E-commerce software zoals WooCommerce maakt het gemakkelijk om een ​​online winkel te starten. Begrijp me niet verkeerd, WooCommerce is een goede keuze omdat het gratis, open source en zeer uitbreidbaar is, maar er zijn uitstekende daar zou je moeten overwegen om in plaats daarvan te gebruiken.


Sinds Amazon meer dan alleen boeken begon te verkopen, is de wereld van e-commerce explosief gestegen – en het grootste deel van het kopen en verkopen dat in de wereld gebeurt, gebeurt via online platforms en e-commercesoftware, zoals WooCommerce.

Beste WooCommerce-alternatieven in 2020:

 • Beste algemeen: is het beste alles-in-één webgebaseerde e-commerceplatform dat wordt geleverd met alle essentiële functies die u nodig hebt om een ​​succesvolle online winkel te lanceren.
 • Runner-up, beste overall: is een gehoste e-commerce software zoals Shopify. Wat ik geweldig vind aan Bigcommerce is de WordPress-integratie, waar je WordPress de frontend kunt hebben en Bigcommerce de backend.
 • Beste gratis alternatief voor WooCommerce: is een e-commerce winkelwagentje dat integreert met WordPress. Het gratis abonnement is geweldig voor verkopers die een beperkt aantal producten verkopen.

Met e-commercesoftware kan iedereen een winkel opzetten en beginnen met verkopen: duizenden bedrijven zijn op deze manier begonnen en veel succesvolle en gevestigde merken hebben hun slagingspercentage verhoogd door e-commerce naast (of zelfs in plaats van) fysieke activiteiten te omarmen ondernemingen.

WooCommerce wordt dagelijks door honderdduizenden verkopers gebruikt. Het is momenteel het populairste e-commerce softwareplatform. Volgens Builtwith.com levert WooCommerce maar liefst 26% van alle online winkels op het hele internet.

woocommerce gebruiksstatistiekenBron: https://trends.builtwith.com/shop

Maar de waarheid over WooCommerce is dat hoewel veel mensen het blijven gebruiken, veel gebruikers de functies missen – en vinden dat WooCommerce een te groot deel van het geld kost voor wat ze bieden.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is de commerciële neef van WordPress.

WooCommerce is een WordPress-plug-in die eenvoudig e-commerce-mogelijkheden integreert met uw bestaande WordPress-site, het is gratis, open-source en uitbreidbaar.

sites zoals woocommerce

Het is actief sinds het jaar 2011 en het wordt aangeboden als een eenvoudig te gebruiken website-plug-in voor websites waarmee u in slechts een paar minuten een winkel kunt opzetten. Voor een idee van hoe populair WooCommerce is, zeggen statistieken uit 2020 dat maar liefst 26% van alle e-commercesites op internet werd beheerd door WooCommerce.

Voors en tegens van WooCommerce

De voordelen van WooCommerce zijn dat het gemakkelijk is om je aan te melden, het is gemakkelijk te gebruiken en het is goedkoop om mee te beginnen – maar als je WooCommerce een paar weken hebt gebruikt, ga je waarschijnlijk op zoek naar alternatieven voor de WooCommerce-ecosysteem.

WooCommerce-pro’s zijn onder meer:

 • WooCommerce zelf is een gratis plug-in (maar je moet betalen voor een webhostingservice, meestal ook een premiumthema en extensies).
 • Het is open source, wat betekent dat de aanpassingsmogelijkheden onbeperkt zijn. Het is geen wonder dat WooCommerce zichzelf ‘het meest aanpasbare e-commerceplatform ter wereld’ noemt.
 • Er bestaan ​​duizenden fantastische, e-commerce-ready en mobiel-responsieve WordPress-thema’s voor WooCommerce.
 • WooCommerce is een geweldige optie voor technisch geschoolde winkeleigenaars die een hands-on aanpak willen.

