Cloudopslagsites zoals Google Drive maken het gemakkelijk om overal een back-up te maken van en toegang te krijgen tot bestanden en om documenten, spreadsheets, presentaties, enquêtes te maken en te beheren. Google Drive is uitstekend en gratis, maar als je wil betere synchronisatie en privacy dan zijn er beter buiten.


Cloud opslag heeft de manier veranderd waarop de wereld gegevens vastlegt. Het heeft de overhand gekregen als de belangrijkste methode voor gegevensopslag: vergeet kamers gevuld met archiefkasten die daar gewoon zitten en nemen ruimte, tijd en mankracht in beslag om er doorheen te ziften.

Beste Google Drive-alternatieven in 2020:

 • Beste algemeen:. Dit is mijn favoriete cloudopslagprovider omdat Sync.com betaalbaar, gebruiksvriendelijk is, wordt geleverd met geweldige beveiliging en functies. Het end-to-end gecodeerde opslagplatform en apps van Sync zorgen ervoor dat alleen u toegang heeft tot uw gegevens in de cloud.
 • Runner-up, beste overall:. Runner-up is pCloud dankzij de goedkope prijs en ik ben dol op de eenmalige kosten voor een levenslang abonnement. pCloud’s Crypto biedt client-side encryptie, die uw bestanden op elk apparaat versleutelt en onzichtbaar maakt voor anderen.
 • Beste gratis alternatief voor Google Drive: wordt geleverd met 2 GB opslagruimte en is altijd gratis. Dropbox gebruikt SSL / TLS om gegevens tijdens verzending te beschermen. SSL / TSL creëert een veilige tunnel die wordt beschermd door 128-bits of hogere Advanced Encryption Standard (AES) -encryptie.

Wat is Cloud Storage?

Met opslag “in de cloud” of bestanden, documenten, afbeeldingen, enz. Die op afstand zijn opgeslagen op servers van cloudbedrijven, neemt het opslaan van enorme hoeveelheden informatie niet langer zoveel energie en ruimte in beslag als vroeger in de dagen voor de cloud.

Cloudopslag wordt ook als veiliger beschouwd dan de meeste gangbare opslagalternatieven. Het biedt directe toegang tot alles wat je nodig hebt, beveiligd voor iedereen die zijn vingers in je gegevens wil steken.

De meeste bedrijven (en sommige overheden) slaan hun gegevens op in de cloud. Cloudplatforms zijn ook opslagruimten voor andere gegevens, waaronder persoonlijke herinneringen of foto’s.

Het spreekt voor zich dat u de best mogelijke cloudprovider wilt kiezen en factoren zoals beveiliging en privacy zijn belangrijk om te bepalen welke het beste is.

De voordelen van cloudopslag

Cloudopslag is eenvoudig: het is gemakkelijk om bestanden te uploaden en het is gemakkelijk om bestanden te downloaden of te delen. Het enige dat u nodig heeft, is toegang tot internet.

De meeste cloudproviders bieden een gratis optie met een bepaalde hoeveelheid gegevens gratis aan: meer opslagbehoeften betekent dat u ervoor moet betalen.

Cloudopslag garandeert eenvoudige, veilige opslag van bestanden (en al het andere dat in onbewerkte online gegevens kan worden gestopt).

Daarom is cloudopslag beter.

Maar is uw huidige cloudprovider de juiste voor uw behoeften??

Wat is Google Drive?

Google Drive is de cloudopslagoptie die u samen met uw Google- of Gmail-account krijgt. Het is gratis, tenzij u een van hun betaalde abonnementen kiest om de hoeveelheid opslag te upgraden.

google drive

 • De eerste 15 GB opslagruimte is volledig gratis
 • Biedt offline weergave en bewerking met de Office-tools van Google (Documenten, Spreadsheets, Presentaties, etc.)
 • Zeer gebruiksvriendelijke en platformonafhankelijke ondersteuning
 • 2-factor authenticatie en versiebeheer van bestanden

Omdat het wordt gebundeld met een Google-account, is het een enorm populaire optie geworden waar veel mensen de voorkeur aan geven, alleen omdat het daar is.

Gebruikt u of uw bedrijf Google Drive?

Als het antwoord ja is, is het misschien tijd om enkele alternatieven te overwegen. Hoewel Google Drive gratis en handig is en wordt geleverd met Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en andere handige bewerkingstools, zijn er nadelen waardoor mensen een overstap overwegen.

Waarom overstappen van Google Drive?

