8 najboljih opcija Dropboxa

Većina našeg modernog posla obavlja se i pohranjuje se na mreži. Davatelji usluga pohrane u oblaku poput Dropbox olakšava ne samo stvaranje sigurnosnih kopija naših radnih i osobnih datoteka, već nam i olakšava suradnju s drugima. Nemojte me krivo shvatiti, Dropbox je dobar, stvarno dobar, ali ima i boljih Tamo vani.


S više od 500 milijuna korisnika širom svijeta Dropbox je, bez sumnje, jedan od najpopularnijih pružatelja usluga pohrane u oblaku. Ali postoje mjesta konkurencije poput Dropboxa koja pružaju bolju sigurnost, značajke i pristupačniju cijenu.

Najbolje Dropbox alternative u 2020. godini:

 • Najbolji sveukupno:. Ovo je moj omiljeni ponuđač za pohranu u oblaku jer je Sync.com jednostavan za korištenje, dolazi s velikom sigurnošću i ima sve po pristupačnoj cijeni.
 • Pobjeda, Najbolje ukupno:. Povlačenje je pCloud zahvaljujući jeftinoj cijeni, sigurnosnim značajkama poput šifriranja na strani klijenta i volim jednokratne troškove za doživotnu pretplatu..
 • Najbolja besplatna alternativa Dropboxu: najbolja je opcija besplatne cijene i vrijednosti, volim integraciju s Google dokumentima, tablicama i aplikacijama trećih strana, ali sigurnost i sinkronizacija mogu biti bolji.

Bez obzira trebate li surađivati ​​s urednikom knjige koju pišete ili trebate nekoga koji će šefu brzo poslati dokument na pregled, ovi alati vam to omogućuju sa samo nekoliko klikova.

Čak i ako većinu svog posla obavljate izvan mreže, ipak biste trebali stvarati sigurnosne kopije na web mjestu usluge pohrane u oblaku poput Dropboxa kako biste spriječili gubitak važnih podataka.

Što je Dropbox?

najbolje alternative dropboxa

Dropbox je započeo kao platforma koja korisnicima omogućuje sigurnosno kopiranje datoteka i pristupiti im sa svih svojih uređaja. Ali sada je postalo puno više od toga. To vam omogućuje surađivati ​​s drugima i budite sigurni vaš rad je uvijek dostupan vama bez obzira na to kamo idete ili koji uređaj koristite.

Njihove usluge koristi timovi, freelanceri i potrošači širom svijeta, a mnogi veliki brendovi imaju povjerenje. Njihova usluga dostupna je na svim platformama, uključujući radnu površinu i mobilne uređaje, što vam omogućuje pristup datotekama s bilo kojeg mjesta na bilo kojem uređaju.

Značajke i planovi Dropboxa

Dropbox nudi različite planove za različite slučajeve upotrebe. Neki nude više mogućnosti od drugih. Ako ste netko kome samo treba mjesto za sigurnosno kopiranje datoteka, nude vam besplatni plan koji omogućuje do 2 GB u pohranu i sinkronizira na do 3 uređaja.

planovi za dropbox

Ako ste profesionalac, htjet ćete krenuti s njihovim Plus planom koji nudi do 2TB (terabajta) za pohranu, sinkronizirati na neograničenim uređajima, 30-dnevno oporavak datoteka i još mnogo toga za samo 10 dolara mjesečno. Oni također nude planove za timove koji dolaze s mnogim dodatnim značajkama kao što su jednokratna prijava, alati za administraciju i podrška za chat uživo.

Dropbox također nudi alate kao što su Dropbox papir koji vam pomažu da lako surađujete s drugim ljudima na internetu na dokumentima.

Dobre i nedostatke tvrtke Dropbox

najbolji dio korištenja Dropbox-a je jednostavnost što je svojstveno svim njihovim uslugama i alatima. Za razliku od većine drugih pružatelja usluga pohrane oblaka na tržištu, u Dropbox vjeruju olakšavajući stvari i čineći sve lako dostupnim. Čak i ako niste dobri s računalima, užad možete lako naučiti u nekoliko sekundi. Da, tako je jednostavno.

Dropbox nudi aplikaciju za gotovo sve uređaje, uključujući Android, Windows, Mac i iOS, što olakšava pristup i sinkronizaciju datoteka između svih vaših uređaja.

Iako Dropbox nudi mnogo mogućnosti, njegova usluga nije prikladna za sve slučajeve uporabe. Na primjer, Dropbox nudi samo 2 GB prostora za pohranu na njihovom besplatnom planu dok neke druge usluge na našem popisu nude čak 15 GB besplatno. Nadalje, iako nude jednostavnu suradnju s Dropbox Paper-om, oni nemaju toliko alata i opcija kao drugi na ovom popisu za suradnju s drugima.

