Wix vs Squarespace (sammenligning mellem hoved og hoved)

Dette head-to-head giver dig alle de vigtigste forskelle mellem to af de mest populære webstedsbyggere, der er tilgængelige lige nu.


Jeg tror, ​​du vil være enig, når jeg siger:

Det er omhyggeligt svært at opbygge et websted som en begyndende!

Hvor starter du endda? Har du brug for kodningskendskab? Ved du hvordan man opsætter webhosting, SSL-certifikater eller installerer et CMS? Hvad er omkostningerne? Hvor lang tid vil det tage?

Dette er sandsynligvis nogle af de hårde spørgsmål, der holder dig væk fra din drømmewebsite.

Den gode nyhed er, at der er en løsning.

At opbygge det perfekte websted til din virksomhed er utroligt nemt med webstedsbyggere såsom Wix og Squarespace.

For de uindviede er en webstedsbygger et værktøj (program, software osv.), Der hjælper dig med at oprette websteder visuelt uden at skrive kode eller at skulle downloade / installere noget.

I denne Wix vs Squarespace sammenligning post, jeg pit to af de bedste hjemmeside bygherrer mod hinanden.

WixSquarespace
stryg til højreWixSquarespace
ResuméJeg anbefaler personligt Squarespace over Wix, men du vil ikke blive skuffet med en af ​​dem – fordi begge er fremragende webstedsbyggere. Den største forskel er editoren, og hvis du foretrækker en struktureret eller ustruktureret træk-og-slip-editor.
HovedtrækPris: $ 13- $ 49 pr. Måned
Editor: Ustruktureret træk og slip. Elementer kan trækkes og slippes hvor som helst på siden.
Temaer / skabeloner: 500+
Gratis domæne & SSL: Ja
Gratis plan: Ja
Pris: $ 12- $ 46 pr. Måned
Editor: Struktureret træk og slip. Elementer trækkes og slippes på siden inden for en fast struktur.
Temaer / skabeloner: 80+
Gratis domæne & SSL: Ja
Gratis plan: Nej (kun gratis prøveversion)
Brugervenlighed⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��
Design & Layouts⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��
Apps & Add-ons⭐⭐⭐⭐⭐ ��⭐⭐⭐⭐⭐
SEO & Marketing⭐⭐⭐⭐⭐ ��⭐⭐⭐⭐⭐ ��
E-handel⭐⭐⭐⭐⭐ ��⭐⭐⭐⭐⭐ ��
Blogging⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��
Værdi for pengene⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��

Men inden vi hopper ind i Wix vs Squarespace-sammenligningen, skal du først kende nogle fakta:

Ifølge BuiltWith er Wix den mest populære webstedsbygger, der kontrollerer 38% af markedsandelen.

Brugsstatistik for webstedsbygger

Squarespace er det næst mest populære, driver 19% af websteder, der bruger en simpel webstedsbygger. Til sammen kontrollerer Wix og Squarespace 57% af markedsandelen.

Uanset om du finder data fra BuiltWith, Statista.com eller et andet sted, kommer Wix altid ud øverst, efterfulgt af Squarespace med Weebly og andre, der bringer bagenden op.

Stadigvis er interessen for webstedsbyggere vokset støt siden 2004 ifølge Google Trends, som det ses i den pæne graf nedenfor.

tendenser til sammenligning af wix kontra firkant

Det er klart, at webstedsbyggerne ikke går hen. Faktisk er de ved at blive bærebjælken for både begyndere og erfarne brugere. Men jeg tager af.

Mit mål er at hjælpe dig med at vælge den perfekte webstedsbygger til dit websted. Uanset om du vælger Wix eller Squarespace, er det helt op til dig.

Lad os starte uden at komme videre, da der er meget at dække.

Hvad er Wix og Squarespace?

wix vs firkant mellemrum

Wix og Squarespace er de to mest populære webstedsbyggere derude. Begge værktøjer hjælper dig med at oprette et websted uden kodning af viden.

Hvordan?

