Verkeer is de levensader van elk online bedrijf. Hoe meer verkeer je hebt, hoe meer inkomsten je krijgt. Hoewel er tientallen verschillende manieren zijn om verkeer naar uw website te leiden, SEO is het meest effectief. Deze tutorial laat je zien (met de beste en aanbevolen instellingen).


Als uw door WordPress aangedreven website is geoptimaliseerd met Yoast SEO, u kunt dagelijks letterlijk duizenden gerichte bezoekers ontvangen die klaar staan ​​om te kopen wat u verkoopt.

hoe yoast seo te installeren en in te stellen - aanbevolen instellingen

Voordat we dieper ingaan, laten we snel zien waarom SEO zo belangrijk is.

Het ontvangen van dat aantal gratis bezoekers van organische zoekopdrachten is waar elke marketeer en ondernemer van droomt.

Maar hier is de deal:

Het is moeilijk om er te komen en het vergt veel SEO-werk. U moet zowel on-page als off-page SEO afhandelen.

Veel mensen negeren het belang van goede SEO op de pagina. Maar geloof me, het is net zo belangrijk als off-page SEO-tactieken zoals linkbuilding.

Dankzij SEO op de pagina weet Google waar uw inhoud over gaat en welke zoekwoorden u probeert te targeten.

Nu, on-page SEO klinkt eenvoudig aan de oppervlakte, maar er gebeurt veel achter de schermen.

Het is niet zo eenvoudig als het toevoegen van een paar zoekwoorden aan de titel en dezelfde zoekwoorden een tiental keer in de inhoud sprenkelen.

Dat is waar de meeste mensen van overtuigd zijn dat on-page SEO gaat. Maar er komt veel meer bij kijken. Meer dan u waarschijnlijk zelf aankunt.

Hoewel WordPress out-of-the-box is geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google, mist het nog steeds veel functies die u nodig heeft om uw site volledig te optimaliseren voor zoekmachines.

WordPress biedt bijvoorbeeld geen ingebouwde manier om de metabeschrijving van uw berichten en pagina’s te bewerken.

Dit is waar Yoast SEO-plug-in voor WordPress komt te hulp.

Yoast is een gratis WordPress-plug-in die alle technische aspecten van on-page SEO afhandelt, zodat u zich kunt concentreren op waar u het beste in bent, en geweldige inhoud produceert.

In deze Yoast SEO-zelfstudie, Ik zal je begeleiden door het eenvoudige proces van het installeren en instellen van WordPress SEO door Yoast-plug-in.

Ik krijg vaak de vraag wat de beste en aanbevolen instellingen zijn voor Yoast. Dit zijn de exacte proces- en configuratie-instellingen die ik gebruik op elke afzonderlijke website die ik maak. Dus als je er klaar voor bent, laten we erin duiken.

Wat is Yoast SEO

yoast seo wordpress plugin

Yoast SEO is een gratis WordPress-plug-in gemaakt door Joost De Valk die u helpt uw ​​website te optimaliseren voor zoekmachines zonder een enkele regel code te schrijven.

De plug-in heeft meer dan 5 miljoen installaties, vijfsterrenbeoordelingen en verwerkt alles, van het genereren van de metadata van uw site, XML-sitemap, breadcrumbs tot het beheren van omleidingen.

Kortom, Yoast maakt SEO voor iedereen eenvoudig en gemakkelijk.

Het helpt u niet alleen uw site te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google, maar het helpt u ook de kwaliteit van de inhoud van uw site te verbeteren.

Yoast SEO is een complete oplossing. En zonder Yoast SEO moet u meer dan een dozijn plug-ins installeren om uw site volledig te optimaliseren voor zoekmachines.

Yoast SEO-plug-in installeren

De plug-in installeren is een supereenvoudig proces en duurt niet langer dan een minuut.

Log eerst in op het dashboard van uw WordPress-site. Navigeer nu naar Plug-ins -> Nieuw toevoegen:

Nieuwe plug-in toevoegen

Gebruik nu het zoekvak om te zoeken naar “Yoast SEO”:

Zoek naar Yoast SEO

Klik op de installatieknop bij het eerste resultaat om het installatieproces te starten:

installeer yoast seo plugin

Zodra de plug-in is geïnstalleerd, klikt u op de knop Activeren om de plug-in te activeren:

activeer yoast seo plugin

Dat is het.

