Mangools SEO инструменти преглед

Искате да постигнете напред в SEO играта? Разберете какво правят вашите конкуренти и какви връзки получават? Знаете за кои ключови думи класирате и за които да оптимизирате? Ето моят преглед на: KWFinder, SERPChecker, SERPWatcher, LinkMiner & SiteProfiler


Премиум SEO софтуер, използван да бъде резервиран за големи компании с хиляди долари, които да спестят.

Повечето блогъри дори не могат да си помислят да харчат повече $ 100 на месец за тези инструменти.

Въпреки че скъпите инструменти осигуряват много функционалност, те са не само недостъпни, но повечето им функции не са подходящи за блогъри и малки фирми.

Използвам достъпен набор от инструменти, наречени Mangools вече повече от две години.

В този преглед, ще споделя с вас доброто и лошото на 5-в-1 SEO инструментариум това е Mangools.

Какво е Mangools

Както казах, Mangools е набор от SEO инструменти.

За разлика от Ahrefs, Moz и SEMrush, софтуерът Mangools SEO е достъпен за блогъри и малки фирми.

(Ahrefs, Moz и SEMrush плановете всички започват от $ 99 / месец)

Но Плановете за мангули започват от само 30 долара на месец и за разлика от други скъпи SEO инструменти, вие получавате всички премиум функции дори в най-основния план.

Повечето от скъпите SEO инструменти ограничават броя на функциите, до които получавате достъп в основните планове. Основните им планове са по-скоро като изпробване на инструмента.

Mangools, от друга страна, ви предлага всички функции дори на най-евтиния план.

Mangools не е един SEO инструмент, а цял набор от пет SEO инструменти.

преглед на mangools seo инструменти

Когато се регистрирате с пакета за инструменти на Mangools SEO, получавате достъп до 5 SEO инструмента:

 •  е инструмент за изследване на ключови думи, който ви помага да намерите най-добрите ключови думи за вашия сайт и вашето съдържание. Той предлага стотици предложения при всяко търсене по ключова дума.
 •  е инструмент за анализ на резултатите от търсачката (SERP), който ви позволява да видите какви сайтове се класират за вашите целеви ключови думи на множество места по света. Също така ви позволява да проверявате мобилните класирания.
 •  е инструмент за проследяване на ранг по ключови думи, който ви позволява да следите класирането си за ключови думи в резултатите от търсенето.
 •  е инструмент за анализ на обратна връзка, който ви позволява да анализирате профила на обратната връзка на вашите конкуренти и да намерите възможности за изграждане на връзки.
 •  е инструмент за анализ на уебсайтове, който ви помага да видите птичи поглед на уебсайтовете на вашите конкуренти.

Mangools е всичко, в което се нуждаете от SEO софтуер, ако искате да успеете в SEO играта.

1. KWFinder (Research Research) & Инструмент за конкуренция)

kwfinder инструмент за изследване на ключови думи

 • уебсайт: https://kwfinder.com
 • Какво е KWFinder: Това е инструмент за изследване на ключови думи за SEO
 • Колко търсене на ключови думи за 24 часа: 100 до 1200
 • Колко предложения за ключови думи на търсене: 200 до 700

KWFinder ви помага да намерите най-добрите възможни ключови думи за вашия уебсайт и вашето съдържание. Той предлага повече опции от всеки друг инструмент за ключови думи.

Ако все още използвате инструмента за планиране на ключови думи на Google за изследване на ключови думи, KWFinder ще бъде взривен, както бях, когато за пръв път започнах да го използвам.

KWFinder предлага много важни подробности за всяка ключова дума, включително Тенденции, обем на търсене, цена на кликване и сложност на ключовите думи.

