Hvordan installere og konfigurere Yoast SEO: Ideelle og anbefalte innstillinger

Trafikk er livsnerven i enhver online virksomhet. Jo mer trafikk du har, jo mer inntekter får du. Selv om det er mange forskjellige måter å drive trafikk til nettstedet ditt, SEO er den mest effektive. Denne veiledningen viser deg (ved å bruke de beste og anbefalte innstillingene).


Hvis ditt WordPress-drevne nettsted er optimalisert ved hjelp av Yoast SEO, Du kan motta bokstavelig talt tusenvis av målrettede besøkende hver dag gratis som er klare til å kjøpe det du selger.

hvordan du installerer og konfigurerer yoast seo - anbefalte innstillinger

Før vi dykker ned i la oss raskt dekke hvorfor SEO er så viktig.

Å motta den mengden gratis besøkende fra organisk søk ​​er det enhver markedsfører og bedriftseier drømmer om.

Men her er avtalen:

Det er vanskelig å komme dit, og det innebærer mye SEO-arbeid. Du må håndtere både on-page og off-side SEO.

Mange forsømmer viktigheten av god SEO på siden. Men tro meg, det er like viktig som off-side SEO-taktikker som linkbuilding.

On-side SEO hjelper Google å vite hva innholdet ditt handler om og hvilke nøkkelord du prøver å målrette mot.

Nå, SEO på siden høres enkelt ut på overflaten, men det er mye som skjer på scenen.

Det er ikke så enkelt som å legge til noen få nøkkelord til tittelen og strø de samme nøkkelordene et dusin ganger i innholdet.

Det er det folk flest tror på side om side handler om. Men det er mye mer. Mer enn du kan antagelig takle deg selv.

Mens WordPress out-of-the-box er optimalisert for søkemotorer som Google, mangler det fremdeles mange funksjoner du trenger for å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer..

For eksempel tilbyr ikke WordPress en innebygd måte å redigere metabeskrivelsen på innleggene og sidene dine.

Dette er hvor Yoast SEO-plugin for WordPress kommer til unnsetning.

Yoast er en gratis WordPress-plugin som håndterer all den tekniske delen av SEO på siden, slik at du kan fokusere på det du er best på og produsere flott innhold.

I dette Yoast SEO tutorial, Jeg vil guide deg gjennom den enkle prosessen med å installere og sette opp WordPress SEO av Yoast plugin.

Jeg blir ofte spurt om hva som er de beste og anbefalte innstillingene for Yoast. Dette er den nøyaktige prosess- og konfigurasjonsinnstillingene jeg bruker på hvert eneste nettsted jeg oppretter. Så hvis du er klar, la oss dykke inn.

Hva er Yoast SEO

yoast seo wordpress plugin

Yoast SEO er en gratis WordPress-plugin laget av Joost De Valk som hjelper deg å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer uten å skrive en eneste kodelinje.

Plugin-en har 5+ millioner installasjoner, femstjerners rangering og håndterer alt fra å generere nettstedets metadata, XML-områdekart, brødsmuler til administrering av viderekoblinger.

Kort sagt gjør Yoast SEO enkel og enkel for alle.

Det hjelper deg ikke bare å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer som Google, men det hjelper deg også med å forbedre kvaliteten på nettstedets innhold.

Yoast SEO er en komplett løsning. Og uten Yoast SEO, må du installere mer enn et dusin plugins for å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer..

Installerer Yoast SEO-plugin

Å installere plugin-en er en superenkelig prosess og tar ikke mer enn et minutt.

Logg først på WordPress-nettstedets oversikt. Naviger nå til plugins -> Legg til ny:

Legg til nytt plugin

Nå bruker du søkefeltet for å søke etter “Yoast SEO”:

Søk etter Yoast SEO

Klikk på installasjonsknappen på det første resultatet for å starte installasjonsprosessen:

installer yoast seo plugin

Når plugin-en er installert, klikker du på Aktiver-knappen for å aktivere plugin-modulen:

aktiver yoast seo plugin

Det er det.