Bez obzira želite li više slobodnog prostora ili želite bolji tijek rada dizajniran za suradnju, evo nekoliko najboljih alternativa za Dropbox koje biste trebali isprobati:

Najbolje alternative Dropboxu

1. Sync.com

sync.com

 • Jeftinija alternativa i više mogućnosti od Dropboxa
 • Besplatni i premium planovi od 49 dolara godišnje
 • Web stranica: https://www.sync.com/

Sync.com je kolaborativna usluga za pohranu oblaka sa sjedištem u Kanadi koja ima za cilj jeftinije ljude pohraniti datoteke u oblak. Njegov besplatni plan nudi 5 GB besplatnog prostora za pohranu i osnovne opcije suradnje.

Nudi besplatne aplikacije za Windows, Mac, iOS i Android, tako da možete sinkronizirati i pristupiti svojim datotekama na svim svojim uređajima. Njihove mobilne aplikacije dolaze sa daljinsko zaključavanje uređaja značajka koju možete koristiti za zaključavanje uređaja s bilo kojeg drugog uređaja koji je prijavljen na vaš Sync.com račun. To povećava sigurnost i privatnost vašeg uređaja.

Značajke Sync.com:

 • Jeftiniji od Dropboxa.
 • Nudi 5GB besplatne pohrane na svom besplatnom planu.
 • Stvaranje sigurnosnih kopija i sinkronizacije u stvarnom vremenu za sve vaše uređaje.
 • Aplikacije za Windows, Mac, iOS i Android.
 • Daljinsko zaključavanje uređaja za povećanje sigurnosti.

Sync.com planovi:
njihov besplatni plan nudi 5 GB besplatne pohrane ali ograničava količinu prijenosa podataka. Njihovi plaćeni planovi počinju od 49 USD godišnje i nude 500 GB prostora za pohranu i neograničen prijenos podataka između ostalih sigurnosnih i privatnih značajki.

Zašto je Sync.com dobra alternativa Dropboxu:
Sync.com je puno jeftinija opcija i najbolja je alternativa za Dropbox poslovanje. Čak i na svom besplatnom planu, nude 5 GB besplatne pohrane za razliku od Dropboxa koji nudi samo 2 GB.

2. pCloud

pcloud

 • Najjeftinija alternativa Dropboxu
 • Besplatni i premium planovi od 3,99 USD mjesečno
 • Web stranica: https://www.pcloud.com/

pCloud je jedan od najjeftinije mogućnosti pohrane u oblaku na tržištu. On nudi 10 GB prostora za pohranu besplatno kad se prijavite. I ne samo to, radeći nekoliko jednostavnih stvari poput instaliranja aplikacije na telefon i upućivanja prijatelja, već možete dodati i 5 GB više na vašu pohranu.

Značajke pCloud-a:

 • Aplikacije za Windows, Mac, Linux, iOS, Android i Adobe Lightroom.
 • pCloud dolazi s desecima značajki za olakšavanje suradnje.
 • Sadrži prostor na disku od 10 GB besplatno.
 • Mnogo je jeftinije od većine usluga pohrane u oblaku.

pCloud planovi:
besplatni plan nudi 10 GB prostora za pohranu. Njihovi premijski planovi počinju od 3,99 dolara mjesečno. Nudi 500 GB prostora za pohranu i omogućuje 500 GB propusnosti za prijenos podataka za dijeljenje. Za razliku od većine ostalih usluga pohrane u oblaku, pCloud također nudi i životni plan za samo 175 USD. Jednokratni je trošak i za cijeli život dobijate 500 GB.

Zašto je pCloud dobra alternativa Dropboxu:
pCloud.com jedna je od najboljih opcija ako tražite uslugu u oblaku za sigurnosno kopiranje svih datoteka. Mnogo je jeftiniji i sigurniji od Dropboxa i jednostavan za korištenje.

3. Google pogon

Google vožnja

 • Najbolja besplatna alternativa Dropboxu
 • Besplatni i premium planovi od 1,99 USD mjesečno
 • Web lokacija: https://www.google.com/drive/

Google vožnja je besplatna usluga pohrane u oblaku koja je dio Google paketa aplikacija. Dolazi s 15 GB slobodnog prostora za pohranu i omogućuje vam da besplatno napravite sigurnosnu kopiju svih slika niže kvalitete bez da ih brojite sa svojih 15 GB. Google pogon jedan je od najbolje opcije za većinu korisnika koji samo žele izraditi sigurnosnu kopiju svojih osobnih datoteka.

