7 Beste Trello-alternatieven

Trello is een populaire en gebruiksvriendelijke kanban- en projectbeheersoftware. Maar als u complexere projecten met meerdere belanghebbenden moet beheren, dan zijn hier enkele van de buiten.


Trello heeft ongeveer 50 miljoen geregistreerde gebruikers, met 1,1 miljoen actieve dagelijkse gebruikers. Dit maakt Trello tot een van de toonaangevende projectbeheersoftware die er is.

Beste Trello-alternatieven in 2020:

 • Beste algemeen: is de meest populaire projectbeheersoftware die er is dankzij de gebruiksvriendelijke, intuïtieve en krachtige functies die teams helpen hun projecten te coördineren en te beheren.
 • Runner-up, beste overall: is een krachtige tool voor projectbeheer waarmee kleine en grote bedrijven werk kunnen plannen, coördineren en beheren voor complexe projecten waarbij meerdere belanghebbenden zijn betrokken.
 • Beste Trello-alternatief voor persoonlijk gebruik: persoonlijk plan (is 100% gratis) abd is speciaal ontworpen voor freelancers, studenten, gezinnen en voor persoonlijke projecten.

De werkplekken van vandaag zijn gevuld met projecten die tijdig en effectief moeten worden opgeleverd. Projectmanagement is nu een vaardigheid die in toenemende mate vereist is van arbeiders. De complexiteit van de meeste projecten die vandaag door werknemers worden behandeld, vereist enorme traditionele middelen zoals grootboeken, logboeken, Excel-bladen, enz. Om effectief te beheren of bij te houden.

Gelukkig kan het grootste deel van het volgen en organiseren van projectinformatie nu worden afgehandeld door veel software in de markt. Trello is een van de toonaangevende software die tools biedt voor projectbeheer en Kanban.

Het biedt de tools voor rapportage, organisatie, planning en tijdige uitvoering van projecten. Het gebruik van tools zoals Trello is noodzakelijk geworden voor iedereen die projecten effectief wil managen en opleveren.

Trello heeft ongeveer 50 miljoen geregistreerde gebruikers, met 1,1 miljoen actieve dagelijkse gebruikers. Dit plaatst Trello als een van de toonaangevende projectbeheersoftware die er is. Trello is echter niet de enige projectbeheersoftware die moet worden gebruikt. Er zijn meer dan een dozijn andere projectbeheertools die dezelfde of meer functionaliteiten bieden dan Trello.

Als u op zoek bent naar Trello-alternatieven, lees dan verder om meer te ontdekken.

Wat is Trello?

trello

Trello is een Kanban-achtige toepassing voor het maken van lijsten die in 2011 door Fog Creek Software is gemaakt en in januari 2017 aan Atlassian is verkocht.

Het is een webgebaseerde applicatie, maar heeft ook Android- en iOS-versies. Trello is beschikbaar in 21 talen, waaronder Engels, Fins, Frans, Duits, Pools, Russisch, Italiaans, Japans, enz.

Trello is productiviteitssoftware waarmee teams kunnen samenwerken aan projecten, projectbeheer en taakbeheer. Met Trello kunnen gebruikers taken maken met verschillende kolommen met taakstatussen zoals Te doen, In uitvoering en Gereed.

Trello is ideaal voor persoonlijk en werkgebruik zoals softwareprojectbeheer, schoolbulletin, lesplanning, boekhouding, webdesign, enz. Trello wordt geleverd met een rijke API die naadloze integratie met bedrijfssystemen en andere cloudgebaseerde integratiediensten zoals IFTTT en Zapier mogelijk maakt.

Trello-functies

Trello is voor altijd absoluut gratis voor persoonlijk gebruik, echter, de gratis abonnement komt met beperkingen waaronder 10 MB per bestandsbijlage, 10 teamborden, 1 power-up per bord, eenvoudige automatisering van uw taken, commando’s zijn beperkt tot één kaart, bord en knop. Je krijgt ook één regel per bord. Je hebt echter onbeperkte persoonlijke kaarten, onbeperkte kaarten en onbeperkte lijsten.

Het Trello Business Class-abonnement kost $ 9,99 per maand. Abonnees van zijn business class genieten van onbeperkte persoonlijke borden, onbeperkte kaarten, onbeperkte lijst, 250 MB bestandsbijlage, prioriteitsondersteuning, waarnemers, aangepaste achtergronden en stickers. Gebruikers van het business class-plan hebben ook teamfuncties van onbeperkte teamborden en bordcollecties.

