A forgalom minden online üzleti élet eleme. Minél több forgalom van, annál több bevételt fog elérni. Míg tucatnyi különféle módszer létezik a webhely forgalmának növelésére, SEO a leghatékonyabb. Ez az oktatóprogram megmutatja (a legjobb és az ajánlott beállítások használatával).


Ha a WordPress-alapú webhelyét a Yoast SEO, Szó szerint ezer célzott látogatót fogadhat minden nap ingyen, akik készen állnak arra, hogy megvásárolják azt, amelyet elad.

az yoast seo telepítése és beállítása - ajánlott beállítások

Mielőtt belemerülnénk a gyors áttekintésbe, miért olyan fontos a SEO.

Minden marketing és vállalkozói álom az, ha ilyen mennyiségű ingyenes látogatót megkap az organikus keresésből.

De itt van az üzlet:

Az odajutás nehéz, és sok SEO munkát igényel. Mind az oldalsó, mind az oldalon kívüli SEO-t kezelnie kell.

Nagyon sok ember elhanyagolja a jelentőségét jó SEO oldal. De hidd el, ugyanolyan fontos, mint az oldalon kívüli SEO taktikák, például a linképítés.

Az oldali SEO segít a Google-nak megismerni a tartalmának lényegét, valamint a megcélozni kívánt kulcsszavakat.

Most, az oldalon megjelenő SEO egyszerűnek hangzik a felszínen, de nagyon sok a kulisszák mögött.

Nem olyan egyszerű, mint néhány kulcsszó hozzáadása a címhez, és ugyanazon kulcsszavak tucatnyi szórása a tartalomba.

Ez az, amit a legtöbb ember úgy gondolja, hogy az oldali SEO szól. De még sok más van rajta. Több, mint amit valószínűleg képes kezelni magával.

Noha a WordPress a dobozon kívül olyan keresőmotorokra van optimalizálva, mint a Google, még mindig hiányzik sok olyan szolgáltatás, amelyre a webhely keresőmotorokhoz történő teljes optimalizálásához szüksége van.

A WordPress például nem kínál beépített módszert a bejegyzésed és az oldalad metaleírásának szerkesztésére.

Ez az, ahol Yoast SEO plugin a WordPresshez jön megmentésre.

A Yoast egy ingyenes WordPress plugin amely kezeli az oldali SEO összes műszaki részét, így arra összpontosíthat, hogy mi a legjobban, nagyszerű tartalmat hozva létre.

Ebben Yoast SEO bemutató, A WordPress SEO Yoast pluginjának telepítésének és beállításának egyszerű folyamatán keresztül vezeti Önt.

Gyakran kérdeznek tőlem, hogy mi a legjobb és ajánlott beállítás a Yoast számára. A pontos folyamat- és konfigurációs beállításokat használom minden egyes létrehozott webhelyen. Tehát, ha készen állsz, merüljünk bele.

Contents

Mi az a Yoast SEO?

yoast seo wordpress plugin

A Yoast SEO egy ingyenes WordPress plugin készítette: Joost De Valk, amely elősegíti webhelyének optimalizálását keresőmotorok számára, egyetlen kódkód írása nélkül.

A beépülő modul legalább öt millió telepítéssel, ötcsillagos besorolással rendelkezik, és kezeli a webhely metaadatainak, az XML webhelytérképnek, a zsemlemorzstól az átirányítások kezeléséig mindent..

Röviden: a Yoast a SEO-t mindenki számára egyszerűvé teszi.

Ez nem csak a webhely optimalizálásához olyan keresőmotorokhoz, mint a Google, hanem javítja a webhely tartalmának minőségét is..

Az Yoast SEO egy komplett megoldás. És a Yoast SEO nélkül több mint egy tucat plugint kell telepítenie, hogy webhelyét teljes mértékben optimalizálja a keresőmotorok számára..

A Yoast SEO plugin telepítése

A plugin telepítése rendkívül egyszerű folyamat, és nem vesz igénybe egy percet.

Először jelentkezzen be a WordPress-webhely irányítópultjába. Most keresse meg a Plugins-t -> Új hozzáadása:

Új plugin hozzáadása

Most használja a keresőmezőt a „Yoast SEO” kereséséhez:

Keressen Yoast SEO-t

A telepítési folyamat elindításához kattintson az első találaton a telepítés gombra:

telepítse az yoast seo plugin-t

A plugin telepítése után kattintson az Aktiválás gombra a plugin aktiválásához:

aktiválja az yoast seo plugin-t

Ez az.

