Wix vs Squarespace (sammenligning fra topp til hode)

Dette head-to-head gir deg alle de viktigste forskjellene mellom to av de mest populære nettstedbyggere som er tilgjengelige akkurat nå.


Jeg tror du vil være enig når jeg sier:

Å bygge et nettsted som nybegynner er møysommelig vanskelig!

Hvor begynner du til og med? Trenger du kodingskunnskap? Vet du hvordan du konfigurerer webhotell, SSL-sertifikater eller installerer et CMS? Hva er kostnadene? Hvor lang tid vil det ta?

Dette er sannsynligvis noen av de harde spørsmålene som holder deg borte fra drømmeområdet ditt.

Den gode nyheten er at det er en løsning.

Det er utrolig enkelt å bygge det perfekte nettstedet for bedriften din for byggherrer som Wix og Squarespace.

For de uinnvidde er en nettstedsbygger et verktøy (program, programvare osv.) Som hjelper deg å lage nettsteder visuelt uten å skrive kode eller å måtte laste ned / installere noe.

I dette Wix vs Squarespace sammenligning post, jeg pit to av de beste nettstedet byggere mot hverandre.

WixSquare
sveip til høyreWixSquare
SammendragJeg personlig anbefaler Squarespace over Wix, men du vil ikke bli skuffet med noen av dem – fordi begge er utmerkede byggherrer på nettstedet. Den største forskjellen er redaktøren, og hvis du foretrekker en strukturert eller ustrukturert dra-og-slipp-redigerer.
HovedtrekkenePris: $ 13- $ 49 per måned
Redaktør: Ustrukturert dra-og-slipp. Elementer kan dras og slippes hvor som helst på siden.
Temaer / maler: 500+
Gratis domene & SSL: Ja
Gratis plan: Ja
Pris: $ 12- $ 46 per måned
Redaktør: Strukturert dra-og-slipp. Elementer dras og slippes på siden innenfor en fast struktur.
Temaer / maler: 80+
Gratis domene & SSL: Ja
Gratis plan: Nei (bare gratis prøveversjon)
Brukervennlighet⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��
Design & oppsett⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��
Apps & Add-ons⭐⭐⭐⭐⭐ ��⭐⭐⭐⭐⭐
SEO & markedsføring⭐⭐⭐⭐⭐ ��⭐⭐⭐⭐⭐ ��
E-handel⭐⭐⭐⭐⭐ ��⭐⭐⭐⭐⭐ ��
blogging⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��
Valuta for pengene⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ��

Men før vi hopper inn i sammenligningen Wix vs Squarespace, først noen fakta:

I følge BuiltWith er Wix den mest populære nettstedbyggeren som kontrollerer 38% av markedsandelen.

bruksstatistikk for nettstedbygger

Squarespace er det nest mest populære, driver 19% av nettsteder som bruker en enkel nettstedsbygger. Til sammen kontrollerer Wix og Squarespace 57% av markedsandelen.

Enten du finner data fra BuiltWith, Statista.com eller noe annet nettsted, kommer Wix alltid ut på toppen, etterfulgt av Squarespace med Weebly og andre som bringer opp baksiden.

Fortsatt har interessen for nettstedbyggere vokst jevnlig siden 2004, ifølge Google Trends, som det sees i den fine grafen nedenfor.

wix vs squarespace sammenligning trender

Det er klart nettstedbyggere ikke kommer noen vei. Faktisk blir de bærebjelken for både nybegynnere og erfarne brukere. Men jeg kler av.

Målet mitt er å hjelpe deg med å velge den perfekte nettstedbyggeren for nettstedet ditt. Enten du velger Wix eller Squarespace, er det helt opp til deg.

Uten videre, la oss starte siden det er mye å dekke.

Hva er Wix og Squarespace?

wix vs squarespace review

Wix og Squarespace er de to mest populære nettstedbyggere der ute. Begge verktøyene hjelper deg å lage et nettsted uten koding av kunnskap.

Hvordan?