Du har nettopp installert Yoast SEO-plugin på WordPress-siden din. Jippi!

Nå som du har det installert på nettstedet ditt, kan vi sette i gang det.

I de følgende seksjoner vil jeg gå nærmere inn på å konfigurere alle deler av SEO-pluginen i detalj.

Yoast SEO Dashboard

Når du har installert plugin-modulen, ser du et nytt menyelement i WordPress admin-sidefeltet:

yoast seo meny

For å starte installasjonsprosessen, klikker du på SEO-menypunktet i administrator-sidefeltet. Den tar deg til Yoast SEO Dashboard:

yoast seo plugin instrumentbord

På Dashboard-siden til Yoast SEO-plugin vil du se to bokser:

yoast varsler

Den første er for å varsle deg om eventuelle SEO-problemer. Hvis plugin-en oppdager problemer med nettstedets SEO, vises de i denne boksen.

Den andre boksen er for varsler. Disse varslene vil hjelpe deg med å konfigurere plugin-en bedre.

Grunnleggende konfigurasjon av Yoast SEO-plugin

Før jeg kan dykke ned i avanserte innstillinger for denne plugin, må vi konfigurere de grunnleggende alternativene. I denne delen av opplæringen vil jeg guide deg gjennom alle fanene til Yoast SEO-dashbordet.

Dashbordet har 3 faner:

yoast-plugin-faner

Fanen Yoast Funksjoner

Denne fanen inneholder 8 funksjoner (som du kan slå av / på):

funksjoner-fanen

 1. SEO-analyse: SEO-analysen tilbyr forslag for å forbedre SEO for teksten din.
 2. Lesbarhetsanalyse: Lesbarhetsanalysen gir forslag for å forbedre strukturen og stilen til teksten din. Du vil ønske å fortsette med dette. Det hjelper mye når du prøver å forbedre kvaliteten på innholdet ditt.
 3. Hjørnesteinsinnhold: Hjørnesteinsinnholdsfunksjonen lar deg merke og filtrere hjørnesteinsinnhold på nettstedet ditt. Hvis du vil kunne merke og filtrere hjørnesteinsinnhold (mer om det i et senere avsnitt), må du holde dette alternativet aktivert
 4. Tekstlink-teller: Yoast SEO må telle alle de offentlige koblingene på nettstedet ditt for å tilby bedre forslag til søkeordankertekster.
 5. XML-nettkart: Aktiver XML-sitemaps som Yoast SEO genererer (mer om XML-nettkart nedenfor).
 6. Ryte-integrasjon: Ryte vil sjekke ukentlig om nettstedet ditt fremdeles kan indekseres av søkemotorer, og Yoast SEO vil varsle deg når dette ikke er tilfelle.
 7. Administrasjonslinjemeny: Legger til en meny i administrasjonsfeltet med nyttige snarveier til Yoast SEO-innstillinger og søkeordforskningsverktøy.
 8. Sikkerhet: ingen avanserte innstillinger for forfattere: Den avanserte delen av metaboksen Yoast SEO lar en bruker fjerne innlegg fra søkeresultatene eller endre det kanoniske. Dette er ting du kanskje ikke vil at noen forfatter skal gjøre. Derfor er det som standard bare redaktører og administratorer som kan gjøre dette. Innstillingen til “Av” lar alle brukere endre disse innstillingene.

Å klikke på spørsmålstegnet gir mer informasjon om funksjonen. Hvis du er nybegynner til SEO, anbefaler jeg deg å holde alle disse alternativene aktivert.

Yoast Webmaster Tools

yoast webmaster verktøy-fanen

Denne fanen hjelper deg med å bekrefte nettstedets eierskap med Google og andre søkemotorer. Denne funksjonen vil legge til en metatag for bekreftelse på hjemmesiden din. Følg koblingene til de forskjellige verktøyene for nettredaktører og se etter instruksjoner for metatagbekreftelsesmetoden for å få bekreftelseskoden.

Hva er verktøy for webansvarlige?