Éppen telepítette a Yoast SEO bővítményt a WordPress webhelyére. Hurrá!

Most, hogy telepítette a webhelyére, megkezdhetjük a beállításokat.

A következő szakaszokban részletesen bemutatom a SEO plugin minden részét.

Yoast SEO irányítópult

A plugin telepítése után egy új menüpontot lát a WordPress admin oldalsávjában:

yoast seo menü

A telepítési folyamat megkezdéséhez kattintson a Rendszergazda oldalsáv SEO menüpontjára. Elviszi a Yoast SEO irányítópultra:

yoast seo plugin műszerfal

A Yoast SEO bővítmény Irányítópult oldalán két mező jelenik meg:

élesztő értesítések

Az első a SEO problémák figyelmeztetésére szolgál. Ha a plugin a webhely SEO-jával kapcsolatos problémákat észlel, akkor ezek jelennek meg a mezőben.

A második doboz az értesítésekre vonatkozik. Ezek az értesítések segítenek a plugin jobb konfigurálásában.

A Yoast SEO plugin alapvető konfigurációja

Mielőtt belemerülnék a beépülő modul speciális beállításaiba, be kell állítanunk az alapbeállításokat. Az oktatóanyag ebben a részében végigvezeti Önt a Yoast SEO irányítópult összes fülén.

A műszerfalnak három fül van:

yoast plugin lapok

Yoast Features fül

Ez a lap 8 funkciót tartalmaz (amelyeket be / ki lehet kapcsolni):

yoast Features fül

 1. SEO elemzés: A SEO elemzés javaslatokat tartalmaz a szöveg SEO javítására.
 2. Olvashatóság elemzése: Az olvashatóság elemzése javaslatokat tesz a szöveg szerkezetének és stílusának javítására. Ezt tovább akarja tartani. Sokat segít, ha megpróbálja javítani a tartalma minőségét.
 3. Sarokköves tartalom: A sarokköves tartalom funkció lehetővé teszi a sarokköves tartalom megjelölését és szűrését a webhelyén. Ha szeretné megjelölni és szűrni a sarokköves tartalmat (erről bővebben egy későbbi szakaszban), akkor ezt a lehetőséget engedélyeznie kell
 4. Szöveges link számlálója: Az Yoast SEO-nak meg kell számolnia az összes nyilvános linket a webhelyén, hogy jobb javaslatokat tegyen a kulcsszó-rögzítő szövegekhez.
 5. XML webhelytérképek: Engedélyezze a Yoast SEO által generált XML webhelytérképeket (az XML webhelytérképekről bővebben az alábbiakban).
 6. Ryte integráció: A Ryte hetente ellenőrzi, hogy webhelyét továbbra is indexeli-e a keresőmotorok, és a Yoast SEO értesíti Önt, ha nem ez a helyzet.
 7. Rendszergazda menü: Hozzáad egy menüt az admin sávhoz hasznos hivatkozásokkal a Yoast SEO beállításokhoz és a kulcsszó-kutatási eszközökhöz.
 8. Biztonság: nincs speciális beállítás a szerzők számára: A Yoast SEO meta mező speciális szakasza lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy eltávolítsa a hozzászólásokat a keresési eredményekből, vagy megváltoztassa a kánonikat. Ezek olyan dolgok, amelyeket esetleg nem akarja, hogy bármelyik szerző megtegye. Ezért alapértelmezés szerint csak a szerkesztők és az adminisztrátorok tudják ezt megtenni. Az „Ki” beállítás lehetővé teszi, hogy minden felhasználó módosítsa ezeket a beállításokat.

A kérdőjelre kattintva további információt kap a szolgáltatásról. Ha Ön kezdő SEO, akkor azt javaslom, hogy tartsa be ezeket a lehetőségeket.

Yoast Webmester Eszközök

yoast webmaster tools fül

Ez a lap segít a webhely tulajdonjogának könnyű ellenőrzésében a Google és más keresőmotorok Webmestereszközök segítségével. Ez a szolgáltatás ellenőrző metacímkét ad fel a kezdőlapon. Kövesse a különböző Webmestereszközök linkjeit, és keressen utasításokat a metacímke-ellenőrzési módszerhez az ellenőrző kód beszerzéséhez.

Mik a Webmester eszközök?

Minden nagyobb keresőmotor ingyenes eszközöket kínál a webhelytulajdonosoknak webhelyük keresési adatainak megvizsgálására. Gondolj rá Google Analytics-re, hanem keresésre.