De sender med træk-og-slip-visuelle sidebygere der gør det nemt at oprette et websted som A, B, C.

Derudover fjerner webstedsbyggere de tekniske aspekter ved oprettelse af websteder. 

Med andre ord tilbyder en webstedsbygger dig en begyndervenlig måde at opbygge effektive websteder på uden at bekymre dig om de hårde teknologiske ting.

Hvis du for eksempel vælger at bruge WordPress, skal du konfigurere webhosting, installere CMS, SSL-certifikater og tage sig af mange administrative opgaver.

Alle disse opgaver er udfordrende, især hvis du ikke er teknisk klar. Fyrene på Wix og Squarespace tager sig af de tekniske ting, så du kan fokusere på det, der betyder noget; opbygge din virksomhed.

For en betalt plan får du en webstedsbygger, webhosting, SSL-certifikater, domæner, support og så videre i en pakke. Som sådan er webstedsbyggere de perfekte værktøjer til hurtig implementering af websteder.

Og de er også alsidige, da du hurtigt kan oprette enkle blogs, butikker og mange andre websteder.

Nu hvor vi ved, hvad vi arbejder med, lad os gå videre til næste del.

I de kommende sektioner sammenligner jeg Squarespace vs Wix med hensyn til brugervenlighed, designindstillinger, markedsføring, e-handel, tredjepartsintegrationer, bloggingskapacitet og prisfastsættelse.

Brugervenlighed

Det siger sig selv, at den webstedsbygger, du i sidste ende vælger, skal være let at bruge. Der er en læringskurve, sikker, men både Wix og Squarespace er utroligt nemme at bruge, du er i gang på kort tid.

For det første er det nemt at tilmelde dig en af ​​disse tjenester. Alt hvad du skal gøre er at oprette en konto og begynde at opbygge din hjemmeside. De er begge stort set ligetil fra ordet.

For at hjælpe dig med at opbygge et websted uden at svække sved kommer Wix og Squarespace med intuitive træk-og-slip-visuelle sidebyggere. Ja, komplet med Fortryd knappen i tilfælde af, at du roter sammen.

Din arbejdsgang handler alt om at plukke, trække og slippe elementer på plads, og du har et websted. Det kan ikke blive lettere end det.

Der er dog en stor forskel mellem de to. Det side redaktører!

Lad os starte med Wix Editor.

Wix Side Editor

Wix er mere et tomt lærred, hvilket betyder, at du kan trække og slippe elementer hvor som helst, du ønsker. Du har fuld designfrihed til at opbygge webstedet for dine drømme.

Den eneste grænse for Wix er din fantasi. En sådan kreativ frihed gør Wix perfekt til kreative designere, der let kan fortælle, hvornår de har begået en fejl.

På samme tid kan det være overvældende for det perfekte greenhorn, der aldrig har bygget et websted før.

For at løse problemet lavede Wix Wix ADI (Artificial Design Intelligence), et fantastisk værktøj, der tager store designbeslutninger for dig.

Bare svar på et par spørgsmål, og Wix ADI opretter et websted, som du derefter kan udfylde med dit indhold.

Squarespace Page Editor

squarespace side builder

Squarespace på den anden side vil ikke lade dig placere elementer hvor som helst du ønsker. Du arbejder med forudindstillede layout, som ikke lader dig trække og slippe elementer overalt, hvor du synes. Med andre ord er der et fast område for hvert element.

En sådan tilgang holder design og layouts i kontrol, da du ikke har friheden til at begå alle slags grusomme fejl. Du har et foruddannet layout, som du kan udfylde med dit indhold, uden at skjule det overordnede design.

Netop af denne grund er Squarespace perfekt til en nybegynder, der ønsker et professionelt websted uden besværet med at rette fejl, såsom justering af margener og så videre.

Tilpas bare en skabelon med dit indhold, så er du god til at gå. Dette betyder også, at Squarespace giver dig en fantastisk måde at designe dit websted hurtigt.

