Kajian KeySearch (Mengapa Ini Alternatif Yang Baik & Lebih Murah Daripada Ahrefs)

Ini adalah ulasan saya tentang KeySearch, alat SEO yang merupakan alternatif yang jauh lebih murah daripada perisian SEO Ahrefs dan Moz.


Sebagai pemasar internet, kami selalu mencari satu alat SEO yang boleh membuat perbezaan.

Satu alat yang akan membezakan kami dan memberi kelebihan dalam persaingan.

Ahrefs adalah salah satu alat tersebut. Ini antara yang terbaik (jika bukan yang terbaik) Alat SEO di luar sana.

Walaupun dilengkapi dengan puluhan ciri dari penyelidikan kata kunci, analisis pautan balik hingga penjejakan peringkat kata kunci.

Ahrefs tidak sesuai untuk blogger seperti anda dan saya.

Mengapa?

Kerana harganya tidak lama lagi dapat mengurangkan keuntungan kita.

Tidak seperti agensi pemasaran atau syarikat besar, blogger seperti anda dan saya tidak perlu menggunakan alat SEO setiap hari.

Sebagai gantinya, kita perlu fokus untuk mengeluarkan kandungan yang hebat dan membina penonton.

Walaupun SEO berperanan besar dalam mengembangkan blog, namun bukan sebagai sesuatu yang anda boleh gunakan sebagai blogger (atau solopreneur) sekiranya anda baru memulakan.

Membayar $ 99 sebulan untuk Ahrefs.com tidak berbaloi.

Inilah sebabnya mengapa beberapa bulan yang lalu saya berangkat untuk mencari alternatif kepada Ahrefs itu sebaik (jika tidak lebih baik daripada) Ahrefs.

Bagi saya untuk mempertimbangkan alat sebagai alternatif Ahrefs, itu mestilah alternatif Ahref yang murah dengan seberapa banyak ciri (jika tidak lebih daripada) Ahrefs.

Dalam carian saya, saya menemui puluhan alat dan perisian SEO. Ada yang baik dan yang lain tidak perlu disebut.

Ini adalah masa ketika saya terserempak Carian Utama

carian kunci mengkaji semula alternatif ahrefs yang murah

KeySearch kini menjadi alat SEO yang saya gunakan untuk semua laman web saya.

Di sini, saya akan berkongsi dengan anda kebaikan dan keburukan KeySearch dan bagaimana ia menentang gergasi besar seperti Ahrefs (tetapi juga SEMrush, Majestic dan Moz).

Apakah KeySearch?

Keysearch adalah alat SEO all-in-one yang dilengkapi dengan kata kunci, SERP dan penyelidikan dan analisis pesaing, pemeriksaan peringkat kata kunci, analisis pautan balik dan banyak lagi.

KeySearch akan membantu anda mengungkap kata kunci permata tersembunyi yang mudah dinilai sementara juga memberi anda semua alat yang anda perlukan untuk mengintip pesaing anda dan mengesan usaha SEO anda.

Harga Carian Utama

KeySearch menawarkan rancangan yang jauh lebih murah daripada Ahrefs. Rancangan mereka bermula pada hanya $ 17 / bulan sementara rancangan Ahrefs bermula pada $ 99 / bulan.

Sekarang anda boleh menggunakan kod kupon KeySearch ini dan dapatkan potongan 20% dari pembelian Keysearch anda.

KeySearch adalah alternatif yang jauh lebih murah daripada Ahrefs. Dari hanya $ 17 sebulan, anda mendapat 200 kredit carian dan analisis setiap hari.

