Si të instaloni dhe konfiguroni SEO të yoast: Cilësimet ideale dhe të rekomanduara

Trafiku është gjaku i çdo biznesi në internet. Sa më shumë trafik të keni, aq më shumë të ardhura merrni. Ndërsa ekzistojnë dhjetëra mënyra të ndryshme për të drejtuar trafikun në faqen tuaj të internetit, SEO është më e efektshmja. Ky tutorial ju tregon (duke përdorur cilësimet më të mira dhe të rekomanduara).


Nëse uebfaqja juaj e mundësuar me WordPress është optimizuar duke përdorur SEO e shpejtë, ju mund të merrni mijëra vizitorë në shënjestër çdo ditë falas të cilët janë të gatshëm për të blerë atë që jeni duke shitur.

si të instaloni dhe të vendosni cilësimet e yoast - rekomandohen cilësimet

Para se të zhyten në le të shpejt të mbulojmë pse SEO është kaq e rëndësishme.

Marrja e asaj sasie të vizitorëve falas nga kërkimi organik është ajo që ëndërron çdo tregtar dhe pronar biznesi.

Por këtu është marrëveshja:

Arritja atje është e vështirë, dhe kjo përfshin shumë punë SEO. Ju duhet të trajtoni si SEO në faqe dhe jashtë faqes.

Shumë njerëz e lënë pas dore rëndësinë e SEO e mirë në faqe. Por më besoni, është po aq e rëndësishme sa taktikat SEO jashtë faqes, siç është ndërtimi i lidhjeve.

SEO në faqe ndihmon Google të dijë se për çfarë përmbajtja ka të bëjë dhe fjalët kyçe që po përpiqeni të synoni.

tani, SEO në faqe tingëllon e thjeshtë në sipërfaqe, por ka shumë që shkon në prapaskenë.

Nuk është aq e thjeshtë sa të shtoni disa fjalë kyçe në titull dhe të spërkatni të njëjtat fjalë kyçe një duzinë herë në përmbajtje.

Kjo është ajo që shumica e njerëzve besojnë se në faqe SEO ka të bëjë. Por ka shumë më tepër për të. Më shumë se sa ju mund të trajtoni veten.

Ndërsa WordPress jashtë kutisë është optimizuar për motorët e kërkimit si Google, asaj i mungojnë shumë karakteristika që ju nevojiten për të optimizuar plotësisht faqen tuaj për motorët e kërkimit.

Për shembull, WordPress nuk ofron një mënyrë të integruar për të redaktuar përshkrimin meta të postimeve dhe faqeve tuaja.

Kjo është ajo ku Shtojcë SEO Yoast për WordPress vjen në shpëtim.

Yoast është një plugin falas WordPress që merret me të gjithë pjesën teknike të SEO në faqe, kështu që ju mund të përqendroheni në atë që jeni më të mirë, duke prodhuar përmbajtje të shkëlqyeshme.

Në këtë Udhëzues SEO për SEO, Unë do t’ju drejtoj përmes procesit të thjeshtë të instalimit dhe vendosjes së WordPress SEO nga plugin Yoast.

Shpesh më pyesin se cilat janë parametrat më të mirë dhe të rekomanduar për Yoast. Ky është procesi i saktë dhe cilësimet e konfigurimit që përdor në çdo faqe të vetme që krijoj. Pra, nëse jeni gati, le të zhyten.

Contents

Isfarë është SEO e Yoast

plugin yoast se wordpress

SEO Yoast është një shtesë plugin WordPress krijuar nga Joost De Valk që ju ndihmon të zgjedhni uebfaqen tuaj për motorët e kërkimit pa shkruar një linjë të vetme të kodit.

Shtojca ka 5+ milion instalime, vlerësime me pesë yje dhe trajton gjithçka, nga gjenerimi i metadatës së faqes suaj, faqja XML, faqet e bukës deri te administrimi i ridrejtimeve.

Me pak fjalë, Yoast e bën SEO thjeshtë dhe të thjeshtë për të gjithë.

Kjo jo vetëm që ju ndihmon të zgjedhni faqen tuaj për Motorë Kërkimi si Google, por gjithashtu ju ndihmon të përmirësoni cilësinë e përmbajtjes së faqes tuaj.

SEO Yoast është një zgjidhje e plotë. Dhe pa SEO Yoast, do të duhet të instaloni më shumë se një duzinë shtojcash për të optimizuar plotësisht faqen tuaj për Motorët e Kërkimit.

Instalimi i plugin Yoast SEO

Instalimi i shtojcës është një proces super i lehtë dhe nuk kërkon më shumë se një minutë.

Së pari, futuni në pultin e faqes tuaj të WordPress. Tani, lundroni tek Plugins -> Shto nje te ri:

Shtoni Shtojcën e Re

Tani, përdorni kutinë e kërkimit për të kërkuar për “SEO Yoast”:

Kërkoni për SEO tuaj më të shpejtë

Klikoni në butonin e instalimit në rezultatin e parë për të filluar procesin e instalimit:

instaloni plugin yoast seo

Pasi të instalohet shtojca, kliko në butonin Aktivizo për të aktivizuar shtojcën:

aktivizoni plugin yoast seo

Kjo eshte.

