Liikenne on kaiken verkkoyrityksen elinehto. Mitä enemmän liikennettä on, sitä enemmän tuloja saat. Vaikka liikennettä verkkosivustoosi on kymmeniä erilaisia ​​tapoja, SEO on tehokkain. Tämä opetusohjelma näyttää sinulle (parhaiden ja suositeltujen asetusten avulla).


Jos WordPress-käyttöinen verkkosivusto on optimoitu käyttämällä Hiiva SEO, voit vastaanottaa ilmaiseksi kirjaimellisesti tuhansia kohdennettuja kävijöitä joka päivä, jotka ovat valmiita ostamaan myymäsi.

kuinka asentaa ja määrittää yoast seo - suositellut asetukset

Ennen kuin sukellamme, kerromme nopeasti, miksi SEO on niin tärkeä.

Jokaisen markkinoijan ja yrityksen omistajan unelma on saada tämä määrä ilmaisia ​​kävijöitä orgaanisesta hausta.

Mutta tässä on sopimus:

Päästä sinne on vaikeaa, ja se vaatii paljon SEO-työtä. Sinun on käsiteltävä sekä sivun että sivun ulkopuolista SEO: ta.

Monet ihmiset laiminlyövät sen merkityksen hyvä sivun SEO. Mutta usko minua, se on yhtä tärkeää kuin sivun ulkopuoliset SEO-taktiikat, kuten linkkien rakentaminen.

Sivun SEO auttaa Googlea tietämään, mistä sisältösi koskee, ja avainsanat, joihin yrität kohdistaa.

Nyt, sivulla oleva SEO kuulostaa yksinkertaiselta pinnalla, mutta takana on paljon.

Se ei ole niin helppoa kuin lisätä muutama avainsana otsikkoon ja sirotella samoja avainsanoja kymmenen kertaa sisältöön.

Tästä useimmat ihmiset uskovat sivun SEO tarkoittavan. Mutta siinä on paljon enemmän. Enemmän kuin pystyt todennäköisesti käsittelemään itseäsi.

Vaikka WordPress-out-of-the-box on optimoitu Googlen kaltaisille hakukoneille, siitä puuttuu silti paljon ominaisuuksia, jotka tarvitset sivustosi optimoimiseksi hakukoneille.

Esimerkiksi WordPress ei tarjoa sisäänrakennettua tapaa muokata viestien ja sivujen metakuvausta.

Täällä Yoast SEO -laajennus WordPressille tulee pelastamaan.

Yoast on ilmainen WordPress-laajennus joka käsittelee sivusivun hakukoneoptimoinnin kaikkia teknisiä osia, joten voit keskittyä siihen, mistä olet parhaiten ja tuottaa loistavaa sisältöä.

Tässä Hiiva SEO -opetus, Opastan sinut yksinkertaisen WordPress SEO -sovelluksen asennus- ja asetusprosessin läpi Yoast-laajennuksella.

Minulta kysytään usein, mitkä ovat parhaat ja suositellut asetukset Yoastille. Tämä on tarkka prosessi- ja kokoonpanoasetukset, joita käytän jokaisessa luomassani verkkosivustossa. Joten jos olet valmis, sukellamme sisään.

Mikä on Yoast SEO

hiiva SEO WordPress -laajennus

Yoast SEO on ilmainen WordPress-laajennus Joost De Valkin luoma, joka auttaa sinua optimoimaan verkkosivustosi hakukoneille kirjoittamatta yhtä koodiriviä.

Lisäosalla on yli 5 miljoonaa asennusta, viiden tähden luokitukset ja se käsittelee kaiken sivustosi metatietojen luomisesta, XML-sivukartasta, leivänrumpuista ohjaamiseen.

Lyhyesti sanottuna, Yoast tekee SEO: sta yksinkertaisen ja helpon kaikille.

Se ei vain autta sinua optimoimaan sivustoasi hakukoneille, kuten Google, vaan myös parantaa sivustosi sisällön laatua.

Yoast SEO on täydellinen ratkaisu. Ja ilman Yoast SEO -sovellusta, joudut asentamaan yli tusinan laajennuksen sivustosi optimoimiseksi hakukoneille.

Asennetaan Yoast SEO -laajennus

Laajennuksen asentaminen on erittäin helppo prosessi, ja se vie vain minuutin.

Kirjaudu ensin WordPress-sivustosi kojelautaan. Siirry nyt laajennuksiin -> Lisää uusi:

Lisää uusi laajennus

Käytä nyt hakukenttää etsimään ”Yoast SEO”:

Etsi Yoast SEO

Napsauta ensimmäisen tuloksen asennuspainiketta aloittaaksesi asennusprosessin:

asenna yoast SEO plugin

Kun plugin on asennettu, napsauta Activate-painiketta aktivoidaksesi plugin:

Aktivoi yoast SEO -laajennus

Se siitä.

