SiteGround granskning

Siteground anses vara ett av de bästa webbhotellföretagen där ute. Men snälla, kan de verkligen vara det? DEN DÄR Bra? Allvarligt! Det är exakt vad det här SiteGround-granskning syftar till att ta reda på det.


Gå till SiteGround.com

Jag ska erkänna att jag var lite skeptisk till en början, men det förändrades snabbt. Faktiskt så mycket att jag flyttade den här webbplatsen till dem på deras GrowBig GoGeek-plan.

TL; DR: SiteGround har satt en ny industristandard när det gäller högpresterande webbhotell och WordPress-värdtjänster. Medan de blir slagna på pris- och tilläggsbonusar av konkurrenter som Bluehost, gör SiteGround mycket bättre när det gäller prestanda och värdfunktioner. Om webbplatsens hastighet och säkerhet är viktigare för dig, bör du betala lite mer och använda SiteGround.

På grund av deras engagemang för drifttid, hastighet, säkerhet och support – det är verkligen den överlägsna webbhotell just nu! Och jag är inte den enda som ❤️ dem.

SiteGround är # 1 favorit på webbhotell i många undersökningar / undersökningar om Facebook:

facebook undersökningarKolla in omröstningarna på Facebook:
www.facebook.com/groups/wphosting/permalink/1160796360718749/ www.facebook.com/groups/wphosting/permalink/917140131751041/ www.facebook.com/groups/473644732678477/permalink/1638240322885573/ www.facebook.com/groups/groups/ wphosting / permalänk / 1327545844043799 /

Deras hastighetsteknik är det viktigaste människor gillar mest. De får också positiv feedback och betyg på Twitter:

siteground-betyg på twitterÖverväldigande positiva recensioner på Twitter

I den här SiteGround-granskningen kommer jag att titta på de viktigaste funktionerna i SiteGround, hur deras prissättningsplaner är och gå igenom för- och nackdelarna (eftersom de inte är 100% perfekta) för att hjälpa dig att tänka dig innan du skriver upp med SiteGround för din webbplats, blogg eller onlinebutik.

Denna webbplats är värd av SiteGround och under de senaste månaderna har jag övervakat och analyserat driftstid, hastighet och total prestanda för att se hur bra min webbplats fungerar med dem. Jag har till och med skapat en testplats med standard WordPress-tema. Du kan hoppa rakt till .

Ge mig bara tio minuter av din tid, och jag kommer att ge dig alla “måste-veta” fakta och jag svarar på frågor som.

 • Hur mycket kostar värd?
 • Vad är skillnaden mellan StartUp, GrowBig & GoGeek?
 • Får jag välja en serverplats?
 • Vad är för- och nackdelarna med att använda dem?
 • Vilket är den bästa planen för WordPress-webbplatser?
 • Kommer de att ta automatiska säkerhetskopior av min webbplats?
 • Vad gör de för att påskynda min webbplats?
 • Kommer det med SSD? Vad sägs om CDN & SSL?
 • Kommer de att hjälpa till att överföra min webbplats till dem?
 • Hur är deras SuperCacher-plugin för WordPress??

När du är klar med att läsa detta vet du om det är rätt (eller fel) webbhotell som du kan använda.

SiteGround erbjuder utmärkt värd som är fullpakad med extrafunktioner och de är vanligtvis inte den billigaste webbhotell där ute.

Ändå matchar deras priser just nu några av de billigaste i branschen (från $ 3,95 per månad, ner från $ 11,95 per månad).

Genom att klicka på den här länken kan du endast vara värd för din webbplats $ 3,95 per månad (ner från $ 11,95 per månad).

Contents

Den här granskningen av SiteGround kommer att täcka:

1. Huvudfunktioner

Här kommer jag att täcka och vad SG: s webbhotelltjänster kommer med.

2. Lista över proffs & nackdelar

Här ska jag gå mer in i och täcka vad (eller hoppa rakt till eller).

3. Värdplaner & priser

Här ska jag täcka och vilka funktioner som är för varje plan.

4. Rekommenderar jag SiteGround?

Här är mitt där jag säger om jag rekommenderar dem, eller om du är bättre på att registrera dig hos en konkurrent.

När du skapar en webbplats, särskilt en som kommer att tjäna som inkomstkälla, måste du veta att du kan lita på din värd för att erbjuda utmärkta tjänster och support.

Om din webbplats är nere eller har tekniska problem som påverkar användarnas upplevelse, kommer du att förlora pengar. Vilket är ingen Bueno!

Så låt oss prata om SiteGround. Vad gör dem speciella? Varför gillar så många människor om dem?

#Intressant fakta

WordPress Hosting är en sluten Facebook-grupp med nästan 7000 medlemmar som enbart är dedikerade till WordPress-värd.

Varje år uppmanas medlemmarna att rösta på sin favoritwebbhotell. Kan du gissa vilken WordPress webbhotell som fick flest röster?

Det är rätt. SiteGround har utsetts till WordPress värd # 1 i två år i rad nu (nr 1 i 2017: s undersökning och nr. 1 i 2016: s undersökning)

facebookundersökningWPhosting Facebook Group

Denna SiteGround-granskning (2020-uppdateringen) kommer att diskutera SG: s primära funktioner och prata om varför du bör överväga att använda den för dina värdbehov.

Innan jag hoppar in i recensionen här ger jag dig en kort sammanfattning av vad SiteGround är och vad de erbjuder.

Om SiteGround

 • SiteGround grundades i 2004 och dess huvudkontor ligger i Sofia, Bulgarien.
 • De erbjuder en rad värdtjänster; från delad hosting, molnvärd, WordPress-värd, VPS, återförsäljarhosting, till dedikerade servrar och företagshosting.
 • Alla planer kommer med hanterad WordPress-värd.
 • Är en officiell partner för WordPress.org
 • Fri SSD-enheter kommer med i alla delade värdplaner.
 • Servrar drivs av Google Cloud, PHP7, HTTP / 2 och NGINX + cachning
 • Alla kunder får gratis SSL-certifikat (Låt oss kryptera) och CloudFlare CDN.
 • Det finns en 30-dagars återbetalningsgaranti.
 • Officiell webbplats: www.siteground.com

Låt oss nu dyka in i recensionen ..

Huvuddrag

De har massor av fantastiska funktioner, men det finns fyra huvudfunktioner som verkligen skiljer dem från andra webbhotell där ute.

