7 najboljih gramatičkih alternativa

Grammarly je jedan od najpopularniji alati za analizu gramatike i pisanja na internetu. Riječ je o ogromnoj nadogradnji od pravopisnih provjeravanja ugrađenih u Microsoft Word i web preglednike kao što je Google Chrome. Ali vani je gomila zaista dobrih. Evo zbirke najboljih.


Iako vam Grammarly može pomoći da popravite gramatičke pogreške i poboljšate svoj stil pisanja, možda vam to nije najbolja opcija. Postoje i drugi alati koje morate provjeriti prije nego što uđete u Grammarly.

Da bismo vam uštedjeli sate istraživanja, sastavili smo neke od najbolje alternative Grammarlyju postoje na tržištu.

Najbolje gramatičke alternative u 2020. godini:

 • Najbolji sveukupno: mnogo je više od provjere gramatike. To je mentor pisanja koji analizira vaš stil pisanja i nudi prijedloge za njegovo poboljšanje.
 • Pobjeda, Najbolje ukupno: je alat za provjeru gramatike, interpunkcije i pravopisa koji je sve u jednom i koji jednostavno otkriva i ispravlja zloupotrijebljene riječi i gramatičke pogreške..
 • Najbolja SEO alternativa Grammarlyju: je pomoćnik u pisanju za SEO, marketinge i autore. To radi ono što Grammarly radi, ali također vam daje analizu teksta i optimizaciju sadržaja za otkrivanje problema sa SEO kako biste ih mogli popraviti i ostvariti bolju ocjenu.

Što je gramatika?

najbolje gramatičke alternative

Gramatika je besplatan alat koja provjerava vaše pisanje gramatičke pogreške, pravopisna pogreškas, i nudi prijedlozi o poboljšanju stila pisanja. To vam može pomoći da izbjegnete pogreške prije nego što pritisnete gumb za slanje na sljedeću adresu e-pošte.

Nema više korektnih poruka e-pošte stotinu puta prije nego što pritisnete gumb za slanje. Gramatički to radi za vas i čini to puno bolje od zadanih pravopisa za provjeru pravopisa koje nude vaš operativni sustav i preglednik.

Gramatičke značajke

Gramatički je dostupan na svim platformama na kojima možete pisati. Dostupna je kao proširenje za web preglednike kao što su Google Chrome i Firefox. Dostupan je i kao samostalna aplikacija za radnu površinu za Mac i Windows. I ne samo to, već dolazi i s aplikacijom za Android i iOS koja vašu zadanu tipkovnicu može zamijeniti Grammarlyjem.

gramatičke aplikacije

Gramatički provjerava ima li u tekstu preko 200 gramatičkih grešaka. Nudi i prijedloge za poboljšavanje stila pisanja u skladu s tonom glasa koji želite prenijeti.

S verzijom Premium dobivate još 250 gramatičkih provjera, napredno otkrivanje plagijata i prijedloge za poboljšanje vokabulara.

gramatičke značajke

Gramatički prednosti i nedostaci

Gramatika je dostupna besplatno za sve svoje uređaje i lako možete uhvatiti jednostavne gramatičke pogreške. Ali ako želite najbolje što ovaj alat može ponuditi, morate izvaditi novčanik.

Pro verzija Gramatički testira vaš tekst na puno više gramatičkih grešaka, pa čak i provjerava vaš tekst zbog plagijata.

Iako vam verzija Pro može pružiti ruku s korektom pisanja, to košta 139 dolara godišnje ili 59 dolara po tromjesečju ili možete ići s najskupljim od svih planova, mjesečnim planom, koji košta 29 dolara mjesečno.

Ako tek započinjete ili imate mali proračun, verzija Grammarly pro nije najbolje rješenje za vas.

Najbolje gramatičke alternative

ProWritingAid

ProWritingAid

ProWritingAid upotrebljavaju tisuće profesionalnih pisaca, urednika i studenata širom svijeta. To je mnogo više od puke provjere gramatike. To analizira vaš stil pisanja i ponude prijedlozi poboljšati ga.

Djeluje i kao mentor pisanja pomažući vam da poboljšate svoje pisanje svaki put kada ga upotrebljavate. Djeluje na sve vaše omiljene programe za pisanje i web stranice, uključujući Google dokumente, Microsoft Outlook, Open Office itd.

Značajke

 • Aplikacije i proširenja dostupna su za sve vaše preglednike, uključujući Google Chrome i Firefox.
 • Radi s aplikacijama kao što su Microsoft Outlook, Microsoft Word, Google Docs, Scrivener i Open Office.
 • Gramatička provjera, uređivač stilova i mentor pisanja upakirani su u jedan alat.

