7 najboljših možnosti LastPass

Šibka gesla so eden glavnih razlogov, zakaj se spletni računi vdrejo. Naslednji razlog na seznamu je uporaba istega gesla za več spletnih mest ali za vse vaše račune. LastPass je odličen skrbnik gesla, vendar so res dobri tam zunaj.


Tukaj prihajajo upravitelji gesel, kot je LastPass. Ne samo da vam pomagajo ustvariti močnejša gesla, ampak si jih zapomnijo tudi za vas.

Najboljše alternative LastPass v letu 2020:

 • Najboljše na splošno:. To je moj najljubši upravitelj geslov zaradi čistega, preprostega uporabniškega vmesnika, varnosti IN, ki je na voljo z brezplačnim nadzorom VPN in Dark Web.
 • Drugo mesto, najboljši na splošno:. Pogon je 1Password zahvaljujoč enostavni uporabi, funkcijam in odlični varnosti.
 • Najboljša brezplačna alternativa LastPassu: je najboljši brezplačni upravitelj gesel na trgu, na voljo je s funkcijami, vendar ni najbolj enostaven za uporabo, vmesnik pa se zdi zastarel.

Kaj je LastPass (in kako deluje)

najboljše možnosti zadnjega pasu

LastPass je preprosto orodje, ki upravlja z vašimi gesli in povečuje varnost vseh vaših spletnih računov. LastPass shrani vsa vaša gesla v vašem računu LastPass za glavnim geslom. Uporaba orodja za upravljanje gesla, kot je LastPass lahko 10-kratno zaščiti vašo spletno varnost. Namesto da na vseh spletnih mestih uporabljate enako šibko geslo, lahko LastPass uporabite za ustvarjanje in shranjevanje močnih gesel za vsa spletna mesta, ki jih uporabljate.

In ker LastPass z vami obravnava del zapomnjenih gesel, ni vam treba izbrati šibkih ali enostavno zapomniti gesel. LastPass je več kot le skrbnik gesla. Shrani lahko ne le gesla, ampak tudi druge pomembne podatke, kot so podatki o vaši kreditni kartici, podatki o vašem bančnem računu in celo podatke o administraciji strežnika (če se ukvarjate s takšnimi stvarmi).

Še več, lahko shranite osebne podatke kot so ime, naslov, telefonska številka itd. Te podatke bo v brskalniku izpolnil le en klik, namesto da sami vnesete vse. Do teh informacij lahko dostopate na kateri koli napravi, na kateri ste namestili LastPass. LastPass ponuja aplikacije za vse naprave in razširitve za skoraj vse brskalnike.

Lastnosti in načrti LastPass

Čeprav LastPass ponuja na desetine varnostnih funkcij, je uporabniški vmesnik za upravljanje vseh gesel in osebnih podatkov tako preprost, kot je lahko. Razen shranjevanje in zapomnitev vseh gesel za vas ponuja tudi varnostne funkcije, na primer po meri Dvofaktorska overitev sistem, ki ga lahko uporabite za aplikacije, ki jih morda želite zavarovati, kot so aplikacije, povezane z bančništvom.

zadnji načrti

Ko omogočite 2FA (dvofaktorska overitev), aplikacija, ki jo omogočite, bo zahtevala enkratno geslo, do katerega lahko dostopate s strani LastPass. A to še ni vse, kar ponuja LastPass. Na voljo je tudi preprosta funkcija, ki omogoča enostavno in varno skupno rabo gesel z drugimi (če in kdaj morate). 

Prednosti in slabosti LastPass-a

Obstaja veliko razlogov, zakaj boste morda želeli uporabljati LastPass za upravljanje gesel. Najprej je preprostost in dostopnost. Učenje uporabe LastPass traja manj kot minuto ali dve.