Sapo keni instaluar shtojcën Yoast SEO në faqen tuaj WordPress. yay!

Tani që e keni të instaluar në faqen tuaj, ne mund të fillojmë ta vendosim atë.

Në pjesët në vijim, do të vazhdoj të përcaktoj në detaje çdo pjesë të shtojcës SEO.

Paneli Yoast SEO

Pasi të instaloni shtojcën, do të shihni një artikull të ri të menusë në shiritin anësor të administratorit tuaj WordPress:

menuja SEO

Për të filluar procesin e konfigurimit, klikoni në artikullin e menusë SEO në Shiritin tuaj Admin. Do t’ju çojë në Panelin SEO të Yoast:

pult plugin yoast Seo

Në faqen e Panelit të shtojcës Yoast SEO, do të shihni dy kuti:

njoftime për ju

E para është për t’ju njoftuar për çdo problem SEO. Nëse shtojca zbulon probleme me SEO-në e faqes tuaj, ato do të shfaqen në këtë kuti.

Kutia e dytë është për njoftimet. Këto njoftime do t’ju ndihmojnë të konfiguroni më mirë shtojcën.

Konfigurimi themelor i shtojcës Yoast SEO

Para se të mund të zhyten në cilësimet e përparuara të kësaj shtojce, duhet të konfigurojmë opsionet themelore. Në këtë pjesë të tutorialit, unë do t’ju drejtoj nëpër të gjitha skedat e pultit të Yoast SEO.

Pulti ka 3 skeda:

skedat e shtojcave të plugin

Tab Karakteristikat Yoast

Kjo skedë përmban 8 karakteristika (të cilat mund t’i ndizni / çaktivizoni):

karakteristika yoast

 1. Analiza e SEO: Analiza e SEO ofron sugjerime për të përmirësuar SEO të tekstit tuaj.
 2. Analiza e lexueshmërisë: Analiza e lexueshmërisë ofron sugjerime për të përmirësuar strukturën dhe stilin e tekstit tuaj. Do të dëshironi ta vazhdoni këtë. Ndihmon shumë kur përpiqeni të përmirësoni cilësinë e përmbajtjes tuaj.
 3. Përmbajtja e gurthemelit: Tipari i përmbajtjes së gurthemelit ju lejon të shënoni dhe filtroni përmbajtjen e gurthemelit në faqen tuaj të internetit. Nëse dëshironi të jeni në gjendje të shënoni dhe filtroni përmbajtjen e gurthemelit (më shumë rreth asaj në një seksion të mëvonshëm), do t’ju duhet të mbani këtë mundësi të aktivizuar
 4. Numëruesi i lidhjeve të tekstit: SEO Yoast duhet të numërojë të gjitha lidhjet publike në faqen tuaj të internetit për të ofruar sugjerime më të mira për tekstet e ankorimit të fjalëve.
 5. XML sitet e internetit: Aktivizoni hartat XML që gjeneron SEO Yoast (më shumë rreth faqeve të faqeve XML më poshtë).
 6. Integrimi Ryte: Ryte do të kontrollojë çdo javë nëse faqja juaj është ende e indeksueshme nga motorët e kërkimit dhe SEO Yoast do t’ju njoftojë kur nuk është ky rasti.
 7. Menyja e shiritit të administratorit: Shton një menu në shiritin e administratorit me shkurtore të dobishme për parametrat e SEO dhe mjetet e kërkimit të fjalëve.
 8. Siguria: nuk ka cilësime të përparuara për autorët: Seksioni i përparuar i meta kutisë Yoast SEO lejon një përdorues të heq postimet nga rezultatet e kërkimit ose të ndryshojë kanonikun. Këto janë gjëra që mund të mos dëshironi të bëni asnjë autor. Kjo është arsyeja pse, si parazgjedhje, vetëm redaktorët dhe administratorët mund ta bëjnë këtë. Vendosja në “Off” lejon të gjithë përdoruesit të ndryshojnë këto cilësime.

Klikimi i pikës pyetëse jep më shumë informacione rreth funksionit. Nëse jeni fillestar i SEO, atëherë unë ju rekomandoj t’i mbani të gjitha këto mundësi të aktivizuara.

Mjetet Yoast Webmaster

skedari i mjeteve të webmasterit yoast

Kjo skedë ju ndihmon të verifikoni me lehtësi pronësinë tuaj të internetit me Google dhe mjetet e tjera të Webmaster Tools të motorit të kërkimit. Kjo veçori do të shtojë një etiketë verifikimi në faqen kryesore. Ndiqni lidhjet në Veglat e ndryshme të Webmasterit dhe kërkoni udhëzime për metodën e verifikimit të meta-tag për të marrë kodin e verifikimit.

Cilat janë Mjetet e Webmasterit?

