Trafik är livsnerven i alla onlineföretag. Ju mer trafik du har, desto mer intäkter får du. Även om det finns dussintals olika sätt att driva trafik till din webbplats, SEO är den mest effektiva. Denna handledning visar dig (med de bästa och rekommenderade inställningarna).


Om din WordPress-drivna webbplats är optimerad med Yoast SEO, du kan bokstavligen ta emot tusentals riktade besökare varje dag gratis som är redo att köpa det du säljer.

hur man installerar och konfigurerar yoast seo - rekommenderade inställningar

Innan vi dyker in i låt oss snabbt täcka varför SEO är så viktigt.

Att ta emot den mängden gratis besökare från organisk sökning är vad varje marknadsförare och företagare drömmer om.

Men här är affären:

Att komma dit är svårt och det innebär mycket SEO-arbete. Du måste hantera både on-page och off-side SEO.

Många människor försummar vikten av bra SEO på sidan. Men tro mig, det är lika viktigt som off-side SEO-taktik som linkbuilding.

SEO på sidan hjälper Google att veta vad ditt innehåll handlar om och vilka nyckelord du försöker rikta in sig på.

Nu, SEO på sidan låter enkelt på ytan, men det finns mycket som går på scenen.

Det är inte så enkelt som att lägga till några nyckelord till titeln och strö över samma nyckelord ett dussin gånger i innehållet.

Det är vad de flesta tror på SEO på sidan handlar om. Men det finns mycket mer åt det. Mer än du förmodligen kan hantera dig själv.

Medan WordPress out-of-the-box är optimerad för sökmotorer som Google, saknar det fortfarande många funktioner du behöver för att optimera din webbplats för sökmotorer.

Till exempel erbjuder WordPress inte ett inbyggt sätt att redigera metabeskrivningen för dina inlägg och sidor.

Det är här Yoast SEO-plugin för WordPress kommer till undsättning.

Yoast är ett gratis WordPress-plugin som hanterar all teknisk del av SEO på sidan, så att du kan fokusera på det du är bäst på och producera bra innehåll.

I denna Yoast SEO-handledning, Jag kommer att vägleda dig genom den enkla processen att installera och ställa in WordPress SEO av Yoast plugin.

Jag blir ofta frågad vad som är de bästa och rekommenderade inställningarna för Yoast. Det här är de exakta process- och konfigurationsinställningarna jag använder på varje webbplats som jag skapar. Så om du är redo, låt oss dyka in.

Vad är Yoast SEO

yoast seo wordpress plugin

Yoast SEO är ett gratis WordPress-plugin skapad av Joost De Valk som hjälper dig att optimera din webbplats för sökmotorer utan att skriva en enda kodrad.

Plugin har 5+ miljoner installationer, femstjärniga betyg och hanterar allt från att generera webbplatsens metadata, XML-webbplatskarta, brödsmulor till hantera omdirigeringar.

Kort sagt, Yoast gör SEO enkelt och enkelt för alla.

Det hjälper dig inte bara att optimera din webbplats för sökmotorer som Google, utan det hjälper dig också att förbättra kvaliteten på webbplatsens innehåll.

Yoast SEO är en komplett lösning. Och utan Yoast SEO måste du installera mer än ett dussin plugins för att optimera din webbplats för sökmotorer.

Installera Yoast SEO-plugin

Att installera plugin är en superlätt process och tar inte mer än en minut.

Logga in först på din WordPress-webbplatss instrumentpanel. Nu navigerar du till Plugins -> Lägg till ny:

Lägg till nytt plugin

Använd nu sökrutan för att söka efter “Yoast SEO”:

Sök efter Yoast SEO

Klicka på installationsknappen på det första resultatet för att starta installationsprocessen:

installera yoast seo plugin

När plugin-programmet har installerats klickar du på knappen Aktivera för att aktivera plugin:

aktivera yoast seo-plugin

Det är allt.

Du har just installerat Yoast SEO-plugin på din WordPress-webbplats. Jippie!

Nu när du har installerat den på din webbplats kan vi börja ställa in den.

I följande avsnitt kommer jag att gå igenom att konfigurera varje del av SEO-plugin i detalj.