De sender med dra-og-slipp visuelle sidebyggere som gjør det enkelt å bygge et nettsted som A, B, C.

I tillegg fjerner nettstedbyggere de tekniske aspektene ved etablering av nettsteder. 

Med andre ord, en nettstedsbygger tilbyr deg en nybegynnervennlig måte å bygge effektive nettsteder på, uten å bekymre deg for de tekniske tingene.

Hvis du for eksempel velger å bruke WordPress, må du sette opp webhotell, installere CMS, SSL-sertifikater og ta vare på mange administrative oppgaver.

Alle disse oppgavene er utfordrende, spesielt hvis du ikke er teknisk erfaren. Gutta på Wix og Squarespace tar seg av de tekniske tingene, slik at du kan fokusere på det som betyr noe; bygge din virksomhet.

For en betalt plan får du en nettstedsbygger, webhotell, SSL-sertifikater, domener, support og så videre i en pakke. Som sådan er nettstedbyggere de perfekte verktøyene for å distribuere nettsteder raskt.

Og de er allsidige også, siden du raskt kan bygge enkle blogger, butikker og mange andre nettsteder.

Nå som vi vet hva vi jobber med, la oss gå videre til neste del.

I de kommende seksjonene sammenligner jeg Squarespace vs Wix når det gjelder brukervennlighet, designalternativer, markedsføring, netthandel, integrasjoner fra tredjeparter, bloggfunksjoner og priser.

Brukervennlighet

Det sier seg selv at nettstedbyggeren du til slutt velger, må være enkel å bruke. Det er en læringskurve, sikker, men både Wix og Squarespace er utrolig enkle å bruke, du vil være i gang på kort tid.

For det første er det enkelt å registrere seg for en av tjenestene. Alt du trenger å gjøre er å opprette en konto og begynne å bygge nettstedet ditt. De er begge ganske enkle fra ordet.

For å hjelpe deg med å bygge et nettsted uten å brekke svette, kommer Wix og Squarespace med intuitive dra-og-slipp-visuelle sidebyggere. Ja, komplett med Angre i tilfelle du roter deg.

Arbeidsflyten din handler om å plukke, dra og slippe elementer på plass, og du har et nettsted. Det kan ikke bli lettere enn det.

Det er imidlertid en stor forskjell mellom de to. De side redaktører!

La oss starte med Wix Editor.

Wix Page Editor

Wix er mer et blankt lerret, noe som betyr at du kan dra og slippe elementer hvor som helst. Du har full designfrihet til å bygge nettstedet til drømmene dine.

Den eneste grensen med Wix er fantasien din. En slik kreativ frihet gjør Wix perfekt for kreative designere som enkelt kan fortelle når de har gjort en feil.

Samtidig kan det være overveldende for det perfekte greenhornet som aldri har bygget et nettsted før.

For å løse problemet laget Wix Wix ADI (Artificial Design Intelligence), et fantastisk verktøy som tar store designbeslutninger for deg.

Bare svar på et par spørsmål, så vil Wix ADI opprette et nettsted som du deretter kan fylle med innholdet.

Squarespace Page Editor

squarespace sidebygger

Squarespace, derimot, lar deg ikke plassere elementer hvor som helst du vil. Du jobber med forhåndsinnstilte oppsett som ikke lar deg dra og slippe elementer hvor som helst du liker. Med andre ord, det er et fast område for hvert element.

En slik tilnærming holder design og oppsett i kontroll, siden du ikke har frihet til å begå alle slags grusomme feil. Du har et forhåndslagd oppsett som du kan fylle med innholdet ditt, uten å rote det generelle designet.

Nettopp derfor er Squarespace perfekt for en nybegynner som vil ha et profesjonelt nettsted uten problemer med å fikse feil som å justere marginer og så videre.

Bare tilpasse en mal med innholdet ditt, så er du god til å gå. Dette betyr også at Squarespace tilbyr deg en flott måte å designe nettstedet raskt på.