De nadelen van WooCommerce zijn:

 • Een gebrek aan klantenondersteuning voor klanten en klanten die onmiddellijke of dringende hulp nodig hebben.
 • WooCommerce wordt duur met betaalde opties en gratis opties zijn veel te beperkend gebleken voor gebruikers.
 • Het WooCommerce-systeem is eenvoudig te gebruiken en in te stellen, maar het wordt moeilijker om te navigeren naarmate uw handelsonderneming of winkel groter wordt.
 • Vanwege beveiligingsproblemen zijn nog meer gebruikers overgestapt op andere platforms.
 • Is door uzelf gehost, wat betekent dat u op de “code” moet letten, in tegenstelling tot Shopify dat het technische onderhoud van het runnen van een winkel voor u verzorgt.
 • De verzendkosten variëren gemiddeld tussen $ 0 – $ 108 per jaar. De kosten van de betalingsgateway zijn gemiddeld 2,9% + 0,30 cent per verkoop plus een maandelijks bedrag van $ 0 – $ 30 per maand.

Beste WooCommerce-alternatieven?

Als je WooCommerce een paar weken of maanden gebruikt (of je hebt je net aangemeld), heb je misschien al gemerkt dat de meeste van de bovengenoemde nadelen waar zijn.

Het goede nieuws is dat er tal van alternatieven en concurrerende sites zoals WooCommerce zijn.

Shopify maakt een van de beste alternatieven voor WooCommerce die je kunt vinden. Het is zowel gemakkelijker als goedkoper te gebruiken dan veel andere e-commercesoftware (inclusief WooCommerce zelf).

Andere alternatieven zijn Wix, Bigcommerce en Ecwid.

1. Shopify

shopify

Wat is Shopify?

Shopify werd gelanceerd in 2004. Het is momenteel een van de toonaangevende e-commerceplatforms en een van de eerste haalbare alternatieven die gebruikers overwegen wanneer ze overstappen van WooCommerce. Als u gebruiksgemak wilt voor zowel u als uw klanten, is Shopify een uitstekende keuze.

Wist je dat meer dan 1 miljoen bedrijven in 175 landen meer dan $ 155 miljard USD aan verkopen hebben verdiend op Shopify

Met Shopify kunt u een e-commercesite bouwen zonder een enkele regel code te schrijven. Ze helpen u alles voor u te beheren, inclusief betalingsverwerking, facturen genereren, uw catalogus beheren en al het andere dat u nodig heeft om een ​​succesvolle online winkel te runnen

Belangrijkste kenmerken:

 • Acceptatie van 70 betalingsgateways, inclusief creditcard en PayPal.
 • Een professioneel kassasysteem dat volledig online functioneert.
 • Automatische fraudeanalyse.
 • Lees mijn Shopify-recensie voor meer functies.

Voordelen:

 • Shopify is een van de gemakkelijkste manieren om een ​​online winkel voor je bedrijf te bouwen.
 • Shopify zorgt voor het technische onderhoud van de backend van het runnen van een winkel voor je.
 • Automatische fraudeanalyse voor transacties die worden gemarkeerd.
 • 100+ professionele thema’s (zowel gratis als betaald).
 • De mogelijkheid om een ​​onbeperkt aantal producten te vermelden en onbeperkte bandbreedte.

Nadelen:

 • De plannen zijn niet gratis, maar ze zijn het waard om voor te betalen.
 • Shopify Lite (voor mobiel) kan functies missen in tegenstelling tot de volledige versie.

Waarom Shopify gebruiken in plaats van WooCommerce?

Shopify is op de lange termijn gewoon goedkoper dan WooCommerce, maar dit zou niet uw enige reden moeten zijn om van platform te wisselen. Shopify is ook gemakkelijker te gebruiken en biedt betere klantenondersteuning die beschikbaar is wanneer je het nodig hebt – en biedt meer betalingsoplossingen dan zijn e-commerce concurrenten om online verkopen een eenvoudiger proces te maken.

2. Wix

wix

Wat is Wix?

Net als WordPress is Wix een platform dat vooral bekend staat om het helpen van mensen bij het opzetten van gratis websites en blogs voor hun merken en bedrijven. Het helpt u niet alleen bij het bouwen van websites, maar het is ook een goede manier om een ​​e-commerce website te bouwen.

