7 najboljih alternativa pCloud

pCloud je sigurna i jednostavna usluga za pohranu u oblaku koja vam nudi 10 GB besplatnog prostora za pohranu i nudi povoljne životne planove do 2TB. Nemojte me krivo shvatiti da je sjajna usluga, ali postoje dobri vani.


pCloud jedna je od najpopularnijih opcija za pohranu u oblaku na tržištu. Ona nudi 10 GB prostora za pohranu besplatno kada se prijavite i hrpu drugih sjajnih funkcija.

Najbolje alternative pCloud u 2020. godini:

 • Najbolji sveukupno: izvrstan je pružatelj prostora za pohranu u oblaku i sličan je pCloud-u, ali kada je u pitanju sigurnost, Sync.com je bolji jer šifriranje nultih znanja dolazi besplatno, a pCloud za to morate dodatno platiti.
 • Pobjeda, Najbolje ukupno: odličan je izbor za tvrtke i kolaborativne timove, jer nudi mnogo više značajki suradnje i sigurnosti od pClouda.
 • Najbolja besplatna alternativa pCloud-u: najbolja je besplatna opcija, a njegova integracija s Google dokumentima, tablicama i aplikacijama trećih strana čini ovu odličnu opciju za osobnog korisnika.

Oblak je širok pojam koji se općenito odnosi na pristup i upotrebu udaljenih računalnih usluga putem Interneta. Uključuje interakciju s fizičkim računalnim hardverom na udaljenim lokacijama putem namjenskog softvera putem interneta.

Kada prenesete datoteku u uslugu pohrane u oblaku poput pCloud ili Sync.com, datoteka se pohranjuje na fizičku lokaciju u podatkovnom centru negdje u svijetu. Položaj podatkovnog centra nije bitan, jer su svi podatkovni centri povezani na Internet i mogu mu se pristupiti s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Upotreba oblačnih usluga oslobađa nas od upotrebe naše tradicionalne osobne pohrane poput tvrdih diskova na kojima se naše informacije mogu izgubiti zbog krađe, uništenja ili neispravnosti tvrdog diska..

Što je pCloud?

pCloud je pružatelj usluga pohrane temeljenog na oblaku koji vam omogućuje pohranu vaših digitalnih podataka u oblak.

pcloud

pCloud nudi osobni prostor za pohranu u koji se mogu pohraniti sve vaše datoteke i mape. Njihovim se uslugama može pristupiti putem njihovog softvera u obliku desktop i mobilnih aplikacija. pCloud je dostupan za iOS, Android, Windows, MacOSX i Linux. Prostor za pohranu dostupan je na svim uređajima, što znači da ako prenesem datoteku putem računala, datoteka će biti dostupna na mom telefonu ili tabletu.

pCloud također pruža sigurnost za datoteke koje ste učitali. Oni osiguravaju sigurnost datoteka od hakera i ostalih cyber kriminala. S njihovom najnovijom sigurnosnom značajkom, pCloud Crypto, datoteke se šifriraju na vašem računalu čak i prije prijenosa. Šifriranje se vrši pomoću privatnog ključa koji generira i zna samo vaše računalo. To znači da čak i pCloud ne zna koju vrstu datoteke učitavate. Šifriranje je kraj do kraja.

Značajke pCloud-a

pCloud pruža korisnicima mogućnost pohranjivanja datoteka u oblak uz sigurnost da će datoteke ostati netaknute i sigurne.

Ovakvim datotekama može se pristupiti bilo gdje u svijetu jednostavnom prijavom na pCloud račun. Instantna sinkronizacija osigurava da su datoteke prenesene na jedno računalo trenutno dostupne na svim ostalim računalima za upotrebu.

pcloud sučelje

pCloud omogućuje dijeljenje datoteka i suradnju. Dijeljenje datoteka može se provesti na tri načina, prvo stvaranjem veze i dijeljenjem sa svima koji vezu mogu koristiti za preuzimanje datoteka. Drugi način dijeljenja datoteka jest pozivanje ostalih korisnika pClouda u mapu. Kontrola dijeljene mape isključivo je u rukama pozivatelja. Pozivatelj može odobriti pristup uređivanju kako bi se omogućila suradnja na dokumentu.

pCloud za i protiv

Najveća prednost korištenja pClouda je ta što dobijete 10 GB besplatnog prostora za pohranu za prijavu. Također možete povećati svoj besplatni prostor za pohranu instaliranjem mobilne aplikacije i upućivanjem prijatelja i obitelji. Jedan je od najjeftinijih pružatelja usluga pohrane u oblaku. svoj premijski planovi počinju od 3,99 dolara mjesečno s 500 GB.

pCloud nudi cjeloživotne planove pristupa na 175 USD. Također nudi integraciju s Facebookom, Instagramom, OneDriveom i drugima, tako da datoteke koje tamo učitaju mogu biti odmah sigurnosne kopije u pCloud. pCloud također nudi šifriranje vojnog stupnja radi sigurnosti. pCloud također ima jednostavno i intuitivno sučelje za upotrebu.