Detta hjälper till att förklara varför SiteGround rekommenderas av WordPress, Joomla och Drupal, och varför den får så entusiastisk användarsupport och bra kundrecensioner.

rekommenderas av wordpress, joomla och drupalRekommenderad webbhotell av WordPress, Joomla och Drupal

Serverhastighet

När det gäller att göra en webbplats användarvänlig är en av de viktigaste frågorna hastighet.

När jag flyttade denna webbplats till dem hade jag omedelbart en mycket snabbare laddningswebbplats.

För att testa detta använde jag Byte Check, ett verktyg som mäter tid till första byte (TTFB). Med andra ord mäter den en webbservers lyhördhet.

Resultaten var inget mindre än fantastiska. I själva verket gick min startsida till första byte från 2,3 sekunder ner till 0,2 sekunder när jag bytte över.

bytecheck-test före och efter

Med GTmetrix gick min hämtningstid för hemsidan från 6,9 sekunder ner till 1,6 sekunder efter att jag flyttade min webbplats. Det är en 5,3 sekunder snabbare lasttid!

gtmetrix före och efter

Min startsida laddningshastighet med Pingdom gick från 4,96 sekunder ner till 581 millisekunder efter att jag flyttade över. Det är ganska fantastiskt!

pingdom före och efter

Webbplatser som laddas långsamt kommer troligen inte att öka toppen i någon nisch.

serverhastighet

Varför? Eftersom webbanvändare är notoriskt otåliga. I själva verket visar studier att om en sida inte har laddats på tre sekunder, kommer användare sannolikt att navigera bort för att leta efter något snabbare – och ju längre väntan är, desto fler kommer du att förlora.

Som ett resultat tar SiteGround webbplatshastigheten på allvar. Och deras expertutvecklare arbetar alltid med ny teknik för att förbättra belastningstiderna för webbplatsen – och det visar.

hastighetsteknologi

Här är några av de specifika teknikerna de använder för att garantera snabba laddningstider till sina kunder:

 • SiteGrounds infrastruktur drivs av Google Cloud med SSD-beständig lagring och ultra-snabbt nätverk.
 • Solid State Drives (SSDs) är upp till tusen gånger snabbare än vanliga enheter. Alla databaser och webbplatser värd av SiteGround använder SSD: er för lagring.
 • NGINX webbserverteknik hjälper till att påskynda laddningstiden för statiskt innehåll på din webbplats. Alla SG-kunders webbplatser får fördelen med NGINX webbserverteknologi.
 • Webbcaching spelar en nyckelroll för att ladda dynamiskt innehåll från din webbplats. De har byggt sin egen cachemekanism, SuperCacher, som förlitar sig på NGINX omvänd proxy. Resultatet är snabbare laddning av dynamiskt innehåll och bättre optimering av webbplatsens hastighet.
 • Fri Content Delivery Network (CDN) och HTTP / 2 och PHP7 aktiverade servrar hjälper till att påskynda laddningstider runt om i världen genom att göra ditt innehåll mer tillgängligt.
 • Var den första webbhotell som släppte PHP 7.3 (24 oktober 2018)

Utöver allt ovanstående utför de regelbundna uppdateringar av sin teknik för att säkerställa att webbplatserna de är värd inte släpar eftersom de inte följer med tekniska förändringar. Resultatet är de snabbaste laddningstiderna som finns tillgängliga.

säkerhet

Det verkar som om det knappast går en dag utan nyheter om ett nytt säkerhetsbrott online. Individer, företag och till och med statliga enheter har drabbats av.

Sanningen är att säkerhet är ett stort problem för alla som äger en webbplats.

säkerhetsfunktioner

SiteGround erbjuder några av de mest pålitliga tillgängliga säkerheterna. Du måste fortfarande göra din del för att skydda din webbplats, men här är några av dem säkerhetsfunktioner som gör dem unika.

 • Webbplatsisolering ser till att din webbplats inte påverkas negativt om det finns ett säkerhetsbrott på en av de andra webbplatserna på din server. Tänk på det som en värdbrandvägg som skyddar din webbplats från hackare.
 • Alla deras servrar stöder HTTP / 2-teknik, vilket är det säkraste alternativet som finns. Många webbhotell är bakom i detta område, men inte SG.
 • Alla deras kunder får fördelen med sina webbapplikations brandvägg (WAF), som skyddar mot säkerhetsbrott och uppdateras regelbundet.
 • Proaktiva lappar skickas till alla klienter när nya hot dyker upp.

De kör också regelbundet virus- och skadlig kodskanning på din webbplats och skicka rapporter för att meddela dig om resultaten, så att du alltid vet vad som händer med din webbplats. Det är en av de saker som användare älskar med sin webbhotelltjänst.

Under 2018 var SiteGround extremt framgångsrik när det gäller att hålla kundens webbplatser väl säkra. De svarade på tre gånger fler hot jämfört med förra året. Statistiskt sett:

 • Skrev 250 nya anpassade brandväggsregler
 • Lade till 125 livepatch-kärnmoduler
 • Avhjälpte 186 DDOS-attacker
 • Stoppade 7 miljoner attacker för brute-force
 • Stoppade 160M dåliga botfrågor till kundens webbplatser
 • varje dag med sin anti-bot AI-lösning

Kundsupport

En webbhotell kan ha modern teknik och god säkerhet, men för de flesta är det vad som händer när saker och ting går fel som betyder mest.

kundtweet

SG är ett företag som är stolt över kundstöd. De prioriterar kundservice och det visas i deras recensioner och genom deras kunders lojalitet.

kundsupport

Faktum är att deras responstider lämnar sina konkurrenter i dammet.

Deras närmaste konkurrent har en genomsnittlig responstid för en supportbiljett på 44 minuter – men SiteGrounds responstid är bara åtta minuter.

De erbjuder tre sätt att få stöd:

 • Live chat-systemet får dig ett omedelbart svar och är tillgängligt 24 timmar om dygnet
 • På samma sätt bemannas telefonsupport dygnet runt och ger dig ett omedelbart svar
 • Om du skickar en biljett får du svar på mindre än 10 minuter – och denna svarstid är ännu mindre om du har betalat för en av deras prioriterade tjänster

Istället för att vänta timmar (eller till och med dagar) på hjälp med din webbplats kan du räkna med denna webbhotell för att ge dig ett snabbt svar. Naturligtvis betyder det att du kan vidarebefordra samma utmärkta tjänster till din webbplats användare.