Značajke Google diska:

 • Deseci alata i značajki suradnje.
 • Nudi 15 GB besplatnog prostora za pohranu.
 • Izradite sigurnosnu kopiju svih slika besplatno.
 • Aplikacije za sve vaše uređaje, uključujući Android, iOS, Mac i druge.

Planovi na Google disku:
Besplatni plan koji počinjete nudi 15 GB besplatne pohrane. Štoviše, one ne broje slike u vašem spremištu ako sigurnosno kopirate inačicu niske kvalitete. Premijski plan započinje od 1,99 dolara mjesečno i nudi 100 GB u skladištu.

Zašto je Google pogon dobra alternativa Dropboxu:
Google pogon dobra je alternativa koja nudi vrhunske alate za suradnju i nudi besplatan pristup njihovom paketu uredskih aplikacija poput Google dokumenata, tablica, itd..

4. Microsoft OneDrive

microsoft onedrive

 • Izvrsna besplatna alternativa Dropboxu i besplatni Microsoft Office
 • Besplatni i premium planovi od 69,99 USD godišnje
 • Web stranica: https://onedrive.live.com/

OneDrive je usluga pohrane u oblaku koju nudi Microsoft. Njegov besplatni plan dolazi s 5 GB prostora za pohranu. Najbolji dio oko OneDrivea je da ako koristite Microsoft Office, možete dobiti 1 TB prostora za pohranu i besplatna pretplata na Microsoft Office za samo 69,99 USD godišnje.

Značajke OneDrivea:

 • Nudi 5 GB besplatne pohrane.
 • Preuzmite besplatnu pretplatu na Microsoft Office na premium planove.
 • Aplikacije za sve vaše uređaje.

OneDrive planovi:
OneDrive premija planovi počinju od 1,99 dolara mjesečno. Nudi 100 GB prostora za pohranu. Njihovi profesionalni planovi nude besplatnu pretplatu na Microsoft Office.

Zašto je OneDrive dobra alternativa Dropboxu:
OneDrive nudi 5 GB besplatne pohrane za razliku od Dropboxovog slobodnog prostora za pohranu od samo 2 GB. Plus planovi premija dolaze s besplatnom pretplatom na Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, itd.)

5. Tresorit

tresorit

 • Najbolja alternativa za sigurnost i privatnost Dropboxu
 • Besplatni i premium planovi od 10,42 USD mjesečno
 • Web stranica: https://tresorit.com/

Tresorit plasirati na tržište svoju uslugu „Ultra siguran” mjesto za pohranu datoteka na mreži. Njihovi su ciljni kupci tvrtke i kolaborativni timovi. Njihovu uslugu koristi SAP, Canon, Emirates, i neke druge velike marke širom svijeta.

Značajke Tresorita:

 • Kao švicarska tvrtka, usluga nudi Swiss Privacy.
 • Aplikacije za Linux, Microsoft, Mac, iOS i Android.
 • GDPR kompatibilno.
 • Jedna od najsigurnijih usluga pohrane u oblaku.

Planovi Tresorita:
Besplatni plan omogućuje dijeljenje velikih datoteka do 5 GB s drugim ljudima. Njihovi premium planovi počinju od 10,42 USD mjesečno i nude 200 GB skladištenje.

Zašto je Tresorit dobra alternativa Dropbox Business-u:
Tresorit nije najbolja opcija za pojedince. Ako samo želite pohraniti nekoliko datoteka ili sigurnosno kopirati obiteljske fotografije, Dropbox će možda biti bolja opcija. Ali ako želite najbolje što možete u sigurnosti i privatnosti, Tresorit je najbolja opcija.

6. Kutija

box.com

 • Najbolji pružatelj usluga pohrane u oblaku za suradnju i timove
 • Besplatni i premium planovi od 10 USD mjesečno
 • Web stranica: https://www.box.com/

kutija je usluga pohrane u oblaku dizajnirana za tvrtke i kolaborativne timove. Nudi desetak alata i mogućnosti za poboljšajte svoj tijek rada i lako surađujte s drugima u vašem timu. Napravljen je za suradnju.

Značajke okvira:

 • Nudi 10 GB prostora za pohranu na besplatnom planu.
 • Aplikacije za sve vaše uređaje.
 • Integracije Microsoft Office 365.
 • Alati za upravljanje korisnicima.

Planovi kutija:
besplatni plan nudi 10GB skladišni prostor. Box nudi samo jedan premium plan za pojedince, koji nudi 100 GB prostora za pohranu za 10 USD mjesečno. Njihov početni poslovni plan zahtijeva najmanje 3 korisnika.