Të gjithë motorët kryesorë të kërkimit ofrojnë mjete falas për pronarët e faqeve të internetit për të parë në të dhënat e kërkimit për faqen e tyre të internetit. Mendoni si Google Analytics por për kërkim.

Unë do të mbuloj se si ta verifikoj faqen tuaj duke përdorur këtë skedë në një seksion të mëvonshëm. Nëse tashmë e keni verifikuar faqen tuaj me Veglat Webmaster që përdorni, mund t’i lini këto boshllëqe bosh. Verifikimi është vetëm një proces një herë.

Përdorimi i magjistarit të konfigurimit (opsionale)

Magjistar i konfigurimit të yoast është mënyra më e lehtë për të konfiguruar plugin. Kur përdorni magjistarin e konfigurimit, ju kërkohet një grup pyetjesh të thjeshta që automatikisht konfigurojnë shtojcën për ju.

Ndërsa nuk është mënyra më e mirë për të konfiguruar shtojcën pasi nuk ju lejon të ndryshoni të gjitha cilësimet, është mënyra më e lehtë. Pra, nëse nuk jeni të interesuar t’i bëni duart tuaja të ndyra, kjo është rruga për të dalë.

Për të përdorur Wizard Configuration, Zgjidhni menunë SEO nga shiriti anësor i administratorit të panelit tuaj WordPress. Tani, lundroni te buta General dhe klikoni në butonin “Hapni magjistarin e konfigurimit”:

magjistar i konfigurimit të yoast

Ekrani i Mirëseardhjes

Tani do të shihni ekranin e Mirëseardhjes të magjistarit të konfigurimit. Klikoni butonin e konfigurimit të purpurt për të filluar magjistarin e konfigurimit:

magjistar yoast

Hapi 2

Tani, zgjidhni Prodhimin si mjedis pasi që ky është një sit live:

cilësimet e yoast

Hapi 3

Tani, në hapin 3, do të duhet të zgjidhni llojin e faqes.

Zgjidhni llojin e faqes që i përshtatet më së miri faqes tuaj. Kjo do të ndihmojë Yoast SEO të konfigurojë më mirë cilësimet për llojin e faqes tuaj:

cilësimet e hapit të tretë

Hapi 4

Në hapin 4, zgjidhni nëse faqja juaj e internetit ka të bëjë me një kompani ose një person.

Nëse drejtoni një sit personal, zgjidhni Person. Pas kësaj, shkruani emrin e kompanisë tuaj ose klikoni në butonin tjetër:

rregullimet e hapit të 4-të

Hapi 5

Tani, profilet sociale në hapin 5 janë opsionale, kështu që thjesht mund t’i lini ato bosh nëse nuk doni t’i lidhni profilet tuaja sociale në blogun tuaj:

profile shoqërore

Hapi 6

Në hapin 6, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni llojet e postimeve që dëshironi të jenë të dukshme për Google (jo përdoruesit.) Do të doni të lini postimet dhe faqet të dukshme.

Kthejeni shikueshmërinë për llojin e postimit në media te Hidden nëse nuk e dini se çfarë jeni duke bërë:

dukshmëria e postit tuaj

Hapi 7

Tani, në këtë hap, zgjidhni Po vetëm nëse faqja juaj ka autorë të shumtë. Nëse është një sit personal, zgjidhni Jo si përgjigje:

autorët e yoast

Hapi 8 (opsionale)

Nëse jeni të interesuar të lidhni SEO Yoast me tastierën e kërkimit të Google, klikoni në butonin Merr Google Autorizimin Code:

tastierë e kërkimit të Google

Sapo ta bëni këtë, do të hapet një popup duke ju kërkuar leje për të lejuar hyrjen e SEO në të dhënat tuaja të tastierës së kërkimit.

Sapo të lejoni lejet, do të shihni një kuti hyrëse me një kod, kopjoni atë dhe ngjitur në kutinë poshtë butonit të madh të autorizimit të purpurt dhe klikoni Autentifikim.

Hapi 9

Tani, gjithçka që duhet të bëni është të shkruani emrin e faqes tuaj dhe pastaj të zgjidhni një ndarës të titullit. Ndarësi i titullit që ju zgjidhni do të përdoret si parazgjedhje:

ndarës i titullit yoast

Hapi 12

Hapi 10 dhe 11 janë opsionale. Thjesht kaloni ato dhe pastaj shtypni butonin Close në Hapin 12 për të mbyllur magjistarin e konfigurimit:

plugin yoast seo

Verifikimi i Mjeteve të Webmasterit me Google Console Console

Kur regjistroheni në tastierën e kërkimit Google, ju kërkohet të verifikoni pronësinë e faqes tuaj. Verifikimi i faqes suaj të internetit mund të jetë një detyrë e vështirë nëse nuk jeni një zhvillues i faqes në internet.

Por me SEO Yoast, ju mund ta bëni atë në vetëm disa sekonda.