Privacykwesties en de onmogelijke situatie “Ik ben voor altijd uitgesloten van mijn Google-account” hebben ertoe geleid dat veel mensen zijn overgestapt op cloudalternatieven zoals Sync.com, Dropbox of Box.

Welke is het beste Google Drive-alternatief?

Sync.com is best goed. Dat moet je natuurlijk zelf beslissen.

Hier is een blik op de beste cloudopslagalternatieven voor Google Drive.

1. Sync.com

sync.com

Wat is Sync.com?

Sync.com groeit uit tot een van de sterkste concurrenten op het gebied van cloudopslagplatforms zoals Google Drive of Dropbox. Het bestaat al een paar jaar en het is bewezen dat het een van de snelste en veiligste plaatsen is waar u gegevens online kunt opslaan: een combinatie van deze functies en een geweldige klantenservice heeft van Sync.com een ​​krachtpatser gemaakt van een cloudopslagplatform dat geweldig is voor zakelijk of persoonlijk gebruik.

Belangrijkste kenmerken

 • Een grotere hoeveelheid opslagruimte dan welke andere cloudprovider dan ook. Goedkopere abonnementen bieden maar liefst 2 TB aan totale opslag, terwijl de abonnementen voor bedrijven 10 TB bieden – en dat is per gebruiker die zich heeft aangemeld bij uw hoofdcloud.
 • Gegevens worden geüpload en geopend met behulp van een downloadbare gegevensclient of in de browser, hoewel de gegevensclient wordt aanbevolen voor sneller uploaden.
 • De mogelijkheid van automatische gegevenssynchronisatie om ervoor te zorgen dat er altijd een back-up van uw apparaten wordt gemaakt.
 • Het end-to-end gecodeerde opslagplatform en apps van Sync zorgen ervoor dat alleen u toegang heeft tot uw gegevens in de cloud.

Voordelen

 • Uploadsnelheid is zowel consistent als snel: het is een van de belangrijkste factoren, vooral voor een zakelijk cloudplatform.
 • Gegevens zijn overal gemakkelijk toegankelijk, zonder vertragingen.
 • Klantenondersteuning reageert snel op vragen: internationale gegevensopslag vereist dat klantenondersteuning er altijd is en dat ze altijd snel terugkomen als er problemen of vragen van de gebruiker zijn.

Nadelen

 • Gebruikers die gewend zijn aan Dropbox of Google Drive, moeten mogelijk voor de eerste keer een tutorial volgen om door de Sync.com-interface te navigeren.
 • Geen downloadbare clientondersteuning voor LInux.

Waarom Sync.com gebruiken in plaats van Google Drive

Hoewel Google Drive de standaard kan worden genoemd, is Sync.com een ​​wereld apart in termen van opslagcapaciteit, functionaliteit en technische ondersteuning. Heb je ooit geprobeerd een snel antwoord te krijgen van de meeste andere cloudbedrijven? Bij de meeste moet u wachten, terwijl Sync.com in een redelijke tijd met klanten communiceert, vooral als u problemen ondervindt.

Er is geen reden om vast te houden aan de beperkte functionaliteit die wordt aangeboden door Google Drive wanneer u in plaats daarvan de beste functionaliteit en ruimte kunt hebben met Sync.com.

2. Dropbox

dropbox

Wat is Dropbox?

Dropbox is meestal een van de eerste alternatieven die gebruikers en mensen overwegen wanneer ze op zoek zijn naar een krachtige cloudprovider. Ze bestaan ​​al heel lang en de meeste mensen zullen al bekend zijn met hun beperkte ‘gratis’ opslagabonnement: sommigen zijn misschien zelfs overgestapt op een van hun betaalde abonnementen. Dropbox.com is bijzonder krachtig als je onderweg wilt uploaden en al je apparaten met elkaar wilt synchroniseren.

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis, persoonlijke en zakelijke abonnementen, afhankelijk van hoeveel gegevens u wilt opslaan.
 • Uploaden en toegang tot gegevens via een app, downloadbare desktopclient of in-browser.
 • Eenvoudige bewerkings- en weergavecapaciteit voor de meest voorkomende soorten documenten en mediabestanden.

Voordelen

 • Werkt snel en werkt goed, of je nu je pc of smartphone gebruikt om het grootste deel van het uploaden te doen.
 • Bestanden zijn eenvoudig te ordenen, doorzoeken en verplaatsen in de cloud met slechts een paar klikken.
 • Het gratis abonnement is de standaardoptie voor veel mensen en is een geweldig alternatief voor iedereen die nog niet veel gegevens heeft om in de cloud te blijven.