A későbbi szakaszban bemutatom, hogyan ellenőrizheti webhelyét ezen a lapon. Ha már ellenőrizte webhelyét a használt Webmestereszközök segítségével, ezeket az adatokat hagyhatja üresen. Az ellenőrzés csak egyszeri folyamat.

A konfigurációs varázsló használata (opcionális)

Yoast konfigurációs varázsló a plugin konfigurálásának legegyszerűbb módja. A konfigurációs varázsló használatakor a rendszer felkér egy egyszerű kérdést, amelyek automatikusan konfigurálják a beépülő modult az Ön számára.

Noha a plugin konfigurálása nem a legjobb mód, mivel nem teszi lehetővé az összes beállítás megváltoztatását, ez a legegyszerűbb mód. Tehát, ha nem érdekli a keze szennyeződése, ez a kiút.

A Konfigurációs varázsló használatához válassza ki a SEO menüt a WordPress irányítópultjának admin oldalsávján. Most keresse meg az Általános lapot, és kattintson a „Konfigurációs varázsló megnyitása” gombra:

élesztő konfigurációs varázsló

Üdvözlő képernyő

Most látni fogja a konfigurációs varázsló üdvözlőképernyőjét. Kattintson a lila konfigurációs gombra a konfigurációs varázsló elindításához:

élesztõ varázsló

2. lépés

Most válassza ki a Termelés környezetet, mivel ez egy élő webhely:

élesztő beállítások

3. lépés

Most, a 3. lépésben ki kell választania a webhely fajtáját.

Válassza ki azt a webhelyt, amely a legmegfelelőbb az Ön webhelyéhez. Ez segít a Yoast SEOnak jobban konfigurálni a webhelytípus beállításait:

yoast 3. lépés beállításai

4. lépés

A 4. lépésben válassza ki, hogy webhelye vállalatról vagy személyről szól-e.

Ha személyes webhelyet működtet, válassza a Személy lehetőséget. Ezután írja be saját vagy vállalata nevét, majd kattintson a következő gombra:

az édes 4. lépés beállításai

5. lépés

Most az 5. lépésben a szociális profilok választhatóak, így csak hagyhatja őket üresen, ha nem akarja összekapcsolni a szociális profiljait a blogjával:

élesztő társadalmi profilok

6. lépés

A 6. lépésben csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a Google (nem a felhasználók számára) láthatóvá válni kívánt bejegyzés típusait. A hozzászólásokat és az oldalakat láthatóan hagyja.

Kapcsolja be a Rejtett rejtett médiafajták láthatóságát, hacsak nem tudja, mit csinál:

yoast post láthatóság

7. lépés

Most ebben a lépésben csak akkor válassza az Igen lehetőséget, ha webhelyének több szerzője van. Ha ez egy személyes oldal, akkor válaszként válassza a Nem lehetőséget:

élesztő szerzők

8. lépés (opcionális)

Ha érdekli a Yoast SEO és a Google Search Console összekapcsolása, kattintson a Google hitelesítési kód beszerzése gombra:

yoast google keresőpult

Miután ezt megtette, egy felugró ablak jelenik meg, amely engedélyt kér, hogy engedélyezze a Yoast SEO hozzáférést a Search Console adataihoz.

Miután engedélyezte az engedélyeket, látni fogja egy bemeneti mezőt egy kóddal, lemásolja és beillesztheti a nagy lila engedélyezési gomb alatti mezőbe, majd kattintson a Hitelesítés elemre..

9. lépés

Most csak annyit kell tennie, hogy beírja a webhely nevét, majd kiválasztja a cím elválasztót. A választott cím elválasztót alapértelmezés szerint fogja használni:

élesztőcím elválasztók

12. lépés

A 10. és a 11. lépés választható. Csak hagyja ki őket, majd nyomja meg a Bezárás gombot a 12. lépésben a konfigurációs varázsló bezárásához:

yoast seo plugin

Webmestereszközök ellenőrzése a Google Search Console segítségével

Amikor feliratkozik a Google Search Console szolgáltatásra, felkérést kap arra, hogy igazolja webhelyének tulajdonjogát. Webhelyének ellenőrzése nehéz feladat lehet, ha nem webfejlesztő.

De a Yoast SEO segítségével néhány másodperc alatt megteheti.

