7 Beste LastPass-alternatieven

Zwakke wachtwoorden zijn een van de belangrijkste redenen waarom online accounts worden gehackt. De volgende reden in de lijst is hetzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere websites of al uw accounts. LastPass is een uitstekende wachtwoordbeheerder, maar er zijn echt goede buiten.


Dit is waar wachtwoordmanagers zoals LastPass binnenkomen. Ze helpen u niet alleen om sterkere wachtwoorden te genereren, maar ze onthouden ze ook voor u.

Beste LastPass-alternatieven in 2020:

 • Beste algemeen:. Dit is mijn favoriete wachtwoordbeheerder vanwege de schone, eenvoudige gebruikersinterface, beveiliging EN wordt geleverd met gratis VPN- en Dark Web-monitoring.
 • Runner-up, beste overall:. Runner-up is 1Password dankzij het gebruiksgemak, de functies en de uitstekende beveiliging.
 • Beste gratis alternatief voor LastPass: is de beste gratis wachtwoordbeheerder op de markt, het zit boordevol functies, maar het is niet het gemakkelijkst te gebruiken en de interface voelt verouderd aan.

Wat is LastPass (en hoe het werkt)

beste lastpass-alternatieven

LastPass is een eenvoudige tool die uw wachtwoorden beheert en de veiligheid van al uw online accounts verhoogt. LastPass slaat al uw wachtwoorden op in uw LastPass-account achter een hoofdwachtwoord. Met behulp van een wachtwoordbeheertool zoals LastPass kan 10x uw online beveiliging. In plaats van op alle sites hetzelfde zwakke wachtwoord te gebruiken, kunt u LastPass gebruiken om sterke wachtwoorden te genereren en op te slaan voor alle websites die u gebruikt.

En omdat LastPass het gedeelte met het onthouden van wachtwoorden voor u afhandelt, u hoeft geen zwakke of gemakkelijk te onthouden wachtwoorden te kiezen. LastPass is meer dan alleen een wachtwoordbeheerder. Het kan niet alleen wachtwoorden opslaan, maar ook andere belangrijke informatie zoals uw creditcardgegevens, uw bankrekeninggegevens en zelfs serverbeheergegevens (als u van dat soort dingen houdt).

Bovendien kan het persoonlijke gegevens opslaan zoals naam, adres, telefoonnummer, etc. Deze informatie wordt met één klik in de browser ingevuld in plaats van alles zelf in te voeren. U hebt toegang tot deze informatie op elk apparaat waarop LastPass is geïnstalleerd. LastPass biedt apps voor alle apparaten en extensies voor bijna alle browsers.

LastPass-functies en -plannen

Hoewel LastPass tientallen beveiligingsfuncties biedt, is de gebruikersinterface om al uw wachtwoorden en persoonlijke informatie te beheren zo eenvoudig als maar kan. Losstaand van al uw wachtwoorden opslaan en onthouden voor jou biedt het ook beveiligingsfuncties zoals een custom Twee-factorenauthenticatie systeem dat u kunt gebruiken voor apps die u mogelijk wilt beveiligen, zoals bankgerelateerde apps.

lastpass-plannen

Zodra u inschakelt 2FA (authenticatie in twee stappen), de app die u inschakelt, vraagt ​​om een ​​eenmalig wachtwoord dat u kunt openen vanuit LastPass. Maar dat is niet alles wat LastPass te bieden heeft. Het wordt ook geleverd met een eenvoudige functie waarmee u uw wachtwoorden gemakkelijk en veilig met anderen kunt delen (indien en wanneer dat nodig is). 

Voors en tegens van LastPass

Er zijn veel redenen waarom u LastPass wilt gebruiken om uw wachtwoorden te beheren. De eerste is eenvoud en toegankelijkheid. LastPass leren gebruiken duurt minder dan een minuut of twee.

