Ovo je moj pregled KeySearch-a, SEO alata koji je puno jeftinija alternativa Ahrefs i Moz SEO softveru.


Kao internet trgovci, uvijek tražimo onaj SEO alat koji može napraviti razliku.

Taj jedan alat koji će nas izdvojiti i dati prednost pred konkurencijom.

Ahrefs je jedan od tih alata. Jedan je od najboljih (ako ne i najbolji) SEO alati Tamo vani.

Iako dolazi s desecima značajki, od istraživanja ključnih riječi, povratne analize do praćenja ranga ključnih riječi.

Ahrefs nije prikladan za blogere poput vas i mene.

Zašto?

Jer njegove cijene uskoro mogu početi smanjivati ​​na naše zarade.

Za razliku od marketinške agencije ili velike kompanije, blogeri poput vas i ja ne trebamo koristiti SEO alat svaki dan.

Mi se umjesto toga moramo usredotočiti na objavljivanje sjajnog sadržaja i izgradnju publike.

Iako SEO igra veliku ulogu u rastu bloga, ipak nije nešto na čemu kao bloger (ili solopreurur) možete potrošiti puno vremena ako tek počinjete.

Plaćanje 99 dolara mjesečno za Ahrefs.com jednostavno ne vrijedi.

To je razlog zašto sam se nekoliko mjeseci unatrag namjeravao pronaći alternativa Ahrefsu to je dobro kao (ako ne i bolje od) Ahrefova.

Da bih smatrao alat alternativom Ahrefsu, to je morala biti jeftina Ahrefova alternativa sa toliko mogućnosti kao (ako ne i više od) Ahrefova.

U svojoj potrazi naišao sam na desetke SEO alata i softvera. Neki su bili dobri, a drugi uopće ne vrijede spomenuti.

To je bilo vrijeme kad sam naišao KeySearch

pregled keysearch jeftine alternative ahrefs

KeySearch je sada SEO alat koji koristim za sve svoje web stranice.

Ovdje ću podijeliti s vama dobre i loše strane KeySearch i kako se on uspoređuje s velikim divovima poput Ahrefa (ali i SEMrush, Majestic i Moz).

Što je KeySearch?

Keysearch je sveobuhvatni SEO alat koji dolazi s istraživanjem i analizom ključnih riječi, SERP-om i konkurentima, provjerom ranga ključnih riječi, analizom povratnih veza plus puno više.

KeySearch će vam pomoći u otkrivanju skrivenih draguljastih ključnih riječi koje je lako rangirati, a također će vam dati sve alate potrebne za špijuniranje svojih konkurenata i praćenje vaših SEO napora..

Cijene KeySearch

KeySearch nudi puno jeftinije planove od Ahrefova. Njihovi planovi počinju na početku samo 17 dolara mjesečno dok Ahrefovi planovi počinju od 99 USD mjesečno.

Sada možete koristiti ovaj kôd kupona KeySearch i dobiti 20% popusta na kupnju Keysearch-a.

KeySearch je mnogo jeftinija alternativa Ahrefsu. Od samo 17 USD mjesečno dobivate 200 kredita za pretraživanje i analizu dnevno.

Ovaj alat dolazi s desetak značajki kao što su:

 • Istraživanje ključnih riječi
 • Analiza povratne veze
 • Riječ & Provjera poteškoće SERP
 • Praćenje ranga ključnih riječi
 • Istraživanje ključnih riječi na YouTubeu
 • Analiza konkurencije
 • Tražilica povratnih veza
 • Chrome / Firefox Addon
 • API pristup
 • Izvještavanje s bijelim oznakama
 • i mnogo više

Svaku od ovih značajki pregledavat ćemo u sljedećim odjeljcima:

Istraživanje ključnih riječi

KeySearch nudi početničko prilagođeno sučelje za istraživanje ključnih riječi. Ne samo da vam možete pronaći najbolje ključne riječi za ciljanje (uz Alat za istraživanje ključnih riječi).

Također vam omogućava da brzo provjerite poteškoće svih ključnih riječi koje vas veseli (pomoću alata za brze poteškoće):

Alat za istraživanje ključnih riječi

Alat za istraživanje ključnih riječi

istraživanje ključnih riječi alat koji nudi KeySearch omogućuje vam da izmjerite poteškoće ključne riječi i vidite tko je rangiran na prvoj stranici.

Ovaj alat omogućuje vam da provjerite trebate li ciljati ključnu riječ na temelju nje stupanj težine. To vam može uštedjeti puno vremena i novca na pisanju sadržaja.

