8 najboljših možnosti Dropbox

Večino našega sodobnega dela opravimo in shranimo na spletu. Ponudniki za shranjevanje v oblaku, kot so Dropbox olajša ne samo varnostno kopiranje naših delovnih in osebnih datotek, ampak tudi lažje sodelovanje z drugimi. Ne razumite me narobe, Dropbox je dober, res dober, ampak obstajajo boljši tam zunaj.


Z več kot 500 milijoni uporabnikov po vsem svetu Dropbox je brez dvoma eden najbolj priljubljenih ponudnikov za shranjevanje v oblaku. Vendar obstajajo konkurenčna spletna mesta, kot je Dropbox, ki zagotavljajo boljšo varnost, lastnosti in cenovno ugodnejše cene.

Najboljše možnosti Dropbox leta 2020:

 • Najboljše na splošno:. To je moj najljubši ponudnik za shranjevanje v oblaku, saj je Sync.com enostaven za uporabo, ima veliko varnost in vse ponuja po dostopni ceni.
 • Drugo mesto, najboljši na splošno:. Pogon je pCloud zahvaljujoč poceni ceni, varnostnim funkcijam, kot je šifriranje na strani odjemalca, in imam rad enkratne stroške za življenjsko naročnino..
 • Najboljša brezplačna alternativa Dropboxu: je najboljša možnost zastonj in z vrednostjo denarja. Všeč mi je integracija z Google Dokumenti, Preglednicami in aplikacijami tretjih strank, vendar sta varnost in sinhronizacija lahko boljša.

Ne glede na to, ali morate sodelovati z urejevalnikom pri knjigi, ki jo pišete, ali potrebujete nekoga, ki bo svojemu šefu hitro poslal dokument v pregled, vam ta orodja omogočajo le z nekaj kliki.

Tudi če večino svojega dela opravljate brez povezave, morate vseeno varnostno kopirati svoje delo na spletnem mestu storitve za shranjevanje v oblaku, kot je Dropbox, da preprečite izgubo pomembnih podatkov.

Kaj je Dropbox?

najboljše nadomestne možnosti

Dropbox se je začel kot platforma, ki uporabnikom omogoča varnostno kopirajte datoteke v spletu in dostopate do njih z vseh svojih naprav. Toda zdaj je postalo veliko več kot to. Omogoča vam sodelujejo z drugimi in se prepričajte vaše delo je vedno dostopno za vas, ne glede na to, kam greste ali katero napravo uporabljate.

Njihove storitve uporablja ekipe, svobodnjaki in potrošniki po vsem svetu in zaupajo jim številne velike blagovne znamke. Njihova storitev je na voljo na vseh platformah, vključno z namiznimi in mobilnimi, kar vam omogoča dostop do datotek od kjer koli v kateri koli napravi.

Funkcije in načrti Dropbox

Dropbox ponuja različne načrte za različne primere uporabe. Nekateri ponujajo več funkcij kot drugi. Če ste nekdo, ki potrebuje samo mesto za varnostno kopijo datotek, vam ponudijo brezplačen načrt, ki omogoča do 2 GB v shrambi in sinhronizira do 3 naprave.

načrti spustnih predalov

Če ste profesionalec, boste želeli iti s svojim načrtom Plus, ki ponuja do 2 TB (terabajtov) prostora za shranjevanje, sinhronizacijo prek neomejenih naprav, 30-dnevno obnavljanje datotek in še veliko več za samo 10 dolarjev na mesec. Ponujajo tudi načrte za ekipe, ki imajo številne dodatne funkcije, kot so enkratna prijava, skrbniška orodja in podpora za klepet v živo.

Dropbox ponuja tudi orodja, kot je papir Dropbox, s pomočjo katerih lahko lažje sodelujete z drugimi ljudmi na spletu pri dokumentih.

Prednosti in slabosti Dropboxa

The najboljši del uporabe Dropboxa je preprostost kar je značilno za vse njihove storitve in orodja. Za razliko od večine drugih ponudnikov za shranjevanje v oblaku na trgu, Dropbox verjame preproste stvari in vse lažje dostopno. Tudi če niste dobro z računalniki, se vrvi zlahka naučite v nekaj sekundah. Da, tako enostavno je.

Dropbox ponuja aplikacijo za skoraj vse naprave, vključno z Android, Windows, Mac in iOS, kar olajša dostop do datotek in sinhronizacijo med vsemi vašimi napravami.

Čeprav ponuja Dropbox veliko funkcij, njegova storitev ni primerna za vse primere uporabe. Na primer, Dropbox ponuja samo 2 GB prostora za shranjevanje v svojem brezplačnem načrtu medtem ko nekatere druge storitve na našem seznamu ponujajo kar 15 GB brezplačno. Čeprav ponujajo enostavno sodelovanje z Dropbox Paper, nimajo toliko orodij in možnosti kot drugi na seznamu za sodelovanje z drugimi.