SiteGround WordPress-värd

Som tidigare nämnts är WordPress världens mest populära CMS. Förutom att driva knappt 30% 33% av alla Internet-webbplatser är det också ansvarigt för att leverera så mycket som 60% av webbinnehållet över hela världen.

automatisk wordpressinstallation

Det är därför du får SiteGround hanterad WordPress-värd med alla värdplaner, tillsammans med massor av fantastiska funktioner:

siteground hanterade wordpress värdverktyg

Här är några av de bästa WordPress-relaterade funktionerna:

 • Alla planer kommer med fullt hanterad WordPress-värd.
 • Regelbundna, automatiska WordPress-uppdateringar säkerställer att du alltid har den senaste versionen av WordPress. Detta alternativ ingår i alla planer.

hanterad wordpress hosting

 • Automatiska uppdateringar av installerade WordPress-plug-ins är också tillgängliga på alla planer.
 • Teamet håller ett öga på WordPress-sårbarheter och skriver brandvägg WAF-uppdateringar för att skydda dig mot dem.
 • Deras hastighetsteknologi, som beskrivs ovan, är specifikt inriktade på att hjälpa WordPress-webbplatser att ladda så snabbt som möjligt.

Du får också dra nytta av deras exklusiva SuperCacher-plugin, som är ett inbyggt caching-plugin som ökar antalet träffar som din webbplats kan hantera. Detta innebär att din webbplats kommer att ladda snabbare, även om du upplever ett tillströmning av oväntad webbplatstrafik.

siteground supercacher

Kom ihåg att StartUp-planen bara kommer med statisk caching och att den kommer med både statisk, dynamisk och Memcache-cache..

Här är en förklaring av skillnaderna.

Medan WordPress är deras huvudfokus – vilket är vettigt, med tanke på WordPresss dominans av marknaden – är de också en rekommenderad partner för både Joomla och Drupal innehållshanteringssystem.

Funktionerna som anges ovan gör dem till en favorit av både individer och företag som vill försäkra sig om 99,99% drifttid, snabb webbplatsbelastning, toppmodern säkerhet och förstklassig kundservice..

Laddningstid & Uptime Test

Under de senaste månaderna har jag det övervakade och analyserade drifttid, hastighet och total prestanda av min testsida värd på SG.

Min testwebbplats har haft en genomsnittlig drifttid på 99,99%, vilket är 0,2% bättre än industristandarden 99,79%, vilket är vad de lovar sina kunder och en genomsnittlig laddningstid för sidor på under 1 sekund.

 • Januari 2018 genomsnittlig uppetid: 100% – genomsnittsbelastningstid: 750 ms
 • Februari 2018 genomsnittlig uppetid: 99,99% – genomsnittsbelastningstid: 730 ms
 • Mars 2018 genomsnittlig uppetid: 100% – genomsnittsbelastningstid: 760 ms
 • April 2018 genomsnittlig uppetid: 100% – genomsnittsbelastningstid: 720 ms
 • Maj 2018 genomsnittlig uppetid: 100% – genomsnittsbelastningstid: 700 ms
 • Juni 2018 genomsnittlig uppetid: 99,99% – genomsnittsbelastningstid: 790 ms
 • Juli 2018 genomsnittlig uppetid: 100% – genomsnittsbelastningstid: 705 ms
 • Augusti 2018 genomsnittlig uppetid: 100% – genomsnittsbelastningstid: 815 ms
 • September 2018 genomsnittlig uppetid: 99% – genomsnittsbelastningstid: 700 ms
 • Oktober 2018 genomsnittlig uppetid: 100% – genomsnittsbelastningstid: 780 ms
 • November 2018 genomsnittlig uppetid: 99,95% – genomsnittsbelastningstid: 830 ms
 • December 2018 genomsnittlig uppetid: 100% – genomsnittsbelastningstid: 790 ms
 • Januari 2019 genomsnittlig uppetid: 100% – genomsnittsbelastningstid: 720 ms

Fördelar och nackdelar med SiteGround

Funktionerna som de erbjuder sina webbhotellskunder är imponerande, men att täcka de tekniska aspekterna av deras tjänst ger dig inte riktigt en uppfattning om vad du väljer SiteGround kan göra för dig på praktisk nivå.

Med det i åtanke, låt oss titta på några av de verkliga för- och nackdelarna med att använda detta värdföretag. Som ni kommer att se finns det mycket mer fördelar än nackdelar – vilket inte är förvånande med tanke på deras engagemang för excellens.

Fördelarna med SiteGround

Fördelarna med att använda SiteGround för att vara värd för din webbplats är obestridliga. Detta är ett företag som är stolt över utmärkt service – och det visar.

SiteGround Uptime-garanti

Om du har tillbringat någon tid på att handla efter en webbhotell är du bekant med vikten av drifttid. Ett värdföretags upptidsprocent berättar hur ofta du i genomsnitt kan förvänta dig att din webbplats ska vara “nere” eller inte tillgänglig.

drifttid

Det är inte möjligt för någon värdtjänst att kräva 100% drifttid eftersom det finns för många variabler i spel för att vara säkra på att det aldrig kommer att finnas någon drifttid. Men de gör det garantera en 99,99% drifttid.

Det är imponerande av alla standarder, och de lever upp till det. De använder övervakningsprogramvara som meddelar dem omedelbart när det är ett avbrott och arbetar snabbt för att lösa eventuella problem.

För att sätta detta i perspektiv innebär 99,99% upptid att din webbplats kan vara nere i drygt fyra timmar under en sexmånadersperiod.

Deras drifttidsprocent är verkligen imponerande. Deras totala genomsnitt är 99,99% drifttid, och en titt på deras webbplats i april 2017 avslöjade:

 • En genomsnittlig månatlig drifttid de senaste 30 dagarna på 99.999%
 • En årlig genomsnittlig drifttid för de senaste 365 dagarna på 99.996%

I praktiska termer behöver deras kunder knappast oroa sig för att deras webbplatser inte är tillgängliga.

SiteGrounds laddningstider

Jag har redan pratat om hastighetstekniken som de använder för att minimera laddningstider för WordPress-webbplatser, men vad betyder det i praktiska termer?