Je hebt zojuist de Yoast SEO-plug-in op je WordPress-site geïnstalleerd. Yay!

Nu u het op uw site hebt geïnstalleerd, kunnen we aan de slag gaan met het instellen ervan.

In de volgende secties zal ik elk onderdeel van de SEO-plug-in in detail bespreken.

Yoast SEO-dashboard

Nadat je de plug-in hebt geïnstalleerd, zie je een nieuw menu-item in je WordPress admin-zijbalk:

yoast seo menu

Om het installatieproces te starten, klikt u op het menu-item SEO in uw Admin Sidebar. Het brengt je naar het Yoast SEO Dashboard:

yoast seo plugin dashboard

Op de Dashboard-pagina van de Yoast SEO-plug-in ziet u twee vakken:

yoast meldingen

De eerste is om u te attenderen op SEO-problemen. Als de plug-in problemen met de SEO van uw site detecteert, verschijnen ze in dit vak.

Het tweede vak is voor meldingen. Deze meldingen helpen u de plug-in beter te configureren.

Basisconfiguratie van Yoast SEO-plug-in

Voordat ik in de geavanceerde instellingen van deze plug-in kan duiken, moeten we de basisopties configureren. In dit deel van de tutorial zal ik je door alle tabbladen van het Yoast SEO-dashboard leiden.

Het dashboard heeft 3 tabbladen:

yoast plugin tabbladen

Tabblad Yoast Features

Dit tabblad bevat 8 functies (die u aan / uit kunt zetten):

het tabblad yoast features

 1. SEO-analyse: De SEO-analyse biedt suggesties om de SEO van uw tekst te verbeteren.
 2. Leesbaarheidsanalyse: De leesbaarheidsanalyse biedt suggesties om de structuur en stijl van uw tekst te verbeteren. Dit wil je aanhouden. Het helpt veel bij het verbeteren van de kwaliteit van uw inhoud.
 3. Hoeksteen inhoud: Met de functie voor hoeksteeninhoud kunt u hoeksteeninhoud op uw website markeren en filteren. Als u de inhoud van hoekstenen wilt kunnen markeren en filteren (meer hierover in een later gedeelte), moet u deze optie ingeschakeld houden
 4. Tekstlink teller: Yoast SEO moet alle openbare links op uw website tellen om betere suggesties te bieden voor ankerteksten voor zoekwoorden.
 5. XML-sitemaps: Schakel de XML-sitemaps in die Yoast SEO genereert (meer over XML-sitemaps hieronder).
 6. Ryte-integratie: Ryte controleert wekelijks of uw site nog steeds indexeerbaar is door zoekmachines en Yoast SEO laat u weten wanneer dit niet het geval is.
 7. Beheerbalkmenu: Voegt een menu toe aan de beheerbalk met handige snelkoppelingen naar Yoast SEO-instellingen en tools voor trefwoordonderzoek.
 8. Beveiliging: geen geavanceerde instellingen voor auteurs: Met het geavanceerde gedeelte van de Yoast SEO-metabox kan een gebruiker berichten uit de zoekresultaten verwijderen of de canonieke pagina wijzigen. Dit zijn dingen die u misschien niet door een auteur wilt laten doen. Daarom kunnen standaard alleen redacteuren en beheerders dit doen. Als u “Uit” instelt, kunnen alle gebruikers deze instellingen wijzigen.

Als u op het vraagteken klikt, krijgt u meer informatie over de functie. Als je een beginner bent in SEO, raad ik je aan om al deze opties ingeschakeld te houden.

Yoast Webmaster Tools

tabblad voor webmasterhulpprogramma's

Met dit tabblad kunt u eenvoudig het eigendom van uw website verifiëren met Google en andere Search Console Webmaster Tools. Deze functie voegt een metatag voor verificatie toe aan uw startpagina. Volg de links naar de verschillende Webmasterhulpprogramma’s en zoek naar instructies voor de metatagverificatiemethode om de verificatiecode op te halen.

Wat zijn Webmasterhulpprogramma’s?

