7 Beste pCloud-alternatieven

pCloud is een veilige en gebruiksvriendelijke cloudopslagdienst die u 10 GB gratis opslagruimte biedt en betaalbare levenslange abonnementen tot 2 TB biedt. Begrijp me niet verkeerd, het is een geweldige service, maar er zijn goede dingen die er zijn.


pCloud is een van de meest populaire opties voor cloudopslag op de markt. Het biedt 10 GB gratis opslagruimte wanneer u zich aanmeldt en een heleboel andere geweldige functies.

Beste pCloud-alternatieven in 2020:

 • Beste algemeen: is een uitstekende cloudopslagprovider en lijkt op pCloud, maar als het op beveiliging aankomt, is Sync.com beter omdat encryptie zonder kennis gratis wordt meegeleverd, met pCloud moet je er extra voor betalen.
 • Runner-up, beste overall: is een geweldige keuze voor bedrijven en samenwerkingsteams, omdat het veel meer samenwerkings- en beveiligingsfuncties biedt dan pCloud.
 • Beste gratis alternatief voor pCloud: is de beste gratis optie en dankzij de integratie met Google Documenten, Spreadsheets en apps van derden is dit een geweldige optie voor de persoonlijke gebruiker.

De cloud is een brede term die over het algemeen verwijst naar de toegang tot en het gebruik van externe computerservices via internet. Het gaat om interactie met fysieke computerhardware op afgelegen locaties via speciale software via internet.

Wanneer u een bestand uploadt naar een cloudopslagdienst zoals pCloud of Sync.com, wordt het bestand opgeslagen op een fysieke locatie in een datacenter ergens ter wereld. De locatie van het datacenter is niet relevant omdat alle datacenters zijn verbonden met internet en overal ter wereld toegankelijk zijn.

Het gebruik van cloudservices ontheft ons van het gebruik van onze traditionele persoonlijke opslag zoals harde schijven waar onze informatie verloren kan gaan als gevolg van diefstal, vernietiging of storing van de harde schijf.

Wat is pCloud?

pCloud is een cloudgebaseerde opslagserviceprovider waarmee u uw digitale gegevens in de cloud kunt opslaan.

pcloud

pCloud biedt een persoonlijke opslagruimte waar al uw bestanden en mappen kunnen worden opgeslagen. Hun diensten zijn toegankelijk via hun software in de vorm van desktop- en mobiele applicaties. pCloud is beschikbaar voor iOS, Android, Windows, MacOSX en Linux. Opslagruimte is toegankelijk op alle apparaten, wat betekent dat als ik een bestand upload met mijn computer, het bestand beschikbaar zal zijn op mijn telefoon of tablet.

pCloud biedt ook beveiliging voor de bestanden die worden geüpload. Ze zorgen ervoor dat de bestanden veilig zijn voor hackers en andere cybercriminelen. Met hun nieuwste beveiligingsfunctie, genaamd pCloud Crypto, bestanden zijn versleuteld op uw computer zelfs voordat ze worden geüpload. De codering gebeurt met een privésleutel die alleen door uw computer wordt gegenereerd en bekend is. Dit betekent dat zelfs pCloud niet weet welk type bestand u uploadt. De codering is end-to-end.

pCloud-functies

pCloud biedt gebruikers de mogelijkheid om hun bestanden in de cloud op te slaan, met de zekerheid dat de bestanden intact en veilig blijven.

Deze bestanden zijn overal ter wereld toegankelijk door simpelweg in te loggen op het pCloud-account. Directe synchronisatie zorgt ervoor dat de bestanden die op één computer zijn geüpload, onmiddellijk beschikbaar zijn op alle andere computers voor gebruik.

pcloud-interface

pCloud maakt het delen van bestanden en samenwerking mogelijk. Bestanden kunnen op drie manieren worden gedeeld, eerst door een link te maken en deze te delen met iedereen die de link kan gebruiken om de bestanden te downloaden. Een andere manier om bestanden te delen is door andere pCloud-gebruikers uit te nodigen in een map. De controle over de gedeelde map is uitsluitend in handen van de uitnodiger. De uitnodiger kan bewerkingsrechten verlenen om samenwerking aan een document toe te staan.

pCloud-voor- en nadelen

Het grootste voordeel van het gebruik van pCloud is dat je het krijgt 10 GB gratis opslagruimte voor inschrijving. U kunt ook uw gratis opslagruimte vergroten door de mobiele app te installeren en vrienden en familie door te verwijzen. Het is een van de goedkoopste cloudopslagproviders. Haar premium-abonnementen beginnen bij $ 3,99 per maand met 500GB.

pCloud biedt levenslange toegangsplannen voor $ 175. Het biedt ook integratie met Facebook, Instagram, OneDrive en anderen zodat bestanden die daar zijn geüpload onmiddellijk kunnen worden geback-upt naar pCloud. pCloud biedt ook encryptie van militaire kwaliteit voor beveiliging. pCloud heeft ook een gemakkelijke en intuïtieve interface.