Vinderen er:

Squarespace

Jeg anbefaler at gå med Squarespace for brugervenlighed. Gør mig dog ikke forkert, begge dele er meget nemme at bruge, men Squarespace er intuitivt og forbliver ude af din måde.

På den anden side kommer Wix med en million og en funktion, som er perfekt til kreative designere, men ikke nødvendigvis velkommen til nybegynder.

Firkantet har ingen af ​​rodet; bare rediger skabelonen, så er du god til at gå. Wix-sidebyggeren tilbyder dig mere designfleksibilitet, men det betyder ikke, at det er nemmere at bruge til en begynder.

Design, layout & Skabeloner

Du ønsker tydeligvis ikke, at dit websted skal ligne alle andre websteder derude. Du vil skille dig ud, og du vil have det nu.

Jeg elsker variation, og det gør du også, hvilket betyder – for dette afsnit – vi vælger webstedsbyggeren, der tilbyder flere design- og layoutindstillinger.

Både Wix og Squarespace tilbyder dig en omfattende liste over design- og layoutindstillinger. Med andre ord mangler du aldrig de muligheder, du har brug for til at opbygge et bemærkelsesværdigt websted.

Wix tilbyder dig over 500 færdige og meget tilpassede skabeloner, der er perfekte til enhver virksomhed. Desværre er ikke alle skabeloner mobilvenlige eller lydhøre.

Wix-skabeloner

Dog tilbyder Wix dig en separat editor til at oprette en mobil version af dit websted. Jeg ved ikke om dig, men det er en dealbreaker for dig virkelig.

Bortset fra det, når du først har valgt en skabelon i Wix, sidder du fast med den. Hvis du ændrer skabelonen, bliver du nødt til at bygge dit websted fra bunden. Hvilken bummer.

Alligevel tilbyder Wix dig masser af forskellige design- og layoutindstillinger. De tilbyder dig flere tekstindstillinger, vektorkunst, gallerier, menuer, billeder, knapper, gitter, lister, sociale medier og så meget mere. Der er i det væsentlige en mulighed for alt hvad du har brug for.

Du kan nemt tilføje hvert element til dit websted og tilpasse det udstrakt i Wix Editor. Da Wix har en editor i fri form, kan du placere hvert element hvor som helst, du ønsker.

Squarespace-skabeloner

Squarespace, på den anden side håndterer design anderledes. Webstedsbyggeren tilbyder dig over 60 skabeloner og en bred vifte af elementer kendt som Content Blocks.

Alle skabeloner reagerer fuldt ud fra get-go, hvilket betyder, at du ikke behøver at foretage tweaks på egen hånd senere. Oven i det hele er indholdsblokkene tankevækkende og fuldt udstyrede, så du kan opbygge dit websted blok for blok.

Hver indholdsblok giver dig masser af muligheder for farver, font styling, layout og mere. Du kan let ændre hver indholdsblok for at oprette et helt nyt design.

Mens Wix giver dig mulighed for at tage en skabelon og tilpasse den fuldstændigt, giver Squarespace dig mulighed for at foretage dybe modulære ændringer på basis af et element.

Med andre ord, Wix er fleksibel nok, så du kan oprette et nyt tema fra bunden, noget du ikke kan gøre med Squarespace.

Samtidig giver Squarespace dig mulighed for at tilpasse dit websted inden for et spørgsmål om klik takket være sin rammestil-tilgang til webdesign.

Vinderen er:

Squarespace

Squarespace er den umiskendelige vinder, når det kommer til design- og layoutindstillinger. Wix har måske flere skabeloner, men i et klassisk tilfælde af kvalitet over kvantitet tager Squarespace trofeet hjem.

Wix tilbyder dig en masse designfleksibilitet til at tilpasse enhver skabelon, indtil du falder. Du bliver dog nødt til at bygge dit websted fra bunden, hvis du ændrer din skabelon.

Squarespace tilbyder ikke dig meget træk-og-slip-funktion, men du kan nemt ændre skabeloner uden at genopbygge dit websted fra bunden af. Skabelonerne reagerer fuldt ud lige fra flagermus, hvilket er et ekstra plus.