PIP

Tidigare nämnde jag att de flesta Internetanvändare kommer att ge en webbplats tre sekunder att ladda innan de överväger att navigera bort. Det är inte mycket tid, så om du vill hålla fast vid webbplatsens besökare måste dina laddningstider vara mycket snabba.

laddningstid och serverprestanda

Webbplatser som är värda på SiteGround har en genomsnittlig laddningstid på 1,3 sekunder per sida. Det är mycket snabbt och det talar om effektiviteten i hastighetstekniken som företaget använder.

SiteGround-serverens svarstid

En annan tydlig proff är att den har mycket snabba svarstider på servern. Serverns svarstid är ett mått på hur lång tid det tar servern att leverera alla element på din webbplats till en användares webbläsare.

SiteGround har extremt snabba svarstider på servern i genomsnitt cirka 190 millisekunder under en sexmånadersperiod. Det betyder att oavsett var dina data lagras kan informationen på din webbplats – både statisk data och dynamisk data – levereras till en användares webbläsare nästan omedelbart.

Varför betyder det här? Återigen har det att göra med användarupplevelsen. Du vill att de människor som besöker din webbplats ska ha så lite tid som möjligt att överväga att navigera bort. När din server svarar mycket snabbt, som deras servrar gör, kommer dina användare sannolikt att stanna kvar på din webbplats.

Flera datacenter

En del av anledningen till att deras servertid är så snabb är att de erbjuder sina kunder tillgång till flera datacenter ligger på strategiska platser runt om i världen.

När du registrerar dig får du möjlighet att välja önskad serverplats.

datacenter

Medan datahastigheten som helhet har ökat kraftigt under åren kan det fysiska avståndet mellan en användare och servern påverka laddningstiderna.

För att lösa problemet har de datacenter i:

 • amsterdam
 • chicago
 • London
 • Milan
 • Singapore

När du registrerar dig för värdtjänster har du möjlighet att välja var du vill att dina data ska lagras.

Gratis dagliga säkerhetskopior

Du vet hur viktigt det är att säkerhetskopiera data på din webbplats. Om du inte gör det riskerar du att förlora både statiska data och dynamiska data, av vilka några kan vara ersättningsbara.

säkerhet

Om du ställer in din webbplats med SG, måste du se till att ha ett vanligt säkerhetskopieringssystem på plats, bara om något händer med din webbplats. Men om din säkerhetskopia misslyckas, de har du täckt.

De uppträder dagliga säkerhetskopior av alla deras kunders webbplatser, så om din säkerhetskopia misslyckas eller om du av någon anledning behöver återkräva dina uppgifter kan du kontakta kundservice och få det du behöver.

Du får gratis dagliga säkerhetskopior (endast en säkerhetskopia per dag på) på din webbplats samt en säkerhetskopiering och restaurering av webbplatsen service (om du registrerar dig för).

säkerhetskopieringsfunktioner

Hosting-säkerhetskopior är som webbplatsförsäkring. Användarfel, hacks, raderade filer eller webbplatsuppdateringar har gått fel kan alla lösas direkt med en säkerhetskopiering.

 • Visa och hantera säkerhetskopior enkelt med deras enkla att använda 1-klickat backupverktyg
 • Skapa och återställa säkerhetskopiering av webbplatser snabbt och enkelt med ett klick
 • Undvik dataförlust på grund av misstag på webbplatsen
 • Experimentera med webbplatsuppdateringar som du snabbt kan ångra

1-klick verktyg för säkerhetskopiering av säkerhetskopiering i cpanel

Du kan skapa och återställa säkerhetskopieringar direkt med dig själv med hjälp av ett klick för återställning av säkerhetskopior i det enkla att använda cPanel.

Genomskinlighet

Det är naturligt att de företag du köper från ska vara öppna för vad de gör och hur de gör det. Det är särskilt viktigt när du kommer att lita på ett företag med allt innehåll på din webbplats.

De har, för det mesta, en bra skiva med transparens. När du besöker deras webbplats ser du att de visar båda sina månatlig upptidsprocent och deras årliga upptidsprocent så att du kan se hur deras webbplatser presterar.

De tillhandahåller också – gratis – den IP-adresser för alla deras datacenter. Varför spelar det någon roll? Eftersom det låter dig testa laddningshastigheten för din webbplats från var och en av datacentren så att du kan välja den som kommer att ge den bästa användarupplevelsen till webbplatsens besökare.

planer och priser

De är också mycket ärliga om vad som ingår i var och en av sina planer. Några av de högre priserna planerar användare med låg volym för att säkerställa snabbare belastningstider. Med SiteGround vet du alltid vad du får i gengäld för dina pengar.

Global räckvidd

Som helhet är värdindustrin mycket USA-centrerad, och det kan vara ett problem för människor som bor i andra länder.

SiteGround är baserat i Bulgarien men de har ett globalt perspektiv som gör dem mycket tillgängliga för företag och individer runt om i världen.

Till att börja med accepterar de flera valutor, inklusive:

 • US dollar
 • brittiska pund
 • euro
 • Australiska dollar

De har också en dedicerad spanskspråkig sida och avgiftsfritt telefonnummer på olika platser. De erbjuder också landsspecifika domännamn, vilket gör det lätt för lokala företag att välja ett domännamn som är specifikt för deras land. (FYI erbjuder de inte längre ett gratis domännamn när du registrerar dig.)

State-of-the-Art säkerhet

Vi pratade tidigare om webbplatssäkerhet, och en av de största fördelarna med att välja dem att vara värd för din webbplats är att du har lugnet att veta att din webbplats är skyddad av några av de bästa tillgängliga säkerhetsverktygen.

säkerhet

Förutom de inbyggda säkerhetsfunktionerna som vi redan nämnde kan du få en mängd andra säkerhetsfunktioner som kan hjälpa dig att skydda dina data – och dina användare.

 • Anti-spam-verktyg, inklusive SpamAssassin och SpamExperts, för att skydda din webbplats från spammare
 • Möjligheten att blockera vissa IP-adresser (mycket användbart om du har utsatts för en attack)
 • Ett gratis SSL-certifikat (tillgängligt med vissa planer)
 • HackAlert, ett tillägg på $ 1 / månad som meddelar dig omedelbart om din webbplats är under attack
 • Leech Protect, en funktion som gör det möjligt för administratörerna på din webbplats att hindra användare från att ge ut eller publicera sina lösenord eller inloggningsinformation
 • Deras gratis SiteCheck-verktyg låter dig snabbt och enkelt kontrollera din webbplats för skadlig programvara för att se till att dina besökare är skyddade

De tar säkerhet på allvar, och det är ett stort proff, särskilt om din webbplats har en e-butik eller samlar in privat information från användare.