De nadelen van pCloud zijn onder meer de afwezigheid van online bewerkingsfuncties zoals Google Docs. Ook is het Crypto, een end-to-end encryptiefunctie, is alleen beschikbaar als een betaalde add-on. De constante updates kunnen overweldigend worden en gegevens verbruiken voor gebruikers. Geweldige alternatieven voor pCloud worden hieronder besproken.

1. Sync.com

sync.com

Sync.com is een cloudopslagserviceprovider waarmee u gemakkelijk overal uw bestanden kunt opslaan, delen en openen. De belangrijkste beveiligingsfunctie is de end-to-end-codering die ervoor zorgt dat geüploade bestanden 100% veilig zijn.

Bestanden delen is eenvoudig met sync.com. Gebruikers kunnen bestanden van elke grootte en indeling delen, zelfs als de ontvangers geen Sync-account hebben. Gebruikers kunnen mappen delen en andere functies gebruiken, zoals wachtwoordbeveiliging, meldingen, vervaldatums en machtigingen om de controle over de gedeelde mappen te behouden. Bewerkingen in bestanden worden vastgelegd en u kunt ervoor kiezen om een ​​eerdere versie van een document te herstellen. Verwijderde bestanden kunnen ook worden hersteld met een klik op een knop.

Het gratis abonnement van Sync biedt 5 GB gratis opslagruimte, hoewel de hoeveelheid gegevensoverdracht beperkt is. Betaalde abonnementen zijn ook niet duur, beginnend bij $ 49 per jaar, met 500 GB opslagruimte. De premium-abonnementen bieden onbeperkte gegevensoverdracht en opslag van 2 TB, wat voldoende zou moeten zijn voor persoonlijk gebruik. Prioritaire e-mailondersteuning is beschikbaar met activiteitenlogboeken voor de plannen.

Er zijn synchronisatie-apps beschikbaar voor Windows-, Android-, iOS- en Mac-platforms. Synchronisatie is beschikbaar voor elk platform dat u gebruikt. Sync heeft directe synchronisatie van bestanden, zodat u uw bestanden overal kunt hebben. De mobiele apps van Sync hebben een functie voor externe vergrendeling, waarmee gebruikers hun apparaat kunnen vergrendelen vanaf elk ander apparaat dat is ingelogd op hun Sync-account.

Sync.com voor- en nadelen

De voordelen van het gebruik van Sync is dat het een end-to-end coderingssysteem heeft dat ervoor zorgt dat de gegevens van gebruikers te allen tijde privé en beveiligd blijven. Synchronisatie houdt ook eerdere versies van documenten bij, waardoor gebruikers gemakkelijk een vorige versie of verwijderde bestanden kunnen herstellen.

De nadelen van het gebruik van Sync is dat het duurder is dan pCloud. Ook krijgt men 10 GB gratis opslagruimte op pCloud, terwijl Sync slechts 5 GB biedt.

Waarom synchroniseren beter is dan pCloud

Het grote voordeel van Sync ten opzichte van pCloud is dat Sync een standaard end-to-end-codering heeft voor alle gebruikers. Sync heeft ook een externe vergrendelingsfunctie om uw account te beschermen als u ongebruikelijke activiteiten vermoedt op uw ingelogde apparaten. Beide functies maken Sync een geweldig alternatief voor pCloud.

2. Dropbox

dropbox

Dropbox is ook een cloudopslagserviceprovider die zijn services heeft uitgebreid met samenwerking en constante toegang tot opgeslagen materialen overal ter wereld. Het is ‘s werelds eerste slimme werkplek. Met Dropbox kun je je concentreren op de dingen die er toe doen.

Dropbox is ontworpen om gebruikers georganiseerd te houden. Wijzigingen die vanaf één apparaat zijn aangebracht, worden op alle apparaten gesynchroniseerd, zodat u geen apparaten of bestanden hoeft mee te nemen.