Vinneren er:

Square

Jeg anbefaler å gå med Squarespace for brukervennlighet. Misforstå ikke, begge deler er veldig enkle å bruke, men Squarespace er intuitivt og holder seg utenfor veien.

Wix derimot har en million og en funksjon, som er perfekt for kreative designere, men ikke nødvendigvis velkommen for nybegynnere.

Squarespace vil ikke ha noe av rotet; bare rediger malen, så er du god til å gå. Wix-sidebyggeren tilbyr deg mer designfleksibilitet, men det betyr ikke at det er enklere å bruke for en nybegynner.

Design, layout & maler

Du ønsker tydeligvis ikke at nettstedet ditt skal se ut som alle andre nettsteder der ute. Du vil skille deg ut, og du vil ha det nå.

Jeg elsker variasjon, og det gjør du også, noe som betyr – for denne delen – vi velger nettstedsbyggeren som tilbyr flere design- og layoutalternativer.

Både Wix og Squarespace tilbyr deg en omfattende liste over design- og layoutalternativer. Med andre ord, du mangler aldri alternativene du trenger for å bygge et bemerkelsesverdig nettsted.

Wix tilbyr deg over 500 ferdige og svært tilpassede maler som er perfekte for enhver bedrift. Dessverre er ikke alle maler mobilvennlige eller responsive.

Wix-maler

Imidlertid tilbyr Wix deg en egen redaktør for å lage en mobilversjon av nettstedet ditt. Jeg vet ikke om deg, men det er virkelig en forhandler for deg.

Annet enn det, når du først har valgt en mal i Wix, sitter du fast med den. Hvis du endrer malen, må du bygge nettstedet ditt fra bunnen av. For en skuffelse.

Fortsatt tilbyr Wix massevis av forskjellige design- og layoutalternativer. De tilbyr flere tekstalternativer, vektorkunst, gallerier, menyer, bilder, knapper, rutenett, lister, sosiale medier og så mye mer. Det er egentlig et alternativ for alt du trenger.

Du kan enkelt legge til hvert element på nettstedet ditt og tilpasse det mye i Wix Editor. Siden Wix har en gratisformatredigerer, kan du plassere hvert element hvor som helst.

Squarespace Maler

Square, på den annen side håndterer design annerledes. Nettstedsbyggeren tilbyr deg over 60 maler og et bredt spekter av elementer kjent som Content Blocks.

Alle maler er fullt responsive fra start, noe som betyr at du ikke trenger å lage finjusteringer på egenhånd senere. På toppen av det er innholdsblokkene gjennomtenkte og fullverdige, slik at du kan bygge nettstedet ditt blokk for blokk.

Hver innholdsblokk tilbyr massevis av alternativer for farger, font styling, layout og mer. Du kan enkelt endre hver innholdsblokk for å lage en helt ny design.

Mens Wix lar deg ta en mal og tilpasse den fullstendig, gir Squarespace deg muligheten til å gjøre dype modulære endringer på basis av hvert element.

Med andre ord, Wix er fleksibel nok, som lar deg lage et nytt tema fra bunnen av, noe du ikke kan gjøre med Squarespace.

Samtidig lar Squarespace deg tilpasse nettstedet ditt i løpet av klikk takket være sin ramme-stil tilnærming til webdesign.

Vinneren er:

Square

Squarespace er den umiskjennelige vinneren når det gjelder design og layoutalternativer. Wix kan ha flere maler, men i et klassisk tilfelle av kvalitet over kvantitet, tar Squarespace pokalen hjem.

Wix tilbyr deg mye designfleksibilitet for å tilpasse hvilken som helst mal til du dropper. Imidlertid må du bygge nettstedet ditt fra bunnen av hvis du endrer malen.

Squarespace tilbyr ikke mye dra-og-slipp-funksjonalitet, men du kan enkelt endre maler uten å gjenoppbygge nettstedet ditt fra grunnen av. Malene er fullt responsive rett utenfor balltre, som er et ekstra pluss.

