Желите ли напредовати у СЕО игри? Сазнајте шта ваши конкуренти раде и које повратне везе добијају? Знате које кључне речи рангирате и за које оптимизујете? Ево мог прегледа: КВФиндер, СЕРПЦхецкер, СЕРПВатцхер, ЛинкМинер & СитеПрофилер


Премиум СЕО софтвер некада је био резервисан за велике компаније са хиљадама долара поштеде.

Већина блогера не може ни помислити да троши више од 100 УСД месечно на ове алате.

Иако скупи алати пружају пуно функционалности, они нису само приступачни, већ већина њихових функција није погодна за блогерице и мала предузећа.

Користим приступачан пакет алата који се зове Мангоолс већ више од две године.

У овом прегледу ћу поделити са вама добро и лоше 5 у 1 СЕО алатном оквиру то је Мангоолс.

Шта је Мангоолс

Као што сам рекао, Мангоолс је пакет алата за СЕО.

За разлику од Ахрефса, Моза и СЕМрусх-а, Мангоолс СЕО софтвер је приступачан за блогере и мала предузећа.

(Ахрефс, Моз и СЕМрусх планови почињу од 99 УСД месечно)

Али Мангоолс планови почињу од само 30 УСД месечно а за разлику од других скупих СЕО алата, све врхунске функције добијате чак и у најосновнијем плану.

Већина скупих СЕО алата ограничава број функција којима добијате приступ у основним плановима. Њихови основни планови више личе на суђење алата.

Мангоолс, с друге стране, нуди вам све функције чак и на најјефтинијем плану.

Мангоолс није један СЕО алат, већ читав пакет од пет СЕО алата.

преглед мангоолс сео алата

Када се пријавите на Мангоолс СЕО пакет алата, добијате приступ 5 СЕО алата:

 •  је алат за истраживање кључних речи који вам помаже да пронађете најбоље кључне речи за вашу веб локацију и ваш садржај. Нуди стотине предлога при свакој претраживању кључне речи.
 •  је алат за анализу резултата претраживача (СЕРП) који вам омогућава да видите на којим се локацијама рангирају ваше циљне кључне речи на више локација широм света. Такође вам омогућава да проверите рангирање мобилних уређаја.
 •  је алат за праћење рангирања кључних речи који вам омогућава да водите рачуна о рангирању кључних речи у резултатима претраге.
 •  је алат за анализу повратних веза који вам омогућава да анализирате повратне везе ваших конкурената и пронађете могућности за изградњу линкова.
 •  је алат за анализу веб локација који вам помаже да добијете преглед веб локација ваших конкурената из птичје перспективе.

Мангоолс је све-у-један СЕО софтвер који вам је потребан ако желите успети у СЕО игри.

1. КВФиндер (Истраживање кључних речи) & Алат за такмичење)

квфиндер алат за истраживање кључних речи

 • Веб сајт: Хттпс://квфиндер.цом
 • Шта је КВФиндер: То је СЕО алат за истраживање кључних речи
 • Колико претраживања кључних речи у току 24 сата: 100 до 1200
 • Колико предлога кључних речи по претрази: 200 до 700

КВФиндер помаже вам да пронађете најбоље могуће кључне речи за своју веб локацију и ваш садржај. Нуди више опција од било којег другог алата за кључне речи.

Ако још увек користите Гоогле-ов алат за планирање кључних речи за истраживање кључних речи, КВФиндер ће вас разнети као што сам био када сам први пут почео да га користим.

КВФиндер нуди много важних детаља за сваку кључну реч, укључујући Трендови, обим претраживања, цена по клику и тешкоћа са кључним речима.