Alle grote zoekmachines bieden gratis tools voor website-eigenaren om de zoekgegevens voor hun website te bekijken. Zie het als Google Analytics, maar om te zoeken.

Ik zal in een later gedeelte bespreken hoe u uw site kunt verifiëren met dit tabblad. Als u uw site al heeft geverifieerd met de Webmasterhulpprogramma’s die u gebruikt, kunt u deze gegevens leeg laten. Verificatie is slechts een eenmalig proces.

De configuratiewizard gebruiken (optioneel)

Yoast configuratiewizard is de gemakkelijkste manier om de plug-in te configureren. Wanneer u de configuratiewizard gebruikt, wordt u een aantal eenvoudige vragen gesteld die de plug-in automatisch voor u configureren.

Hoewel dit niet de beste manier is om de plug-in te configureren, omdat u hiermee niet alle instellingen kunt wijzigen, is dit de gemakkelijkste manier. Dus als u niet geïnteresseerd bent in het vuil maken van uw handen, is dit de uitweg.

Om de configuratiewizard te gebruiken, selecteert u het SEO-menu in de beheerderszijbalk van uw WordPress-dashboard. Navigeer nu naar het tabblad Algemeen en klik op de knop “Open de configuratiewizard”:

yoast configuratiewizard

Welkom scherm

U ziet nu het welkomstscherm van de configuratiewizard. Klik op de paarse configuratieknop om de configuratiewizard te starten:

yoast wizard

Stap 2

Selecteer nu Productie als omgeving, want dit is een live site:

yoast instellingen

Stap 3

Nu moet u in stap 3 het soort site selecteren.

Selecteer het soort site dat het beste bij uw site past. Dit zal Yoast SEO helpen de instellingen voor uw sitetype beter te configureren:

yoast stap 3 instellingen

Stap 4

Selecteer in stap 4 of uw website over een bedrijf of een persoon gaat.

Als u een persoonlijke site beheert, selecteert u Persoon. Voer daarna uw of de naam van uw bedrijf in en klik op de volgende knop:

yoast stap 4 instellingen

Stap 5

Nu zijn de sociale profielen in stap 5 optioneel, dus je kunt ze gewoon leeg laten als je je sociale profielen niet aan je blog wilt koppelen:

yoast sociale profielen

Stap 6

In stap 6 hoeft u alleen maar de typen berichten te kiezen die u zichtbaar wilt maken voor Google (niet voor gebruikers.). U wilt Berichten en Pagina’s zichtbaar laten.

Zet zichtbaarheid voor mediaposttype op Verborgen, tenzij u weet wat u doet:

yoast post zichtbaarheid

Stap 7

Selecteer nu bij deze stap alleen Ja als uw site meerdere auteurs heeft. Als het een persoonlijke site is, selecteer je Nee als antwoord:

yoast auteurs

Stap 8 (optioneel)

Als u Yoast SEO wilt verbinden met Google Search Console, klikt u op de knop Google-autorisatiecode ophalen:

yoast google zoekconsole

Zodra u dat doet, wordt er een pop-up geopend waarin u om toestemming wordt gevraagd om Yoast SEO toegang te geven tot uw Search Console-gegevens.

Zodra u de machtigingen toestaat, ziet u een invoervak ​​met een code, kopieert u deze en plakt u deze in het vak onder de grote paarse autorisatieknop en klikt u op Verifiëren.

Stap 9

Nu hoeft u alleen maar de naam van uw website in te voeren en vervolgens een titelscheidingsteken te selecteren. Het titelscheidingsteken dat u kiest, wordt standaard gebruikt:

yoast titelscheidingstekens

Stap 12

Stap 10 en 11 zijn optioneel. Sla ze gewoon over en druk vervolgens op de knop Sluiten bij stap 12 om de configuratiewizard te sluiten:

yoast seo plugin

Verificatie van webmastertools met Google Search Console

Wanneer u zich aanmeldt voor Google Search Console, wordt u gevraagd het eigendom van uw website te verifiëren. Het verifiëren van uw website kan een moeilijke taak zijn als u geen webontwikkelaar bent.

Maar met Yoast SEO kun je het binnen een paar seconden doen.