Ja se si ta bëni atë:

Kur regjistroheni në Google Search Console dhe shtoni faqen tuaj të parë, do të shihni ekranin e mëposhtëm:

verifikimi i yoast seo

Tani, zgjidhni metodën e etiketës HTML për të parë kodin e verifikimit HTML.

Në kodin HTML që do të shihni, teksti në citime pas “përmbajtjes =” është kodi juaj verifikues:

verifikimi i etiketës yoast yt

Pjesa e guximshme në shembullin e mëposhtëm kod kod HTML është ku kodi juaj do të jetë:

YOUR_CODE”/>

Kopjoni kodin e verifikimit. Ne do të na duhet në hapin tjetër.

Tani, për të përfunduar procesin e verifikimit, drejtohuni tek Paneli Yoast SEO në faqen tuaj të internetit dhe zgjidhni skedarin e veglave të Webmasterit:

skedari i mjeteve të webmasterit yoast

Tani, ngjitni kodin tuaj të verifikimit në kutinë hyrëse pranë lidhjes “Kërkimi Google:” dhe klikoni Ruaj Ndryshimet.

Pasi të ruhet kodi juaj, klikoni butonin Verifikoni në faqen e Verifikimit të Konsolës së Google në Google:

verifikimi i GSC yoast

Nëse shihni një gabim që Google nuk mund të verifikojë se kodi është në faqen tuaj, provoni përsëri në disa sekonda. Ndonjëherë, ndryshimet mund të zgjasin disa minuta.

Konfigurimi i titujve të faqeve dhe përshkrimeve të metave

Vetë WordPress nuk ofron shumë funksionalitet kur bëhet fjalë për redaktimin e titujve dhe meta etiketave të faqeve dhe postimeve tuaja.

SEO Yoast siguron shumë kontroll mbi titullin dhe meta të të gjitha faqeve të faqes suaj të internetit.

Në këtë pjesë, unë do t’ju drejtoj përmes konfigurimit të cilësimeve të faqeve të etiketave Titulli dhe Meta etiketave.

Këto cilësime thjesht do të veprojnë si standarde dhe do të keni mundësi t’i tejkaloni ato nga redaktori i postës / faqes.

Për të konfiguruar faqen e gjerë të faqeve Titulli dhe Meta etiketat e faqes, lundroni tek SEO e shpejtë > Pamja e kërkimit.

Në faqen e konfigurimit të cilësimeve të paraqitjes së kërkimit, do të shihni 7 skedarë të ndryshëm:

skedari i paraqitjes së kërkimit yoast

Në nënndarjet që vijojnë, unë do t’ju drejtoj nëpër të gjitha këto skedarë.

Cilësimet e Titullit në të gjithë sitin

Skeda e parë e cilësimeve të Paraqitjes së Kërkimit, e Përgjithshme, përmban vetëm 3 mundësi:

cilësimet e titullit të faqes

Opsioni i parë lejon që shtojca të rishkruajë etiketat e titullit të temës suaj. Ju duhet ta aktivizoni këtë mundësi vetëm nëse SEO Yoast ju kërkon.

Nëse Yoast SEO zbulon një problem me etiketën e titullit të Temës tuaj, do t’ju kërkojë ta ndizni këtë.

Opsioni i dytë ju lejon të zgjidhni ndarësin e paracaktuar të titullit. Ndarësi që ju zgjidhni do të përdoret si parazgjedhje nëse nuk e anashkaloni atë në redaktorin e postës / faqes.

Dash, opsioni i parë, është ajo që unë rekomandoj dhe përdor.

Redaktimi i Titullit të Faqes

Skeda e dytë e cilësimeve të Paraqitjes së Kërkimit, Faqe Hyrëse, përmban dy kuti hyrëse:

Cilësimet e faqes fillestare të faqes

E para ju lejon të zgjidhni një shabllon titulli për faqen kryesore. Nëse nuk e dini se si funksionon një shabllon titulli në SEO Yoast, unë ju rekomandoj ta lini atë në opsionin e paracaktuar.

E dyta ju lejon të zgjidhni një përshkrim meta për faqen kryesore të faqes suaj të internetit. Kur njerëzit shohin faqen kryesore të faqes suaj të internetit në rezultatet e kërkimit, ata do ta shohin këtë përshkrim.

Grafiku i njohurive

Këto të dhëna tregohen si metadata në faqen tuaj. Synohet të shfaqet në Grafikun e Njohurive të Google. Ju mund të jeni ose një kompani, ose një person.

Cilësimet e rekomanduara për llojet e postimit

Tani, skeda e dytë e cilësimeve të Paraqitjes së Kërkimit, Llojet e përmbajtjes, ju lejon të konfiguroni cilësimet e paracaktuar për të gjitha llojet e postimeve në faqen tuaj të internetit..

Në këtë skedë, ju mund të zgjidhni një model të paracaktuar të titullit, modelin e përshkrimit meta dhe cilësimet e tjera të meta. Mos harroni, gjithmonë mund t’i anashkaloni këto cilësime nga redaktori i postës / faqes.