А за разлику од већине алата за истраживање кључних речи, он нуди три врсте кључних речи, Предлоги, Аутоматско довршавање и Питања:

квфиндер трака за претрагу

Тхе Опција предлога нуди вам предлоге кључних речи као и било који други алат. Једноставно унесите кључну реч и добићете стотине предлога и варијација циљане кључне речи:

предлоге кључних речи

Тхе Опција аутоматског довршавања нуди вам податке за аутоматско довршавање из Гоогле претраге. Гоогле Аутоцомплете предлози помажу вам да пронађете кључне речи које људи заправо користе када нешто траже:

аутокомплетирање

Тхе Опција питања предлаже питања која људи постављају у вези са вашом циљаном кључном речју. Ова питања могу вам помоћи у бољем прочишћавању вашег садржаја и могу вам понудити смернице у вашој стратегији садржаја:

питања

Уместо да напишете чланак и затим у њега напуните кључне речи, требало би да почнете истраживањем питања која људи постављају, а затим пишете садржај око њих. То је много природнији начин да у свој садржај укључите кључне речи са дугим репом.

Најбољи део у вези са КВФиндер-ом је то што можете да видите важне детаље о циљаној кључној речи, веб локацијама које се рангирају по кључној речи и сваком појединачном предлогу кључне речи са стране:

информације о кључним речима

Још једна карактеристика која разликује КВФиндер од осталих алата за кључне речи на тржишту је Филтер за резултате:

филтер за резултате

Омогућава вам филтрирање предлога кључних речи на основу минималне и максималне количине претраживања, ЦПЦ-а, ППЦ-а, броја речи итд. Укратко, помаже вам да одвојите победнике од губитника без мукотрпног проласка кроз стотине сличних кључних речи:

филтрирање кључних речи

КВФиндер је велика надоградња бесплатних алата за кључне речи и то је најбоља алтернатива Гоогле Планнер кључних речи.

Испробајте:

Овај преглед КВФиндер покрива готово све, али за више информација посетите хттпс://мангоолс.цом/блог/квфиндер-гуиде/

2. СЕРПЦхецкер (Гоогле СЕРП Тоол Тоол)

алат за серпцхецкер сео

 • Веб сајт: Хттпс://серпцхецкер.цом
 • Шта је СЕРПЦхецкер: То је алат за анализу Гоогле СЕРП-а
 • Колико СЕРП прегледа у 24 сата: 100 до 1200

Када претражујете кључну реч на Гоогле-у, видећете резултате на основу онога што алгоритам мисли да бисте желели. Резултати које други људи виде за исти резултат могу бити потпуно различити. То важи за кључне речи за које покушавате да се рангирате.

СЕРПЦхецкер је алат који вам помаже да видите шта ће видети већина људи која тражи кључну реч.

Пре него што почнете да радите на рангирању кључне речи, морате да знате конкуренцију за ту кључну реч. Овај алат вам помаже не само да видите колико се људи рангира према вашој циљаној кључној речи, већ вам такође говори колико би било тешко да се рангирате по њој:

гоогле СЕРП анализа

За сваку кључну реч коју унесете видећете резултат потешкоћа на основу метрика као што је просечан број веза и овлашћења домена. Не само то, већ ћете видети и СЕО метрике попут Администрација домена, ауторитет странице, ЦФ, ТФ и референтни домени за свако рангирање странице за вашу циљану кључну реч.

Ово вам даје представу колико веза вам може требати да рангирате за своју циљану кључну реч. Волим да погледам број референтних домена у првих пет резултата. Потребан ми је најмање просек тог броја домена који се позивају на моју веб локацију да бих се сврстао у кључну реч.

Про врх: Број референцираних домена на страници / веб локацији битно је већи од броја повратних веза. Гоогле воли странице које добијају пуно веза са пуно различитих веб локација.

Најбољи део у вези са СЕРПЦхецкер-ом је број детаља које добијате за сваку кључну реч коју тражите. Овај алат вам каже да ли постоји кутија знања / истакнути исјечак приказано на врху странице са резултатима претраге или оквира са причама:

гоогле представљени исјечци

Такође вам показује и проценат кликова које резултати претраге могу да добију. Каже вам колико кликова бисте могли добити ако се рангирате на том месту:

процена кликова

Помоћу СЕРПЦхецкер-а можете да видите како би изгледали резултати претраге не само у вашој земљи, већ и у другим земљама. Такође можете да видите резултате претраге који ће се приказивати на мобилним уређајима:

Претрага

Такође можете да проверите преглед како би изгледали резултати претраге у земљи и врсти уређаја који сте одабрали:

алат за преглед серпа

Пошто Мангоолс долази са а, повратне везе сваког резултата претраге можете лако анализирати са неколико кликова.