И за разлика от повечето инструменти за изследване на ключови думи, той предлага три типа ключови думи, Предложения, Автоматично довършване и Въпроси:

kwfinder лента за търсене

Най- предложения опция ви предлага предложения за ключови думи, както всеки друг инструмент би. Просто въведете ключова дума и ще получите стотици предложения и варианти на ключова дума:

предложения за ключови думи

Най- функцията за автоматично довършване опция ви предлага автоматично завършване на данни от търсения с Google. Предложенията за автоматично довършване на Google ви помагат да намерите ключовите думи, които хората всъщност използват, когато търсят нещо:

функция за автоматично довършване

Най- въпроси опция предлага въпроси, които хората задават, свързани с целевата ви ключова дума. Тези въпроси могат да ви помогнат да усъвършенствате по-добре съдържанието си и могат да ви предложат насоки в стратегията ви за съдържание:

въпроси

Вместо да пишете статия и след това да набирате ключови думи в нея, трябва да започнете с проучване на въпросите, които хората задават, и след това да напишете съдържание около тези въпроси. Това е много по-естествен начин да включите ключови думи с дълги опашки в съдържанието си.

Най-добрата част за KWFinder е, че можете да видите важни подробности относно целевата ключова дума, какви уебсайтове се класират за ключовата дума и всяко отделно предложение за ключови думи отстрани:

информация за ключовите думи

Друга характеристика, която отличава KWFinder от другите инструменти за ключови думи на пазара, е Филтър за резултати:

филтър за резултати

Позволява ви да филтрирате предложенията за ключови думи въз основа на минималния и максималния обем на търсене, CPC, PPC, брой думи и т.н. Накратко, той ви помага да отделите победителите от губещите, без старателно да преминавате през стотици подобни ключови думи:

филтриране на ключови думи

KWFinder е огромно надграждане от безплатни инструменти за ключови думи там и това е най-добрата алтернатива на Google за планиране на ключови думи.

Опитай го:

Този преглед на KWFinder обхваща почти всичко, но за повече информация отидете на https://mangools.com/blog/kwfinder-guide/

2. SERPChecker (Google SERP Tool Tool)

Серпчекер сео инструмент

 • уебсайт: https://serpchecker.com
 • Какво е SERPChecker: Това е инструмент за анализ на SERP на Google
 • Колко търсения на SERP за 24 часа: 100 до 1200

Когато търсите ключова дума в Google, виждате резултати въз основа на това, което алгоритъмът смята, че бихте искали. Резултатите, които другите хора виждат за един и същ резултат, могат да бъдат съвсем различни. Това важи за ключовите думи, за които се опитвате да класирате.

SERPChecker е инструмент, който ви помага да видите какво ще видите повечето от хората, които търсят ключова дума.

Преди да започнете да работите за класиране за дадена ключова дума, трябва да знаете конкуренцията за ключовата дума. Този инструмент ви помага не само да видите колко хора се класират за вашата целева ключова дума, но също така ви казва колко трудно може да бъде класирането за нея:

google SERP анализ

За всяка въведена ключова дума ще видите оценка на трудност въз основа на показатели като средния брой връзки и авторитет на домейна. Не само това, но също така можете да видите SEO показатели като Орган на домейни, орган на страница, CF, TF и ​​референтни домейни за всяка класация на страниците за вашата целева ключова дума.

Това ви дава представа колко връзки може да се наложи да класирате за целевата си ключова дума. Обичам да гледам броя референтни домейни, които имат първите пет резултата. Трябва ми поне средната стойност от това количество препращащи домейни към моя сайт, за да се класирам по ключовата дума.

Професионален съвет: Броят на препращащите домейни към дадена страница / сайт има значение много повече от броя на обратните връзки. Google харесва страници, които получават много връзки от много различни уебсайтове.

Най-добрата част за SERPChecker е броят на детайлите, които получавате за всяка ключова дума, която търсите. Този инструмент ви казва дали има кутия на знанието / представен фрагмент се показва в горната част на страницата с резултати от търсенето или в полето с истории:

google показани фрагменти

Той също така ви показва процента на кликванията, които резултатите от търсенето може да получават. Той ви казва колко кликвания можете да получите, ако се класирате на това място:

оценка на кликванията

С SERPChecker можете да изберете как да изглеждат резултатите от търсенето не само във вашата страна, но и в други страни. Можете също да изберете да видите резултатите от търсенето, които ще се показват на мобилни устройства:

Търсене

Можете също да проверите предварителен преглед на това как ще изглеждат резултатите от търсенето в избраната държава и тип устройство:

инструмент за предварителен преглед

Тъй като Mangools се предлага с a, можете лесно да анализирате връзките на всеки резултат от търсенето с няколко кликвания.

