7 najboljših možnosti pCloud

pCloud je varna in enostavna storitev za shranjevanje v oblaku, ki vam nudi 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje in ponuja cenovno ugodne življenjske načrte do 2TB. Ne razumite me narobe, to je odlična storitev, toda tam je dobro.


pCloud je ena izmed najbolj priljubljenih možnosti za shranjevanje v oblaku na trgu. Ob prijavi ponuja brezplačno 10 GB prostora za shranjevanje in kup drugih odličnih funkcij.

Najboljše alternative pCloud v letu 2020:

 • Najboljše na splošno: je odličen ponudnik za shranjevanje v oblaku in je podoben pCloudu, toda ko gre za varnost, je Sync.com boljši, ker je šifriranje ničelnega znanja vključeno brezplačno, s pCloudom morate zanj doplačati.
 • Drugo mesto, najboljši na splošno: je odlična izbira za podjetja in skupne ekipe, saj ponuja veliko več funkcij sodelovanja in varnosti kot pCloud.
 • Najboljša brezplačna alternativa pCloud: je najboljša brezplačna možnost, njena integracija z Google Dokumenti, Preglednicami in aplikacijami tretjih strank pa je to odlična možnost za osebnega uporabnika.

Oblak je širok pojem, ki se na splošno nanaša na dostop in uporabo oddaljenih računalniških storitev prek interneta. Vključuje interakcijo s fizično računalniško strojno opremo na oddaljenih lokacijah prek namenske programske opreme po internetu.

Ko naložite datoteko v storitev za shranjevanje v oblaku, kot je pCloud ali Sync.com, se datoteka shrani na fizično lokacijo v podatkovnem centru nekje na svetu. Lokacija podatkovnega centra ni pomembna, saj so vsi podatkovni centri povezani z internetom in do njih lahko dostopate kjer koli na svetu..

Uporaba oblačnih storitev nas razbremeni uporabe tradicionalnega osebnega prostora za shranjevanje, kot so trdi diski, kjer se lahko izgubijo naše informacije zaradi kraje, uničenja ali nepravilnega delovanja trdega diska.

Kaj je pCloud?

pCloud je ponudnik storitev shranjevanja v oblaku, ki omogoča shranjevanje digitalnih podatkov v oblaku.

pcloud

pCloud nudi osebni prostor za shranjevanje, v katerem so lahko shranjene vse vaše datoteke in mape. Do njihovih storitev je mogoče dostopati s programsko opremo v obliki namiznih in mobilnih aplikacij. pCloud je na voljo za iOS, Android, Windows, MacOSX in Linux. Prostor za shranjevanje je dostopen na vseh napravah, kar pomeni, da če datoteko naložim v računalnik, bo datoteka na voljo v mojem telefonu ali tabličnem računalniku.

pCloud zagotavlja tudi varnost za naložene datoteke. Zagotavljajo, da so datoteke varne pred hekerji in drugimi kibernetskimi kriminalci. S svojo najnovejšo varnostno funkcijo, imenovano pCloud Crypto, datoteke so šifrirane v vašem računalniku še preden so naloženi. Šifriranje poteka z zasebnim ključem, ki ga ustvari in pozna samo vaš računalnik. To pomeni, da tudi pCloud ne ve, kakšno vrsto datoteke nalagate. Šifriranje je od konca do konca.

Funkcije pCloud

pCloud uporabnikom omogoča shranjevanje datotek v oblak, z zagotovilom, da bodo datoteke ostale nedotaknjene in varne.

Do teh datotek lahko dostopate od koder koli na svetu, tako da se preprosto prijavite v račun pCloud. Hitra sinhronizacija zagotavlja, da so datoteke, naložene v en računalnik, takoj na voljo v vseh drugih računalnikih za uporabo.

pcloud vmesnik

pCloud omogoča skupno rabo datotek in sodelovanje. Skupna raba datotek lahko poteka običajno na tri načine, najprej tako, da ustvarite povezavo in jo delite vsem, ki lahko povezavo uporabijo za prenos datotek. Drug način skupne rabe datotek je povabilo druge uporabnike pCloud v mapo. Nadzor nad mapo v skupni rabi je izključno v rokah povabilca. Povabilec lahko odobri dostop do urejanja, da omogoči sodelovanje pri dokumentu.