A következőképpen teheti meg:

Amikor feliratkozik a Google Search Console-ra és felveszi első webhelyét, a következő képernyő jelenik meg:

élesztő seo ellenőrzés

Most válassza ki a HTML-címkézési módot a HTML-ellenőrző kód megtekintéséhez.

A látott HTML kódban az idézőjelekben szereplő szöveg a „content =” után az ellenőrző kód:

yoast html tag ellenőrzés

A HTML-kód példa félkövér része az, ahol a kód lesz:

A KÓDOD”/>

Másolja az ellenőrző kódot. A következő lépésben szükségünk lesz rá.

Az ellenőrzési folyamat befejezéséhez lépjen a webhely Yoast SEO irányítópultjába, és válassza a Webmester Eszközök lapot:

yoast webmaster tools fül

Illessze be az ellenőrző kódot a „Google Search Console:” link melletti beviteli mezőbe, majd kattintson a Módosítások mentése elemre.

A kód mentése után kattintson a megerősítés gombra a Google Search Console ellenőrző oldalán:

yoast gsc ellenőrzés

Ha olyan hibát észlel, amely szerint a Google nem tudja ellenőrizni, hogy a kód megtalálható-e az Ön webhelyén, próbálkozzon néhány másodperc múlva. Időnként a változások néhány percet is igénybe vehetnek.

Az oldalcímek és a metaleírások konfigurálása

Maga a WordPress nem nyújt sok funkciót az oldalai és hozzászólásainak cím- és metacímkéinek szerkesztésekor.

A Yoast SEO sok ellenőrzést nyújt az összes weboldal címe és meta címe felett.

Ebben a szakaszban végigvezeti Önt a webhelyhez tartozó Cím és Metacímkék beállításainak konfigurálásában.

Ezek a beállítások csak alapértelmezésként fognak működni, és felülbírálhatják azokat a post / oldal szerkesztőből.

A webhelyhez tartozó Cím- és Metacímke-beállítások konfigurálásához keresse meg a következőt: Yoast SEO > Keresési megjelenés.

A Keresési megjelenés beállításainak konfigurációs oldalán 7 különféle lap jelenik meg:

yoast search megjelenés lap

A következő alszakaszokban végigvezeti Önt ezen a lapon.

Webhelyszintű címbeállítások

A Kereső megjelenése beállítások első lapja, az Általános, csak 3 lehetőséget tartalmaz:

az élesztő oldal címének beállításai

Az első lehetőség lehetővé teszi a plugin számára, hogy újraírja a téma címcímkéit. Csak akkor engedélyezze ezt a lehetőséget, ha a Yoast SEO kéri.

Ha a Yoast SEO problémát észlel a téma címecímkéjével, akkor a rendszer kéri, hogy kapcsolja be.

A második lehetőség lehetővé teszi az alapértelmezett cím elválasztó kiválasztását. A kiválasztott elválasztót alapértelmezés szerint fogja használni, kivéve, ha felülírja azt a post / oldal szerkesztőben.

Az első lehetőség a kötőjel, amit ajánlom és használok.

A Honlap címének szerkesztése

A Kereső megjelenése beállítások második lapja, a Honlap, két beviteli mezőt tartalmaz:

yoast home seo beállítások

Az első lehetővé teszi a címsablon kiválasztását a kezdőlaphoz. Ha nem tudja, hogyan működik a címsablon a Yoast SEO-ban, azt javaslom, hagyja az alapértelmezett opcióra.

A második lehetővé teszi meta-leírás kiválasztását webhelyének kezdőlapjára. Amikor az emberek látják az Ön webhelyének kezdőlapját a keresési eredmények között, látni fogják ezt a leírást.

Tudás grafikon

Ezek az adatok metaadatként jelennek meg a webhelyén. Úgy tervezik, hogy megjelenik a Google tudásábrájában. Lehet társaság vagy személy.

Ajánlott beállítások a postai típusokhoz

A Keresési megjelenés beállítások második lapja, a Tartalomtípusok lehetővé teszi, hogy az alapértelmezett beállításokat konfigurálja a webhely minden postai típusához..

Ezen a lapon választhat egy alapértelmezett címsablont, metaleírási sablont és egyéb metabeállításokat. Ne feledje, hogy ezeket a beállításokat mindig felülírhatja a post / oldal szerkesztőből.