И това не е всичко, което можете да направите с този инструмент.

Можете също да сравните класирането на вашия сайт с другите сайтове, класирани на страницата с резултати от търсенето:

сравнение на сайта

След като въведете URL адреса на вашия сайт в полето за сравнение, можете да видите къде вашият сайт се натрупва в сравнение с други сайтове на страницата:

конкуренция на сайта

Можете също да видите Поле „Най-добри истории“, хората също питат кутия и други подробности, както са показани на места по света:

Google Top Stories поле, хората също задават поле

Можете също така да изберете какви показатели искате да видите за всеки резултат:

настройки за seo показатели

Има десетки показатели, от които можете да избирате.

SERPChecker е най-добрият! Никога не се опитвам да класирам ключова дума, преди да я потърся с този инструмент.

Опитай го:

Този преглед на SERPChecker обхваща почти всичко, но за повече информация отидете на https://mangools.com/blog/serpchecker-guide/

3. SERPWatcher (инструмент за проследяване на ключови думи)

serpwatcher инструмент за проследяване на ключови думи

 • уебсайт: https://serpwatcher.com
 • Какво е SERPWatcher: Инструмент за проследяване на ключови думи
 • Колко проследени ключови думи: 200 до 1500
 • Колко проследени домейни: Неограничен
 • Колко актуализации за ранг на ключовите думи: Ежедневно

Като SEO, трябва да знаете колко високо се класирате за целевата си ключова дума. Ако не измервате промените, никога няма да разберете какво трябва да промените или подобрите в процеса си.

Ако сте фокусирани само върху класирането за една ключова дума, можете лесно да я търсите във вашия браузър всеки ден. Но какво се случва, когато се опитвате да се класирате за дузина ключови думи?

Как ще следите къде се намирате и докъде сте стигнали?

Това е където SERPWatcher идва на помощ.

Както подсказва името, тя ви позволява да следите как работи сайтът ви за ключовите думи, за които се опитвате да класирате.

На арматурното табло на инструмента можете лесно да видите птичи поглед за това как се справят сайтовете ви:

змия

Въпреки че е важно да знаете дали усилията ви се отплащат, също толкова важно е да знаете кога сайтът ви пада от ранг или два за целева ключова дума. След като добавите вашия сайт към тракера, можете да видите къде е той за всички ключови думи, за които се опитвате да класирате:

табло за серпаучър

Този инструмент ще си струва да имате, дори ако всичко, което имате, беше този списък с ключови думи, които се опитвате да класирате и където сте в резултатите.

Но това не е всичко, което получавате с този инструмент.

В страничната лента получавате някои наистина невероятни подробности за това как се прави сайтът ви. Това ви дава повече от просто представа за това как се справя вашия сайт
резултатите от търсенето. Той ви казва точно какво трябва да работите.

Например, можете да видите промените във времето в сайта на вашия сайт Доминиращ индекс, показател, разработен от Mangools, който ви казва органичния дял на трафика на вашия сайт въз основа на текущите ключови думи, които класирате.

индекс на доминиране

Можете също така да видите най-големите промени, станали в класацията на вашата търсачка:

промени в класирането по ключови думи

Това ви дава бърза представа за кои ключови думи спадате и за кои ключови думи бързо печелите ранглиста. След като знам ключовите думи, за които печеля позиции, започвам да работя по-усилено. Инерцията ми помага да стигна до върха много по-бързо.