Zašto je Box dobra alternativa Dropboxu:
Box.com jedna je od najboljih opcija za pohranu u oblaku za tvrtke i kolaborativne timove. Oni nude puno više značajki suradnje i sigurnosti od Dropboxa.

7. SpiderOak

spideroak

 • Velikodušna 21-dnevna besplatna proba, ali bez plana
 • Premium planovi od 6 USD mjesečno
 • Web stranica: https://spideroak.com/

SpiderOak je paket aplikacija za pohranu u oblaku za tvrtke. Iako je njihova usluga napravljena za tvrtke, oni nude uslugu sigurnosne kopije u oblaku pod nazivom SpiderOak One. Najbolji dio za SpiderOak je taj što su njihove aplikacije izgrađen s privatnošću i sigurnošću na umu.

Značajke SpiderOak:

 • Izgrađeno na umu o privatnosti.
 • Aplikacije za Linux, Mac, Windows, Android i iOS.
 • Deseci alata za suradnju.
 • 21-dnevno besplatno probno razdoblje.

SpiderOak planovi:
Za razliku od ostalih usluga na ovom popisu, SpiderOak ne nudi besplatan plan. Ali oni nude 21-dnevno besplatno probno razdoblje. Njihov početni plan nudi Prostor za pohranu od 150 GB za 6 USD na mjesec.

Zašto je SpiderOak dobra alternativa Dropboxu:
SpiderOak.com nudi mnogo naprednih značajki i sigurnosnih prednosti koje nedostaju Dropboxu.

8. Idrivi

Vozim

 • Najbolji pružatelj usluga pohrane u oblaku za poduzetnike
 • Besplatni i premium planovi od 59,12 USD godišnje
 • Web stranica: https://www.idrive.com/

Vozim nudi desetine rješenja za pohranu u oblaku za uslugu potrebe poduzetnika, prodavača, stručnjaka i poduzeća. Dolazi i njihov besplatni plan 5 GB besplatnog prostora za pohranu.

Značajke IDrivea:

 • Aplikacije za iOS, Mac, Android i Windows.
 • Alati i značajke za suradnju.
 • Jednom svake godine besplatno napravite sigurnosne kopije ili preuzmite sve svoje podatke u fizičkom obliku.
 • Desetine značajki privatnosti i sigurnosti.

IDrive planovi:
Besplatni plan nudi 5 GB besplatnog prostora za pohranu. Njihovi premium planovi počinju od $ 59.12 godišnje za prvu godinu. Nudi Prostor za pohranu od 2 TB i košta gotovo pola onoga što Dropbox radi.

Zašto je IDrive dobra alternativa Dropboxu:
Besplatni planovi IDrive.com nude 5 GB prostora za pohranu, a njihov premium plan nudi pohranu od 2 TB za samo 59,12 USD za prvu godinu.

Često postavljana pitanja

Koje su prednosti Dropboxa?

Jednostavnost upotrebe i mogućnost pristupa datotekama bilo kada i bilo gdje. Integrira se s Microsoft Office Online. Brza i pametna sinkronizacija datoteka. Značajka povijesti koja omogućuje pristup prethodnim verzijama datoteka.

Koji su nedostaci Dropboxa?

Pro verzija je skupa. Moglo bi biti više usmjereno na privatnost. Besplatna verzija je ograničena (samo 2 GB prostora za pohranu). Nema prijenosa mape i nema suradnje.

Koje su najbolje Dropbox alternative?

Najbolje plaćene alternative Dropboxu su Sync.com i pCloud.com. Najbolja besplatna alternativa je Google Drive.

Alternativa za Dropbox: Sažetak

Ako samo tražite malo slobodnog prostora za sigurnosnu kopiju vaših osobnih datoteka, preporučujem Google vožnja. Dolazi s 15 GB besplatnog prostora za pohranu i omogućuje vam da besplatno napravite sigurnosnu kopiju verzija slika niže kvalitete bez da se računaju na vašu kvotu za pohranu.

Za tvrtke i radne datoteke, a ako želite suradnju s cijelim timom, preporučujem vam da krenete sa Sync.com jer je njihov servis stvoren za zajednički timski rad. To je najbolja Dropbox Business alternativa vani.

Ako imate najbolju sigurnost na tržištu, tada krenite Tresorit. To je švicarska tvrtka i nudi privatnost u Švicarskoj po kojoj je zemlja poznata.

Svi ovi natjecatelji Dropbox dolaze s aplikacijama za gotovo sve uređaje i platforme, uključujući Windows, Mac, iOS i Android, tako da možete jednostavno sinkronizirati i pristupiti svojim datotekama s bilo kojeg mjesta na bilo kojem uređaju koji posjedujete.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map