Duizenden mensen kiezen voor Wix en het is een van de sterkste alternatieven geworden naast WooCommerce en Shopify, dat momenteel miljoenen websites over het hele internet aanstuurt..

Belangrijkste kenmerken:

 • Wix heeft een gratis abonnement en betaalde alternatieven voor mensen die een e-commerce website willen opzetten.
 • De Wix Website Builder is gemakkelijk te gebruiken, hoewel het voor grotere websites of meer gevorderde gebruikers beperkend kan worden.
 • Met Wix kunt u websites bouwen volgens sjablonen, wat geweldig is voor gebruikers die nog steeds hun weg vinden bij het bouwen van een website.

Voordelen:

 • Wix is ​​heel gemakkelijk te gebruiken als je nog nooit eerder een website of e-commerce winkel hebt gebouwd.
 • Honderden sjablonen en website builder voor slepen en neerzetten die is gemaakt met beginners in gedachten.
 • Wix-websites zijn eenvoudig samen te stellen, maar er is een gebrek aan codeervermogen voor meer gevorderde gebruikers die al weten wat ze willen bouwen.
 • Kopen en verkopen via het Wix-e-commerceplatform is eenvoudig.

Nadelen:

 • Een van de eerste nadelen van het Wix-platform is het feit dat alle websites die op het gratis plan zijn gebouwd duidelijk een “Wix-site” zijn met het Wix-domein – tenzij betaald.
 • Betalen voor Wix is ​​de eerste paar maanden goedkoop, maar zal op de lange termijn waarschijnlijk duur worden.
 • Wix is ​​niet in de eerste plaats gebouwd met het oog op e-commerce, het is een beetje beperkt in deze ruimte.

Waarom Wix gebruiken in plaats van WooCommerce?

WooCommerce is de e-commerce partner voor WordPress: als uw website is samengesteld met WordPress, wilt u misschien kiezen voor WooCommerce – maar als u een Wix-site heeft, wilt u misschien Wix kiezen voor uw e-commerce website.

3. Bigcommerce

bigcommerce

Wat is Bigcommerce?

Bigcommerce is een e-commerce oplossing waar veel gebruikers misschien nog niet van hebben gehoord, maar dit maakt het niet ontbreken aan functies of functionaliteit. Bigcommerce staat op zichzelf en het is net zo krachtig als equivalenten zoals Shopify – en Bigcommerce is geweldig voor e-commerce-ondernemingen die niet willen dat hun verkoopplatform veel ophef heeft.

Belangrijkste kenmerken:

 • Bigcommerce kan worden geïntegreerd met WordPress, de frontend wordt mogelijk gemaakt door WordPress en de backend door Bigcommerce.
 • De mogelijkheid om uw e-commerce verkoopplatform te integreren met verschillende site-opties, of uw hoofdsite nu is gebaseerd op WordPress, Wix of een van de andere beschikbare opties.
 • E-commerce software die schaalbaar is en geschikt is voor grote en kleine ondernemingen.
 • Bigcommerce ondersteunt verschillende betalingsopties, waarbij sommige e-commerce-opties beperkt zijn (vooral voor internationale klanten of klanten).

Voordelen:

 • Bigcommerce biedt een trainingsprogramma voor iedereen die nieuw is in de wereld van e-commerce en verkoop.
 • Met het Bigcommerce-platform kunt u uw producten rechtstreeks vanaf het platform op de markt brengen in plaats van andere add-ons nodig te hebben.
 • Het opzetten en ontwerpen van winkels is vrij eenvoudig, zelfs voor beginners.

Nadelen:

 • Duur, vooral voor grotere winkels en langdurige gebruikers.
 • Het is bekritiseerd omdat het moeilijk te gebruiken is als het gaat om specifieke functies zoals voorraadbeheer.
 • Bigcommerce geeft de voorkeur aan exclusiviteit: gebruik ze of schakel volledig over!