Tredjepartsapper & Add-Ons

Et flott nettsted er mer enn bare god estetikk. Du trenger alle verktøyene du kan finne for å drive et vellykket nettsted. De fleste nettstedbyggere tilbyr deg mye grunnleggende funksjonalitet som standard.

Når du har brukt ut grunnleggende og trenger mer krefter, går du til apper fra tredjepart.

Wix app-markedWix App Market

Nå, jeg vil ikke lyve; Wix har en større appmarked enn Squarespace. Som 17 ganger større.

Du får alle slags gratis og premium-apper for å utvide Wix-nettstedet på mange måter. For eksempel kan du enkelt legge til Facebook Chat, øke trafikken, opprette arrangementer, samle e-post og så mye mer.

Det stemmer, Wix-appmarkedet tilbyr deg over 235 apper.

På den annen side tilbyr Squarespace markedsplass deg, et titalls utvidelser i skrivende stund.

Squarespace App Market

Du har et par apper for blant annet levering, avgifter, print-on-demand, lagerstyring og bestillingssporing.

Hvis du trenger flere Squarespace-tillegg, bør et raskt søk på Google være tilstrekkelig. Gå alltid etter apper fra anerkjente utviklere.

Squarespace har imidlertid noen gode innebygde alternativer som utgjør mangelen på tredjepartsapper. For eksempel kommer Squarespace med innebygde Instagram-gallerier, som krever en app i Wix.

Andre innebygde integrasjoner inkluderer lyd- / videoinnlegg, kart, Google AMP, Disqus Comments og Google Fonts blant andre.

Vinneren er:

Wix

Wix overgår Squarespace i add-ons-avdelingen, hva med en enorm liste over apper. Likevel avhenger tredjeparts tilleggsprogrammer og apper du ender opp med, helt av dine behov og preferanser.

Wix tilbyr deg flere apper enn Squarespace, men sistnevnte har innebygde integrasjoner som nesten utgjør mangelen på tredjepartsapper.

SEO & markedsføring

Nettstedseiere og markedsførere bruker mye tid og penger på å generere relevant trafikk fordi det er livsnerven til ethvert nettsted. Uten trafikk er nettstedet ditt så godt som dødt.

Når det er sagt, hva tilbyr Wix og Squarespace når det gjelder SEO og markedsføring? Begge nettstedbyggere tilbyr deg alle de grunnleggende markedsføringsverktøyene du trenger.

Enten du velger Wix eller Squarespace, får du markedsføring via e-post, Google Ads, Google Analytics, MailChimp-integrasjon, logoprodusent, Facebook-annonser og sosial deling ut av boksen.

I tillegg har du mange tredjeparts markedsføringsapper til disposisjon. For eksempel lar hver nettstedsbygger deg integrere med leverandører av e-postmarkedsføring som MailChimp blant andre.

På toppen av det tilbyr hver plattform deg tilstrekkelige SEO-alternativer for å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer. Du kan legge til metabeskrivelser, SEO-titler og så videre.

Når det gjelder SEO og markedsføring, har du nok muligheter til å holde deg opptatt. Begge nettstedbyggere er SEO-vennlige, slik at du kan drive mer organisk trafikk til nettstedet ditt.

Vinneren er:

Uavgjort

Å vurdere suksessen til SEO og markedsføringskampanjer er direkte proporsjonal med arbeidet du legger ned, det er vanskelig å avgjøre en vinner. Dessuten tilbyr både Wix og Squarespace deg alle verktøyene du trenger for å starte vellykkede markedsføringskampanjer.

Hvis vi går med det store antallet markedsføringsapper som er tilgjengelige i hvert verktøy, bærer Wix dagen. Squarespace har ingenting på Wix når det gjelder mengde. Ikke desto mindre handler ikke markedsføring alt om verktøyene du har, men hvordan du bruker verktøyene som er tilgjengelige for deg.

Er du ikke enig?

E-handelsfunksjoner

Hvis du lurer på om du kan selge på enten Wix eller Squarespace, vil du elske denne delen. Rett ut av boksen tilbyr hver nettstedsbygger deg mange e-handelsfunksjoner.

