Als u uw aanwezigheid op sociale media als bedrijf of influencer wilt vergroten, moet u veel inhoud maken en plaatsen. Dit is waar een tool voor het beheer van sociale media leuk is Hootsuite komt binnen. Maar er zijn geweldige buiten.


Op welk platform u uw volgers ook wilt laten groeien, het belangrijkste is om regelmatig nieuwe inhoud te plaatsen om uw volgers betrokken te houden. Hoewel het maken van inhoud iets is dat u niet kunt automatiseren, kunt u het plaatsen op sociale media eenvoudig automatiseren met tools zoals Hootsuite.

Beste Hootsuite-alternatieven in 2020:

 • Beste algemeen: is naar mijn mening de beste alles-in-één tool voor het beheer van sociale media die er is, voor het plannen en beheren van inhoud voor al uw sociale media-accounts.
 • Runner-up, beste overall: komt niet met een gratis abonnement, maar het heeft een goedkoper premiumplan dat tot vijf sociale media-accounts verbindt. Ik ben ook dol op de mogelijkheden voor het beheren van inhoud van SocialPilot.
 • Beste gratis alternatief voor Hootsuite: is de beste gratis social media management site zoals Hootsuite die er is, met het gratis plan kun je maximaal drie van elke combinatie van Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn verbinden.

Wat is Hootsuite?

beste hootsuite-alternatieven

Met Hootsuite kunt u dat doen beheer al uw social media profielen vanaf één dashboard. Maar dat is niet het beste. De beste deel over het gebruik van Hootsuite is dat je dat kunt een inhoudspromotiekalender maken.

In plaats van elke dag nieuwe inhoud te maken en te plaatsen, maakt u vooraf een hoop inhoud en automatiseer het posten met Hootsuite.

Het plannen van posts op sociale media is slechts een deel van wat Hootsuite te bieden heeft. Je kunt het ook automatiseer het opnieuw plaatsen van inhoud. Zonder een tool als Hootsuite weet je niet hoe je posts op sociale media presteren.
Hootsuite biedt een dashboard waar u kunt controleren hoe uw inhoud presteert op sociale mediaplatforms zoals Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram.

Hootsuite-functies en -plannen

Hootsuite is meer dan alleen een planningstool voor sociale media. Het staat je toe beheer al uw social media profielen vanuit één dashboard en biedt een overzicht in vogelvlucht over hoe uw bedrijf presteert op sociale media.

hootsuite plannen

Hootsuite maakt het beheer mogelijk 35 sociale netwerken, waaronder Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, LinkedIn, Pinterest en nog veel meer. Hiermee kunt u onbeperkt berichten op al deze platforms plannen. Het biedt ook tools voor het beheren van inhoud waarmee u in minder tijd meer inhoud kunt maken.

Met het startpakket van Hootsuite kunt u maximaal 10 sociale-mediaprofielen beheren. Het startersplan wordt aangeboden op $ 29 per maand bij jaarlijkse betaling.

Voors en tegens van Hootsuite

Hootsuite kan je helpen automatiseer uw beheer van sociale media en bespaar u elke maand uren die u kunt besteden aan het maken van meer inhoud. Het biedt ook analyses voor al uw social media-accounts waarmee u in vogelvlucht kunt zien hoe uw posts op sociale media presteren en waar u het beter zou kunnen doen.

Als u een bedrijf runt, kan Hootsuite u veel problemen besparen en contentmarketing nog effectiever voor u maken door u toe te staan plan uw inhoudspromotie.
Hootsuite biedt honderden functies en kan een drastische verbetering zijn in hoe u uw aanwezigheid op sociale media beheert.

Maar tegelijkertijd kan een beetje duur zijn als je net begint. Het is gemaakt voor bedrijven en niet voor individuen of influencers die net beginnen.

Beste Hootsuite-alternatieven in 2020

Wat uw reden ook is, hier zijn enkele van de beste Hootsuite-alternatieven vind je op het internet:

1. Verzendbaar

verzendbaar

 • Plannen vanaf $ 29 / maand of $ 24 / maand, indien jaarlijks gefactureerd (gratis proefperiode van 30 dagen)
 • Website: https://www.sendible.com/

Verzendbaar is een beheerprogramma voor sociale media dat wordt gebruikt door meer dan 10.000 bedrijven over de hele wereld. Het ondersteunt het plannen van berichten voor Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en vele andere sociale mediasites. Het biedt ook de mogelijkheid om berichten te plannen op blogplatforms, waaronder WordPress, Medium, Blogger en Tumblr.

Met Sendible krijg je toegang tot functies zoals ingebouwde analyse voor alle ondersteunde social media platforms en automatische recycling van groenblijvende inhoud. Met Sendible kunt u uw aanwezigheid op sociale media eenvoudig automatiseren.

Met Sendible kunt u uw eigen maken en beheren kalender voor inhoudspromotie voor alle sociale media en blogplatforms op één plek. U kunt berichten gemakkelijk maanden van tevoren plannen.