Zašto koristiti ProWritingAid umjesto Grammarly

Ako želite više od provjere gramatike, pokušajte ProWritingAid pokušati. Analizira vaše pisanje i nudi vam prijedloge za poboljšanje pisanja i djeluje kao mentor pisanja koji će vam pomoći da poboljšate svoj stil pisanja.

Softver đumbira

softver od đumbira

Softver đumbira je jedan od najbolja provjera gramatike alate na Internetu. Dostupan je za Chrome, Firefox i Safari kao proširenje za preglednik. Dostupan je i za iOS i Android, tako da možete pisati bez greške na svim uređajima koje koristite.

Đumbir proširenje za preglednik djeluje na gotovo svim web lokacijama, uključujući one koje najčešće koristite, na primjer, na Twitteru i Facebooku ili Slack i Zendesk, ako imate tvrtku.

Značajke

 • Aplikacije su dostupne za Android i iOS uređaje.
 • Proširenja preglednika funkcioniraju na svim web lokacijama, uključujući one popularne kao što su Facebook i Twitter.
 • Analizira vaše pisanje i nudi prijedloge za poboljšanje vašeg stila pisanja.

Zašto koristiti Ginger umjesto Grammarly

Ginger djeluje na više web stranica od Grammarlyja. Vrlo dobro surađuje s poslovnim aplikacijama kao što su Zendesk, Slack i drugi.

Copywritely

Copywritely

Za razliku od ostalih alata na ovom popisu, Copywritely stvorena je s jedinom svrhom kreiranje SEO-optimiziranog sadržaja. Analizira vaš sadržaj i nudi prijedloge za njegovo poboljšanje, kako za ljude, tako i za tražilice. Ona provjerava vaš tekst i za gramatičke i pravopisne pogreške. Nudi i prijedloge za poboljšanje stila pisanja.

Koriste ga tisuće copywritersa, marketinga i urednika koji žele stvoriti najbolji mogući sadržaj za svoju publiku.

Najbolji dio ovog alata je taj da ga analizira sadržaj vašeg natjecatelja i nudi prijedloge na poboljšanju optimizacije vašeg pretraživača. Također dolazi s desetak ugrađenih predložaka zadataka koji će vam olakšati outsourcing vašeg pisanja slobodnim autorskim autorima. Također provjerava vaš tekst na plagijat.

I ne samo to, već analizira i sadržaj na gustoću ključnih riječi kako bi vam pomogao izbjegavajte algoritamske kazne od Googlea. Omogućuje vam otkrivanje punjenja ključnih riječi i poboljšavanje omjera ciljanja ključnih riječi. Također vašem sadržaju daje ocjenu čitljivosti i nudi prijedloge za njegovo poboljšanje.

Značajke

 • Pomaže vam u stvaranju sadržaja koji vole i ljudi i tražilice.
 • Jedan od najjednostavnijih načina za optimizaciju vašeg sadržaja za tražilice bez gubitka kvalitete.
 • Nudi prijedloge za ispravljanje gramatičkih i pravopisnih pogrešaka. Nudi i prijedloge za poboljšanje stila pisanja.

Zašto koristiti Copywritely umjesto Grammarly

Copywritely je napravljen za SEO i marketinge koji žele stvoriti najkvalitetniji sadržaj koji može visoko rangirati u tražilicama, a čitatelji ga vole.

Hemingway Editor (Desktop App)

Hemingway urednik

Hemingway urednik, za razliku od ostalih alata na ovom popisu, to je alat za analizu pisanja koji pomaže vam da poboljšate svoje pisanje. Iako ne nudi provjeru gramatike, on analizira vaš tekst i nudi vam stotine prijedloga za njegovo poboljšanje.

Hemingway Editor je desktop aplikacija za Windows i Mac OSX, a košta 19,99 dolara.

Pisanje na Hemingwayu neće samo učini vaše pisanje čitljivijim ali će također poboljšati svoj stil pisanja svaki put kada ga upotrebljavate. To vam govori kada je vaše pisanje teško čitati ili kad riječi trebate zamijeniti boljom alternativom. Najbolji dio ovog alata je onaj koji vašem sadržaju daje ocjenu čitljivosti.

Značajke

 • Alat za pisanje koji koriste mnogi profesionalni blogeri i pisci.
 • Pomaže vam u analiziranju vašeg pisanja i nudi prijedloge za njegovo znatno čitanje.
 • Upotrijebite ovaj alat zajedno s ostalim alatima za provjeru gramatike kao što je Grammarly kako biste izvukli maksimum iz njega.

Zašto koristiti Hemingway Editor umjesto Grammarlyja

Hemingway Editor nije gramatika ili provjera pravopisa. To je alat za pisanje koji vam pomaže poboljšati stil pisanja i učiniti ga čitljivijim i dostupnijim svima. Kada se koristi zajedno sa Gramatikom ili nekim drugim alatom za provjeru gramatike, može vam pomoći poboljšati stil pisanja i učiniti ga čitljivijim.

