Wix vs Squarespace (Usporedba)

Ovo obraćanje daje vam sve ključne razlike između dva najpopularnija graditelja web stranica koja su trenutno dostupna.


Mislim da ćete se složiti kad kažem:

Izgradnja web stranice kao početnika je mukotrpno teško!

Odakle uopće započeti? Treba li vam znanje kodiranja? Znate li kako postaviti web hosting, SSL certifikate ili instalirati CMS? Koliki su troškovi? Koliko će to trajati?

Ovo su vjerojatno neka od teških pitanja koja vas drže dalje od web stranice snova.

Dobra vijest je da postoji rješenje.

Izgradnja savršene web stranice za vaše poslovanje nevjerojatno je jednostavna kod stvaranja web stranica kao što su Wix i Squarespace.

Nepozvani, alat za izradu web stranica je alat (program, softver itd.) Koji vam pomaže u kreiranju web stranica vizualno bez pisanja koda ili da morate preuzeti / instalirati bilo što.

U ovome Usporedba Wix-a i Squarespacea pošta, ja protiv dva najbolje graditelja web stranica jedni protiv drugih.

WixSquarespace
prelazite prstom udesnoWixsquarespace
SažetakOsobno preporučujem Squarespace preko Wixa, ali nećete biti razočarani ni s jednim, jer su obojica izvrsni graditelji web stranica. Najveća je razlika uređivač, a ako više volite strukturirani ili nestrukturirani editor za povuci i ispusti.
Glavne značajkeCijena: 13 do 49 dolara mjesečno
Urednik: Nestrukturirano povlačenje i ispuštanje. Elementi se mogu povući i ispustiti bilo gdje na stranici.
Teme / predlošci: 500+
Besplatna domena & SSL: Da
Besplatni plan: Da
Cijena: 12 do 46 dolara mjesečno
Urednik: Strukturirano povlačenje i ispuštanje. Elementi se povlače i ispadaju na stranicu unutar fiksne strukture.
Teme / predlošci: 80+
Besplatna domena & SSL: Da
Besplatni plan: Ne (samo besplatno probno razdoblje)
Jednostavnost korištenja⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��
Oblikovati & izgledi⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��
Aplikacije & Add-ons⭐⭐⭐⭐⭐ ��⭐⭐⭐⭐⭐
SEO & Marketing⭐⭐⭐⭐⭐ ��⭐⭐⭐⭐⭐ ��
E-trgovina⭐⭐⭐⭐⭐ ��⭐⭐⭐⭐⭐ ��
Blogovi⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��
Vrijednost za novac⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��

No prije nego što skočimo na usporedbu Wix-a i Squarespacea, najprije nekoliko činjenica:

Prema BuiltWithu, Wix je najpopularniji graditelj web stranica, koji kontrolira 38% tržišnog udjela.

statistika korištenja graditelja web stranica

Kvadratni prostor je drugi najpopularniji, napajanje 19% web stranica koje koriste jednostavan alat za izradu web stranica. Zajedno, Wix i Squarespace kontroliraju 57% tržišnog udjela.

Bilo da pronađete podatke sa BuiltWith, Statista.com ili bilo koje druge web stranice, Wix uvijek izlazi na vrhu, a slijedi ga Squarespace s Weeblyom i drugima koji dovode straga.

Ipak, interes za graditelje web stranica neprestano raste od 2004. godine, prema Google Trendsu, kao što vidimo na lijepom grafikonu u nastavku.

wix vs trendovi u usporedbi s kvadratnim prostorom

Jasno je da graditelji web stranica ne idu nigdje. U stvari, oni postaju temelj početnika i iskusnih korisnika. Ali odstupam.

Moj je cilj pomoći vam da odaberete savršenog graditelja web mjesta za svoju web stranicu. Bilo da odaberete Wix ili Squarespace, na vama je samo.

Krenimo, bez dodatnih poklopaca, jer imamo puno toga za pokriti.

Što su Wix i Squarespace?

wix vs pregled kvadrata

Wix i Squarespace dva su najpopularnija graditelja web stranica. Oba alata pomažu vam da stvorite web stranicu bez znanja kodiranja.

Kako?

Oni isporučuju sa povuci i ispusti graditelje vizualnih stranica zbog čega je izrada web stranice jednostavna kao A, B, C.