Verzendbare plannen:
Sendible biedt een gratis proefperiode van 30 dagen waarvoor u zich kunt aanmelden zonder uw creditcardgegevens in te voeren. Op hun startpakket krijgt u slechts onbeperkte planning voor maximaal 12 services (sociale media-accounts) $ 29 per maand.

Waarom Sendible een goed alternatief is voor Hootsuite:
Hootsuite staat alleen het verbinden van maximaal 10 sociale media-accounts toe op hun startpakket dat $ 29 per maand kost; Sendible daarentegen laat tot 12 sociale media-accounts toe.

2. AgoraPulse

agorapulse

 • Plannen vanaf $ 99 / maand of $ 89 / maand, indien jaarlijks gefactureerd (gratis proefperiode van 28 dagen)
 • Website: https://agorapulse.com/

AgoraPulse wordt gebruikt door meer dan 17.000 socialemediamarketeers over de hele wereld. Het is een beheerprogramma voor sociale media dat is gebouwd voor serieuze ondernemers en bureaus die tientallen klanten behandelen.

Het maakt het niet alleen gemakkelijk inhoud plannen voor social media platforms, maar het helpt je ook opmerkingen beheren en erop reageren via een simpele inbox waartoe al je teamgenoten toegang hebben.

Het beste van AgoraPulse is dat het een ingebouwde CRM om u te helpen al uw klanten te beheren op sociale mediaplatforms. U kunt uw Facebook-, Twitter-, Instagram-, YouTube- en LinkedIn-accounts verbinden en beheren met AgoraPulse vanuit één enkel dashboard.

Hoewel AgoraPulse tientallen geweldige functies biedt die de manier waarop je sociale media beheert, kan veranderen, raad ik deze tool niet aan als je net begint, want het kan een beetje duur zijn voor beginners.

AgoraPulse-plannen:
De plannen van AgoraPulse beginnen bij $ 99 per maand en laat toe om tot 10 sociale media-accounts te verbinden met maximaal 2 gebruikersaccounts (voor beheer).

Waarom AgoraPulse een goed alternatief is voor Hootsuite:
AgoraPulse is meer geschikt voor bedrijven met veel klanten. Het biedt een eenvoudige CRM die u kunt gebruiken om uw klanten te beheren en te volgen op ondersteunde sociale mediaplatforms.

3. Ontspruit sociaal

sociaal ontspruiten

 • Plannen vanaf $ 99 / maand (gratis proefperiode van 30 dagen)
 • Website: https://sproutsocial.com/

Sprout Social wordt gebruikt door een aantal grote spelers in online marketing zoals Glassdoor, Grubhub en Vice. Het biedt een eenvoudige manier om uw aanwezigheid op sociale media op verschillende platforms te beheren en reguliere inhoud te plannen.

Het geeft je de tools die je nodig hebt om een ​​promotieschema voor content op sociale media te maken en te beheren. Met Sprout Social kan dat ook monitor sociale media voor zoekwoorden, profielen en locaties.

Het geeft je ook de mogelijkheid om opmerkingen beheren vanuit al je social media profielen rechtstreeks vanuit één inbox waar je hele team toegang toe heeft. Dit maakt het ongelooflijk gemakkelijk om op opmerkingen te reageren en op de hoogte te blijven van waar je volgers het over hebben.

Net als AgoraPulse is Sprout Social niet geschikt voor beginners of bedrijven die net zijn begonnen met socialemediamarketing. De kosten van het startplan van Sprout Social $ 99 per maand per gebruiker en staat slechts het beheer van 5 profielen toe. Maar Sprout Social is ongelooflijk handig als je veel volgers hebt op sociale media.

Sprout Social-plannen:
Met het startersplan van Sprout Social kunt u maximaal 5 socialemediaprofielen beheren en het kost $ 99 per gebruiker per maand.

Waarom Sprout Social een goed alternatief is voor Hootsuite:
Sprout Social is gebouwd voor teams die duizenden volgers vanuit één inbox willen beheren. Sprout Social biedt veel betere CRM- en klantbeheerfunctionaliteit dan Hootsuite.

4. SocialPilot

socialpilot

 • Plannen vanaf $ 30 / maand of $ 25 / maand indien jaarlijks gefactureerd (gratis proefperiode van 14 dagen)
 • Website: https://socialpilot.co/

SocialPilot is een alles-in-één tool voor marketingbeheer op sociale media die wordt gebruikt door marketinggoeroe Neil Patel. Hiermee kunt u berichten plannen voor alle grote sociale platforms zoals Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram en dergelijke.

Je kunt het ook plan berichten visueel in met een kalenderweergave. In tegenstelling tot andere tools in deze lijst, is SocialPilot gebouwd voor kleine bedrijven, bloggers en degenen die net beginnen. Hun startpakket biedt de mogelijkheid om maximaal 25 profielen, 3 gebruikersaccounts en onbeperkte planning te koppelen voor slechts $ 30 per maand.

SocialPilot-plannen:
Met het startersplan van SocialPilot kunnen berichten voor maximaal 25 profielen worden beheerd en gepland $ 30 per maand of $ 25 per maand als u jaarlijks betaalt.