Yoast SEO Dashboard

När du installerar plugin-programmet ser du ett nytt menyalternativ i din WordPress-administrationssidefält:

yoast seo-menyn

För att påbörja installationsprocessen, klicka på SEO-menyalternativet i din Admin-sidfält. Det tar dig till Yoast SEO Dashboard:

yoast seo plugin instrumentpanelen

På instrumentpanelsidan för Yoast SEO-plugin ser du två rutor:

yoast-aviseringar

Den första är för att varna dig om SEO-problem. Om plugin upptäcker problem med webbplatsens SEO kommer de att visas i den här rutan.

Den andra rutan är för aviseringar. Dessa meddelanden hjälper dig att konfigurera plugin bättre.

Grundläggande konfiguration av Yoast SEO-plugin

Innan jag kan dyka in i de avancerade inställningarna för detta plugin måste vi konfigurera de grundläggande alternativen. I den här delen av självstudien guidar jag dig genom alla flikarna på Yoast SEO-instrumentpanelen.

Instrumentpanelen har 3 flikar:

yoast plugin flikar

Fliken Yoast Features

Den här fliken innehåller 8 funktioner (som du kan slå på / av):

yoast-funktioner-fliken

 1. SEO-analys: SEO-analysen erbjuder förslag för att förbättra SEO för din text.
 2. Läsbarhetsanalys: Läsbarhetsanalysen erbjuder förslag för att förbättra strukturen och stilen i din text. Du kommer att vilja fortsätta. Det hjälper mycket när du försöker förbättra kvaliteten på ditt innehåll.
 3. Hörnstenens innehåll: Hörnstenens innehållsfunktion låter dig markera och filtrera hörnstenens innehåll på din webbplats. Om du vill kunna markera och filtrera hörnstenens innehåll (mer om det i ett senare avsnitt), måste du hålla det här alternativet aktiverat
 4. Räknare för textlänk: Yoast SEO måste räkna alla offentliga länkar på din webbplats för att kunna erbjuda bättre förslag på nyckelankerstexter.
 5. XML-webbplatskartor: Aktivera XML-webbplatskartor som Yoast SEO genererar (mer om XML-webbplatskartor nedan).
 6. Ryte-integration: Ryte kommer att kontrollera varje vecka om din webbplats fortfarande kan indexeras av sökmotorer och Yoast SEO kommer att meddela dig när detta inte är fallet.
 7. Administratörsmeny: Lägger till en meny i adminfältet med användbara genvägar till Yoast SEO-inställningar och verktyg för sökordsundersökningar.
 8. Säkerhet: inga avancerade inställningar för författare: Det avancerade avsnittet i Yoast SEO-metrutan gör det möjligt för en användare att ta bort inlägg från sökresultaten eller ändra det kanoniska. Det här är saker du kanske inte vill att någon författare ska göra. Det är därför som bara redaktörer och administratörer kan göra detta. Om du ställer in på “Av” kan alla användare ändra inställningarna.

Klicka på frågetecknet ger mer information om funktionen. Om du är nybörjare för SEO rekommenderar jag att du håller alla dessa alternativ aktiverade.

Yoast Webmaster Tools

yoast webmaster verktygsflik

Den här fliken hjälper dig att enkelt verifiera ditt webbplatsägande med Google och andra sökmotorer Webmaster Tools. Den här funktionen lägger till en metatag för verifiering på din hemsida. Följ länkarna till de olika webbansvariga verktygen och leta efter instruktioner för metatagverifieringsmetoden för att få verifieringskoden.

Vad är verktyg för webbansvariga?

Alla stora sökmotorer erbjuder gratis verktyg för webbplatsägare att undersöka sökdata för deras webbplats. Tänk på det som Google Analytics men för sökning.

Jag behandlar hur du verifierar din webbplats med den här fliken i ett senare avsnitt. Om du redan har verifierat din webbplats med webbansvariga verktyg som du använder kan du lämna dessa uppgifter tomma. Verifiering är bara en engångsprocess.

Använda konfigurationsguiden (valfritt)

Yoast-konfigurationsguiden är det enklaste sättet att konfigurera plugin. När du använder konfigurationsguiden får du en uppsättning enkla frågor som automatiskt konfigurerar plugin för dig.

Det är inte det bästa sättet att konfigurera plugin eftersom det inte tillåter dig att ändra alla inställningar, men det är det enklaste sättet. Så om du inte är intresserad av att bli smutsig i händerna är det vägen ut.