Power-ups worden onbeperkt geleverd met aangepaste velden, lijsten, kaartweergave en meer dan 100 app-integraties. Automation butler is ook beschikbaar en wordt geleverd met meer dan 1000 opdrachten per team en meer dan 200 per gebruiker. Beheer- en beveiligingsfuncties omvatten authenticatie in twee stappen, geavanceerde beheerdersrechten, aanmelding bij Google-apps, domeinbeperkte uitnodigingen, enz.

Het Trello Enterprise-abonnement kost $ 20,83 per gebruiker per maand voor 100 gebruikers, waarbij de prijs daalt naarmate het aantal gebruikers boven de 100 stijgt. Het ondernemingsplan bevat alle kenmerken van de business class en met nog veel meer. Het heeft organisatiebrede rechten, bijlagebeperkingen en opstartbeheer.

Trello voors en tegens

Trello heeft zeker een aantal geweldige functies. Hun gratis plan is voldoende om persoonlijke projecten en andere projecten aan te pakken die niet te complex zijn. De updates van Trello zijn realtime en snel. Er is een bord voor elk project en u kunt alle informatie op één pagina bekijken en het is gemakkelijk om problemen te maken en deze aan mensen toe te wijzen.

Mogelijk heeft Trello echter niet alles wat u nodig heeft. Er is bijvoorbeeld geen Gantt-diagram beschikbaar in Trello. Je kunt ook geen documenten of wiki schrijven over boards. En je kunt alleen eenvoudige beschrijvingen schrijven. Bovendien is er een limiet aan de teamgrootte, die mogelijk niet werkt voor een groter bedrijf. Dus als Trello niet goed werkt, wilt u misschien een ander alternatief overwegen.

Hier zijn zeven andere softwaretools die vergelijkbare functionaliteiten van Trello bieden voor projectbeheer en Kanban.

1. Asana

asana

Asana is een geweldige optie om je doelen te stellen en te bereiken. U kunt eenvoudig de stappen plannen en organiseren die uw team nodig heeft om uw deadlines te halen. In Asana heb je de mogelijkheid om borden te maken met toegewezen taken en subtaken. Er zijn tal van opties om deze taken gemakkelijk te sorteren, inclusief op hun individuele vervaldatums. U kunt items gemakkelijk verplaatsen van in uitvoering naar voltooiing. En Asana maakt aangepaste velden mogelijk en hernoemt kolomopties.

asana-taken

Er is een tijdlijn die verantwoordelijkheid toewijst en volgt, zodat u plannen kunt delen en uw team snel kunt updaten. Je kunt ook spreadsheets uploaden naar Asana om tijdlijnen te maken. Ze hebben een aanpasbare kalender waarmee u de vervaldatum en subtaken van een project kunt bekijken en aanpassen. Uw team kan aanvraagformulieren gebruiken en automatisering op maat maken om uw werkproces te vereenvoudigen en extra fouten te voorkomen.

Asana biedt u meer dan 100 integraties en laat u projecten in verschillende portefeuilles scheiden. Bovendien kunt u verschillende workloads voor teamleden bekijken om ervoor te zorgen dat niemand overbelast raakt.

Asana voors en tegens

De unieke voordelen van Asana zijn dat ze de uploadbare spreadsheetoptie hebben en de optie om de werklast van uw team in evenwicht te houden. De nadelen voor Asana zijn dat de weergaven op afzonderlijke platforms zijn als je een meer verbonden gevoel voor je team wilt.

Waarom Asana beter is dan Trello

Asana heeft een aanpasbare kalender en de mogelijkheid om eenvoudig taken toe te wijzen en follow-up te geven wanneer ze zijn voltooid. Trello heeft groepstaken, maar heeft lang niet zoveel mogelijkheden om als team te communiceren. Trello-software voor taak- en projectbeheer is op kaarten gebaseerd, Asana doet ook kaarten, maar een heleboel extra functies maakt het veelzijdiger en krachtiger.

2. Monday.com

monday.com

Monday.com biedt meerdere weergaveopties. Deze omvatten Kanban-, tijdlijn-, kalender-, kaart- en kaartweergaven. Het bevat tot 50 GB opslagruimte met meer dan 150 verschillende automatiseringen om uw workflow te stroomlijnen. Naast app-opties en e-mailintegraties, bevat Monday.com veel beveiligingsmaatregelen en ondersteuning.

Met de dashboards van dit programma kunt u verschillende kolomtypen kiezen met ingesloten formulieren en unieke tags. U kunt uw borden delen of privébordinstellingen hebben. Maar een van de meest interessante opties die Monday.com biedt, is het activiteitenlogboek.