Enten du går med Wix eller Squarespace, har du alle alternativene til å bygge alle slags nettbutikker – små og store.

Begge tilbyr robuste e-handelsalternativer som flere betalingsportaler, automatiske avgifter, adresselister, selger digital & fysiske produkter, frakt, lagerstyring og abonnement.

På toppen av det har du mange tredjepartsapper som kan utvide nettbutikken din på unike måter. For eksempel kan du selge på sosiale medier og gjenopprette forlatte vogner som en sjef.

Å sette opp nettbutikken din ved hjelp av Wix eller Squarespace er ting til fjerde klassinger. Du trenger ikke kodingsferdigheter i det hele tatt. Velg en layout, tilpass dine stiler og importer produktene dine.
Merk imidlertid at du må ha en forretningsplan for å selge med Wix og Squarespace.

Vinneren er:

Uavgjort

Når det gjelder e-handelsfunksjoner, har vi et slips. Begge nettstedbyggere tilbyr deg alle funksjonene du trenger for å drive et netthandelnettsted som en proff. Du har alle alternativene for å tilby en strømlinjeformet handleopplevelse fra bestilling til frakt og videre.

Bloggingsevner

Jeg elsker å blogge, så jeg er stadig på jakt etter verktøy som gjør det enkelt å publisere og administrere innhold. Hvis et verktøy gjør det vanskeligere å drive en blogg, berører jeg ikke den med en 10-fotstang.

For innholdsskapere vil du elske det faktum at Wix og Squarespace leveres med strålende bloggfunksjoner.

Det er enkelt å lage innlegg i Wix og Squarespace. Jeg forventer ikke at du får problemer. Begge nettstedbyggere har intuitive postredaktører som har typiske alternativer.

Du kan enkelt lagre utkast, planlegge innlegg, legge til kategorier, tilordne flere forfattere, sette inn bilder og generelt gran opp innleggene dine.

Begge verktøyene hjelper deg å opprette og redigere innleggene dine mens du ser godt på hvordan innlegget ser ut for leserne. Hvis du har noe å si, sikrer Wix og Squarespace at stemmen din blir hørt.

Vinneren er:

Square

Squarespace tilbyr deg bedre bloggfunksjoner sammenlignet med Wix. Mens begge har gode bloggesystemer, tilbyr Squarespace deg mer avanserte funksjoner enn Wix.

På toppen av det er Squarespaces bloggfunksjoner innebygd, men Wix-bloggen er avhengig av en app for de virkelig kraftige bloggfunksjonene.

planer & Priser

Med hele spekteret av funksjoner, lurer du sannsynligvis på hvor mye det vil koste å bygge et nettsted ved hjelp av enten Wix eller Squarespace. Hvert verktøy tilbyr forskjellige prispakker for forskjellige budsjetter og behov.

For det første tilbyr Wix deg en gratis plan som lar deg teste vannet. Squarespace har derimot en gratis prøveperiode som går ut om to uker.

For å selge på nettstedet ditt trenger du imidlertid en premiumplan enten du går med Wix eller Squarespace.

Wix tilbyr deg fire personlige planer perfekte for porteføljer og andre enkle nettsteder.

wix priser

De ubegrenset plan, som koster 12,50 dollar i måneden, er den mest perfekte pakken for frilansere og gründere. Du kan komme gjennom døren for bare $ 4,50 per måned, men du får grunnleggende funksjoner og Wix-annonser å vise for din innsats.

Hvis du trenger mer krefter for et fullverdig e-handelsnettsted, tilbyr Wix deg tre forretningsplaner.

wix prissettingsnettsted

Planen du velger her, avhenger helt av budsjettet og behovene dine. Jeg anbefaler alltid å velge en plan som passer for dine forretningsbehov.

Hvis du har vanskelig for å velge, kan du imidlertid springe etter Business Ubegrenset, den mest populære planen for de tre, for bare $ 25 / month.