Uz to, graditelji web stranica uklanjaju tehničke aspekte izrade web stranica. 

Drugim riječima, graditelj web stranica nudi početnicima prilagođen način za izradu učinkovitih web stranica, bez brige o teškim tehničkim stvarima.

Na primjer, ako odlučite koristiti WordPress, morate postaviti web hosting, instalirati CMS, SSL certifikate i voditi računa o mnogim administrativnim zadacima.

Svi su ti zadaci izazovni, posebno ako niste dovoljno pametni. Momci iz Wixa i Squarespacea vode računa o tehničkim stvarima, tako da se možete usredotočiti na ono što je važno; izgradnju vašeg poslovanja.

Za plaćeni plan dobivate web stranicu za izradu web stranica, web hosting, SSL certifikate, domene, podršku i slično u jednom paketu. Kao takvi, graditelji web stranica su savršeni alati za brzo raspoređivanje web stranica.

I oni su svestrani jer brzo možete izrađivati ​​jednostavne blogove, trgovine i mnoge druge web stranice.

Sada kada znamo s čime radimo, prijeđite na sljedeći dio.

U narednim odjeljcima uspoređujem Squarespace i Wix u pogledu jednostavnosti upotrebe, mogućnosti dizajna, marketinga, e-trgovine, integracija treće strane, mogućnosti bloganja i cijene.

Jednostavnost korištenja

Podrazumijeva se da graditelj web stranica kojeg na kraju odaberete mora biti jednostavan za upotrebu. Svakako, postoji krivulja učenja, ali Wix i Squarespace nevjerojatno su jednostavni za upotrebu, bit ćete spremni za rad bez ikakvog vremena.

Za početak, prijava za bilo koju od usluga je jednostavna. Sve što trebate učiniti je stvoriti račun i započeti s izgradnjom vaše web stranice. Oboje su prilično jasni od riječi go.

Da biste vam pomogli u izgradnji web stranice bez gubitka znoja, Wix i Squarespace dolaze s intuitivnim graditeljima vizualnih stranica s povlačenjem i ispuštanjem. Da, zajedno s Poništi gumb u slučaju da zabrljate.

Sve je u vašem tijeku rada stvar odabira, povlačenja i ispuštanja elemenata na svoje mjesto i imate web mjesto. Ne može biti lakše od toga.

No, postoji velika razlika između to dvoje. urednici stranica!

Počnimo s Wix Editorom.

Wix uređivač stranica

Wix je više prazno platno, što znači da možete povući i ispustiti elemente bilo gdje. Imate potpunu slobodu dizajna za izradu web stranica svojih snova.

Jedino ograničenje kod Wixa je vaša mašta. Takva kreativna sloboda čini Wix savršenim za kreativne dizajnere koji mogu lako reći kada su pogriješili.

U isto vrijeme, to može biti neodoljivo za savršenog greenhorna koji nikada prije nije napravio web stranicu.

Da bi riješio problem, Wix je napravio Wix ADI (Artificial Design Intelligence), sjajan alat koji donosi velike dizajnerske odluke za vas.

Samo odgovorite na par pitanja i Wix ADI će stvoriti web stranicu koju tada možete ispuniti svojim sadržajem.

Editor stranice kvadrata

graditelj stranice kvadrata

S druge strane, kvadratni prostor neće vam omogućiti da stavite elemente bilo gdje. Radite s unaprijed dizajniranim izgledima koji vam ne omogućuju povlačenje i ispuštanje elemenata bilo gdje. Drugim riječima, postoji fiksna regija za svaki element.

Takav pristup kontrolira dizajn i nacrte, jer nemate slobodu raditi bilo kakve grozne pogreške. Imate unaprijed pripremljen izgled koji možete ispuniti svojim sadržajem, a da ne zabrljate cjelokupni dizajn.

Upravo iz tog razloga, Squarespace je savršen za početnike koji žele web mjesto profesionalnog izgleda bez gnjavaže popravljanja pogrešaka poput poravnavanja marži i tako dalje..

Samo prilagodite predložak svom sadržaju i dobro idete. To također znači da vam Squarespace nudi sjajan način brzog dizajniranja vaše web stranice.