Ezen a lapon három rész található:

yoast post típusú beállítások

Az összes ilyen típusú üzenetnek ugyanaz az öt lehetősége van. Itt vannak a javasolt beállítások:

 1. Cím sablon: A címsablon biztosítja, hogy a címek írásakor ne kelljen a semmiből indulnia. Ha nem tudja, mit csinál, hagyja ezt az alapértelmezett beállításra.
 2. Metaleíró sablon: Ez megegyezik a cím sablonjával. A metaleírás és a cím írása időbe telik. Ha a legtöbb bejegyzésed vagy metaleírás hasonló, akkor az összes bejegyzéséhez alapértelmezett sablont állíthat be. Hagyja üresen hagyni.
 3. Meta robotok: Ez egy fontos lehetőség. Beállíthatja az indexet vagy a noindexet is. Ha kb. Értékre állítja, a keresőmotorok NEM indexelik ezt az oldalt, és NEM jelenítik meg a keresési eredmények között. Azt javaslom, hogy állítsa be a hozzászólásokat és az oldalakat az indexeléshez, és állítsa a médiát a noindexre. A WordPress alapértelmezés szerint külön oldalt hoz létre az összes média (kép, videó stb.) Számára, amelyet feltöltött a webhelyére. Ha a médiát indexelésre állítja, a Google indexeli az összes médiaoldalt. Tehát, hacsak nem tudja, mit csinál, állítsa a médiát kb.
 4. Dátum a kivonat előnézetében: Ha az Ön bejegyzésében megjelenik a közzététel dátuma, bizonyos esetekben a Google megjelenheti a közzététel dátumát a cím alatt a keresési eredmények között. A Yoast SEO kínál egy szimulációt (Meta Box), amely a bejegyzés és oldalad kivonatának fog kinézni a keresési eredmények között. Ez az opció a megjelenés dátumát jeleníti meg a cím alatt a szimulációban. Ez a lehetőség nem igazán nagy különbséget jelent. Azt javaslom, hogy állítsa be rejtelésre.
 5. Yoast SEO Meta Box: Ez a Yoast SEO egyik leghasznosabb funkciója. A plugin a postai és oldalszerkesztő alatt egy Yoast SEO Meta Box nevű mezőt jelenít meg. Ez a Meta Box megjeleníti a bejegyzés keresőmotor-részletének szimulációját, és tucatnyi lehetőséget kínál a tartalom és az oldali SEO javítására. Azt javaslom, hogy állítsa be az összes üzenettípus megjelenítése-re, ha szeretné élvezni a Yoast SEO összes előnyeit.

A taxonómia ajánlott beállításai

Most, a Keresési megjelenés beállítások negyedik fülén, a Taxonómiákon keresztül konfigurálhatja az alapértelmezett cím- és metabeállításokat a Kategóriák, Címkék és Feladás formátum számára:

yoast kategória címkék beállításai

Azt javaslom, hogy állítsa a Meta Robots lehetőséget a noindex kategóriákra és címkékre. Mivel ezek az archívumok ismétlődő tartalmat okozhatnak az Ön webhelyén.

Azt is javaslom, hogy tiltsa le a formátum utáni archívumokat:

yoast post formátum beállításai

Az Yoast SEO a Cím sablont és a Meta Leírás sablont fogja használni a Kategória és a Címkék oldalakon. A meta leíró sablont hagyhatja üresen, mivel nem engedjük, hogy a keresőmotorok indexeljék ezt a két oldalt.

Ajánlott beállítások az archívumokhoz

A Keresési megjelenés beállítások archív fülének csak négy lehetősége van.

Azt javaslom, hogy tiltsa le a Szerző archívumokat, ha csak egy szerző van:

az illesztőprogram letiltása

Ha a blogodban több szerző van, és úgy dönt, hogy engedélyezi a szerzői archívumokat, feltétlenül állítsa a Meta Robotok beállítását noindexre, mint ahogyan a Kategóriák és címkék esetében tette:

yoast noindex szerzők

Ez biztosítja, hogy a Google nem indexálja a szerzői oldalakat, amelyek másolatot eredményezhetnek.

Most, a Date Archives esetében, azt javaslom, hogy tiltsa le őket, mivel ezek a keresőmotorokban az oldalak másolatú tartalmának tekinthetők:

az archívumok letiltása

Ha valamilyen oknál fogva engedélyezni kívánja a dátum-archívumokat, akárcsak a Szerző Archívumok, akkor ügyeljen arra, hogy a metabeállításokat kb. Indexre állítsa, hogy elkerülje a webhely tartalmának másolatát..