Alle de store søkemotorene tilbyr gratis verktøy for eiere av nettsteder for å se på søkedataene for nettstedet deres. Tenk på det som Google Analytics, men for søk.

Jeg vil dekke hvordan du kan bekrefte nettstedet ditt ved hjelp av denne fanen i et senere avsnitt. Hvis du allerede har bekreftet nettstedet ditt med Verktøy for nettredaktører du bruker, kan du la disse detaljene være tomme. Verifisering er bare en engangsprosess.

Bruke konfigurasjonsveiviseren (valgfritt)

Yoast-konfigurasjonsveiviseren er den enkleste måten å konfigurere plugin-en. Når du bruker konfigurasjonsveiviseren, blir du spurt om et sett med enkle spørsmål som automatisk konfigurerer plugin-en for deg.

Selv om det ikke er den beste måten å konfigurere plugin-en da den ikke lar deg endre alle innstillingene, er det den enkleste måten. Så hvis du ikke er interessert i å bli skitten på hendene dine, er dette veien ut.

Hvis du vil bruke konfigurasjonsveiviseren, velger du SEO-menyen fra admin-sidefeltet på WordPress-dashbordet. Nå naviger til kategorien Generelt og klikk på knappen “Åpne konfigurasjonsveiviseren”:

yoast-konfigurasjonsveiviseren

Velkomstskjerm

Du vil nå se velkomstskjermen til konfigurasjonsveiviseren. Klikk på den lilla konfigureringsknappen for å starte konfigurasjonsveiviseren:

yoast wizard

Steg 2

Nå velger du Produksjon som miljøet, ettersom dette er et live nettsted:

innstillinger

Trinn 3

Nå, i trinn 3, må du velge type nettsted.

Velg den typen nettsted som passer best for nettstedet ditt. Dette vil hjelpe Yoast SEO med å konfigurere innstillingene for nettstedstypen bedre:

innstillinger for trinn 3

Trinn 4

I trinn 4 velger du om nettstedet ditt handler om et selskap eller en person.

Hvis du driver et personlig nettsted, velger du Person. Etter det skriver du inn navnet ditt eller firmaet ditt og klikker på neste knapp:

innstillinger for trinn 4

Trinn 5

Nå er de sosiale profilene i trinn 5 valgfrie, så du kan bare la dem stå tomme hvis du ikke vil koble sosiale profiler til bloggen din:

yoast sosiale profiler

Trinn 6

I trinn 6, alt du trenger å gjøre er å velge hvilke typer innlegg du vil være synlig for Google (ikke brukere.) Du vil la innlegg og sider være synlige.

Gjør synligheten for Media-posttypen til Skjult med mindre du vet hva du gjør:

yoast etter synlighet

Trinn 7

I dette trinnet velger du bare Ja hvis nettstedet ditt har flere forfattere. Hvis det er et personlig nettsted, velger du Nei som svar:

yoast forfattere

Trinn 8 (valgfritt)

Hvis du er interessert i å koble Yoast SEO til Google Search Console, klikker du på knappen Få Google-autorisasjonskode:

yoast google søkekonsoll

Når du har gjort det, åpnes en popup som ber deg om tillatelse til å gi Yoast SEO tilgang til Search Console-dataene.

Når du har tillatt tillatelsene, vil du se en inntastingsboks med en kode, kopiere den og lime den inn i boksen under den store lilla autorisasjonsknappen og klikke på Godkjenne.

Trinn 9

Nå, alt du trenger å gjøre er å oppgi navnet på nettstedet ditt og deretter velge en tittelseparator. Tittelseparatoren du velger blir brukt som standard:

yoast tittelseparatorer

Trinn 12

Trinn 10 og 11 er valgfrie. Bare hopp over dem og trykk deretter Lukk-knappen på trinn 12 for å lukke konfigurasjonsveiviseren:

yoast seo plugin

Verifisering av webmasterverktøy med Google Search Console

Når du registrerer deg for Google Search Console, blir du bedt om å bekrefte eierskapet til nettstedet ditt. Å bekrefte nettstedet ditt kan være en vanskelig oppgave hvis du ikke er en webutvikler.