Prednosti in slabosti pCloud-a

Največja prednost uporabe pCloud je, da jo dobite 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje za prijavo. Prosti prostor za shranjevanje lahko povečate tudi z namestitvijo mobilne aplikacije in napotitvijo prijateljev in družine. Je eden najcenejših ponudnikov za shranjevanje v oblaku. Svoje premijski načrti se začnejo pri 3,99 USD na mesec s 500 GB.

pCloud ponuja vseživljenjski dostop do načrtov v višini 175 USD. Ponuja tudi integracijo s Facebookom, Instagramom, OneDriveom in drugimi, tako da lahko datoteke, naložene tam, takoj varnostno kopirate v pCloud. Ponuja tudi pCloud vojaško šifriranje zaradi varnosti. pCloud ima tudi enostaven in intuitiven vmesnik.

Slabosti pClouda vključujejo odsotnost funkcij za spletno urejanje, kot je Google Docs. Tudi svoje Kripto, končna funkcija šifriranja, je na voljo samo kot plačani dodatek. Nenehne posodobitve lahko postanejo preobsežne in porabijo podatke za uporabnike. Spodaj so obravnavane odlične alternative za pCloud.

1. Sync.com

sync.com

Sync.com je ponudnik storitev za shranjevanje v oblaku, ki omogoča enostavno shranjevanje, skupno rabo in dostop do datotek od koder koli. Njegova glavna varnostna funkcija je šifriranje od konca do konca, ki zagotavlja, da so naložene datoteke stoodstotno varne.

Skupna raba datotek je preprosta s sync.com. Uporabniki lahko delijo datoteke poljubne velikosti in oblike, tudi če sprejemniki nimajo Sync računa. Uporabniki lahko delijo mape in uporabljajo druge funkcije, kot so zaščita z geslom, obvestila, datumi izteka veljavnosti in dovoljenja, da ohranijo nadzor nad mapami v skupni rabi. Spremembe datotek so posnete in lahko obnovite prejšnjo različico dokumenta. Izbrisane datoteke lahko obnovite tudi s klikom gumba.

Brezplačni načrt Sync ponuja 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, čeprav je količina prenosa podatkov omejena. Plačani načrti prav tako niso dragi, začenši s 49 dolarji na leto, s 500 GB prostora za shranjevanje. Premium načrti ponujajo neomejen prenos in shranjevanje podatkov z 2TB, kar bi moralo biti dovolj za osebno uporabo. Prednostna e-poštna podpora je na voljo z dnevniki dejavnosti za načrte.

Aplikacije za sinhronizacijo so na voljo za platforme Windows, Android, iOS in Mac. Sinhronizacija je na voljo za katero koli platformo, ki jo uporabljate. Sync ima takojšnjo sinhronizacijo datotek, tako da lahko datoteke imate kjer koli že ste. Mobilne aplikacije Sync imajo funkcijo oddaljenega zaklepanja, ki uporabnikom omogoča, da svojo napravo zaklenejo iz katere koli druge naprave, ki je prijavljena v svoj račun Sync.

Prednosti in slabosti Sync.com

Prednost uporabe Sync je v tem, da ima sistem za enkripcijo od konca do konca, ki zagotavlja, da so podatki uporabnikov ves čas zasebni in zaščiteni. Sync hrani tudi prejšnje različice dokumentov, kar uporabnikom olajša obnovitev prejšnje različice ali izbrisanih datotek.

Slabost uporabe Sync je, da je dražja od pCloud. Prav tako eden dobi 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v pCloud-u, medtem ko Sync ponuja le 5 GB.

Zakaj je Sync boljši od pCloud

Glavna prednost Sync nad pCloudom je, da ima Sync standardno en-end šifriranje za vse uporabnike. Sync ima tudi funkcijo zaklepanja na daljavo za zaščito vašega računa, če sumite na kakršno koli nenavadno dejavnost v prijavljenih napravah. Zaradi obeh funkcij je Sync odlična alternativa za pCloud.

2. Dropbox

dropbox

Dropbox je tudi ponudnik storitev shranjevanja v oblaku, ki je razširil svoje storitve na sodelovanje in stalen dostop do shranjenega materiala kjer koli po svetu. Je prvi pametni delovni prostor na svetu. Dropbox vam omogoča, da se osredotočite na pomembne stvari.

Dropbox je zasnovan tako, da lahko uporabniki ostanejo organizirani. Spremembe iz ene naprave bodo sinhronizirane na vseh napravah, kar bo odpravilo potrebo po prenašanju naprav ali datotek.