Azt javaslom, hogy hagyja az utolsó két opciót, a Keresési oldalak és a 404 Oldalak sablonjait az alapértelmezett beállításra:

élesztő 404 sablon

Ajánlott beállítások a webhely széles körű meta számára

az egész webhely meta-beállításai

Most, a Webhelyszintű metabeállítások lapon azt javaslom, hogy állítsa az archívumok aloldalát indexelésre, mivel azt akarjuk, hogy a keresőmotorok indexeljék az engedélyezett archívumok aloldalát..

Fontos: Ne állítsa ezt kb. Értékre, még akkor is, ha az összes archívum le van tiltva, beleértve a címkéket és a kategóriákat. Mivel, amikor ezt megteszi, a Yoast SEO emellett blogja fő archívumának aloldalait is kb.

Az oldal alján megjelenik egy „Használjon meta kulcsszavakat?” Opció. Azt javaslom, hogy tiltsa le ezt a lehetőséget, mivel ezek már nem használhatók.

Yoast Search Console

Ez a szakasz megmutatja a feltérképezési hibákat (404 hiba / hibás oldalak a webhelyén), így átirányíthatja őket a webhely megfelelő oldalára.

yoast keresőpult

A feltérképezési problémák összekapcsolása és beolvasása érdekében hozzá kell adnia webhelyét a Google Search Console-hoz. Ez egy cikk arról, hogyan lehet csatlakozni a Google Search Console-hoz.

A közösségi média engedélyezése

Most, hogy lefedtem a Kereső megjelenés beállításait, végigvezeti Önt a közösségi média beállításain. A közösségi beállítások oldal a rendszergazda oldalsó oldalán a SEO menü alatt található.

A Közösségi beállítások oldalon öt lap található:

étel társadalmi beállítások

Fiókok

élesztő társadalmi számlák

Ezen a lapon a közösségi média profiljai lehetővé teszik a keresőmotorok számára, hogy tudják, mely közösségi profilok vannak társítva az Ön webhelyéhez.

Töltse ki a társaság összes szociális média profil-URL-jét. Személyes webhelyet futtatva mutatjon be link a személyes URL-hez.

Facebook

yoast facebook beállítások

A Facebook lap lehetővé teszi az Open Graph metaadatok beállítását a webhelyén.

A közösségi hálózatok, például a Facebook az Open Graph metaadatokat használják annak érdekében, hogy jobban megértsék, mi a tartalma. Azt javaslom, hogy tartsa ezt engedélyezve.

A Yoast SEO lehetővé teszi az alapértelmezett kép kiválasztását az olyan oldalak számára, amelyekben nincs kép. Ez a kép akkor jelenik meg, ha valaki megoszt egy linket.

Ezt a beállítást mindig felülírhatja a Bejegyzés / Oldalszerkesztő Yoast SEO Meta mezőjéből.

Ennek a lapnak a Facebook betekintése és a rendszergazdák szakasza tapasztalt felhasználók számára szól, és azt javaslom, hogy hagyja ki ezt.

Twitter

yoast twitter beállítások

A Twitter a linkeket kártyaként jeleníti meg, amikor azokat megosztják a platformon. Ez a lap lehetővé teszi a Twitter-kártya metaadatainak alapértelmezett beállításainak konfigurálását.

Azt javaslom, hogy tartsa ezt engedélyezve.

A fül második opciója az alapértelmezett kártya típusa. Ha azt szeretné, hogy a Twitter megjelenítsen egy kiemelt képet a link kártyaén, akkor válassza az Összegzés lehetőséget egy nagy képpel.

pinterest

yoast pinterest beállítások

Ez a lap segít megerősíteni webhelyét a Pinterest segítségével.

Webhelyének megerősítéséhez a Pinterest segítségével kövesse ezt a bemutatót a Pinterestön, majd írja be a megerősítő kódot a lap füléhez.

Google+

yoast google plusz beállítások

Ha beírja a Google Plus oldal URL-jét ezen a lapon, majd hozzáad egy linket a webhelyéhez a Google Plus oldalán, akkor a Google tudni fogja, hogy ez a kettő kapcsolódik egymáshoz.

XML webhelytérkép a Yoast SEO szolgáltatással

Az XML webhelytérképek segítenek a keresőmotorok robotjainak jobban megérteni az Ön webhelyét. Ha XML sitemap van a webhelyén, akkor a keresőmotorok képesek megtalálni és feltérképezni a tartalmat.

A Yoast SEO megkönnyíti az XML webhelytérképek létrehozását.