Men med Yoast SEO kan du gjøre det på bare noen få sekunder.

Slik gjør du det:

Når du registrerer deg på Google Search Console og legger til det første nettstedet, ser du følgende skjermbilde:

yoast seo verifisering

Velg nå HTML-taggemetoden for å se HTML-bekreftelseskoden.

I HTML-koden du vil se, er teksten i sitater etter “content =” bekreftelseskoden:

bekreftelse av HTML-tagg

Den dristige delen i HTML-koden nedenfor er hvor koden din vil være:

YOUR_CODE”/>

Kopier bekreftelseskoden. Vi trenger det i neste trinn.

For å fullføre bekreftelsesprosessen, gå til Yoast SEO Dashboard på nettstedet ditt og velg fanen Verktøy for nettredaktører:

yoast webmaster verktøy-fanen

Lim deretter inn bekreftelseskoden i inntastingsboksen ved siden av “Google Search Console:” -koblingen og klikk Lagre endringer.

Når koden er lagret, klikker du på bekreftelsesknappen på bekreftelsessiden for Google Search Console:

yoast gsc-bekreftelse

Hvis du ser en feil om at Google ikke kan bekrefte koden er på nettstedet ditt, kan du prøve igjen om noen sekunder. Noen ganger kan endringene ta noen minutter.

Konfigurere sidetitler og metabeskrivelser

WordPress selv tilbyr ikke mye funksjonalitet når det gjelder redigering av tittel- og metakoder på sidene og innleggene dine.

Yoast SEO gir mye kontroll over tittelen og metoden på alle nettstedets sider.

I dette avsnittet vil jeg guide deg gjennom konfigurering av innstillingene for hele tittelen og metakoder.

Disse innstillingene fungerer bare som standard, og du kan overstyre dem fra innlegg / side-redigereren.

Naviger til for å konfigurere innstillingene for hele tittelen og metakoden Yoast SEO > Søk Utseende.

På konfigurasjonssiden for Search Appearance-innstillinger vil du se 7 forskjellige faner:

yoast søk utseende-fanen

I underavsnittene som følger, vil jeg guide deg gjennom alle disse fanene.

Tittelinnstillinger for hele nettstedet

Den første fanen i innstillingene for søkeutseende, Generelt, inneholder bare 3 alternativer:

innstillinger for sidetittel

Det første alternativet lar plugin-en skrive om tittelkodene til temaet ditt. Du bør bare aktivere dette alternativet hvis Yoast SEO ber deg om det.

Hvis Yoast SEO oppdager et problem med Tittelens tittelkode, vil den be deg om å slå på dette.

Det andre alternativet lar deg velge standard tittelseparator. Separatoren du velger blir brukt som standard med mindre du overstyrer den i innlegg / side-redigereren.

Dash, det første alternativet, er det jeg anbefaler og bruker.

Redigering av startsiden

Den andre fanen i innstillingene for søkeutseende, Hjemmeside, inneholder to inntastingsbokser:

se innstillinger for hjemmesiden seo

Den første lar deg velge en tittelmal for hjemmesiden. Hvis du ikke vet hvordan en tittelmal i Yoast SEO fungerer, vil jeg anbefale deg å overlate den til standardalternativet.

Den andre lar deg velge en metabeskrivelse for hjemmesiden til nettstedet ditt. Når folk ser hjemmesiden til nettstedet ditt i søkeresultatene, vil de se denne beskrivelsen.

Kunnskapsgrafikk

Disse dataene vises som metadata på nettstedet ditt. Den er ment å vises i Googles kunnskapsgrafikk. Du kan være et selskap eller en person.

Anbefalte innstillinger for innleggstyper

Nå, den andre fanen i innstillingene for søkeutseende, Innholdstyper, lar deg konfigurere standardinnstillingene for alle innleggstyper på nettstedet ditt.

I denne kategorien kan du velge en standard tittelmal, metabeskrivelsesmal og andre metainnstillinger. Husk at du alltid kan overstyre disse innstillingene fra redigeringsprogrammet for innlegg / side.