Waarom Bigcommerce gebruiken in plaats van WooCommerce?

Als u WooCommerce nu gebruikt, is het waarschijnlijk dat u naar Bigcommerce wilt overschakelen omdat het toevallig gemakkelijker is: hoewel Bigcommerce kritiek heeft gekregen omdat het moeilijk te navigeren is, kan hetzelfde worden gezegd voor WooCommerce.

Als je een eenvoudig te gebruiken platform wilt dat geen nachtmerrie is om te navigeren, is het misschien ook niet het beste: kies Shopify!

4. Ecwid

ecwid

Wat is Ecwid?

Ecwid is een van de meer obscure e-commerce-opties (en het is misschien niet zo beroemd als Shopify of WooCommerce), maar het is een optie geworden die zijn gewicht kan behouden in vergelijking met de rest.

Belangrijkste kenmerken:

 • Een geautomatiseerd verkoopproces van begin tot eind met zeer weinig noodzaak om verder te gaan dan het vastleggen van uw specificaties.
 • Mobielvriendelijkheid, iets dat veel e-commerceplatforms niet kunnen zeggen voor hun verkoopplatform.
 • Eenvoudig inventariseren, ongeacht hoeveel items u er doorheen verkoopt.
 • U kunt eenvoudig synchroniseren en verkopen op uw website, sociale media, marktplaatsen zoals Etsy en Amazon.

Voordelen:

 • Hun “Free Forever” -plan is handig voor iedereen die een online winkel wil starten.
 • Hun verkooptools zijn eenvoudig te gebruiken, maar alleen als je de dingen onder de knie hebt.
 • Het voorraadbeheer is eenvoudiger via Ecwid dan via vergelijkende e-commerceplatforms zoals WooCommerce.

Nadelen:

 • Hoewel Ecwid een sterke concurrent is voor de reguliere verkoopopties, heeft het nog steeds veel kritiek gekregen omdat het moeilijker te gebruiken is dan platforms zoals Shopify.
 • Ecwid heeft een “Free Forever” -plan, maar dit is zeer beperkend voor gevorderde gebruikers die elk aspect van het verkoopproces willen beheersen.
 • Aanmelden bij Ecwid is goedkoop, maar als u er meer uit wilt halen, betaalt u ook meer.

Waarom Ecwid gebruiken in plaats van WooCommerce?

Als je WooCommerce nu gebruikt, dan is zelfs het gratis plan van Ecwid een betere optie dan de betaalde opties voor WooCommerce. In termen van controle en functionaliteit zijn opties zoals Ecwid en Shopify werelden beter dan wat je gewend bent als je een traditionele WooCommerce-gebruiker bent.

5. WP e-commerce

WP eCommerce

Wat is WP eCommerce?

WP eCommerce is een van de beste e-commerce-opties om u aan te melden als u nieuw bent bij het bedrijf (of uw handelsoptie wilt veranderen van wat u nu heeft). Het werkt goed voor zowel gevorderde gebruikers als beginners, maar kan duur worden als je meer functionaliteit wilt.

Belangrijkste kenmerken:

 • WP eCommerce is gemakkelijk te gebruiken als het gaat om het opzetten van uw platform en verkopen.
 • Toegevoegde functies van WP eCommerce omvatten de optie om couponcodes en andere nuttige dingen voor uw gebruikers toe te voegen.
 • Mobiele gebruikers kunnen hun weg vinden op het platform zonder dat het aantal functies waartoe ze toegang hebben hierdoor wordt beïnvloed.

Voordelen:

 • Een van de beste dingen van WP eCommerce is het feit dat het eenvoudig te installeren en te gebruiken is, of je nu een kleine of een grote winkel hebt.
 • De toevoeging van handige functies zoals kortingsbonnen voor klanten maakt WP eCommerce geweldig.
 • De klantenondersteuning die WP eCommerce biedt, is redelijk, maar helaas is ‘fatsoenlijk’ alles wat ze kunnen zeggen.