Waarom SocialPilot een goed alternatief is voor Hootsuite:
SocialPilot is maar liefst drie keer goedkoper dan Hootsuite omdat het 25 sociale-mediaprofielen en drie gebruikersaccounts verbindt voor slechts $ 30 per maand, terwijl Hootsuite slechts 10 profielen en één gebruikersaccount toestaat voor $ 29 per maand.

5. eClincher

eClincher

 • Plannen vanaf $ 59 / maand en 15% korting bij jaarlijkse facturering (gratis proefperiode van 14 dagen)
 • Website: https://eclincher.com/

eClincher is een krachtige planningstool voor sociale media die werkt met Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en andere belangrijke sociale-mediaplatforms. Het wordt geleverd met alles wat u nodig heeft om uw aanwezigheid op sociale media te beheren en te laten groeien.

Je krijgt een inhoudskalender berichten plannen weken of maanden van tevoren. Je krijgt ook een sociale inbox om alle opmerkingen en gesprekken met uw klanten en volgers op één plek te beheren.

Een ding dat ik niet leuk vind aan deze tool, is dat je je moet abonneren op een add-on die $ 50 per maand per profiel kost als je Twitter CRM-functies wilt. Sommige andere tools op deze lijst bieden het gratis aan.

eClincher-plannen:
eClincher’s basisplan maakt het mogelijk om tot 10 profielen aan te sluiten en maakt het mogelijk om onbeperkt posts te plannen voor slechts $ 59 per maand.

Waarom eClincher een goed alternatief is voor Hootsuite:
eClincher is een geavanceerd hulpprogramma voor het beheer van sociale media dat is gemaakt voor geavanceerde gebruikers. Als je meer inzichten en geavanceerde functies wilt, is eClincher een goede keuze.

6. Buffer

Buffer

 • Gratis (beperkt) abonnement en premium-abonnementen vanaf $ 15 / maand (gratis proefperiode van 14 dagen)
 • Website: https://buffer.com/

Buffer is een van de oudste en meest populaire planningstools voor sociale media. Ze bestaan ​​al heel lang en bieden tientallen functies om te vereenvoudigen planning van sociale media en contentcreatie.

Als je net begint, raad ik je ten zeerste aan om met Buffer te gaan plannen zijn zeer betaalbaar en de tool is een van de gemakkelijkst te leren / gebruiken.

Behalve alleen het plannen van sociale media, krijg je ook toegang tot de buffer browserextensie waarmee je een bericht op sociale media kunt plannen zonder de pagina die je leest te verlaten.

Als u bijvoorbeeld een interessant artikel dat u leest wilt tweeten, kunt u een tweet plannen met slechts een klik op het pictogram van de Buffer-browserextensie.

Een ding dat ik niet leuk vind aan Buffer, is dat het alleen het plannen van maximaal 100 berichten tegelijk in het startplan mogelijk maakt. Bij de meeste andere tools in deze lijst kan op elk moment een onbeperkt aantal berichten worden gepland.

Bufferplannen:
Met het startersplan van Buffer kun je 100 posts tegelijkertijd plannen voor maximaal 8 social media-profielen $ 15 per maand.

Waarom Buffer een goed alternatief is voor Hootsuite:
Als je net begint, is Buffer een veel beter alternatief voor Hootsuite, want voor $ 15 per maand kun je maximaal 100 berichten plannen voor maximaal 8 social media-profielen.

7. Sociaal rapport

Sociaal rapport

 • Plannen vanaf $ 49 / maand (gratis proefperiode van 30 dagen)
 • Website: https://www.socialreport.com/

Sociaal rapport is een eenvoudige tool voor het beheer van sociale media en engagement die duizenden bedrijven over de hele wereld omvat. Hiermee kunt u berichten plannen voor alle grote sociale-mediaplatforms, waaronder Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en LinkedIn.

Social Report geeft jou en je team ook de mogelijkheid om dat te doen beheer al uw gesprekken (opmerkingen en berichten) met uw volgers op één plek. Het biedt ook tientallen statistieken en analysefuncties om u een idee te geven van hoe uw inhoud presteert op sociale mediasites.

Plannen voor sociaal rapport:
De kosten van het startersplan van Social Report $ 49 per maand en maakt het plannen van onbeperkte posts voor maximaal 25 profielen mogelijk.

Waarom Social Report een goed alternatief is voor Hootsuite:
Social Report biedt veel geavanceerde analyse- en beheerfuncties die Hootsuite mist. Het biedt u ook de mogelijkheid om profielen te scheiden op basis van projectnaamruimten.

Hootsuite-alternatieven: samenvatting

Dus wat zijn de beste concurrerende sites zoals Hootsuite?

Als je net begint en geld wilt besparen, raad ik aan om met een van beide te gaan Buffer of SocialPilot. Met Buffer kunnen 100 berichten voor maximaal 8 profielen worden gepland voor slechts $ 15 per maand.

SocialPilot daarentegen kost $ 30 per maand en maakt het mogelijk om 25 profielen te beheren en u kunt onbeperkt berichten plannen. Als je vastzit voor contant geld, dan is Buffer de beste optie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me