Ban,-ben Irányítópult a Jellemzők lapon látni fogja egy opciót a webhelytérkép funkció engedélyezéséhez / letiltásához. Azt javaslom, hogy hagyja ezt engedélyezve, kivéve, ha egy másik bővítményt akar használni az XML webhelytérképek létrehozásához:

yoast xml sitemaps

A zsemlemorzsa és az RSS hírcsatorna beállításainak konfigurálása (Haladó)

Most konfiguráljuk a Yoast SEO speciális beállításait.

Zsemlemorzsa (opcionális)

Ha szeretné megjeleníteni a navigációs navigációt a cikkei fölött, engedélyeznie kell ezt a beállítást.

étel zsemlemorzs beállításai

Ban ben Keresési megjelenés > Zsemlemorzsa, a következő lehetőségeket látja:

élesztő zsemlemorzsa

A következő beállításokat ajánlom a zsemlemorzsa esetében:

 • Elválasztó a zsemlemorzsa között: Ez a szimbólum vagy szöveg, amelyet a zsemlemorzsa elválasztására használunk. Hagyja alapértelmezettként.
 • Horgonyszöveg otthon: Azt javaslom, hogy hagyja ezt az alapértelmezett, a Home menüpontot. De ha szeretné, nyugodtan változtassa meg blogja nevére vagy bármi másra.
 • A Breadcrumb út előtagja: Ez a szöveg lesz az előtag elnevezésű navigáció előtt. Azt javaslom, hogy hagyja üresen.
 • Előtag az archív zsemlemorzsahoz: Előtagot kell használni az archív oldali zsemlemorzsa-hoz. Azt javaslom, hagyja az alapértelmezettként.
 • Előtag a keresési oldal zsemlemorzsa számára: Lehetővé teszi előtag hozzáadását a Keresési oldal zsemlemorzához.
 • Zsemle a 404 oldalra: Ez a zsemle, amely megjelenik a 404 hibaoldalain.
 • Bloglap megjelenítése (opcionális): Ezt a beállítást csak akkor látja, ha egyéni kezdőlapot és blogoldalt használ. Azt javaslom, hogy engedélyezze ezt a beállítást.
 • Félkövér az utolsó oldal: Azt javaslom, hogy állítsa ezt normálra.

Most, az oldal szélén, felkérjük Önt, hogy válasszon egy taxonómiát, amelyet a hozzászólások zsemlemorzájában jelenít meg. Azt javaslom, hogy válasszon taxonómia kategóriát, hacsak nem tudja, mit csinál.

Jegyzet: A zsemlemorzsa nem minden téma támogatja. Lehet, hogy manuálisan kell hozzáadnia a kódhoz, amely lehetővé teszi a zsemlemorzsa hozzáadását a témához. Olvassa el ezt a cikket az utasításokért.

RSS

yoast rss feed beállítások

Az RSS lapon található lehetőségek lehetővé teszik a tartalom minden egyes üzenet előtti és utáni beillesztését a hírcsatornába. Ez meglehetősen technikai jellegű, és nem javaslom, hogy módosítsa ezeket a beállításokat, hacsak nem igazán tudja, mit csinál.

A Tömeges szerkesztő használata & Egyéb eszközök

A Yoast SEO néhány nagyon hatékony, beépített SEO eszközzel érkezik:

élesztő tömeges szerkesztő

A Yoast SEO az alábbi három beépített eszközt kínálja SEO > Eszközök az admin oldalsávjában:

Import és export

Ez az eszköz segít a Yoast SEO beállításainak importálásában és exportálásában. Ezenkívül lehetővé teszi a beállítások importálását más SEO pluginokból.

élesztő import export

Fájlszerkesztő

A fájlszerkesztő lehetővé teszi a módosításokat, és a tartalom szerkesztését a robots.txt és .htaccess fájlban. Ezenkívül létrehozhat egy robots.txt fájlt, ha még nem rendelkezik ilyennel.

yoast fájlszerkesztő

Tömeges szerkesztő

Ez az eszköz segít egyszerre több bejegyzés és oldal oldalcímének és leírásának szerkesztésében. Ahelyett, hogy az összes üzenetét egyenként átnézi, használhatja ezt az eszközt.