Pobjednik je:

Squarespace

Preporučujem vam upotrebu Squarespace-a radi jednostavnije uporabe. Nemojte me krivo shvatiti, obje su vrlo jednostavne za upotrebu, ali Squarespace je intuitivan i ostaje vam bez ikakvih problema.

Wix, s druge strane, ima milijun i jednu značajku, što je savršeno za kreativne dizajnere, ali nije nužno dobrodošlo za novorođenče.

Kvadratni prostor neće imati nikakve gužve; samo uredite predložak i dobro idete. Wix graditelj stranica nudi vam veću fleksibilnost u dizajnu, ali to ne znači i da je lakši za početnike.

Dizajn, izgled & Predlošci

Očito ne želite da vaša web stranica izgleda kao svaka druga web lokacija. Želite se istaknuti i to želite i sada.

Volim raznolikost, a isto tako i vi, što znači – za ovaj dio smo odabrali graditelja web stranica koji nudi više mogućnosti dizajna i izgleda.

Wix i Squarespace nude vam opsežan popis mogućnosti dizajna i izgleda. Drugim riječima, nikad vam ne nedostaju mogućnosti koje su vam potrebne za izgradnju izvanredne web stranice.

Wix nudi vam preko 500 gotovih i vrlo prilagodljivih predložaka koji su savršeni za bilo koji posao. Nažalost, nisu sve predloške prilagođene mobilnim uređajima ili odgovaraju.

Predlošci Wix-a

No, Wix vam nudi poseban uređivač za stvaranje mobilne verzije vaše web stranice. Ne znam za tebe, ali to je doista tvoja posla.

Osim toga, jednom kad odaberete predložak u Wixu, zaglavićete ga. Ako promijenite predložak, morat ćete izgraditi svoju web lokaciju ispočetka. Kakva ludnica.

Ipak, Wix vam nudi niz različitih mogućnosti dizajna i izgleda. Nude vam višestruke tekstualne mogućnosti, vektorsku umjetnost, galerije, izbornike, slike, gumbe, rešetke, popise, društvene mreže i puno više. U osnovi postoji opcija za sve što trebate.

Svaki element možete na svoju web stranicu dodati i prilagoditi ga u Wix Editoru. Budući da Wix ima uređivač u slobodnom obliku, svaki element možete smjestiti bilo gdje.

Predlošci kvadrata

Squarespace, s druge strane, dizajnira se na drugačiji način. Graditelj web stranica nudi vam preko 60 predložaka i širok spektar elemenata poznatih kao Blokovi sadržaja.

Svi predlošci u potpunosti odgovaraju reakcijama, što znači da kasnije ne trebate sami mijenjati slike. Povrh svega, sadržajni blokovi su promišljeni i s punim značajkama, omogućujući vam izgradnju bloka bloka po bloku.

Svaki blok sadržaja nudi vam mnoštvo opcija za boje, oblikovanje fonta, izgled i još mnogo toga. Svaki blok sadržaja možete lako izmijeniti da biste stvorili potpuno novi dizajn.

Dok vam Wix omogućava da uzmete predložak i potpuno ga prilagodite, Squarespace vam omogućuje duboke modularne promjene na osnovi svakog elementa.

Drugim riječima, Wix je dovoljno fleksibilan, što vam omogućuje kreiranje nove teme ispočetka, nešto što ne možete učiniti sa Squarespace.

U isto vrijeme, Squarespace vam omogućuje prilagodbu vaše web stranice u nekoliko klikova zahvaljujući svom okvirnom pristupu web dizajnu.

Pobjednik je:

Squarespace

Squarespace je neizrecivi pobjednik kada su u pitanju mogućnosti dizajna i izgleda. Wix možda ima više predložaka, ali u klasičnom slučaju kvalitete prema količini, Squarespace odnese trofej kući.

Wix vam nudi veliku fleksibilnost dizajna kako biste prilagodili bilo koji predložak dok ne ispustite. Međutim, morat ćete izraditi svoju web stranicu ispočetka ako promijenite predložak.

Squarespace ne nudi vam puno povuci-ispusti funkcionalnost, ali predloške možete lako mijenjati bez obnove web mjesta od temelja. Predlošci u potpunosti reagiraju odmah od šišmiša, što je dodatni plus.