WhiteSmoke

WhiteSmoke

WhiteSmoke jedna je od najstarijih i najviše popularna provjera gramatike alate na Internetu. WhiteSmoke je mnogo više od puke provjere pravopisa. To je korektor koji vam pomaže popraviti sve, od jednostavnih gramatičkih grešaka do pogrešaka u stilu. WhiteSmoke koriste popularne robne marke kao što su Dictionary.com, Pearson, McGill i Sveučilište u Torontu.

Značajke

 • Jedna od najstarijih i najvjernijih provjera gramatike na Internetu.
 • Pomaže vam ispraviti gramatičke pogreške i nudi prijedloge za poboljšanje stila pisanja.
 • Dostupno je i za stolne i za mobilne uređaje tako da možete pisati bez greške na svim svojim uređajima.

Zašto koristiti WhiteSmoke umjesto Grammarlyja

WhiteSmoke je vrhunski alat za lektoriranje koji koristi najnovije tehnologije prirodnih jezika kako bi vam pomogao da bolje pišete i čak poboljšate svoje pisanje.

PaperRater

PaperRater

PaperRater je mrežni alat koji provjerava vaše pisanje Gramatike i pravopisne pogreške, i plagijarizam. Dostupan je samo kao internetski alat, tako da nema potrebe za preuzimanjem desktop aplikacije ili instaliranjem proširenja za preglednik. Besplatna verzija aplikacije omogućuje provjeru do 5 stranica po predaji.

Premium pretplata, međutim, omogućuje provjeru do 20 stranica po predaji.

Značajke

 • Besplatan alat koji provjerava vaše pisanje na gramatičke pogreške i pravopisne pogreške.
 • Omogućuje provjeru teksta zbog plagijata.
 • Nudi prijedloge koji će vam pomoći da poboljšate pisanje i daje ocjenu pisanju.

Zašto koristiti PaperRater umjesto Grammarly

PaperRater je besplatan za do 50 predavanja mjesečno. Analizira vaše pisanje i daje ocjenu. Nudi i prijedloge koji će vam pomoći poboljšati stil pisanja.

LanguageTool

LanguageTool

LanguageTool je lektorski softver koji nudi prijedloge za ispravljanje gramatičkih grešaka i pravopisnih pogrešaka u vašem tekstu. Dostupna je kao proširenje preglednika i za Google Chrome i za Firefox.

Jedna je od najbolji alati kada je u pitanju lektura. To vam može pomoći ispraviti gramatičke pogreške i poboljšati vaš stil pisanja. Premium verzija ovog alata provjerava vaš tekst na 2500 različitih grešaka i nudi prijedloge za poboljšanje vašeg pisanja.

Najbolji dio ovog alata je onaj s kojim radi mnogo različitih jezika uključujući engleski, njemački, francuski, nizozemski itd. Provjerava vaše pisanje na pogreške u svim podržanim jezicima.

Značajke

 • Radi s puno drugih jezika osim samo engleskog.
 • Provjerava vaš tekst za preko 2500 pogrešaka.
 • To vam pomaže u popravljanju gramatičkih i pravopisnih pogrešaka, ali i poboljšava vaš stil pisanja.

Zašto koristiti LanguageTool umjesto Grammarly

Gramatički podržava samo engleski. LanguageTool dolazi s podrškom za brojne jezike osim engleskog, uključujući njemački, francuski, rumunjski i nizozemski.

Zaključak

Je li Grammarly uopće dobra? Možeš se kladiti! Gramatika y jedan je od najboljih naprednih i jednostavnih asistenata u pisanju za uklanjanje gramatičkih, pravopisnih i interpunkcijskih pogrešaka..

Svi alati na ovom popisu nude besplatnu verziju za vaš test prije nego što ga kupite. Preporučujem testiranje barem jedne ili dvije alternative na ovom popisu prije nego što se posložite za onu koja vam se sviđa. Većina ovih alata ponudit će vam prijedloge koji će vam pomoći poboljšati stil pisanja.

Ako vam je fokus na poboljšanju stila pisanja, onda preporučam da krenete Hemingway urednik. Dostupan je za web stranice i kao samostalni desktop program. Ne nudi provjeru gramatike, pa vam preporučujemo da je koristite zajedno s alatom za provjeru gramatike poput Grammarly ili Ginger.

Ako želite alat koji vam može pomoći u poboljšanju stila pisanja i provjerava tekst da li ima grešaka, preporučujem upotrebu ProWritingAid. To će vam pomoći da poboljšate svoje pisanje i provjeri vaše pisanje zbog grešaka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map