Felhő-tárhely bemutatása: RunCloud vs Cloudways

Nem technikai személyek számára nehéz lehet megérteni és feldolgozni a különféle tárhely típusokat, nem is beszélve a Platform mint szolgáltatás (PaaS) és a szoftver mint szolgáltatás (SaaS) fogalmáról.


Ma megvitatjuk azt, hogy a PaaS és a SaaS megoldások hogyan fejlesztették ki a webtárhelyet, és összehasonlítunk két megoldást, RunCloud és Cloudways fejről fejre, hogy megnézze, kettő különbözik egymástól.

RunCloud vs Cloudways

A két szolgáltató szerepének teljes megértése érdekében fontos, hogy rendelkezzen előzetes ismeretekkel a kezelt és nem kezelt VPS-kiszolgálókról..

Nem kezelt virtuális magánszerver

A Virtuális magánszerver vagy a VPS az a fajta tárhely, amelyben egy nagy kiszolgálótól adott helyet bérel egy adott erőforrással.

Ezt a web hosting helyet csak az Ön webhelyére osztják ki, és a megosztott tárhelytől eltérően az erőforrásokat a kiszolgálón lévő többi felhasználó nem befolyásolja.

A VPS-kiszolgáló felügyelet nélküli futtatásához a felhasználóknak némi tapasztalattal kell rendelkezniük egy kiszolgáló kezelésekor nincs olyan felhasználói felület, amellyel kapcsolatba léphet és minden héjon keresztül kezelve.

Képzeljen el egy biztonsági másolat készítését vagy egy webhely áttelepítését cPanel vagy Plesk felület használata nélkül, hanem egy héj parancsok kódolásával.

Kezelt virtuális magánszerver

A kezelt virtuális magánszerver pontosan úgy működik, mint a nem kezelt, kivéve a felhasználók rendelkeznek a felhasználói felülettel, amellyel kapcsolatba léphetnek, hasonló a WordPress admin irányítópultjához.

Ez a felhasználói felület és más optimalizációk együtt sokkal könnyebbé és felhasználóbarátabbá teszi az egész kiszolgáló kezelését.

A platform mint szolgáltatás (PaaS) fontos szerepet játszik a felügyelt VPS tárolásban. Annak ellenére, hogy több száz lehetőség van, amellyel a nem kezelt VPS-t kezelt VPS-re válthatja.

Ebben a cikkben csak a RunCloudról és a Cloudwaysről fogunk beszélni, és megnézjük, hogy az egyes szolgáltatók PaaS-ként mit kínálnak.

Röviden nézzük meg, mi a Platform mint szolgáltatás (PaaS) és a szoftver mint szolgáltatás (SaaS)? Tehát legközelebb, amikor valaki feltesz egy kérdést a PaaS-ról, válaszolhat Google keresése nélkül.

Mi a PaaS??

Platform mint szolgáltatás (PaaS) egy eszközkészlet, amely a webhely-tároláshoz szükséges hardvert és szoftvert is tartalmazza.

Ez egy felhőalapú számítástechnikai modell, amely platformot biztosít a fejlesztőknek arra, hogy alkalmazásukat ezen harmadik fél erőforrásainak felhasználásával építhessék, anélkül, hogy a teljes építészet házon belül felállítanák.

A vállalkozások egy adott feladat elvégzéséhez támaszkodnak a PaaS szolgáltatásokra, erőteljes és speciális infrastruktúrájuk miatt ezen a területen. Ez egy hatékony módszer a kezelt, biztonságos és frissített harmadik felek erőforrásainak felhasználására.

A Cloudways, amely egy WordPress által kezelt tárhely, a PaaS egyik példája.

Mi az a SaaS??

Szoftver mint szolgáltatás (SaaS) egy olyan alkalmazás, amelyet bizonyos licencdíjak cseréjére fejlesztettek ki az interneten történő újraelosztáshoz.

Ez egy felhőalapú számítástechnikai szoftver, amelyet az ügyfelek rendelkezésére bocsátanak az interneten.

A PaaS-hoz képest a SaaS egy olvasható megoldás, amelyet már kifejlesztettek és készen állnak a licenctulajdonos használatra.