Dropbox biedt papieren documenten van Dropbox waarmee gebruikers documenten kunnen maken en bewerken – Microsoft Office en andere formaten rechtstreeks in hun Dropbox-account. Dit vermindert de tijd die tijdens het werk had kunnen worden besteed aan zoeken of schakelen tussen apps. Deze functie zorgt ook voor een geweldige samenwerking, wat betekent dat twee of meer personen een document samen kunnen bewerken.

Dropbox analyseert gebruikersactiviteit om uw smart desktop-ervaring te creëren, inhoud voor u voor te stellen en u te helpen de hele tijd georganiseerd te blijven. Met de slimme suggestie kunt u ook teruggaan naar bestanden die u waarschijnlijk nodig heeft, door ze allemaal voor u klaar te houden.

Het gratis abonnement van Dropbox biedt 2 GB gratis opslagruimte en kan alleen op drie apparaten worden gesynchroniseerd. De professionele plannen beginnen bij $ 10 per maand met 2 TB opslagruimte.

Dropbox voor- en nadelen

De grote voordeel van het gebruik van Dropbox is dat het een functie heeft voor het maken en bewerken van documenten, waardoor naadloze samenwerking aan documenten mogelijk is. De agenda van Dropbox stelt ook op intelligente wijze de inhoud van de vergadering voor met sjablonen voor het maken van aantekeningen, waardoor het gemakkelijk is om een ​​vergadering te hosten.

De nadelen van Dropbox zijn dat het niet zo goedkoop is als pCloud. Het is ook minder veilig dan pCloud. Het biedt slechts 2 GB gratis opslagruimte.

Waarom Dropbox beter is dan pCloud

Dropbox is een geweldig alternatief voor pCloud omdat het gebruikers in staat stelt tegelijkertijd documenten te maken en te bewerken. Ondanks zijn vele functies blijft Dropbox heel eenvoudig te gebruiken, wat geweldig is voor studenten die de voorkeur geven aan iets dat gemakkelijk te leren is.

3. Box.com

box.com

Box.com is een service voor het beheren en delen van bestanden in de cloud voor bedrijven. Box biedt één plek om inhoud te beveiligen, beheren en delen. Het beschikt over end-to-end gegevensbescherming, met 2FA en watermerken om datalekken te voorkomen.

Box ondersteunt ook samenwerken. Met Box kunt u een centrale werkruimte creëren waar bestanden worden opgeslagen, en teams kunnen gemakkelijk bestanden bewerken, becommentariëren, delen en taken toewijzen.

Met de workflow van Box kunnen gebruikers herhaalbare taken binnen enkele minuten automatiseren. Dit maakt de gebruiker vrij om meer tijd te besteden aan wat het belangrijkst is. Box biedt ook een breed scala aan integraties in meer dan 1.400 apps.

Het gratis abonnement wordt geleverd met 10 GB gratis opslagruimte, terwijl het premium-abonnement 100 GB biedt voor $ 10 per maand.

Box.com voors en tegens

De grootste pluspunt van het gebruik van Box is het brede scala aan integraties. Dat betekent dat wat de bron van uw document ook is, u het naadloos in Box kunt integreren. Een groot nadeel van het gebruik van Box is dat het duur is omdat het is ontworpen voor bedrijven.

Waarom Box.com beter is pCloud

Box.com is een geweldig alternatief voor pCloud omdat het een breed scala aan integraties biedt die je niet op pCloud kunt vinden. Werkt u met een breed scala aan documenten, dan bent u bij Box aan het juiste adres.

4. Google Drive

google drive

Google Drive is een cloudopslagdienst die wordt aangeboden door Google. Iedereen met een Gmail-account heeft automatisch een Google Drive, met 15 GB opslagruimte. Bovendien slaat Google uw foto’s gratis voor u op, hoewel de kwaliteit niet de beste zal zijn.

Google Drive biedt ook online documentbewerking via Google Docs voor live samenwerking. Het biedt ook integratie met Microsoft Office voor een naadloze koppeling van Office- en Google-documenten.

Het premiumplan van Google begint bij $ 1,95 per maand met 100 GB opslag.

Voors en tegens van Google Drive

De grootste troef van het gebruik van Google Drive is dat je gratis 15 GB gratis opslag krijgt. Google Drive zorgt ook voor offline toegang. Bovendien geeft het gebruik van Google Drive u uitstekende tools voor delen en samenwerken.

De belangrijkste nadelen van het gebruik van Google Drive zijn de bestandsgroottelimieten. Ingesloten afbeeldingen in andere documenten mogen niet groter zijn dan 2 MB en tekens in een tekstdocument zijn beperkt tot 1.024.000.