Nadelen

 • Koppelingen delen kan de map van uw hele cloud kwetsbaar maken voor iedereen met de koppeling wanneer u slechts één bestand wilde delen.
 • Bij verbindingsproblemen vergeet u naadloos uploaden of downloaden naar de cloud.
 • Er is geen offline toegang tot de meeste van uw cloud voor noodgevallen.

Waarom Dropbox gebruiken in plaats van Google Drive

Als je gewend bent aan Google Drive, voelt Dropbox voor de meeste gebruikers als een droom die uitkomt. Functionaliteit is beter, en hoewel Dropbox de fraaie “Google Docs” -editor mist die je bij Drive zult vinden, maakt de mogelijkheid om bestanden in de browser, app of desktopclient te bekijken dit goed.

3. pCloud

pcloud

Wat is pCloud?

pCloud is een van de nieuwere cloudproviders die pas de afgelopen 10 jaar van kracht zijn geworden. De enorme groei van pCloud-gebruikers zou een duidelijke aanwijzing moeten zijn dat functionaliteit beter bleek te zijn met pCloud – en iedereen die het bekijkt, moet onder de indruk zijn van de gemakkelijker te navigeren interface.

Belangrijkste kenmerken

 • Met ingebouwde mediaspelers en documentviewers kunt u bestanden rechtstreeks vanuit uw cloud openen, bekijken en streamen, waar u ook bent: voor mensen die hun favoriete films en herinneringen binnen handbereik willen hebben, is dit geweldig.
 • Automatisch uploaden voor bestanden tussen apparaten en rechtstreeks naar de cloud.
 • Met selectieve synchronisatie kunt u een specifieke pc-map kiezen en alleen synchroniseren wat erin zit: geweldig voor iedereen die niet al zijn informatie automatisch in de cloud wil hebben.
 • pCloud tilt beveiliging naar een hoger niveau met hun pCloud Crypto. Hiermee kunt u uw bestand eerst op uw computer of mobiel coderen voordat u het verzendt voor opslag. Om het te ontgrendelen, moet u de gegenereerde sleutel CryptoPass gebruiken.

Voordelen

 • Hun gratis abonnement biedt gratis 10 GB opslagruimte, terwijl andere, zwaardere abonnementen beschikbaar zijn voor iedereen die er meer uit wil halen.
 • Ze bieden een Lifetime-abonnement, dat eenmalige betaling biedt en toegang tot een uitgebreide cloud voor de rest van je leven.
 • Uploaden en automatisch synchroniseren is een vrij eenvoudig proces voor iedereen die volledige controle (en directe toegang) tot zijn online spullen wil.

Nadelen

 • pCloud’s cloudopslagopties kunnen ontbreken voor grote bedrijven: velen hebben veel meer nodig dan 2 TB, het maximale bedrag dat ze bieden.
 • Hun prijzen kunnen duur zijn als u niet kiest voor de Lifetime-abonnementen, wat een eenmalige prijs kan zijn als u slechts een persoonlijke gebruiker bent.

Waarom pCloud gebruiken in plaats van Google Drive?

Google Drive staat tot nu toe onder vuur voor hun cloudopslag. Beveiligings- en privacykwesties behoren tot de belangrijkste klachten: anderen zijn onder meer een gebrek aan klantenondersteuning, de kans dat u uw Drive afsluit als u de toegang tot uw apparaten verliest en een gebrek aan echte opslagruimte, zelfs met hun betaalde abonnementen. pCloud staat bovenaan de meeste problemen die gebruikers mogelijk hebben met Google Drive en biedt een beter platform dat gemakkelijker te gebruiken is.

4. Doos

box.com

Wat is Box?

Veel gebruikers hebben misschien nog nooit van Box.com gehoord, maar het is een geweldige optie voor cloudopslag voor persoonlijke gebruikers die veilige online opslag kunnen gebruiken. Ze bieden gratis abonnementen en betaalde alternatieven, die beide krachtig genoeg zijn om de gegevens van een bedrijf of persoon veilig te houden – en een gemakkelijke manier om deze informatie te uploaden en te openen.

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis abonnementen die u meerdere GB aan online opslag bieden en betaalde abonnementen die dit tarief verhogen tot voldoende voor een kleiner bedrijf.
 • De mogelijkheid om bestanden te uploaden en downloaden met een klik vanuit de in-browser cloud.
 • Beperkte instellingen voor bestandstoegang waarmee wordt bepaald wie bepaalde bestanden kan zien en wanneer.