A PaaS-hoz képest azonban kevesebb irányítást kínál, mivel a SaaS-ban az alkalmazás szigorúan egy célra lett kifejlesztve, és nem testreszabható, mint a PaaS szolgáltatás..

Most térjünk át a két felhő-tárhely-szolgáltató összehasonlításához.

Mi a RunCloud??

runcloud honlap

A RunCloud egy SaaS, amely felhasználói felületet kínál ügyfeleinek a VPS-kiszolgálóval való interakcióhoz. Ez egy olyan alkalmazás, amely bármilyen szerverrel integrálható, hogy megkönnyítse a teljes felügyeleti részt.

Segít a szerver tulajdonosának a szerver kezelésében és bizonyos funkciók, például az SSL tanúsítványok és a verzióvezérlő szoftverek telepítésében csoportos it a grafikus felhasználói felület GUI használatával, nem pedig a shell parancsok futtatása parancssoron keresztül.

A RunCloud olyan segédprogramokat is kínál, mint a beépített szerver megfigyelés, a szkripttelepítő, a több PHP verzió és a futtatás lehetősége nginx vagy Nginx + Apache hibrid webes verem a tárolt webhelyek számára.

Mikor kell használni a RunCloud szoftvert?

A RunCloud nem a noobs számára készült és megköveteli a szerverparancsok alapvető ismereteit. Noha ez a SaaS felhasználói felületet biztosít a kiszolgálóval való interakcióhoz, a nem-tudósok számára továbbra is kihívást jelent, hogy CLI-n keresztül kapcsolódjanak kiszolgálóikhoz a RunCloud-hoz, és nem tudják, hogyan kell létrehozni SSH kulcsok és használja Gitt.

Ha jól ismeri a szervert, és előzetes ismerete van a használatáról CLI a kiszolgáló kezelésére, akkor a RunCloud lehet a megfelelő lehetőség az Ön számára. Ez a preferált választás azon fejlesztők számára is, akik több kiszolgálót kezelnek ügyfeleik számára, és szeretnék a karbantartási költségeket a lehető legkisebbre tartani.

A RunCloud.io azoknak szól, akik műszaki ismeretekkel rendelkeznek és csak egy felhasználói felületet keresnek, amely a kívánt kiszolgálón működik. Azok az emberek, akik inkább a technikai támogatást részesítik előnyben, és szeretnék választani az NGINX és az NGINX + Apache hibrid futtatását is.

Árazás

runcloud árazás

A RunCloud már olyan alacsonyan indul $ 0 / mo amelyben csak egy szerver csatlakoztatható korlátozott funkciókkal. További funkciók adhatók hozzá, mivel a terv frissítve van. Az üzleti csomag a teljes csomag, és költséges $ 45 / mo.

Jegyzet: A RunCloud felhasználók külön fizetnek a VPS-kiszolgálóikért, mivel a fenti árazás csak a RunCloud felhasználói felületére vonatkozik.

Mi a Cloudways?

felhőalapok honlapja

A Cloudways egy PaaS, amely kínál menedzselt felhő tárhely platform az ügyfelek számára, ahol kiszolgálóikat kezelik, és hozzáférhetnek az olyan szolgáltatások kezelésének egyik legkönnyebben használható platformjához, mint például biztonsági másolatok, SSL, biztonsági másolat, átállás, szerver és alkalmazás figyelése és klónozása stb..

Bár a Cloudways kezeli a szervert, de annak platformja gazdag olyan szolgáltatásokkal, amelyek mind a szerver, mind a webhely kezelésére hasznosak. Néhány kiemelt funkció közül a következők találhatók:

 • Átmeneti környezet a teszteléshez és a frissítéshez
 • Gondtalan WordPress-migráció az áttelepítő beépülő modul segítségével
 • Egy kattintással az alkalmazás elindítása
 • Egy kattintással az alkalmazás és a szerver klónozása és átvitele
 • Egy kattintással a CDN-integráció
 • Ingyenes SSL tanúsítványok helyettesítő karakter funkcióval
 • Alkalmazásfigyelés az Új Relic segítségével
 • Fejlett gyorsítótárazási mechanizmus (lakk, redis és memcached)

Kérjük, olvassa el a Cloudways szolgáltatásait a teljes listához.