Asensit juuri Yoast SEO -laajennuksen WordPress-sivustoosi. jee!

Nyt kun olet asentanut sen sivustoosi, voimme aloittaa sen määrittämisen.

Seuraavissa kohdissa aion määrittää yksityiskohtaisesti SEO-laajennuksen jokaisen osan.

Yoast SEO-hallintapaneeli

Kun olet asentanut laajennuksen, näet uuden valikkokohteen WordPress-järjestelmänvalvojan sivupalkissa:

hiiva SEO -valikko

Aloita asennus napsauttamalla Järjestelmänvalvoja-sivupalkin SEO-valikkokohtaa. Se vie sinut Yoast SEO -hallintapaneeliin:

yoast seo plugin kojelauta

Yoast SEO -laajennuksen Hallintapaneeli-sivulla näet kaksi ruutua:

hiiva-ilmoitukset

Ensimmäinen on varoitus kaikista SEO-ongelmista. Jos laajennus havaitsee ongelmia sivustosi SEO-sovelluksissa, ne näkyvät tässä ruudussa.

Toinen laatikko on ilmoituksia varten. Nämä ilmoitukset auttavat sinua määrittämään laajennuksen paremmin.

Yoast SEO -laajennuksen peruskokoonpano

Ennen kuin voin sukeltaa tämän laajennuksen lisäasetuksiin, meidän on määritettävä perusasetukset. Tässä opetusohjelman osassa opastan sinut kaikilla Yoast SEO-kojelaudan välilehdillä.

Kojetaulussa on 3 välilehteä:

yoast plugin -välilehdet

Hiivaominaisuudet-välilehti

Tämä välilehti sisältää 8 ominaisuutta (jotka voidaan kytkeä päälle / pois):

hiivaominaisuudet-välilehti

 1. SEO-analyysi: SEO-analyysi tarjoaa ehdotuksia tekstisi SEO parantamiseksi.
 2. Luettavuusanalyysi: Luettavuusanalyysi tarjoaa ehdotuksia tekstin rakenteen ja tyylin parantamiseksi. Haluat pitää tämän jatkuvasti. Se auttaa paljon yrittäessäsi parantaa sisältösi laatua.
 3. Kulmakiven sisältö: Kulmakivi sisältöominaisuuden avulla voit merkitä ja suodattaa verkkosivustosi kulmakiven sisältöä. Jos haluat pystyä merkitsemään ja suodattamaan kulmakiven sisällön (lisätietoja siitä myöhemmässä osassa), sinun on pidettävä tämä vaihtoehto käytössä
 4. Tekstilinkkien laskuri: Yoast SEO: n on laskettava kaikki verkkosivustosi julkiset linkit tarjotaksesi parempia ehdotuksia avainsanojen ankkuriteksteihin.
 5. XML-sivustokartat: Ota käyttöön Yoast SEO: n tuottamat XML-sivustokartat (lisätietoja alla olevista XML-sivustokartoista).
 6. Ryte-integraatio: Ryte tarkistaa viikoittain, onko sivustosi edelleen indeksoitavissa hakukoneilla, ja Yoast SEO ilmoittaa sinulle, kun näin ei ole.
 7. Järjestelmänvalvojan palkkivalikko: Lisää valikon admin-palkkiin hyödyllisillä pikakuvakkeilla Yoast SEO -asetuksiin ja avainsanatutkintotyökaluihin.
 8. Suojaus: Ei lisäasetuksia kirjoittajille: Yoast SEO -metakentän edistyneen osan avulla käyttäjä voi poistaa viestejä hakutuloksista tai muuttaa kanonista. Nämä ovat asioita, joita et ehkä halua minkään kirjoittajan tekevän. Siksi vain toimittajat ja järjestelmänvalvojat voivat tehdä tämän oletuksena. Asetus “Pois” antaa kaikkien käyttäjien muuttaa näitä asetuksia.

Kysymysmerkin napsauttaminen antaa lisätietoja ominaisuudesta. Jos olet SEO-aloittelija, suosittelen, että pidät kaikki nämä vaihtoehdot käytössä.

Yoast-verkkovastaavan työkalut

yoast webmaster tools -välilehti

Tämän välilehden avulla voit helposti varmistaa verkkosivustosi omistajuuden Googlen ja muiden hakukoneiden Verkkovastaavan työkalujen avulla. Tämä ominaisuus lisää varmennuksen sisällönkuvauskentän etusivullesi. Seuraa linkkejä eri verkkovastaavan työkaluihin ja etsi ohjeet sisällönkuvauskentän varmennusmenetelmälle vahvistuskoodin saamiseksi.