Om du vill använda konfigurationsguiden väljer du SEO-menyn från administratörssidan i din WordPress-instrumentbräda. Navigera nu till fliken Allmänt och klicka på knappen “Öppna konfigurationsguiden”:

yoast-konfigurationsguiden

Välkomstskärm

Nu kommer du att se välkomstskärmen i konfigurationsguiden. Klicka på den lila konfigureringsknappen för att starta konfigurationsguiden:

yoast-guiden

Steg 2

Välj nu Produktion som miljö eftersom det här är en live-webbplats:

yoast-inställningar

Steg 3

I steg 3 måste du nu välja typ av webbplats.

Välj vilken typ av webbplats som bäst passar din webbplats. Detta hjälper Yoast SEO att konfigurera inställningarna för din webbplatstyp bättre:

yoast steg 3-inställningar

Steg 4

I steg 4 väljer du om din webbplats handlar om ett företag eller en person.

Om du driver en personlig webbplats väljer du Person. Därefter anger du ditt eller ditt företags namn och klickar på nästa knapp:

yoast steg 4-inställningar

Steg 5

Nu är de sociala profilerna i steg 5 valfria, så du kan bara lämna dem tomma om du inte vill länka dina sociala profiler till din blogg:

yoast sociala profiler

Steg 6

I steg 6 behöver du bara välja vilka typer av inlägg du vill vara synliga för Google (inte användare.) Du vill lämna inlägg och sidor synliga.

Vänd synlighet för Media-posttyp till Hidden om du inte vet vad du gör:

yoast efter synlighet

Steg 7

I det här steget väljer du bara Ja om din webbplats har flera författare. Om det är en personlig webbplats väljer du Nej som svar:

yoast författare

Steg 8 (valfritt)

Om du är intresserad av att ansluta Yoast SEO till Google Search Console klickar du på knappen Hämta Google-godkännandekod:

yoast google sökkonsol

När du gör det öppnas en popup som ber dig om tillåtelse att tillåta Yoast SEO åtkomst till dina Search Console-data.

När du tillåter behörigheterna ser du en inmatningsruta med en kod, kopiera den och klistra in den i rutan under den stora lila auktoriseringsknappen och klicka på Autentisera.

Steg 9

Nu behöver du bara ange namnet på din webbplats och sedan välja en titelseparator. Titelseparatorn du väljer kommer att användas som standard:

yoast titelseparatorer

Steg 12

Steg 10 och 11 är valfria. Hoppa bara över dem och tryck sedan på Stäng-knappen i steg 12 för att stänga konfigurationsguiden:

yoast seo plugin

Verifiering av webbansvariga med Google Search Console

När du registrerar dig för Google Search Console uppmanas du att verifiera ägandet till din webbplats. Att verifiera din webbplats kan vara en svår uppgift om du inte är en webbutvecklare.

Men med Yoast SEO kan du göra det på bara några sekunder.

Så här gör du:

När du registrerar dig för Google Search Console och lägger till din första webbplats ser du följande skärm:

yoast seo verifiering

Välj nu HTML-taggmetoden för att se HTML-verifieringskoden.

I HTML-koden som du ser är texten i citat efter “content =” din verifieringskod:

yoast html-taggverifiering

Den djärva delen i HTML-kod nedan är där din kod kommer att vara:

DIN KOD”/>

Kopiera verifieringskoden. Vi kommer att behöva det i nästa steg.

För att slutföra verifieringsprocessen, gå till Yoast SEO-instrumentpanelen på din webbplats och välj fliken Verktyg för webbansvariga:

yoast webmaster verktygsflik

Klistra in verifieringskoden i inmatningsrutan bredvid länken “Google Search Console:” och klicka på Spara ändringar.

När din kod har sparats klickar du på verifieringsknappen på sidan med Google Search Console Verification:

yoast gsc-verifiering

Om du ser ett fel på att Google inte kan verifiera att koden finns på din webbplats, försök igen om några sekunder. Ibland kan ändringarna ta några minuter.

Konfigurera sidtitlar och metabeskrivningar

WordPress själv erbjuder inte mycket funktionalitet när det gäller redigering av titel och metataggar på dina sidor och inlägg.

Yoast SEO ger mycket kontroll över titeln och metan för alla dina webbplatssidor.

I det här avsnittet kommer jag att guida dig genom att konfigurera webbplatsens hela inställningar för titel- och metataggar.

