7 beste Google Drive-alternativer

Cloud lagringssider som Google Drive gjør det enkelt å sikkerhetskopiere og få tilgang til filer hvor som helst, og lage og administrere dokumenter, regneark, presentasjoner, undersøkelser. Google Drive er utmerket, og gratis, men hvis du vil bedre synkronisering og personvern så er det bedre der ute.


Skylagring har endret måtene verden fanger inn data på. Det har tatt over som den viktigste metoden for datalagring: Glem rom fylt med arkivskap som bare sitter der og tar plass, tid og arbeidskraft for å sile gjennom det.

De beste Google Drive-alternativene i 2020:

 • Beste totalt sett:. Dette er min favoritt leverandør av skylagring fordi Sync.com er rimelig, enkel å bruke, har stor sikkerhet og funksjoner. Sync sin krypterte lagringsplattform og apper fra en til ende sikrer at bare du kan få tilgang til dataene dine i skyen.
 • Runner-up, beste sammenlagt:. Runner-up er pCloud takket være billig pris, og jeg elsker engangskostnaden for et livstidsabonnement. pCloud’s Crypto tilbyr kryptering på klientsiden, som krypterer filene dine på alle enheter og gjør dem usynlige for andre.
 • Beste gratis alternativ til Google Drive: leveres med 2 GB lagringsplass og er alltid gratis. Dropbox bruker SSL / TLS for å beskytte data under transport. SSL / TSL oppretter en sikker tunnel beskyttet av 128-biters eller høyere Advanced Encryption Standard (AES) kryptering.

Hva er Cloud Storage?

Med lagring “i skyen” eller filer, dokumenter, bilder osv. Som er lagret eksternt på servere levert av skyselskaper, tar ikke lenger lagring av mye informasjon mye energi og plass som det pleide å være i dagene før skyen.

Skylagring anses også som tryggere enn de fleste generelle lagringsalternativer. Det gir øyeblikkelig tilgang til alt du trenger, holdt trygt fra alle andre som kanskje vil dyppe fingrene i dataene dine.

De fleste selskaper (og noen myndigheter) lagrer dataene sine på skyen. Skyplattformer er også lagringsplasser for andre data, inkludert personlige minner eller fotografier.

Det sier seg selv at du vil velge den best mulige skyleverandøren, og faktorer som sikkerhet og personvern er viktige for å avgjøre hvilken som er best.

Fordelene med skylagring

Skylagring er enkelt: Det er enkelt å laste opp filer, og det er enkelt å laste ned eller dele filer. Alt du trenger er internettilgang.

De fleste skyleverandører tilbyr et gratis alternativ med en viss GB datamengde uten kostnad: Mer lagringsbehov betyr at du må betale for det.

Skylagring garanterer enkel og sikker lagring av filer (og alt annet som kan settes inn i rå online data).

Bare det er derfor skylagring er bedre.

Men er din nåværende skyleverandør den rette for dine behov?

Hva er Google Drive?

Google Drive er muligheten for lagring av skyer som du får sammen med Google- eller Gmail-kontoen din. Det er gratis med mindre du velger en av de betalte planene deres for å oppgradere lagringsmengden.

Google Disk

 • De første 15 GB lagringsplassen er helt gratis
 • Tilbyr visning og redigering offline med Googles Office-verktøy (dokumenter, ark, lysbilder osv.)
 • Veldig brukervennlig og plattformsstøtte
 • 2-faktor autentisering og filversjonering

Fordi det kommer sammen med en Google-konto, har det blitt et enormt populært alternativ som mange foretrekker bare fordi det er der.

Bruker du eller selskapet ditt Google Drive?

Hvis svaret er ja, kan det være på tide å vurdere noen alternativer. Selv om Google Drive er gratis, praktisk og leveres med Google Dokumenter, Ark, Lysbilder og andre nyttige redigeringsverktøy, er det ulemper som får folk til å vurdere en bytte.

Hvorfor endre fra Google Disk?