Mitkä ovat verkkovastaavan työkalut?

Kaikki suuret hakukoneet tarjoavat verkkosivustojen omistajille ilmaisia ​​työkaluja tutkiakseen verkkosivustojensa hakutietoja. Ajattele sitä Google Analyticsina, mutta hauksi.

Tarkastelen myöhemmässä osassa kuinka vahvistaa sivustosi tällä välilehdellä. Jos olet jo varmistanut sivustosi käyttämäsi Verkkovastaavan työkaluilla, voit jättää nämä tiedot tyhjiksi. Vahvistus on vain kertaluonteinen prosessi.

Ohjatun määritystoiminnon käyttäminen (valinnainen)

Ohjattu hienosäätö on helpoin tapa määrittää laajennus. Kun käytät ohjattua määritystoimintoa, sinulta kysytään joukko yksinkertaisia ​​kysymyksiä, jotka määrittävät laajennuksen automaattisesti sinulle.

Vaikka se ei ole paras tapa määrittää laajennus, koska se ei salli sinun muuttaa kaikkia asetuksia, se on helpoin tapa. Joten, jos et ole kiinnostunut kätesi likaantumisesta, tämä on tie ulos.

Jos haluat käyttää ohjattua määritystoimintoa, valitse SEO-valikko WordPress-kojelaudan järjestelmänvalvojan sivupalkista. Siirry nyt Yleiset-välilehteen ja napsauta ”Avaa ohjattu määritystoiminto” -painiketta:

ohjattu hiiva-asetusten määritys

Tervetuloa-näyttö

Näet nyt ohjatun määritystoiminnon tervetulonäytön. Napsauta purppuraa määrityspainiketta käynnistääksesi ohjatun määritystoiminnon:

hiivavelho

Vaihe 2

Valitse nyt ympäristöksi Tuotanto, koska tämä on suora sivusto:

hiiva-asetukset

Vaihe 3

Nyt vaiheessa 3 joudut valitsemaan millainen sivusto on.

Valitse sivustoosi parhaiten sopiva sivusto. Tämä auttaa Yoast SEO -sovellusta määrittämään sivustotyypisi asetukset paremmin:

yoast step 3 -asetukset

Vaihe 4

Valitse vaiheessa 4, koskeeko verkkosivustosi yritystä vai henkilöä.

Jos ylläpidät henkilökohtaista sivustoa, valitse Henkilö. Kirjoita sen jälkeen yrityksen tai yrityksen nimi ja napsauta seuraavaa painiketta:

hiivan vaiheen 4 asetukset

Vaihe 5

Nyt vaiheen 5 sosiaaliset profiilit ovat valinnaisia, joten voit jättää ne vain tyhjiksi, jos et halua linkittää sosiaalisia profiileja blogiisi:

hiivan sosiaaliset profiilit

Vaihe 6

Vaiheessa 6 sinun tarvitsee vain valita viestityypit, jotka haluat näkyvän Googlelle (ei käyttäjille.) Haluat jättää viestit ja sivut näkyviin.

Muuta Mediaviestityypin näkyvyys piilotettuksi, ellet tiedä mitä teet:

yoast post näkyvyys

Vaihe 7

Valitse nyt tässä vaiheessa Kyllä vain, jos sivustollasi on useita kirjoittajia. Jos kyseessä on henkilökohtainen sivusto, valitse vastaukseksi Ei:

hiivakirjailijat

Vaihe 8 (valinnainen)

Jos olet kiinnostunut yhdistämään Yoast SEO: n Google Search Consoleen, napsauta Hanki Google-valtuuskoodi -painiketta:

yoast google -konsoli

Kun olet tehnyt sen, aukeaa ponnahdusikkuna, jossa pyydetään sinulta lupaa sallia Yoast SEO: n pääsy Search Consolen tietoihin.

Kun sallit käyttöoikeudet, näet syöttöruudun, jossa on koodi, kopioi se ja liitä se iso violetti valtuutuspainikkeen alapuolelle ja napsauta Todenna.

Vaihe 9

Nyt sinun tarvitsee vain kirjoittaa verkkosivustosi nimi ja valita sitten otsikon erotin. Valitsemasi otsikonerotinta käytetään oletuksena:

hiiva otsikon erottimet

Vaihe 12

Vaihe 10 ja 11 ovat valinnaisia. Ohita ne ja paina sitten Sulje-painiketta vaiheessa 12 sulkeaksesi ohjatun määritystoiminnon:

hiiva SEO-plugin

Verkkovastaavan työkalujen vahvistus Google Search Consolen avulla

Kun kirjaudut Google Search Consoleen, sinua pyydetään vahvistamaan verkkosivustosi omistajuus. Verkkosivustosi tarkistaminen voi olla vaikea tehtävä, jos et ole web-kehittäjä.