Slabosti pClouda uključuju i nepostojanje značajki za mrežno uređivanje kao što su Google dokumenti. Također, svoje kripto, cjelovita enkripcijska značajka dostupna je samo kao plaćeni dodatak. Njegova stalna ažuriranja mogu postati neodoljiva i korisna za upotrebu podataka. U nastavku su razmotrene velike alternative za pCloud.

1. Sync.com

sync.com

Sync.com je usluga za pohranu u oblaku koja olakšava pohranu, dijeljenje i pristup datotekama s bilo kojeg mjesta. Njegova najbolja sigurnosna značajka je šifriranje od krajnjeg do kraja što osigurava da su prenesene datoteke 100% sigurne.

Dijeljenje datoteka jednostavno je s sync.com. Korisnici mogu dijeliti datoteke bilo koje veličine i formata, čak i ako prijemnici nemaju Sync račun. Korisnici mogu dijeliti mape i koristiti druge značajke kao što su zaštita lozinkom, obavijesti, datumi isteka i dozvole kako bi zadržali kontrolu nad zajedničkim mapama. Uređivanja u datotekama bilježe se i možete odlučiti vratiti stariju verziju dokumenta. Izbrisane datoteke također se mogu vratiti klikom na gumb.

Besplatni plan Sync nudi 5 GB besplatne pohrane, iako je količina prijenosa podataka ograničena. Plaćeni planovi također nisu skupi, počevši od 49 dolara godišnje, s 500 GB prostora za pohranu. Premium planovi nude neograničen prijenos i pohranu podataka od 2TB, što bi trebalo biti dovoljno za osobnu upotrebu. Prioritetna podrška putem e-pošte dostupna je s zapisnicima aktivnosti za planove.

Aplikacije za sinkronizaciju dostupne su za Windows, Android, iOS i Mac platforme. Sinkronizacija je dostupna na bilo kojoj platformi koju koristite. Sync ima trenutnu sinkronizaciju datoteka tako da datoteke možete imati bilo gdje. Sync mobilne aplikacije imaju značajku daljinskog zaključavanja koja korisnicima omogućuje zaključavanje uređaja s bilo kojeg drugog uređaja koji su prijavljeni na svoj račun za sinkronizaciju.

Za i protiv Sync.com

Prednosti upotrebe Sync-a je u tome što ima end-end sustav enkripcije koji osigurava da se podaci korisnika uvijek čuvaju privatnima i zaštićenima. Sync također čuva prethodne verzije dokumenata što korisnicima olakšava vraćanje prethodne verzije ili izbrisanih datoteka.

Slaba strana upotrebe Sync je u tome što je skuplja od pClouda. Također, jedan dobiva 10 GB besplatnog prostora za pohranu na pCloud-u, dok Sync nudi samo 5 GB.

Zašto je Sync bolji od pClouda

Glavna prednost Sync-a nad pCloud-om je što Sync ima standardni šifriranje od krajnjeg do kraja za sve korisnike. Sync također ima značajku daljinskog zaključavanja radi zaštite vašeg računa ako sumnjate na bilo koju neobičnu aktivnost na uređajima na kojima ste prijavljeni. Obje značajke čine Sync odličnom alternativom za pCloud.

2. Dropbox

Dropbox

Dropbox je također pružatelj usluga pohrane u oblaku koji je svoje usluge proširio na suradnju i stalan pristup pohranjenom materijalu bilo gdje u svijetu. To je prvi pametni radni prostor na svijetu. Dropbox vam omogućuje da se usredotočite na stvari koje su vam važne.

Dropbox je dizajniran kako bi omogućio korisnicima da ostanu organizirani. Promjene napravljene s jednog uređaja sinkronizirat će se na svim uređajima, uklanjajući potrebu za nošenjem uređaja ili datoteka.