Bekymringer om personvern og den umulige situasjonen “Jeg har blitt låst ute av Google-kontoen min for alltid” har fått mange til å bytte til skyalternativer som Sync.com, Dropbox eller Box.

Hvilket er det beste Google Drive-alternativet?

Sync.com er ganske bra. Selvfølgelig må du bestemme det selv.

Her er en titt på de beste skylagringsalternativene til Google Drive.

1. Sync.com

sync.com

Hva er Sync.com?

Sync.com stiger for å være en av de sterkeste konkurrentene til skylagringsplattformer som Google Drive eller Dropbox. Det har eksistert i noen år, og det har vist seg å være et av de raskeste og sikreste stedene du kan lagre data online: En kombinasjon av disse funksjonene og god kundeservice har gjort Sync.com til et kraftverk for en skylagringsplattform som er fantastisk for forretnings- eller personlig bruk.

Nøkkelegenskaper

 • En større mengde lagringsplass enn noen annen skyleverandør. Billigere planer har råd til så mye som 2 TB total lagring, mens planene rettet mot bedrifter tilbyr 10 TB – og det er per bruker som er registrert på hovedskyen..
 • Data lastes opp og åpnes ved bruk av en nedlastbar dataklient eller i nettleseren, selv om dataklienten anbefales for raskere opplasting.
 • Alternativet med automatisk datasynkronisering for å sikre at enhetene dine alltid er sikkerhetskopiert.
 • Sync sin krypterte lagringsplattform og apper fra en til ende sikrer at bare du kan få tilgang til dataene dine i skyen.

Pros

 • Opplastningshastighet er både konsistent og rask: Det er en av de viktigste faktorene, spesielt for en forretningsbasert skyplattform.
 • Data er lett tilgjengelig fra hvor som helst, uten forsinkelser.
 • Kundestøtte svarer raskt på spørsmål: Internasjonal datalagring krever at kundestøtte alltid er der, og de kommer alltid raskt tilbake hvis det er problemer eller spørsmål fra brukeren.

Ulemper

 • Brukere som er vant til Dropbox eller Google Drive, må kanskje ta en veiledning for å navigere i Sync.com-grensesnittet for første gang.
 • Ingen nedlastbar klientstøtte for LInux.

Hvorfor bruke Sync.com i stedet for Google Drive

Selv om Google Drive kan kalles standard, er Sync.com verdens apart når det gjelder lagringskapasitet, funksjonalitet og teknisk support. Har du noen gang prøvd å få et raskt svar fra de fleste andre skyselskaper? De fleste av dem får deg til å vente, mens Sync.com samhandler med kunder i en anstendig tid – spesielt hvis du har problemer.

Det er ingen grunn til å holde seg til den begrensede funksjonaliteten som tilbys av Google Drive når du kan ha det beste av funksjonalitet og plass med Sync.com i stedet.

2. Dropbox

dropbox

Hva er Dropbox?

Dropbox er vanligvis et av de første alternativene brukere og folk kommer til å vurdere når de leter etter en kraftig skyleverandør. De har eksistert i lang tid, og de fleste vil allerede være kjent med sin begrensede “gratis” lagringsplan: Noen kan til og med ha byttet til en av de betalte planene sine i stedet. Dropbox.com er spesielt kraftig hvis du vil laste opp under farten og synkronisere alle enhetene dine sammen.

Nøkkelegenskaper

 • Gratis, personlige og forretningsplaner avhengig av hvor mye data du ønsker å lagre.
 • Opplasting og datatilgang via en app, nedlastbar stasjonær klient eller i nettleseren.
 • Enkel redigering og visningskapasitet for de vanligste typene dokument- og mediefiler.

Pros

 • Fungerer raskt og fungerer bra, enten du bruker PCen eller smarttelefonen til å gjøre det meste av opplastingen.
 • Filer er enkle å organisere, søke gjennom og bevege seg på skyen med bare noen få klikk.
 • Gratisplanen er standardalternativet for mange mennesker og er tilfeldigvis et flott alternativ for alle som ikke har mye data å henge seg på nettskyen ennå.