Mutta Yoast SEO: lla voit tehdä sen vain muutamassa sekunnissa.

Näin se tehdään:

Kun kirjaudut Google Search Consoleen ja lisäät ensimmäisen sivustosi, näet seuraavan näytön:

hiiva SEO todentaminen

Valitse nyt HTML-tunnistemenetelmä nähdäksesi HTML-vahvistuskoodin.

Näkyvässä HTML-koodissa lainausmerkkien ”content =” jälkeen oleva teksti on vahvistuskoodi:

yoast html -tunnisteen varmennus

Alla olevan esimerkki HTML-koodin lihavoitu osa on missä koodi on:

YOUR_CODE”/>

Kopioi vahvistuskoodi. Tarvitsemme sitä seuraavassa vaiheessa.

Suorita nyt vahvistusprosessi loppuun siirtymällä verkkosivustosi Yoast SEO-hallintapaneeliin ja valitsemalla Verkkovastaavan työkalut -välilehti:

yoast webmaster tools -välilehti

Liitä nyt vahvistuskoodisi syöttöruutuun ”Google Search Console:” -linkin viereen ja napsauta Tallenna muutokset.

Kun koodi on tallennettu, napsauta vahvistuspainiketta Google Search Console -vahvistussivulla:

hiivan gsc-varmennus

Jos näet virheen, että Google ei voi vahvistaa koodia sivustossasi, yritä uudelleen muutamassa sekunnissa. Joskus muutokset voivat viedä muutaman minuutin.

Sivunimikkeiden ja sisällönkuvausten määrittäminen

WordPress itsessään ei tarjoa paljon toimintoja, kun kyse on sivujen ja viestien otsikko- ja sisällönkuvauskenttien muokkaamisesta.

Yoast SEO tarjoaa paljon hallintaa kaikkien verkkosivustojesi otsikoille ja meta-tiedoille.

Tässä osassa opastan sinua koko sivuston otsikko- ja sisällönkuvauskenttien asetusten määrittämisessä.

Nämä asetukset toimivat vain oletusarvoina, ja voit ohittaa ne postitus- / sivueditorissa.

Voit määrittää koko sivuston otsikko- ja metatunnisteasetukset siirtymällä kohtaan Hiiva SEO > Etsi ulkonäkö.

Hakutulostusasetusten määrityssivulla näet 7 erilaista välilehteä:

hiivahaun ulkonäkö -välilehti

Seuraavissa alajaksoissa opastan sinua kaikkien näiden välilehtien läpi.

Sivuston laajuiset otsikkoasetukset

Hakutulostusasetusten ensimmäinen välilehti Yleinen sisältää vain kolme vaihtoehtoa:

hiivasivun otsikkoasetukset

Ensimmäinen vaihtoehto antaa laajennuksen kirjoittaa teeman otsikkotunnisteet uudelleen. Sinun tulisi ottaa tämä vaihtoehto käyttöön vain, jos Yoast SEO pyytää sinua.

Jos Yoast SEO havaitsee ongelman teeman otsikkotunnisteessa, se pyytää sinua ottamaan tämän käyttöön.

Toinen vaihtoehto antaa sinun valita oletusnimike erotin. Valitsemasi erotinta käytetään oletuksena, ellet ohita sitä viesti- tai sivuneditorissa.

Dash, ensimmäinen vaihtoehto, on mitä suosittelen ja käytän.

Kotisivun otsikon muokkaaminen

Hakuominaisuuksien toinen välilehti, Kotisivu, sisältää kaksi syöttöruutua:

yoast homepage SEO -asetukset

Ensimmäisen avulla voit valita otsikkomallin etusivulle. Jos et tiedä kuinka otsikkomalli toimii Yoast SEO: ssa, suosittelen, että jätät sen oletusasetukseen.

Toisen avulla voit valita metakuvauksen verkkosivustosi kotisivulle. Kun ihmiset näkevät verkkosivustosi kotisivun hakutuloksissa, he näkevät tämän kuvauksen.

Tietokaavio

Nämä tiedot näytetään metatiedoina sivustossasi. Sen on tarkoitus näkyä Googlen tietokaaviossa. Voit olla joko yritys tai henkilö.