Dessa inställningar fungerar bara som standard och du kan åsidosätta dem från post / sidredigeraren.

För att konfigurera webbplatsens breda inställningar för titel och metatikett, navigera till Yoast SEO > Sök Utseende.

På konfigurationssidan för inställningar för sökutseende ser du 7 olika flikar:

yoast-sökfliken

I de följande avsnitten leder jag dig genom alla dessa flikar.

Titelinställningar på hela webbplatsen

Den första fliken i inställningarna för sökutseende, Allmänt, innehåller bara tre alternativ:

yoast sidtitelinställningar

Det första alternativet gör att pluginprogrammet kan skriva om titeltaggarna för ditt tema. Du bör bara aktivera det här alternativet om Yoast SEO ber dig göra det.

Om Yoast SEO upptäcker ett problem med ditt temas titeltagg kommer den att be dig att slå på den.

Det andra alternativet låter dig välja standard titelavskiljare. Den separator som du väljer kommer att användas som standard om du inte åsidosätter den i post / sidredigeraren.

Dash, det första alternativet, är vad jag rekommenderar och använder.

Redigera startsidan

Den andra fliken i inställningarna för sökutseende, hemsida, innehåller två inmatningsrutor:

yoast startsida seo-inställningar

Den första låter dig välja en titelmall för hemsidan. Om du inte vet hur en titelmall i Yoast SEO fungerar, rekommenderar jag att du lämnar den till standardalternativet.

Den andra låter dig välja en metabeskrivning för din webbplats hemsida. När folk ser din webbplats hemsida i sökresultat, ser de den här beskrivningen.

Kunskapsgrafik

Denna information visas som metadata på din webbplats. Det är avsett att visas i Googles kunskapsdiagram. Du kan vara antingen ett företag eller en person.

Rekommenderade inställningar för inläggstyper

Nu gör det möjligt att konfigurera standardinställningarna för alla inläggstyper på din webbplats med den andra fliken i inställningarna för sökutseende, innehållstyper,.

På den här fliken kan du välja en standardtitelmall, metabeskrivningsmall och andra metainställningar. Kom ihåg att du alltid kan åsidosätta dessa inställningar från redigeraren för inlägg / sida.

På den här fliken ser du tre avsnitt:

inställningar för yoast posttyp

Alla dessa inläggstyper har samma fem alternativ. Här är våra rekommenderade inställningar:

 1. Titelmall: Titelmallen ser till att du inte behöver börja från början när du skriver titlar. Om du inte vet vad du gör bör du lämna det till standardinställningen.
 2. Metabeskrivningsmall: Detta är samma sak som titelmallen. Att skriva en metabeskrivning och en titel tar tid. Om de flesta av dina inläggstitlar eller metabeskrivningar är liknande kan du ställa in en standardmall för alla dina inlägg. Du kan lämna den tom nu.
 3. Meta-robotar: Detta är ett viktigt alternativ. Du kan antingen välja index eller noindex som inställning. När du ställer in den till noindex kommer sökmotorer INTE att indexera den här sidan och kommer INTE att visa den i sökresultaten. Jag rekommenderar att du ställer in inlägg och sidor för att indexera och ställa in media till noindex. WordPress skapar som standard en separat sida för alla media (bilder, videor osv) som du laddar upp till din webbplats. Om du ställer in media till index kommer Google att indexera alla dina mediesidor. Så om du inte vet vad du gör ska du ställa media till noindex.
 4. Datum i förhandsgranskning av kod: Om dina inlägg visar det datum då de publicerades kan Google i vissa fall visa datum för publicering under titeln i sökresultaten. Yoast SEO erbjuder en simulering (kallad Meta Box) av hur utdraget för dina inlägg och sidor kommer att se ut i sökresultaten. Det här alternativet visar publiceringsdatum under titeln i simuleringen. Det här alternativet gör inte någon stor skillnad. Jag rekommenderar att du ställer in den för att dölja.
 5. Yoast SEO Meta Box: Detta är en av de mest användbara funktionerna i Yoast SEO. Plugin visar en ruta som kallas Yoast SEO Meta Box under inlägg och sidredigerare. Denna Meta Box visar en simulering av ditt inläggs sökmotorutdrag och erbjuder dussintals alternativ för att förbättra ditt innehåll och SEO på sidan. Jag rekommenderar att du ställer in den för Visa för alla inläggstyper om du vill njuta av alla fördelar med Yoast SEO.