Можете също да видите колко кликвания може да получавате въз основа на позициите си за класиране за ключовите думи, които проследявате:

прогнозни посещения на сайта

Този инструмент ви дава и бърз преглед на всичките ви ключови думи:

поток позиция на ключовите думи

Този инструмент ви показва и диаграма за разпределение на позицията на ключовите думи:

разпределение на позицията на ключовите думи

Тази диаграма е чудесен начин да разберете колко силен е вашият уебсайт в очите на търсачките. По-зелената ви графика изглежда по-добре.

SERPWatcher е моят инструмент за проследяване на ранг на ключовите думи, който ми дава най-критичните данни на един екран

Този преглед на SERPWatcher обхваща почти всичко, но за повече информация отидете на https://mangools.com/blog/serpwatcher-guide/

4. LinkMiner (инструмент за анализ на връзки)

инструмент за анализ на връзки за връзки

 • уебсайт: https://linkminer.com
 • Какво е LinkMiner: Това е инструмент за анализ на обратната връзка
 • Колко редове на обратната връзка за 24 часа: 2000 до 15000

Обратното инженерство на обратните връзки на конкурентите ми е любимата ми SEO стратегия. Това ми дава проста пътна карта, която мога да следвам, за да гарантирам по-голям трафик на търсачката.

с LinkMiner, можете да намерите не само страниците, които се свързват към вашите конкуренти, но можете също да намерите връзките, които са загубили.

Когато поставите URL адрес в LinkMiner, можете да видите всички връзки, които страницата е получила от мрежата:

търсене с обратна връзка

Можете също да видите всички връзки към основния домейн, като кликнете върху връзката Промяна на корена в горния десен ъгъл:

корен домейн

За всеки домейн и страница, които анализирате, можете да видите всички ключови показатели като Доверен поток, позоваване и референтни домейни всичко на едно място:

показатели за обратна връзка

Най-добрата част за Link Miner е, че можете да филтрирате връзки въз основа на типове връзки като Blog, Q&A и форум:

филтър за обратна връзка

Този инструмент ви позволява също да филтрирате връзки на базата на показатели като Сила на връзката, Поток на цитиране, Alexa Rank и др .:

свързващо филтриране

Професионален съвет: Повечето от връзките на вашия конкурент нямат голяма стойност в очите на търсачките. С помощта на филтъра можете да филтрирате връзки на базата на сила на връзката или поток на цитиране, които са показатели, които показват авторитета на страницата на страницата.

Можете също да видите страниците, рендирани в страничната лента, и където връзката се намира на страницата, ако щракнете върху връзката:

визуализация на страницата

Можете също да видите връзките, които вашите конкуренти са загубили. Дава ви възможност да се свържете със собствениците на уебсайтове на изгубените връзки и да поискате връзка към вашия сайт.

Можете също да използвате този инструмент, за да намерите връзки, които сте загубили:

загубени и спечелени връзки

Ако искате да анализирате допълнително връзките, можете да експортирате връзките към CSV за преглед в Excel или Google Sheets:

експортиране на връзки към CSV xls

С LinkMiner всичко, което трябва да направя, е да открия връзките на моя конкурент и след това да посегна към свързващия уебсайт, за да го получа до моя сайт.

Опитай го:

Този преглед на LinkMiner обяснява основните положения и за повече информация отидете на https://mangools.com/blog/linkminer-guide/

5. SiteProfiler (инструмент за анализ на уебсайтове)

инструмент за анализ на уебсайтове siteprofiler

 • уебсайт: https://siteprofiler.com
 • Какво е SiteProfiler: Това е инструмент за анализ на уебсайтове
 • Колко търсения на сайта за 24 часа: 20 до 150

с SiteProfiler, можете да получите бърз профил в сайтовете на конкурентите си и, разбира се, в собствените си сайтове.

На едно място можете да видите всички важни показатели за авторитет на домейни като Domain Authority, Page Authority, Citation Flow и Trust Flow:

инструмент за анализ на уебсайтове

Получавате и подробни графики за Alexa Rank, Препращащи IP адреси и Facebook Shares:

информация за уебсайта

Този инструмент ви показва и графика на общите връзки:

графика за връщания
нова и изтрита обратна графика

Най-добрата част от този инструмент е полето за текстови котва. Той ви показва точно какъв текст за котва вашите конкуренти използват. Това ви позволява да стратегизирате текста на котвата си.