Square, derimot tilbyr du fire prisplaner, som vist nedenfor.

Du har $ 16 per måned Personlig plan som passer for enkle nettsteder. For å drive en e-butikk og godta betalinger, trenger du en av de tre andre planene.

Du kan velge Virksomhet plan som vil sette deg tilbake $ 26 per måned, Grunnleggende handel plan for $ 30 / month, eller Avansert handel, som koster $ 46 / måned. Igjen, gå for en plan som tilfredsstiller budsjettet og forretningsbehovene dine.

Beste verdi for pengene er:

Square

Squarespace vinner takket være en enklere prisstruktur perfekt for ethvert budsjett. Wix derimot tilbyr deg opptil syv prisplaner, noe som er komplisert, spesielt siden Wix-brukere trenger å oppgradere oftere enn Squarespace.

Pros & Ulemper

Jeg har dekket nesten alt i vårt sammenligningsinnlegg for Wix vs Squarespace. La oss nå dekke fordeler og ulemper ved hver plattform, slik at du endelig kan bestemme hvilken du vil lage et nettsted med.

Wix Pros

 • En fri form visuell sidebygger som tilbyr deg fullstendig designkontroll
 • Du har en gratis plan som er perfekt for å teste vannet
 • Stor app-markedsplass
 • Mange designalternativer
 • Prøv Wix gratis

Wix Cons

 • Komplisert prisstruktur
 • Den grunnleggende premieplanen kommer med annonser
 • For mange designalternativer kan være overveldende for nybegynnere
 • Det er en læringskurve for å få tak i ting
 • Å endre en mal betyr å gjenoppbygge nettstedet ditt fra bunnen av

Squarespace Pros

 • Rammestil tilnærming til design gjør det enkelt å bruke
 • Enkel prisstruktur
 • Forhåndsutformede oppsett perfekt for nybegynnere som ønsker å lansere et nettsted i løpet av klikk
 • Utmerkede bloggfunksjoner
 • Ingen annonser i noen premiumplan
 • prøv Squarespace gratis

Squarespace Cons

 • Et begrenset antall maler
 • Et lite antall tredjepartsapper
 • Du må betale for å publisere nettstedet ditt

ofte stilte spørsmål

Hva er Wix og Squarespace?

Wix og Squarespace er skybaserte verktøy for å bygge nettsteder som er rettet mot mennesker som ønsker å lage et nettsted visuelt ved å dra og slippe uten å skrive kode..

Noe som er bedre, Wix eller Squarespace?

Squarespace er bedre enn Wix, men du vil ikke bli skuffet med en av dem fordi begge er utmerkede byggherrer på nettstedet. Den største forskjellen er redaktøren, og hvis du foretrekker en strukturert (begrenset) eller ustrukturert (tomt lerret) dra-og-slipp-redigeringsprogram.

Do Wix og Squarespace kommer med en gratis plan?

Wix tilbyr en gratis plan, men det kommer med begrensninger og annonsering. Wix betalte planer starter på bare $ 13 per måned. Squarespace tilbyr ikke en gratis plan, bare en to ukers gratis prøveperiode. Squarespace planer starter på bare $ 12 per måned.

Wix vs Squarespace: Sammendrag

wix vs firkant

Jeg anbefaler Squarespace over Wix men du kan ikke gå galt med ingen av nettstedets byggherrer. Begge nettstedbyggere kommer med litt av en læringskurve og til syvende og sist forskjellen mellom de to handler om personlig preferanse av hvilken redaktør du føler deg mest komfortabel med å bruke.

Wix kommer med mange tilpasningsalternativers og en høy grad av kontroll, nesten til det punktet hvor du til og med kunne designe ditt helt eget tema fra bunnen av.

Square, på den annen side, er mye mer en grad av kontroll (og mindre valg). De tilbyr kuraterte og godt utformede standardverdier som du trygt kan bruke uten å gjøre noen endringer.

Gratis studier er tilgjengelige for både Wix og Squarespace. Prøv Wix gratis og prøv Squarespace gratis.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map