Në këtë skedë, ju do të shihni tre seksione:

cilësimet e tipit post

Të gjithë këta tipa të postimeve kanë të njëjtat pesë opsione. Këtu janë cilësimet tona të rekomanduara:

 1. Modeli i Titullit: Modeli i titullit sigurohet që nuk duhet të filloni nga e para kur shkruani tituj. Nëse nuk e dini se çfarë jeni duke bërë, duhet ta lini këtë në cilësimin e paracaktuar.
 2. Modeli i përshkrimit të metave: Kjo është e njëjta me Modelin e Titullit. Shkrimi i një përshkrimi meta dhe një titulli kërkon kohë. Nëse shumica e titujve të postimeve ose përshkrimet e meta janë të ngjashme, mund të vendosni një shabllon të paracaktuar për të gjitha postimet tuaja. Mund ta lini bosh tani.
 3. Meta Robots: Ky është një mundësi e rëndësishme. Ju ose mund të zgjidhni indeksin ose noindex si një cilësim. Kur e vendosni në noindex, Motorët e Kërkimit NUK do ta indeksojnë këtë faqe dhe NUK do ta shfaqin atë në rezultatet e kërkimit. Unë rekomandoj që të vendosni postimet dhe faqet për indeksimin, dhe t’i vendosni median në noindex. WordPress, si parazgjedhje, krijon një faqe të veçantë për të gjitha mediat (imazhet, videot, etj) që i ngarkoni në faqen tuaj. Nëse e vendosni median të indeksojë, Google do të indeksojë të gjitha faqet tuaja të mediave. Pra, përveç nëse e dini se çfarë jeni duke bërë, vendosni median në noindex.
 4. Data në Paraqitjen e Snippet: Nëse postimet tuaja shfaqin datën e publikimit, në disa raste, Google mund të shfaqë datën e publikimit poshtë Titullit në rezultatet e kërkimit. SEO Yoast ofron një simulim (të quajtur Meta Box) se si do të duket copa për postimet dhe faqet tuaja në rezultatet e kërkimit. Ky opsion tregon datën e publikimit poshtë titullit në simulim. Ky opsion nuk do të bëjë me të vërtetë një ndryshim të madh. Unë ju rekomandoj ta vendosni për t’u fshehur.
 5. Kuti Yoast SEO Meta: Kjo është një nga karakteristikat më të dobishme të SEO Yoast. Shtojca tregon një kuti të quajtur Yoast SEO Meta Box më poshtë postuesit dhe redaktuesit të faqeve. Kjo Meta Box tregon një simulim të copëzave të motorit të kërkimit të postës suaj dhe ofron dhjetëra opsione për të përmirësuar përmbajtjen tuaj dhe SEO në faqe. Unë ju rekomandoj që ta vendosni atë në Tregim për të gjitha llojet e postimeve nëse doni të shijoni të gjitha përfitimet e SEO Yoast.

Cilësimet e rekomanduara për taksonomitë

Tani, skeda e katërt e cilësimeve të Paraqitjes së Kërkimit, Taksonomitë, ju lejon të konfiguroni titullin e paracaktuar dhe parametrat e meta për Kategoritë, Etiketat dhe Formati i Postimit:

cilësimet e kategorive të etiketave

Unë ju rekomandoj që të vendosni opsionin Meta Robots në noindex për Kategoritë dhe Etiketat. Sepse këto arkiva mund të shkaktojnë përmbajtje të kopjuar në faqen tuaj të internetit.

Unë gjithashtu rekomandoj që të çaktivizoni arkivat e bazuara në format:

Cilësimet e formatit post

SEO Yoast do të përdorë Modelin e Titullit dhe Modelin e Përshkrimi i Meta në faqet e Kategorisë dhe Etiketave. Ju mund ta lini bosh modelin e përshkrimit meta pasi nuk po lejojmë që Makinat e Kërkimit të indeksojnë këto dy faqe.

Cilësimet e rekomanduara për arkivat

Skeda e arkivave të cilësimeve të Paraqitjes së Kërkimit ka vetëm katër mundësi.

Unë rekomandoj që të çaktivizoni arkivat e Autorit nëse keni vetëm një autor të vetëm:

çaktivizoni arkivat e autorit

Nëse blogu juaj ka autorë të shumtë dhe vendosni të aktivizoni arkivat e autorëve, sigurohuni që vendosni cilësimin Meta Robots në noindex ashtu si keni bërë me Kategoritë dhe Etiketat:

autorët e noindex-it

Kjo do të sigurojë që Google nuk indekson faqet e autorit tuaj që mund të rezultojnë në përmbajtje të kopjuar.

Tani, për Arkivat e datave, unë rekomandoj që t’i çaktivizoni ato pasi ato mund të rezultojnë në Makineritë e Kërkimit duke parë ato faqe si përmbajtje të kopjuar:

çaktivizoni arkivat e yoast

Nëse për ndonjë arsye doni të aktivizoni arkivat e datave, ashtu si Arkivi i Autorit, sigurohuni që të vendosni cilësimet meta në noindex për të shmangur kopjimin e përmbajtjes në faqen tuaj.