Nadelen:

 • Als je erover denkt om over te stappen van WooCommerce, dan lijkt eCommerce veel te veel op elkaar om de moeite waard te zijn.
 • WP eCommerce is gemakkelijk te gebruiken, maar wordt moeilijker te gebruiken naarmate je er meer mee zou willen doen: grotere winkels betekenen meer inspanning.
 • WP eCommerce is een optie die duur wordt als je ervoor kiest om het verder te brengen dan hun gratis abonnement.
 • Het ontwerp voelt behoorlijk verouderd aan en ziet eruit alsof het al geruime tijd niet is bijgewerkt.

Waarom WP eCommerce gebruiken in plaats van WooCommerce?

WP eCommerce biedt misschien een gemakkelijker te navigeren alternatief voor WooCommerce, maar de realiteit is dat het nog steeds wordt beheerd door en eigendom is van WordPress. Dit is een ongelukkig feit dat betekent dat je vastzit met dezelfde nadelen die je haatte als je een WooCommerce-gebruiker was!

6. Vierkante e-commerce

Wat is vierkant?

Square is vooral bekend om zijn POS-terminal, maar ze doen ook e-commercesoftware. Square is een geweldig e-commerceplatform voor nieuwkomers in de online verkoopruimte. Hun eenvoudig te navigeren platform kan binnen een paar minuten in elke hoofdwebsite worden geïntegreerd – en het is gemakkelijk om dingen te verkopen via het hoofdplatform zodra je aan de slag gaat.

Belangrijkste kenmerken:

 • Gratis abonnement dat wordt geleverd met 500 MB opslagruimte en betalingen uitsluitend via Square.
 • Gratis of betaalde e-commerceplannen die geschikt zijn voor grote of kleine winkels.
 • Mobielvriendelijke verkoop- en koopopties maken dit de moeite waard.
 • Er zijn geüpgradede plannen beschikbaar voor gebruikers die hun bereik, netwerk en beschikbare functies willen uitbreiden.

Voordelen:

 • Square is gemakkelijk te gebruiken, wordt geleverd met een gratis abonnement en is ideaal voor e-commerce winkels met een laag volume.
 • Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Square is het feit dat het platform u door de eerste installatiestappen leidt, waar veel andere handelsplatforms u in het duister laten.
 • Er kunnen tal van handige functies voor klanten worden toegevoegd, waaronder kortingen, speciale aanbiedingen en kortingscodes met slechts één klik.
 • Via Square worden verschillende betalingsopties ondersteund, waaronder PayPal.

Nadelen:

 • Simpel gezegd, Square is niet de goedkoopste en je bent beter af met alternatieven zoals Shopify als je een beperkt budget hebt.
 • Soms kan Square moeilijk te navigeren zijn voor nieuwkomers om te gebruiken.
 • Beperkte functies, aanpassing en betalingsopties.
 • Technische ondersteuning is niet altijd zo nuttig als zou moeten.

Waarom Square gebruiken in plaats van WooCommerce?

Als u nu WooCommerce gebruikt, overweeg dan om over te schakelen naar Square: in vergelijking met de gratis opties, geeft u misschien nog steeds de voorkeur aan het gebruik van de functionaliteit van WooCommerce alleen omdat u er meer uit haalt – maar zodra u begint te praten over betaalde opties, Square wordt werelden beter voor het geld.

7. Webflow

Webflow e-commerce

Wat is Webflow?

Webflow bestaat niet zo lang als andere opties zoals WooCommerce en Shopify, maar het heeft al een behoorlijk groot deel van het totale marktaandeel veroverd. Met Webflow E-commerce kunt u uw online winkel bouwen en ontwerpen, elk klein detail van uw website, winkelwagentje en afrekenervaringen aanpassen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Met de visuele ‘no-coding’-bouwer van Webflow kunt u elk klein detail van uw website, winkelwagentje en afrekenervaringen aanpassen.
 • De mogelijkheid om een ​​onbeperkt aantal items te verkopen via de inventaris.
 • Couponcodes en speciale aanbiedingen of kortingen voor klanten, die u met slechts een paar klikken kunt toevoegen.
 • Gratis abonnementen of betaalde abonnementen, afhankelijk van wat je zoekt.