Ако искате да се класирате по-високо от състезател, вие не само се нуждаете не само от толкова много връзки, колкото и вашият конкурент, но и се нуждаете от подобни текстове на котва:

анализ на текста на анкера на връзката

С този инструмент можете да знаете какъв тип текст за котва е често срещан във вашата ниша:

котва разпределение на текст

Много важно е да знаете какъв тип текст за котва използват вашите конкуренти и този инструмент улеснява намирането на най-добрия текст за котва за вашия сайт.

Можете също така да видите бърз преглед на топ съдържанието на вашите конкуренти, подредено по акции във Facebook и референтни домейни:

анализ на съдържанието

Можете също така да получите други подробности за вашите конкуренти, като например Разпределение на типа връзки, Съотношение на Dofollow връзки и Съотношение на активните връзки:

дистрибуция на тип обратна връзка

SiteProfiler ми предоставя всички важни SEO показатели и информация за уебсайт на един екран.

За повече информация относно SiteProfiler отидете на https://mangools.com/blog/siteprofiler-guide/

Бонус: Безплатно Chrome / Firefox браузър SEO разширение

безплатно разширение за браузър Chrome и Firefox

Mangools предлага a безплатно разширение за браузър както за Google Chrome, така и за Firefox. Разширението ви показва почти всички подробности, които получавате за страница / уебсайт в инструментите.

След като инсталирате разширението, не е необходимо да отваряте сайта Mangools отново и отново, само за да правите изследвания на конкурентите си. Можете да го направите направо на страницата, като щракнете върху бутона за разширение в браузъра си.

Най-добрата част от това разширение е контекстното меню, което получавате, когато щракнете с десния бутон на мишката.

Вместо да копирате ключова дума и след това да отворите Mangools KWFinder, можете просто да изберете ключовата дума на страницата, щракнете с десния бутон и щракнете върху връзката KWFinder:

уеб браузър seo разширение

Можете също така да щракнете с десния бутон на мишката върху връзка и да видите връзките за анализирането й в Mangools:

Кликнете с десния бутон

За повече информация и да изтеглите безплатно разширението за SEO браузър, отидете на https://mangools.com/seo-extension

Планове за мангули & Ценообразуване

Mangools предлага три абонаментни плана:

mangools планове и цени

Най- Основен план е чудесно за начинаещи, които тепърва започват. Аз лично използвам и препоръчвам Премиум план защото това струва само малко повече и идва много повече кредити за използване на инструментите.

Това, което обичам в цените на Mangools е, че е така много достъпни в сравнение с други SEO инструменти. Повечето SEO инструменти предлагат почти нищо на основните си планове в сравнение с Mangools.

Mangools, за разлика от други SEO инструменти, не ограничавайте достъпа ви до техните инструменти. Повечето SEO инструменти предлагат ограничена функционалност на основните планове. Основните им планове се чувстват като изпитание в сравнение с Mangools.

За просто 30 долара на месец, получавате 5 SEO инструменти, които могат да ви помогнат да доминирате в своята ниша. Дори и в основния план получавате достъп до всички инструменти и функциите, предлагани от Mangools са повече, отколкото някога ще се нуждаете като малък бизнес или блогър.

Разликата между трите плана, които Mangools може да предложи е в брой получени кредити за да използвате всеки инструмент. Нуждаете се от кредити за всеки инструмент за търсене на ключови думи, търсене на SERP, анализ на сайтове и т.н. Тези кредити се нулират на всеки 24 часа.

Ако тепърва започвате, ще получите повече кредити, отколкото ви е необходимо дори в основния план.