Ne glede na to, ali želite več prostega prostora ali želite boljši delovni potek, namenjen sodelovanju, tukaj je nekaj najboljših možnosti za Dropbox, ki jih morate poskusiti:

Najboljše alternative Dropboxu

1. Sync.com

sync.com

 • Cenejša alternativa in več funkcij kot Dropbox
 • Brezplačni in premijski načrti od 49 dolarjev na leto
 • Spletno mesto: https://www.sync.com/

Sync.com je skupna storitev za shranjevanje v oblaku s sedežem v Kanadi, katere cilj je ljudem poceniti shranjevanje datotek v oblak. Njegov brezplačni načrt ponuja 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje in osnovne možnosti sodelovanja.

Ponuja brezplačne aplikacije za Windows, Mac, iOS in Android, tako lahko sinhronizirate in dostopate do datotek v vseh napravah. Njihove mobilne aplikacije so opremljene z odklepanje naprave na daljavo funkcijo, s katero lahko zaklenete svojo napravo od katere koli druge naprave, ki je prijavljena v vaš račun Sync.com. To povečuje varnost in zasebnost vaše naprave.

Funkcije Sync.com:

 • Cenejši kot Dropbox.
 • Na svojem brezplačnem načrtu ponuja 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje.
 • Varnostno kopiranje in sinhronizacijo za vse naprave.
 • Aplikacije za Windows, Mac, iOS in Android.
 • Oddaljeno zaklepanje naprave za večjo varnost.

Sync.com načrti:
Njihovi brezplačni načrt ponuja 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje vendar omejuje količino prenosa podatkov. Njihovi plačani načrti se začnejo pri 49 USD na leto in ponujajo 500 GB prostora za shranjevanje in neomejen prenos podatkov med drugimi varnostnimi in zasebnostnimi funkcijami.

Zakaj je Sync.com dobra alternativa Dropboxu:
Sync.com je veliko cenejša možnost in je najboljša alternativa za Dropbox. Tudi na svojem brezplačnem načrtu ponujajo 5 GB brezplačnega pomnilnika za razliko od Dropboxa, ki ponuja le 2 GB.

2. pCloud

pcloud

 • Najcenejša alternativa Dropboxu
 • Brezplačni in premijski načrti od 3,99 USD na mesec
 • Spletna stran: https://www.pcloud.com/

pCloud je eden izmed najcenejše možnosti za shranjevanje v oblaku na trgu. Ob prijavi ponuja brezplačno 10 GB prostora za shranjevanje. Ne le to, če naredite nekaj preprostih stvari, kot je namestitev aplikacije na telefon in napotitev prijatelja, ampak lahko dodate še 5 GB več dodatka za shranjevanje.

Značilnosti pCloud:

 • Aplikacije za Windows, Mac, Linux, iOS, Android in Adobe Lightroom.
 • pCloud ima na desetine funkcij za lažje sodelovanje.
 • Ponuja 10 GB prostora na disku brezplačno.
 • Precej cenejši od večine storitev shranjevanja v oblaku.

Načrti pCloud:
The brezplačni načrt ponuja 10 GB prostora za shranjevanje. Njihovi načrti za premijo se začnejo pri 3,99 dolarja na mesec. Ponuja 500 GB prostora za shranjevanje in omogoča 500 GB pasovne širine prenosa podatkov za skupno rabo. Za razliko od večine drugih storitev za shranjevanje v oblaku, pCloud ponuja tudi življenjski načrt za samo 175 dolarjev. To je enkraten strošek in za celotno življenjsko dobo dobite 500 GB.

Zakaj je pCloud dobra alternativa Dropboxu:
pCloud.com je ena najboljših možnosti, če iščete storitev v oblaku za varnostno kopiranje vseh datotek. Je veliko cenejši in varnejši od Dropboxa in preprost za uporabo.

3. Google Drive

google pogon

 • Najboljša brezplačna alternativa Dropboxu
 • Brezplačni in premijski načrti od 1,99 USD na mesec
 • Spletno mesto: https://www.google.com/drive/

Google Drive je brezplačna storitev za shranjevanje v oblaku, ki je del Googlovega nabora aplikacij. Na voljo je s 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje in omogoča brezplačno varnostno kopiranje vseh slik v slabši kakovosti, ne da bi jih šteli za brezplačnih 15 GB. Google Drive je eden izmed najboljše možnosti za večino uporabnikov, ki samo želijo varnostno kopijo svojih osebnih datotek.