И то није све што можете да учините са овом алатком.

Такође можете упоредити рангирање веб локације са осталим веб локацијама које се рангирају на страници резултата претраге:

упоређивање места

Једном када унесете УРЛ своје веб локације у оквир за упоређивање, можете видети где се ваша веб локација слаже у поређењу са другим веб локацијама на страници:

такмичење на сајту

Такође можете видети Кутија са главним причама, Људи такође питају кутију и остале детаље онако како су приказани на локацијама широм света:

Гоогле Топ Сториес, Људи такође питају оквир

Такође можете одабрати које метрике желите да видите за сваки резултат:

подешавања сео метрике

Постоји неколико десетина метрика које можете бирати.

СЕРПЦхецкер је најбољи! Никада се не трудим да рангирам кључну реч пре него што је потражим помоћу овог алата.

Испробајте:

Овај преглед СЕРПЦхецкер покрива прилично све, али за више информација посетите хттпс://мангоолс.цом/блог/серпцхецкер-гуиде/

3. СЕРПВатцхер (Алат за праћење рангирања кључних речи)

алат за праћење ранга кључне речи серпватцхер

 • Веб сајт: Хттпс://серпватцхер.цом
 • Шта је СЕРПВатцхер: Алат за праћење рангирања кључних речи
 • Колико праћених кључних речи: 200 до 1500
 • Колико праћених домена: Неограничено
 • Колико се ажурира ранг кључних речи: Дневно

Као СЕО, морате знати колико сте високо рангирани за своју циљану кључну реч. Ако не измерите промене, никада нећете сазнати шта треба да промените или побољшате у свом процесу.

Ако сте фокусирани само на рангирање једне кључне речи, лако је можете претраживати сваки дан у прегледачу. Али шта се догађа када покушавате да се рангирате за десетак кључних речи?

Како ћете пратити где сте и колико сте стигли?

Ово је место где СЕРПВатцхер долази на спашавање.

Као што име сугерира, омогућава вам да пратите како ваша веб локација ради због кључних речи које покушавате да рангирате.

На инструментној табли алата лако можете видјети птичији поглед како раде ваше веб локације:

СЕРП

Иако је важно знати да ли се ваши напори исплаћују, једнако је важно знати када ваша веб локација пада на ранг или два за циљану кључну реч. Када додате своју веб локацију у трацкер, можете видети где је она за све кључне речи за које покушавате да се рангирате:

контролна табла серпватцхер

Овај алат би био вредан употребе чак и ако сте добили само ову листу кључних речи које покушавате да рангирате и где сте у резултатима.

Али то није све што добијате са овим алатом.

На бочној траци добијате неке заиста невероватне детаље о томе како ради ваша веб локација. То вам даје више од само идеје о томе како функционише ваша веб локација
резултата претраге. То вам тачно говори на чему требате радити.

На пример, током времена можете да видите промене на веб локацији Доминанце Индек, метрику коју је израдио Мангоолс који вам говори о органском удела на веб локацији на основу тренутних кључних речи које рангирате.

индекс доминације

Такође ћете видети највеће промене које су се догодиле у вашој ранг листи претраживача:

промене рангирања кључних речи

Ово вам даје брзу представу за које кључне речи спадате и за које кључне речи брзо добијате редове. Једном када знам кључне речи за које стичем позиције, почињем јаче да радим на њима. Замах ми помаже да брже дођем до врха.