Aplikacije za treće strane & Add-Ons

Odlična web stranica više je od velike estetike. Za pokretanje uspješne web stranice potrebni su vam svi alati. Većina graditelja web stranica nudi vam osnovnu funkcionalnost prema zadanim postavkama.

Kad ste iscrpili osnovne i trebate više snage, okrećete se trećim aplikacijama.

Tržište aplikacija za WixTržište aplikacija za Wix

E sad, neću lagati; Wix ima veće tržište aplikacija od Squarespacea. Kao 17 puta veći.

Dobivate sve vrste besplatnih i vrhunskih aplikacija za proširivanje web stranice Wix na više načina. Na primjer, lako možete dodati Facebook chat, povećati promet, kreirati događaje, sakupljati e-poštu i još mnogo toga.

Tako je, tržište aplikacija Wix nudi vam preko 235 aplikacija.

S druge strane, tržište Squarespace nudi vam desetak dodataka u vrijeme pisanja.

Tržište aplikacija u kvadratu

Imate nekoliko aplikacija za otpremu, poreze, ispis na zahtjev, upravljanje zalihama i praćenje narudžbi.

Ako vam treba više dodataka Squarespace, trebalo bi biti dovoljno brzo pretraživanje na Googleu. Uvijek tražite programe uglednih programera.

Squarespace, međutim, ima nekoliko sjajnih ugrađenih opcija koje nadoknađuju nedostatak aplikacija treće strane. Primjerice, Squarespace dolazi s ugrađenim Instagram galerijama, za koje je potrebna aplikacija u Wixu.

Ostale ugrađene integracije uključuju audio / video ugrađivanje, mape, Google AMP, komentare Disqusa i Google Fontove, među ostalim.

Pobjednik je:

Wix

Wix nadmašuje kvadrat kvadrata u odjelu dodataka, što ima ogroman popis aplikacija. Sve isto, dodaci i aplikacije treće strane koje koristite na kraju u potpunosti ovise o vašim potrebama i željama.

Wix vam nudi više aplikacija nego Squarespace, ali potonji sadrži ugrađene integracije koje gotovo nadoknađuju nedostatak aplikacija treće strane.

SEO & Marketing

Vlasnici web stranica i trgovci troše puno vremena i novca generišući relevantni promet jer je to vijek bilo koje web stranice. Bez prometa, vaša je web stranica dobra kao mrtva.

Kako se govori, što Wix i Squarespace nude u pogledu SEO i marketinga? Pa, oba graditelja web stranica nude vam sve osnovne marketinške alate koji su vam potrebni.

Bez obzira odaberete li Wix ili Squarespace, iz okvira za kupnju dobivate marketing putem e-pošte, Google Ads, Google Analytics, integraciju MailChimp-a, izradu logotipa, Facebook oglase i dijeljenje društvenih mreža.

Uz to, na raspolaganju imate puno marketinških aplikacija treće strane. Na primjer, svaki izrađivač web stranica omogućuje vam da se integrirate s pružateljima marketinga e-pošte, poput MailChimpa.

Povrh svega, svaka platforma nudi vam odgovarajuće SEO mogućnosti za optimizaciju vaše web stranice za tražilice. Možete dodati meta opise, SEO naslove i tako dalje.

Što se tiče SEO-a i marketinga, imate dovoljno mogućnosti da biste ostali zaposleni. Oba graditelja web stranica su prilagođeni SEO optimizaciji što vam omogućava da povecate organsko na svom web mjestu.

Pobjednik je:

vezan

S obzirom na to da je uspjeh vaših SEO i marketinških kampanja izravno proporcionalan poslu koji ste postavili, teško je odrediti pobjednika. Osim toga, i Wix i Squarespace nude vam sve alate potrebne za pokretanje uspješnih marketinških kampanja.

Ako krenemo s ogromnim brojem marketinških aplikacija dostupnim u svakom alatu, Wix donosi dan. Trgovački prostor nema ništa na Wixu u količini. Bez obzira na to, marketing se ne odnosi samo na alate koje imate, već na način na koji koristite alate koji su vam dostupni.

Ne slažete se?

Značajke e-trgovine

Ako se pitate možete li prodavati na Wixu ili Squarespaceu, svidjet će vam se ovaj odjeljak. Izvan okvira, svaki izrađivač web stranica nudi obilje mogućnosti e-trgovine.