En het biedt applicaties voor alle apparaten en platforms, waaronder Android, iOS, Mac, Browser-extensies en het web. Waar je ook gaat, welk apparaat je ook gebruikt, je kunt het eenvoudig toegang tot al uw wachtwoorden met slechts een paar klikken of tikken. Een andere reden waarom mensen van LastPass houden, is dat het al uw gebruikersgegevens voor u kan vullen met slechts een klik op alle apparaten waarop het beschikbaar is.

In plaats van dat u elke keer dat u zich bij een website wilt aanmelden uw wachtwoord hoeft op te zoeken en te kopiëren en te plakken, doet LastPass het voor u met slechts een paar klikken. Je kunt ook inschakelen Automatisch vullen of zelfs automatisch inloggen functie voor uw favoriete websites. Hoewel er veel redenen zijn waarom mensen van LastPass houden, zijn er een paar redenen waarom u andere apps voor wachtwoordbeheer zou kunnen overwegen.

Een van die redenen is dat de desktop-app, zoals door sommige gebruikers wordt gemeld, een beetje buggy is en alleen beschikbaar is voor Mac en niet voor Windows. Bovendien biedt de gratis versie niet alle functies voor delen en legt het gebruik van de LastPass Authenticator beperkingen op. Zelfs als u denkt dat LastPass de beste optie voor u is, zijn hier enkele alternatieven die u moet overwegen voordat u all-in gaat met een wachtwoordbeheerder:

Beste LastPass-alternatieven op dit moment

1. Dashlane

dashlane wachtwoordbeheerder

 • Dashlane is het beste alternatief voor LastPass
 • Gratis abonnement en premium-abonnementen vanaf $ 3,33 per maand
 • Website: https://dashlane.com/

Dashlane is een van de meest populaire wachtwoordmanagers op de markt. Het biedt een overzichtelijke, eenvoudige gebruikersinterface om al uw wachtwoorden op te slaan en te beheren. Het biedt apps voor alle apparaten en platforms, waaronder Windows, Mac, iOS en Android.

Het beste van Dashlane is dat het een premium plan is wordt geleverd met gratis VPN en Dark Web Monitoring. Als een website wordt gehackt, worden de gestolen wachtwoorden meestal verkocht op het Dark Web. Dark Web Monitoring controleert uw gebruikersaccounts op lijsten met gehackte websites en waarschuwt u als uw gebruikersnaam op deze lijsten wordt gevonden. Dit geeft u de kans om wachtwoorden te wijzigen voordat iemand uw accounts misbruikt.

Dashlane is van plan:
Hoewel de gratis abonnement biedt tientallen geweldige functies en is genoeg voor de meeste gebruikers, het staat je alleen toe bewaar 50 wachtwoorden en kan slechts op één apparaat worden gebruikt. De premium-versie van Dashlane daarentegen staat onbeperkte wachtwoorden en apparaten toe. Het biedt ook darkweb-monitoring en een gratis bijbehorende VPN-service.

Waarom Dashlane een goed alternatief is voor LastPass:
Dashlane is beschikbaar op meer apparaten en platforms dan LastPass en het premium-abonnement wordt geleverd met een VPN-service.

2. 1Password

1Password

 • De gemakkelijkst te gebruiken wachtwoordbeheerder op de markt
 • Gratis abonnement en premium-abonnementen vanaf $ 2,99 per maand
 • Website: https://1password.com/

1Password wordt aanbevolen door tientallen publicaties zoals Fast Company, The Wirecutter, Wired en TrustPilot. Het is een van de gemakkelijkst te gebruiken wachtwoordbeheer-apps op de markt. De interface is minimaal en overweldigt je niet met duizend opties.

Deze app biedt tientallen functies waarmee u al uw online accounts veilig en beveiligd kunt houden, zoals het controleren op gecompromitteerde aanmeldingen en sites die 2FA ondersteunen. Het biedt zelfstandige apps voor Mac, iOS, Windows, Android, Linux en Chrome OS. 