Funkcije Google Drive:

 • Desetine orodij in funkcij za sodelovanje.
 • Ponuja 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje.
 • Brezplačno varnostno kopirajte vse svoje slike.
 • Aplikacije za vse vaše naprave, vključno s sistemom Android, iOS, Mac in drugimi.

Načrti Google Drive:
Brezplačni načrt, ki ga začnete ponujati 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Poleg tega ne štejejo slik v shrambo, če varnostno kopirate različico nizke kakovosti. Premijski načrt se začne pri 1,99 USD na mesec in ponuja 100 GB v skladišču.

Zakaj je Google Drive dobra alternativa Dropboxu:
Google Drive je dobra alternativa, ki ponuja vrhunska orodja za sodelovanje in ponuja brezplačen dostop do svojih pisarniških pisarniških aplikacij, kot so Google Dokumenti, Preglednice itd..

4. Microsoft OneDrive

microsoft onedrive

 • Odlična brezplačna alternativa Dropboxu in brezplačni Microsoft Office
 • Brezplačni in premijski načrti od 69,99 USD na leto
 • Spletna stran: https://onedrive.live.com/

OneDrive je storitev za shranjevanje v oblaku, ki jo ponuja Microsoft. Njegov brezplačni načrt ima 5 GB prostora za shranjevanje. Najboljši del OneDrive je, da če uporabljate Microsoft Office, lahko dobite 1TB prostora za shranjevanje in brezplačna naročnina na Microsoft Office za samo 69,99 USD na leto.

Značilnosti OneDrive:

 • Ponuja 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje.
 • Pridobite brezplačno naročnino na Microsoft Office na premijske načrte.
 • Aplikacije za vse vaše naprave.

OneDrive načrti:
Premija OneDrive načrti se začnejo pri 1,99 dolarja na mesec. Ponuja 100 GB prostora za shranjevanje. Njihovi profesionalni načrti ponujajo brezplačno naročnino na Microsoft Office.

Zakaj je OneDrive dobra alternativa Dropboxu:
OneDrive ponuja 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, za razliko od samo 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje družbe Dropbox. Plus načrti premij prihajajo z brezplačno naročnino na Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook itd.)

5. Tresorit

tresorit

 • Najboljša varnost in zasebnost alternativa Dropboxu
 • Brezplačni in premijski načrti od 10,42 dolarja na mesec
 • Spletna stran: https://tresorit.com/

Tresorit tržijo svoje storitve kot “Ultra varen” mesto za shranjevanje datotek v spletu. Njihove ciljne stranke so podjetja in skupne ekipe. Njihovo storitev uporablja SAP, Canon, Emirates, in nekatere druge velike blagovne znamke po vsem svetu.

Lastnosti Tresorita:

 • Kot švicarsko podjetje storitev ponuja Swiss Privacy.
 • Aplikacije za Linux, Microsoft, Mac, iOS in Android.
 • Skladno z GDPR.
 • Ena najbolj varnih storitev za shranjevanje v oblaku.

Načrti za Tresorit:
Brezplačni načrt omogoča skupno rabo velikih datotek do 5 GB z drugimi ljudmi. Njihovi premijski načrti se začnejo pri 10,42 USD na mesec in ponudite 200GB shranjevanje.

Zakaj je Tresorit dobra alternativa Dropbox Business:
Tresorit ni najboljša možnost za posameznike. Če želite samo shraniti nekaj datotek ali narediti varnostno kopijo družinskih fotografij, je Dropbox morda boljša možnost. Če pa želite najboljše, kar lahko zagotovite v varnosti in zasebnosti, je Tresorit najboljša možnost.

6. Škatla

box.com

 • Najboljši ponudnik za shranjevanje v oblaku za sodelovanje in ekipe
 • Brezplačni in premijski načrti od 10 dolarjev na mesec
 • Spletna stran: https://www.box.com/

Škatla je storitev za shranjevanje v oblaku, zasnovana za podjetja in skupne ekipe. Ponuja na desetine orodij in funkcij izboljšati svoj potek dela in enostavno sodelovati z drugimi v vaši ekipi. Narejena je za sodelovanje.

Značilnosti polja:

 • Ponuja 10 GB prostora za shranjevanje v brezplačnem načrtu.
 • Aplikacije za vse vaše naprave.
 • Integracije Microsoft Office 365.
 • Orodja za upravljanje uporabnikov.

Okvirni načrti:
The brezplačni načrt ponuja 10 GB skladiščni prostor. Box ponuja samo en premijski načrt za posameznike, ki ponuja 100 GB pomnilnika za 10 USD na mesec. Začetni poslovni načrt zahteva najmanj 3 uporabnike.