Zo doe je dat:

Wanneer u zich aanmeldt voor Google Search Console en uw eerste site toevoegt, ziet u het volgende scherm:

yoast seo verificatie

Selecteer nu de HTML-tagmethode om de HTML-verificatiecode te zien.

In de HTML-code die u zult zien, is de tekst tussen aanhalingstekens na “content =” uw verificatiecode:

yoast html tag verificatie

Het vetgedrukte gedeelte in de onderstaande voorbeeld-HTML-code is waar uw code zal zijn:

JOUW CODE“/>

Kopieer de verificatiecode. We hebben het nodig in de volgende stap.

Om het verificatieproces te voltooien, gaat u nu naar het Yoast SEO-dashboard op uw website en selecteert u het tabblad Webmasterhulpprogramma’s:

tabblad voor webmasterhulpprogramma's

Plak nu uw verificatiecode in het invoervak ​​naast de link “Google Search Console:” en klik op Wijzigingen opslaan.

Zodra uw code is opgeslagen, klikt u op de knop verifiëren op de verificatiepagina van Google Search Console:

yoast gsc verificatie

Als je een foutmelding krijgt dat Google niet kan verifiëren dat de code op je site staat, probeer het dan over een paar seconden opnieuw. Soms kunnen de wijzigingen enkele minuten duren.

Paginatitels en metabeschrijvingen configureren

WordPress zelf biedt niet veel functionaliteit als het gaat om het bewerken van titel en metatags van uw pagina’s en berichten.

Yoast SEO biedt veel controle over de titel en meta van al uw websitepagina’s.

In deze sectie zal ik u begeleiden bij het configureren van de site-brede instellingen voor titel en metatags.

Deze instellingen werken alleen als standaardinstellingen en u kunt ze overschrijven vanuit de bericht- / pagina-editor.

Ga naar om de instellingen voor de titel en metatag voor de hele site te configureren Yoast SEO > Zoek Uiterlijk.

Op de configuratiepagina voor instellingen voor zoekopmaak ziet u 7 verschillende tabbladen:

yoast zoek uiterlijk tabblad

In de volgende secties zal ik u door al deze tabbladen leiden.

Titelinstellingen voor de hele site

Het eerste tabblad van de instellingen voor Zoekopmaak, Algemeen, bevat slechts 3 opties:

instellingen voor de paginatitel

Met de eerste optie kan de plug-in de titeltags van uw thema herschrijven. U moet deze optie alleen inschakelen als Yoast SEO u daarom vraagt.

Als Yoast SEO een probleem met de titeltag van uw thema detecteert, wordt u gevraagd dit in te schakelen.

Met de tweede optie kunt u het standaard titelscheidingsteken selecteren. Het door u geselecteerde scheidingsteken wordt standaard gebruikt, tenzij u dit overschrijft in de bericht- / pagina-editor.

Dash, de eerste optie, is wat ik aanbeveel en gebruik.

De titel van de homepage bewerken

Het tweede tabblad van de instellingen voor Zoekopmaak, Startpagina, bevat twee invoervakken:

yoast homepage seo-instellingen

Met de eerste kunt u een titelsjabloon voor de startpagina selecteren. Als je niet weet hoe een titelsjabloon in Yoast SEO werkt, raad ik je aan om dit aan de standaardoptie over te laten.

Met de tweede kunt u een metabeschrijving kiezen voor de startpagina van uw website. Wanneer mensen de startpagina van uw website in zoekresultaten zien, zien ze deze beschrijving.

Kennisgrafiek

Deze gegevens worden weergegeven als metadata op uw site. Het is bedoeld om te verschijnen in de Knowledge Graph van Google. U kunt een bedrijf zijn of een persoon.

Aanbevolen instellingen voor berichttypen

Nu kunt u op het tweede tabblad van de instellingen voor Zoekopmaak, inhoudstypen, de standaardinstellingen configureren voor alle berichttypen op uw website.

Op dit tabblad kunt u een standaard titelsjabloon, metabeschrijvingssjabloon en andere meta-instellingen kiezen. Onthoud dat u deze instellingen altijd kunt overschrijven vanuit de bericht- / pagina-editor.