1Password-plannen:
De gratis versie beperkt gebruikers tot slechts één apparaat. Maar met de premium-versie kunt u onbeperkte wachtwoorden en items opslaan. Het biedt ook tot 1 GB aan documentopslag.

Waarom 1Password een goed alternatief is voor LastPass:
1Password biedt een eenvoudigere interface dan de meeste andere apps voor wachtwoordbeheer.

3. Sticky wachtwoord

StickyPassword

 • Beste gratis wachtwoordbeheerder
 • Gratis abonnement en premium-abonnementen vanaf $ 29,99 per jaar
 • Website: https://www.stickypassword.com/

Sticky wachtwoord is een van de beste gratis wachtwoordmanagers op de markt. Met de gratis versie kun je zoveel wachtwoorden en documenten opslaan als je wilt op al je apparaten. Deze app wordt geleverd met apps voor alle apparaten en platforms, waaronder Mac, iOS, Android en Windows. Hiermee kunt u onbeperkt wachtwoorden, notities en documenten opslaan. Het wordt ook geleverd met authenticatie in twee stappen.

De gratis versie van Sticky Password lijkt meer op een lokale app voor wachtwoordbeheer die wachtwoorden op uw apparaten opslaat. In tegenstelling tot andere wachtwoordmanagers, biedt de gratis versie van Sticky Password geen synchronisatie tussen al uw apparaten. Jouw wachtwoorden worden alleen opgeslagen op de apparaten waarop u ze aanmaakt. Het beste deel van het gebruik van de premium-versie van deze app is dat ze een deel van uw betaling doneren om bedreigde zeekoeien te redden (ja, zeekoeien!).

Sticky Password-plannen:
Hoewel de gratis versie biedt evenveel beveiligingsfuncties als de premium-versie, de gratis versie biedt geen cloudsynchronisatie en als zodanig worden uw wachtwoorden niet gesynchroniseerd tussen al uw apparaten. Het premiumplan synchroniseert al uw wachtwoorden en documenten op al uw apparaten en maakt een back-up in de cloud.

Waarom Sticky Password een goed alternatief is voor LastPass:
Sticky Password beperkt uw gebruik van authenticatie met twee wachtwoorden niet, zelfs niet bij het gratis abonnement, in tegenstelling tot LastPass.

4. Enpass

Enpass

 • Beste offline wachtwoordbeheerder
 • Gratis abonnement en premium-abonnementen vanaf $ 11,99 (eenmalige kosten)
 • Website: https://enpass.io/

Enpass biedt een prachtig minimaal interfaceontwerp dat het gemakkelijk maakt om al uw wachtwoorden te beheren. De apps zijn beschikbaar op Android, iOS, Mac, Linux en Windows. De gratis versie biedt bijna net zoveel functies als de premium-versies van deze app.

De enige beperkingen zijn dat je kunt bewaar slechts 20 wachtwoorden op de gratis versie en kan niet meerdere kluizen maken om gegevens te scheiden. Omzeil premium-versies van deze app om onbeperkte wachtwoorden op te slaan en om verschillende kluizen te maken op basis van use-cases zoals Work, Family, enz..

Enpass-plannen:
De gratis versie van deze app staat slechts 20 wachtwoorden toe. Het beste van deze app is dat de premium-versies beschikbaar zijn tegen een eenmalige vergoeding. Hoewel je de app moet kopen voor elk platform waarop je hem wilt gebruiken, mag je hem een ​​leven lang behouden voor slechts $ 11,99 per platform.

Waarom Enpass een goed alternatief is voor LastPass:
Enpass is veel goedkoper dan LastPass. Voor de prijs van LastPass ‘jaarabonnement kun je Enpass levenslang krijgen.