Jedna stvar koja mi se jako sviđa kod ovog alata je to da se prikazuje svi važni detalji morate razmotriti ključnu riječ prije nego što je ciljate u jednom jednostavnom okviru:

Poteškoća s ključnim riječima

Ovaj alat također nudi stotine prijedlozi ključnih riječi da biste trebali razmotriti:

Prijedlozi ključnih riječi za KeySearch

Ovi prijedlozi ključnih riječi prikazuju se s oba volumen i poteškoće. Ako kliknete bilo koju od ključnih riječi prikazanih u prijedlozima, moći ćete vidjeti cjelovitu analizu ključne riječi.

Još jedna stvar koja mi se stvarno sviđa i smatram korisnom je ovaj alat Tabela rezultata pretraživanja:

SEO alat KeySearch

Tablica prikazuje vam matrica koja sadrži sve važne SEO metrike trebate razmotriti položaj web lokacija na prvoj stranici.

Ovo vam daje brzi pregled tko se rangira za koju ključnu riječ i na kojoj poziciji.

Jedino što mi se ne sviđa kod ovog stola je da je to ne prikazuje vam naslov stranica koje rangiraju za ključnu riječ.

Međutim, ipak govori ako stranica sadrži ključnu riječ u naslovu, ali ne govori koji je stvarni naslov.

Za provjeru naslova stranice morat ćete tražiti ključnu riječ na Googleu ili posjetiti URL stranice.

Ovaj alat također prikazuje prijedlog tražilices koji su prikazani na kraju stranica rezultata pretraživanja:

prijedlozi tražilica za traženje ključeva

Ovo vam pomaže prepoznati ključne riječi koje ljudi koriste za pretraživanje sličnih stvari. Ne zanemarujte ove prijedloge. Ovo su ključne riječi dugog repa koje biste trebali uključiti u svoj sadržaj.

Ovaj alat vam također omogućuje da izvezite CSV ili PDF datoteka koja sadrži detalje o Ključnoj riječi, kao što su njezin opseg pretraživanja, poteškoće i sve web lokacije koje se nalaze na prvoj stranici.

Omogućuje vam dobivanje podataka i prijedloga ključnih riječi Google Adwords alat za planiranje ključnih riječi, YouTube Suggest, Bing Suggest, KeySearch Database i mnogi drugi:

Izvori podataka KeySearch

Alat za brzo provjeravanje poteškoća

Provjera poteškoće s KeySearch

Ovaj alat je ogromna ušteda vremena. Umjesto provjere težina i obujam ključnih riječi za jednu ključnu riječ, ovaj alat možete koristiti za izradu – provjerite poteškoće do 50 ključnih riječi odjednom.

Omogućuje vam i izvoz ključnih riječi, zajedno s njihovim opsegom pretraživanja i drugim detaljima u CSV datoteku.

Analiza veze

Analiza povratnih veza KeySearch

Alat za provjeru povratne veze jedan je od najvažniji dijelovi bilo kojeg SEO alata. Alat za analizu povratnih veza KeySearch dolazi s puno sjajnih značajki.

To vam omogućuje provjerite povratne veze na cijelu domenu ili samo na određenu stranicu.

Ovaj alat nudi metriju nazvanu Snaga domene koji će vam pomoći da prosudite kvalitetu web lokacije. Ovo je dobra metrička vrijednost koja treba provjeriti kada tražite kvalitetne web stranice za objavu gostiju ili poveznicu s:
KeySearch Checker jačina domene

Omogućuje vam i pregled trenda izgradnje veza za posljednjih 12 mjeseci za domenu ili stranicu koju provjeravate. Ovo pomaže identificirati koliko će biti teško nadmašiti domenu ili stranicu.

Možeš lako filtrirajte povratne veze na temelju više mjernih podataka, kao što su broj veza, snaga domene, izvor veze i vrsta veze (dofollow ili nofollow):

Filter za povratnu vezu KeySearch

Ovaj alat omogućuje vam da vidite 50, 100, 250, 1000 ili sve povratne veze odjednom. To vam također omogućuje da izvoz povratne veze bilo kojeg web mjesta ili stranice.

Jedna stvar koja mi se ne sviđa kod ove funkcije izvoza jest da će izvesti sve povratne veze samo ako odlučite prikazati sve povratne veze u vašem pregledniku.

Ovo nije samo mnogo memorije, već može uzrokovati da vaš preglednik prestane raditi.

Povratne veze bilo koje stranice ili web stranice prikazuju se u tablici, zajedno s mjernim podacima i detaljima poput Tekst sidra, jačina domene (prilagođena metrička vrijednost KeySearch), broj dolaznih veza te je li veza sljedeća:

Alat za povratne veze KeySearch

Youtube istraživanje

KeySearch Youtube istraživanje

Ako ste YouTuber, svidjet će vam se ovaj alat. To vam omogućuje pronađite najbolje ključne riječi za ciljanje i količina konkurencije za bilo koju ključnu riječ.

