7 Beste LastPass-alternativer

Svake passord er en av de viktigste grunnene til at online-kontoer blir hacket. Den neste grunnen på listen er å bruke det samme passordet for flere nettsteder eller alle kontoene dine. Lastpass er en utmerket passordbehandler, men det er veldig bra der ute.


Det er her passordledere som LastPass kommer inn. De hjelper deg ikke bare med å generere sterkere passord, men de husker dem også for deg.

Beste LastPass-alternativer i 2020:

 • Beste totalt sett:. Dette er min favorittpassordbehandling på grunn av det rene, enkle brukergrensesnittet, sikkerheten OG leveres med gratis VPN og Dark Web-overvåking.
 • Runner-up, beste sammenlagt:. Runner-up er 1Password takket være sin brukervennlighet, funksjoner og utmerkede sikkerhet.
 • Beste gratis alternativ til LastPass: er den beste gratis passordbehandleren på markedet, den er fullpakket med funksjoner, men den er ikke den enkleste å bruke og grensesnittet føles utdatert.

Hva er LastPass (og hvordan det fungerer)

beste passasjeralternativer

LastPass er et enkelt verktøy som administrerer passordene dine og øker sikkerheten til alle dine online kontoer. LastPass lagrer alle passordene dine i LastPass-kontoen din bak et hovedpassord. Bruke et passordhåndteringsverktøy som LastPass kan 10 ganger din online sikkerhet. I stedet for å bruke det samme svake passordet på alle nettstedene, kan du bruke LastPass til å generere og lagre sterke passord for alle nettsteder du bruker.

Og fordi LastPass håndterer huskenes passorddel for deg, du trenger ikke å velge svake eller lett å huske passord. LastPass er mer enn bare en passordbehandling. Det kan lagre ikke bare passord, men også annen viktig informasjon som kredittkortdetaljer, bankkontodetaljer og til og med serveradministrasjonsdetaljer (hvis du er i den slags ting).

Dessuten kan det lagre personlige detaljer for eksempel navn, adresse, telefonnummer osv. Denne informasjonen vil bli fylt ut i nettleseren med bare ett klikk i stedet for å legge inn alt selv. Du kan få tilgang til denne informasjonen på alle enheter du har LastPass installert på. LastPass tilbyr apper for alle enheter og utvidelser for nesten alle nettlesere.

LastPass funksjoner og planer

Selv om LastPass tilbyr dusinvis av sikkerhetsfunksjoner, er brukergrensesnittet for å administrere alle passord og personlig informasjon så enkelt som det kan være. Bortsett fra lagre og huske alle passordene dine for deg tilbyr den også sikkerhetsfunksjoner som en tilpasset Tofaktorautentisering system du kan bruke for apper du kanskje vil sikre deg, for eksempel bankrelaterte apper.

lastpass planer

Når du aktiverer 2FA (tofaktorautentisering), appen du aktiverer den på, vil be om et engangspassord som du kan få tilgang til fra LastPass. Men det er ikke alt LastPass har å tilby. Det kommer også med en enkel funksjon som lar deg enkelt og sikkert dele passordene dine med andre (hvis og når du trenger det). 

Fordeler og ulemper med LastPass

Det er mange grunner til at du kanskje vil bruke LastPass til å administrere passordene dine. Den første er enkelhet og tilgjengelighet. Det tar mindre enn et minutt eller to å lære å bruke LastPass.

Og det tilbyr applikasjoner for alle enheter og plattformer inkludert Android, iOS, Mac, nettleserutvidelser. Uansett hvor du går, uansett hvilken enhet du bruker, kan du få tilgang til alle passordene dine med bare noen få klikk eller trykk. En annen grunn til at folk elsker LastPass er at den kan fylle alle brukeropplysningene dine for deg med bare et klikk på alle enhetene den er tilgjengelig på.

I stedet for å måtte slå opp, deretter kopiere og lime inn passordet ditt hver gang du vil logge inn på et nettsted, gjør LastPass det for deg med bare et klikk eller to. Du kan også aktivere Auto Fill eller til og med Auto Login funksjon for favorittnettstedene dine. Selv om det er mange grunner til at folk elsker LastPass, er det noen få grunner til at du kan vurdere andre passordbehandlerapper.

En slik grunn er at skrivebordsappen er, som rapportert av noen brukere, litt avlyttende og bare er tilgjengelig for Mac og ikke Windows. Dessuten tilbyr gratisversjonen ikke alle delingsfunksjonene og setter begrensninger for bruken av LastPass Authenticator. Selv om du synes LastPass er det beste alternativet for deg, er her noen alternativer du bør vurdere før du går all-in med en passordbehandler:

Beste LastPass-alternativer akkurat nå

1. Dashlane

dashlane passordbehandling

 • Dashlane er det beste alternativet til LastPass
 • Gratis plan og premium planer fra $ 3,33 per måned
 • Nettsted: https://dashlane.com/

Dashlane er en av de mest populære passordadministratorene på markedet. Det tilbyr et rent, enkelt brukergrensesnitt for å lagre og administrere alle passordene dine. Den tilbyr apper for alle enheter og plattformer inkludert Windows, Mac, iOS og Android.