Rekommenderade inställningar för taxonomier

Nu tillåter den fjärde fliken i inställningarna för sökutseende, Taxonomies, att du konfigurerar standardtitel och metainställningar för kategorier, taggar och inlägg:

yoast kategorier taggar inställningar

Jag rekommenderar att du ställer in Meta Robots-alternativet till noindex för kategorier och taggar. Eftersom dessa arkiv kan orsaka duplicerat innehåll på din webbplats.

Jag rekommenderar också att du inaktiverar postformat-baserade arkiv:

inställningar för yoast post-format

Yoast SEO kommer att använda titelmallen och metabeskrivningsmallen på sidorna Kategori och Taggar. Du kan lämna metabeskrivningsmallen tom eftersom vi inte tillåter sökmotorer att indexera dessa två sidor.

Rekommenderade inställningar för arkiv

Arkivfliken i inställningarna för Sökutseende har bara fyra alternativ.

Jag rekommenderar att du inaktiverar författararkiv om du bara har en enda författare:

yoast inaktivera författararkiv

Om din blogg har flera författare och du väljer att aktivera författararkiv, se till att du ställer in Meta Robots-inställningen till noindex precis som du gjorde med Kategorier och Taggar:

yoast noindex författare

Detta kommer att se till att Google inte indexerar dina författarsidor som kan resultera i duplikatinnehåll.

För Date Archive rekommenderar jag att du inaktiverar dem eftersom de kan leda till att sökmotorer ser sidorna som duplicerat innehåll:

avaktivera arkiv

Om du av någon anledning vill aktivera datumarkiv, precis som författararkiv, måste du ställa in meta-inställningar till noindex för att undvika duplicerat innehåll på din webbplats.

Jag rekommenderar att du lämnar de två sista alternativen, Sök sidor och 404 sidors titelmall, till standardinställningen:

yoast 404 mall

Rekommenderade inställningar för webbplatsbredmeta

yoast sitewide meta-inställningar

Nu på fliken Metainställningar för webbplatsbredd rekommenderar jag att du ställer in undersidor för arkiv till index eftersom vi vill att sökmotorer ska indexera undersidorna i arkiven som vi har aktiverat.

Viktig: Ställ inte in detta till noindex även om du har alla arkiv inklusive taggar och kategorier inaktiverade. För när du gör detta kommer Yoast SEO också att ställa in undersidorna i bloggens huvudarkiv till noindex.

Längst ner på sidan ser du ett alternativ med titeln “Använd metatikordtaggar?” Jag rekommenderar att du inaktiverar det här alternativet eftersom de inte har någon nytta längre.

Yoast Search Console

Det här avsnittet visar dig genomsökningsfel (404 fel / trasiga sidor på din webbplats) så att du kan omdirigera dem till rätt sida på din webbplats.

yoast sökningskonsol

Du måste lägga till din webbplats i Google Search Console för att ansluta och hämta genomsökningsproblem. Här är en artikel om hur du ansluter till Google Search Console.

Aktivera sociala medier

Nu när jag har täckt inställningarna för Sökutseende kommer jag att guida dig genom inställningarna för sociala medier. Sidan Sociala inställningar finns under SEO-menyn i adminfältet.

Det finns fem flikar på sidan Sociala inställningar:

yoast sociala inställningar

konton

yoast sociala konton

Profiler på sociala medier på den här fliken låter sökmotorer veta vilka sociala profiler som är kopplade till din webbplats.

Fyll i alla webbadresser för sociala medier i ditt företag. Om du driver en personlig webbplats kan du länka till dina personliga webbadresser.

Facebook

yoast facebook inställningar

På Facebook-fliken kan du ställa in metadata för Open Graph för din webbplats.

Sociala nätverk som Facebook använder metadata från Open Graph för att bättre förstå vad ditt innehåll handlar om. Jag rekommenderar dig att hålla detta aktiverat.

Med Yoast SEO kan du välja en standardbild för sidor som inte har några bilder. Detta är den bild som visas när någon delar en länk.

Du kan alltid åsidosätta denna inställning från posten / sidredigerarens Yoast SEO Meta-ruta.

Avsnittet Facebook Insights and Admins på denna flik är för avancerade användare och jag rekommenderar att du hoppar över det för nu.