Dropbox ponuja dokumente Dropbox s papirjem, ki uporabnikom omogočajo ustvarjanje in urejanje dokumentov – Microsoft Office in druge oblike prav v svojem računu Dropbox. S tem se skrajša čas, ki bi ga lahko porabili za iskanje ali preklapljanje med aplikacijami med delom. Ta funkcija omogoča tudi odlično sodelovanje, kar pomeni, da lahko dve ali več oseb so-ureja dokument.

Dropbox analizira aktivnost uporabnikov, da ustvari vašo pametno izkušnjo na namizju, predlaga vsebino za vas in vam pomaga, da ste ves čas organizirani. Pametni predlog vam omogoča tudi, da skočite nazaj na datoteke, ki jih boste verjetno potrebovali, tako da so vse pripravljene za vas.

Brezplačni program Dropbox ponuja 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje in ga je mogoče sinhronizirati le v treh napravah. Njeni profesionalni načrti se začnejo pri 10 USD na mesec z 2TB prostora za shranjevanje.

Prednosti in slabosti Dropboxa

Glavna prednost uporabe Dropboxa je, da ima funkcijo za ustvarjanje in urejanje dokumentov, kar omogoča brezhibno sodelovanje pri dokumentih. Dropboxov koledar prav tako pametno predlaga vsebino sestankov s predlogi za zapisovanje, s čimer je postopek gostovanja sestanka enostavno.

Slabost uporabe Dropboxa je, da ni tako poceni kot pCloud. Je tudi manj varen kot pCloud. Ponuja le 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje.

Zakaj je Dropbox boljši od pCloud

Dropbox je odlična alternativa pCloud, saj uporabnikom omogoča ustvarjanje in urejanje dokumentov hkrati. Tudi kljub številnim lastnostim Dropbox ostaja zelo preprost za uporabo, kar je super za učence, ki bodo raje nekaj enostavno naučili.

3. Box.com

box.com

Box.com je storitev za upravljanje vsebine v oblaku in deljenje datotek za podjetja. Box ponuja eno mesto za varovanje, upravljanje in skupno rabo vsebine. Ima zaščito podatkov od konca do konca, z 2FA in vodnim označevanjem, da se prepreči uhajanje podatkov.

Box podpira tudi sodelovanje. S programom Box lahko ustvarite osrednji delovni prostor, v katerem so shranjene datoteke, ekipe pa lahko enostavno urejajo, komentirajo, delijo datoteke in dodeljujejo naloge.

Delovni tok Box omogoča uporabnikom, da v nekaj minutah avtomatizirajo ponovljive naloge. To sprosti uporabnika, da porabi več časa za najpomembnejše. Box ponuja tudi široko paleto integracij v več kot 1.400 aplikacijah.

Njegov brezplačni načrt ima 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, medtem ko premium načrt ponuja 100 GB za 10 USD na mesec.

Prednosti in slabosti Box.com

Največji potencial uporabe Box je njegova široka paleta integracij. To pomeni, da ne glede na vir vašega dokumenta ga lahko brez težav vključite v polje. Glavna težava uporabe Boxa je, da je drag, saj je bil zasnovan za podjetja.

Zakaj je Box.com boljši pCloud

Box.com je odlična alternativa pCloud-u, saj ponuja široko paleto integracij, ki jih na pCloudu ni mogoče najti. Če boste delali z najrazličnejšimi dokumenti, potem je Box še kam.

4. Google Drive

google pogon

Google Drive je storitev za shranjevanje v oblaku, ki jo ponuja Google. Vsi z Gmailovim računom samodejno posedujejo Google Drive s 15 GB prostora za shranjevanje. Poleg tega bo Google vaše slike brezplačno shranjeval za vas, čeprav kakovost ne bo najboljša.

Google Drive ponuja tudi spletno urejanje dokumentov prek Google Dokumentov za sodelovanje v živo. Ponuja tudi integracijo z Microsoft Officeom za brezhibno povezovanje pisarniških in google dokumentov.

Googlov premijski načrt se začne s 1,95 dolarja na mesec s shrambo 100 GB.

Prednosti in slabosti Google Drive

Največji potencial uporabe storitve Google Drive je, da dobite brezplačno 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Google Drive omogoča tudi dostop brez povezave. Poleg tega vam uporaba storitve Google Drive ponuja odlična orodja za skupno rabo in sodelovanje.