Ovaj alat izgleda poput alata za analizu ključnih riječi. Dolazi sa tablicom poput one koju nudi Alat za analizu ključnih riječi.

Tablica prikazuje URL-ove videozapisa, zajedno s važnim mjernim podacima kao što su Video Doba, Prikazi, Likes, Ne sviđa mi se, Komentari i jesu li ključne riječi u naslovu i opisu.

Baš kao i alat za analizu ključnih riječi, jedino što mi se ne sviđa je da tablica ne prikazuje naslov stranice uz URL.

Morate ručno tražiti ključnu riječ na Googleu ili u tom slučaju otvoriti svaki videozapis da biste provjerili njegov naslov.

Ovaj alat nudi: prijedlog ključnih riječi okvir sličan onome u Alatu za analizu ključnih riječi s desne strane s više ključnih riječi koje biste mogli uzeti u obzir.

Baš kao što je Alat za istraživanje ključnih riječi, tu je brzo teška provjera dostupno i za YouTube. Omogućuje vam da istovremeno provjerite poteškoće i ostale metričke podatke do 50 ključnih riječi:

KeySearch Youtube alat za provjeru poteškoća

Alat za praćenje ključne riječi

Monitor praćenja ključne riječi

Praćenje ranga po ključnim riječima nevjerojatan je alat KeySearch koji vam pomaže provjeriti rade li vaš SEO napori ili ne. Omogućuje vam praćenje pozicije na kojoj je vaša web lokacija rangirana za ključnu riječ.

Ovo je zaista korisno kada isprobate novu kampanju za izgradnju linkova. Pomoću ovog alata možete lako prepoznati koje SEO taktike djeluju, a ne rade za vašu web lokaciju i industriju.

Možete postaviti obavijesti putem e-pošte tako da primite e-poštu od alata čim dođe do promjene u rangiranju vaše tražilice za određenu ključnu riječ.

Jednom kada dodate ključnu riječ u alat, on generira graf svih ranijih pozicija rangiranja od dana kada ste dodali ključnu riječ:

Rangiranje ključnih riječi

Ovaj je alat sjajan ako ne radite SEO posao klijenta. Svojim klijentima možete lako poslati izvješća o tome rade li vaš SEO napori ili ne.

Za razliku od ostalih alata za praćenje rana koje sam koristio u prošlosti, sučelje ovog alata je malo drugačije i malo složeno za razumijevanje. Jednom kada shvatite kako to radi, nećete imati problema s korištenjem.

Dodatak preglednika

Dodatak preglednika omogućuje vam analizirati poteškoća s ključnim riječima izravno iz preglednika.

Jednom kad instalirate proširenje za preglednik, možete vidjeti poteškoće s ključnim riječima i tablicu matrice rezultata pretraživanja sa svim važnim mjernim podacima o stranicama koje se prikazuju u rezultatima pretraživanja.

To vam može uštedjeti puno vremena. Postoje slučajevi kada na Googleu naletite na ključne riječi u svojoj niši.

Umjesto da se prijavite na svoj KeySearch račun, možete vidjeti poteškoće s ključnim riječima i važne metrike o rezultatima pretraživanja, a da ne napustite stranicu.

Jedna stvar za koju mislim da bi bila korisna je ako proširenje također prikazuje opseg pretraživanja za ključnu riječ.

Pregled KeySearch: presuda

KeySearch savršeno je za one poput mene koji traže jeftiniju Ahrefsovu alternativu.

Dolazi s desecima značajki. Iako možda ne nudi onoliko značajki kao Ahrefs, to nije alat koji biste trebali zanemariti.

Bilo da započinjete ili vodite čitavu marketinšku agenciju, ovaj će vam alat pomoći da postignete sjajne rezultate.

Ako niste agencija ili tvrtka, alati poput Ahrefsa ne odgovaraju računu. Ako tek započinjete, vjerojatno nikada nećete dobiti ni vremena za isprobavanje većine funkcija koje nudi Ahrefs.

Uglavnom će to biti gubitak novca za korištenje SEO softvera koji čak ni ne koristite često.

KeySearch nije samo jeftinija verzija Ahrefsova, on nudi sve što će vam trebati na vašem putovanju blogiranjem. To će vam pomoći u analizi konkurencije i pronalaženju ključnih riječi po kojima je lako rangirati.

Iako ne bih rekao da je KeySearch bolja alternativa Ahrefsu, ipak, ona je alternativa koja će vam pomoći da postignete odlične rezultate pomoću SEO-a za vaše poslovanje..

Jesam li propustila značajku u ovoj recenziji KeySearch? Jeste li imali dobro (ili loše) iskustvo korištenja KeySearch?

Ako je to slučaj, javite mi u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me