I denne fanen ser du tre seksjoner:

innstillinger for innlegg

Alle disse innleggstypene har de samme fem alternativene. Her er våre anbefalte innstillinger:

 1. Tittelmal: Tittelmalen sørger for at du ikke trenger å starte helt fra bunnen av når du skriver titler. Med mindre du vet hva du gjør, bør du overlate dette til standardinnstillingen.
 2. Metabeskrivelsesmal: Dette er det samme som tittelmalen. Det tar tid å skrive en metabeskrivelse og en tittel. Hvis de fleste av innleggstitlene eller metabeskrivelsene er like, kan du sette opp en standardmal for alle innleggene dine. Du kan la det stå tomt for nå.
 3. Meta-roboter: Dette er et viktig alternativ. Du kan enten velge indeks eller noindex som innstilling. Når du setter den til noindex, indekserer søkemotorer IKKE denne siden og vil IKKE vise den i søkeresultatene. Jeg anbefaler at du setter innlegg og sider til å indeksere, og setter media til noindex. WordPress lager som standard en egen side for alle mediene (bilder, videoer osv.) Du laster opp til nettstedet ditt. Hvis du setter medier til å indeksere, indekserer Google alle mediesidene dine. Så med mindre du vet hva du gjør, sett så media til noindex.
 4. Dato i forhåndsvisning av utdrag: Hvis innleggene dine viser datoen de ble publisert, kan Google i noen tilfeller vise datoen for publiseringen under tittelen i søkeresultatene. Yoast SEO tilbyr en simulering (kalt Meta Box) av hvordan utdraget for innleggene og sidene dine vil se ut i søkeresultatene. Dette alternativet viser publiseringsdatoen under tittelen i simuleringen. Dette alternativet gjør ikke så veldig stor forskjell. Jeg anbefaler deg å stille den til å skjule.
 5. Yoast SEO Meta Box: Dette er en av de mest nyttige funksjonene til Yoast SEO. Plugin-enheten viser en boks som heter Yoast SEO Meta Box under innlegg og side-redigerer. Denne Meta-boksen viser en simulering av innleggets søkemotordrag og tilbyr dusinvis av alternativer for å forbedre innholdet og SEO på siden. Jeg anbefaler deg å stille den til Vis for alle innleggstyper hvis du vil nyte alle fordelene med Yoast SEO.

Anbefalte innstillinger for taksonomier

Nå, den fjerde fanen i Innstillinger for søkeutseende, Taxonomies, lar deg konfigurere standardtittel og metainnstillinger for Kategorier, Tagger og Innleggsformat:

innstillinger for koder for kategorier

Jeg anbefaler at du setter Meta Robots-alternativet til noindex for kategorier og tagger. Fordi disse arkivene kan forårsake duplikatinnhold på nettstedet ditt.

Jeg anbefaler også at du deaktiverer postformatbaserte arkiver:

innstillinger for innlegg for innlegg

Yoast SEO vil bruke tittelmalen og metabeskrivelsesmalen på kategorien og taggene. Du kan la metabeskrivelsesmalen være tom, ettersom vi ikke lar søkemotorer indeksere disse to sidene.

Anbefalte innstillinger for arkiver

Arkiver-fanen for innstillingene for Søk utseende har bare fire alternativer.

Jeg anbefaler at du deaktiverer forfatterarkiver hvis du bare har en enkelt forfatter:

deaktiver forfatterarkiver

Hvis bloggen din har flere forfattere, og du bestemmer deg for å aktivere forfatterarkiver, sørg for at du setter Meta Robots-innstillingen til noindex akkurat som du gjorde med Kategorier og tagger:

yoast noindex forfattere

Dette vil sørge for at Google ikke indekserer forfattersiden din, noe som kan føre til duplikatinnhold.

For Date Archives anbefaler jeg at du deaktiverer dem, da de kan føre til at søkemotorer ser sidene som duplikatinnhold:

deaktiver arkiver

Hvis du av en eller annen grunn ønsker å aktivere datoarkiver, akkurat som forfatterarkiver, må du sørge for å sette metainnstillinger til noindex for å unngå duplikatinnhold på nettstedet ditt.