Zakaj je Box dobra alternativa Dropboxu:
Box.com je ena najboljših možnosti za shranjevanje v oblaku za podjetja in skupne ekipe. Ponujajo veliko več funkcij sodelovanja in varnosti kot Dropbox.

7. SpiderOak

spideroak

 • 21-dnevna brezplačna preizkusna različica, vendar brez brezplačnega načrta
 • Premium načrti od 6 USD na mesec
 • Spletna stran: https://spideroak.com/

SpiderOak je nabor aplikacij za shranjevanje v oblaku za podjetja. Čeprav je njihova storitev namenjena podjetjem, ponujajo varnostno kopiranje v oblaku, imenovano SpiderOak One. Najboljši del SpiderOak je, da so njihove aplikacije zgrajena z zasebnostjo in varnostjo v mislih.

Značilnosti SpiderOak:

 • Zgrajena v mislih o zasebnosti.
 • Aplikacije za Linux, Mac, Windows, Android in iOS.
 • Desetine orodij za sodelovanje.
 • 21-dnevno brezplačno preskušanje.

SpiderOak načrti:
Za razliko od drugih storitev na tem seznamu, SpiderOak ne ponuja brezplačnega načrta. Ampak vseeno ponujajo 21-dnevno brezplačno preskušanje. Njihov začetni načrt ponuja 150 GB prostora za shranjevanje za 6 USD na mesec.

Zakaj je SpiderOak dobra alternativa Dropboxu:
SpiderOak.com ponuja veliko naprednih funkcij in varnostnih ugodnosti, ki jih Dropbox nima.

8. Iščite

jaz vozim

 • Najboljši ponudnik za shranjevanje v oblaku za podjetja
 • Brezplačni in premijski načrti od 59,12 dolarja na leto
 • Spletna stran: https://www.idrive.com/

Jaz vozim ponuja na desetine rešitev za shranjevanje v oblaku, s katerimi lahko poskrbite za potrebe podjetij, prodajalcev, strokovnjakov in podjetij. Prihaja njihov brezplačni načrt 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje.

Funkcije IDrive:

 • Aplikacije za iOS, Mac, Android in Windows.
 • Orodja in funkcije za sodelovanje.
 • Vsako leto brezplačno varnostno kopirajte ali prenesite vse podatke v fizični obliki.
 • Desetine funkcij zasebnosti in varnosti.

IDrive načrti:
Brezplačni načrt ponuja 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Njihovi premijski načrti se začnejo pri 59,12 USD na leto za prvo leto. Ponuja 2TB prostora za shranjevanje in stane skoraj polovico toliko kot Dropbox.

Zakaj je IDrive dobra alternativa Dropboxu:
Brezplačni načrti IDrive.com ponujajo 5 GB prostora za shranjevanje, njihov premijski načrt pa ponuja 2TB prostora za shranjevanje le 59,12 USD za prvo leto.

Pogosto zastavljena vprašanja

Kakšne prednosti ima Dropbox?

Enostavna uporaba in možnost dostopa do datotek kadarkoli in kjer koli. Integrira se z Microsoft Office Online. Hitro in pametno sinhronizacijo datotek. Zgodovinska funkcija, ki omogoča dostop do prejšnjih različic datotek.

Kaj so slabosti Dropboxa?

Pro različica je draga. Lahko bi bil bolj osredotočen na zasebnost. Brezplačna različica je omejena (samo 2 GB prostora za shranjevanje). Brez nalaganja mape in brez sodelovanja.

Katere so najboljše možnosti Dropbox?

Najbolje plačana alternativa Dropbox sta Sync.com in pCloud.com. Najboljša brezplačna alternativa je Google Drive.

Nadomestne možnosti Dropbox: Povzetek

Če samo iščete nekaj prostega prostora za varnostno kopijo svojih osebnih datotek, priporočam Google Drive. Na voljo je s 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje in omogoča brezplačno varnostno kopiranje različic svojih slik brezplačno, ne da bi se prištevali kvote za shranjevanje.

Za podjetja in delovne datoteke in če želite sodelovanje za celotno ekipo, priporočam, da sodelujete s Sync.com, saj je njihova storitev zasnovana za skupinsko skupinsko delo. To je najboljša alternativa Dropbox Business.

Če imate najboljšo zaščito, ki jo ponuja trg, pojdite s tem Tresorit. To je švicarsko podjetje in ponuja švicarsko zasebnost, po kateri je znana država.

Vsi ti tekmovalci Dropbox prihajajo z aplikacijami za skoraj vse naprave in platforme, vključno z Windows, Mac, iOS in Android, tako da lahko preprosto sinhronizirate in dostopate do svojih datotek od kjer koli v kateri koli napravi, ki je vaša.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map