5. RoboForm

RoboForm

 • Beste freemium-wachtwoordbeheerder
 • Gratis abonnement en premium-abonnementen vanaf $ 1,99 per maand
 • Website: https://roboform.com/

RoboForm is een gratis wachtwoordbeheerder die beschikbaar is voor alle apparaten en platforms, waaronder iOS, Android, Mac en Windows. Het is ook beschikbaar als browserextensie voor alle browsers, waaronder Firefox, Chrome, Opera en Safari. De gebruiker interface is vergelijkbaar met LastPass en makkelijk te gebruiken.

RoboForm-plannen:
De gratis versie van deze app kunt u onbeperkte wachtwoorden opslaan op al uw apparaten, maar biedt geen cloudback-up of cloudsynchronisatie tussen uw apparaten. De premium-versie biedt dit alles en veilige functies voor delen.

Waarom RoboForm een ​​goed alternatief is voor LastPass:
RoboForm is beschikbaar voor meer platforms en apparaten dan LastPass.

6. Bewaarder

Keeper-beveiliging

 • Best-in-class op beveiliging gerichte wachtwoordbeheerder
 • Gratis abonnement en premium-abonnementen vanaf $ 2,49 per maand
 • Website: https://keepersecurity.com/

Keeper is een veilige wachtwoordbeheerder op de markt gebracht voor bedrijven. In tegenstelling tot andere apps in deze lijst, is Keeper ontworpen voor bedrijven en teams en biedt het als zodanig tientallen beveiligingsfuncties en voordelen. Het is een van de best beoordeelde apps voor wachtwoordbeheer op bijna alle platforms, waaronder Google Play, G2Crowd, Apple Store, GetApp en Trustpilot. Het wordt geleverd met apps voor alle apparaten, waaronder Android, iOS, Mac en Windows.

Keeper-plannen:
De gratis versie kan slechts op één apparaat worden gebruikt. De premium-versie maakt synchronisatie tussen onbeperkte apparaten mogelijk en biedt tientallen beveiligingsfuncties.

Waarom Keeper een goed alternatief is voor LastPass:
Keeper is ontworpen voor bedrijven en teams die hun gegevens zo veilig mogelijk willen houden. Keeper biedt betere beveiliging dan LastPass en is gemaakt voor teams.

7. Bitwarden

Bitwarden

 • Beste open source en gratis wachtwoordbeheerder
 • Gratis abonnement en premium-abonnementen vanaf $ 1 per maand
 • Website: https://bitwarden.com/

Bitwarden is een gratis open-source wachtwoordbeheerder. Het biedt apps voor alle platforms, inclusief Windows, Mac, Linux, Android en iOS. Het wordt ook geleverd met browserextensies voor alle moderne browsers. Bovendien, als u technisch onderlegd bent of een webontwikkelaar, kunt u zelfs toegang krijgen tot Bitwarden vanaf een opdrachtregelinterface. Het beste van Bitwarden is dat je het, als je wilt, gratis kunt instellen op je eigen aangepaste server.

Bitwarden-plannen:
Bitwarden is helemaal gratis en biedt alle functies die u ooit nodig zult hebben. Met de gratis versie kunt u onbeperkte wachtwoorden opslaan en synchroniseren op onbeperkte apparaten. Het wordt ook geleverd met authenticatie in twee stappen. De premium-versie van deze app biedt een paar extra geavanceerde beveiligingsfuncties en 1 GB aan gecodeerde bestandsopslag.

Waarom Bitwarden een goed alternatief is voor LastPass:
Bitwarden biedt gratis alle functies die LastPass in rekening brengt.

LastPass-alternatieven: samenvatting

Hoewel LastPass geweldig is en honderden beveiligingsfuncties biedt, is het niet voor iedereen het beste.

Als je niet kunt beslissen met welke van deze LastPass-alternatieven je wilt gaan, raad ik aan om met Dashlane te gaan. Het wordt geleverd met alle functies die u ooit nodig zult hebben en is een beetje gemakkelijker te gebruiken dan LastPass.

Het beste van Dashlane is dat de premium-versie een gratis VPN-service biedt om uw browse-ervaring te beveiligen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map