Alat ini dilengkapi dengan puluhan ciri seperti:

 • Penyelidikan Kata Kunci
 • Analisis Pautan Balik
 • Kata kunci & Pemeriksa Kesukaran SERP
 • Penjejakan Peringkat Kata Kunci
 • Penyelidikan Kata Kunci YouTube
 • Analisis Pertandingan
 • Pencari Pautan Balik
 • Chromeon / Firefox Addon
 • Akses API
 • Pelaporan Label Putih
 • dan banyak lagi

Kami akan membahas setiap ciri ini di bahagian berikut:

Penyelidikan Kata Kunci

KeySearch menawarkan antara muka mesra pemula untuk penyelidikan Kata Kunci. Ini bukan sahaja membolehkan anda mencari kata kunci terbaik untuk disasarkan (dengan Alat Penyelidikan Kata Kunci).

Ini juga membolehkan anda memeriksa kesukaran kata kunci yang anda nantikan dengan pantas (dengan Alat Kesukaran Pantas):

Alat Penyelidikan Kata Kunci

Alat Penyelidikan Kata Kunci Carian Kunci

The penyelidikan kata kunci alat yang ditawarkan oleh KeySearch membolehkan anda mengukur kesukaran kata kunci dan melihat siapa yang berada di peringkat pertama.

Alat ini membolehkan anda memeriksa sama ada anda harus menyasarkan kata kunci berdasarkan kata kunci tersebut atau tidak tahap kesukaran. Ini dapat menjimatkan banyak masa dan wang untuk menulis kandungan.

Satu perkara yang sangat saya gemari mengenai alat ini ialah ia dipaparkan semua butiran penting anda perlu mempertimbangkan tentang kata kunci sebelum anda menyasarkannya dalam satu kotak mudah:

Kesukaran Kata Kunci Carian

Alat ini juga menawarkan beratus-ratus cadangan kata kunci untuk anda pertimbangkan:

Cadangan Kata Kunci Carian Utama

Cadangan kata kunci ini dipaparkan dengan kedua-duanya isi padu dan kesukaran. Sekiranya anda mengklik salah satu kata kunci yang ditunjukkan dalam cadangan, anda akan dapat melihat analisis lengkap kata kunci tersebut.

Perkara lain yang sangat saya gemari dan berguna ialah alat ini Jadual Hasil Carian:

Alat SEO KeySearch

Jadual menunjukkan kepada anda a matriks mengandungi semua metrik SEO penting anda perlu mempertimbangkan mengenai kedudukan laman web di halaman pertama.

Ini memberi anda gambaran ringkas mengenai siapa yang menentukan kata kunci mana dan pada kedudukan apa.

Satu perkara yang saya tidak suka mengenai jadual ini ialah ia tidak menunjukkan tajuk dari peringkat halaman untuk kata kunci.

Namun, ia memberitahu anda jika halaman mengandungi kata kunci dalam tajuk tetapi tidak memberitahu anda apa tajuk sebenarnya.

Untuk memeriksa tajuk halaman, anda mesti mencari kata kunci di Google atau mengunjungi URL halaman.

Alat ini juga memaparkan cadangan enjin carians yang dipaparkan di akhir halaman hasil carian:

cadangan enjin carian kunci

Ini membantu anda mengenal pasti kata kunci yang digunakan orang untuk mencari perkara serupa. Jangan abaikan cadangan ini. Ini adalah kata kunci ekor panjang yang harus anda masukkan dalam kandungan anda.

Alat ini juga membolehkan anda eksport CSV atau PDF fail yang mengandungi perincian mengenai Kata Kunci seperti jumlah cariannya, kesukaran dan semua laman web berada di halaman pertama.

Ini membolehkan anda mendapatkan data dan cadangan Kata Kunci dari Perancang Kata Kunci Google Adwords, Cadangan YouTube, Cadangan Bing, Pangkalan Data Carian Kunci dan banyak lagi yang lain:

Sumber Data Carian Utama

Alat Pemeriksa Kesukaran Pantas

Pemeriksa Kesukaran Carian Kunci

Alat ini adalah penjimatan masa yang besar. Daripada memeriksa kesukaran dan jumlah kata kunci untuk satu kata kunci pada satu masa, anda boleh menggunakan alat ini untuk membina-memeriksa kesukaran hingga 50 kata kunci sekaligus.