Voordelen

 • Box.com biedt een veilige cloud die een hackerbestendige garantie biedt en een van de weinige clouds die dat wel doen.
 • Snel uploaden vanaf de meeste plaatsen over de hele wereld.
 • De mogelijkheid om te beperken hoe mensen bestanden zien.
 • Elk bestand is versleuteld met AES 256-bit encryptie op verschillende locaties.

Nadelen

 • Er is geen slimme bewerkingstool of bestandsvoorbeeldfunctie. Er zijn alleen bestandsnamen en de mogelijkheid om erop te klikken om te downloaden: dat is niet slim voor elke cloudprovider.
 • Er is een automatische limiet voor het uploaden van bestanden die groter zijn dan 250 MB als u een van de gratis abonnementen gebruikt. Wat heeft dit voor zin??
 • Box voelt veel geavanceerder aan dan nodig is, zelfs voor gebruikers die zichzelf geavanceerd noemen.

Waarom Box gebruiken in plaats van Google Drive?

Als je gefrustreerd bent over Google Drive en je alleen op zoek bent naar een persoonlijke cloud of ruimte om wat foto’s en video’s met familieleden te delen, is Box een geweldige optie om naar te kijken – hoewel er nog betere zijn (zoals Sync.com ) die u meer kunnen bieden.

Functionaliteitsproblemen met betrekking tot Box (zoals het ontbreken van een bestandsvoorbeeld) betekenen dat er goede redenen zijn om in plaats daarvan naar Sync.com te kijken.

5. Backblaze

backblaze

Wat is Backblaze?

Backblaze is weer een van de nieuwere cloudproviders die pas de afgelopen tien jaar bestaat. Ze zijn erin geslaagd om op te staan ​​als een van de sterkste concurrenten voor Google Drive, alleen al vanwege de hoeveelheid opslag die ze bieden (en hun vergelijkende tarief per GB als je je rekenmachine zou pakken en erachter zou komen wie je echt meer waarde geeft).

Belangrijkste kenmerken

 • Direct uploaden vanaf mobiel, browser of hun downloadbare app.
 • De optie van verschillende abonnementen, met betaalde abonnementen die verschillende TB aan beschikbare opslagruimte bieden (en meer dan andere cloudproviders voor de prijs). Onbeperkte opslag is beschikbaar voor degenen die niet zeker weten hoeveel gegevens moeten worden gestraald.
 • Een optie voor het herstellen van bestanden voor die dingen die u per ongeluk kunt verwijderen en die u in een later stadium terug naar de cloud wilt.

Voordelen

 • De optie van onbeperkte bestandsopslag voor gebruikers die het nodig hebben.
 • Snel en eenvoudig uploadproces met een gemakkelijk te navigeren interface.
 • Beveiliging: ze garanderen dat uw gegevens niet worden gestolen, verkocht of uitgecheckt door iemand die niet is geautoriseerd door de cloud-eigenaar om dit te doen.

Nadelen

 • Het herstellen van bestanden kan even duren.
 • Automatische bestandszip-functie voor gegevenscompressie betekent dat u mogelijk kwaliteitsverlies ervaart met audiobestanden.
 • Moeilijker te navigeren voor gebruikers die niet wat meer pc-ervaring hebben.

Waarom Backblaze gebruiken in plaats van Google Drive?

Met de toevoeging van onbeperkte opslag, zal iedereen die enorme hoeveelheden gegevens tegelijk moet opslaan Backblaze verkiezen boven de gebruikelijke Google Drive – vooral als je de capaciteit van wat Google te bieden heeft overschreden hebt, maar meer bestanden hebt om op te staan naar uw cloud.

6. SpiderOak

spideroak

Wat is SpiderOak?

SpiderOak is een minder bekende cloudprovider, maar dit betekent niet dat ze compromissen sluiten op het gebied van snelheid, ruimte of beveiliging – en het zou een geweldig alternatief kunnen zijn voor iedereen die Google Drive wil verlaten in een veiligere ruimte.

Belangrijkste kenmerken

 • Een gratis abonnement met maar liefst 2 GB opslagruimte.
 • Directe Linux-ondersteuning voor hun desktopclient en andere opties voor gebruikers van Windows of Mac.
 • Rechtstreeks uploaden via een app, met de mogelijkheid om bestanden te bekijken.

Voordelen

 • Consequent hoge snelheden als het gaat om het uploaden of openen van uw online bibliotheek.
 • Makkelijk te gebruiken, zelfs voor iedereen die niet gewend is aan uploadplatforms in de cloud.
 • Verschillende uploadplatforms, geschikt voor Mac, pc, Linux of mobiel.