Kundservice

Om du är en erfaren webbutvecklare kanske du tycker att du har lite behov av kundsupport. För resten av oss är det dock viktigt att veta att vi kan få den hjälp vi behöver när vi behöver den.

stödet är snabbt

support löser problemet

SiteGround-kundsupport är verkligen enastående. Som nämnts tidigare kan du få tillgång till livechatt eller telefonstöd dygnet runt. Du meddelas omedelbart hur många kunder som ligger framför dig och i de flesta fall är väntetiderna minimal.

Detsamma gäller för att sätta in en supportbiljett via deras webbplats. Deras kundtjänstrepresentanter är vänliga, hjälpsamma och tålmodiga, vilket gör dem till ett särskilt bra val för individer och småföretag som är i behov av lite handhållning.

Gratis webbplatsmigrering

Webbmigrering är en stor besvär när det gäller att byta webbhotell. En av de många bra sakerna med SiteGround är deras gratis webbplatsöverföringstjänst.

Den här tjänsten gäller inte bara WordPress-webbplatser, utan även andra CMS-plattformar som Joomla och Drupal, och naturligtvis enskilda webbplatser och statiska HTML-webbplatser också.

Deras överföringstjänst inkluderar en gratis överföring av en webbplats (oavsett storlek), samt överföring av e-post, FTP-konton, addon-domäner för (för konton som hanteras med cPanel).

gratis webbplatsöverföringstjänst

 1. Registrera dig för SiteGround-värd
 2. Logga in på ditt kundområde
 3. Klicka på fliken Support

webbplatsöverföringstjänst

Bläddra lite ner till avsnittet ”Assistent för webbplatsinställningar”.

Fyll i webbplatsens migrationsformulär och vänta på att de kommer tillbaka till dig. Du kommer att bli förvånad över att veta att processen för att överföra din WordPress-webbplats till SiteGround är klar inom bara 24-48 timmar.

FYI …

De har just släppt ett nytt verktyg som låter dig enkelt överföra en WordPress-webbplats från någon annan värdleverantör till dem. De kallar det SiteGround Migrator.

siteground migrator-plugin

Du installerar helt enkelt deras nya Migrator-plugin på din WordPress-webbplats för att komma igång. Efter att ha gjort det kommer de automatiskt att överföra hela WordPress-webbplatsen till den destinationsdomän och mapp som du angav tidigare. Läs mer om det här verktyget här.

Cloudflare CDN-aktivering med ett klick

Cloudflares CDN ingår gratis med alla planer, och i cPanel kan du aktivera Cloudflare med bara ett klick.

WordPress rekommenderar att du använder ett CDN som Cloudflare i sin hastighetsoptimeringsguide.

Med bara ett klick på “aktivera” -knappen kommer Cloudflare Content Delivery Network (CDN) att cache ditt webbplatsinnehåll och distribuera det över flera datacenter runt om i världen.

Cloudflare i cPanel

Därefter navigerar du till inställningsfliken och ställ in Cloudflare-inställningarna till aggressiv caching, Minifiering av statiska resurser, och aktivera railgun för att påskynda anslutningen mellan Cloudflare och servern. Att göra allt detta ger din webbplats snabbare belastningstider.

Nackdelarna med SiteGround

Inget webbhotell är perfekt, och det finns några nackdelar att tänka på innan du fattar beslutet att använda SiteGround som din webbhotell.

Datalagringsgränser

Den första negativa saken är att de har ganska låga mössor på mängden data du kan lagra på din webbplats.

Det finns utan tvekan goda skäl för dessa begränsningar. Ju fler datakunder som lagras på sina delade värdservrar, desto mer troligt är det att de kommer att uppleva långsamma laddningstider och servertid.

Personer som har bilder / videotunga webbplatser kan emellertid ha problem med sina lagringsbegränsningar. De sträcker sig från 10 GB i den nedre änden till 30 GB i den höga änden. Det kan vara mycket för de flesta textbaserade webbplatser.

Den enda lösningen på den här frågan är att göra din bästa gissning om hur mycket lagring du behöver för att hålla din webbplats igång och sedan se om en av planerna kan tillgodose dina lagringsbehov.

 • Börja: 10 GB lagring (okej för de flesta webbplatser som inte drivs med CMS / icke-WordPress)
 • GrowBig: 20 GB lagring (okej för WordPress / Joomla / Drupal-driven webbplatser)
 • GoGeek: 30 GB lagring (okej för e-handel såväl som WordPress / Joomla / Drupal-drivna webbplatser)

Överanvändning av resurser

De har något de kallar en månadsbidrag på “CPU-sekunder per konto”. I grund och botten begränsar detta hur mycket resurser din webbplats får använda per månad. Det potentiella problemet här är om du regelbundet överskrider denna gräns, då kan de sätta din webbplats i väntetid till nästa månad när ditt månadstillägg återställs.

resursanvändning

De beskriver de månatliga resursgränserna i sina planuppgifter:

 • StartUp: Lämplig för ~ 10 000 besök per månad
 • GrowBig: Lämplig för ~ 25 000 besök per månad
 • GoGeek: Lämplig för ~ 100 000 besök per månad

Du bör dock vara medveten om att en överfrysning av överanvändning kan inträffa långt under 100 000 besökgränsen på GoGeek-planen. Så om din webbplats lockar stor trafik, säg mer än 3 000 besökare per dag, kanske till och med GoGeek-planen inte fungerar för dig.

Jag skulle hävda att om du får tusentals besökare till din webbplats per dag så bör du hålla dig borta från delade värdplaner helt och hållet, eftersom du har det bättre med en molnvärd eller VPS-plan (de kommer med många fler resurser).

Plans & priserna

De erbjuder tre olika planer för deras delade webbhotell; Startup, GrowBig och GoGeek.

SiteGround Startup-plan

granskning av siteground-startplanen

StartUp-planen börjar på bara $ 3,95 per månad.