In ponuja aplikacije za vse naprave in platforme, vključno z Androidom, iOS-om, Mac-om, razširitvami brskalnika in spletom. Kamor koli greste, ne glede na napravo, ki jo uporabljate, lahko enostaven dostop do vseh gesel z le nekaj kliki ali dotiki. Drug razlog, zakaj ljudje ljubijo LastPass, je, da lahko z vsemi napravami, ki so na voljo, napolni vse vaše uporabniške poverilnice za vas..

Namesto da bi morali iskati gor, nato kopirajte in prilepite geslo vsakič, ko se želite prijaviti na spletno mesto, LastPass to stori za vas s klikom ali dvema. Lahko tudi omogočite Samodejno izpolnjevanje ali celo samodejni vpis funkcija za vaša priljubljena spletna mesta. Čeprav je veliko razlogov, zakaj ljudje ljubijo LastPass, obstaja nekaj razlogov, zakaj bi lahko razmislili o drugih aplikacijah za upravljanje gesel.

Eden takšnih razlogov je, da je namizna aplikacija, kot poročajo nekateri uporabniki, nekoliko hrošča in je na voljo samo za Mac in ne Windows. Poleg tega brezplačna različica ne ponuja vseh funkcij za skupno rabo in postavlja omejitve za uporabo programa za preverjanje pristnosti LastPass. Tudi če menite, da je LastPass najboljša možnost za vas, je nekaj možnosti, ki jih morate razmisliti, preden se lotite vsega z upraviteljem gesla:

Najboljše alternative LastPass trenutno

1. Dashlane

dashlane manager geslo

 • Dashlane je najboljša alternativa LastPassu
 • Brezplačni in premijski načrti od 3,33 dolarja na mesec
 • Spletna stran: https://dashlane.com/

Dashlane je eden najbolj priljubljenih upravljavcev gesel na trgu. Ponuja čist, preprost uporabniški vmesnik za shranjevanje in upravljanje vseh vaših gesel. Ponuja aplikacije za vse naprave in platforme, vključno z Windows, Mac, iOS in Android.

Najboljši del Dashlane je, da je njegov premijski načrt prihaja z brezplačnim VPN in temnim spletnim nadzorom. Če se spletno mesto zlomi, ukradena gesla običajno prodajajo na Temnem spletu. Dark Web Monitoring spremlja vaše uporabniške račune pred seznami vdrtih spletnih mest in vas opozori, če na teh seznamih najde vaše uporabniško ime. To vam daje možnost, da spremenite gesla, preden nekdo zlorabi vaše račune.

Dashlane načrti:
Čeprav je brezplačen načrt ponuja na desetine neverjetnih funkcij in je za večino uporabnikov dovolj, omogoča vam le to shrani 50 gesel in se lahko uporablja samo v eni napravi. Vrhunska različica Dashlane-a na drugi strani omogoča neomejena gesla in naprave. Ponuja tudi spremljanje temnega spleta in brezplačno spremljajočo VPN storitev.

Zakaj je Dashlane dobra alternativa LastPassu:
Dashlane je na voljo na več napravah in platformah kot LastPass, premium načrt pa ponuja storitev VPN.

2. 1Poslovna beseda

1Poslovna beseda

 • Najlažji za uporabo upravitelja gesel na trgu
 • Brezplačni in premijski načrti od 2,99 USD na mesec
 • Spletno mesto: https://1password.com/

1Password priporočajo na desetine publikacij, kot so Fast Company, The Wirecutter, Wired in TrustPilot. Je ena izmed najlažje za uporabo aplikacij za upravljanje z gesli na trgu. Vmesnik je minimalen in ne preplavi vas na tisoče možnosti.

Ta aplikacija ponuja na desetine funkcij, s katerimi lahko ohranite varne in varne vse svoje spletne račune, na primer spremljanje ogroženih prijav in spletnih mest, ki podpirajo 2FA. Ponuja samostojne aplikacije za Mac, iOS, Windows, Android, Linux in Chrome OS. 