Twitter

yoast twitter-inställningar

Twitter visar länkar som kort när de delas på plattformen. Den här fliken låter dig konfigurera standardinställningarna för metadata för Twitter-kort.

Jag rekommenderar att du håller detta aktiverat.

Det andra alternativet på den här fliken är standardkorttypen. Om du vill att Twitter ska visa en presenterad bild på länkens kort väljer du Sammanfattning med en stor bild.

Pinterest

yoast pinterest-inställningar

Den här fliken hjälper dig att bekräfta din webbplats med Pinterest.

För att bekräfta din webbplats med Pinterest, följ denna tutorial på Pinterest och ange sedan bekräftelseskoden i fältet på den här fliken.

Google+

yoast google plus inställningar

Om du anger din Google Plus-sidadress i den här fliken och sedan lägger till en länk till din webbplats på din Google Plus-sida, kommer Google att kunna veta att dessa två är anslutna till varandra.

XML-webbplatskarta med Yoast SEO

XML-webbplatskartor hjälper sökmotorcrawlers att förstå din webbplats bättre. Att ha en XML-webbplatskarta på din webbplats ser till att sökmotorer kan hitta och krypa ditt innehåll.

Yoast SEO gör det riktigt enkelt att generera XML-webbplatskartor.

I Kontrollpanelen under fliken Funktioner ser du ett alternativ för att aktivera / inaktivera webbplatskartfunktionalitet. Jag rekommenderar att du håller detta aktiverat om du inte vill använda ett annat plugin för att generera XML-webbplatskartor:

yoast xml sitemaps

Konfigurera brödsmulor och RSS-flödesinställningar (Avancerat)

Nu konfigurerar vi de avancerade inställningarna för Yoast SEO.

Brödsmulor (valfritt)

Om du vill visa brödsmumnavigering ovanpå dina artiklar, vill du aktivera den här inställningen.

inställningar för bröd smulor

I Sök Utseende > Ströbröd, du ser följande alternativ:

yoast brödsmulor

Här är de inställningar jag rekommenderar för brödsmulor:

 • Separator mellan brödsmulor: Detta är symbolen eller texten som kommer att separera brödsmulorna. Lämna det som standard.
 • Förankringstext för hem: Jag rekommenderar att du överlåter detta till standard, Hem. Men om du vill, känn dig fri att ändra den till din bloggs namn eller något annat.
 • Prefix för The Breadcrumb Path: Detta är texten som kommer att förinställas innan navigering av brödsmulor. Jag rekommenderar att du lämnar den tom.
 • Prefix för arkivbröd: Du vill använda ett prefix för arkivsidebröd. Jag rekommenderar att du lämnar det som standard.
 • Prefix för söksidebröd: Gör att du kan lägga till ett prefix till brödsmulorna på Search Page.
 • Brödskiva för 404 sida: Detta är brödskummen som kommer att visas på dina 404-felsidor.
 • Visa bloggsida (valfritt): Den här inställningen visas bara om du använder en anpassad hem- och bloggsida. Jag rekommenderar att du aktiverar den här inställningen.
 • Fet sista sidan: Jag rekommenderar att du ställer in detta till vanligt.

Nu i slutet av sidan kommer du att bli ombedd att välja en taxonomi som ska visas i brödsmulor för inlägg. Jag rekommenderar att du väljer kategori som taxonomi om du inte vet vad du gör.

Notera: Brödskrummar stöds inte av alla teman. Du kanske måste lägga till koden manuellt som möjliggör brödsmulor till ditt tema. Läs denna artikel för instruktioner.

RSS

yoast rss feed-inställningar

Alternativen under RSS-fliken låter dig lägga innehåll före och efter varje inlägg i flödet. Det här är ganska tekniskt och jag rekommenderar inte att du ändrar dessa inställningar om du inte vet vad du gör.