Ini juga membolehkan anda mengeksport kata kunci beserta jumlah cariannya dan perincian lain ke fail CSV.

Analisis pautan

Analisis Pautan Balik KeySearch

Alat pemeriksa balik adalah salah satu bahagian terpenting dari mana-mana alat SEO. Alat analisis pautan balik KeySearch dilengkapi dengan banyak ciri hebat.

Ia membolehkan anda periksa pautan balik ke seluruh domain atau hanya halaman tertentu.

Alat ini menawarkan metrik yang disebut Kekuatan Domain untuk membantu anda menilai kualiti laman web. Ini adalah metrik yang baik untuk diperiksa ketika mencari laman web berkualiti untuk siaran tetamu atau dapatkan pautan dari:
Pemeriksa Kekuatan Domain KeySearch

Ini juga membolehkan anda melihat gambaran keseluruhan trend pembinaan pautan selama 12 bulan terakhir untuk domain atau halaman yang anda periksa. Ini membantu mengenal pasti betapa sukarnya mengungguli domain atau halaman.

Awak boleh menapis pautan balik dengan mudah berdasarkan beberapa metrik seperti bilangan pautan, kekuatan domain, sumber pautan dan jenis pautan (dofollow atau nofollow):

Penapis Pautan Balik KeySearch

Alat ini membolehkan anda melihat 50, 100, 250, 1000 atau semua pautan balik sekaligus. Ia juga membolehkan anda eksport pautan balik mana-mana laman web atau halaman yang diberikan.

Satu perkara yang saya tidak gemari mengenai fungsi eksport ini ialah ia hanya akan mengeksport semua pautan balik jika anda memilih untuk memaparkan semua pautan balik dalam penyemak imbas anda.

Ini bukan sahaja memerlukan memori tetapi juga menyebabkan penyemak imbas anda berhenti berfungsi.

Pautan balik mana-mana halaman atau laman web tertentu ditunjukkan dalam jadual bersama dengan metrik dan perincian seperti Teks Anchor, Kekuatan Domain (metrik khusus KeySearch), Bilangan Pautan Masuk dan sama ada pautan tersebut dofollow:

Alat Pautan Balik Carian Kunci

Penyelidikan Youtube

Penyelidikan Youtube KeySearch

Sekiranya anda seorang YouTuber, anda akan menyukai alat ini. Ia membolehkan anda cari kata kunci terbaik untuk disasarkan dan jumlah persaingan untuk setiap kata kunci yang diberikan.

Alat ini kelihatan seperti alat Analisis Kata Kunci. Ia dilengkapi dengan Jadual seperti yang ditawarkan oleh Alat Analisis Kata Kunci.

Jadual memaparkan URL video bersama dengan metrik penting seperti Zaman Video, Tontonan, Suka, Tidak Suka, Komen dan sama ada kata kunci itu ada dalam tajuk dan keterangan.

Sama seperti alat Analisis Kata Kunci, satu-satunya perkara yang saya tidak suka ialah jadual tidak memaparkan tajuk halaman di samping URL.

Anda perlu mencari kata kunci secara manual di Google atau dalam kes ini membuka setiap video untuk memeriksa tajuknya.

Alat ini menawarkan a cadangan kata kunci kotak yang serupa dengan Alat Analisis Kata Kunci di sebelah kanan dengan beberapa kata kunci yang mungkin anda ingin pertimbangkan.

Sama seperti Alat Penyelidikan Kata Kunci, ada yang cepat pemeriksa yang sukar tersedia untuk YouTube juga. Ini membolehkan anda memeriksa kesukaran dan metrik lain hingga 50 kata kunci sekaligus:

Pemeriksa kesukaran Youtube KeySearch

Alat Penjejak Kedudukan Kata Kunci

Monitor Kedudukan Kata Kunci Carian

Penjejakan peringkat kata kunci adalah alat yang luar biasa dari KeySearch yang membantu anda memeriksa sama ada usaha SEO anda berjaya atau tidak. Ini membolehkan anda mengesan kedudukan laman web anda untuk mendapatkan kata kunci.