Op dit tabblad ziet u drie secties:

yoast post type instellingen

Al deze soorten berichten hebben dezelfde vijf opties. Dit zijn onze aanbevolen instellingen:

 1. Titelsjabloon: De titelsjabloon zorgt ervoor dat u niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen bij het schrijven van titels. Tenzij u weet wat u doet, moet u dit aan de standaardinstelling overlaten.
 2. Sjabloon voor metabeschrijving: Dit is hetzelfde als de titelsjabloon. Het schrijven van een metabeschrijving en een titel kost tijd. Als de meeste titels van uw berichten of metabeschrijvingen vergelijkbaar zijn, kunt u een standaardsjabloon instellen voor al uw berichten. Je kunt het voorlopig leeg laten.
 3. Meta Robots: Dit is een belangrijke optie. U kunt als instelling kiezen voor index of noindex. Wanneer u deze instelt op noindex, zullen zoekmachines deze pagina NIET indexeren en NIET weergeven in zoekresultaten. Ik raad aan om berichten en pagina’s in te stellen om te indexeren en media in te stellen op noindex. WordPress maakt standaard een aparte pagina voor alle media (afbeeldingen, video’s, enz.) Die u naar uw site uploadt. Als u media instelt op indexeren, indexeert Google al uw mediapagina’s. Dus, tenzij je weet wat je doet, zet media op noindex.
 4. Datum in fragmentvoorbeeld: Als uw posts de datum weergeven waarop ze zijn gepubliceerd, kan Google in sommige gevallen de publicatiedatum onder de titel in de zoekresultaten weergeven. Yoast SEO biedt een simulatie (genaamd Meta Box) van hoe het fragment voor je berichten en pagina’s eruit zal zien in de zoekresultaten. Deze optie geeft de publicatiedatum weer onder de titel in de simulatie. Deze optie maakt niet echt een groot verschil. Ik raad je aan om het te verbergen.
 5. Yoast SEO Meta Box: Dit is een van de handigste functies van Yoast SEO. De plug-in geeft een vak weer met de naam Yoast SEO Meta Box onder de bericht- en pagina-editor. Deze Meta Box toont een simulatie van het zoekmachinefragment van uw bericht en biedt tientallen opties om uw inhoud en SEO op de pagina te verbeteren. Ik raad je aan om het in te stellen op Weergeven voor alle berichttypen als je wilt genieten van alle voordelen van Yoast SEO.

Aanbevolen instellingen voor taxonomieën

Nu kunt u op het vierde tabblad van de instellingen voor zoekopmaak, taxonomieën, de standaardtitel- en meta-instellingen configureren voor categorieën, tags en berichtindeling:

yoast categorieën tags instellingen

Ik raad aan om de Meta Robots-optie in te stellen op noindex voor Categorieën en Tags. Omdat deze archieven dubbele inhoud op uw website kunnen veroorzaken.

Ik raad ook aan om archieven op basis van post-format uit te schakelen:

yoast post formaat instellingen

Yoast SEO gebruikt de titelsjabloon en de metabeschrijvingssjabloon op de pagina’s Categorie en Labels. U kunt de sjabloon voor metabeschrijvingen leeg laten, omdat we niet toestaan ​​dat zoekmachines deze twee pagina’s indexeren.

Aanbevolen instellingen voor archieven

Het archieftabblad van de instellingen voor Zoekopmaak heeft slechts vier opties.

Ik raad je aan om Auteurarchieven uit te schakelen als je maar één auteur hebt:

yoast auteur archieven uitschakelen

Als je blog meerdere auteurs heeft en je besluit auteursarchieven in te schakelen, zorg er dan voor dat je de Meta Robots-instelling op noindex zet, net zoals je deed met Categorieën en Tags:

yoast noindex auteurs

Dit zorgt ervoor dat Google uw auteurspagina’s niet indexeert, wat kan leiden tot dubbele inhoud.

Nu raad ik voor datumarchieven aan om ze uit te schakelen, omdat ze ertoe kunnen leiden dat zoekmachines die pagina’s als dubbele inhoud zien:

yoast archieven uitschakelen

Als je om de een of andere reden datumarchieven wilt inschakelen, net als Auteursarchieven, zorg er dan voor dat je meta-instellingen instelt op noindex om dubbele inhoud op je site te voorkomen.