Такође можете да видите колико кликова можете да добијете на основу ваших рангираних позиција за кључне речи које пратите:

процењене посете локацији

Овај алат вам такође даје брз преглед свих ваших кључних речи:

проток позиције кључне речи

Овај алат вам такође приказује графикон расподјеле позиције кључних ријечи:

дистрибуција позиције кључних речи

Овај графикон је одличан начин да сазнате колико је ваша веб локација јака у очима претраживача. Зеленији ваш графикон изгледа боље.

СЕРПВатцхер је мој алат за праћење рангирања кључних речи који ми даје најважније податке на једном екрану

Овај преглед СЕРПВатцхер покрива готово све, али за више информација посетите хттпс://мангоолс.цом/блог/серпватцхер-гуиде/

4. ЛинкМинер (алат за анализу повратних веза)

алат за анализу повратних веза линкминер-а

 • Веб сајт: Хттпс://линкминер.цом
 • Шта је ЛинкМинер: То је алат за анализу повратних веза
 • Колико редова повратне везе у току 24 сата: 2000 до 15000

Обрнути инжењеринг повратних веза мојих конкурената је моја омиљена СЕО стратегија. Даје ми једноставан план пута који могу слиједити како бих гарантовао већи промет претраживача.

Са ЛинкМинер, можете пронаћи не само странице које се повезују са вашим конкурентима, већ можете пронаћи и линкове које су изгубили.

Када убаците УРЛ у ЛинкМинер, можете видети све везе до којих је страница стигла широм веба:

бацклинк сеарцх

Такође можете видети све повратне везе до матичне домене кликом на везу Промени у корен у горњем десном углу:

роот домен

За сваки домен и страницу које анализирате можете видети све кључне метрике попут Поверљиви проток, проток цитата и препоручене домене све на једном месту:

метрике повратне везе

Најбољи део о Линк Минер-у је то што можете да филтрирате везе на основу типова веза као што су Блог, К&А и Форум:

филтер повратне везе

Овај алат вам такође омогућава филтрирање повратних веза на основу метрика као што су Снага везе, Цитатион Флов, Алека Ранк итд.:

филтрирање линкова

Про врх: Већина веза вашег конкурента нема много вредности у очима претраживача. Помоћу филтера можете филтрирати повратне везе на основу снаге везе или протока цитата, што су метрике које говоре ауторитету странице на страници.

Такође можете видети странице приказане у бочној траци, а где се линк налази на страници ако кликнете на везу:

преглед странице

Такође можете видети везе које су ваши конкуренти изгубили. Омогућава вам да контактирате власнике веб локација изгубљене везе и затражите везу до ваше веб локације.

Овом алатком можете да пронађете и везе које сте изгубили:

изгубљени и стекли повратне везе

Ако желите даље анализирати везе, можете да их извезите у ЦСВ да бисте их погледали у Екцелу или Гоогле листовима:

извоз повратне везе у ЦСВ клс

Са ЛинкМинер-ом морам само да пронађем повратне везе мог конкурента, а затим посегнем за веб веб страницом да га пронађем на својој веб локацији.

Испробајте:

Овај ЛинкМинер преглед објашњава основе и више информација потражите на хттпс://мангоолс.цом/блог/линкминер-гуиде/

5. СитеПрофилер (Алат за анализу веб локација)

алат за анализу веб локација ситепрофилер

 • Веб сајт: Хттпс://ситепрофилер.цом
 • Шта је СитеПрофилер: То је алатка за анализу веб локација
 • Колико прегледа страница на 24 сата: 20 до 150

Са СитеПрофилер, можете добити брзи профил на веб локацијама ваших конкурената и, наравно, сопственим веб локацијама.

На једном месту можете да видите све важне метрике ауторитета домена, као што су ауторитет домена, ауторитет странице, проток цитата и ток поверења:

алат за анализу веб локација

Добијате и детаљне графиконе о Алека Ранк, Референцирајућим ИП-овима и Фацебоок-у:

увид у веб локацију

Овај алат вам такође приказује графикон Тотал повратних веза:

граф повратних веза
нови и избрисани граф за повратне везе

Најбољи део овог алата је кутија Текстови за сидро. Показује вам тачно који текст за сидрење користе ваши конкуренти. Ово вам омогућава да стратешки ускладите текст сидра.