Suositellut asetukset postityypeille

Nyt Hakutulostusasetusten toinen välilehti, Sisältötyypit, antaa sinun määrittää oletusasetukset kaikille verkkosivustosi viestityypeille.

Tässä välilehdessä voit valita oletusotsikkomallin, metakuvausmallin ja muut meta-asetukset. Muista, että voit aina ohittaa nämä asetukset viesti- / sivueditorissa.

Tässä välilehdessä näet kolme osiota:

yoast post type -asetukset

Kaikilla näillä viestityypeillä on samat viisi vaihtoehtoa. Tässä ovat suositellut asetukset:

 1. Otsikkomalli: Otsikkomalli varmistaa, että sinun ei tarvitse aloittaa tyhjästä kirjoittaessasi otsikoita. Ellet tiedä mitä teet, sinun tulisi jättää tämä oletusasetukseen.
 2. Metakuvausmalli: Tämä on sama kuin otsikkomallipohja. Metakuvauksen ja otsikon kirjoittaminen vie aikaa. Jos suurin osa viestisi otsikoista tai metakuvauksista on samankaltaisia, voit määrittää oletusmallin kaikille viesteillesi. Voit jättää sen tyhjäksi nyt.
 3. Metarobotit: Tämä on tärkeä vaihtoehto. Voit valita joko hakemiston tai noindexin. Kun asetat sen arvoon noindex, hakukoneet EI indeksoi tätä sivua ja EI näytä sitä hakutuloksissa. Suosittelen, että asetat viestit ja sivut indeksoitavaksi ja asetat median noindexiin. WordPress luo oletuksena erillisen sivun kaikille medioille (kuvia, videoita jne.), Jotka lataat sivustoosi. Jos asetat median indeksoimaan, Google indeksoi kaikki mediasivusi. Joten, ellet tiedä mitä teet, aseta mediaksi noindex.
 4. Päivämäärä katkelman esikatselussa: Jos viesteissäsi näkyy julkaisupäivä, joissain tapauksissa Google saattaa näyttää julkaisupäivän otsikon alla hakutuloksissa. Yoast SEO tarjoaa simulaation (nimeltään Meta Box) siitä, milloin viestisi ja sivujesi katkelma näyttää hakutuloksissa. Tämä vaihtoehto näyttää julkaisupäivän simulaation otsikon alla. Tällä vaihtoehdolla ei todellakaan ole suurta eroa. Suosittelen, että asetat sen piilotettavaksi.
 5. Yoast SEO -metalaatikko: Tämä on Yoast SEO: n hyödyllisimpiä ominaisuuksia. Laajennus näyttää posti- ja sivueditorin alla laatikon nimeltä Yoast SEO Meta Box. Tämä Meta-ruutu näyttää simulaation viestisi hakukoneen katkelmasta ja tarjoaa kymmeniä vaihtoehtoja sisällön ja sivun SEO parantamiseksi. Suosittelen, että valitset sen Näytä kaikille postityypeille, jos haluat nauttia kaikista Yoast SEO: n eduista.

Suositellut asetukset taksonomioille

Nyt Hakumahdollisuuksien asetusten neljäs välilehti, Taksonomiat, antaa sinun määrittää oletusotsikko- ja meta-asetukset kategorioille, tunnisteille ja postimuodolle:

hiivakategoriat tunnisteasetukset

Suosittelen, että asetat Metarobotit-vaihtoehdon luokkaan ja tunnisteisiin noindex. Koska nämä arkistot voivat aiheuttaa päällekkäistä sisältöä verkkosivustollasi.

Suosittelen myös, että poistat käytöstä muotoilun jälkeiset arkistot:

yoast post-muodon asetukset

Yoast SEO käyttää Otsikko- ja metakuvausmalleja Luokka- ja Tunniste-sivuilla. Voit jättää metakuvausmallin tyhjäksi, koska emme salli hakukoneiden indeksoida näitä kahta sivua.

Suositellut asetukset arkistoille

Hakuominaisuuksien asetusten arkistovälilehdellä on vain neljä vaihtoehtoa.

Suosittelen, että poistat tekijä-arkistot käytöstä, jos sinulla on vain yksi kirjoittaja:

poista kirjailija-arkistot käytöstä

Jos blogissasi on useita kirjoittajia ja päätät sallia kirjailija-arkistot, varmista, että olet asettanut Metarobotit-asetukseksi noindex kuten samoin kuin Luokat ja Tunnisteet:

yoast noindex -kirjailijat

Tämä varmistaa, että Google ei indeksoi tekijän sivuja, jotka saattavat johtaa päällekkäiseen sisältöön.