Voordelen:

 • Webflow geeft u volledige ontwerpvrijheid, het is een volledig aanpasbaar e-commerceplatform.
 • Het verkoopplatform voor Webflow is gebruiksvriendelijk.
 • Integratie is eenvoudig en naadloos, of u nu HTML kent of niet – en of u gewend bent aan commerciële verkoopplatforms of niet.
 • Webflow ondersteunt een paar meer betalingsmogelijkheden dan andere vormen van verkoopplatform.

Nadelen:

 • Webflow is voornamelijk gebouwd voor webontwerpers die websites lanceren, e-commerce-mogelijkheden zijn later toegevoegd.
 • U kunt beter zelf de opties uitzoeken in plaats van te vertrouwen op de klantenondersteuning of hulplijn van Webflow om u te helpen.
 • Webflow heeft een ernstig gebrek aan functies voor het geld dat u betaalt wanneer u overstapt op hun betaalde opties.
 • Op dit moment kunt u alleen Stripe of PayPal gebruiken als betalingsprovider, en er is geen POS.

Waarom Webflow gebruiken in plaats van WooCommerce?

Wanneer u Webflow vergelijkt met WooCommerce, vergelijkt u waarschijnlijk de twee als een huidige WooCommerce-gebruiker. Een eenvoudige proefperiode van vijf minuten van de e-commercesoftware van Webflow om het uit te testen, zou voldoende moeten zijn om u te vertellen waarom Webflow beter en gebruiksvriendelijker is.

Veel Gestelde Vragen

Wat zijn de voordelen van WooCommerce?

WooCommerce is een WordPress-plug-in die gratis, open-source en uitbreidbaar is. WooCommerce kan worden uitgebreid en aangepast, wat betekent dat de code en inhoud kunnen worden gewijzigd om uw e-commercesite volledig aan te passen, aan te passen en aan te passen.

Wat zijn de nadelen van WooCommerce?

Als u WordPress moeilijk te gebruiken vindt, dan is WooCommerce niet het beste e-commerceplatform voor u. Omdat je met WooCommerce de backend en code beheert, wat betekent dat je de webhosting, het WordPress-thema en plug-ins beheert.

Wat zijn de beste WooCommerce-alternatieven?

De beste alternatieven voor WooCommerce zijn Shopify en Bigcommerce. (Shopify is de beste en gemakkelijkst te gebruiken tool om je online winkel mee te bouwen. Bigcommerce is een goede tweede, plus het integreert met WordPress.) De beste gratis alternatieven zijn Ecwid en Square.

Beste WooCommerce-alternatieven: samenvatting

beste woocommerce-alternatieven

WooCommerce is een fantastisch e-commerceplatform, het is de meest populaire e-commerce software die er is als de WooCommerce levert maar liefst 26% van alle online winkels op het hele internet.

Maar er zijn goede WooCommerce-alternatieven die er zijn. Het kiezen van WooCommerce versus een andere e-commerce software zal echt van twee dingen afhangen; als u al een website heeft, of moet er nog een lanceren, enzovoort hoeveel producten u wilt verkopen.

 • Als u uw online winkel nog niet bent begonnen, dan is Shopify uw absoluut beste optie. Shopify is het toonaangevende alles-in-één webgebaseerde e-commerceplatform dat wordt geleverd met alle essentiële functies die u nodig hebt om een ​​succesvolle online winkel te lanceren.
 • Als u geen website heeft en alleen van plan bent een paar producten online te verkopen, dan is Wix de slimste optie. Wix is ​​een eenvoudig te gebruiken websitebouwer met slepen en neerzetten die ook wordt geleverd met geweldige e-commerce-mogelijkheden.
 • Als je al een WordPress-site hebt en een online winkel wilt starten, dan is Bigcommerce het beste WooCommerce-alternatief omdat het volledig integreert met WordPress (d.w.z. je kunt WordPress gebruiken als frontend, als Bigcommerce als backend).
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me