Ако желите да се рангирате више од конкурента, не само да вам није потребно толико повратних веза као ваш такмичар, већ ће вам требати и слични текстови за сидрење:

анализа текста повратног сидра

Помоћу овог алата можете знати која врста текста сидра је уобичајена у вашој ниши:

сидро дистрибуција текста

Веома је важно знати коју врсту текста за сидриште користе ваши конкуренти, а овај алат олакшава проналазак најбољег текста за сидрење за вашу веб локацију.

Такође можете да видите брзи приказ најквалитетнијих садржаја ваших конкурената поређаних по Фацебоок делницама и референтним доменима:

анализа садржаја врха

Можете добити и друге детаље о својим конкурентима, као што су дистрибуција типа везе, однос дофоллова веза и активни однос веза:

дистрибуција повратне везе

СитеПрофилер ми даје све важне СЕО метрике и увиде о веб локацији на једном екрану.

За више информација о СитеПрофилер-у посетите хттпс://мангоолс.цом/блог/ситепрофилер-гуиде/

Бонус: Бесплатно Цхроме / Фирефок претраживач СЕО проширење

бесплатно Цхроме и Фирефок проширење сео претраживача

Мангоолс нуди а бесплатно проширење прегледача и за Гоогле Цхроме и за Фирефок. Проширење вам показује готово све детаље о алатима и страницама / веб локацијама.

Једном када инсталирате додатак, не морате поново да отварате Мангоолс страницу само да бисте истражили конкуренцију. То можете учинити директно на страници кликом на дугме за проширење у вашем прегледачу.

Најбољи део ове екстензије је контекстни мени који добијете када кликнете десним тастером миша.

Уместо да копирате кључну реч и отворите Мангоолс КВФиндер, можете једноставно да изаберете кључну реч на страници, кликнете десним тастером миша и кликнете на везу КВФиндер:

проширење сео веб претраживача

Такође можете да кликнете десним тастером миша и видите везе да бисте је анализирали у Мангоолс:

десни клик

За више информација и преузимање бесплатног проширења СЕО прегледача идите на хттпс://мангоолс.цом/сео-ектенсион

Мангоолс Планови & Цене

Мангоолс нуди три плана претплате:

мангоолс планови и цене

Тхе Основни план је одличан за почетнике који тек почињу. Лично га користим и препоручујем Премиум план јер то кошта само мало више и долази до много више кредита за коришћење алата.

Оно што волим у ценама Мангоола је да је то врло приступачне у поређењу са другим СЕО алатима. Већина СЕО алата нуди скоро ништа на њиховим основним плановима у поређењу са Мангоолс.

Мангоолс, за разлику од других СЕО алата, не ограничавају ваш приступ њиховим алатима. Већина СЕО алата нуди ограничену функционалност на основним плановима. Њихови основни планови се осећају као суђење у односу на Мангоолс.

За само 30 УСД месечно, добијате 5 СЕО алата који вам могу помоћи да доминирате у својој ниши. Чак и на основном плану, добијате приступ свим алаткама и могућностима које нуди Мангоолс више су него што ће вам икада требати као мали посао или блогер.

Разлика између три плана која Мангоолс може понудити је у томе број кредита који добијете да се користи сваки алат. Потребни су вам кредити за сваки алат да бисте претражили кључне речи, претраживали СЕРП-ове, анализирали веб локације итд. Ови се кредити ресетују на свака 24 сата.

Ако тек почињете, добит ћете више кредита него што вам је потребно чак и на основном плану.

Ако не можете да одлучите за који план да идете, ево неколико савета:

 • Почетни или мали сајт? Иди са Основни план. Барем их нуди 100 дневних кредита за већину алата који су више него што вам је потребно за мало веб место.
 • Професионални блогер или придружени трговац? Ако сте придружени трговац или блогер који се ослања на СЕО за саобраћај, морате почети са Премиум план.
 • Фрееланце СЕО или агенција: Набавите План агенције. То ће вам помоћи да анализирате све своје клијенте и њихове конкуренте.