Nyt päiväkirja-arkistoissa suosittelen, että poistat ne käytöstä, koska ne saattavat johtaa siihen, että hakukoneet näkevät nämä sivut päällekkäisenä sisällönä:

poista arkistot käytöstä

Jos haluat jostain syystä ottaa päivämääräarkistot käyttöön, kuten tekijöiden arkistojen tavoin, varmista, että olet asettanut meta-asetukset noindexiin, jotta päällekkäinen sisältö ei päästä sivustoosi.

Suosittelen, että jätät kaksi viimeistä vaihtoehtoa, Hakusivut ja 404 sivun otsikkomallin, oletusasetuksiin:

hiiva 404 -malli

Suositellut asetukset sivuston laajalle meta-aineelle

yoast sitewide meta-asetukset

Nyt suosittelen, että Sivuston laajoissa meta-asetukset -välilehdessä asetat arkistojen ala-sivut indeksoitavaksi, koska haluamme hakukoneiden indeksoivan käytössämme olevien arkistojen alasivut.

Tärkeä: Älä aseta tätä arvoon noindex, vaikka kaikki arkistot, mukaan lukien tunnisteet ja luokat, olisivat poissa käytöstä. Koska kun teet tämän, Yoast SEO asettaa myös blogisi pääarkiston alisivut noindexiin.

Sivun alareunassa on vaihtoehto, jonka otsikko on “Käytätkö meta-avainsanatunnisteita?” Suosittelen, että poistat tämän vaihtoehdon käytöstä, koska niistä ei ole enää hyötyä.

Yoast Search Console

Tässä osiossa näytetään indeksointivirheet (404 virhettä / rikkoutuneet sivut sivustossasi), jotta voit ohjata ne oikealle sivustosi sivulle.

hiiva-hakukonsoli

Sinun on lisättävä verkkosivustosi Google Search Console -sovellukseen yhdistääksesi ja noutaaksesi indeksointiongelmia. Tässä on artikkeli yhteyden muodostamisesta Google Search Consoleen.

Sosiaalisen median käyttöönotto

Nyt kun olen peittänyt Etsi ulkonäkö -asetukset, opastan sinut sosiaalisen median asetusten läpi. Sosiaaliset asetukset -sivu sijaitsee järjestelmänvalvojan sivupalkin SEO-valikon alla.

Sosiaaliset asetukset -sivulla on viisi välilehteä:

hiiva sosiaaliset asetukset

tilit

hiiva sosiaalitilit

Tämän välilehden sosiaalisen median profiilit antavat hakukoneille tietää, mitkä sosiaaliset profiilit liittyvät sivustoosi.

Täytä kaikki yrityksesi sosiaalisen median profiilin URL-osoitteet. Jos ylläpidät henkilökohtaista sivustoa, linkki henkilökohtaisiin URL-osoitteisiisi.

Facebook

yoast facebook -asetukset

Facebook-välilehdessä voit määrittää Open Graph -metatiedot sivustollesi.

Sosiaaliset verkostot, kuten Facebook, käyttävät Open Graph -metatietoja ymmärtääksesi paremmin sisältöäsi. Suosittelen, että pidät tämän käytössä.

Yoast SEO antaa sinun valita oletuskuvan sivuille, joilla ei ole kuvia. Tämä kuva näytetään, kun joku jakaa linkin.

Voit aina ohittaa tämän asetuksen Post / Page Editor -sovelluksen Yoast SEO Meta -ruudusta.

Tämän välilehden Facebook Insights and Admins -osa on tarkoitettu kokeneille käyttäjille, ja suosittelen, että ohitat sen nyt.

Viserrys

yoast twitter -asetukset

Twitter näyttää linkit korteina, kun ne jaetaan alustalla. Tämän välilehden avulla voit määrittää Twitter-kortin metatietojen oletusasetukset.

Suosittelen, että pidät tämän käytössä.

Tämän välilehden toinen vaihtoehto on oletuskorttityyppi. Jos haluat, että Twitter näyttää suositun kuvan linkkisi kortissa, valitse Yhteenveto suurella kuvalla.

pinterest

yoast pinterest -asetukset

Tämä välilehti auttaa sinua vahvistamaan sivustosi Pinterestillä.

Vahvista sivustosi Pinterestillä noudattamalla tätä opastusta Pinterestissä ja kirjoittamalla vahvistuskoodi tämän välilehden kenttään.

Google+

yoast google plus -asetukset

Jos kirjoitat Google Plus -sivusi URL-osoitteen tähän välilehteen ja lisäät sitten linkin sivustoosi Google Plus -sivullesi, Google voi tietää, että nämä kaksi ovat yhteydessä toisiinsa.