Dropbox nudi dokumente Dropbox papira koji korisnicima omogućuju stvaranje i uređivanje dokumenata – Microsoft Office i druge formate pravo na svoj Dropbox račun. To smanjuje vrijeme koje ste mogli potrošiti na traženje ili prebacivanje između aplikacija tijekom rada. Ova značajka također omogućuje sjajnu suradnju, što znači da dvije ili više osoba mogu zajedno uređivati ​​dokument.

Dropbox analizira korisničku aktivnost kako bi stvorio vaš pametni doživljaj radne površine, predlažući vam sadržaj i pomažući vam da budete stalno organizirani. Pametni prijedlog također vam omogućuje da se vratite na datoteke koje će vam vjerojatno trebati, tako da ih sve pripremite za vas.

Dropboxov besplatni plan nudi 2 GB besplatnog prostora za pohranu i može se sinkronizirati samo na tri uređaja. Njegovi profesionalni planovi počinju od 10 USD mjesečno s 2TB prostora za pohranu.

Pro i kontra Dropboxa

Glavni problem upotrebe Dropboxa je taj što on ima značajku za stvaranje i uređivanje dokumenata koja omogućava besprijekornu suradnju na dokumentima. Dropboxov kalendar inteligentno predlaže i sadržaj sastanka pomoću predložaka za bilješke, što olakšava postupak hostinga sastanka.

Slabost korištenja Dropboxa je u tome što nije toliko jeftin kao pCloud. Također je manje siguran od pClouda. Nudi samo 2 GB besplatne pohrane.

Zašto je Dropbox bolji od pClouda

Dropbox je odlična alternativa pCloud-u jer korisnicima omogućuje istovremeno stvaranje i uređivanje dokumenata. Također, unatoč brojnim značajkama, Dropbox je i dalje vrlo jednostavan za korištenje, što je sjajno za polaznike koji će više voljeti nešto lako naučiti.

3. Box.com

box.com

Box.com usluga za upravljanje sadržajem u oblaku i dijeljenje datoteka za tvrtke. Box nudi jedno mjesto za osiguranje, upravljanje i dijeljenje sadržaja. Ima zaštitu krajnjih podataka, 2FA i vodeno označavanje radi sprečavanja curenja podataka.

Box također podržava suradnju. Pomoću okvira Box možete stvoriti središnji radni prostor u koji se pohranjuju datoteke, a timovi mogu lako uređivati, komentirati, dijeliti datoteke kao i dodijeliti zadatke.

Radni tijek okvira omogućuje korisnicima da automatiziraju zadatke koji se mogu ponoviti u nekoliko minuta. To oslobađa korisnika da potroši više vremena na ono što je najvažnije. Box također pruža širok spektar integracija u više od 1400 aplikacija.

Njegov besplatni plan dolazi s 10 GB besplatnog prostora za pohranu, dok premium plan nudi 100 GB za 10 USD mjesečno.

Pro i kontra Box.com

Najveća korist korištenja Boxa je širok spektar integracija. To znači da bez obzira na izvor vašeg dokumenta, možete ga bez problema integrirati u Box. Glavni nedostatak korištenja Boxa je da je skup jer je dizajniran za tvrtke.

Zašto je Box.com bolji pCloud

Box.com je odlična alternativa pCloud-u jer nudi širok spektar integracija koje na pCloud-u ne mogu pronaći. Ako ćete raditi sa širokim spektrom dokumenata, onda je Box gdje krenuti.

4. Google pogon

Google vožnja

Google disk usluga je za pohranu u oblaku koju pruža Google. Svi koji imaju Gmail račun automatski posjeduju Google pogon, s 15 GB prostora za pohranu. Štoviše, Google će besplatno spremiti vaše slike za vas, iako kvaliteta neće biti najbolja.

Google pogon također nudi mrežno uređivanje dokumenata putem Google dokumenata za suradnju uživo. Također nudi integraciju s Microsoft Officeom za besprijekorno povezivanje uredskih i google dokumenata.

Googleov premijum plan počinje od 1,95 USD mjesečno sa 100 GB prostora za pohranu.

Za i protiv Google diska

Najveća profesionalna upotreba Google diska je to što dobivate 15 GB besplatnog prostora za pohranu. Google pogon omogućuje i izvanmrežni pristup. Nadalje, korištenje Google diska pruža vam izvrsne alate za dijeljenje i suradnju.

Glavni nedostaci korištenja Google diska su ograničenja veličine datoteke. Ugrađene slike u druge dokumente ne bi smjele prelaziti 2 MB, a znakovi u tekstualnom dokumentu ograničeni su na 1.024.000.