За било који други СЕО алат рекао бих да је 30 долара мало скупље за почетнике, али када добијете 5 СЕО алата по цени онога ко то може назвати скупим.

Мангоолс Прос & Цонс

За разлику од већине СЕО алата, Мангоолс је скуп алата. Добијате 5 СЕО алата по цени једног.

 • Нуди више могућности истраживања кључних речи од осталих алата. КВФиндер је велика надоградња од Гоогле Планнер кључних речи.
 • СитеПрофилер вам нуди детаљан профил на веб локацијама ваших конкурената.
 • Веома приступачна цена у поређењу са другим СЕО алатима попут Ахрефса и СЕМРусх.
 • Нуди ранг трацкер који ће вам помоћи да аутоматски пратите све циљне кључне речи на веб локацији. Не морате да додајете циљане кључне речи једну по једну.

Иако Мангоолс нуди све што је потребно за доминацију у ниши, постоји неколико ствари које већи СЕО дивови могу да понуде.

 • Мангоолс нуди план агенција, али не нуди контролну таблу за ваше клијенте, као што то раде други СЕО алати. Не морате се бринути за ово ако немате агенцију.
 • Мангоолс је релативно новији играч на тржишту. Њихове базе података за везе нису тако велике као Ахрефс и Мајестиц.

Често постављана питања

Шта је Мангоолс?
Мангоолс је СЕО софтвер који се испоручује у пакету са пет моћних и усер-фриендли СЕО алата: КВФиндер (алат за истраживање кључних речи), СЕРПЦхецкер (алат за анализу СРП-а), СЕРПВатцхер (алат за праћење ранга кључних речи), ЛинкМинер (алат за анализу повратних веза) и СитеПрофилер (СЕО алат за анализу веб локација).

Шта је КВФиндер?
КВФиндер је један од најпопуларнијих СЕО алата Мангоолс. КВФиндер је моћан алат за истраживање кључних речи који вам даје много важних детаља за сваку кључну реч коју тражите, укључујући Гоогле трендове, количину Гоогле претраге, Гоогле АдВордс трошак по клику и тешкоћу са кључним речима. За разлику од већине других алата за истраживање кључних речи, он нуди три врсте претраживања: претраживање по кључној речи, претраживање по домену и претрага аутоматским довршавањем или питањима.

Да ли су Мангоолс бесплатни?
Но Мангоолс није бесплатан, али постоји бесплатно 10-дневно пробно време. Мангоолс основни план почиње од 29,90 УСД месечно када се плаћа унапред годишње. СЕО софтвер Мангоолс 5-у-1 је много јефтинији од Ахрефса, СЕМрусх-а, Моз-а и Мајестиц-а..

Мангоолс вс Ахрефс?
Ахрефс је одличан алат, немојте ме криво схватити, али није јефтино. Уз Мангоолс плаћате мање од половине цене у односу на Ахрефс и добијате скоро све функције које Ахрефс поседује.

Мангоолс СЕО преглед: Резиме

Ако нисте СЕО фанатик који обожава Гоогле и пере се за сидрене текстуалне омјере, овај алат долази са свим што ће вам требати.

СЕО алати Мангоолс одлични су за блогере и мала предузећа. Нуди врло једноставну командну плочу и чист кориснички интерфејс који је чини једноставном за употребу. Чак и ако никада раније нисте користили СЕО алат, моћи ћете га користити као професионални СЕО за само неколико минута.

Без обзира да ли сте СЕО стручњак или новак, потребан вам је овај алат ако желите да доминирате у својој ниши у претраживачима на својој веб локацији.

Најбоље од свега је што је Мангоолс знатно јефтинији од осталих СЕО софтвера који су данас на тржишту, попут Ахрефса, Моз-а, СЕМрусх-а и Мајестиц-а..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me