Ik raad u aan de laatste twee opties, Zoekpagina’s en 404 Pagina’s Titelsjabloon, over te laten op de standaardinstelling:

yoast 404 sjabloon

Aanbevolen instellingen voor Site Wide Meta

yoast meta-instellingen voor de hele site

Nu, op het tabblad Site Wide meta-instellingen, raad ik aan dat u Subpagina’s van archieven instelt om te indexeren omdat we willen dat zoekmachines de subpagina’s van de archieven indexeren die we hebben ingeschakeld.

Belangrijk: Zet dit niet op noindex, ook niet als je alle archieven inclusief tags en categorieën hebt uitgeschakeld. Want als je dit doet, stelt Yoast SEO ook de subpagina’s van het hoofdarchief van je blog in op noindex.

Onderaan de pagina ziet u een optie met de titel “Gebruik meta keywords-tags?” Ik raad je aan om deze optie uit te schakelen omdat ze geen zin meer hebben.

Yoast Search Console

Deze sectie toont u crawlfouten (404-fouten / gebroken pagina’s op uw site), zodat u ze naar de juiste pagina op uw site kunt omleiden.

yoast zoekconsole

Je moet je website toevoegen aan Google Search Console om verbinding te maken en crawlproblemen op te halen. Hier is een artikel over hoe u verbinding kunt maken met Google Search Console.

Sociale media inschakelen

Nu ik de instellingen voor Zoekweergave heb behandeld, zal ik je door de instellingen voor sociale media leiden. De pagina met sociale instellingen bevindt zich onder het SEO-menu in de zijbalk van de beheerder.

Er zijn vijf tabbladen op de pagina Sociale instellingen:

yoast sociale instellingen

Accounts

yoast sociale accounts

Met sociale-mediaprofielen op dit tabblad weten zoekmachines welke sociale profielen aan uw site zijn gekoppeld.

Vul alle URL’s van uw sociale media-profiel in. Als u een persoonlijke site heeft, link dan naar uw persoonlijke URL’s.

Facebook

yoast facebook instellingen

Met het Facebook-tabblad kunt u Open Graph-metagegevens voor uw site instellen.

Sociale netwerken zoals Facebook gebruiken Open Graph-metagegevens om beter te begrijpen waar uw inhoud over gaat. Ik raad je aan om dit ingeschakeld te houden.

Met Yoast SEO kunt u een standaardafbeelding kiezen voor pagina’s die geen afbeeldingen bevatten. Dit is de afbeelding die wordt weergegeven wanneer iemand een link deelt.

U kunt deze instelling altijd overschrijven vanuit het Yoast SEO Meta-vak van de Post / Page Editor.

Het gedeelte Facebook Insights en Admins van dit tabblad is voor gevorderde gebruikers en ik raad je aan het voorlopig over te slaan.

Twitter

yoast twitter instellingen

Twitter geeft links weer als kaarten wanneer ze worden gedeeld op het platform. Op dit tabblad kunt u de standaardinstellingen voor metagegevens van de Twitter-kaart configureren.

Ik raad aan om dit ingeschakeld te houden.

De tweede optie op dit tabblad is het standaard kaarttype. Als je wilt dat Twitter een uitgelichte afbeelding op de kaart van je link weergeeft, kies dan Samenvatting met een grote afbeelding.

Pinterest

yoast pinterest instellingen

Dit tabblad helpt je om je site te bevestigen met Pinterest.

Om uw site met Pinterest te bevestigen, volgt u deze tutorial op Pinterest en voert u vervolgens de bevestigingscode in het veld in dit tabblad in.

Google+

yoast google plus instellingen

Als u op dit tabblad de URL van uw Google Plus-pagina invoert en vervolgens een link naar uw site op uw Google Plus-pagina toevoegt, kan Google weten dat deze twee met elkaar zijn verbonden.

XML-sitemap met Yoast SEO

XML Sitemaps helpen crawlers van zoekmachines uw site beter te begrijpen. Het hebben van een XML-sitemap op uw site zorgt ervoor dat zoekmachines uw inhoud kunnen vinden en crawlen.

Yoast SEO maakt het heel eenvoudig om XML-sitemaps te genereren.