Ако не можете да решите за кой план да отидете, ето няколко съвета:

 • Начинаещ или малък сайт? Отидете с Основен план. Той предлага поне 100 дневни кредита за повечето от инструментите, които са повече, отколкото са ви необходими за малък сайт.
 • Професионален блогър или партньорски маркетинг? Ако сте партньорски маркетинг или блогър, който разчита на SEO за трафик, трябва да започнете с Премиум план.
 • Свободно SEO или агенция: Вземете План на агенцията. Той ще ви помогне да анализирате всички свои клиенти и техните конкуренти.

За всеки друг SEO инструмент бих казал, че $ 30 е малко скъпо за начинаещи, но когато получите 5 SEO инструменти за цената на този, който може да го нарече скъп.

Плюсове на мангули & Против

За разлика от повечето SEO инструменти, Mangools е набор от инструменти. Получавате 5 SEO инструменти за цената на един.

 • Предлага повече опции за изследване на ключови думи от други инструменти. KWFinder е огромна надстройка от Google Keyword Planner.
 • SiteProfiler ви предлага подробен профил в сайтовете на вашите конкуренти.
 • Много достъпна цена в сравнение с други SEO инструменти като Ahrefs и SEMRush.
 • Предлага проследяващ ранг, който ще ви помогне автоматично да проследявате всички целеви ключови думи на вашия уебсайт. Не е нужно да добавяте целевите си ключови думи една по една.

Въпреки че Mangools предлага всичко необходимо, за да доминирате в ниша, има няколко неща, които по-големите SEO гиганти може да предложат.

 • Mangools предлага план за агенция, но не предлага табло за вашите клиенти, както правят другите SEO инструменти. Не е нужно да се притеснявате за това, ако не управлявате агенция.
 • Mangools е сравнително по-нов играч на пазара. Техните бази данни за връзки не са толкова големи, колкото Ahrefs и Majestic.

Често задавани въпроси

Какво е Mangools?
Mangools е SEO софтуер, който се предлага в комплект с пет мощни и удобни за използване SEO инструменти: KWFinder (инструмент за изследване на ключови думи), SERPChecker (инструмент за анализ на SERP), SERPWatcher (инструмент за проследяване на ранг на ключовите думи), LinkMiner (инструмент за анализ на връзки) и SiteProfiler (SEO инструмент за анализ на уебсайтове).

Какво е KWFinder?
KWFinder е един от най-популярните SEO инструменти на Mangools. KWFinder е мощен инструмент за изследване на ключови думи, който ви предоставя много важни подробности за всяка ключова дума, която търсите, включително Google Тенденции, обем на търсене в Google, цена на кликване в Google AdWords и трудност на ключовите думи. За разлика от повечето други инструменти за изследване на ключови думи, той предлага три типа търсене: Търсене по ключова дума, търсене по домейн и търсене чрез автоматично довършване или въпроси.

Безплатни манголи ли са??
No Mangools не е безплатен, но има безплатна 10-дневна пробна версия. Основният план на Mangools започва от 29,90 долара на месец, когато се плаща предварително. Софтуерът на Mangools 5-в-1 е много по-евтин от Ahrefs, SEMrush, Moz и Majestic.

Мангули срещу Арефс?
Ahrefs е отличен инструмент, не ме разбирайте погрешно, но не е евтино. С Mangools плащате по-малко от половината цена в сравнение с Ahrefs и получавате почти всички функции, които Ahrefs имат.

Mangools SEO преглед: Обобщение

Ако не сте фанатик на SEO, който се покланя на Google и се освобождава от съотношение на текста на котвата, този инструмент се предлага с всичко, от което се нуждаете.

SEO инструменти на Mangools са чудесни за блогъри и малки фирми. Той предлага много просто табло за управление и чист потребителски интерфейс, който го прави лесен за използване. Дори и никога преди да не сте използвали SEO инструмент, вие ще можете да използвате като професионален SEO само за няколко минути.

Независимо дали сте експерт по SEO или начинаещ, имате нужда от този инструмент, ако искате да доминирате в своята ниша в търсачките с вашия уебсайт.

Най-хубавото е, че Mangools е значително по-евтин от другия SEO софтуер на пазара днес като Ahrefs, Moz, SEMrush и Majestic.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map