor al je apparaten.
 • Microsoft Office 365-integraties.
 • Tools voor gebruikersbeheer.

Box plannen:
De gratis abonnement biedt 10 GB opslagruimte. Box biedt slechts één premiumplan voor individuen, dat biedt 100 GB opslagruimte voor $ 10 per maand. Hun startersplan vereist minimaal 3 gebruikers.

Waarom Box een goed alternatief is voor Dropbox:
Box.com is een van de beste opties voor cloudopslag voor bedrijven en samenwerkingsteams. Ze bieden veel meer samenwerkings- en beveiligingsfuncties dan Dropbox.

7. SpiderOak

spideroak

 • Royale gratis proefperiode van 21 dagen, maar geen gratis abonnement
 • Premium-abonnementen vanaf $ 6 per maand
 • Website: https://spideroak.com/

SpiderOak is een suite van cloudopslag-apps voor bedrijven. Hoewel hun service is gemaakt voor bedrijven, bieden ze wel een back-upservice voor cloudopslag genaamd SpiderOak One. Het beste van SpiderOak is dat hun apps dat zijn gebouwd met privacy en veiligheid in gedachten.

SpiderOak-kenmerken:

 • Gebouwd met het oog op privacy.
 • Apps voor Linux, Mac, Windows, Android en iOS.
 • Tientallen samenwerkingstools.
 • Gratis proefperiode van 21 dagen.

SpiderOak-plannen:
In tegenstelling tot andere services op deze lijst, biedt SpiderOak geen gratis abonnement. Maar ze bieden wel een Gratis proefperiode van 21 dagen. Hun startpakket biedt 150 GB opslagruimte voor $ 6 per maand.

Waarom SpiderOak een goed alternatief is voor Dropbox:
SpiderOak.com biedt veel geavanceerde functies en beveiligingsvoordelen die Dropbox mist.

8. IDrive

ik rij

 • Beste cloudopslagprovider voor ondernemingen
 • Gratis abonnement en premium-abonnementen vanaf $ 59,12 per jaar
 • Website: https://www.idrive.com/

Ik rij biedt tientallen cloudopslagoplossingen om tegemoet te komen aan de behoeften van ondernemingen, wederverkopers, professionals en bedrijven. Hun gratis abonnement wordt geleverd met 5 GB gratis opslagruimte.

IDrive-functies:

 • Apps voor iOS, Mac, Android en Windows.
 • Collaboratieve tools en functies.
 • Maak één keer per jaar gratis een back-up of haal al uw gegevens in fysieke vorm op.
 • Tientallen privacy- en beveiligingsfuncties.

IDrive-plannen:
Het gratis abonnement biedt 5 GB gratis opslagruimte. Hun premiumplannen beginnen bij $ 59,12 per jaar voor het eerste jaar. Het biedt 2 TB opslagruimte en kost bijna de helft van wat Dropbox doet.

Waarom IDrive een goed alternatief is voor Dropbox:
De gratis abonnementen van IDrive.com bieden 5 GB opslagruimte en hun premium abonnement biedt 2 TB opslag voor slechts $ 59,12 dollar voor het eerste jaar.

Veel Gestelde Vragen

Wat zijn de voordelen van Dropbox?

Gebruiksgemak en de mogelijkheid om altijd en overal toegang te krijgen tot bestanden. Integreert met Microsoft Office Online. Snelle en slimme bestandssynchronisatie. Geschiedenisfunctie die toegang geeft tot eerdere versies van bestanden.

Wat zijn de nadelen van Dropbox?

Pro-versie is duur. Het kan meer privacygericht zijn. De gratis versie is beperkt (slechts 2 GB opslag). Geen mapupload en geen samenwerking.

Wat zijn de beste Dropbox-alternatieven?

De best betaalde alternatieven voor Dropbox zijn Sync.com en pCloud.com. Het beste gratis alternatief is Google Drive.

Dropbox-alternatieven: samenvatting

Als u gewoon op zoek bent naar wat vrije ruimte om een ​​back-up te maken van uw persoonlijke bestanden, raad ik aan Google Drive. Het wordt geleverd met 15 GB gratis opslagruimte en stelt u in staat om gratis back-ups te maken van versies van mindere kwaliteit van uw foto’s zonder dat dit meetelt voor uw opslagquotum.

Voor bedrijven en werkbestanden, en als u samenwerking voor uw hele team wilt, raad ik aan om met Sync.com te gaan, aangezien hun service is gebouwd voor samenwerking in teamverband. Het is het beste Dropbox Business-alternatief dat er is.

Als u de beste beveiliging biedt die de markt te bieden heeft, ga dan mee Tresorit. Het is een Zwitsers bedrijf en biedt Zwitserse privacy waar het land bekend om staat.

Al deze Dropbox-concurrenten worden geleverd met apps voor bijna alle apparaten en platforms, waaronder Windows, Mac, iOS en Android, zodat u uw bestanden eenvoudig kunt synchroniseren en openen vanaf elk apparaat dat u bezit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me