3. parts apps & Tilføjelser Ons

Et godt websted er mere end bare god æstetik. Du har brug for alle de værktøjer, du kan finde for at køre et vellykket websted. De fleste webstedsbyggere tilbyder som standard en masse grundlæggende funktioner.

Når du har opbrugt det grundlæggende og har brug for mere strøm, henvender du dig til tredjepartsapps.

Wix app-markedWix App Market

Nu vil jeg ikke lyve; Wix har en større app-markedsplads end Squarespace. Ligesom 17 gange større.

Du får alle mulige gratis og premium-apps til at udvide dit Wix-websted på mange måder. For eksempel kan du nemt tilføje Facebook Chat, vokse trafik, oprette begivenheder, indsamle e-mails og så meget mere.

Det er rigtigt, Wix-appmarkedet tilbyder dig over 235 apps.

På den anden side tilbyder Squarespace markedsplads dig et dusin udvidelser i skrivende stund.

Squarespace App Market

Du har et par apps til levering, skatter, print-on-demand, lagerstyring og ordersporing blandt andet.

Hvis du har brug for flere Squarespace-tilføjelser, bør en hurtig søgning på Google være tilstrækkelig. Gå altid efter apps fra velrenommerede udviklere.

Squarespace har dog nogle gode indbyggede muligheder, der kompenserer for manglen på apps fra tredjepart. For eksempel kommer Squarespace med indbyggede Instagram-gallerier, som kræver en app i Wix.

Andre indbyggede integrationer inkluderer lyd / video-indlejringer, kort, Google AMP, Disqus-kommentarer og Google-skrifttyper blandt andre.

Vinderen er:

Wix

Wix overgår Squarespace i add-ons-afdelingen, hvad med en enorm liste over apps. Alligevel afhænger de tredjeparts tilføjelser og apps, du ender med, helt af dine behov og præferencer.

Wix tilbyder dig flere apps end Squarespace, men sidstnævnte indeholder indbyggede integrationer, der næsten kompenserer for manglen på tredjepartsapps.

SEO & Marketing

Webstedsejere og marketingfolk bruger en masse tid og penge på at generere relevant trafik, fordi det er livsnerven på ethvert websted. Uden trafik er dit websted så godt som dødt.

Når det er sagt, hvad tilbyder Wix og Squarespace med hensyn til SEO og marketing? Begge webstedsbyggere tilbyder dig alle de grundlæggende marketingværktøjer, du har brug for.

Uanset om du vælger Wix eller Squarespace, får du e-mail-marketing, Google Ads, Google Analytics, MailChimp integration, logo maker, Facebook annoncer og social deling ud af boksen.

Derudover har du en masse tredjeparts marketingapps til rådighed. For eksempel giver hver webstedsbygger dig mulighed for at integrere med e-mail-marketingudbydere som MailChimp blandt andre.

Desuden tilbyder hver platform dig passende SEO muligheder for at optimere dit websted til søgemaskiner. Du kan tilføje metabeskrivelser, SEO-titler og så videre.

Med hensyn til SEO og marketing har du nok muligheder for at holde dig travlt. Begge webstedsbyggere er SEO-venlige, så du kan køre mere organisk trafik til dit websted.

Vinderen er:

Tied

I betragtning af succes med dine SEO og marketingkampagner er direkte proportional med det arbejde, du lægger i, er det svært at beslutte en vinder. Desuden tilbyder både Wix og Squarespace dig alle de værktøjer, du har brug for for at starte vellykkede marketingkampagner.

Hvis vi går med det store antal marketingapps, der er tilgængelige i hvert værktøj, bærer Wix dagen. Squarespace har intet på Wix med hensyn til mængde. Ikke desto mindre handler marketing ikke alt om de værktøjer, du har, men hvordan du bruger de værktøjer, du har til rådighed.

Er du ikke enig?

E-handelsfunktioner

Hvis du spekulerer på, om du kan sælge på enten Wix eller Squarespace, vil du elske dette afsnit. Lige ud af boksen tilbyder hver webstedsbygger dig masser af e-handelsfunktioner.