Glavna težava pri uporabi Google Drive je omejitev velikosti datoteke. Vdelane slike v druge dokumente ne smejo presegati 2 MB, znaki v besedilnem dokumentu pa so omejeni na 1.024.000.

Zakaj je Google Drive boljši od pCloud

Google Drive je odlična alternativa za pCloud, saj omogoča večje sodelovanje prek Google Dokumentov kot pCloud. Google Drive je tudi cenejši od pCloud.

5. Microsoft OneDrive

microsoft onedrive

OneDrive je v lasti in upravlja Microsoft. Njegove storitve v oblaku so odlične, njihov brezplačni račun pa prihaja s 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Načrti OneDrive Premium vam omogočajo tudi brezplačno naročnino na Microsoftovo pisarno.

OneDrive ponuja tudi veliko integracijo v različnih aplikacijah. Njegove aplikacije so na voljo tudi na vseh platformah, Android, iOS in Mac. Njihovi premijski načrti se začnejo pri 1,99 USD na mesec s 100 GB brezplačnega prostora za shranjevanje.

Prednosti in slabosti OneDrive-a

Glavni zastopnik OneDrive je, da je poceni. Tudi premium načrti vam omogočajo brezplačno naročnino na Microsoftovo pisarno. Slabost uporabe OneDrive je v tem, da ne ponuja enkripcije od konca do konca.

Zakaj je OneDrive boljši od pClouda

OneDrive je boljši od pCloud, ker je cenejši. Ponuja tudi brezhibno integracijo z MS Office.

6. Mega

mega

Storitve v oblaku Mega končajo s šifriranjem s koncem AES 128 za vse datoteke. Zagotavljajo shranjevanje v oblaku, organizacijo vsebin, sodelovanje in skupno rabo. Njihove aplikacije so na voljo na platformah Android, iOS, Windows in Linux. Mega brezplačni računi imajo 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, vendar z omejeno kvoto za prenos mesečno.

Mega prednosti in slabosti

Mega omogoča končno šifriranje za prenos datotek. Glavna težava je, da obstaja omejitev prenosov na mesec.

Zakaj je Mega boljša kot pCloud

Mega je odlična alternativa pCloud, saj ponuja šifriranje od konca do konca, medtem ko je kriptovaluta pCloud na voljo samo kot plačljiv dodatek.

7. iDrive

jaz vozim

Storitve v oblaku iDrive so osredotočene na podjetja, strokovnjake in podjetja. Njihov brezplačni načrt ima 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, medtem ko se plačani načrti začnejo pri 59,12 USD na leto z 2TB prostora za shranjevanje. Ponujajo orodja za sodelovanje in možnosti obnovitve datotek. Njihove aplikacije so na voljo na vseh platformah.

Prednosti in slabosti iDrive

iDrive je poceni glede na velik prostor za shranjevanje 2TB za 59,12 USD na leto. Glavna pomanjkljivost iDrive je, da nimajo neomejenega prostora za shranjevanje.

Zakaj je iDrive boljši od pClouda

iDrive je odlična alternativa pCloud, saj je cenejši glede na veliko prostora za shranjevanje 2TB, ki je na voljo za 50,12 USD.

Pogosto zastavljena vprašanja

Kaj je pCloud?

pCloud je varen in enostaven ponudnik storitev shranjevanja v oblaku, ki vam nudi 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku, in ponuja cenovno ugodne življenjske načrte do 2TB.

Kakšni so prednosti in slabosti pClouda?

pCloud ponuja enostaven vmesnik, podporo 24/7, cenovno dostopne načrte za življenjsko dobo in veliko 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Najpomembnejši pCloud je, da šifriranje od konca do konca prihaja samo kot plačan dodatek.

Katere so najboljše alternative pCloud?

Najbolje plačani alternativi pCloud sta Sync.com in Box.com. Najboljša brezplačna alternativa je Google Drive.

Najboljše alternative pCloud – Povzetek

najboljše alternative pcloud

pCloud.com ponuja odlične storitve za shranjevanje v oblaku, vendar pa drugi ponudniki pomnilnika v oblaku konkurirajo z njimi. Če iščete brezplačen in preprost prostor za shranjevanje, potem pojdite Google Drive, s svojim 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje.

Če ste novi in ​​želite uporabiti nekaj zelo preprostega, pojdite Dropbox s svojimi poenostavljenimi uporabniškimi vmesniki. Za varno končno šifrirano shranjevanje v oblaku za delo in podjetja toplo priporočam Sync.com za njegove obsežne funkcije in preprostost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map