XML-sivukartta Yoast SEO: n avulla

XML-sivustokartat auttavat hakukoneindeksoijia ymmärtämään paremmin sivustoasi. XML-sivukartan omistus sivustolla varmistaa, että hakukoneet pystyvät löytämään ja indeksoimaan sisältösi.

Yoast SEO tekee XML-sivustokarttojen luomisen todella helpoksi.

vuonna Hallintapaneeli Ominaisuudet-välilehdessä näet vaihtoehdon, jonka avulla sivustokartan toiminnot voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä. Suosittelen, että pidät tämän käytössä, ellet halua käyttää toista laajennusta XML-sivustokarttojen luomiseen:

hiiva xml-sivustokartat

Leipäleivän ja RSS-syötteen asetusten määrittäminen (Lisäasetukset)

Nyt määritämme Yoast SEO: n lisäasetukset.

Leivänmurut (valinnainen)

Jos haluat näyttää leivänmuutosnavigoinnin artikkelien päällä, haluat ottaa tämän asetuksen käyttöön.

hiivaleivän asetukset

Sisään Etsi ulkonäkö > korppujauho, näet seuraavat vaihtoehdot:

hiivaleivän

Seuraavia asetuksia suosittelen leivänmuruille:

 • Erotin leivänrivien välillä: Tätä symbolia tai tekstiä käytetään erikseen. Jätä se oletukseen.
 • Ankkuriteksti kotona: Suosittelen, että jätät tämän oletusasetukseksi Koti. Mutta jos haluat, voit vaihtaa sen blogin nimeen tai muuhun.
 • Etuliite leivänrumpupolulle: Tämä teksti on etuliite ennen leipärummun navigointia. Suosittelen, että jätät sen tyhjäksi.
 • Etuliite arkiston leivänmuruille: Haluat käyttää etuliitettä arkistosivun leivänriviin. Suosittelen, että jätät sen oletukseksi.
 • Etuliite hakusivun leivänriville: Voit lisätä etuliitteen hakusivun leivänriviin.
 • Leivänmuru 404-sivulle: Tämä on leipäruumi, joka näytetään 404 -virhesivuillasi.
 • Näytä blogisivu (valinnainen): Näet tämän asetuksen vain, jos käytät mukautettua etusivua ja blogisivua. Suosittelen, että otat tämän asetuksen käyttöön.
 • Lihavoitu viimeinen sivu: Suosittelen, että asetat tämän normaaliksi.

Nyt sivun lopussa sinua pyydetään valitsemaan taksonomia, joka näytetään viestin leivänrivissä. Suosittelen, että valitset luokan taksonomiaksi, ellet tiedä mitä teet.

merkintä: Kaikki teemat eivät tue leivänmurppia. Saatat joutua lisäämään manuaalisesti koodin, joka mahdollistaa leivänrivien tekemisen teemaasi. Lue ohjeet tästä artikkelista.

RSS

yoast rss -syöttöasetukset

RSS-välilehden vaihtoehdot antavat sinun lisätä sisältöä ennen jokaista viestiä ja sen jälkeen syötteessä. Tämä on melko teknistä, enkä suosittele näiden asetusten muuttamista, ellet todella tiedä mitä teet.

Bulk Editor -sovelluksen käyttäminen & Muut työkalut

Yoast SEO sisältää joitain erittäin tehokkaita sisäänrakennettuja SEO työkaluja:

hiiva irtotavaratoimittaja

Yoast SEO tarjoaa seuraavat kolme sisäänrakennettua työkalua alla SEO > Työkalut järjestelmänvalvojan sivupalkissa:

Tuonti ja vienti

Tämän työkalun avulla voit tuoda ja viedä Yoast SEO -sovelluksen asetuksia. Sen avulla voit myös tuoda asetuksia muista SEO-laajennuksista.

hiiva tuonti vienti

Tiedostoeditori

Tiedostoeditorilla voit tehdä muutoksia ja muokata robots.txt- ja .htaccess-tiedostojesi sisältöä. Sen avulla voit myös luoda robots.txt-tiedoston, jos sinulla ei vielä ole sitä.

hiiva-tiedostoeditori

Joukkoeditori

Tämän työkalun avulla voit muokata useiden viestien ja sivujen sivun otsikkoa ja kuvausta kerralla. Sen sijaan, että käyisit läpi kaikki viestit yksi kerrallaan, voit käyttää tätä työkalua.

hiivan irtotavaratyökalut

Yoast Extras (Go Premium)

Vaikka Yoast SEO on saatavana ilmaiseksi, saatavilla on premium-versio, joka tarjoaa vieläkin enemmän ominaisuuksia ja premium-tukea.

hiiva SEO palkkio

Yoast SEO Premium on 89 dollaria vuodessa. Jos päätät päivittää Yoast SEO premiumksi, nämä ovat yksi monista lisäominaisuuksista, jotka saat:

Ohjaa uudelleen

hiiva premium-seo-uudelleenohjaukset

Ohjaajanhallinta on kätevä työkalu, jonka avulla voit luoda uudelleenohjauksia verkkosivustollesi.