Uanset om du går sammen med Wix eller Squarespace, har du alle mulighederne for at bygge alle slags webbutikker – små og store.

Begge tilbyder dig robuste indstillinger for e-handel, såsom flere betalingsportaler, automatiske skatter, mailinglister, sælger digital & fysiske produkter, forsendelse, lagerstyring og abonnementer blandt andre.

Derudover har du mange tredjepartsapps til at udvide din online butik på unikke måder. For eksempel kan du sælge på sociale medier og gendanne forladte vogne som en chef.

Opsætning af din online butik ved hjælp af Wix eller Squarespace er tingene fra fjerde-klassinger. Du har slet ikke brug for kodningsfærdigheder. Vælg et layout, tilpas dine stilarter og importer dine produkter.
Bemærk dog, at du skal have en forretningsplan for at sælge med Wix og Squarespace.

Vinderen er:

Tied

Med hensyn til e-handelsfunktioner har vi et slips. Begge webstedsbyggere tilbyder dig alle de funktioner, du har brug for for at køre et e-handelswebsted som en professionel. Du har alle mulighederne for at tilbyde en strømlinet shoppingoplevelse fra bestilling til forsendelse og videre.

Bloggefunktioner

Jeg elsker at blogge, så jeg er konstant på jagt efter værktøjer, der gør det nemt at offentliggøre og administrere indhold. Hvis et værktøj gør det sværere at køre en blog, rører jeg ikke den med en 10-fodsstang.

For indholdsskabere vil du elske det faktum, at Wix og Squarespace leveres med strålende blogging-muligheder.

Oprettelse af indlæg i Wix og Squarespace er ligetil. Jeg forventer ikke, at du løber ind i problemer. Begge webstedsbyggere har intuitive postredaktører, der leveres med typiske indstillinger.

Du kan nemt gemme kladder, planlægge poster, tilføje kategorier, tildele flere forfattere, indsætte billeder og generelt sprede dine poster.

Begge værktøjer hjælper dig med at oprette og redigere dine indlæg, mens du ser godt på, hvordan indlægget ser ud for læserne. Hvis du har noget at sige, sikrer Wix og Squarespace, at din stemme bliver hørt.

Vinderen er:

Squarespace

Squarespace tilbyder dig bedre bloggefunktioner sammenlignet med Wix. Mens begge har gode blogsystemer, giver Squarespace dig mere avancerede funktioner end Wix.

Dertil er Squarespace’s blogging-funktioner indbygget, men Wix-blog afhænger af en app til de virkelig magtfulde blogfunktioner.

Planer & Prisfastsættelse

Med hele spektret af funktioner spekulerer du sandsynligvis på, hvor meget det vil koste at bygge et websted ved hjælp af enten Wix eller Squarespace. Hvert værktøj tilbyder dig forskellige prispakker til forskellige budgetter og behov.

For det første tilbyder Wix dig en gratis plan, der giver dig mulighed for at teste farvande. Squarespace har derimod en gratis prøveperiode, der udløber om to uger.

For at sælge på dit websted skal du dog have en premium-plan, uanset om du går med Wix eller Squarespace.

Wix tilbyder dig fire personlige planer perfekte til porteføljer og andre enkle websteder.

wix prissætning

Det Ubegrænset plan, der koster 12,50 dollars om måneden er den mest perfekte pakke for freelancere og iværksættere. Du kan komme gennem døren for kun $ 4,50 om måneden, men du får grundlæggende funktioner og Wix-annoncer, der kan vises til din indsats.

Hvis du har brug for mere strøm til et fuldt udbygget e-handelswebsted, tilbyder Wix dig tre forretningsplaner.

wix prissætning forretningswebsted

Den plan, du vælger her, afhænger helt af dit budget og dine behov. Jeg anbefaler altid at vælge en plan, der passer til dine forretningsbehov.

Hvis du har svært ved at vælge, kan du dog springe efter Ubegrænset forretning, den mest populære plan for de tre for kun $ 25 / måned.