1Poslovni načrti:
The brezplačna različica omejuje uporabnike samo na eno napravo. Toda premium različica vam omogoča shranjevanje neomejenih gesel in elementov. Ponuja tudi do 1 GB prostora za shranjevanje dokumentov.

Zakaj je 1Password dobra alternativa LastPass-u:
1Password ponuja enostavnejši vmesnik kot večina drugih aplikacij za upravljanje gesel.

3. lepljivo geslo

StickyPassword

 • Najboljši brezplačni upravitelj gesel
 • Brezplačni in premijski načrti od 29,99 USD na leto
 • Spletno mesto: https://www.stickypassword.com/

Lepljivo geslo je eden izmed najboljši brezplačni upravljavci gesel na trgu. Brezplačna različica vam omogoča, da v vse svoje naprave shranite toliko gesel in dokumentov. Ta aplikacija je opremljena z aplikacijami za vse naprave in platforme, vključno z Mac, iOS, Android in Windows. Omogoča vam shranjevanje neomejenih gesel, zapiskov in dokumentov. Na voljo je tudi z 2 faktorjem overjanja.

Brezplačna različica gesla Geslo je bolj podobna lokalni aplikaciji za upravljanje gesla, ki shranjuje gesla v vaših napravah. Za razliko od drugih skrbnikov gesel v tej različici brezplačna različica Sticky Password ne ponuja sinhronizacije med vsemi vašimi napravami. Vaš gesla so shranjena samo v napravah, kjer jih ustvarite. Najboljši del uporabe premium različice te aplikacije je, da del donacije podarijo za varčevanje ogroženih manatejev (ja, Manatees!).

Nalepki z geslom:
Čeprav je brezplačna različica ponuja toliko varnostnih funkcij kot premium različica, brezplačna različica ne ponuja sinhronizacije v oblaku in zato vaša gesla ne bodo sinhronizirana med vsemi vašimi napravami. Premijski načrt sinhronizira vsa vaša gesla in dokumente v vseh napravah in jih varnostno kopira v oblaku.

Zakaj je lepljivo geslo dobra alternativa LastPassu:
Lepljivo geslo za razliko od LastPass-a ne omejuje vaše uporabe preverjanja pristnosti dveh geslov tudi v brezplačnem načrtu.

4. Obhodi

Obhodi

 • Najboljši skrbnik gesla brez povezave
 • Brezplačni in premijski načrti od 11,99 USD (enkratni stroški)
 • Spletna stran: https://enpass.io/

Obhodi ponuja čudovito minimalno zasnovo vmesnika, ki omogoča enostavno upravljanje vseh gesel. Njegove aplikacije so na voljo v sistemih Android, iOS, Mac, Linux in Windows. Brezplačna različica ponuja skoraj toliko funkcij kot premium različice te aplikacije.

Edine omejitve so, da lahko v brezplačni različici shranite samo 20 gesel in ne morejo ustvariti več trezorjev za ločevanje podatkov. Obsežne premijske različice te aplikacije omogočajo shranjevanje neomejenih gesel in omogočajo ustvarjanje različnih trezorjev na podlagi primerov uporabe, kot so delo, družina itd..

Obsežite načrte:
Brezplačna različica te aplikacije omogoča le 20 gesel. Najboljši del te aplikacije je, da so premium različice na voljo za enkratno plačilo. Čeprav morate aplikacijo kupiti za vsako platformo, na kateri jo želite uporabljati, jo ohranite za celo življenje le 11,99 USD na platformi.

Zakaj je Enpass dobra alternativa LastPassu:
Enpass je veliko cenejši kot LastPass. Za ceno letne naročnine LastPass-a lahko dobite Enpass za življenjsko dobo.