Bez obzira idete li s Wixom ili Squarespaceom, imate sve mogućnosti izrade svih vrsta web trgovina – malih i velikih.

Oba vam nude robusne mogućnosti e-trgovine, poput višestrukih pristupnika plaćanja, automatskog poreza, popisa za slanje, prodaje digitalnih podataka & fizički proizvodi, otprema, upravljanje zalihama i pretplate između ostalog.

Povrh svega, imate brojne aplikacije treće strane za proširenje vaše internetske trgovine na jedinstven način. Na primjer, možete prodavati na društvenim mrežama i vraćati napuštene kolica poput gazde.

Postavljanje vaše internetske trgovine putem Wix-a ili Squarespace-a stvar je četvrtoškolaca. Uopće vam nisu potrebne vještine kodiranja. Odaberite raspored, prilagodite svoje stilove i uvezite svoje proizvode.
Imajte na umu, međutim, morate imati poslovni plan za prodaju s Wixom i Squarespaceom.

Pobjednik je:

vezan

Što se tiče značajki e-trgovine, imamo poveznicu. Oba graditelja web stranica nude vam sve značajke potrebne za pokretanje web lokacije za e-trgovinu, poput profesionalca. Imate sve mogućnosti ponuditi pojednostavljeno iskustvo kupovine od narudžbe do otpreme i šire.

Mogućnosti bloganja

Obožavam bloganje, pa stalno tražim alate koji olakšavaju objavljivanje i upravljanje sadržajem. Ako alat otežava vođenje bloga, ne diram ga palicom dužine 10 stopa.

Za kreatore sadržaja svidjet će vam se činjenica da Wix i Squarespace isporučuju sjajne mogućnosti bloganja.

Stvaranje postova u Wixu i Squarespaceu jednostavno je, ne očekujem da ćete naići na probleme. Oba graditelja web stranica imaju intuitivne uređivače pošta koji dolaze s tipičnim opcijama.

Jednostavno možete spremiti skice, zakazati postove, dodati kategorije, dodijeliti više autora, umetnuti slike i općenito povećati svoje postove.

Oba alata pomažu vam da stvorite i uredite svoje postove dok dobro pogledate kako se post čini čitateljima. Ako imate nešto za reći, Wix i Squarespace osiguravaju da se vaš glas čuje.

Pobjednik je:

Squarespace

Squarespace vam nudi bolje mogućnosti bloganja u odnosu na Wix. Iako oba imaju odlične sustave za blogiranje, Squarespace vam nudi naprednije značajke od Wixa.

Povrh toga, Squarespaceove značajke za bloganje ugrađene su, ali Wix blog ovisi o aplikaciji za stvarno moćne značajke bloga.

Planovi & cijena

Uz čitavu paletu značajki, vjerojatno se pitate koliko će koštati izrada web stranice koristeći Wix ili Squarespace. Svaki alat nudi vam različite pakete s cijenama za različite proračune i potrebe.

Za početak, Wix vam nudi besplatni plan koji vam omogućuje testiranje vode. S druge strane, Squarespace ima besplatno probno razdoblje koje ističe za dva tjedna.

Za prodaju na vašoj web stranici trebat će vam premium plan bilo da idete s Wixom ili Squarespaceom.

Wix nudi vam četiri osobna plana savršena za portfelje i druge jednostavne web stranice.

Cijene wix-a

 Neograničen plan, koji košta 12,50 dolara mjesečno, najsavršeniji je paket za slobodnjake i poduzetnike. Kroz vrata možete proći za samo 4,50 USD mjesečno, no dobivate osnovne značajke i Wix oglase za prikazivanje.

Ako vam treba više energije za potpuno razvijenu web lokaciju za e-trgovinu, Wix vam nudi tri poslovna plana.

web mjesto za poslovne cijene s wixom

Plan koji odaberete ovdje ovisi u potpunosti o vašem proračunu i potrebama. Uvijek preporučujem odabir plana koji je pogodan vašim poslovnim potrebama.

Ako se ipak teško odlučite, možete za proljeće Neograničeno poslovanje, najpopularniji plan ove trojice, za samo 25 dolara mjesečno.

Squarespace, s druge strane, nudi vam četiri plana cijena, kao što je prikazano u nastavku.