Squarespace, på den anden side tilbyder du fire prisplaner, som vist nedenfor.

Du har $ 16 / måneden Personlig plan der er velegnet til enkle websteder. For at køre en e-handel og acceptere betalinger, skal du bruge en af ​​de andre tre planer.

Du kan vælge Forretning plan, der vil sætte dig tilbage $ 26 per måned, Grundlæggende handel planlægger at $ 30 / måned eller Avanceret handel, hvilket koster $ 46 / måned. Igen, gå efter en plan, der imødekommer dit budget og forretningsbehov.

Den bedste værdi for pengene er:

Squarespace

Squarespace vinder takket være en enklere prisstruktur perfekt til ethvert budget. På den anden side tilbyder Wix dig op til syv prisplaner, hvilket er kompliceret, især da Wix-brugere har brug for at opgradere oftere end Squarespace.

Fordele & Ulemper

Jeg har dækket næsten alt i vores Wix vs Squarespace sammenligningsindlæg. Lad os nu dække fordele og ulemper ved hver platform, så du endelig kan beslutte, hvilken en skal oprette et websted med.

Wix Pros

 • En fri-form visuel sidebygger, der giver dig komplet designkontrol
 • Du har en gratis plan, der er perfekt til at teste farvande
 • Kæmpe app-markedsplads
 • Masser af designmuligheder
 • Prøv Wix gratis

Wix Cons

 • Kompliceret prisstruktur
 • Den grundlæggende præmieplan leveres med annoncer
 • For mange designmuligheder kan være overvældende for begyndere
 • Der er en læringskurve for at få fat i tingene
 • Ændring af en skabelon betyder genopbygning af dit websted fra bunden

Squarespace Pros

 • Rammestilstilgang til design gør det let at bruge
 • Enkel prisstruktur
 • Forudbestemte layouts perfekt til begyndere, der ønsker at lancere et websted i et spørgsmål om klik
 • Fremragende blogging muligheder
 • Ingen annoncer i nogen præmieplan
 • prøv Squarespace gratis

Squarespace Cons

 • Et begrænset antal skabeloner
 • Et lille antal apps fra tredjepart
 • Du skal betale for at offentliggøre dit websted

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Wix og Squarespace?

Wix og Squarespace er skybaserede webstedsbygningsværktøjer, der er rettet mod mennesker, der ønsker at oprette et websted visuelt ved hjælp af træk og slip uden at skrive kode.

Hvilket er bedre, Wix eller Squarespace?

Squarespace er bedre end Wix, men du vil ikke blive skuffet med en af ​​dem, fordi begge er fremragende webstedsbyggere. Den største forskel er editoren, og hvis du foretrækker en struktureret (begrænset) eller ustruktureret (tomt lærred) træk-og-slip-editor.

Gør Wix og Squarespace med en gratis plan?

Wix tilbyder en gratis plan, men det kommer med begrænsninger og reklame. Wix’s betalte planer starter ved kun $ 13 pr. Måned. Squarespace tilbyder ikke en gratis plan, kun en to-ugers gratis prøveperiode. Squarespace’s planer starter på kun $ 12 pr. Måned.

Wix vs Squarespace: Resume

wix vs firkant

Jeg anbefaler Squarespace over Wix men du kan ikke gå galt med nogen af ​​webstedsbyggeren. Begge site builders kommer med lidt af en læringskurve og i sidste ende forskellen mellem de to handler om personlig præference af hvilken redaktør du føler dig bedst at bruge.

Wix leveres med masser af tilpasningsmuligheds og en høj grad af kontrol næsten til det punkt, hvor du endda kunne designe dit helt eget tema fra bunden af.

Squarespace, på den anden side er meget mere en grad af kontrol (og mindre valg). De tilbyder kuraterede og veldesignede standarder, som du med sikkerhed kan bruge uden at foretage ændringer.

Gratis forsøg er tilgængelige for både Wix og Squarespace. Prøv Wix gratis, og prøv Squarespace gratis.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map