Använda Bulk Editor & Andra verktyg

Yoast SEO kommer med några mycket kraftfulla inbyggda SEO-verktyg:

yoast bulkredaktör

Yoast SEO erbjuder följande tre inbyggda verktyg under SEO > Verktyg i admin-sidofältet:

Import och export

Det här verktyget hjälper dig att importera och exportera inställningarna för Yoast SEO. Det låter dig också importera inställningar från andra SEO-plugins.

yoast import export

File Editor

File Editor låter dig göra ändringar och redigera innehållet till din robots.txt- och .htaccess-fil. Det låter dig också skapa en robots.txt-fil om du inte redan har en.

yoast filredigerare

Bulkeditor

Detta verktyg hjälper dig att massredigera sidtitel och beskrivning av flera inlägg och sidor samtidigt. Istället för att gå igenom alla dina inlägg en för en, kan du använda det här verktyget.

yoast bulkverktyg

Yoast Extras (Go Premium)

Yoast SEO är gratis tillgängligt men det finns en premiumversion som erbjuder, ännu mer, funktioner och premiumstöd.

yoast seo premium

Yoast SEO Premium är $ 89 per år och om du väljer att uppgradera till Yoast SEO premium är det en av de många extrafunktionerna du kommer att få:

Redirect Manager

yoast premium seo-omdirigeringar

Omdirigeringshanteraren är ett praktiskt verktyg som hjälper dig att skapa omdirigeringar på din webbplats.

Det finns många fall då du måste skapa en omdirigering. Du kan till exempel behöva omdirigera en gammal eller trasig sida till en ny.

Sökord för flera fokus

yoast premium fokus nyckelord

Den kostnadsfria versionen av Yoast SEO låter dig bara välja ett fokusord. Men med premiumversionen kan du välja flera nyckelord för fokus.

Detta gör att du kan öka chansen att rikta in flera sökord med ditt innehåll.

Sociala förhandsvisningar

yoast premium sociala förhandsvisningar

Yoast SEO visar en metruta precis nedanför redigeraren. I denna metruta visas en simulering av hur din sida kan se ut i sökresultaten.

Precis som den simuleringen av sökresultatavsnittet, med Yoast SEO-premium kan du se en simulering av hur dina inlägg kan se ut när de delas på Facebook och Twitter.

Optimera innehåll och onpage för SEO med Yoast

Förhandsgranskningsrutan som visas precis nedanför redigeraren hjälper dig att förbättra läsbarheten för ditt innehåll och OnPage SEO.

Detta är en av de bästa funktionerna som Yoast SEO har att erbjuda.

Den erbjuder enkla instruktioner för att bättre kunna optimera ditt innehåll för läsare och sökmotorer.

yoast seo meta box

Som du kan se på skärmbilden ovan finns det två flikar, fliken Läsbarhet och fliken Nyckelordanalys.

Jag kommer att utforska båda de som följer nedan.

Förbättra innehållets läsbarhet med Yoast

yoast läsbarhetsanalys

Fliken för läsbarhetsanalys i Yoast SEO Meta Box hjälper dig att förbättra ditt innehålls läsbarhet.

Varje gång du gör ändringar i ditt innehåll kommer Yoast att analysera inlägget igen och visa förslag på förbättringar av läsbarheten. Det ger också din artikel en läsbarhetspoäng. Betyget visas som ett ljus på fliken Läsbarhet.

Om lampan är grön är din artikel bra men om den är röd måste du arbeta med den.

När du försöker förbättra ditt innehålls läsbarhet, försök inte vara perfektionist. Även om din poäng är OK (orange) har du gjort ett bra jobb.

Det som betyder mer än en perfekt läsbarhetspoäng är att du faktiskt publicerar ditt innehåll. Och om du försöker vara perfektionist innan du publicerar ett inlägg kanske du aldrig kommer till det sista steget att faktiskt publicera inlägget.

Sökordsanalys med Yoast SEO (fokusord)

yoast sökordsanalys

Sökordsanalysatorn för Yoast SEO är en av de bästa funktionerna.

Det hjälper dig att förbättra chansen att din artikel riktar sig mot rätt nyckelord.

För att använda sökordsanalysatorn, behöver du bara ange ett målsökord i rutan Fokusordord på fliken Sökordsanalys:

yoast fokus nyckelord

När du gör det kommer Yoast att visa enkla förslag som hjälper dig att förbättra din OnPage SEO:

yoast nyckelordförslag

Nu, än en gång, precis som läsbarhetspoäng, försök inte att vara perfektionist. Se bara till att ditt inlägg är OK (Orange) när det gäller OnPage SEO.

Slutsats

Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig att installera och konfigurera Yoast SEO WordPress-plugin på din webbplats. Det här är den exakta processen jag använder när jag ställer in det här insticksprogrammet på mina webbplatser.

Om den här artikeln hjälpte dig, vänligen lämna en kommentar och låt mig veta vad du tycker.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me