 • Endast värd 1 webbplats
 • ~ 10.000 månatliga besök
 • 10 GB webbutrymme
 • Nödvändiga funktioner:
 • SSD-lagring
 • Gratis installation & webbplatsöverföring
 • 30 dagars pengarna tillbaka-garanti
 • 99,9 procent drifttidsgaranti
 • 24/7 teknisk support
 • Obegränsad bandbredd, e-postmeddelanden, databaser
 • Gratis SSL & HTTP / 2
 • Gratis dagliga säkerhetskopior
 • Gratis CloudFlare CDN
 • Endast statisk caching för SuperCacher
 • PHP7 + OpCache
 • WordPress & Joomla-verktyg
 • cPanel & SSH-åtkomst

StartUp är en ganska fantastisk startplan för nybörjare men du kan bara vara värd för en webbplats med denna plan.

SiteGround GrowBig-plan

granskning av siteground growbig plan

Utöver de standardfunktioner du får i StartUp-planen, ger GrowBig-planen dig premium WordPress-caching, premiumstöd, dagliga säkerhetskopieringar och tillgång till en premiumsäkerhet för säkerhetskopiering och återställning. Ditt första år med Wildcard SSL-certifikat ingår också gratis.

GrowBig-planen börjar på $ 5,95 per månad.

 • Host obegränsade webbplatser
 • ~ 25 000 månatliga besök
 • 20 GB webbutrymme
 • Allt väsentligt + premiumfunktioner:
 • SuperCacher dynamisk & cache-minne för memcache
 • 30 dagliga säkerhetskopior
 • Prioritetsstöd
 • SSD-lagring
 • Wildcard SSL-certifikat
 • Säkerhetskopiering & restaureringsservice
 • 2x serverresurser
 • 2x databasresurser
 • 2x e-postresurser

GrowBig är den plan jag rekommenderar att du registrerar dig med. Du kan vara värd för flera webbplatser och du får mer än två gånger resurserna (vilket resulterar i en snabbare laddningswebbplats) än StartUp-planen.

SiteGround GoGeek-plan

granskning av siteground-programmet

Med GoGeek-planen får du alla fördelarna med StartUp- och GrowBig-planerna, plus nördiga funktioner och 4x fler resurser jämfört med StartUp-planen.

GoGeek-planen börjar på $ 11,95 per månad.

 • Host obegränsade webbplatser
 • ~ 100 000 månatliga besök
 • 30 GB webbutrymme
 • Allt väsentligt & premie + nördiga funktioner:
 • SuperCacher dynamisk & cache-minne för memcache
 • 1-klicka på WordPress-iscensättning
 • SG-Git för skapande av förvar
 • Förinstallerad Git
 • Gratis PCI-överensstämmelse
 • Premium backup & restaureringsservice
 • 4x serverresurser
 • 4x databasresurser
 • 4x e-postresurser

GoGeek-planen är för hårt trafikerade eller resurskrävande webbplatser. Det kommer med 4x snabbare servrar än StartUp-värdplanerna.

värd priser

Jämförelse av värdplan

Vilken plan ska jag få? Det är vad detta avsnitt syftar till att hjälpa dig ta reda på …

Den största skillnaden mellan planerna är den med Börja du kan bara vara värd för en webbplats. GrowBig kommer med fler serverresurser (= snabbare laddningswebbplats), du får också prioriterat stöd, 30 dagliga säkerhetskopior (istället för bara 1 med StartUp) och dynamisk caching (istället för bara statisk cachning med StartUp).

De GoGeek plan kommer med fyra gånger fler serverresurser och du kan skapa en iscenesättningssida. Du får också premium-säkerhetskopiering och återställningstjänster på webbplatsen, såväl som fri PCI-efterlevnad.

Vill du veta vad som är de viktigaste skillnaderna mellan paket StartUp, GrowBig och GoGeek?

Här är en jämförelse av StartUp vs. GrowBig-plan, och GrowBig vs. GoGeek-plan.

SiteGrounds StartUp-, GrowBig- och GoGeek-planer är alla rimliga, men de dyrare planerna innehåller fler serverresurser.

SiteGround StartUp vs. GrowBig Review

Alla SiteGrords värdplaner är rimliga, men StartUp-planen är den billigaste planen som erbjuds. Detta är startnivåplanen och den kommer med minsta resurser och funktioner. StartUp-planen tycker jag är bäst lämpad för dem som behöver ha en enda webbplats, till exempel en personlig eller liten företagswebbplats eller blogg.

En viktig skillnad mellan StartUp och GrowBig-planen är att du med den tidigare planen är endast tillåtet att vara värd för en webbplats (med GrowBig-planen kan du vara värd för obegränsade webbplatser). Om du tänker köra flera webbplatser på ditt enda värdekonto bör StartUp-planen vara ett nej.

Däremot är GrowBig-planen bättre lämpad för småföretagare och bloggare som använder WordPress eftersom du får 2x fler serverresurser och mycket fler funktioner jämfört med StartUp-planen.

GrowBig låter dig värd för flera webbplatser, Använd Supercacher statisk, dynamisk och memcache-cache-teknik (StartUp erbjuder endast statisk), och du får en gratis wildcard SSL-certifikat. En annan funktion som StartUp-planen saknar är säkerhetskopiering och återställning. GrowBig-planen kommer med grundläggande säkerhetskopiering och återställningstjänster.

En annan viktig skillnad är att med StartUp-planen får du bara standardstöd jämfört med GrowBigs premiumstöd. Så om du tror att du kommer att behöva lite handhållning från deras vänliga, snabba och kunniga supportteam, bör du välja GrowBig-planen.

granskning av siteground growbig plan

Du bör överväga att välja GrowBig-planen om:
 • Du vill vara värd för mer än bara en webbplats på ditt värdkonto
 • Du vill ha två gånger fler serverresurser (dvs. en snabbare laddningswebbplats)
 • Du vill ha 30 dagliga säkerhetskopior i stället för den dagliga säkerhetskopian du får med StartUp
 • Du vill ha premiumstöd istället för standardstödet som kommer med StartUp
 • Du vill ha 20 GB webblagring i stället för 10 GB som medföljer StartUp
 • Du vill ha åtkomst till deras grundläggande säkerhetskopiering och återställningstjänst
 • Du vill ha statisk, dynamisk och memcache-cache i stället för endast statisk cache som kommer med StartUp
 • Du vill ha ett gratis wildcard-SSL-certifikat för det första året

SiteGround GrowBig vs. GoGeek Review

En viktig skillnad mellan GrowBig vs GoGeek-planen är de extra serverresurserna som bara kommer med den senare. GoGeek kommer med 4x fler serverresurser och färre användare som delar serverns resurser. Detta innebär att du får en snabbladdningswebbplats när du väljer GoGeek-planen.