Ulemper

 • Del lenker kan forlate hele skyens mappe sårbar for alle med lenken når du bare ønsket å dele en fil.
 • Glem sømløs opplasting eller nedlasting til skyen med eventuelle tilkoblingsproblemer.
 • Det er ingen offline tilgang til det meste av skyen din i nødstilfeller.

Hvorfor bruke Dropbox i stedet for Google Drive

Hvis du er vant til Google Drive, vil Dropbox føles som en drøm for de fleste brukere. Funksjonaliteten er bedre, og selv om Dropbox mangler den fancy “Google Docs” -redigereren som du finner med Drive, utgjør dens evne til å se filer i nettleser, app eller desktop-klient..

3. pCloud

pcloud

Hva er pCloud?

pCloud er en av de nyere skyleverandørene som bare har trådt i kraft i løpet av de siste 10 årene. Den rene veksten av pCloud-brukere skal være en tydelig indikasjon på at funksjonaliteten viste seg å være bedre med pCloud – og alle som sjekker det ut bør bli imponert over det enklere å navigere i grensesnittet.

Nøkkelegenskaper

 • Innebygde mediaspillere og dokumentvisere lar deg åpne, se og streame filer direkte fra skyen uansett hvor du er: For folk som vil ha favorittfilmer og minner rett ved fingertuppene, er dette flott.
 • Automatisk opplasting for filer mellom enheter og rett til skyen.
 • Selektiv synkronisering lar deg velge en spesifikk PC-mappe og bare synkronisere det som er der: Flott for alle som ikke vil ha all sin informasjon på skyen automatisk.
 • pCloud tar sikkerhet til et høyere nivå med sin pCloud Crypto. Det lar deg kryptere filen på datamaskinen eller mobilen din før du sender den til lagring. For å låse den opp, må du bruke den genererte nøkkelen som heter CryptoPass.

Pros

 • Deres gratis plan tilbyr 10 GB lagringsplass uten kostnad, med andre, tyngre planer tilgjengelig for alle som trenger mer ut av det.
 • De tilbyr en levetidsplan, som tilbyr betaling en gang og tilgang til en omfattende sky for resten av livet.
 • Opplasting og automatisk synkronisering er en ganske enkel prosess for alle som ønsker total kontroll (og øyeblikkelig tilgang) til sine online ting.

Ulemper

 • pClouds skylagringsalternativer kan være mangler for store bedrifter: Mange trenger langt mer enn 2 TB, det maksimale beløpet de tilbyr.
 • Prisene deres kan være dyre hvis du ikke velger Lifetime-planene, noe som kan være en dyr engang hvis du bare er en personlig bruker.

Hvorfor bruke pCloud i stedet for Google Drive?

Google Drive har kommet under en god del ild for deres skylagring så langt. Bekymring for sikkerhet og personvern er blant de største klagene: Andre inkluderer mangel på kundestøtte, sannsynligheten for å låse deg utenfor Disken din hvis du mister tilgangen til enhetene dine og mangler reell lagringsplass selv med de betalte planene. pCloud topper de fleste problemene som brukere kan ha om Google Drive og gir en bedre plattform som er enklere å bruke.

4. Boks

box.com

Hva er boksen?

Mange brukere har kanskje ikke hørt om Box.com før, men det er et flott skylagringsalternativ for alle personlige brukere som kan bruke sikker online lagring. De tilbyr gratis planer og betalte alternativer, med både de som er kraftige nok til å holde en virksomhets eller personens data sikre – og en enkel måte å laste opp og få tilgang til denne informasjonen på.

Nøkkelegenskaper

 • Gratis planer som tilbyr online GB lagringsplass på flere GB, og betalte planer som øker denne hastigheten til nok for en mindre virksomhet.
 • Muligheten til å laste opp og laste ned filer med et klikk fra skyen i nettleseren.
 • Innstillinger for begrenset filtilgang som tillater hvem som kan se visse filer og når.

Pros

 • Box.com tilbyr en sikker sky som tilbyr en hacker-resistent garanti, og en av få skyer som gjør det.
 • Rask opplasting fra de fleste steder over hele verden.
 • Muligheten til å begrense hvordan folk ser filer.
 • Hver fil er kryptert ved hjelp av AES 256-bit kryptering på forskjellige steder.