Jeg anbefaler at du lar de to siste alternativene, Search Pages og 404 Pages Title Template, være standardinnstillingen:

yoast 404 mal

Anbefalte innstillinger for nettstedsmeta

yoast sitewide meta-innstillinger

I kategorien Metode innstillinger for nettstedbredden anbefaler jeg at du setter undersider til arkiver til å indeksere fordi vi vil at søkemotorer skal indeksere undersidene til arkivene vi har aktivert..

Viktig: Ikke sett dette til noindex selv om du har alle arkivene inkludert tagger og kategorier deaktivert. For når du gjør dette, vil Yoast SEO også sette undersidene til bloggens hovedarkiv til noindex.

Nederst på siden vil du se et alternativ med tittelen “Bruk metatastordmerker?” Jeg anbefaler at du deaktiverer dette alternativet ettersom de ikke nytter å bruke lenger.

Yoast Search Console

Denne delen viser deg gjennomsøkingsfeil (404 feil / ødelagte sider på nettstedet ditt), slik at du kan omdirigere dem til riktig side på nettstedet ditt.

yoast søkekonsoll

Du må legge til nettstedet ditt i Google Search Console for å koble til og hente gjennomgangsproblemer. Her er en artikkel om hvordan du kobler til Google Search Console.

Aktivere sosiale medier

Nå som jeg har dekket innstillingene for Søk utseende, vil jeg veilede deg gjennom innstillingene for sosiale medier. Den sosiale innstillingssiden ligger under SEO-menyen i admin-sidefeltet.

Det er fem faner på siden Sosiale innstillinger:

yoast sosiale innstillinger

kontoer

yoast sosiale kontoer

Profiler på sosiale medier i denne fanen lar søkemotorer vite hvilke sosiale profiler som er tilknyttet nettstedet ditt.

Fyll ut alle nettadressene til sosiale medier til ditt selskap. Hvis du driver et personlig nettsted, kan du lenke til dine personlige nettadresser.

Facebook

yoast facebook innstillinger

På Facebook-fanen kan du sette opp Open Graph metadata for nettstedet ditt.

Sosiale nettverk som Facebook bruker Open Graph metadata for å bedre forstå hva innholdet ditt handler om. Jeg anbefaler deg å holde dette aktivert.

Med Yoast SEO kan du velge et standardbilde for sider som ikke har noen bilder. Dette er bildet som vil vises når noen deler en lenke.

Du kan alltid overstyre denne innstillingen fra Innboksen / Side Editor’s Yoast SEO Meta-boksen.

Facebook Insights and Admins-delen av denne fanen er for avanserte brukere, og jeg anbefaler deg å hoppe over den for nå.

Twitter

yoast twitter innstillinger

Twitter viser lenker som kort når de deles på plattformen. Denne fanen lar deg konfigurere standardinnstillingene for metadata for Twitter-kort.

Jeg anbefaler at du holder dette aktivert.

Det andre alternativet i denne kategorien er standard korttype. Hvis du vil at Twitter skal vise et omtalt bilde på lenkens kort, velger du Sammendrag med et stort bilde.

Pinterest

yoast pinterest-innstillinger

Denne fanen hjelper deg med å bekrefte nettstedet ditt med Pinterest.

For å bekrefte nettstedet ditt med Pinterest, følg denne opplæringen på Pinterest og skriv deretter inn bekreftelseskoden i feltet i denne fanen.

Google+

yoast google plus innstillinger

Hvis du skriver inn Google URL-siden din i denne fanen og deretter legger til en lenke til siden din på Google Plus-siden, vil Google kunne vite at disse to er koblet til hverandre.

XML-områdekart med Yoast SEO

XML-nettkart hjelper søkemotorcrawlere å forstå nettstedet ditt bedre. Å ha et XML-områdekart på nettstedet ditt sørger for at søkemotorer kan finne og gjennomsøke innholdet ditt.