élesztő tömeges szerszámok

Yoast extrák (Go Premium)

Noha a Yoast SEO ingyenesen elérhető, elérhető egy prémium verzió, amely még több funkciót és prémium támogatást kínál.

yoast seo prémium

A Yoast SEO Premium évente 89 USD, és ha úgy dönt, hogy frissít a Yoast SEO prémiumra, akkor ez a sok extra funkció közül az egyik:

Átirányítókezelő

yoast prémium seo átirányítások

Az átirányításkezelő egy praktikus eszköz, amely segít átirányítások létrehozásában a webhelyén.

Nagyon sok esetben szükség van átirányítás létrehozására. Lehetséges, hogy például egy régi vagy törött oldalt újra kell irányítania.

Több fókusz kulcsszó

élesztő prémium fókusz kulcsszavak

A Yoast SEO ingyenes verziója csak egy Focus Kulcsszó kiválasztását teszi lehetővé. A prémium verzióval azonban több Fókuszkulcs is választható.

Ez lehetővé teszi, hogy növelje annak esélyét, hogy több kulcsszót célzzon a tartalmával.

Közösségi előnézetek

yoast prémium közösségi előnézetek

A Yoast SEO közvetlenül a postaszerkesztő alatt egy metamezőt jelenít meg. Ez a metamező szimulációt mutat az oldalának a Keresési eredményekben való megjelenése érdekében.

Csakúgy, mint a Keresési eredmény kódrészlet szimulációja, a Yoast SEO prémium lehetővé teszi, hogy megnézze annak a szimulációját, ahogyan a bejegyzésed megjelenhet, ha megosztják azokat a Facebook-on és a Twitter-en..

A SEO és a weboldal optimalizálása a Yoast használatával

A közvetlenül a postaszerkesztő alatt megjelenő előnézeti mező segít javítani a tartalom és az OnPage SEO olvashatóságát.

Ez az egyik legjobb szolgáltatás, amelyet a Yoast SEO kínál.

Egyszerű utasításokat kínál a tartalom jobb optimalizálásához az olvasók és a keresőmotorok számára.

yoast seo meta box

Amint a fenti képernyőképen látható, két lap van, az Olvashatóság lap és a Kulcsszóelemzés lap.

Megvizsgálom az alábbiakban szereplő alábbiakban szereplőket.

A tartalom olvashatóságának javítása a Yoast használatával

élesztő olvashatóság elemzése

A Yoast SEO Meta Box olvashatósági elemző fülje segít javítani a tartalom olvashatóságát.

Minden alkalommal, amikor változtat a tartalomban, a Yoast újra elemzi a hozzászólást és megjeleníti az olvashatóság javítását célzó javaslatokat. Ez a cikk olvashatóságát is megadja. A pontszám fényként jelenik meg az olvashatóság lapon.

Ha a fény zöld, akkor a cikk jó, de ha piros, akkor dolgozzon rajta.

Amikor megpróbálja javítani a tartalma olvashatóságát, ne próbáljon perfekcionista lenni. Még ha jó is (narancssárga) pontszáma, akkor nagyszerű munkát végzett.

A tökéletes olvashatóság szempontjából nem csupán számít, ha ténylegesen közzéteszi a tartalmát. És ha megpróbál perfekcionista lenni egy üzenet közzététele előtt, akkor soha nem léphet fel az utolsó lépés, hogy ténylegesen közzétegye a posztot.

Kulcsszóelemzés a Yoast SEO segítségével (fókusz kulcsszavak)

élesztő kulcsszóelemzés

A Yoast SEO Kulcsszóelemzője az egyik legjobb tulajdonsága.

Segít javítani annak a esélyét, hogy cikke megcélozza a megfelelő kulcsszavakat.

A Kulcsszóelemző használatához mindössze annyit kell tennie, hogy beír egy cél kulcsszót a Kulcsszóelemzés fül Fókuszkulcsa mezőbe:

étel fókusz kulcsszavak

Miután ezt megtette, a Yoast elkezdi megjeleníteni az OnPage SEO fejlesztésének elősegítésére szolgáló egyszerű javaslatokat:

élesztő kulcsszó javaslatok

Most ismét, csakúgy, mint az olvashatóság szempontjából, ne próbálj tökéletesnek lenni. Csak ellenőrizze, hogy az OnPage SEO szempontjából rendben van-e (narancssárga) üzenet.

Következtetés

Remélem, hogy ez a cikk segített telepíteni és beállítani a Yoast SEO WordPress bővítményt webhelyén. Pontosan ezt a folyamatot használom, amikor ezt a bővítményt beállítom a webhelyemen.

Ha ez a cikk segített neked, kérjük, hagyjon megjegyzést, és tudassa velem, mit gondol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me