Ulemper

 • Det er ingen smart redigeringsverktøy eller forhåndsvisning av fil. Det er bare filnavn og muligheten til å klikke på dem for å laste ned: Det er ikke smart for noen skyleverandør.
 • Det er en automatisk hette for å laste opp filer som er større enn 250MB, hvis du har en av gratisplanene. Hva er poenget med dette?
 • Box føles langt mer avansert enn den trenger, selv for brukere som kaller seg avanserte.

Hvorfor bruke Box i stedet for Google Drive?

Hvis du er frustrert over Google Drive, og alt du leter etter er en personlig sky eller plass til å dele noen bilder og videoer med familiemedlemmer, er Box et flott alternativ å se på – selv om det fortsatt er bedre bilder (som Sync.com ) som kan tilby deg mer.

Funksjonalitetsproblemer relatert til boks (for eksempel mangel på forhåndsvisning av filer) betyr at det er gode grunner til å se på Sync.com i stedet.

5. Bakblå

Backblaze

Hva er Backblaze?

Backblaze er en av de nyere skyleverandørene som bare har eksistert de siste ti årene. De har klart å stå fram som en av de sterkeste konkurrentene for Google Drive bare for mengden lagring de tilbyr (og deres sammenlignende rate per GB hvis du skulle ta tak i kalkulatoren din og finne ut hvem som virkelig gir deg mer verdi).

Nøkkelegenskaper

 • Direkteopplasting fra mobil, nettleser eller deres nedlastbare app.
 • Alternativet med flere planer, med betalte planer som gir flere TB tilgjengelig lagring (og mer enn andre nettskyleverandører for prisen). Ubegrenset lagring er tilgjengelig for de som ikke er sikre på hvor mye data som skal stråles.
 • Et alternativ for filgjenoppretting for de tingene du ved et uhell kan slette og vil tilbake til skyen på et senere tidspunkt.

Pros

 • Alternativet med ubegrenset fillagring for brukere som trenger det.
 • Rask og enkel opplastingsprosess med et enkelt å navigere grensesnitt.
 • Sikkerhet: De garanterer at dataene dine ikke blir stjålet, solgt eller sjekket ut av alle som ikke er autorisert av skyeieren til å gjøre det.

Ulemper

 • Filgjenoppretting kan ta en stund.
 • Automatisk .zip-funksjon for datakomprimering betyr at du kan oppleve tap av kvalitet med lydfiler.
 • Vanskeligere å navigere etter brukere som ikke har litt mer PC-opplevelse.

Hvorfor bruke Backblaze i stedet for Google Drive?

Med tillegg til ubegrenset lagring, vil alle som trenger å lagre enorme datamengder om gangen foretrekke Backblaze fremfor den vanlige Google Drive – spesielt hvis du har overskredet kapasiteten til det Google har å tilby, men vil ha flere filer å komme seg opp til skyen din.

6. SpiderOak

SpiderOak

Hva er SpiderOak?

SpiderOak er en mindre kjent skyleverandør, men dette betyr ikke at de går på akkord med hastighet, plass eller sikkerhet – og det kan være et flott alternativ for alle som ønsker å komme seg fra Google Drive til en tryggere plass.

Nøkkelegenskaper

 • En gratis plan med så mye som 2 GB lagringsplass.
 • Direkte Linux-støtte for desktop-klienten og andre alternativer for brukere av Windows eller Mac.
 • Last opp direkte gjennom en app, med muligheten til å forhåndsvise filer.

Pros

 • Gjennomgående raske hastigheter når det gjelder å laste opp eller få tilgang til nettbiblioteket ditt.
 • Enkel å bruke, selv for alle som ikke er vant til å laste opp plattformer.
 • Flere opplastingsplattformer, vennlige for Mac, PC, Linux eller mobil.

Ulemper

 • Mangler seriøst hva det tilbyr gratis lagringsplass.
 • Betalte alternativer er dyrere enn de trenger å være: Andre leverandører som Sync.com tilbyr en bedre sammenlignende avtale.