Monday.com Voors en tegens

De pluspunten zijn dat Monday.com veel opslagruimte biedt en een manier om de activiteit en informatie van elk teamlid te volgen met ingesloten formulieren. De nadelen zijn dat voor veel van deze functies het duurste abonnement vereist is, dus u moet mogelijk meer upgraden om de gewenste functies te krijgen.

Waarom Monday.com beter is dan Trello

In tegenstelling tot Trello biedt Monday.com u kolomaanpassing en weergaven voor uw dashboards. Je kunt hele borden delen met je team, in plaats van hun kaartarchieven.

3. Wrike

wrike

Wrike is een uitstekende optie voor projecten die digitale activa bevatten. Hun add-on-functies omvatten opties voor het volgen en beheren van uw digitale bronnen. U kunt ze bewerken, beoordelen en publiceren.

De software zelf bevat één platform om uw teamleden te helpen meer verbonden te blijven. U kunt zelfs live zien hoe de projecten verlopen. Dit kan helpen om onnodige e-mails en vergaderingen te verminderen om tijd te besparen. Wrike heeft gepersonaliseerde dashboardweergaven en sterke beveiliging met gecodeerde gegevensopties.

wrike dashboard

Ze hebben veel ideeën voor projectsjablonen en bieden een kalender, Gantt-diagram en rapportageopties met analyses. Wrike kan worden geïntegreerd met honderden apps. Maar hun meest opwindende is hun tijd- en budgetregistratie. Ze stellen u ook in staat om de versies van documenten die u deelt te beheren.

Wrike voors en tegens

De pluspunten zijn dat Wrike alle één platform heeft, zodat teamleden nauwer verbonden kunnen blijven en ze tijd en budget kunnen bijhouden voor efficiëntie. De nadelen zijn dat de functies voor digitaal activabeheer add-ons zijn, in plaats van inbegrepen te zijn bij uw belangrijkste Wrike-abonnement.

Waarom Wrike beter is dan Trello

Wrike bevat live weergaven van uw project, zodat uw teammanagement in realtime antwoorden en updates kan krijgen. Trello vertrouwt daarentegen meer op het delen van bestanden.

4. Basecamp

basiskamp

Bij Basecamp draait alles om inchecken bij uw team en management. Het bevat takenlijsten en schema’s, samen met subprojecten om jezelf beter georganiseerd te houden. U kunt alles over projecttijdlijnen bijhouden en teamleden toewijzen aan dingen die gedaan moeten worden.

Om iedereen verbonden te houden, biedt Basecamp berichtenborden en een groeps-chatfunctie. Het omvat ook automatisch ingestelde check-ins met uw manager. Op die manier kunt u contact houden en toch het gevoel hebben dat u de vrijheid heeft om te functioneren en te presteren. Basecamp heeft zelfs een apart overzicht van managementviews en teamlidviews.

Deze software bevat mogelijkheden voor bestandsopslag en biedt een Hill Chart-weergave. Je kunt er ook gemakkelijk je beschikbare uren mee instellen, zodat je geen last hebt van de klok.

Basecamp voors en tegens

De voordelen van Basecamp zijn dat het management gemakkelijker taken kan toewijzen en consistent en automatisch kan inchecken met teamleden. De nadelen van Basecamp zijn dat ze niet zoveel aanpasbare functies hebben als sommige andere programma’s.

Waarom Basecamp beter is dan Trello

Basecamp bevat een Hill-kaart in plaats van de Gantt-kaart. Basecamp beweert dat de Hill-kaartweergave eigenlijk beter is omdat het een duidelijker beeld geeft van de voortgang van uw project. In plaats van een aantal resterende taken te zien, kunt u begrijpen waar dingen een knelpunt kunnen zijn.

5. ZenHub

zenhub

Als je een GitHub-fan bent, dan zul je ZenHub geweldig vinden. Het beschikt over veel GitHub-samenwerking. U kunt roadmaps maken voor uw projecten, wat in feite tijdlijnen zijn die iedereen in uw team kan bekijken. In die weergaven kunt u taken aanpassen aan uw prioriteiten, samen met labelkeuzes en filtermogelijkheden. U kunt ook mijlpalen instellen om de voortgang van uw project bij te houden.

ZenHub biedt een meer verbonden virtuele werkruimte waar u verschillende teamleden aan uw taken kunt toewijzen. Dit programma is vooral een geweldige optie als u producten en voorraad beheert. ZenHub volgt uw projecten en helpt u op te letten op naleveringen en problemen op te lossen voordat ze zich voordoen. U kunt ook eventuele trends of pacing-problemen voor uw productreleases nauwkeurig volgen.