Unë rekomandoj që të lini dy opsionet e fundit, Faqet e Kërkimit dhe Modelin e Titullit 404 Pages, në cilësimin e paracaktuar:

shabllon 404 yoast

Cilësimet e rekomanduara për metoda të gjerë të faqes

Cilësimet e meta sitoide të sitit

Tani, në skedarin e faqeve të meta të faqeve të meta, ju rekomandoj që të vendosni Nënpjesët e arkivave për të indeksuar, sepse ne duam që Motorët e Kërkimit të indeksojnë nënpagesat e arkivave që kemi aktivizuar.

E rëndësishme: Mos e vendosni këtë në noindex edhe nëse i keni të gjitha arkivat, përfshirë etiketat dhe kategoritë, të paafta. Sepse kur ta bëni këtë, SEO Yoast gjithashtu do të vendosë në faqet nën arkivin kryesor të blogut tuaj në noindex.

Në fund të faqes, do të shihni një mundësi të titulluar “Përdorni etiketat e fjalëve të meta?” Unë rekomandoj që të çaktivizoni këtë opsion pasi ato nuk janë më të dobishme.

Konzollë Yoast Kërkimi

Kjo pjesë do t’ju tregojë gabime zvarritëse (404 gabime / faqe të thyera në faqen tuaj) në mënyrë që t’i ridrejtoni ato në faqen e saktë në faqen tuaj..

tastierë kërkimi yoast

Ju duhet të shtoni faqen tuaj të internetit në Google Search Console në mënyrë që të lidheni dhe të merrni problemet e zvarritjes. Këtu keni një artikull se si të lidheni me Google Search Console.

Mundësimi i mediave sociale

Tani që kam mbuluar cilësimet e Paraqitjes së Kërkimit, do t’ju drejtoj përmes cilësimeve të Media Sociale. Faqja e Cilësimeve Sociale ndodhet nën menunë e SEO në shiritin anësor të administratorit.

Ekzistojnë pesë skeda në faqen e Cilësimeve Sociale:

cilësimet shoqërore

llogaritë

llogari shoqërore

Profilet e mediave sociale në këtë skedë lejojnë që Enginesit e Kërkimit të dinë se cilat profile sociale janë të lidhura me faqen tuaj.

Plotësoni të gjitha URL-të e profilit të mediave sociale të kompanisë suaj. Nëse drejtoni një sit personal, lidheni me URL-të tuaja personale.

Facebook

cilësimet e facebook-ut

Skeda e Facebook ju lejon të vendosni të dhëna meta Open Graph për faqen tuaj.

Rrjetet sociale si Facebook përdorin të dhënat meta Open Graph për të kuptuar më mirë se çfarë bëhet fjalë për përmbajtjen tuaj. Unë ju rekomandoj ta mbani këtë të aktivizuar.

SEO Yoast ju lejon të zgjidhni një imazh të paracaktuar për faqet që nuk kanë asnjë imazh. Kjo është imazhi që do të shfaqet kur dikush ndan një lidhje.

Gjithmonë mund ta anashkaloni këtë cilësim nga kutia e redaktuesit SEO / Meta Yoast të Redaktuesit të Faqes.

Seksioni Facebook Insights and Admins i kësaj skedë është për përdoruesit e avancuar dhe unë ju rekomandoj ta kaloni atë tani.

Cicëroj

Cilësimet e eksitimit yoast

Twitter shfaq lidhjet si karta kur ato janë të ndara në platformë. Kjo skedë ju lejon të konfiguroni cilësimet e paracaktuara për të dhënat meta të kartave Twitter.

Unë rekomandoj që ta mbani këtë të aktivizuar.

Opsioni i dytë në këtë skedë është lloji i paracaktuar i kartës. Nëse doni që Twitter të shfaqë një imazh të paraqitur në kartën e lidhjes tuaj, atëherë zgjidhni Përmbledhjen me një imazh të madh.

Pinterest

Cilësimet e pinterestit yoast

Kjo skedë ju ndihmon të konfirmoni faqen tuaj me Pinterest.

Për të konfirmuar faqen tuaj me Pinterest, ndiqni këtë tutorial në Pinterest dhe më pas vendosni kodin e konfirmimit në fushën në këtë skedë.

Google+

Cilësimet e google plus

Nëse futni URL-në e faqes tuaj Google Plus në këtë skedë dhe pastaj shtoni një lidhje në faqen tuaj në faqen tuaj Google Plus, Google do të jetë në gjendje të dijë se këto dy janë të lidhura me njëra-tjetrën.

XML Situata XML me SEO Yoast

XML Faqet e faqeve XML ndihmojnë Përkrahësit e Motorit të Kërkimit të kuptojnë më mirë faqen tuaj. Pasja e një siti harte XML në faqen tuaj sigurohet që Motorët e Kërkimit janë në gjendje të gjejnë dhe zvarritin përmbajtjen tuaj.