A Cloudways Platform által üzemeltetett webhelyek gyorsak és biztonságosak, elsősorban az erőteljes verem miatt, amely több PHP támogatást támogat., Nginx + Apache hibrid webszerver és auto-gyógyulás képességeit. Cloudways is integrált tűzfalak a kiszolgálók védelme a biztonsági rések ellen.

Mikor kell használni a Cloudways-t?

A Cloudways minden bizonnyal kiküszöböli a szerver kezeléséhez szükséges műszaki ismereteket. Valóban olyan egyszerű, mint néhány kattintással elindítani egy szervert, egy webhelytípust kiválasztani az előre telepített példányok közül, feltérképezni egy domaint és elkezdeni a webhely felépítését..

A Cloudways előnyben részesített megoldás azoknak a kisvállalkozásoknak, induló vállalkozóknak, bloggereknek és ügynökségeknek, akik webhelyüket kezelni akarják anélkül, hogy aggódnának a szerverrel kapcsolatos összetett problémák miatt..

Hasonlóképpen, a platform robusztus természete azoknak a fejlesztőknek is megfelelő, akik szeretnek egy kicsit ellenőrizni a szerverüket, és akiknek tetszik az a lehetőség, hogy az SSH terminál beágyazódik a platformba a shell parancsok futtatására..

Árazás

felhőalapok ára

A Cloudways.com kínál pay-as-you-go árképzés csak a felhasznált erőforrásokért számol fel díjat, és nem a rá telepített webhelyek számáért. Az ár költségvetés-barát, és már kezdve is kezdődik $ 10 / mo. Az árképzés másik nagyszerűsége az, hogy minden ügyfél ugyanolyan szintű szolgáltatásokkal rendelkezik, függetlenül a használt tervektől.

Támogatás

A Cloudways ügyfelei 24 órás élő chat-támogatást, jegyvásárlási támogatást és tudásbázis-támogatást élveznek, amikor bármilyen probléma merül fel.

Kiegészítői

A Platform bővítményekkel bővíti a felhasználói élmény fokozását és a támogatást. Ide tartoznak a CloudwaysCDN, az Elastic Email, az e-mailek a Rackspace-en keresztül és az alkalmazások egyszerű áttelepítése.

RunCloud vs Cloudways összehasonlítás

A jobb megértés érdekében hasonlítsuk össze mind a RunCloud, mind a Cloudways szolgáltatásait, és táblázatos formában jelenítsük meg azokat.

JellemzőkRunCloudCloudways
SSHIgen (nincs szabad tervben)Igen
Szerver megfigyelésIgen (nincs szabad tervben)Igen
Automatikus biztonsági mentésekNemIgen
stagingNemIgen
CsapattagokIgen (csak az üzleti tervben)Igen
Szerver átviteleNemIgen
Szerver klónozásNemIgen
SMTPNemIgen
KiegészítőiNemIgen
24/7 élő támogatásNemIgen
Gyorsítótárazási technológiaNginx FastCGILakkozás és Redis
Script InstallerIgenIgen
TűzfalIgen (nincs szabad tervben)Igen
SSLIgen (nincs szabad tervben)Igen
Git telepítésIgen (csak az üzleti tervben)Igen
Root hozzáférésIgenNem

Cloudways vs RunCloud – Végső gondolatok

Ebben a cikkben megismerkedtünk a RunCloud és a Cloudways alkalmazásokkal, és megláttuk, hogy ezek a két platform hogyan működnek egymással. A RunCloud működéséhez műszaki szakértelmet igényel, amely alkalmas azoknak a fejlesztőknek, akik kezelőpanellel rendelkeznek a kiszolgálóik kezelésére.

Ezzel szemben a Cloudways egy olyan platform, amely a kiszolgálót kezeli a felhasználó számára, és a webhely kezeléséhez hasznos funkciókat is nyújt. Ha többet szeretne tudni, akkor nézd meg ezt a Cloudways-értékelést.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map