Hvorfor bruke SpiderOak i stedet for Google Drive?

Hvis frustrasjonene dine med Google Drive inkluderer mangel på kundestøtte og opplasting eller nedlasting av etterslep, kan SpiderOak være et godt valg – men bare under forutsetning av at du ikke har mye data å lagre, og ikke bry deg om mangelen av riktige “visning” tillegg i appen deres. Tillegget til et gjenopprettingsalternativ gjør opp for det.

7. Microsoft OneDrive

Microsoft onedrive

Hva er Microsoft OneDrive?

Hvis du bruker en PC som kjører Windows, har du sett alternativet for OneDrive et sted på datamaskinen din før; har du kanskje til og med hørt at det tar sikkerhetskopi av filer til OneDrive og funnet veien til skyen ved å lure på hvorfor.

OneDrive er Microsofts svar på skyen, og det viser seg å være et ganske kraftig verktøy for både bedrifter og personlige brukere.

Nøkkelegenskaper

 • Sømløs og rask filopplasting fra appen, klienten eller direkte fra nettleseren din.
 • Automatisk virusbeskyttelse og spyware-sjekk for alle filer som er lastet opp og delt.
 • Gratis og betalte planer som tilbyr brukerne 10 GB mulig skylagring og oppover.

Pros

 • Opplasting og nedlastingshastighet med OneDrive er mer enn god nok for personlig og forretningsmessig.
 • Automatisk synkronisering av filene dine (eller bare spesifikke mapper) gjør dette til en lek.
 • OneDrive lover anstendig sikkerhet, og det er det du får.

Ulemper

 • OneDrive er laget av Microsoft, og er helt avskåret fra all form for støtte for Linux.
 • Gratis alternativer er veldig begrensende, og avanserte brukere eller bedrifter synes kanskje heller ikke OneDrive er et tilfredsstillende alternativ.
 • Frustrerende for nye brukere å bli kjent med, og de fleste vil ha gitt opp når de finner ut av det.

Hvorfor bruke OneDrive i stedet for Google Drive?

OneDrive er et kraftig og flott alternativ til Google Drive hver eneste dag du velger. Det er enkelt å bruke, trygt og raskt – og det er alle tingene som Google Drive sluttet å være for omtrent ti år siden. Selv Dropbox-brukere kan vurdere OneDrive i stedet – men for det beste med tanke på funksjonalitet ser Sync.com fremdeles ut til å vinne.

ofte stilte spørsmål

Hva er fordelene med Google Drive?

Google Drive er gratis, synkronisering, deling og samarbeid er enkelt å bruke, og det kommer med Google Dokumenter, Ark, Lysbilder, Tegninger, Undersøkelser, Skjemaer og mer.

Hva er ulempene med Google Disk?

Langsom synkronisering og sakte opplastings- og nedlastingshastigheter. Personvern har vært en bekymring, ettersom Google Drive har blitt koblet til det amerikanske National Security Agency sitt PRISM-prosjekt.

Hva er de beste Google Drive-alternativene?

De best betalte alternativene til Google Drive er Sync.com og pCloud.com. Det beste gratis alternativet er Dropbox.

Beste Google Drive-alternativer: Sammendrag: Så, hva er best?

beste google drive-alternativer

Det er trygt å si at det er nok alternativer for en skyleverandør som kan få hodet til å snurre når det er på tide å velge en for deg eller ditt selskap. Skylagring har blitt billigere, raskere og bedre – og nå er det flere selskaper enn bare tre sky megalitter som pleide å dominere industrien.

Av de fleste andre nettskyleverandører som er anmeldt, er Sync.com også en av de sikreste: Så langt har de aldri blitt hacket eller sett brukerdataene deres kompromittert – og dette er noe som mange andre nettskyleverandører (selv de største) kan ikke gjøre krav på.

Sync.com rangerte også det høyeste når det gjelder funksjonalitet, hastighet og brukervennlighet for både avanserte og nybegynnere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map