Yoast SEO gjør det veldig enkelt å generere XML-nettkart.

I Dashbord under fanen Funksjoner vil du se et alternativ for å aktivere / deaktivere Sitemap-funksjonalitet. Jeg anbefaler at du holder dette aktivert med mindre du vil bruke en annen plugin til å generere XML-nettkart:

yoast xml sitemaps

Konfigurere brødsmuler og RSS-feedinnstillinger (Avansert)

Nå vil vi konfigurere avanserte innstillinger for Yoast SEO.

Brødsmuler (valgfritt)

Hvis du vil vise brødsmulingsnavigering på toppen av artiklene dine, vil du aktivere denne innstillingen.

innstillinger for brødsmuler

I Søk Utseende > Brødsmuler, du vil se følgende alternativer:

yoast brødsmuler

Her er innstillingene jeg anbefaler for brødsmuler:

 • Separator mellom brødsmuler: Dette er symbolet eller teksten som skal brukes, skille brødkrummene. La det være standard.
 • Ankertekst til hjemmet: Jeg anbefaler at du overlater dette til standard, Hjem. Men hvis du vil, kan du gjerne endre den til bloggens navn eller noe annet.
 • Prefiks for The Breadcrumb Path: Dette er teksten som vil bli forhåndsinnstilt før brødsmulenavigasjonen. Jeg anbefaler at du lar det stå tomt.
 • Prefiks for Archive brødsmuler: Du vil bruke et prefiks for arkivside-brødsmuler. Jeg anbefaler deg å la det være standard.
 • Prefiks for søkesidebrød: Lar deg legge til et prefiks til søkkens brødsmuler.
 • Brødsmule for 404 side: Dette er brødsmuler som vises på 404-feilsidene dine.
 • Vis bloggside (valgfritt): Du vil se denne innstillingen bare hvis du bruker en tilpasset hjemmeside og bloggside. Jeg anbefaler at du aktiverer denne innstillingen.
 • Fet den siste siden: Jeg anbefaler at du setter dette til vanlig.

Nå, på den nærmeste enden av siden, blir du bedt om å velge en taksonomi som skal vises i brødsmuler for innlegg. Jeg anbefaler deg å velge kategori som taksonomi med mindre du vet hva du gjør.

Merk: Brødsmuler støttes ikke av alle temaer. Du må kanskje legge til koden som gjør det mulig for brødsmuler til temaet ditt. Les denne artikkelen for instruksjoner.

RSS

yoast rss feedinnstillinger

Alternativene under RSS-fanen lar deg legge innhold før og etter hvert innlegg i feeden. Dette er ganske teknisk, og jeg anbefaler ikke at du endrer disse innstillingene med mindre du virkelig vet hva du gjør.

Bruke Bulk Editor & Andre verktøy

Yoast SEO kommer med noen veldig kraftige innebygde SEO-verktøy:

yoast bulk editor

Yoast SEO tilbyr følgende tre innebygde verktøy under SEO > Verktøy i admin-sidefeltet:

Import og eksport

Dette verktøyet hjelper deg med å importere og eksportere innstillingene for Yoast SEO. Det lar deg også importere innstillinger fra andre SEO-plugins.

yoast import eksport

File Editor

File Editor lar deg gjøre endringer og redigere innholdet til robots.txt- og .htaccess-filen. Den lar deg også opprette en robots.txt-fil hvis du ikke allerede har en.

yoast filredigerer

Bulk Editor

Dette verktøyet hjelper deg med å redigere sidetittelen og beskrivelsen av flere innlegg og sider samtidig. I stedet for å gå gjennom alle innleggene dine én for én, kan du bruke dette verktøyet.

yoast bulk verktøy

Yoast Extras (Go Premium)

Mens Yoast SEO er tilgjengelig gratis, er det en premiumversjon tilgjengelig som tilbyr, enda flere, funksjoner og premium support.

yoast seo premium

Yoast SEO Premium er $ 89 per år, og hvis du bestemmer deg for å oppgradere til Yoast SEO premium, er dette en av de mange ekstra funksjonene du vil få:

Redirect Manager

yoast premium seo-viderekoblinger

Viderekoblingsansvarlig er et nyttig verktøy som hjelper deg med å lage viderekoblinger på nettstedet ditt.