Nadelen

 • Serieus ontbreekt in wat het biedt voor gratis opslagruimte.
 • Betaalde opties zijn duurder dan nodig: andere providers zoals Sync.com bieden een betere vergelijkende deal.

Waarom SpiderOak gebruiken in plaats van Google Drive?

Als je frustraties met Google Drive een gebrek aan klantenondersteuning en het uploaden of downloaden van vertraging omvatten, kan SpiderOak een goede keuze zijn, maar alleen op voorwaarde dat je niet veel gegevens hebt om op te slaan en het niet erg vindt van de juiste “bekijken” add-ons binnen hun app. De toevoeging van een hersteloptie maakt dit goed.

7. Microsoft OneDrive

microsoft onedrive

Wat is Microsoft OneDrive?

Als u een pc met Windows gebruikt, heeft u de optie voor OneDrive eerder ergens op uw computer gezien; je hebt misschien zelfs gehoord dat het een back-up maakt van bestanden naar OneDrive en je weg naar de cloud hebt gevonden door je af te vragen waarom.

OneDrive is het antwoord van Microsoft op de cloud en het blijkt een behoorlijk krachtig hulpmiddel te zijn voor zowel bedrijven als persoonlijke gebruikers.

Belangrijkste kenmerken

 • Naadloos en snel uploaden van bestanden vanuit de app, client of rechtstreeks vanuit uw browser.
 • Automatische virusbeveiliging en spywarecontrole voor alle geüploade en gedeelde bestanden.
 • Gratis en betaalde abonnementen die gebruikers 10 GB aan mogelijke cloudopslag en meer bieden.

Voordelen

 • Snelheid uploaden en downloaden met OneDrive is meer dan goed genoeg voor persoonlijk en zakelijk.
 • Automatische synchronisatie van uw bestanden (of alleen specifieke mappen) maakt dit een fluitje van een cent.
 • OneDrive belooft behoorlijke beveiliging, en dat is wat je krijgt.

Nadelen

 • OneDrive wordt gemaakt door Microsoft en is volledig afgesloten van elke vorm van ondersteuning voor Linux.
 • Gratis opties zijn zeer beperkend en gevorderde gebruikers of bedrijven vinden OneDrive misschien ook niet voldoende.
 • Frustrerend voor nieuwe gebruikers om te leren kennen, en de meeste mensen zullen het hebben opgegeven tegen de tijd dat ze erachter zijn gekomen.

Waarom OneDrive gebruiken in plaats van Google Drive?

OneDrive is op elke gekozen dag een krachtig en geweldig alternatief voor Google Drive. Het is gemakkelijk te gebruiken, veilig en snel – en het is allemaal dat Google Drive ongeveer tien jaar geleden niet meer was. Zelfs Dropbox-gebruikers kunnen in plaats daarvan OneDrive overwegen, maar voor het beste qua functionaliteit lijkt Sync.com nog steeds te winnen.

Veel Gestelde Vragen

Wat zijn de voordelen van Google Drive?

Google Drive is gratis, synchronisatie, delen en samenwerken is gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd met Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Enquêtes, Formulieren en meer.

Wat zijn de nadelen van Google Drive?

Trage synchronisatie en trage upload- en downloadsnelheden. Privacy was een punt van zorg, aangezien Google Drive is verbonden met het PRISM-project van de Amerikaanse National Security Agency.

Wat zijn de beste Google Drive-alternatieven?

De best betaalde alternatieven voor Google Drive zijn Sync.com en pCloud.com. Het beste gratis alternatief is Dropbox.

Beste alternatieven voor Google Drive: Samenvatting: Dus, wat is het beste?

beste alternatieven voor google drive

Het is veilig om te zeggen dat er genoeg opties zijn voor een cloudprovider die je hoofd kan laten draaien wanneer het tijd is om er een voor jou of je bedrijf te kiezen. Cloudopslag is goedkoper, sneller en beter geworden – en nu zijn er meer bedrijven dan slechts drie cloudmegalieten die de industrie domineerden.

Van de meeste andere beoordeelde cloudproviders is Sync.com ook een van de veiligste: tot nu toe zijn ze nog nooit gehackt of hebben ze hun gebruikersgegevens in gevaar gebracht – en dit is iets dat veel andere cloudproviders (zelfs de grootste) kan geen aanspraak op maken.

Sync.com ook gerangschikt de hoogste in termen van functionaliteit, snelheid en gebruiksgemak voor zowel gevorderde als beginnende gebruikers.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me