En annan skillnad mellan planerna är de ytterligare “geeky” -funktionerna du bara får med GoGeek-planen. En sådan funktion är platsmiljöer, som låter dig kopiera din live-webbplats eller testa ny kod och design innan du publicerar ändringar på din live-webbplats. En annan funktion är Git, som kommer förinstallerat som låter dig skapa förvar på din webbplats.

Slutligen kommer GoGeek med deras premium webbplats säkerhetskopiering och återställningstjänster, och gratis PCI-överensstämmelse för att skydda din e-handelswebbplats.

granskning av siteground-programmet

Du bör överväga att välja GoGeek-planen om:
 • Du vill ha 4x fler serverresurser (dvs. en snabbladdningswebbplats) och färre användare som delar serverresurserna
 • Du vill ha scenmiljöer så att du kopierar din live-webbplats eller testar ny kod och design innan du publicerar ändringar på din live-webbplats
 • Du vill ha 30 GB webblagring i stället för 20 GB som medföljer GrowBig
 • Du vill ha fri PCI-överensstämmelse för att göra din e-handelswebbplats helt PCI-kompatibel
 • Du vill ha förinstallerat Git så att du kan skapa lagringsplatser för din webbplats
 • Du vill ha deras premium-backup- och återställningstjänst istället för den grundläggande tjänsten som medföljer GrowBig

Vilken värdplan är bäst för dig?

Nu vet du vilka planer de erbjuder och du är nu förhoppningsvis i en bättre position att välja den bästa delade värdplanen för dina behov. Kom ihåg att du alltid kan uppgradera till en högre plan senare.

Baserat på min egen erfarenhet, här är min rekommendation för dig:

 • Jag rekommenderar att du registrerar dig med StartUp-planen om du tänker köra en enkel statisk eller HTML-webbplats.
 • Jag rekommenderar att du registrerar dig med GrowBig-planen (det är planen jag använder) om du tänker köra en WordPress, Joomla eller någon CMS-driven webbplats.
 • Jag rekommenderar att du registrerar dig med GoGeek-planen om du tänker köra en e-handel webbplats eller om du behöver WordPress / Joomla iscensättning och Git funktioner.

SiteGround FAQ

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna.

Vad är SiteGround.com?

SiteGround är ett webbhotellföretag som erbjuder en rad tjänster, från delad hosting, molnvärd, WordPress-värd, VPS och återförsäljarhotell, till dedikerade servrar och företagshosting. SiteGround grundades 2004 och är värd för över 800 000 domännamn över hela världen. Företaget ägs självständigt (SiteGround ägs INTE av EIG) och dess huvudkontor ligger i Sofia, Bulgarien och har datacenter i Chicago, London, Amsterdam och Singapore. De har ett A-betyg från BBB. Den officiella webbplatsen är www.siteground.com. Läs mer på deras Wikipedia-sida.

Har SiteGround en pengar-tillbaka-garanti?

Ja. De erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Du kan avbryta din tjänst inom de första 30 dagarna och du får en full återbetalning. Återbetalningsgarantin täcker inte domännamn, moln eller dedikerad servervärd.

Vilka betalningsmetoder accepterar SiteGround?

De accepterar betalning via kreditkort som Visa och MasterCard, och du kan till och med betala via PayPal (men du måste kontakta supporten för att få PayPal-betalningslänken). Betalningar kan göras för ett, två eller tre år i förväg. Du kan också betala varje månad, men betala en installationsavgift varje månad.

Får jag välja en datacenterplats?

Ja, när du registrerar dig väljer du önskad datacenterplats. De har datacenter i Chicago, London, Amsterdam och Singapore.

Erbjuder SiteGround gratis webbplatsmigrering?

Ja, de migrerar en befintlig webbplats till dig gratis, oavsett hur liten eller stor din webbplats din är. Och de kommer att göra det utan någon stillestånd. Deras webbplatsmigrationstjänst inkluderar alla typer av webbplatser, inklusive WordPress- och Joomla-drivna webbplatser. Du skickar in din begäran om migrering av webbplatsen i ditt kundområde. Om du behöver ytterligare hjälp ger de 24/7 support för att få din webbplats igång snabbt.

Kommer SiteGround att göra säkerhetskopior av min webbplats?

Ja, StartUp-planen innehåller en säkerhetskopiering per dag och GrowBig- och GoGeek-planerna utför 30 säkerhetskopior per dag på din webbplats. GrowBig och GoGeek kommer också med en restaureringstjänst med 1 klick. Du kan också skapa manuella säkerhetskopior genom cPanel när som helst.

Vad är SiteGrands drifttidsgaranti?

SiteGround garanterar en drifttid på 99,99%. Om de inte tillhandahåller detta kommer de att ge dig en kontokredit. Du kan övervaka drifttid från ditt kundområde.

Hur kan jag kontakta Siteground support?

Om du stöter på problem med din webbplats eller behöver fakturering eller kontohjälp kan du kontakta dem dygnet runt. De tillhandahåller ny hjälp ombord ombord, gratis webbplatsöverföringar och löpande hjälp när som helst via e-post / biljetter (10 min svarstid), livechatt (direkt svarstid) eller telefon (direkt svarstid). Deras telefonnummer är 1.866.605.2484 (USA), 44.800.8620379 (UK), 61.1800.357221 (AU), 34.900.838.543 (Spanien) eller 1.800.828.9231 (resten av världen).

Erbjuder SiteGround SSL och CDN?

Ja. Alla planer har ett gratis SSL-certifikat. StartUp-planen innehåller ett gratis Let’s Encrypt SSL, medan GrowBig- och GoGeek-planerna har ett gratis Wildcard SSL-certifikat. Gratis CDN från CloudFlare ingår också i alla planer.

Är SiteGround bra för WordPress-värd?

Ja. Alla planer kommer med helt hanterad WordPress-värd vilket innebär automatiska uppdateringar och uppdatering av WordPress-kärnor, automatisk WordPress-installation på kontokonfigurering, funktioner som SuperCacher-cache-plugin, webbplatsstaging och 100% gratis webbplatsöverföringstjänst.

Dessutom. De har varit röstade till WordPress-värd nr 1 i två år i rad nu (nr 1 i 2017: s undersökning och nr. 1 i 2016: s undersökning av WPhosting Facebook Group). Och det är välkänt för användning i olika länder lokalt, som Australien och Storbritannien.