On paljon tapauksia, joissa joudut luomaan uudelleenohjauksen. Saatat joutua esimerkiksi ohjaamaan vanhan tai rikki sivun uudelle.

Useita tarkennus avainsanoja

hiiva premium-avainsanat

Yoast SEO -sovelluksen ilmaisen version avulla voit valita vain yhden Focus-avainsanan. Ensiluokkaisessa versiossa voit kuitenkin valita useita painopisteavaimia.

Tämän avulla voit lisätä mahdollisuuksia kohdistaa sisältöön useita avainsanoja.

Sosiaaliset esikatselut

yoast premium sosiaaliset esikatselut

Yoast SEO näyttää metakotelon aivan postieditorin alla. Tämä metiruutu näyttää simulaation siitä, miltä sivusi voi näyttää hakutuloksissa.

Aivan kuten tämä hakutuloskatkelman simulointi, Yoast SEO -palkkio antaa sinun nähdä simulaation siitä, mistä viestisi voivat näyttää jakaessasi Facebookissa ja Twitterissä.

Sisällön ja sivun optimointi SEO: lle Yoastin avulla

Aivan postieditorin alla näkyvä esikatseluruutu auttaa sinua parantamaan sisällön ja OnPage SEO: n luettavuutta.

Tämä on yksi parhaimmista ominaisuuksista, joita Yoast SEO tarjoaa.

Se tarjoaa yksinkertaisia ​​ohjeita, joiden avulla voit optimoida sisältöäsi paremmin lukijoille ja hakukoneille.

hiiva SEO meta-ruutu

Kuten yllä olevasta kuvakaappauksesta näet, on kaksi välilehteä, Luettavuus-välilehti ja Avainsana-analyysi -välilehti.

Aion tutkia molempien seuraavien alaosastojen alla olevia.

Sisällön luettavuuden parantaminen Yoastin avulla

hiiva luettavuusanalyysi

Yoast SEO Meta Box -sovelluksen luettavuusanalyysivälilehti auttaa sinua parantamaan sisällön luettavuutta.

Aina kun teet muutoksia sisältöön, Yoast analysoi viestin uudelleen ja näyttää luettavuuden parantamista koskevia ehdotuksia. Se antaa artikkelellesi myös luettavuuspisteen. Pisteet näytetään valona Luettavuus-välilehdessä.

Jos valo on vihreä, artikkelisi on hyvä, mutta jos se on punainen, sinun on työskenneltävä sen suhteen.

Kun yrität parantaa sisältösi luettavuutta, älä yritä olla perfektionisti. Vaikka tulos olisi OK (oranssi), olet tehnyt hienoa työtä.

Tärkeällä luettavuuspisteellä enemmän on se, että julkaiset itse sisältösi. Ja jos yrität olla perfektionisti ennen viestin julkaisemista, et ehkä koskaan pääse viimeiseen vaiheeseen julkaistaksesi viestin.

Avainsana-analyysi Yoast SEO: llä (keskity avainsanat)

hiiva avainsana-analyysi

Yoast SEO: n avainsanojen analysaattori on yksi sen parhaista ominaisuuksista.

Se auttaa sinua parantamaan artikkelisi mahdollisuuksia kohdistaa oikeisiin avainsanoihin.

Jotta voit käyttää avainsanaanalysaattoria, sinun tarvitsee vain kirjoittaa kohdesana avainsanan analysointi -välilehden Tarkenna avainsana -kenttään:

hiiva keskittyvät avainsanat

Kun olet tehnyt sen, Yoast alkaa näyttää yksinkertaisia ​​ehdotuksia, joiden avulla voit parantaa OnPage-SEO:

hiiva avainsanan ehdotukset

Nyt jälleen kerran, kuten luettavuuspiste, älä yritä olla perfektionisti. Varmista vain, että viestisi on OnPage SEO -sovelluksen kannalta OK (oranssi).

johtopäätös

Toivon, että tämä artikkeli auttoi sinua asentamaan ja määrittämään Yoast SEO WordPress -laajennuksen sivustollesi. Tämä on tarkka prosessi, jota käytän asettaessani tämän laajennuksen sivustoilleni.

Jos tämä artikkeli auttoi sinua, jätä kommentti ja kerro minulle mielipiteesi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me