Det beste med Dashlane er at premiumplanen leveres med gratis VPN og Dark Web Monitoring. Hvis et nettsted blir hacket, blir de stjålne passordene vanligvis solgt på Dark Web. Dark Web Monitoring overvåker brukerkontoer mot lister over hacket nettsteder og advarer deg om den finner brukernavnet ditt på disse listene. Dette gir deg en sjanse til å endre passord før noen misbruker kontoene dine.

Dashlane planlegger:
Selv om gratis plan tilbyr dusinvis av fantastiske funksjoner og er nok for de fleste brukere, det lar deg bare gjøre det lagre 50 passord og kan bare brukes på en enhet. Premiumversjonen av Dashlane derimot tillater ubegrenset passord og enheter. Det tilbyr også mørk nettovervåking og en gratis tilhørende VPN-tjeneste.

Hvorfor Dashlane er et godt alternativ til LastPass:
Dashlane er tilgjengelig på flere enheter og plattformer enn LastPass, og premiumplanen kommer med en VPN-tjeneste.

2. 1Passord

1Password

 • Det enkleste å bruke passordbehandling på markedet
 • Gratis plan og premium planer fra $ 2,99 per måned
 • Nettsted: https://1password.com/

1Password anbefales av dusinvis av publikasjoner som Fast Company, The Wirecutter, Wired og TrustPilot. Det er en av enklest å bruke passordbehandlerapper på markedet. Grensesnittet er minimalt og overvelder deg ikke med tusen alternativer.

Denne appen tilbyr dusinvis av funksjoner som hjelper deg med å holde alle dine online kontoer trygge og sikre, for eksempel overvåking av kompromitterte pålogginger og nettsteder som støtter 2FA. Det tilbyr frittstående apper for Mac, iOS, Windows, Android, Linux og Chrome OS. 

1Password-planer:
De gratis versjon begrenser brukere til bare én enhet. Men premiumversjonen lar deg lagre ubegrensede passord og varer. Det tilbyr også opptil 1 GB i dokumentlagring.

Hvorfor 1Password er et godt alternativ til LastPass:
1Password tilbyr et enklere grensesnitt enn de fleste andre passordbehandlerapper.

3. Klistret passord

StickyPassword

 • Beste passordleder for gratis evig tid
 • Gratis plan og premium planer fra $ 29.99 per år
 • Nettsted: https://www.stickypassword.com/

Klistret passord er en av de markedets beste gratis passordadministrator. Gratisversjonen lar deg lagre så mange passord og dokumenter du vil på alle enhetene dine. Denne appen kommer med apper for alle enheter og plattformer inkludert, Mac, iOS, Android og Windows. Det lar deg lagre ubegrensede passord, notater og dokumenter. Det kommer også med 2 faktorgodkjenning.

Den gratis versjonen av Sticky Password er mer som en lokal app for administrering av passord som lagrer passord på enhetene dine. I motsetning til andre passordbehandlere på dette, tilbyr gratisversjonen av Sticky Password ikke synkronisering mellom alle enhetene dine. Din passord lagres bare på enhetene der du oppretter dem. Det beste med å bruke premiumversjonen av denne appen er at de donerer en del av betalingen din for å redde truede manater (ja, Manatees!).

Planer for klistret passord:
Selv om gratis versjon tilbyr like mange sikkerhetsfunksjoner som premiumversjonen, gratisversjonen tilbyr ikke skysynkronisering, og passordene dine blir derfor ikke synkronisert mellom alle enhetene dine. Premium-planen synkroniserer alle passord og dokumenter på alle enhetene dine og sikkerhetskopierer dem på nettskyen.

Hvorfor Sticky Password er et godt alternativ til LastPass:
Sticky Password begrenser ikke bruken av to passordgodkjenninger selv i gratisplanen, i motsetning til LastPass.

4. Enpass

Enpass

 • Beste offline passordbehandling
 • Gratis plan og premium planer fra $ 11.99 (engangskostnad)
 • Nettsted: https://enpass.io/

Enpass tilbyr et vakkert minimalt grensesnittdesign som gjør det enkelt å administrere alle passordene dine. Appene er tilgjengelige på Android, iOS, Mac, Linux og Windows. Gratisversjonen tilbyr nesten like mange funksjoner som premiumversjonene av denne appen gjør.