Imate 16 dolara mjesečno osobni plan koji je pogodan za jednostavne web stranice. Za pokretanje trgovine e-trgovine i prihvaćanje plaćanja potreban vam je jedan od ostala tri plana.

Možete odabrati Poslovanje plan koji će vam vratiti 26 dolara mjesečno, Osnovna trgovina planirajte s 30 USD mjesečno ili Napredna trgovina, koja košta 46 dolara mjesečno. Opet idite na plan koji zadovoljava vaš proračun i poslovne potrebe.

Najbolja vrijednost za novac je:

Squarespace

Squarespace osvaja zahvaljujući jednostavnijoj strukturi cijena koja je savršena za bilo koji proračun. Wix, s druge strane, nudi vam do sedam planova cijena, što je komplicirano, posebno jer Wix-ovi korisnici trebaju nadogradnju češće od Squarespace-a.

prozodija & kontra

Pokrivao sam gotovo sve u našem postu za usporedbu podataka o Wixu i Squarespaceu. Sada ćemo razmotriti prednosti i nedostatke svake platforme, tako da konačno možete odlučiti s kojom ćete web stranicu izraditi.

Wix Pros

 • Besplatni alat za izradu vizualnih stranica koji vam nudi potpunu kontrolu dizajna
 • Imate besplatan plan koji je savršen za testiranje vode
 • Ogromno tržište aplikacija
 • Mnogo mogućnosti dizajna
 • Isprobajte Wix besplatno

Wix kontra

 • Složena struktura cijena
 • Osnovni premijski plan dolazi s oglasima
 • Previše mogućnosti dizajna može biti neuporedivo za početnike
 • Postoji krivulja učenja kako bi se objesili stvari
 • Promjena predloška znači obnovu vaše web stranice ispočetka

Pro profesionalni prostor

 • Okvirni pristup dizajnu olakšava upotrebu
 • Jednostavna struktura cijena
 • Unaprijed dizajnirani nacrti pogodni za početnike koji žele pokrenuti web mjesto u nekoliko klikova
 • Izvrsne mogućnosti za bloganje
 • Nema reklama u bilo kojem premium planu
 • pokušajte Squarespace besplatno

Prozirnost kvadrata

 • Ograničeni broj predložaka
 • Mali broj aplikacija trećih proizvođača
 • Morate platiti za objavljivanje svoje web stranice

Često postavljana pitanja

Što su Wix i Squarespace?

Wix i Squarespace su alati za izgradnju web stranica utemeljeni na oblaku koji su usmjereni na ljude koji žele stvoriti web mjesto vizualno pomoću povuci-i ispusti bez pisanja koda.

Što je bolje, Wix ili Squarespace?

Kvadrat je bolji od Wixa, ali nećete biti razočarani nijednim, jer su obojica izvrsni graditelji web stranica. Najveća je razlika uređivač, a ako više volite strukturirani (ograničeni) ili nestrukturirani (prazno platno) uređivač povuci-i-ispusti.

Dolaze li Wix i Squarespace besplatni plan?

Wix nudi besplatan plan, ali dolazi s ograničenjima i oglašavanjem. Wixovi plaćeni planovi počinju od samo 13 USD mjesečno. Squarespace ne nudi besplatni plan, samo dvotjednu besplatnu probnu inačicu. Planovi kvadrata počinju od samo 12 USD mjesečno.

Wix vs Squarespace: Sažetak

wix vs kvadratni prostor

Preporučujem Squarespace preko Wixa ali ne možete pogriješiti ni s jednim graditeljem web mjesta. Oba graditelja web mjesta dolaze s malo krivulje učenja i u konačnici razlika između njih dvoje govori o osobnim preferencijama koji urednik smatrate najugodnijim koristeći.

Wix dolazi s puno mogućnosti prilagodbes i visokim stupnjem kontrole, gotovo do točke kad biste mogli ispočetka osmisliti vlastitu temu.

Squarespace, s druge strane, mnogo je više stupnja kontrole (i manje izbora). Nude kurirane i dobro dizajnirane zadane postavke koje možete samouvjereno koristiti bez ikakvih promjena.

Besplatna suđenja dostupna su za Wix i Squarespace. Isprobajte Wix besplatno i pokušajte Squarespace besplatno.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map