Waarom Google Drive beter is dan pCloud

Google Drive is een geweldig alternatief voor pCloud omdat het meer samenwerking biedt via Google Docs dan pCloud. Google Drive is ook goedkoper dan pCloud.

5. Microsoft OneDrive

microsoft onedrive

OneDrive is eigendom van en wordt beheerd door Microsoft. De cloudservices zijn geweldig en hun gratis account wordt geleverd met 5 GB gratis opslag. OneDrive Premium-abonnementen bieden u ook een gratis abonnement op Microsoft Office.

OneDrive biedt ook geweldige integratie met verschillende applicaties. De applicaties zijn ook beschikbaar op alle platforms, Android, iOS en Mac. Hun premium-abonnementen beginnen bij $ 1,99 per maand met 100 GB gratis opslag.

Voors en tegens van OneDrive

Een groot voordeel van OneDrive is dat het goedkoop is. Premium-abonnementen bieden u ook een gratis abonnement op Microsoft Office. Het nadeel van het gebruik van OneDrive is dat het geen end-to-end-codering biedt.

Waarom OneDrive beter is dan pCloud

OneDrive is beter dan pCloud omdat het goedkoper is. Het biedt ook naadloze integratie met MS Office.

6. Mega

mega

De cloudservices van Mega worden geleverd met een end-to-end-codering met AES 128 voor alle bestanden. Ze bieden cloudopslag, contentorganisatie, samenwerking en delen. Hun applicaties zijn beschikbaar op Android-, iOS-, Windows- en Linux-platforms. De gratis accounts van Mega worden geleverd met 15 GB gratis opslagruimte, maar met een beperkt transferquotum per maand.

Mega voor- en nadelen

Mega biedt end-to-end-codering voor bestandsoverdrachten. Een groot nadeel is dat er een limiet is aan transfers per maand.

Waarom is Mega beter dan pCloud

Mega is een geweldig alternatief voor pCloud omdat het end-to-end-codering biedt, terwijl Crypto van pCloud alleen beschikbaar is als betaalde add-on.

7. iDrive

ik rij

De cloudservices van iDrive zijn gericht op ondernemingen, professionals en bedrijven. Hun gratis abonnement wordt geleverd met 5 GB gratis opslagruimte, terwijl betaalde abonnementen beginnen bij $ 59,12 per jaar met 2 TB opslag. Ze bieden samenwerkingshulpmiddelen en herstelopties voor uw bestanden. Hun applicaties zijn beschikbaar op alle platforms.

iDrive voors en tegens

iDrive is goedkoop gezien de grote opslagruimte van 2 TB voor $ 59,12 per jaar. Het grote nadeel van iDrive is dat ze geen onbeperkte opslagruimte hebben.

Waarom iDrive beter is dan pCloud

iDrive is een geweldig alternatief voor pCloud omdat het goedkoper is gezien de grote opslagruimte van 2 TB beschikbaar voor $ 50,12.

Veel Gestelde Vragen

Wat is pCloud?

pCloud is een veilige en gebruiksvriendelijke serviceprovider voor cloudopslag die u 10 GB gratis cloudopslag biedt, en het biedt betaalbare levenslange plannen voor maximaal 2 TB.

Wat zijn de voor- en nadelen van pCloud?

pCloud biedt een gebruiksvriendelijke interface, 24/7 ondersteuning, betaalbare levenslange toegangsplannen en een royale hoeveelheid van 10 GB gratis opslagruimte. De grootste teleurstelling van pCloud is dat end-to-end-codering alleen als betaalde add-on komt.

Wat zijn de beste pCloud-alternatieven?

De best betaalde alternatieven voor pCloud zijn Sync.com en Box.com. Het beste gratis alternatief is Google Drive.

Beste pCloud-alternatieven – Samenvatting

beste pcloud-alternatieven

pCloud.com biedt geweldige cloudopslagdiensten, maar andere aanbieders van cloudopslag concurreren met hen. Als u op zoek bent naar gratis en eenvoudige opslagruimte, ga dan voor Google Drive, met hun 15 GB gratis opslag.

Als je nieuw bent en iets heel eenvoudigs wilt gebruiken, ga dan voor Dropbox met hun vereenvoudigde gebruikersinterfaces. Voor veilige end-to-end versleutelde cloudopslag voor werk en bedrijven, raad ik Sync.com ten zeerste aan vanwege zijn uitgebreide functies en eenvoud.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map