De eneste begrensningene er at du kan lagre bare 20 passord i gratisversjonen og kan ikke opprette flere hvelv for å skille data. Omslutt premiumversjoner av denne appen som gjør det mulig å lagre ubegrensede passord og tillate å opprette forskjellige hvelv basert på brukstilfeller som Arbeid, Familie osv..

Omgå planer:
Den gratis versjonen av denne appen tillater bare lagring av 20 passord. Det beste med denne appen er at premiumversjonene er tilgjengelige mot en engangsavgift. Selv om du må kjøpe appen for hver plattform du vil bruke den på, får du beholde den hele livet for bare 11,99 dollar per plattform.

Hvorfor Enpass er et godt alternativ til LastPass:
Enpass er mye billigere enn LastPass. For prisen på LastPass ‘årlige abonnement, kan du få Enpass for livet.

5. RoboForm

RoboForm

 • Beste freemium passord manager
 • Gratis plan og premium planer fra $ 1,99 per måned
 • Nettsted: https://roboform.com/

RoboForm er en gratis passordbehandling tilgjengelig for alle enheter og plattformer inkludert iOS, Android, Mac og Windows. Det er også tilgjengelig som nettleserutvidelse for alle nettlesere inkludert Firefox, Chrome, Opera og Safari. Brukeren grensesnittet ligner på LastPass og enkel å bruke.

RoboForm planer:
De gratis versjon av denne appen lar deg lagre ubegrensede passord på alle enhetene dine, men tilbyr ikke sky sikkerhetskopi eller skysynkronisering mellom enhetene dine. Premiumversjonen tilbyr alt dette og sikker delingsfunksjoner.

Hvorfor RoboForm er et godt alternativ til LastPass:
RoboForm er tilgjengelig for flere plattformer og enheter enn LastPass.

6. Keeper

Keeper Security

 • Beste i klassen sikkerhetsfokusert passordbehandling
 • Gratis plan og premium planer fra $ 2,49 per måned
 • Nettsted: https://keepersecurity.com/

keeper er en sikker passordbehandling markedsføres mot virksomheter. I motsetning til andre apper på denne listen, er Keeper designet for bedrifter og team, og tilbyr som sådan mange titalls sikkerhetsfunksjoner og fordeler. Det er en av de høyest rangerte appene for passordbehandling på nesten alle plattformer inkludert Google Play, G2Crowd, Apple Store, GetApp og Trustpilot. Den leveres med apper for alle enheter inkludert Android, iOS, Mac og Windows.

Keeper planer:
De gratis versjon kan bare brukes på en enhet. Premiumversjonen tillater synkronisering mellom ubegrensede enheter og tilbyr dusinvis av sikkerhetsfunksjoner.

Hvorfor Keeper er et godt alternativ til LastPass:
Keeper er designet for bedrifter og team som ønsker å holde dataene sine så sikre som mulig. Keeper tilbyr bedre sikkerhet enn LastPass og er laget for lag.

7. Bitwarden

Bitwarden

 • Beste open source og gratis passordbehandling
 • Gratis plan og premium planer fra $ 1 per måned
 • Nettsted: https://bitwarden.com/

Bitwarden er en gratis passordbehandling med åpen kildekode. Den tilbyr apper for alle plattformer inkludert Windows, Mac, Linux, Android og iOS. Det kommer også med nettleserutvidelser for alle moderne nettlesere. Dessuten, hvis du er teknisk erfaren eller en webutvikler, kan du til og med få tilgang til Bitwarden fra a kommandolinjegrensesnitt. Det beste med Bitwarden er at hvis du vil, kan du sette den opp på din egen tilpassede server gratis.

Bitwarden planer:
Bitwarden er helt gratis og tilbyr alle funksjonene du noen gang vil trenge. Gratisversjonen lar deg lagre og synkronisere ubegrensede passord på ubegrensede enheter. Det kommer også med 2-faktor autentisering. Den premiumversjonen av denne appen tilbyr noen få ekstra avanserte sikkerhetsfunksjoner og 1 GB i kryptert fillagring.

Hvorfor Bitwarden er et godt alternativ til LastPass:
Bitwarden tilbyr gratis alle funksjonene som LastPass tar betalt for.

LastPass-alternativer: Sammendrag

Selv om LastPass er flott og tilbyr hundrevis av sikkerhetsfunksjoner, er den ikke den beste for alle.

Hvis du ikke kan bestemme hvilke av disse LastPass-alternativene du skal bruke, anbefaler jeg at du går med Dashlane. Den kommer med alle funksjonene du noen gang vil trenge, og er litt enklere å bruke enn LastPass.

Det beste med Dashlane er at premiumversjonen tilbyr en gratis VPN-tjeneste for å sikre din surfeopplevelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map