In de Dashboard onder het tabblad Functies ziet u een optie om sitemapfunctionaliteit in / uit te schakelen. Ik raad aan om dit ingeschakeld te houden, tenzij je een andere plug-in wilt gebruiken om XML-sitemaps te genereren:

yoast xml sitemaps

Broodkruimels en RSS-feedinstellingen configureren (geavanceerd)

Nu zullen we de geavanceerde instellingen van Yoast SEO configureren.

Paneermeel (optioneel)

Als u breadcrumb-navigatie bovenop uw artikelen wilt weergeven, moet u deze instelling inschakelen.

yoast breadcrumb instellingen

In Zoek Uiterlijk > Paneermeel, ziet u de volgende opties:

yoast paneermeel

Dit zijn de instellingen die ik aanbeveel voor paneermeel:

 • Scheidingsteken tussen paneermeel: Dit is het symbool of de tekst die wordt gebruikt om de paneermeel te scheiden. Laat het standaard staan.
 • Ankertekst voor thuis: Ik raad aan om dit over te laten aan de standaard, Home. Maar als je wilt, kun je de naam wijzigen in de naam van je blog of iets anders.
 • Voorvoegsel voor The Breadcrumb Path: Dit is de tekst die wordt voorafgegaan door de breadcrumb-navigatie. Ik raad je aan om het leeg te laten.
 • Voorvoegsel voor broodkruimels archiveren: U wilt een voorvoegsel gebruiken voor broodkruimels op de archiefpagina. Ik raad je aan om het standaard te laten.
 • Voorvoegsel voor broodkruimels op zoekpagina: Hiermee kunt u een voorvoegsel toevoegen aan de broodkruimels op de zoekpagina.
 • Breadcrumb voor 404 pagina: Dit is het broodkruimel dat wordt weergegeven op uw 404-foutpagina’s.
 • Blogpagina weergeven (optioneel): Je ziet deze instelling alleen als je een aangepaste startpagina en blogpagina gebruikt. Ik raad u aan deze instelling in te schakelen.
 • Vet de laatste pagina: Ik raad je aan om dit op normaal in te stellen.

Nu, aan het einde van de pagina, wordt u gevraagd om een ​​taxonomie te selecteren om in broodkruimels voor berichten weer te geven. Ik raad u aan om Categorie als taxonomie te selecteren, tenzij u weet wat u doet.

Notitie: Broodkruimels worden niet door alle thema’s ondersteund. Mogelijk moet u handmatig de code toevoegen die broodkruimels mogelijk maakt voor uw thema. Lees dit artikel voor instructies.

RSS

yoast rss feed instellingen

Met de opties onder het tabblad RSS kunt u inhoud voor en na elk bericht in de feed plaatsen. Dit is vrij technisch en ik raad je niet aan om deze instellingen te wijzigen, tenzij je echt weet wat je doet.

De Bulk Editor gebruiken & Andere tools

Yoast SEO wordt geleverd met een aantal zeer krachtige ingebouwde SEO-tools:

yoast bulk-editor

Yoast SEO biedt de volgende drie ingebouwde tools onder SEO > Hulpmiddelen in de admin-zijbalk:

Importeren en exporteren

Deze tool helpt je bij het importeren en exporteren van de instellingen voor Yoast SEO. Hiermee kunt u ook instellingen importeren uit andere SEO-plug-ins.

yoast import export

Bestandseditor

Met de bestandseditor kunt u wijzigingen aanbrengen en de inhoud bewerken in uw robots.txt- en .htaccess-bestand. Je kunt er ook een robots.txt-bestand mee maken als je er nog geen hebt.

yoast bestandseditor

Bulk-editor

Deze tool helpt je om de paginatitel en beschrijving van meerdere berichten en pagina’s tegelijk massaal te bewerken. In plaats van al uw berichten één voor één te bekijken, kunt u deze tool gebruiken.

yoast bulk tools

Yoast Extras (Go Premium)

Hoewel Yoast SEO gratis beschikbaar is, is er een premium-versie beschikbaar die nog meer functies en premium-ondersteuning biedt.

yoast seo premium

Yoast SEO Premium kost $ 89 per jaar en als u besluit om te upgraden naar Yoast SEO premium, zijn dit een van de vele extra functies die u krijgt:

Redirect Manager

yoast premium seo-omleidingen

De redirect manager is een handige tool die je helpt om doorverwijzingen op je website te maken.