SEO Yoast e bën me të vërtetë të lehtë gjenerimin e hartave XML.

Paneli nën kartën Karakteristikat do të shihni një mundësi për të aktivizuar / çaktivizuar Funksionimin e sitit. Unë rekomandoj që ta mbani këtë të aktivizuar nëse nuk doni të përdorni një plugin tjetër për të gjeneruar sitet e XML:

sitemarta xml yoast

Konfigurimi i grurit dhe parametrat e ushqimit RSS (Advanced)

Tani, ne do të konfigurojmë Cilësimet e Avancuara të SEO Yoast.

Breadcrumbs (opsionale)

Nëse doni të shfaqni navigacionin e bukës në krye të artikujve tuaj, do të dëshironi të aktivizoni këtë cilësim.

Cilësimet e yshtjes së bukës

Pamja e kërkimit > Therrime buke, do të shihni opsionet e mëposhtme:

bukat e bukës

Këtu janë parametrat që unë rekomandoj për bukën e bukës:

 • Ndarësi midis bukës së bukës: Ky është simboli ose teksti që do të përdoret veçmas bukat e bukës. Lëreni atë të paracaktuar.
 • Teksti i ankorimit për në shtëpi: Unë rekomandoj që ta lini këtë në default, Home. Por nëse dëshironi, ndjehuni të lirë ta ndryshoni atë në emrin e blogut tuaj ose ndonjë gjë tjetër.
 • Parashtesa për Rrugën e Breadcrumb: Ky është teksti që do të prefiksohet para navigimit të bukës. Unë rekomandoj që ta lini atë bosh.
 • Parashtesa për bukët e arkivit: Ju do të dëshironi të përdorni një parashtesë për bukët e faqeve të arkivit. Unë ju rekomandoj ta lini atë si parazgjedhje.
 • Parashtesa për faqet e kërkimit të bukës: Ju lejon të shtoni një parashtesë në bulmetet e bukës në Faqen e Kërkimit.
 • Breadcrumb për 404 Faqe: Kjo është shija që do të shfaqet në faqet tuaja të gabimit 404.
 • Shfaq faqen e Blog (opsionale): Do ta shihni këtë cilësim vetëm nëse përdorni një shtëpi me porosi dhe faqe blog. Unë rekomandoj që të aktivizoni këtë cilësim.
 • Bold Faqja e fundit: Unë rekomandoj që ta vendosni rregullisht.

Tani, në fundin e afërt të faqes, do t’ju kërkohet të zgjidhni një Taksonomi për të treguar në shiritat e bukës për Postime. Unë ju rekomandoj të zgjidhni Kategorinë si taksonominë, përveç nëse e dini se çfarë po bëni.

Shënim: Brumërat e bukës nuk mbështeten nga të gjitha temat. Ju mund të duhet të shtoni manualisht kodin që mundëson grurjet e bukës në temën tuaj. Lexoni këtë artikull për udhëzime.

RSS

Cilësimet e burimit tuaj të rss

Opsionet nën skedarin RSS ju lejojnë të vendosni përmbajtje para dhe pas çdo postimi në burim. Kjo është mjaft teknike dhe nuk ju rekomandoj të ndryshoni këto cilësime nëse nuk dini vërtet se çfarë po bëni.

Përdorimi i Redaktorit Bulk & Mjetet e tjera

SEO Yoast vjen me disa mjete shumë të fuqishme të integruar të SEO:

redaktori i pjesës më të madhe

SEO Yoast ofron tre mjetet e mëposhtme të integruara nën SEO > Tools në shiritin anësor të administratorit:

Importi dhe eksporti

Ky mjet ju ndihmon të importoni dhe eksportoni cilësimet për SEO Yoast. Gjithashtu ju lejon të importoni cilësimet nga shtojcat e tjera të SEO.

eksporti i yoast

Redaktori i skedarëve

Redaktori i Skedarëve ju lejon të bëni ndryshime dhe të redaktoni përmbajtjen në skedarin tuaj robots.txt dhe .htaccess. Kjo gjithashtu ju lejon të krijoni një skedar robots.txt nëse nuk e keni një të tillë.

redaktuesi i skedarit yoast

Redaktor me shumicë

Ky mjet ju ndihmon të redaktoni në masë Titullin e faqes dhe përshkrimin e postimeve të shumta dhe faqeve menjëherë. Në vend që të kaloni të gjitha postimet tuaja një nga një, ju mund të përdorni këtë mjet.

mjete të mëdha

Extra Yoast (Shko Premium)

Ndërsa SEO SEO është në dispozicion falas, ekziston një version premium në dispozicion që ofron, madje edhe më shumë, veçori dhe mbështetje premium.

primi yoast

Yoast SEO Premium është 89 dollarë në vit dhe nëse vendosni të azhurnoni në premium Yoast SEO këto janë një nga shumë tiparet shtesë që do të merrni:

Menaxher i përcjelljes

ridrejtimet e primit tuaj të programeve

Menaxheri i ridrejtimit është një mjet i dobishëm që ju ndihmon të krijoni ridrejtimet në faqen tuaj të internetit.