Det er mange tilfeller når du trenger å opprette en viderekobling. For eksempel kan det hende du må omdirigere en gammel eller ødelagt side til en ny.

Flere nøkkelord for fokus

yoast premium fokus søkeord

Den gratis versjonen av Yoast SEO lar deg bare velge ett fokusord. Men med premiumversjonen kan du velge flere fokusøkkelord.

Dette vil tillate deg å øke sjansene for å målrette flere søkeord med innholdet ditt.

Sosiale forhåndsvisninger

yoast premium sosiale forhåndsvisninger

Yoast SEO viser en metakasse rett under redigeringsprogrammet. Denne metakassen viser en simulering av hvordan siden din kan se ut i søkeresultater.

Akkurat som den simuleringen av søkeresultatutdraget, lar Yoast SEO premium deg se en simulering av hvordan innleggene dine kan se ut når de blir delt på Facebook og Twitter.

Optimalisering av innhold og onpage for SEO med Yoast

Forhåndsvisningsboksen som vises rett under innleggsredigeringen hjelper deg med å forbedre lesbarheten til innholdet ditt og OnPage SEO.

Dette er en av de beste funksjonene Yoast SEO har å tilby.

Den tilbyr enkle instruksjoner for å hjelpe deg med å optimalisere innholdet ditt for lesere og søkemotorer.

yoast seo metakasse

Som du kan se på skjermbildet over, er det to faner, fanen Lesbarhet og fanen Søkeordanalyse.

Jeg vil utforske begge under seksjonene nedenfor.

Forbedring av innholdets lesbarhet med Yoast

yoast lesbarhetsanalyse

Fanen for lesbarhetsanalyse i Yoast SEO Meta Box vil hjelpe deg med å forbedre lesbarheten til innholdet ditt.

Hver gang du gjør endringer i innholdet ditt, vil Yoast revurdere innlegget og vise forslag til forbedring av lesbarhet. Det vil også gi artikkelen din en lesbarhetspoeng. Poengsummen vises som et lys i kategorien Lesbarhet.

Hvis lyset er grønt, er artikkelen din bra, men hvis den er rød, må du jobbe med den.

Når du prøver å forbedre lesbarheten til innholdet ditt, ikke prøv å være perfeksjonist. Selv om poengsummen din er OK (oransje), har du gjort en god jobb.

Det som betyr mer enn en perfekt lesbarhetsscore er at du faktisk publiserer innholdet ditt. Og hvis du prøver å være perfeksjonist før du publiserer et innlegg, kommer du kanskje aldri til det siste trinnet med å faktisk publisere innlegget.

Nøkkelordanalyse med Yoast SEO (fokus nøkkelord)

yoast nøkkelordanalyse

Nøkkelordanalysatoren til Yoast SEO er en av de beste funksjonene.

Det hjelper deg å forbedre sjansene for at artikkelen din målretter seg mot de riktige nøkkelordene.

For å bruke nøkkelordanalysator er det eneste du trenger å gjøre å oppgi et målsøkeord i boksen Fokusordord i fanen Søkeordanalyse:

nøkkelord for yoast-fokus

Når du har gjort det, vil Yoast begynne å vise enkle forslag som hjelper deg med å forbedre OnPage SEO:

yoast søkeordforslag

Nå, nok en gang, akkurat som lesbarhetspoengene, ikke prøv å være perfeksjonist. Bare sørg for at innlegget ditt er OK (Orange) når det gjelder OnPage SEO.

Konklusjon

Jeg håper denne artikkelen hjalp deg med å installere og konfigurere Yoast SEO WordPress-plugin på nettstedet ditt. Dette er den nøyaktige prosessen jeg bruker når jeg konfigurerte denne pluginen på nettstedene mine.

Hvis denne artikkelen hjalp deg, så legg igjen en kommentar og la meg få vite hva du synes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map