Er zijn veel gevallen waarin u een omleiding moet maken. Mogelijk moet u bijvoorbeeld een oude of gebroken pagina omleiden naar een nieuwe.

Meerdere focuszoekwoorden

yoast premium focus zoekwoorden

Met de gratis versie van Yoast SEO kunt u slechts één focuszoekwoord kiezen. Maar met de premium-versie kunt u meerdere focuszoekwoorden kiezen.

Hiermee kunt u de kans vergroten dat u met uw inhoud meerdere zoekwoorden target.

Sociale voorbeelden

yoast premium sociale previews

Yoast SEO toont een metabox direct onder de berichteditor. Deze metabox geeft een simulatie weer van hoe uw pagina eruit zou kunnen zien in zoekresultaten.

Net als die simulatie van Search Result snippet, kunt u met Yoast SEO premium een ​​simulatie zien van hoe uw berichten eruit kunnen zien wanneer ze worden gedeeld op Facebook en Twitter.

Content en pagina optimaliseren voor SEO met Yoast

Het voorbeeldvenster dat direct onder de berichteditor verschijnt, helpt u de leesbaarheid van uw inhoud en OnPage SEO te verbeteren.

Dit is een van de beste functies die Yoast SEO te bieden heeft.

Het biedt eenvoudige instructies om u te helpen uw inhoud voor lezers en zoekmachines beter te optimaliseren.

yoast seo meta box

Zoals u in de bovenstaande schermafbeelding kunt zien, zijn er twee tabbladen, het tabblad Leesbaarheid en het tabblad Zoekwoordanalyse.

Ik zal beide onderzoeken in de onderstaande subsecties die volgen.

Leesbaarheid van inhoud verbeteren met Yoast

yoast leesbaarheidsanalyse

Het tabblad leesbaarheidsanalyse van de Yoast SEO Meta Box helpt u de leesbaarheid van uw inhoud te verbeteren.

Elke keer dat u wijzigingen aanbrengt in uw inhoud, zal Yoast de post opnieuw analyseren en suggesties voor leesbaarheidverbetering weergeven. Het geeft uw artikel ook een leesbaarheidsscore. De score wordt weergegeven als een licht op het tabblad Leesbaarheid.

Als het lampje groen is, is je artikel goed, maar als het rood is, moet je eraan werken.

Als je probeert de leesbaarheid van je inhoud te verbeteren, probeer dan geen perfectionist te zijn. Zelfs als je score OK (Oranje) is, heb je geweldig werk geleverd.

Wat belangrijker is dan een perfecte leesbaarheidsscore, is dat u uw inhoud daadwerkelijk publiceert. En als je probeert een perfectionist te zijn voordat je een bericht publiceert, kom je misschien nooit bij de laatste stap om het bericht daadwerkelijk te publiceren.

Zoekwoordanalyse met Yoast SEO (focuszoekwoorden)

yoast trefwoordanalyse

De Keyword Analyzer van Yoast SEO is een van de beste functies.

Het helpt u de kans te vergroten dat uw artikel op de juiste zoekwoorden is gericht.

Om de Keyword Analyzer te gebruiken, hoeft u alleen maar een doelzoekwoord in te voeren in het vak Focus Keyword van het tabblad Keyword Analysis:

yoast focus zoekwoorden

Zodra u dat doet, zal Yoast beginnen met het weergeven van eenvoudige suggesties om u te helpen uw OnPage SEO te verbeteren:

yoast zoekwoordsuggesties

Nogmaals, probeer, net als de leesbaarheidsscore, geen perfectionist te zijn. Zorg ervoor dat uw bericht in orde is (oranje) in termen van OnPage SEO.

Conclusie

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen bij het installeren en instellen van de Yoast SEO WordPress-plug-in op je site. Dit is het exacte proces dat ik gebruik wanneer ik deze plug-in installeer op mijn sites.

Als dit artikel je heeft geholpen, laat dan een reactie achter en laat me weten wat je ervan vindt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me