Ka shumë raste kur do t’ju duhet të krijoni një ridrejtim. Për shembull, ju mund të keni nevojë të ridrejtoni një faqe të vjetër ose të thyer në një faqe të re.

Fjalë kyçe të shumta të fokusit

fjalë kyçe të fokusit premium

Versioni falas i SEO Yoast ju lejon të zgjidhni një fjalë kyçe të përqëndrimit. Por me versionin premium, ju mund të zgjidhni Fjalë kyçe të shumta të Fokusit.

Kjo do t’ju lejojë të rritni shanset për të shënjestruar fjalë kyçe të shumta me përmbajtjen tuaj.

Paraqitjet sociale

Paraprakisht premtime sociale premium

SEO Yoast shfaq një meta kuti poshtë redaktorit të postës. Kjo meta kuti tregon një simulim të asaj që mund të duket faqja juaj në Rezultatet e Kërkimit.

Ashtu si ajo simulimi i copës së rezultatit të Kërkimit, primi Yoast SEO ju lejon të shihni një simulim të asaj se si mund të duken postimet tuaja kur ndahen në Facebook dhe Twitter.

Optimizimi i përmbajtjes dhe faqja e internetit për SEO me Yoast

Kutia e shikimit që shfaqet menjëherë nën redaktorin e postës ju ndihmon të përmirësoni lexueshmërinë e përmbajtjes tuaj dhe SEO OnPage.

Ky është një nga karakteristikat më të mira që Yoast SEO ka për të ofruar.

Ajo ofron udhëzime të thjeshta për t’ju ndihmuar të optimizoni më mirë përmbajtjen tuaj për lexuesit dhe motorët e kërkimit.

yoast seo meta box

Siç mund ta shihni në pamjen e mësipërme të ekranit, ekzistojnë dy skedarë, Tab i lexueshmërisë dhe Tab Analiza e fjalëve kyçe.

Unë do t’i shqyrtoj të dy ata në nën-pjesët e mëposhtëm që vijojnë.

Përmirësimi i lexueshmërisë së përmbajtjes me Yoast

analiza e lexueshmërisë së yoast

Skeda e analizës së lexueshmërisë së Yoast SEO Meta Box do t’ju ndihmojë të përmirësoni lexueshmërinë e përmbajtjes tuaj.

Sa herë që bëni ndryshime në përmbajtjen tuaj, Yoast do të rianalizoni postimin dhe do të shfaqni sugjerime për përmirësimin e lexueshmërisë. Ai gjithashtu do t’i japë artikullit tuaj një rezultat të lexueshmërisë. Rezultati do të shfaqet si dritë në skedën e lexueshmërisë.

Nëse drita është e gjelbër, atëherë artikulli juaj është i mirë, por nëse është i kuq, atëherë duhet të punoni për të.

Kur përpiqeni të përmirësoni lexueshmërinë e përmbajtjes tuaj, mos u përpiqni të jeni një perfeksionist. Edhe nëse rezultati juaj është në rregull (Portokalli), ju keni bërë një punë të shkëlqyeshme.

Ajo që ka më shumë rëndësi sesa një rezultat perfekt i lexueshmërisë është që ju të publikoni përmbajtjen tuaj. Dhe nëse përpiqeni të jeni një perfeksionist para se të publikoni një postim, nuk do të mund të dilnit kurrë në hapin e fundit të botimit të këtij postimi.

Analiza e fjalëve me SEO të Yoast (fjalët kyçe të përqendrimit)

analizë fjalen yoast

Analizuesi i Fjalë kyçe i SEO Yoast është një nga karakteristikat e tij më të mira.

Kjo ju ndihmon të përmirësoni shanset e artikullit tuaj duke synuar fjalët e duhura.

Për të përdorur Analizën e Fjalë kyçe, gjithçka që duhet të bëni është të futni një fjalë kyçe të synuar në kutinë Fokus Keyword të skedës Analiza e fjalëve kyçe:

fjalët kyçe të fokusit

Pasi ta bëni këtë, Yoast do të fillojë të shfaqë sugjerime të thjeshta për t’ju ndihmuar të përmirësoni SEO tuaj OnPage:

sugjerime për fjalët kyçe

Tani, edhe një herë, ashtu si rezultati i lexueshmërisë, mos u përpiq të jesh një perfeksionist. Vetëm sigurohuni që postimi juaj të jetë në rregull (Portokalli) për sa i përket SEO OnPage.

përfundim

Shpresoj se ky artikull ju ndihmoi të instaloni dhe instaloni shtojcën Yoast SEO WordPress në faqen tuaj. Ky është procesi i saktë që unë përdor kur vendos këtë shtojcë në faqet e mia.

Nëse ky artikull ju ndihmoi, atëherë ju lutemi lini një koment dhe më njoftoni se çfarë mendoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map