5. RoboForm

RoboForm

 • Najboljši skrbnik gesla freemium
 • Brezplačni in premijski načrti od 1,99 USD na mesec
 • Spletna stran: https://roboform.com/

RoboForm je brezplačni upravitelj gesel, ki je na voljo za vse naprave in platforme, vključno z iOS, Android, Mac in Windows. Na voljo je tudi kot razširitev za vse brskalnike, vključno z Firefoxom, Chromeom, Opera in Safarijem. Uporabnik vmesnik je podoben LastPassu in enostaven za uporabo.

RoboForm načrti:
The brezplačna različica te aplikacije vam omogoča shranjevanje neomejenih gesel v vseh napravah, vendar ne ponuja varnostnih kopij v oblaku ali sinhronizacije v oblaku med napravami. Premium različica ponuja vse to in varne funkcije skupne rabe.

Zakaj je RoboForm dobra alternativa LastPassu:
RoboForm je na voljo za več platform in naprav kot LastPass.

6. Ohranitelj

Varovanje varnosti

 • Upravljalnik z gesli, usmerjen na varnost, v svojem razredu
 • Brezplačni in premijski načrti od 2,49 dolarja na mesec
 • Spletna stran: https://keepersecurity.com/

Lastnik je varen skrbnik gesla tržijo podjetjem. Za razliko od drugih aplikacij na tem seznamu je Keeper namenjen podjetjem in skupinam in kot tak ponuja na desetine varnostnih funkcij in prednosti. Je ena izmed najvišje ocenjenih aplikacij za upravljanje gesel na skoraj vseh platformah, vključno z Googlom Play, G2Crowd, Apple Store, GetApp in Trustpilot. Priložen je z aplikacijami za vse naprave, vključno z Androidom, iOS, Macom in Windows.

Nadzorni načrti:
The brezplačna različica lahko uporabljate samo v eni napravi. Premium različica omogoča sinhronizacijo med neomejenimi napravami in ponuja na desetine varnostnih funkcij.

Zakaj je Keeper dobra alternativa LastPassu:
Keeper je zasnovan za podjetja in ekipe, ki želijo svoje podatke hraniti čim bolj varno. Keeper ponuja boljšo varnost kot LastPass in je narejen za ekipe.

7. Bitwarden

Bitwarden

 • Najboljši odprtokodni in brezplačni upravitelj gesel
 • Brezplačni in premijski načrti od 1 USD na mesec
 • Spletna stran: https://bitwarden.com/

Bitwarden je zastonj odprtokodni skrbnik gesla. Ponuja aplikacije za vse platforme, vključno z Windows, Mac, Linux, Android in iOS. Na voljo je tudi z razširitvami brskalnikov za vse sodobne brskalnike. Če ste tehnični ali pa razvijate splet, lahko celo dostopate do Bitwarden-a od vmesnik ukazne vrstice. Najboljši del Bitwardena je, da ga lahko, če želite, brezplačno nastavite na svojem strežniku po meri.

Načrti Bitwarden:
Bitwarden je popolnoma zastonj in ponuja vse funkcije, ki jih boste kdaj potrebovali. Brezplačna različica vam omogoča shranjevanje in sinhronizacijo neomejenih gesel v neomejenih napravah. Na voljo je tudi z 2-faktorskim preverjanjem pristnosti. Vrhunska različica te aplikacije ponuja nekaj dodatnih naprednih varnostnih funkcij in 1 GB v šifrirani shrambi datotek.

Zakaj je Bitwarden dobra alternativa LastPassu:
Bitwarden ponuja brezplačno vse funkcije, za katere zaračunava LastPass.

Alternativa LastPass: Povzetek

Čeprav je LastPass odličen in ponuja na stotine varnostnih funkcij, ni najboljši za vse.

Če se ne morete odločiti, s katero od teh možnosti LastPass se odločite, priporočam, da se obrnete na Dashlane. Na voljo je z vsemi funkcijami, ki jih boste kdaj potrebovali, in je nekoliko lažji za uporabo kot LastPass.

Najboljši del Dashlane-a je, da njegova premium različica ponuja brezplačno storitev VPN, s katero si zagotovite izkušnjo brskanja..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map