Kommer SiteGround med Solid State-enheter (SSD)?

Ja. Alla planer levereras med SSD. SSD, förutom NGINX, PHP7 och HTTP / 2 kommer att se till att din webbplats laddas mycket snabbt.

Behöver jag SG Site Scanner?

Om du vill ha extra skydd. SG Site Scanner (tidigare kallad HackAlert) drivs av Sucuri och är ett premiumdetekterings- och tidig varningssystem för skadlig programvara för att skydda din webbplats och kostar $ 19,80 / år.

Är SiteGround recensioner på Reddit och Quora pålitliga?

Ja, Quora och Reddit är båda bra ställen att läsa recensioner från riktiga människor och kunder om. Du kan hitta bra SiteGround-recensioner på Reddit och på Quora. Du kan också läsa recensioner på Yelp och TrustPilot.

Vad är det bästa SiteGround-alternativet?

SiteGround är den webbhotell jag använder för den här webbplatsen och det är webbhotellföretaget jag rekommenderar. Men om du forskar på webbhotell (vilket jag rekommenderar att du gör) och letar efter bra alternativ till SiteGround, här är min lista med konkurrenter. Jag tror att de bästa alternativen till SiteGround är A2 Hosting (ganska mycket identiska funktioner men erbjuder något snabbare / bättre serverhastighetsteknologi) och InMotion Hosting (återigen ganska mycket samma funktioner men kommer med ett gratis domännamn och en 90-dagars återbetalningspolicy ). Bluehost är också ett uppenbart SiteGround-alternativ, Bluehost-recension här

Var kan jag hitta en SiteGround-kupongkod?

Du hittar inte en eftersom de inte har möjlighet att ange en kampanjkod. Så om du hittade en SiteGround-kuponkod online, är den falsk. Men de kör olika kampanjer (vanligtvis under större helgdagar som Black Friday) eftersom det är enda gången de erbjuder kampanjer och rabatterade priser.

Hur mycket kostar SiteGround-värd?

SiteGround erbjuder tre delade värdplaner, den billigaste planen Börja är $ 3,95, GrowBig är $ 5,95 per månad och GoGeek är $ 11,95 per månad. De har också 4 molnhotellplaner. De Inträde planen är $ 80 per månad, Företag är $ 120 per månad, Business Plus är $ 160 per månad och Super Power är $ 240 per månad. Gå till deras webbplats här för att ta reda på mer om deras planer och funktioner.

Är SiteGround ett bra värdföretag?

De erbjuder delad webbhotell, WordPress-värd, WooCommerce-värd, molnvärd, dedikerade servrar och planer för webbhotell. SiteGround’s webbhotell är “utformad med omsorg” för att säkerställa högsta serverhastighet, oöverträffad säkerhet och 24/7 snabb och expertstöd. Här är de viktigaste anledningarna till att SiteGround är en bra webbhotell att registrera sig med.

Hastighet och drifttid

Alla deras webbhotellplaner har de senaste hastighetsteknologier som SSD-enheter, NGINX, HTTP / 2, PHP7 och gratis Cloudflare CDN. Med andra ord, om du är värd för din webbplats med dem kommer den att ladda super snabbt!

Hosting säkerhet

De tar säkerhet på allvar och erbjuder unika säkerhetslösningar som gratis dagliga säkerhetskopior och återställning av webbplatser, skanningar av skadlig kod och DDOS-skydd och SSL-certifikat. Få de bästa säkerhets- och säkerhetskopieringstjänsterna med sina interna tekniska lösningar!

WordPress

De erbjuder användarvänlighet hanterad WordPress-värd på alla deras planer, vilket betyder automatiska WordPress-kärnuppdateringar och lappning, automatisk WordPress-installation på kontoinställningar, plus funktioner som SuperCacher-cache-plugin, webbplatsuppsättning och 100% gratis webbplatsöverföringstjänst. De erbjuder också hanterad WooCommerce-värd på PCI-kompatibla servrar. Det är inte konstigt att WordPress.org stöder dem!

Stöd

De tillhandahåller branschledande nytt konto ombord-hjälp, gratis webbplatsöverföringar och löpande hjälp och support när som helst via telefon, chat eller e-post. Inte konstigt att de konsekvent uppnår nästan 100% kundnöjdhetsgrader!

Så .. Rekommenderar jag SiteGround?

Ja – jag rekommenderar SiteGround.

Särskilt nu när jag nu använder SiteGround (jag är med på GrowBig-planen). För kom ihåg, för inte så länge sedan bestämde jag mig för att flytta den här webbplatsen till dem.

De erbjuder en mycket prisvärd och pålitlig webbhotell för din webbplats.

De har branschledande och imponerande drifttid, snabba servrar, starka säkerhetsfunktioner och utmärkt kundservice som lämnar tävlingen i bakspegeln.

De få nackdelarna med att välja dem som din webbhotell, enligt min mening, uppvägs långt av upsides.

Under förutsättning att din webbplats inte överskrider resursgränserna kan du vara säker på att din webbplats kommer att laddas snabbt, vara tillgänglig när du behöver den och kommer att vara säker för att skydda dina data och dina besökares integritet.

Om du fortfarande sitter på staketet om SiteGround, dra fördel av deras 30-dagars återbetalningsgaranti, vilket betyder att du kan “prova dem” och om du inte är nöjd får du tillbaka dina pengar.

SiteGround erbjuder utmärkt värd som kommer fylld med extra funktioner och de är vanligtvis inte den billigaste webbhotell där ute.

Ändå matchar deras priser just nu några av de billigaste värdkonkurrenterna i branschen (från endast $ 3,95 per månad, ner från $ 11,95 per månad).

NOVEMBER 2018 UPDATE: Jag använder inte längre SiteGround för att vara värd för denna webbplats. Jag är nu med Cloudways. Jag var inte nöjd med SiteGround eller någonting, det är bara att Cloudways bättre kan hantera prestandan eftersom denna webbplats fortsätter att växa.

FTC-avslöjande: För att få det billigaste priset som möjligt, tjänar jag en provision om du bestämmer dig för att köpa via mina SiteGround-granskningslänkar.

Genom att klicka på den här länken kan du endast vara värd för din webbplats $ 3,95 per månad (ner från $ 11,95 per månad).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map