Ini sangat berguna semasa anda mencuba kempen membina pautan baru. Dengan alat ini, anda dapat mengenal pasti taktik SEO mana yang berfungsi dan tidak sesuai untuk laman web dan industri anda.

Anda boleh menyediakan pemberitahuan e-mel supaya anda menerima e-mel dari alat tersebut sebaik sahaja ada perubahan dalam kedudukan mesin pencari anda untuk kata kunci tertentu.

Sebaik sahaja anda menambahkan kata kunci ke alat, ia menghasilkan grafik semua kedudukan kedudukan sebelumnya sejak hari anda menambahkan kata kunci:

Kedudukan Kata Kunci Carian Utama

Alat ini sangat bagus jika anda melakukan kerja SEO klien. Anda boleh menghantar laporan pelanggan dengan mudah mengenai usaha SEO anda berjaya atau tidak.

Tidak seperti alat penjejakan peringkat lain yang saya gunakan pada masa lalu, antara muka alat ini sedikit berbeza dan agak rumit untuk difahami. Setelah anda memahami cara kerjanya, anda tidak akan menghadapi masalah menggunakannya.

Tambahan penyemak imbas

Alat tambah penyemak imbas membolehkan anda analisis Kesukaran Kata Kunci langsung dari penyemak imbas anda.

Sebaik sahaja anda memasang pelanjutan penyemak imbas, anda dapat melihat kesukaran kata kunci dan jadual Matrik Hasil Carian dengan semua metrik penting mengenai halaman yang muncul dalam hasil carian.

Ini dapat menjimatkan banyak masa. Ada kalanya anda menemui kata kunci di ceruk anda melalui Google.

Daripada masuk ke akaun Carian Kunci anda, anda dapat melihat kesukaran Kata Kunci dan metrik penting mengenai hasil carian tanpa meninggalkan halaman.

Satu perkara yang saya rasa sangat berguna adalah jika peluasan itu juga menunjukkan jumlah carian untuk kata kunci.

Kajian Carian Kunci: Keputusan

Carian Utama sangat sesuai untuk mereka seperti saya mencari alternatif Ahrefs yang lebih murah.

Ia dilengkapi dengan puluhan ciri. Walaupun mungkin tidak menawarkan seberapa banyak ciri seperti Ahrefs, itu bukan alat yang harus anda abaikan.

Sama ada anda baru memulakan atau menjalankan keseluruhan agensi pemasaran, alat ini akan membantu anda mencapai hasil yang baik.

Sekiranya anda bukan agensi atau syarikat, alat seperti Ahrefs tidak sesuai dengan bil. Sekiranya anda baru memulakan, anda mungkin tidak akan pernah meluangkan masa untuk mencuba sebahagian besar ciri yang ditawarkan oleh Ahrefs.

Sebahagian besarnya, hanya membuang-buang wang untuk menggunakan perisian SEO yang tidak sering anda gunakan.

KeySearch bukan sekadar versi Ahrefs yang lebih murah, tetapi menawarkan semua yang anda perlukan dalam perjalanan blog anda. Ini akan membantu anda menganalisis persaingan dan mencari kata kunci yang mudah dinilai.

Walaupun saya tidak mengatakan KeySearch adalah alternatif yang lebih baik daripada Ahrefs, namun, itu adalah alternatif yang akan membantu anda mencapai hasil yang hebat dengan SEO untuk perniagaan anda.

Adakah saya terlepas satu ciri dalam tinjauan KeySearch ini? Adakah anda mempunyai pengalaman baik (atau buruk) menggunakan KeySearch?

Sekiranya demikian, beritahu saya dalam komen di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map