ZenHub voors en tegens

De voordelen van ZenHub zijn dat ze u in staat stellen om meer productreleasebeheer uit te voeren, waardoor u uw productiviteit kunt verhogen en fouten kunt voorkomen. De nadelen van ZenHub zijn dat ze geen extra functies hebben voor planning zoals agendaweergaven of rapportanalyses.

Waarom ZenHub beter is dan Trello

Terwijl Trello kaarten gebruikt om notities en taken bij te houden, maakt ZenHub volledige routekaarten zodat u de tijdlijnen van uw producten kunt zien en uw doelen kunt bereiken.

6. MeisterTask

MeisterTask

MeisterTask is waarschijnlijk een van de meest aanpasbare opties om uw team te helpen genieten van hun werktijd en hun efficiëntie te vergroten. Het bevat aangepaste pictogrammen en achtergrond voor uw virtuele werkruimte.

Dit programma heeft veel automatiseringsopties en stelt je in staat om verschillende taken aan elkaar te koppelen, zodat je gemakkelijk kunt zien hoe ze op elkaar inwerken. U kunt een onbeperkt aantal taken en subtaken maken en MeisterTask biedt u de mogelijkheid om de tijd die u eraan besteedt bij te houden. Als je dingen hebt die je keer op keer doet, kun je met dit programma herhalende taken maken met aangepaste velden. Dit kan u helpen fouten te voorkomen en uw werk sneller te laten verlopen.

MeisterTask geeft je geweldige opties voor delen tussen groepen of binnen projecten. Het stelt u ook in staat om meerdere beheerders voor uw team en groepen te hebben. Een andere geweldige functie is dat het veel rapporten bevat die u kunt analyseren en volgen. Deze omvatten statistieken over uw project en nalevingsrapporten. U kunt ook gegevens exporteren. Een uniek kenmerk is dat MeisterTask oplossingen heeft om te integreren met andere beheersoftware, waaronder Trello.

MeisterTask Voors en tegens

De voordelen van MeisterTask zijn dat ze u tijdregistratieopties en automatisering bieden voor efficiëntie. De nadelen van MeisterTask zijn dat veel van hun aanpassingsfuncties meer zijn voor uiterlijk dan voor werkoplossingen.

Waarom MeisterTask beter is dan Trello

MeisterTask kan daadwerkelijk integreren met Trello, waardoor u uw informatie van hun platform kunt halen, zodat u alle extra functies van deze software kunt gebruiken.

7. Klik op

klik

De belangrijkste aantrekkingskracht van ClickUp zijn de beheeropties voor uw team. Ze bieden verschillende weergaven waaruit u kunt kiezen om uw virtuele werkruimte voor u te laten werken. U kunt een lijst-, vak-, bord-, kalender-, bestands- of formulierweergave bekijken. U kunt ook een Gantt-weergave selecteren.

Afhankelijk van de doelen voor uw team, kunt u ook de complexiteit van uw weergave kiezen, samen met filterkeuzes. Terwijl u uw team beheert, kunt u verschillende profielen bekijken en er gemakkelijk taken voor maken en bewerken. Die taken verschijnen dan in hun taakbalk, waardoor het snel heen en weer schakelen tussen hen in gaat.

ClickUp bevat een kladblokfunctie en cloudopslag. Wanneer u opmerkingen achterlaat op teamdocumenten, kunt u daadwerkelijk acties of rollen toewijzen binnen uw opmerking, en er is ook een livechatoptie.

ClickUp voors en tegens

De voordelen van ClickUp zijn dat u zich kunt aanpassen aan uw doelen, inclusief het bewerken van projecten en schakelen tussen taken. De nadelen van ClickUp zijn dat het moeilijk kan zijn om taken niet te verdubbelen, omdat je ze op veel verschillende plaatsen kunt toewijzen.

Waarom ClickUp beter is dan Trello

ClickUp heeft meer organisatieopties dan Trello, vooral als het gaat om hun lijsten en weergaven. Ze hebben meer aangepaste opties, samen met betere rapportagefuncties zoals spreadsheets, bestanden en tijdregistratie.

Beste Trello-alternatieven: samenvatting

trello alternatieven

Als u op zoek bent naar een eenvoudige, intuïtieve, gebruiksvriendelijke projectbeheersoftware, dan is Trello een goede keuze, maar als u een krachtiger alternatief voor Trello wilt, dan is Asana een gemakkelijke keuze.

Hoewel Trello een gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke tool in Kanban-stijl is en ideaal voor kleinere teams, maar voor grotere complexe projecten waarbij meer belanghebbenden zijn betrokken, vooral als het gaat om het delegeren van taken en het beheren van meerdere projecten, dan is Asana en zijn geavanceerde en krachtige software ligt voor de hand.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map