Zašto je Google pogon bolji od pClouda

Google pogon odlična je alternativa za pCloud jer pruža veću suradnju putem Google dokumenata nego pCloud. Google pogon je također jeftiniji od pClouda.

5. Microsoft OneDrive

microsoft onedrive

OneDrive je u vlasništvu i upravljanju Microsofta. Usluge u oblaku su izvrsne, a njihov besplatni račun dolazi s 5 GB besplatne pohrane. OneDrive Premium planovi također vam pružaju besplatnu pretplatu na Microsoft ured.

OneDrive također nudi sjajnu integraciju u različitim aplikacijama. Njegove su aplikacije dostupne i na svim platformama, Androidu, iOS-u i Macu. Njihovi premium planovi počinju od 1,99 USD mjesečno sa 100 GB besplatnog prostora za pohranu.

Za i protiv OneDrive-a

Glavni profesionalac OneDrive-a je da je jeftin. Također, premium planovi vam daju besplatnu pretplatu na Microsoft ured. Slabost korištenja OneDrive je ta što ne nudi enkripciju od kraja do kraja.

Zašto je OneDrive bolji od pClouda

OneDrive je bolji od pClouda jer je jeftiniji. Također nudi besprijekornu integraciju s MS Officeom.

6. Mega

mega

Mega-ove usluge oblaka dolaze s završetkom šifriranja pomoću AES 128 za sve datoteke. Omogućuju pohranu u oblaku, organizaciju sadržaja, suradnju i dijeljenje. Njihove su aplikacije dostupne na Android, iOS, Windows i Linux platformama. Mega besplatni računi dolaze s 15 GB besplatnog prostora za pohranu, ali s ograničenom kvotom za prijenos mjesečno.

Mega prednosti i nedostaci

Mega pruža krajnje šifriranje za prijenos datoteka. Glavni problem je da postoji ograničenje za mjesečne transfere.

Zašto je Mega bolja od pClouda

Mega je odlična alternativa pCloud-u jer nudi enkripciju za kraj i kraj, dok je pCloudova kriptovaluta dostupna samo kao plaćeni dodatak.

7. iDrive

Vozim

Usluge oblaka iDrive usmjerene su na poduzeća, profesionalce i tvrtke. Njihov besplatni plan dolazi s 5 GB besplatne pohrane, dok plaćeni planovi počinju od 59,12 USD godišnje s 2TB prostora za pohranu. Nude kolaborativne alate i mogućnosti oporavka datoteka. Njihove su aplikacije dostupne na svim platformama.

Pro i kontra iDrive

iDrive je jeftin s obzirom na veliki prostor za pohranu od 2TB za 59,12 USD godišnje. Glavni nedostatak iDrive-a je što nemaju neograničenu pohranu.

Zašto je iDrive bolji od pClouda

iDrive je izvrsna alternativa pCloud-u jer je jeftiniji s obzirom na veliko spremanje prostora od 2 TB dostupnog za 50,12 USD.

Često postavljana pitanja

Što je pCloud?

pCloud je siguran i jednostavan za korištenje pružatelj usluga oblačenja pohrane u oblaku koji vam nudi 10 GB besplatnog prostora za pohranu u oblaku, a nudi i povoljne životne planove do 2TB.

Koje su prednosti i nedostaci pClouda?

pCloud nudi sučelje koje se jednostavno koristi, podršku 24/7, pristupačne cjeloživotne planove pristupa i izdašnu količinu 10GB besplatnog prostora za pohranu. Glavni pad pClouda je da krajnje šifriranje dolazi samo kao plaćeni dodatak.

Koje su najbolje alternative pCloud?

Najbolje plaćene alternative pCloud-u su Sync.com i Box.com. Najbolja besplatna alternativa je Google Drive.

Najbolje alternative pCloud – Sažetak

najbolje alternative pcloud

pCloud.com nudi sjajne usluge pohrane u oblaku, međutim, i drugi pružatelji usluga pohrane u oblaku se natječu s njima. Ako tražite slobodan i jednostavan prostor za pohranu, idite dalje Google vožnja, sa svojim 15 GB besplatnim pohranom.

Ako ste novi i želite nešto vrlo jednostavno za upotrebu, krenite Dropbox sa svojim pojednostavljenim korisničkim sučeljima. Za sigurnu krajnju enkriptiranu pohranu u oblaku za posao i posao, toplo preporučujem Sync.com za opsežne značajke i jednostavnost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map